Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

A Déli-Határhegységen túl

Greol

Recommended Posts

Hát, annyi biztos, hogy a rabszolgáinak lázadása és Krán támadása hazavágta a DÓB itteni hídfőállásait. Ettől függetlenül persze még - esetleg és alkalmasint - lehet átjárás a világok/síkok közt. A déli kolostorok szerzeteseinek tevékenysége legalábbis alátámaszatni látszik a feltevést - valamiért csak őrzik azt a vidéket. 

A forrás az "Ősi titkok láza..." Godonról szóló fejezete. Sajnos sokkal több nincs is benne a DÓBról... hacsak az nem, hogyan mértek halálos csapást a godoniak ősei  a síkurak ellenük küldött, "Kétfejű kígyónak" nevezett ármádiájára, és hogyan lett Zherlig kánból a déli puszták "rossz szelleme". 

Mindenesetre attól tartok, hogy az átruccanás a démoni síkokra finoman szólva próbára teszi még egy 9. TSZ-ű csapat képességeit is. :) 

Link a hozzászóláshoz
21 perccel ezelőtt-kor bűvdudás írta:

A forrás az "Ősi titkok láza..." Godonról szóló fejezete. Sajnos sokkal több nincs is benne a DÓBról... hacsak az nem, hogyan mértek halálos csapást a godoniak ősei  a síkurak ellenük küldött, "Kétfejű kígyónak" nevezett ármádiájára, és hogyan lett Zherlig kánból a déli puszták "rossz szelleme". 

Mindenesetre attól tartok, hogy az átruccanás a démoni síkokra finoman szólva próbára teszi még egy 9. TSZ-ű csapat képességeit is.

Ez regény vagy kieg? Már meg is kezdem a vaterázást :)

Nem annyira gané nem vagyok :) de rengeteg ötletem van, ill. maga világ hatalmas lehetőségeket rejt. Többet sajna nem mondhatok, mert a JK-k is olvashatják a bejegyzést.

Link a hozzászóláshoz
13 órával ezelőtt-kor bűvdudás írta:

Szóval annyi biztos, hogy kutyakemény, barátságtalan hely, de azt is, hogy nem teljesen lakhatatlan ("legendákból ismert szörnyek és démonimádó néptörzsek tengetik" itt napjaikat). Mindenesetre nem árt, ha a látogatók is kemény fickók/csajok, és minden lehetséges módon felkészülnek. Felszerelkeznek bundákkal, hókésekkel, túlélési ismeretekkel, mágiával és ismerik a lehetséges természetes (hőforrások, gejzírek, szélmentes zugok) és mágikus (kőkörök, tudomisén) menedékhelyek fellelhetőségét - vagy legalábbis megbízható vezetőt fogadnak. 

Közel sem lakhatatlan. Pl: A Bestiáriumban arról írnak,hogy az Iteyek például állattenyésztéssel (jaktartás) is foglalkoznak. Érdemesnek tartom felhívni a figyelmet arra is,hogy az UTK-s Bestiáriumban arról lehet olvasni,hogy óriásoknak ez a faja -eltérően rokonaitól - szívesen keveredik az emberekkel az egyre növekvő számú kolóniáikban. Ez utóbbi alapján (is) nagyobb arányú emberi jelenlétet feltételezhetünk a térségben. 

Egyébként az értelmes nem emberi lények jelenléte (az iteyek mellett jégvarázslók által vezetett hómanó kolóniák is vannak,és itt élnek a párszor már megvitatott wargarok is) további kérdéseket vet fel a DÓB-bal kapcsolatban.Elsősorban azt,hogy a felmenőik kötődtek-e az egykori birodalomhoz. 

Link a hozzászóláshoz
5 órával ezelőtt-kor Greol írta:

Közel sem lakhatatlan. Pl: A Bestiáriumban arról írnak,hogy az Iteyek például állattenyésztéssel (jaktartás) is foglalkoznak. Érdemesnek tartom felhívni a figyelmet arra is,hogy az UTK-s Bestiáriumban arról lehet olvasni,hogy óriásoknak ez a faja -eltérően rokonaitól - szívesen keveredik az emberekkel az egyre növekvő számú kolóniáikban. Ez utóbbi alapján (is) nagyobb arányú emberi jelenlétet feltételezhetünk a térségben.

Fú, ne vegyük elő az UTK-t és a hozzá tartozó bestit se,  mert csak felmérgelem magamat.

Nem elég, hogy kesze-kusza és átgondolatlan, de még hülyeség is. Csak megjegyzés. Probálj már egy Ytei-t elképzelni egy emberrel, mindkét variáció elég nehezen elképzelhető......

Egy nagyobb 20-25 cm-es férfi pénisz nekik arányosan kb olyan mintha egy nőnek az egyik ujjperced ajánlanád fel. Nem elképzelhetetlen, de elég extrém. Ill. azt hogy szívesen keveredik nehezen hiszem, hisz a félóriás keverék szaporodás képtelen, hogy gyakrabban, mint a többi? Esetleg. De ezt maximalizáljuk genereácionként 1-2-re.

Link a hozzászóláshoz
12 perccel ezelőtt-kor Darabolo írta:

Nem elég, hogy kesze-kusza és átgondolatlan, de még hülyeség is. 

Igen,ez sajnos sok szempontból igaz.De az UTK-s Bestiáriumnak nemcsak a tartalma sikerült rosszul,de még a külseje is tragikus: a lények ábrázolásai sok esetben megdöbbentően igénytelenek.Amúgy igazat adok neked: a félóriások léte valószínűleg nem számít ismeretlennek, de összeségében  igen csekély hányadot képviselhet. 

Darabolo kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Én mindig is pártoltam az előítélet vezérelt, kollektív gyűlöletet ( :) ), de ha egy nekünk nem tetsző megjegyzés miatt komplett könyveket száműzünk az irodalomból, akkor elég sajátságos végeredményt kapunk, amit csak megkérdőjelezhető mértékben tekinthetünk majd helytállónak. Szóval a források elvetésénél óvatosságra intenék mindenkit.

De amúgy nagyon tetszik az elmélkedés, nem jutott eddig eszembe semmi építő javaslat, de nagy örömmel olvasom az itt írtakat. Csak így tovább, ez Ynev egy méltatlanul kidolgozatlan területe!

Darabolo kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Én közben olvasgatok.

Az óriásos részt valószínűleg fogom használni, meg a jégvarázslós hómanós ötletet is. Már embereket is tervezek, ily módon a "vukik" egy kissebb területére fognak koncentrálódni a birodalomnak. A godoni vonalat is meg fogom ragadni szerintem, mondhatom, sok jó ötletet kaptam hirtelen a hely továbbszínesítésére.

Ebből a megfontolásból viszont már lehetnek nálam is olyan területek, ahol teljesen meg van tisztítva a föld az ősi csúnya örökségtől. Vagy, ha mégsem teljesen, abban esetleg a karakterek is szerepet kaphatnak egy-egy küldetés erejéig.

Jó lesz ez! Jó helyre jöttem olvasgatni.

Link a hozzászóláshoz
22 órával ezelőtt-kor tetra írta:

Na most a testméret és a péniszméret között nincs egyártelmű arányosság, sok élőlénynél figyelhető meg aránytalanul nagy vagy kicsi pénisz (már amennyiben az etalonnak az embert avagy elfet vesszük).

Amúgy az le van írva, hogy szaporodásképtelen az utód?

Hát azért átlagméretben embernél főlé lőttem. Nem igazán akarom őket együtt elképzelni, de egy kisp...ü óriásnak is minimum akkora van mint az alkarom. Nem sok nő fogadja be.....  :D

Ill. a 7 méteres óriáson vonagló férfit is nehéz elképzelni, lehet én vagyok elmaradott, de nehéz..... Csak nehogy derékig benne legyen :D . Nem zárom ki az esélyét persze a keveredésnek, de botorság lenne azt állítani, hogy félóriás kolóniák vannak, márpedig itt hasonló állítás szerepelt. Az óriások amennyire én tudom, javítsatok ki. Tojással, vagy legalábbis valamiféle "erekkelburkoltbőrgömbbel" szaporodnak. Alapvetően nehéz elképzelnem, hogy így képesek szaporodni, ám ha már a könyv azt írja, hogy igen, hát legyen. Ez az az ok amiért az én világomban a félóriások nem képesek a szaporodásra. Egyébként alapvetően a legtöbb fajjal csak egy öszvér szerű útodot tudunk létrehozni, szaporodásképtelent. Le van írva, hogy a fél- : ork, goblin, kobold, zaurak, snil etc... utodok szaporodás képtelenek. Igen, nem kell felsoroni vannak fajok amik meg képesek szaporodni, de lényegesen kevesebb. 

Ui. : A snill-ember kombot pláne nem akarom elképzelni :D :D :D 

22 órával ezelőtt-kor Cundior írta:

Én mindig is pártoltam az előítélet vezérelt, kollektív gyűlöletet ( :) ), de ha egy nekünk nem tetsző megjegyzés miatt komplett könyveket száműzünk az irodalomból, akkor elég sajátságos végeredményt kapunk, amit csak megkérdőjelezhető mértékben tekinthetünk majd helytállónak. Szóval a források elvetésénél óvatosságra intenék mindenkit.

Hoppá itt álljunk meg, kövezzetek meg, de az új besti úgy szemétre való, ahogy van!!!! Elfogadom, ha mások játszanak vele, de amennyi hülyeséget beleraktak attól agyérgörcsöt tudok kapni. 

Ami számomra tetszett benne, az egyedül a démonok személyiség, testfejlődése. Oszt kész. Lehet ellenérveket felhozni, el is fogom fogadni őket, mint egyéni szubjektív véleményeteket. DE nem fogom elhinni :D:D

Link a hozzászóláshoz

Uh. Most jutot eszembe! Másik UTK-s, ÚB-s bolondság. Az óriások mivel testüket csak 3 alapvető elem építi fel!!!!!!!!! képtelenek egymással szaporodni, ill. ha mégis keverednek a tőrzsfő azonnal kipurgálja az utódot (megöli) a törzsből!

PEEEEEEEEEERSZE a fél ember- fél óriás keverékkel semmi baj. De, ha a néger meg a kinai házasodik azt ki kell nyírni!!!!

Kb: Nyugodtan elveheted feleségül New-Yorkban az állatkerti csimpánzt, de ha fehér amerikaiként indiai feleséged van és gyereket szül, akkor jön a kommandó a gyereket elhamvasztják, téged meg lecsuknak 20 évre.

Na ezért mondtam, hogy csak felmérgelem magamat. 

Amúgy peace : :D 

Link a hozzászóláshoz

Egy Ynev időjárásról szóló jól kidolgozott,erről az oldalról is letölthető kiegészítő újabb adalékot nyújt,amely szerint mamutokhoz hasonló háziasított lényeket tartanak a jégmezőketől északra fekvő tundrákon.

"Habár a tundra területeiről még mindig eléggé hiányosak az ismereteink az itt lakó havas emberek elbeszélésieből tudjuk,hogy a tél az év háromnegyed részét tölti ki, és rendkívül hideg. A tavasz,nyár,ősz pedig csak néhány napig tart és míg a nyár felhős addig télen nem találni felhőt az égen és állandóan fúj a Shgerali-Napkeleti szél.Ha Krad úgy dönt,hogy egy szolgájának ide kell jönnie,akkor ő legyen vele. Az itt élő leggazdagabb primitív népek szőrös,ormányos lényeket tartanak háziállatként,amit Ynev szerte sehol máshol nem lehet látni." VP,Invictus,Tico: Mit kell tudni Ynev időjárásáról? 

Amennyiben ilyen háziasított mamutok is vannak,nem kizárt hogy talán vadon élők is léteznek.

Link a hozzászóláshoz
On 2018. 11. 04. at 23:02-kor Greol írta:

Egy Ynev időjárásról szóló jól kidolgozott,erről az oldalról is letölthető kiegészítő újabb adalékot nyújt,amely szerint mamutokhoz hasonló háziasított lényeket tartanak a jégmezőketől északra fekvő tundrákon.

"Habár a tundra területeiről még mindig eléggé hiányosak az ismereteink az itt lakó havas emberek elbeszélésieből tudjuk,hogy a tél az év háromnegyed részét tölti ki, és rendkívül hideg. A tavasz,nyár,ősz pedig csak néhány napig tart és míg a nyár felhős addig télen nem találni felhőt az égen és állandóan fúj a Shgerali-Napkeleti szél.Ha Krad úgy dönt,hogy egy szolgájának ide kell jönnie,akkor ő legyen vele. Az itt élő leggazdagabb primitív népek szőrös,ormányos lényeket tartanak háziállatként,amit Ynev szerte sehol máshol nem lehet látni." VP,Invictus,Tico: Mit kell tudni Ynev időjárásáról? 

Amennyiben ilyen háziasított mamutok is vannak,nem kizárt hogy talán vadon élők is léteznek.

Mit kell tudni Ynev időjárásáról?

A fenti idézetből leginkább azt lehet tudni, hogy szerzői a mamutokat kedvelik (mondjuk a jetik és a pézsmatulkok helyett), és azokkal népesítették be saját Ynevük déli jégmezőit. 

Yneven tényleg majd' minden lehetséges. Bárki, aki veszi a fáradtságot, színesíthet rajta.

Ezzel leginkább azt akarom mondani, Greol, hogy a te Yneveden meg simán túrhatják a tundra havát zuzmó után vad mamutcsordák. Éppoly megalapozottan, mint a fenti idézet. 

Darabolo kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Darablo,Bűvdudás:Sajnos nem igazán tudom hovátenni ezeket a válaszokat,legalábbis az előzmények fényében.Ennyi erővel bárhol lehet bármi,akár jointot szívó rózsaszín párducok is ugrándozhatnak Eironban és Beriquelben pedig  Wellnes-szállót tarthat fenn a Kapanyányi Monyók társbérlőként Csipkerózsikával és Mike Myeresel.

Az ebben a topicban tárgyalt része Ynevnek még majdnem teljesen kidolgozatlan,a megfelelő kidolgozottságot pedig az általánosan elfogadott és jól kidolgozott netes kiegészítők által nyerheti el,melyeket a játékosok/kalandmesterek közvéleménye minősít gyengébbnek vagy erősebbnek,megformálva ezzel  jobbára ismeretlen területek arculatát. (Abban nyilván senki nem hisz hogy a Delta Vision - vagy valamelyik másik kiadó - egyszer piacra dob valami új kiegészítőt amiben kellő  részletességgel vannak ismeretve az összes eddigek során méltatlanul kidolgozatlan területek. Ezen már rég túl vagyunk,Ynevet azok tartják fenn és azok fejlesztik tovább akik megszemélyesitik a karaktereiket.)

Con Salamander és tetra kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Greol;

oda tedd leginkább, hogy bárkinek szíve joga jól kidolgozottnak és megalapozottnak vélni és használni bármely netes kiegészítőt, rajongói anyagot egy adott területhez. Másnak pedig éppúgy szíve joga ezekért kevésbé lelkesedni, ennélfogva mellőzni. Ha valaki nem szeretne mamutokat a déli jégmezőkön, nála akkor nem lesznek. Sem az egyik, sem a másik nem megy szembe azzal a kevéssel, amit a területről tudunk. 

Őszinte leszek: nem vagyok feltétlen híve a "méltatlanul kidolgozatlan területek", fehér foltok mindenáron való eltüntetésének (mondjuk odarajzolok három várost, amiről aztán az égvilágon semmi érdemlegeset/eredetit nem tudni, de ott vannak, és ez tök jó...) . A fehér foltokban az a jó, hogy minden mesélő odaillesztheti a maga kis ötleteit, amik Erionba - vagy épp máshová - az eddig megjelent anyagok alapján nem férnének bele.  (És ettől még nem lesz "stipistopi"/hivatalos/általánosan elfogadott - nem is ez a cél.) Ha kijön egy jó regény, ami az adott területen játszódik, megfogja az olvasóit, szervesen illeszkedik Ynevbe, akkor a mesélők úgyis használni fogják az ott felmerült ötleteket. (Persze nyilván még ebben az esetben is lesz, aki nem - mondjuk nem olvasta az adott művet.)

Szóval így. Remélem, érezhető, hogy az erioni párducmintás reggae-banda  és a Csipkerózsika-Wellness e szemléletbe kevésbé fér bele. 

Link a hozzászóláshoz

Én úgy érzem, ahol fehér folt van, ott nem lehet számottevő civilizáció. Vagy "titkos város" jelleggel csupán. Tehát oda kidolgozni ilyet az merőben furcsa. Az megint más kérdés, hogy a birodalmak jellegüknél fogva összeérnek, hiszen ha van köztük senkiföldje azt gyorsan magukénak vallják.

Link a hozzászóláshoz

Bűvdudás:Értem miről beszélsz,viszont sehol nem állítottam,hogy kőbevésett szabályokat kellene kialakítani.(Ha mégis így tűnt,akkor rosszul fogalmaztam.) Világos,hogy erre nincsenek is lehetőségeink. Mindazonáltal úgy gondolom hogy nincs szükség fehér foltokra,hanem inkább csak szürkékre,amelyek között lehetnek olyanok amelyekben nagyarányú a fehér komponens. Ezek a lehetősségek tárházát hagyják nyitva a mesélő elött ,miközben az alapvonalakbanban körvonalazott területek segítik a kalandmestert szoktalan területek bemutatásában.Ezeknek a létrejöttében  az alaposan kidolgozott netes kiegészítők segíthetnek amelyek kevéssé ismert forrásokat  (pl: Rúna,regények) illetve a játékosok konszenzusa által jónak ítélt házi kiegészítőket vesznek alapul. 

bűvdudás kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Szerintem igenis szükség van fehér foltokra. Ad egy fajta szabadságot. Ha egy KM úgy gondolja akár egy Római-birodalmat is berakhat a jégmezők helyére ( mondjuk az fura lenne, de a lehetőség adott.) Az olifántos poén-okfejtést, meg igenis komolyan gondoltam. Tényleg el tudom képzelni őket ebben a világban. Nem értem a hirtelen támadt "haragodat" az alap bestiben se elefánt, mamut, olifánt nem szerepel. Egy olyan kötet ami a jegesmedvével, vaddisznóval, szarvassal, oroszlánnal és szinte minden elképzelhetővel foglalkozik, miért nem foglalkozik az elefánttal, mamuttal, kentaurral? Hát mert a tervezők nem terveztek bele ilyeneket. A többi meg rajtad múlik, milyen értékekkel, mit raksz bele. Saját döntés. De, hacsak nem dugod össze a fejedet 2-3 másik gyerekkel ne is számíts rá, hogy itt az oldalon olyan egymásra épülő nem hivatalos kiegeket tudsz "kicsikarni" amit mindenki elfogad, használ. Persze, van értelme megcsinálni ezeket, mert biztos sokan használnák, csak mint ahogy neked, nekik is megvan a saját Ynev képe.

Ui. Én igenis eltudom képzelni a rózsaszín párducot Jointot szívni Erionban. Csak kell hozzá 2 feles pálinka meg egy kellően hülye csapat. ( nálam ez adott! ) :D

Uff beszéltem.

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...