Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Segítségkérése a játékhoz

Leenarya

Recommended Posts

Közzétéve:

Sziasztok.

Eléggé új emberke vagyok az oldalon. Hallottam és olvastam is a Mágus-ról. Egyszer teljes életnagyságban szemtanúja is voltam. Néhány ismerősöm, kik ezer éve űzték a játékot, egy kicsit belepillantottam, miközben játszottak. Tetszett, jó lett volna egy kicsit részt venni benne. Az a kérdésem, hogy itt az oldalon is lehet játékba állni, és hogyan lehet részt venni benne? Pontokat miképp lehet gyűjteni? Milyen lépés, művelet mennyi pontot ér? Erről semmi információt nem találtam. Segítséget előre köszönöm.

Kellemes napot :)

Közzétéve:
10 órával ezelőtt-kor Leenarya írta:

Sziasztok.

Eléggé új emberke vagyok az oldalon. Hallottam és olvastam is a Mágus-ról. Egyszer teljes életnagyságban szemtanúja is voltam. Néhány ismerősöm, kik ezer éve űzték a játékot, egy kicsit belepillantottam, miközben játszottak. Tetszett, jó lett volna egy kicsit részt venni benne. Az a kérdésem, hogy itt az oldalon is lehet játékba állni, és hogyan lehet részt venni benne? Pontokat miképp lehet gyűjteni? Milyen lépés, művelet mennyi pontot ér? Erről semmi információt nem találtam. Segítséget előre köszönöm.

Szia!

Mindig örömmel látjuk, ha új emberek találnak rá erre a szerepjátéknak nevezett hobbira.

Mindenek előtt javaslom, hogy olvasd át ezt a rövid ismertetőt, magáról a szerepjátékról:

Ez a oldal a MAGUS-t játszók egy közösségét fogja össze. Magán az oldalon nem zajlik a szó szoros értelmében vett szerepjáték. Azt többségünk a társaival egy asztal mellett közösen, esetleg egy skype-os vagy ahhoz hasonló konferenciahívás segítségével bonyolítja le magát a játékot. A kérdéseid között vannak olyanok - pl. a pontokra, lépésekre, műveletekre vonatkozóak - , amit nagyon nem is tudtam értelmezni. A lényeg, hogy ha az asztali szerepjátékot szeretnéd kipróbálni, akkor érdemes egy már működő csapatot keresni hozzá, ahol a gyakorlatban is meg tudsz ismerkedni a dologgal. Esetleg beleolvashatsz egy - egy szabálykönyvbe, de akár itt is bátran felteheted a kérdéseidet. 

Ha az alábbi témában írsz magadról pár sort (kitérve a korodra, érdeklődési körödre, hogy online vagy asztali játékot játasznál, illetve hogy kb hol és mikor érsz rá játszani), akkor annak is megvan az esélye, hogy csatlakozhatsz is egy épp szerveződő vagy már működő csapathoz.

Remélem segítettem és ha valami nem volt érthető, kérdezz bátran továbbra is.

Üdv,

H.

Visamo kedveli ezt
Közzétéve:

És célszerű elolvasni az ETK-t. Azaz az első törvénykönyvet. Már nem gyártják, egy jó állatpotú 7-8 ezer környékén kapható, de persze e-book ra is leszedhető, csak a megfelelő letőltő felületet kell hozzá megtalálni. :) Van ilyen :)

Közzétéve:

Köszönöm szépen segítő válaszotokat. Inkább online felületen tudnék csatlakozni, de sajnos azt se minden nap. Változó napokon dolgozom (nem mindig ugyanarra a napra esik a munka, akad hogy hétvégére, vagy ünnepnapra is megyek), s előfordul hogy este 8 után keveredem haza a munkából. Inkább a facebook az amit használni szoktam. 2 profilom is van ott, de inkább egy az amit legtöbbször működtetek. Valamikor myvip.es meg iwiw-es oldalam is volt, de szerintem az már nincs meg. A korom meg, hát, nos a koromhoz képest jól nézekki, pont mint a kéményseprő :D Remélve feltételezem, hogy nincs korhatár, mert már épp benne vagyok abban a "krisztusi" korban (33 év) Állítólag egy 10-est letagadhatok, mondják. De mikor mennyinek érzem magam, hangulatfüggő :) Az érdeklődési köröm pedig, hát mikor mi. Imádom a rock, metál, thrash, goth és egyéb hasonló zenéket( havonta pár rock koncerten is megfordulok :D ), szeretek túrázni erdőbe, mezőkön, mikor hol (nyáron még a Dunaparton is elsétálgatok, vagy elmegyek valahova úszni) Olvasok ezt azt, többnyire az interneten, akár történeteket is, amit fantasy rajongók írtak, nekem jó pár tetszett, de a címüket meg nem jegyzem. Egy ismerősöm hasonlótörténeteit többször olvastam már, egyszerűen lenyűgözött az egész történetvezetése :) Szeretem a jó filmeket, amiknek lényeges a mondanivalója, lehet belőle tanulni, s van benne fantázia, akció, el lehet tekeregni a világában. Pár filmet kiemelek, ami nyomot hagyott bennem. Ilyen a Star wars, Trónok harca, Karib tenger kalózai, Ötödik elem, Watchman-az őrzők, stb...Játékok terén meg amiket kedvelek, az Jedi academy, Clive Barker:Undying, meg a Metinen is van egy regisztrációm, de rég nem játszottam, sajnos ki kellett hagyjam, amikor annak idején minden nap dolgoztam. Szóval rólam lényegében ennyi :)

Visamo kedveli ezt
Közzétéve:
21 órával ezelőtt-kor Darabolo írta:

Aztaaaaaaa :D

Jól tolod :) Akkor lehet Steel Panther-en összefutunk a nyáron :D

Július elején tartjuk a Nyári Táborunkat, ezen eseményen sokszor van olyan csonka csapat amelyik játékosokat keres. Egy ilyen az egy nagyszerű alkalom megismerkedni a játékkal és másokkal. Szívesen látunk és segítünk minden új kalandozónak!

Lozartan, Leenarya és Visamo kedveli ezt
Közzétéve:
17 órával ezelőtt-kor Antail írta:

Július elején tartjuk a Nyári Táborunkat, ezen eseményen sokszor van olyan csonka csapat amelyik játékosokat keres. Egy ilyen az egy nagyszerű alkalom megismerkedni a játékkal és másokkal. Szívesen látunk és segítünk minden új kalandozónak!

Köszönöm, jól hangik. Sajnos ennyire nem látom előre a dolgokat, mindig a jelenlevő hónap utolsó napjain kapom meg a következő hónapra való beosztást, s az is változhat néha. És pont a júliusom lesz sűrű. Persze, egyeztettem le szabadságot, csak akkor megyünk épp a jó programokra: Rockstrand, Rockmaraton és társai. De ez még jócskán odébb van :)

Közzétéve:

Üdv Kalandozók! 

Segítséget szeretnék kérni Tűzvarázsló manavisszanyerés témában. 

Tegyük fel, hogy van egy 5-ös szintű tűzvarázsló az Ordani Tűzvarázsló Rendből aki a Pusztító Tűz útjára lépett tehát a Hagyományos Godoni/Ordani módszer illetve a Tűzelnyelés áll rendelkezésére, hogy visszatöltse a max 30 mana pontját (Mp). 

A Hagyományos Ordani/Godoni Módszer kapcsán ha jól értem pihenés, alvás közben nem töltődik vissza Mp mert "kisfokú koncentrációra" van szükség. Jól értem? Tehát le kell ülnöm meditálni és 6 óra alatt töltöm vissza a max. Mp-t. Bár azt írja, hogy varázsolni (bár nem mindent) lehet közben és pszi dinamikus pajzsot is fent lehet tartani.

Illetve van a Tűzelnyelés ami (ha jól értem) és példával élnék, ha leülök egy kandallótűz mellé melynek ereje 2, akkor 1 kör alatt a tűz erejével megfelelő, tehát 2 Mp-t tudok visszatölteni míg 2k6 sebzést kapok. 

Tehát, tegyük fel legrosszabb esetben (ha mindig 6-ost dobok sebzésnél) ~7 kör alatt (van 41 fájdalom pontom (Fp)) egy kandallótűz (2E tehát 2k6 sebzés) gyakorlatilag elviszi az összes Fp-m és ebből töltök fel 14 Mp-t. 

Ez mikor éri meg? Rosszul értem? 

Válaszaitokat előre is köszönöm! 

Visamo kedveli ezt
Közzétéve:

Ha KELL a mana, akkor KELL a mana, nincs időd gyűjtögetni. Amúgy Szalamandrabőr 10 mana, 6 körig 25 SFÉ-t ad tűzzel szemben.

A hagyományos módszerről most az istennek nem találok semmi forrást.

Közzétéve:
On 2019. 02. 23. at 12:35-kor Leenarya írta:

Sziasztok.

szia. nos én szívesen beveszlek a csapatomba. van egy 2 fős csapat  amihez lehet csatlakozni. UTK rendszer.

Leenarya kedveli ezt
Közzétéve:

tanács kéne. Abbit acélból milyen páncélt lehet készíteni?  Gondolom teljes lovagi vértet, mellvértett, félvértezett lehet de például pikkelyvért, gyűrűsvért, brigadin, rákozott páncél készülhet e belőle?  a könyvhez leírtakhoz képest -utk- mennyivel jobb és  menyivel drágább. gondolom több ezer arany.

Közzétéve:

Üdv!

Logikailag mindenféle fém vértezet készíthető abbitacélból is, ami acélból előállítható. 

Hogy a szabálykönyv nem tárgyalja, azzal nem tudok mit kezdeni. Javaslom, hogy az ÚTK sok mindenben használhatatlan és nem is eredeti, pláne nem teljes rendszere helyett a MAGUS-sal játssz, abban megtalálod erre a kérdésre is a választ és a segítséget. (1TK,349.old.) 

Általánosságban elmondható, hogy az abbitacél vértezet több, mint kétszeresébe kerül az ugyanolyan típusú, egyszerű acél vérteknél, de nincs rá következetes (értsd matematikai alapon kiszámolt, pl x2,5) szabály. KM-ként ezen elvek alapján nyugodtan találd ki az árukat, esetleg a módosított értékeiket is. Az árakhoz egyébként is számtalan dolgot hozzászámolhatsz, aktuális termékhelyzet, bőség vagy hiány, szükség mértéke, egyéb tényezők, pl. lekötelezettség... gyakorlatilag bármennyiért adhatja az NJK a karaktereknek - csak a világban-játékban legyen meg az oka. 

Közzétéve:
3 órával ezelőtt-kor Magus Sebastian írta:

szia. nos én szívesen beveszlek a csapatomba. van egy 2 fős csapat  amihez lehet csatlakozni. UTK rendszer.

Szervus Magus. Vagy Sebastian. Köszönöm szépen. Szerencsére, én is találtam egy szuper kis csapatot, de inkább a fiúk találtak meg engem. Mink online játszunk, tehát evidencia, hogy új csapatban is online játszak. Egy héten egy napon ülünk össze a roll20-on 3-4 órára, egész jó kis sztorik születnek. Ketten vagyunk játékosok, a harmadik a mesélő. Mi is UTK-val toljuk, de a törtetők fellapozzák az Etk-t is. Nekem egyik sincs meg, jobb így online, szóval azokat is netről lesem le. Szóval ha nem ütközik a jelenlegi csoportunk idejébe, akkor szívesen beszállok. Persze már volt olyan hogy valaki felajánlotta, hogy bevesznek a csapatba. De még tart a kaland, majd a következőbe.  Szóval én mindenképp online szeretnék játszani, az nekem bevált :)

Darabolo kedveli ezt
Közzétéve:
1 perccel ezelőtt-kor Leenarya írta:

Szervus Magus. Vagy Sebastian. Köszönöm szépen. Szerencsére, én is találtam egy szuper kis csapatot, de inkább a fiúk találtak meg engem. Mink online játszunk, tehát evidencia, hogy új csapatban is online játszak. Egy héten egy napon ülünk össze a roll20-on 3-4 órára, egész jó kis sztorik születnek. Ketten vagyunk játékosok, a harmadik a mesélő. Mi is UTK-val toljuk, de a törtetők fellapozzák az Etk-t is. Nekem egyik sincs meg, jobb így online, szóval azokat is netről lesem le. Szóval ha nem ütközik a jelenlegi csoportunk idejébe, akkor szívesen beszállok. Persze már volt olyan hogy valaki felajánlotta, hogy bevesznek a csapatba. De még tart a kaland, majd a következőbe.  Szóval én mindenképp online szeretnék játszani, az nekem bevált :)

Én roll20-on mesélek. tudok adni UTK  szabálykönyvet ha kell. richminus@citromail.hu cimen irj- naponta nézem- és egyeztetünk időpontot.

Közzétéve:
41 perccel ezelőtt-kor MagyarGergely írta:

Üdv!

Logikailag mindenféle fém vértezet készíthető abbitacélból is, ami acélból előállítható. 

Hogy a szabálykönyv nem tárgyalja, azzal nem tudok mit kezdeni. Javaslom, hogy az ÚTK sok mindenben használhatatlan és nem is eredeti, pláne nem teljes rendszere helyett a MAGUS-sal játssz, abban megtalálod erre a kérdésre is a választ és a segítséget. (1TK,349.old.) 

Általánosságban elmondható, hogy az abbitacél vértezet több, mint kétszeresébe kerül az ugyanolyan típusú, egyszerű acél vérteknél, de nincs rá következetes (értsd matematikai alapon kiszámolt, pl x2,5) szabály. KM-ként ezen elvek alapján nyugodtan találd ki az árukat, esetleg a módosított értékeiket is. Az árakhoz egyébként is számtalan dolgot hozzászámolhatsz, aktuális termékhelyzet, bőség vagy hiány, szükség mértéke, egyéb tényezők, pl. lekötelezettség... gyakorlatilag bármennyiért adhatja az NJK a karaktereknek - csak a világban-játékban legyen meg az oka. 

igen de ezek  bőrre vagy posztóra ráerősített acéllemezek.  mennyivel lehet jobb.? akkor hasonlítsuk az etk  könyvhöz.

Közzétéve:
1 perccel ezelőtt-kor Magus Sebastian írta:

Én roll20-on mesélek. tudok adni UTK  szabálykönyvet ha kell. richminus@citromail.hu cimen irj- naponta nézem- és egyeztetünk időpontot.

Roll 20 az jó, mi is ott nyomulunk. Ott gmailes címmel vagyok, de látom citromailes vagy. Nem régóta van citromail címem is, az új fb-m miatt. Szerintem ott írok, Megvan az Utk, mert átküldték nekem, lementettem. Szóval nm kell több belőle, majd azt lesegetem. Igen, az időpont egyeztetés az jó ötlet, nehogy beleütközzön a munkába, valami elintéznivalómba vagy a most folyó játékba . Köszi. 

Közzétéve:
16 perccel ezelőtt-kor Magus Sebastian írta:

Oké, írtam :)

Közzétéve:

nagy általánosságban az abbit kb. 1 sfé-vel és 1 mgt-vel jobb. Könnyebb, praktikusabb. Az árra, km-ként én 3-5x árat pakolnék, egyedi ohaj esetén 10x-et. Mondjuk hozzátenném abasziszon kívül, de még ott is csak nagyon kevés kovács van aki ismeri az abbit titkát. Így a beszerzése és a JAVÍTATÁSA fejtörést okozhat.

Közzétéve:

Üdv!

16 órával ezelőtt-kor Magus Sebastian írta:

igen de ezek  bőrre vagy posztóra ráerősített acéllemezek.  mennyivel lehet jobb.? akkor hasonlítsuk az etk  könyvhöz.

Nos, úgy vélem, bár lehet erről elmélkedni, de teljesen mindegy. Ha egyszer acéllal működik, akkor abbitacéllal is működnie kell. Az abbitacél pedig a játék valóságának egyszerű szimulációjában JOBB, mint a sima acél, tehát a belőle készített akármilyen fajta páncél értékei is jobbak kellene, hogy legyenek. 

Mint említettem, nincs rá konkrét szabály, de amit Darabolo említett, nagyjából jó is lehet... megfelelőség ugyanúgy kereshető hozzá, mint kivétel, az 1TK abbitacél vértjeinek értékei alapján. Létezik több - rokon - házi megközelítés erre, ajánlom a felszerelések részben található, kovácsolással, fémekkel és így a különböző speciális fémek módosítóival foglalkozó házi kiegészítőket, ha más nem, ötletadónak mindenképpen jó. 

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...