Greol Közzétéve: Szeptember 20, 2018 Megosztás Közzétéve: Szeptember 20, 2018 Líthas A Báványtestű Domvik negatív párja a shadoni vallásban. A Summariumban röviden említést tesznek róla,hogy vannak az egyház által üldözött szekták Shadonban amelyek titoktartás közepette a Bálványtestűnek hódolnak.Lehet róluk tudni valamit? Neten nem sok érdemlegeset lehet róluk találni. Link a hozzászóláshoz
bűvdudás Közzétéve: Szeptember 21, 2018 Megosztás Közzétéve: Szeptember 21, 2018 Üdv! Greol; én ezt találtam: http://www.ynev.hu/forum/viewtopic.php?pid=30008#p30008 Az általad felvetett témát a második mondat érinti. Magyarán a Summarium koncepciójában szerepelt efféle dualista elképzelés, de később aztán szemlátomást nem lett támogatottsága. Greol kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
MagyarGergely Közzétéve: Szeptember 21, 2018 Megosztás Közzétéve: Szeptember 21, 2018 Üdv! A Bálványtestűt megemlíti a Fekete vizek és az Adalékok a shadoni egyházhoz című cikksorozat is... de olyannyira kevés infó van róla, annyira megfoghatatlan és használhatatlan, hogy még a szószedetbe sem tartottam érdemesnek beemelni. Ha ezt valaki valaha egyszer ki is találta, semmit nem kezdtek vele. A shadoni szekták leírásai vagy sokkal enyhébbek (pl. üldözzük a nem shadoniakat, vagy amolyan reformáció-egyháztagadó jellegű), vagy inkább ranagoliták vagy ahhoz hasonlóak. Ez a Bálványtestű teljesen felhasználatlan dolog. Greol és tetra kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Greol Közzétéve: Szeptember 16, 2019 Szerző Megosztás Közzétéve: Szeptember 16, 2019 Talán ez is a Bálványtestű lehet: "Végül érdemes megemlíteni egy különös shadoni szektát, amely Domvik-hitnek vallja magát, ám a hivatalos egyház eretneknek tekinti. Sajátos filozófiai elveket hirdetnek, a lelkiismeret és az önkifejezés szabadságát; létszámuk ismeretlen, tán időről időre változik is, valahol öt és tíz között mozog. Állítólag költők, zenészek, piktorok vannak köztük, meg néhány ingyenélő csavargó, aki a munkának a szagát sem állja. Patrónusuknak Domvik egyik mennyei hírnökét vallják, aki az ortodox teológusok véleménye szerint megbukott, a pokolra került és – áruló lévén – rosszabb magánál Ranagolnál. A bohém rendbontók Rebellisnek hívják, és azzal kérkednek, hogy remek cimbora, mert szerelmet, jókedvet és ihletet ád nekik. (Kiemelés tőlem - Greol) A Rebellis-szekta vezetje egy örökifjú tolvaj, aki másfél évtizede bujkál az akasztófa ell, s büszkén hirdeti magáról, hogy legalább félig igazságos: csak a gazdagoktól lop, de esze ágában sincs odaadni a szegényeknek. Az államközösség területén Szürkelépt néven ismerik; az a híre, hogy meglehetsen gyáva, viszont szeret hátulról ölni; és ha hiába udvarol egy széplánynak – mert bizony férfinak igen rút –, egy id után ráun a sok kellemkedésre, és kímélet nélkül erszakot tesz rajta. Srn változó társait mindenki csak gúnynevükön szólítja. Van köztük egy éhenkórász kobzos, Macskajaj, akinek kedvenc szórakozása csúfondáros bökverseket faragni Gerum Olofráról, Dequator Marsesrl és Ynev más koszorús költirl; egy fiatal és szégyentelen kurtizán, bizonyos Holdacska, aki szerint az emlékezetes szeretkezésekhez nem muszáj boszorkánynak lenni; valamint egy városról városra vándorló hamiskártyás, csodadoktor és sarlatán, aki varázslónak szokta kiadni magát, s társai – jellemző módon – Kéz Kezet Mosnak keresztelték el." Raoul Renier SZERAFIZMUS: A REJTŐZŐ HAGYOMÁNY – Thassaladyon dorani magiszter értekezése Link a hozzászóláshoz
Darabolo Közzétéve: Szeptember 16, 2019 Megosztás Közzétéve: Szeptember 16, 2019 Azon kívül hogy Renier öntömjénező, de egyébként jó író, ez most elég vacakra sikeredett. Már csak a Luciferi hasonlóság miatt is, amit akkor már végig is vihetett volna, no meg a következetlenség miatt, ha az egyik shadonban varázslónak adja ki magát, elég gyorsan a máglyára kerül. Az inkvizítorok nem viccelnek, gyorsan és hatékonyan dolgoznak. Ez csak az én elméletem. Per pill én még csak nem is emlékszem erre a bálványtestűre. Bár ettől még lehet benne olyasmi amit ha megírsz azt mondjuk: Húúúúú bmeg. :D Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés