Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Élménybeszámolók


Recommended Posts

Amikor nem úgy megyek be fürdeni, hogy húzom a számat, hogy jaj már megint nem lesz rendesen meleg víz, hogy hülyén folyik a zuhanyrózsából, hogy nincs hova rakni a szappant, hogy elázik a törcsi, na az már önmagában boldogság volt.

Így TT-s létszámmal a szobák pazarak voltak. A szállással szinte teljesen meg voltam elégedve úgy általánosságban is, boltok, kávé közel, udvar nagy, közművek (fűtés, áram) kifogástalanok voltak, a kaja menzás szint de annak teljesen jó és időben, épp elég, hogy ne érezzem, hogy hízok. Nekem csupán a közösségi terek valamelyest szeparáltsága nem volt tökéletes.

A mesélőnkkel, Bitschakkal való együttlakás nem okozott nekünk problémát, hisz jó gyerek, de szinte biztos vagyok benne, hogy a mesélőknek több közös létre lehet szüksége alkalmasint. De ezt majd a mesélők elmondják. Szóval talán egy hatodik szoba megnyitása kívánatos lenne.

A modul nem annyira jött be, végig éreztük, hogy sok helyütt vérzik, a motivációs háttére teljesen nem létező volt. Nem volt egyértelmű, hogy a modullal van gond, Bitschak tapasztalatlansága miatt nem jön át a lényeg, vagy mi vagyunk helikopterek. Most, hogy olvasgatom, látom, hogy Nekdolan is felismerte ezt, amikor leírta, hogy a motiváció a túlélés és hazajutás, de ez nem vezet feltétlenül a modul törzsét adó amund-pyar-kráni háromszögbe, azt teljesen lehet ignorálni, nekünk is sok törpölésbe (:wink: :wink:) került, mire meggyőztük magunkat, hogy ne húzzunk el.

A mesélőnkkel nagyon jól együtt tudtunk dolgozni, a játék folyása maga élvezetes volt, csak a játékbeli körülmények nem voltak igazán megfelelőek. Szerencsére Bitschak nem ragaszkodott túlzottan a modulhoz, ezt a küldetéssorozatot olvasgatva elkezdett megfájdulni a fejem. Ölni embereket, 0 alternatív megoldással? Nem lehet folytatni, amíg "jóvá nem teszik"? Mi van? Ilyen még CRPG-kben sincs.

A jelenet, ami beleégett azt hiszem mindannyiónk agyába, amikor a rosszarcú és kevésbé rosszarcú karakterek rettenetesen komoly terveket szövögetnek a vászontető árnyékában, és egyszercsak beállít két marcona füstösképű, hogy "Ugye tudjátok, hogy ez a Korán Kelők bandájának a területe?", mire négy elfszabású fordul feléjük, és esnek össze a röhögéstől egy szegmens múlva, beleértve az élőhalott Slant is, aki már hat éve csak elpusztulni akar.

Nekem a másik jelenet, ami emlékezetes maradt valamennyire, a hiányos nyelvtudás okán: a Mester azt parancsolja:

- Öld meg! ... De ne a Bárdunkat!!

Külön köszönöm TAO-nak, hogy megadta a lehetőséget az Örök Körforgásba való visszatérésre!

A Trónok Harca társasjátékot kipipálhatom, mint valami, amit ki akartam próbálni. Annyira nem jött be a taktikai háttere, de az az egy játék jó volt a társaságban. A többi társast is köszönöm a tagoknak, a Werewolf mindig élvezetes, a Dolog játék szintén szórakoztató káoszban tör ki, de Uga Bugázni csak jobb pálinkával és kevesebb Jelly Beannel vagyok hajlandó.

Link a hozzászóláshoz

Első M.A.G.U.S. -táborom volt, így azt hiszem, van mit írnom!

Ami a szállást illeti, nekem különösebb problémám nem volt vele, igaz, voltam pár évig kollégista. Az kicsit zavart, hogy ha ketten is zuhanyoztunk egyszerre (nem ugyanabban a zuhanyfülkében...), akkor nehézkes volt a víz hőmérsékletének szabályozása, de ez sem eget rengetően nagy probléma. Nagyobb társaság befogadására alkalmas terek nem igazán álltak rendelkezésre, ebben a tekintetben lehetett volna jobb a hely. Viszont hogy ne csak fikázzak mindent: Mindenképp pozitívum volt, hogy dohánybolt és egy viszonylag nagyobb bolt is volt a szálló közvetlen közelében.

A szálló személyzete abszolút rendes, készséges és előzékeny volt. A kajával szerintem nem volt semmi gond, talán egyszer-kétszer jó lett volna, ha repetázhatok (195 cm magas, ~94 kg-os személyként van mit táplálnom), de azért nem éheztem. :)

A társaság, a közösség szerintem baromi jó volt. Nem volt nehéz beszélgetésekbe elegyedni szinte bárkivel, vagy akár csatlakozni egy-egy játékhoz. A szervezők, "nagyöregek" készséggel megosztották tapasztalataikat, élményeiket, kritikáikat, ha éppen ezek felől érdeklődtem.

És jöjjön a lényeg, a kalandmodul!
Enyhén szólva is erőltetettnek éreztem, akár ottlétünk motivációját, akár az NJK-k tétlenségét, tökölését. Őszintén szólva, szerintem a km-ünknek, Biginek (és persze a csapattagok elborult elméjének) köszönhettük, hogy
mindezek ellenére is élveztük a játékot.

Rengeteg tapasztalatot és élményt szereztem, összességében tehát naggggyon jól éreztem magam! :) A nyári tábori részvételemet nyugodtan könyveljétek el, kedves szervezők! (Igen, ez fenyegetés. :D)

Zárásként pedig ezúton köszönöm a szervezők, km-ek áldozatos munkáját, BigMac-nek, hogy elviselt minket és partner volt a marhaságainkban, valamint a DEUS VULT csapatának, hogy befogadtak és az oldalukon küzdhettem az eretnekek ellen! <3

Link a hozzászóláshoz

Valahanyadik Kalandozók táborom volt, és ismét nagyon jó volt! :)

A modul nekem sem a szívem csücske, amellett, hogy erőltetettnek éreztem benne sok dolgot, a többiekhez csatlakozva nekem is borzasztó kevés volt a motiváció. Ha igazán kijátsszuk a karaktereinket, akkor otthagytuk volna a fenébe a modul fő történetét, és KM-ünk improvizálására lett volna bízva a játékidő második fele. Kicsit meg kellett erőszakolnunk magunkat és a KM-ünket (konszenzuális esemény volt mind!), hogy a modulban maradjunk, az ilyesmi mindig fáj az embernek...

... de megérte. :) Bitschak nagyon alkalmazkodó KM-nek bizonyult, s bár voltak hiányosságai, azokat bőven kárpótolta a lelkesedésével, a modulból való rendes felkészüléssel, a játékosokhoz való alkalmazkodással, a játékosok játékélményének központba helyezésével. Le a kalappal előtte! :)

A csapat tagjai már régóta ismerik egymást, úgyhogy nem volt nagy meglepetés, hogy jól éreztük magunkat, egymást és a játékot. Mate köcsög dzsad bárdja, Rádzs (!) tudálékos és kötözködő, törpe Krad-papja megérdemelte a legjobb szerepjátékosok közé kerülést, tetra élőhalott niarei szolgája pedig igazán illett mesteréhez, a gonosz(kodó), törpe nekromantámhoz. Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat mind a MAGUS modul alatt, mind azon kívül. Annyit röhögtünk, hogy néha már fájt. :D 

Az esti társasjátékokat és beszélgetéseket mindenkinek köszönöm! Ismét kipróbálhattam egy csomó új és érdekes társast, ellenkező oldalon állva szövetségesként röhögtünk Catsmile-lal (ugye, hogy nem olyan nagy Dolog? :D), és szánom-bánom, hogy majdnem megvezettem Katit. :)

A szervezés jól sikerült, a helyszínválasztás TT-hez szerintem tökéletes (NYT létszámához szerintem már túl kicsi lenne), panaszom nincs, csak dícsérni tudok. :)

A végére még a korábban ígért poénok:

 • Amikor kiderült, hogy a városban ténykedő boszorkánymester nem azért járja rendszeresen az éjszakát, hogy embereket öljön, hanem azért, hogy gyógyítsa őket:
  • "Akkor ő egy serial healer?"
 • Amikor a JK csapat épp belemerülne valami tervezésbe, varázslásba, és a KM hirtelen fel akarja dobni a szituációt egy kis harccal, vagy feszültséggel... a KM a modulban a megfelelő oldalra lapozva olvasná fel az odaírtakat, de ő is meglepődik, leblokkol  az odaírtakon:
  • "Azt tudjátok, hogy... ööö... " - próbál fenyegetve fellépni, keménykedni az NJK a Játékos Karaktereknek - "ti most a Korán Kelők Bandájának területén vagytok?"
  • Hatás: a 4 JK összenézett, és perceken keresztül kiröhögte az NJK-t. A játékosok 10 perces röhögőgörcsbe fulladtak, negyedórás kényszerszünetet kellett tartani. Szünet után visszaültünk az asztalhoz, "hol is tartottunk? Ja a Korán Kelők bandájánál..." és újra kezdődött előlről a röhögés. Szegény NJK-k megszégyenítve elhúzták a csíkot...
 • Amit sajnálok, hogy előtte már nem, csak a háta mögött mondtunk:
  • "Bitschak, please!"

Még sok ilyen tábort! :taps:

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok,

- A hellyel kapcsolatban szerintem minden rendben volt - szervezoi oldalon is. Szobak, etkezesek, vizesblokk, hozzaallas. A kozossegi terekkel kapcsolatban beszelgettem mar sok emberrel, mert nem tartom jol definialtnak ezt a fogalmat, ami az en fejemben van,  az ugy tunik nem azonos azzal, ami a tietekben ,de errol majd maskor. Orulok az eddigi pozitiv visszajelzeseknek, lehet, hogy tenyleg talaltunk egy jo helyszint TT-re. (A kozeljovoben fogok csinalni egy taborhelyszines kerdoivet, ahol mindenki elmondhatja majd a velemenyet)

- A modul szerintem tok jo volt elso modulnak, szerintem is volt benne egy-ket kenyszeritozes, ami nem kellett volna, de jol meselheto, jol rendezett, es remek otletekkel teli volt. En a motivacional konnyebb helyzetben voltam (kicsit), a csapatomnak volt sajatja, es a vegere csak sikerult elhitetnem veluk, hogy mehetnek a szerint is, nem kell oldalt valasztaniuk. :) Ezuton is kiemelten koszonom Reqnak hogy mindig sikerult a kiakadas szelerol visszarantania a csapatot a pozitiv gondolatok fele, es KisSzentynek, hogy meg merte lepni, amiket meg kellett lepni - es a hatara vette a csapatot, amikor kellett. Szerintem megerdemelten nyertek.

- A taborozoknak mind-mind nagyon koszonom, hogy nemcsak, hogy nem nehezitettek, de segitettek is a munkankat, ahol lehet. Idoben jottek a befizetesek es az anyagok is nagyreszt, nem kestetek el a kotelezo programokrol es az etkezesekrol se nagyon, segitettetek a taborzarohoz cuccolasnal, illetve az utolso napi takaritast sem hagytatok a szervezokre, nagyon sokan kivettetek belole a reszeteket. Nem is tudom nev szerint megkoszonni mindenkinek, olyan sokan lennetek! Nagyon jo erzes volt igy eljonni a taborbol, hogy azt erezhettem, hogy ti is tesztek azert, hogy mindig jobb legyen, es hogy a rolunk kialakult kep is pozitiv maradjon.

- A konkret szervezoknek es abban segedkezoknek azert nev szerinti koszonet is jar, mindenki tudja majd, hogy miert (aki nem, az kerdezzen nyugodtan :D ) : Antail, Felon, nekdolan, BigMac, Mate. Kosz mindent meg egyszer.

Remek tabor volt. Iden is folytatjuk.

Link a hozzászóláshoz

Kedves Kalandozók!

Igaza volt a szervezőknek abban, hogy jó visszaolvasni álmos téli estéken (reggeleken, vagy már inkább délután :) ) a téli táborral kapcsolatos gondolataitokat. Bár nyári táborban már voltam korábban téliből nekem is ez volt az első. Nagyon jól éreztem magam! 

A szállás visszaidézte rég elfeledett kollégista emlékeimet: szinkron horkolás, oroszlán szag, nyikorgó ágyak! Durva belegondolni, hogy én  akkor voltam kollégista, amikor egyesek születtek a táborozó közül. :) A közös fürdő számunkra maga volt a luxus, hiszen csak hárman használtuk a női vizesblokkot! A kaja finom volt és nekem bőven sok, de családilag megoldottuk a kérdést. A személyzet kedves volt és figyelmes. Külön köszönöm Nekik, hogy nem nekem kellett főzni és mosogatni. A felújítás is csak egy kicsit volt kellemetlen, de hát erről Ők nem tehettek. Továbbá megfogadtam magamnak, hogy újraélesztem azt a szokásomat, hogy mindenhová viszek magammal normális kést és kávéskanalat. Közösségi terek szempontjából nekem megfelelt a hely. Bár kétségtelen, hogy ha kettőnél többen társasoztak az étkezőben, az már sok volt. A szobánk ajtaja mindig nyitva állt és az eredeti 4 szék csodálatos módon 8 ra szaporodott a tábor végére. :) Azért, hogy én is mondjak egy kis negatívumot: mi akik a szobánkban játszottunk egy kicsit keveselltük az asztal felületet. Így a szomszédból kaptunk egy kisebb asztalt, amit igen érdekes módon lehetett hozzáilleszteni a meglévő asztalunkhoz (alacsonyabb volt és kisebb). KM-ünk telefonos appjának köszönhetően, mértani pontossággal választhattuk meg az optimális illesztési oldalát a látszólag négyzet alakú asztallapnak. :) De azért köszi CS! Így legalább volt még egy asztalunk!

A társaság fergeteges volt! Két új csapattársam (Dryen és Xanner) személyében remek embereket, lelkes kalandozókat ismerhettem meg. Catsmile-val és Gáborral  könnyű együtt kalandozni, mert nagy tudásúak és remek szerepjátékosok.  Gábornak külön köszönöm a hangulatos élőzenei aláfestést. 

Régi kedves ismerőseim új oldalukról mutatkoztak be: Tao-ról kiderült pl. hogy remek szerepjátékos és tökéletesen meg tudott téveszteni egy ilyen öreg rókát, mint amilyen én vagyok a Légy résen c. játékban. Bichakról megtudtam, hogy nagyszerű kalandmester lehet, mert borzasztóan lelkes és jó a beszélőkéje. Bár, ha a One Night Werewolf játékban együtt vagytok Vérfarkasok vagy Alienek, nem árt az egyik szemedet rajta tartani, mert lazán beárul, ha az érdeke éppen úgy kívánja. :) Tetra pedig szuper Alien-Boci-Dolog és nagyon jól viseli, ha ugratják. Bár én, Tao és Mate helyében, nem mertem volna egy szobában elaludni vele, az a bizonyos teliholdas, nulladik típusú találkozás után a Boci és az Alienek között.  Élveztem a hosszú beszélgetéseket Dryennel, Catsmile-val és Necdolannal. Necdolannak ezúton üzenem, hogy ha legközelebb is hozza a Vérfarkasos társas szériát táborba, akkor engem alapból felírhat a játékosok listájára. 

A modul: én mindig élvezem, ha játszhatok és még sosem írtam modult ezért nem tudok arról nyilatkozni, hogy mik voltak a hibái. Nálunk nem volt kérdés a motiváció: minden, ami Amhe-Ramun manifesztációja ellen való, és a sivatag visszafoglalásának célját szolgálja, azt meg kell tenni egy igaz hitű dzsadnak! :) A mi csapatunk is itt-ott beleesett a kezdő szerepjáték táborozók hibájába, hogy túl sokat "tököl" emiatt a modul mélyebb részeit nem sikerült felderítenünk, de ennek ellenére nagyon jól szórakoztunk. Szegény Koránkelőket mi is kiröhögtük. Utólag megállapítottam, hogy a Fatökűek vagy az Éhezők klánja név jobban illett volna rájuk, mivel csak ez lehet a magyarázata annak, ha egy 18-as szépségű nő láttán az evés jutott az eszükbe és a kaját követelték. :) Amúgy nőként én egy kicsit hiányoltam azt, hogy kevés teret engedett a modul (vagy a KM) a nőies finom megoldásoknak. A modulban minden nő qrva volt (és engem is így kezeltek, ha egyáltalán számításba vettek). Na de mire is számíthat egy dzsad nő Gorvikban vagy az Ibarában... Az egyetlen, modulban szereplő Dreyna papnőjével viszont nem hozott minket össze Galradzsa. Ezúton szeretném kérni az elkövetkező modul írókat, hogy egy-egy részmegoldás erejéig gondoljanak néha a nőkre és a női kalandozókra is.

KM: Köszönöm Antailnak a tőle megszokott, hangulatos mesélést. Elhitetitek, hogy izgul az ember, ha egy sötét csuklyába burkolózó alak mesél neki, időnként meg-megcsillantva harminckét-fogas vigyorát. Egy aprócska tanács Neki az elkövetkezőkre: nyugodtan engedhet egy kicsit a kalandozó csapatnak, ha azzal egy epikusa megoldással fejeznék be a modult. Egy építkezési vállalkozó igazi álma válhat valóra azzal, ha egy térkapun keresztül több tonna homok ömlik a lába elé, de mi igazából Amundokra számítottunk. :) 

Végül, de nem utolsó sorban köszönöm a szervezőknek ezt a fantasztikus tábort!

Visszaolvasva az írásom talán túl sokszor használtam a "bár" szót. Legyen így a végére egy utolsó "bár": Bár tovább tartott volna a 2018-a Téli Tábor! :)

Köszönettel: Kati

 

Link a hozzászóláshoz

Bár ez nem szigorúan élménybeszámoló, de olvasva a többiek irományait, ihletet kaptam, hogy összeszedjem a kalandozásunk alatt történt fun fact-eket.

Elöljáróban tudni érdemes: mind a 6-an Domvik-paplovagok voltunk. Egyik játékosnak volt anno egy fejsérülése, így értelmi fogyatékos lett a karaktere. Neki volt egy meghosszabbított életű hörcsöge, akinek bizonyos mozdulataira kényszeresen cselekedett egy táblázat alapján a játékos. (D12-es kockadobás -> Pl. 6: A hörcsög a jobb hátsó lábával vakarózik -> verekednie kell a karakternek.)

- Még el sem hagytuk a rendházunkat, de a hörcsögnek hála máris volt egy verekedés az értelmi fogyatékos és egy másik csapattársam között.

- Jött a megbízás a rendház fejétől (kutassuk fel az expedíció résztvevőit, majd küldjünk jelentést) és kaptunk 100 aranyat a rendtől. Ötletelés: "Béreljünk fel egy másik kalandozócsapatot, akik elvégzik a feladatot, mi pedig térítsünk Gorvikban..."

- Warvikban kerestünk hajót és személyzetet, jártuk a várost. Egy pékségben rengetegen voltak betömörülve az élelemhiány miatt. Az értelmi fogyatékos csapattárs úgy döntött, megtéríti a péket, így bement a pékségbe, átférkőzött a tömegen, majd átmászott a pulton és elkapta a péket, mielőtt elfuthatott volna. Láttam a műveletet, így átverekedtem magam a tömegen és én is átmásztam a pulton. Szerencsétlen pék mit gondolhatott, mikor két teljes vértes alak egymás után átmászott hozzá a pulton?

- Szintén Warvikban a hosszú, szőke hajú, hiú csapattárs úgy döntött, keres egy kislányt, aki majd küldetésünk során fésüli és rendben tartja a haját. Talált is kislányt, akit kivásárolt az anyjától 1 aranyért. Ha a kislány velünk tart, szinte biztosan odavész, így rábeszéltük a csapattársat, hogy ugyan, hagyja már a kislányt és ne vigyük magunkkal. Nem sokan múlott, hogy lebeszéljük.

- Ugyanezen csapattárs a célvárosban úgy döntött, miután pár napi kaja- és italkészletre szert tettük, hogy pár napig csak fél adagot iszik, kb. 4 liter vízzel és a nála lévő luxus hajbalzsammal viszont 1-2 kislányt befogva hajat mos. Természetesen mindez ott történt a lakók között, akik elég nagy tömeget képezve nézték nyálcsorgatva a műveletet.A lincselést valószínűleg az akadályozta meg, hogy a csapattárs nem volt egyedül.
A használt, szutykos, balzsamos, vödörnyi vízzel aztán megkereste a leginkább lestrapált, legrondább embert, akinek azt odaadta, majd elfordult és elsétált. A fickó szinte azonnal elkezdte inni a vizet. Többen öklendeztek...

- Oáziskutató utunk során a kifogyhatatlan korsóm visszanyerte egy idő után mágikus erejét, így ismét képes volt 10 liter, általam ismert folyadék literenkénti termelésére. Zugivóként, mivel alkoholhoz jó ideje nem jutottunk, úgy döntöttem, hogy a 10 literből az utolsó 1 liter az pálinka lesz. Hőbörögtek emiatt a többiek, de az előző esetben történt pazarlás miatt és mert enyém volt a korsó (ráadásul a rangidős is én voltam a csapatban) ebből nem engedtem. Volt egy fél literes laposüveg, így nyilvánvaló volt, hogy nem tudom mind az 1 litert eltenni, ezért nekiálltam vedelni. Többet ittam, mint terveztem.
Velünk tartott 2 kráni harcos (megállapodás), karakterem pedig tudott krániul, így piszkosul részegen elkezdtem téríteni őket. ("Hagyjátok ott eddigi életeteket, Shadonban nagyon jó az élet. Lebeszélem apósommal (a rendház feje), hogy kapjatok földbirtokot.") Ha a végjátékban nincs egy nagy összecsapás a krániakkal, még talán meg is tértek volna... :D

- Vízzel épp viszonylag jól álltunk, kajával nem annyira és működött a kifogyhatatlan korsóm. Beszélgetés, ötletelgetés: Olyan folyadékra lenne szükség, aminek nagy a tápértéke. Csapattárs: "Kóstold meg a g*cid, és teremts a korsódban azt..."

Rég röhögtem annyit, mint a téli táborban! :)

Link a hozzászóláshoz

Szállás: Kaja rendben. Korrekt fürdőszoba, és volt mindig meleg víz. Mi mást is kérhetne még a táborozó?

Modul: Sztem jó volt :D:D (elméletileg már fenn van az oldalon)

Kaland: Nálam valamennyire adott volt a motiváció. Pyar csapat, de érdekes módon a krániakkal paktáltak le először, de a végén valamiért mégis őket hányták kardélre. A csapatban volt egy medve (yllinori), aki lebirkózta az aszisz óriást és felaprította a sivatag homoki elf lakosságágának jelentős hányadát. Persze harci lázban majdnem nekiesett a krániaknak is, de hát ilyesmi mindenkivel előfordul. A galradzsa pap lebratyizott a nomáddal, vagy inkább a nomád bratyizott a galradzsa pappal, valamelyik a kettő közül, de aztán elfutott mert megijedt a bedrogozott medvétől. A tolvajunk rendre hátba lőt mindenkit. Még a menekülő dzsadokat is, akit a többiek elengedtek. Bónusz pont jár neki. A krad paplovag többnyire tárgyalt, vagy áldott, gyógyított és néha megcsiklandozta az ellent. Alapvetően szerintem jól szórakoztunk és a csapat is jól teljesített.

A társasozást nagyon élveztem. Az a dolgos, fertőzős társas nem volt rossz. Meg is fogom venni, amint eszembe jut mi a neve.

Link a hozzászóláshoz

Domvik segedelmével érkeztünk a helyszínre. A szállás adta, az ágyak kényelmesek voltak, meg amúgy is a tábor nagy részében be voltam csöttintve, másnaposan meg kényes vagyok mint egy hercegnő, de semmi negatív hatást nem érzékeltem a környezetem felől. A fürdő nagyon adta, bár ez sztem simán elvárható.

 

Modul: Érdekes volt, nem a megszokott, ami nem feltétlen rossz. Egyetlen kivetni valót talátam, mégpedig azt, h a két sereg (uwel és krán) úgy viselkedik, mint két tini. Meg az amundok kihagytak 2 kék teliholdat, ami elég lett volna,h letakarítsák az erődben lakókat. De ezek minimálisak, sokszor fogtuk a fejünket, jókat nevettünk, ami a legfontosabb, hogy jól szórakoztunk, ez pedig nem jöhetett volna létre, ha nekdolan egy rossz modult tett volna elénk. Alig várom a kövi művét, ami a gyerekbetegségek leküzdése után és Domvik áldásával egy még jobb kalandal fogja etetni elménk bendőjét.

 

Apropó bendő, a kajci fini volt. :D bárember lehetett volna rum a teába, de no offense nem a szervezők hibája én nem vittem rumot.

Ui.: azért lehet, ha a karim nem shadoniúl térítette volna a homokibanda tagjait, lehet sikereket ért volna el :/ 

Domvik áldása kísérjen utatokon!

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Remek tábor volt, és én is remekül éreztem magam!

A csapatommal nagyon jót játszottam. Nagyon segítőkész társaság volt, ezzel pedig ellensúlyozták a tapasztalatlanságomat. Azért annak is örülök, hogy a társasággal már többször is találkoztam, így elnézőbbek voltak velem szemben, mintha ismeretlenek lennének. Rengeteget tanultam tőlük, valamint király tanácsokat kaptam a későbbi mesélésekhez kapcsolódóan. Már csak ezekért a hasznos tippekért megérte elmenni a táborba. Az egész csapatnak köszönöm a játékot, mindenki egyéniség volt, remélem ők is jól érezték magukat és nem csak én élveztem a mesélést :D 

MateBilić -nek köszönöm az utolsó esti hosszas beszélgetést (idejét se tudom, de az biztos, hogy legalább másfél órás volt). Jó volt meghallgatni, hogy egy régóta táborozónak mi jár a fejében, és a modul amit készítettél mate az is zsír, már keresem is a fórumon, hátha letudom szedni :)  Na meg a sok pálinkát is köszönöm, amelyek néha erősek, sokszor pedig nagyon erősek voltak.

CS bebizonyította, hogy valóban ismeri az összes táborozót, tud róluk jó pár dolgot. Na meg azt is bebizonyította, hogy mennyire önzetlen, amikor JellyBean osztogatásról van szó... Amikor én odaültem hozzá és Antailhoz azonnal meg is kínáltak. Fogalmam sem volt, hogy mi az, de láttam, hogy nem igazán fogy, mert már korábban is azt hurcolták magukkal. És még kedvesen mondták is, hogy vegyek bátran többet is :D A büdös zoknival és a rohadt tojással nem volt gond, bármennyit elfogyasztottam volna belőlük. De aztán jött a hányás, ami már elbizonytalanított, hogy akarom-e én ezt folytatni. Majd kóstoltam még egyet, és eljött az ideje, hogy továbbálljak a mosdó felé, mert a vágott köröm... huh hát az rettenetes volt. Ki is köptem és mostam is a számat rendesen. És elvileg a kutyakaja a legrosszabb. Hát nem tudom, azt már nem kóstoltam meg :D Szóval marad a nyári táborra, ha még lesz ilyen csodás kis finomság akkor is :D 

Az utolsó estén pedig köszönöm Biginek és Antailnak a jó sztorikat és a beszélgetést. Jó kis történeteket hallottam korábbi táborozókról, valamint tábori eseményekről :D 

Na és jöjjön a lényeg: a "légy résen" játék nem igazán jött be nekem elsőre. Így adni akartam neki még egy esélyt és megérte. Jópofa játék, kis intrikákkal, és ha a játékosok ismerik a szabályokat akkor még pörgős is lehet.
Reagálva Kata kommentjére: Bocsánat :D De a vérfarkas vérfarkasnak vérfarkasa :gonosz: A one night mindig jó volt, és most végre lehetőségem volt kipróbálni az Alien -es verzióját, ami szintén bejött, jó párszor elraboltam a mellettem ülő Tetra bocikát. 

Szállás: Nekem semmi gondom nem volt a szállással kapcsolatosan. Az idei nyári táborban valóban megjelent, hogy elszeparált volt a két szálló, azonban itt én nem éreztem ilyet. Voltak közösségi terek, ahova bárki odamehetett, és a konyhából kifogyhatatlan mennyiségű szék állt rendelkezésre, így három nagyobb tér is volt, ahol játszani lehetett esténként.

Amit még elmondhatok, hogy a víz elég hideg volt hajnali 2-3 fele, amikor én lefekvés előtt fürdeni indultam minden nap. De hát nem is vártam mást, korán kell menni fürdeni.

Link a hozzászóláshoz

Én először beszámolót szoktam írni mielőtt beszámolót írok. :)

Az idei tábornál a helyszín kiválasztása okozta az egyik legtöbb munkát jelentő feladatot. A gánti helyszínt, most mások kaphatták meg, így keresnünk kellett egy alternatívát, amely árban, elhelyezkedésben és kapacitásban is megfelelhet az igényeinknek. A táborban hallott vélemények és fent olvasottak alapján ezt sikerült elérnünk. 00

Örültem, hogy az étkezés és gondtalan volt. Köszönöm én is mindenkinek a pontos érkezést, ez sokat segített a személyzetnek és ezáltal nekünk is.

A modult az előző évi modulversenyen választottuk ki, már 1 éve vártam, hogy lemesélhessem. Érdekes élmény volt egy 3 csapatból összeállt partynak mesélni. Úgy éreztem sikerült a játékstílusokat egy kicsit összébb csiszolni a játékidő 2.5 napja alatt. Én jobban szeretem az NJK szinten - mint érdekcsoport szintjén - felállított kapcsolati és konfliktusi hálóra épülő történeteket, mert ott az intrika alapú megoldások előtérbe kerülhetnek, viszont az idei modulnál nagyon tetszett a szituáció felépítése, amely egy jó alapot adott arra, hogy megkavarja a játékosokat. 

Ezúton is elismerésem fejezem ki BigMacnek, aki a 6 fős csapatot vitte, hiszen ez mindig extra terhet ró a KM-re.

Első este werewolfoztunk, idén is jó volt!

Második este Westernt meséltem, ahol jelly-bellyvel lehetett a lövések sikerét garantálni. Az 5 fős csapat (1 indián, 1 felszabadított fekete rabszolga, 3 fehér cowboy) jól álta a kis minitörténetet és felgöngyölítették a sherriff által eddig elvarratlan szálakat Jamesville-ben. A város alkoholkészletének helyreállítását azóta is ünnepli a Jamesville-i lakosság.

Szeretném megköszönni a sok új táborozónak, hogy igaz Kalandozóként eljöttek a táborba és játszottak egy jót! Üdv Mindenkinek a közösségben!

Gratulálok mindenkinek aki, túlélte a jelly bellyt amit kézzel válogattam a gyárban. Legközelebbre igyekszem az egzotikus ízek egy újabb sprektumát lefedni.

Köszi a beszélgetéseket!

Küldjetek képeket!

Üdv. Antail

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
 • Új...