tetra Közzétéve: Február 25, 2019 Megosztás Közzétéve: Február 25, 2019 ETK bizony leírja, hogy a pyarroni pszíhez kell a 12 mindhárom képességből. De a hangsúly azon van, hogy a pyarroni pszíhez. A Slan pszí nem pyarroni alapú, tehát nem is vonatkoznak rá az ott felhozott követelmények. Most TT-n is 11-es inttel jött harcművészem, és nem akadt fel senkinél, pont ezért át is olvastam a vonatkozó részt. Darabolo kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Cundior Közzétéve: Február 25, 2019 Megosztás Közzétéve: Február 25, 2019 12 órával ezelőtt-kor Darabolo írta: Ilyen szabályról ETK szerint nem tudok. ETK 115. oldal legteteje: "Elsajátításához elegendő két-három év, noha szükséges, hogy a tanulú Intelligenciája, Asztrálja és Akaratereje legalább 12 legyen." Link a hozzászóláshoz
Cundior Közzétéve: Február 25, 2019 Megosztás Közzétéve: Február 25, 2019 4 perccel ezelőtt-kor tetra írta: A Slan pszí nem pyarroni alapú, tehát nem is vonatkoznak rá az ott felhozott követelmények. És akkor egy 11-es intelligenciájú kardművész csak a slan diszciplínákat tudja használni, a pyarroniakat nem? Link a hozzászóláshoz
Darabolo Közzétéve: Február 25, 2019 Megosztás Közzétéve: Február 25, 2019 Ő nem használ pyaroni pszit, mint ahogy erre többször is útalnak, csupán a slan pszi keretein belül, hasonló hatású disziplinákat használ. Nem látom értelmét a kaszt ilyetén beskatulyázásának mert ha a dobás nem azt hozta ki, akkor nem azt hozta ki. Persze így egy- két tápolos kari szabályosan plusz pontokat kaphat, de itt ez nem erről szól. Ha mindenki a fejére áll mi akkor is így fogunk játszani Kate csak hangulati elemnek tette be, hogy ti is jól szorakozhassatak. Ugyan úgy járt mint én multkoriban, betettem egy viccesebb epizodot és rögtön a szabályszerű hibákat kerestétek, mintha nagyítóval estetek volna neki. Ez nem jó fiúk-lányok. Link a hozzászóláshoz
Coryss Közzétéve: Február 25, 2019 Megosztás Közzétéve: Február 25, 2019 Még egy megjegyzés az egészhez a ETK 115-.ik oldalán a Slan-út fejezetében: "Képesek végrehajtani bármit, ami a Pyarroni módszer része, ám saját diszciplínákat (kevés kivétellel) csak önmagukra tudják vonatkoztatni." Ebből az következik hopgy tudják a Pyarroni módszert + Slant. Tehát ez egy magasabb szint ami a magába foglalja a Pyarronit is mint a Kyr metódusnál. De ha ők így játszák nekem nincs vele semmi bajom jó szórakozást kívánok nekik. Link a hozzászóláshoz
Kate Közzétéve: Február 25, 2019 Megosztás Közzétéve: Február 25, 2019 Sztem sem feltétel a 12-es inteligenciájával, ahogyan Daraboló is írta. Nincs előttem, de úgy emlékszem 2 k6+6 az intelligencia kidobása a kardművésznél, aki adott esetben szerencsétlenül 2 db egyest dobott. Ha nem lehetne, akkor ahogy Daraboló is írta pl vagy 2 d6+10 lenne minimum.... De egyébként a storinak nem ez volt a lényege... Link a hozzászóláshoz
Jadis Közzétéve: Február 25, 2019 Megosztás Közzétéve: Február 25, 2019 Érdekes, de az ETK 114-115. oldalán szerepel ez a hármas képességkövetelmény (intelligencia, akaraterős és asztrál legalább 12-es kell legyen), de csak a pyarroni módszer bekezdésénél. Ha ezt egészen komolyan vesszük, akkor a slan pszihez (és a kyr metódushoz) nincs szükség erre, ez a szigorúság mondjuk ott sántít, hogy mindkettő tudja a pyarroni módszer összes diszciplináját is használni (azokhoz pedig ott van a feltétel). Link a hozzászóláshoz
Kate Közzétéve: Február 26, 2019 Megosztás Közzétéve: Február 26, 2019 Sztem egyébként a játék élvezetét vesszük el, ha ennyire szőr szál hasogatóan nézünk mindent... Leenarya kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
tetra Közzétéve: Február 26, 2019 Megosztás Közzétéve: Február 26, 2019 Szerintem a játék beleélhetőségét vesszük el, ha nem tartjuk magunkat az ennyire triviális szabályaihoz. Ha bármi lehet, akkor semminek sincs jelentése. Cundior kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Cundior Közzétéve: Február 27, 2019 Megosztás Közzétéve: Február 27, 2019 Kate, Darabolo, szerintem Coryss nem rossz szándékkal tette ezt a megjegyzést, csak segíteni akart (és ezt mondhatom el magamról is). Ezek mellett természetesen nincs hozzá közünk, hogy ti hogyan játszotok, én pedig nem hogy a fejemre állni, de még csak finoman noszogatni sem terveztem se téged, se mást, hogy a szabályok szerint játszon, ha neki nincs hozzá kedve. Bár én Tetra itteni hozzászólásával maradéktalanul egyetértek, én is szabálykövető vagyok, de ettől még az elsődleges célja a szerepjátéknak, a szórakozás. Ha ti közösen megegyeztek, hogy ennek érdekében figyelmen kívül hagytok egy nektek nem tetsző szabályt, akkor ezt senkinek sincs joga megkérdőjelezni. Coryss kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Kate Közzétéve: Február 28, 2019 Megosztás Közzétéve: Február 28, 2019 On 2019. 02. 27. at 10:08-kor Cundior írta: Kate, Darabolo, szerintem Coryss nem rossz szándékkal tette ezt a megjegyzést, csak segíteni akart (és ezt mondhatom el magamról is). Ezek mellett természetesen nincs hozzá közünk, hogy ti hogyan játszotok, én pedig nem hogy a fejemre állni, de még csak finoman noszogatni sem terveztem se téged, se mást, hogy a szabályok szerint játszon, ha neki nincs hozzá kedve. Bár én Tetra itteni hozzászólásával maradéktalanul egyetértek, én is szabálykövető vagyok, de ettől még az elsődleges célja a szerepjátéknak, a szórakozás. Ha ti közösen megegyeztek, hogy ennek érdekében figyelmen kívül hagytok egy nektek nem tetsző szabályt, akkor ezt senkinek sincs joga megkérdőjelezni. Nem a szándékkal van a problémám. Ez egy szituációs topic, nem szabállyal kapcsolatos. És a számunkra vicces szituációra, amit megosztottam Veletek, egy komment sem érkezett, míg egy "szabálytalánság" ra sok. Köszönöm az észrevételt egyébként, nyugtáztam. Annak viszont örülök, hogy kiderült tényleg sokan vannak akik ismerik "betéve" (is) a szabályokat. Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés