Antail Közzétéve: Január 25, 2019 Közzétéve: Január 25, 2019 Üdv! Ebben a témában várom a visszajelzéseket a Kalandozok.hu legújabb Ynev Kronológiáját feldolgozó keresőjével kapcsolatban. Üdv, Antail
Cundior Közzétéve: Január 25, 2019 Közzétéve: Január 25, 2019 Először is gratulálok a nagy munkához és köszönettel is tartozom érte, minden M.A.G.U.S.-os nevében. Az lenne a kérdésem, hogy hozzáférhetőek az adatok valamilyen egységes (mondjuk pdf, vagy más) formában? Mert egy konkrét dologra rákeresni jó ilyen módon, de a nagyobb áttekintések azért nehézkesek. Antail kedveli ezt
Antail Közzétéve: Január 25, 2019 Szerző Közzétéve: Január 25, 2019 17 perccel ezelőtt-kor Cundior írta: Először is gratulálok a nagy munkához és köszönettel is tartozom érte, minden M.A.G.U.S.-os nevében. Az lenne a kérdésem, hogy hozzáférhetőek az adatok valamilyen egységes (mondjuk pdf, vagy más) formában? Mert egy konkrét dologra rákeresni jó ilyen módon, de a nagyobb áttekintések azért nehézkesek. Koszi! Ezt @MagyarGergely fogja megvalaszolni, hogy tervezi-e, hogy a gyujtemeny pdf formatumban a cikkgyujtemenybe.
tetra Közzétéve: Január 25, 2019 Közzétéve: Január 25, 2019 Nekem jó lenne webes formátumban is, valami időrendbe rakott, görgethető, címszavas lista. Az érdekes lenne, így fingom sincs, mire keressek. Antail kedveli ezt
Antail Közzétéve: Január 25, 2019 Szerző Közzétéve: Január 25, 2019 Ha psz, vagy pe-re keresel, akkor kiadja ezeket idorendben. tetra kedveli ezt
Con Salamander Közzétéve: Január 27, 2019 Közzétéve: Január 27, 2019 @Cundior milyen áttekintések nehézkesek? Nekem nagyon könnyen ment minden ilyen áttekintés. Előtörténetet írok - beírom az évszámot, és onnan megyek előrefelé, ami releváns azt használom, ami nem, azt nem. Modult írok - beírom a helyszínt, hogy nagyobb időtávlatban kapjak róla infót. Utána beírom az évszámot, hogy megkapjam a kontextust. Háttéranyagot, kiegészítőt dolgozok ki - ugyanaz, mint a modulírás. Mi az, amit nem tudsz áttekinteni így? Nyilván egy nagy táblázat, tetszőleges szűrőkkel speciális igényeket is kielégíthet, teszem azt a relevanciát tudod úgy szűrni hogy helyín ÉS időpont egyszerre, de egy ilyen kényelmi dolognál többet én nem látok benne. Esetleg azt, hogy offline is elérhető és kereshető, de szerintem ez egyre kevésbé szempont. Érdekel a véleményed, mert nekem személy szerint jobb így, mint mondjuk egy excelben. Tudsz példát mondani egy ilyen nagyobb áttekintésre, és hogy milyen formát képzelnél el, amiben az működhet? Sneer, Antail és Lozartan kedveli ezt
MagyarGergely Közzétéve: Január 27, 2019 Közzétéve: Január 27, 2019 Üdv! Az évszámgyűjteményből eddig is volt fent az oldalon egy elérhető változat, csak most hamarabb lett kész a netes. Tehát a letölthető most egy verzióval régebbi. Ynev évszámai V3. Tervezem, hogy az is frissíésre kerül, és így PDF formátumban letölthető lesz a legújabb évszámgyűjtemény. (Van, akinek meg az nehézkes. ) Hasonlóan, ahogy a Szószedet esetében történt. Cundior, tetra, Shen és 1 további kalandozó kedveli ezt
Cundior Közzétéve: Január 27, 2019 Közzétéve: Január 27, 2019 Con Salamander, nem tudom mit válaszoljak erre. Nem számítottam rá, hogyha kifejezem nagyrabecsülésemet és tiszteletemet a remek munka készítőinek, és megkérdezem esetleg pdf formában is elérhető-e a frissítés, újabb vita részese lehetek majd. Hogy miért? Mert nekem úgy jobban tetszik. Látom az egészet egyben, mikor, hol, mi történt egymás után. Csak úgy átfuthatom kíváncsiságból, konkrét keresési cél nélkül. Nem tudom, ne haragudj, ha ezzel megbántottalak... Nem mellesleg a weboldalas keresés is nagyon jó! Gergely, köszönöm, majd nézegetem néha. Mellesleg a szószedet bővítésének is örültem, külön köszönet érte, mert mostanában terveztem kinyomtatni, és bőrkötéssel ellátni. Mérges lettem volna, ha elkészül, és másnap látom frissülni. MagyarGergely és Antail kedveli ezt
Con Salamander Közzétéve: Január 27, 2019 Közzétéve: Január 27, 2019 2 órával ezelőtt-kor Cundior írta: Con Salamander, nem tudom mit válaszoljak erre. Nem számítottam rá, hogyha kifejezem nagyrabecsülésemet és tiszteletemet a remek munka készítőinek, és megkérdezem esetleg pdf formában is elérhető-e a frissítés, újabb vita részese lehetek majd. Hogy miért? Mert nekem úgy jobban tetszik. Látom az egészet egyben, mikor, hol, mi történt egymás után. Csak úgy átfuthatom kíváncsiságból, konkrét keresési cél nélkül. Nem tudom, ne haragudj, ha ezzel megbántottalak... Nem mellesleg a weboldalas keresés is nagyon jó! Gergely, köszönöm, majd nézegetem néha. Mellesleg a szószedet bővítésének is örültem, külön köszönet érte, mert mostanában terveztem kinyomtatni, és bőrkötéssel ellátni. Mérges lettem volna, ha elkészül, és másnap látom frissülni. Szia @Cundior! Sajnos félreértettél valamit, én nem vitázni szerettem volna. Tényleg érdekelt, hogy mit tudsz úgy jobban keresni, mert én használok pdf-es évszámgyűjteményt, de nekem ez sokkal jobban kereshetőnek és áttekinthetőnek tűnik. Elfogadom, hogy neked úgy jobban tetszik, csak gondoltam hátha valamilyen szempontot nem vettek figyelembe Antailék, amikor ezt készítették, és talán lehetne javítani/bővíteni valahogy úgy ezt a webes megoldást, hogy neked is kézre álljon. Ezért érdekel, hogy mi az, amit ezzel nem tudsz megcsinálni, de egy sima listával igen. Ha félreérthetően fogalmaztam, elnézést kérek mindenkitől. Tényleg érdekel, hogy milyen szempontok miatt jobb egy pdf-es, vagy exceles statikus megoldás ennél a dinamikusnál. Üdv Cundior és Antail kedveli ezt
Lozartan Közzétéve: Január 27, 2019 Közzétéve: Január 27, 2019 10 perccel ezelőtt-kor Con Salamander írta: Tényleg érdekel, hogy milyen szempontok miatt jobb egy pdf-es, vagy exceles statikus megoldás ennél a dinamikusnál. Néha tényleg jó egyben látni - és végiggörgetni a kronológiát (márcsak a -tól -ig miatt is). Most úgy kellett megkeresnem, hogy P.sz. 3821 az utolsó kereshető évszám. De a dinamikus mellett az szól, hogy gyorsabb, felhasználóbarátabb (előtörténet vagy modulíráshoz pl.). Antail, Cundior és Con Salamander kedveli ezt
Cundior Közzétéve: Január 27, 2019 Közzétéve: Január 27, 2019 Con Salamander, örülök neki, hogy csak én értettelek félre, és én kérek elnézést, a túl érzékeny értelmezésért és feltételezésért. Viszont ettől függetlenül amit írtam, válasz próbált lenni a kérdésedre. Kicsit bővebben kifejtve, nagyon jó az oldal keresőprogramja, ha valaki egy konkrét dolgot keres, mint ahogy te is említetted, akkor minden elképzelhető megoldásnál praktikusabb így. Viszont én szeretem egyben látni a dolgokat. Volt gyerekkoromban apukám dolgozószobálya falán, egy hatalmas idővonal kép, a magyar történelemről. Bármit is tanultam, mindig megnéztem, és így nem csak egy adat volt egy múlt béli esemény, hanem rögtön el tudtam helyezni, rengeteg más dolog viszonyában. Nyilván Ynev történelme nem ennyire következetes, de ha beütöm például, hogy Rowon, és a kereső kiírja, hogy p.sz. XXXX-ben alapították, az nekem kevesebbet mond, mintha rögtön látom, hogy mik előtt és mik után történt ez az esemény. A keresőnek is megvan a szerepe, ahogy te is mondtad, ha például az ember modult ír, és az adat kell neki, hogy mit tudni Rowonról. De ha világ viszonylatban akarod elhelyezni, hogy Ynev történelmében mikor is alapították, akkor a kereső olyan, mintha egy mikroszkóppal olyan közelről olvasnál egy könyvet, hogy mindig csak azt a szót látnád, amit éppen olvasol. Ha csak olvasol akkor jó, de táblázatnézéshez nem annyira. A másik dolog, amit Lozartan is ír. Én is szeretek, csak úgy cél nélkül olvasgatni. Lehet, hogy túl kocka dolog, de időnként jó végigpörgetni Ynev történelmét, és beleolvasgatni, hogy mikor mi is történt. Gyorsan ugrani nagyobbakat, konkrét keresés nélkül átlátni mi volt az első, mi volt az utolsó dátum, hamar átlátni, melyik korok kidolgozottabbak, vagy hol marad ki több évtized is, ...stb. tehát átlátni az egészet. A kereső a praktikus munkára való, és arra tökéletes, de a kötetlen böngészgetésre, szombat délutáni kávé melletti olvasgatásra jobb egy "idővonal". (Ha már itt tartunk, régi tervem, egy távolság-idő arányos Ynev idővonal a fontosabb esemélyekről, ahol a mezők hosszával még vizuálisabb egyes dolgok történelmi távlata, egymáshoz való viszonya. Nyilván sose fogok egy ilyet elkészíteni, rengeteg munka lenne, de jó volna.) Lehet, hogy ezek felesleges szempontok, vagy hülyeségnek tünnek, de én eképpen jobban tudom értelmezni a dolgokat, valamiért nekem így jár az agyam. Remélem sikerült érthetőbben kifejtenem, hogy mire gondolok. Antail, Sneer és Con Salamander kedveli ezt
MagyarGergely Közzétéve: Január 28, 2019 Közzétéve: Január 28, 2019 Üdv! Cundior, egyet értek, és nem csak te kerestél ilyet, szóval nyugodtan lehet számítani a jövőben ennek a gyűjteménynek a szöveges változatára.
tetra Közzétéve: Január 28, 2019 Közzétéve: Január 28, 2019 2 órával ezelőtt-kor MagyarGergely írta: egyet értek Na de mi az az egy? Amúgy üdvözlöm a gyűjteményt. Amennyire high tech a világ, még akár dinamikusan generált is lehet, hogy mindig automatikusan a legfrissebbet lehessen letölteni.
Sneer Közzétéve: Szeptember 1, 2021 Közzétéve: Szeptember 1, 2021 belefutottam egy ilyenbe: jövőbeni modulok fognak ide kerülni vagy bug? MagyarGergely kedveli ezt
Antail Közzétéve: Szeptember 2, 2021 Szerző Közzétéve: Szeptember 2, 2021 Nem bogár! @MagyarGergelya titok tudója!
MagyarGergely Közzétéve: Szeptember 2, 2021 Közzétéve: Szeptember 2, 2021 Üdv! Ez valami kiolvasási hiba lesz, az adatbázisban ott vannak a vonatkozó kalandmodulok címei. Köszönjük a hiba jelzését, dolgozunk rajta.
Antail Közzétéve: Szeptember 10, 2021 Szerző Közzétéve: Szeptember 10, 2021 Köszi a hibajelentést! A adatbázis kiolvasása során néhány káoszlény elszipolyozta a védőrúnákat. A káoszlényeket eltávolítottam és a Kronológia és keresés újra működik. Sneer és MagyarGergely kedveli ezt
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés