Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték
Greol

A Déli-Határhegységen túl

Recommended Posts

Líthás

Meglehetősen keveset tudunk arról,hogy mi terül el a Déli-Határhegységtől délre levő területeken,a Déli Jégmezőkön és annak környékén. Már a Jégmezők kiterjedése is problémás,ugyanis különböző térképek különböző arányúnak jelzik,van olyan ami egészen kisméretűnek mutatja,de akad olyan is amelyik egészen Határhegység-lábáig nyúlónak ábrázolja.

Lakóiról a Bestiáriumban leírt lényeken kívül (melyből az UTK-ba valami miatt alig került be pár darab),a Rúna magazin egyik régi száma tájékoztat mellékesen."A Határ-hegységtől délre az ismert világ pereméig húzódik Ynev egyetlen összefüggő jégsivataga. A kiméletelenül tűző nap,a dermesztő szelek és a semmiből támadó viharok birodalma ez,mélyen csak legendákból ismert különös vadak és ősi, jobbára démonimádó néptörzsek tengetik napjaikat." - írja Gáspár András a Rúna ,l/6 - YNEV földrajza 2. c. rövid geográfiai ismertetőben.  Azt ugyan nem tudjuk meg,hogy ezek "néptörzsek" pontosan milyen fajhoz tartoznak,de bizonyossággal feltételezhetjük,hogy - legalábbis túlnyomórészt - emberekről van szó.  Őket a nomádokhoz hasonló,a zord körülmények miatt erősen összetartó eszkimószerű törzsi közösségekként képzelem el,melyek a nomádokhoz hasonlóan démonimádóak,azonban spirituális életükben hatalmas szerepe van a Fogadalomban bemutatott állatszellemek tiszteletének is.

Ezenkívül tudjuk,hogy:

1.A területen találhatóak a Démonikus Óbirodalom egykori épületei. Azonban nem világos,hogy a felszín alatt vagy fölötte vannak. (A Fogadalomban az elővárosok a Föld alatt voltak.) Bizonytalan az Ó-birodalom túlélőiből megszerveződött démonvadász szerzetesekrendek megléte is. Egyes helyeken arról olvasni,hogy továbbra is léteznek,mások szerint pedig már rég kihaltak. Arról,hogy melyik fajhoz tartoznak,tartoztak szintén nem tudunk semmit. 

2. Elvben kis számban jelenlehetnek Khálok is akik valamiért eredeti lakóhelyükről való kitaszításuk után nem Északon,hanem Délen kerestek menedéket. A Wargarokról szóló leírásban arról lehet olvasni,hogy köztük és a khálok között súlyos ellentét áll fenn,jóllehet nem akkora mint a dzsennek és amundok között.

3.A managócpontok közelsége miatt (Síró Palota) valószínűsíthető nagyobbszámú aquir jelenléte is,noha biztosan nincsenek annyian mint Kránban.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Üdv!

9 órával ezelőtt-kor Greol írta:

Lakóiról a Bestiáriumban leírt lényeken kívül (melyből az UTK-ba valami miatt alig került be pár darab),a Rúna magazin egyik régi száma tájékoztat mellékesen."A Határ-hegységtől délre az ismert világ pereméig húzódik Ynev egyetlen összefüggő jégsivataga. A kiméletelenül tűző nap,a dermesztő szelek és a semmiből támadó viharok birodalma ez,mélyen csak legendákból ismert különös vadak és ősi, jobbára démonimádó néptörzsek tengetik napjaikat." - írja Gáspár András a Rúna ,l/6 - YNEV földrajza 2. c. rövid geográfiai ismertetőben.  

A fentieket az "Ősi titkok láza..." c. kötet még annyival egészíti ki, hogy: "A hagyomány ide helyezi a Fehér Éjszaka Tükreként ismert képződményt (várost?) is, ahol a Nagyok háborújában alulmaradt Egy, az embernem felemelője és oltalmazója, megszabadult a létezés terhétől."

9 órával ezelőtt-kor Greol írta:

3.A managócpontok közelsége miatt (Síró Palota) valószínűsíthető nagyobbszámú aquir jelenléte is,noha biztosan nincsenek annyian mint Kránban.

A managócpontok megléte még nem feltétlenül valószínűsíti aquirok jelenlétét, sőt... Számos managócpont van Ynev-szerte - többek között Sirenarban, Erionban, Ó-Pyarronban és a shadoni Tela-Bierrában is. 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Jót röhögnék, ha egy kaland azt fejtegetné, hogyan törnek elő a régóta alvó aquirok a Ó-Pyaron romjai alól :) (bocsi muszáj volt)

Egyébként nem elképzelhetetlen, hogy vannak ott aquirok. Mivel krán küldött ki csapatokat, nem elképzelhetetlen, hogy pár darabnak nem sikerült visszajutnia. Bár ezt a pár darabot is csak csenevész korcsnak nevezném, már ha van olyan KM aki be meri mesélni.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×