Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban


Recommended Posts

1 órával ezelőtt-kor Jadis írta:

Esélyesen én vagyok túl szőke, de nem találom a linket az engedélyezett arúna cikkekhez. Ki tudna segíteni valaki? (A karakteralkotás pdf-ben kerestem eddig, de nem leltem.)

Nem te vagy túl szőke, tényleg hiányzik a link. :) Ha szépen nézünk, talán pótolják a szervezők vagy modulkészítők. :pajti:

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Az Ereni Kékköpenyesekről (HGB 32. oldal) azt írja a Magus irodalom, hogy lovasharcosok, lóidomárok és el kell sajátítaniuk a lovas harcmodor minden formáját, és ha leszolgálják az öt évet, még a lovukat is megtarthatják. Viszont nem kapnak lovaglás képzettséget még alapfokon sem. Nem a tápolás végett mondom (mindenki ezt mondaná :D), de szerintem ez elég egyértelmű elírás ami elkerülte az írók figyelmét. Mivel az alapfokú lovaglásnál azt írja az ETK, hogy a lovas harcmodor előnyeit nem élvezheti a karakter, szerény véleményem szerint ha nem is első szinten de 6. szintig biztos meg kéne hogy kapja a mesterfokot KP ráosztás nélkül.

Hogy látja a mélyen tisztelt KM gárda? Győz az igazság? :D Vagy engedtek a sötét oldal csábításának és elkárhozik a lelketek?

szerkesztés: Érvként hoznám még fel, hogy az Ereni Kékköpenyes a számtalan ismeretanyag miatt első három szinten nem is tanulhat új képzettséget, és utána is 14 helyett 9 kp-t kap szintenként!

Shordanus és Lozartan kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Hali,

Nem egyeztettem, de a korábbi táborok alapján - ahol ugye JK-ként kaptam - a válasz valahol ezen a vonalon mozoghat:

"Nem a rendszert javítjuk és kalapáljuk, hanem a kiírás szerinti könyvek szerint játszunk." Azaz ahogyan megjelent, kéretik úgy használni az egyes kasztokat. Ami nincs benne a felsorolt képzettséglistában, Errata-kat beleértve, azt bizony Kp-ból kell kigazdálkodni.

A pikkelyvérthez ráadásul vértviselet sem kell, mivelhogy az merev vértekhez szükséges csak.

üdv,

Dae

Bitschak, Weilon és Con Salamander kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Köszönöm a válaszokat, tudomásul vettem a döntést! 
Nem a +9 HM miatt akarom ezt a kasztot, hanem mert tökéletes háttért adna a karakter ötletemnek. Egyébként kíváncsiságból kiszámoltam, és egy picit jobban jön ki kp-val (17) mint a harcos 6. szintre, ha beleszámoljuk a kapott képzettségek költségét is. Ellenben lehet-e egy sima harcost Ereni Kékköpenyesnek nevezni csak azért mert én azt mondom, hogy az? :D Mire van akkor a HGB? KM-ek hogy látjátok?

Antail kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz
16 perccel ezelőtt-kor Antail írta:

Amire igény van azt mérlegeljük. Az aranyat is mérlegeljük.

Abból rengeteg van! Elárasztalak benneteket az aranyköpéseimmel, kimondottan amikor tábornyitás/táborzárás van ;) pl.: Miért nem mentünk inkább Pécsre? Az bARANYa megyében van! De ha ez nem elég, akkor tied lehet az aranyerem is! 

Link a hozzászóláshoz
10 órával ezelőtt-kor Vassi írta:

Ellenben lehet-e egy sima harcost Ereni Kékköpenyesnek nevezni csak azért mert én azt mondom, hogy az? :D Mire van akkor a HGB? KM-ek hogy látjátok?

Hát mire való akkor a "sima" Harcos vajon, mit jelent simának lenni? Azon, hogy a HGB mire van, magam is tűnődöm néha. De ha körbenézel a cikkgyűjteményben, az is tele van low effort kasztokkal, a HGB csak néhányat ezek közül beemelt a hivatalos szabályrendszerbe.

Igen, mi is úgy számoltuk, hogy mind Kp-ban, mind HM-ben jobban jön ki, szóval panaszra semmi ok.

Aranyeret pedig nem kérek :mrgreen:

Vassi, Bitschak és Antail kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

 Pl a gépszellem varázslattal egy alaposan megtervezett,  fém alkatrészekből összetákolt madarat, egyéb kisállatot, babát, önműködőharci szekeret lehet-e kreálni? mi a határ? Milyen keretek között mozoghatunk? Varázsló gólemét lehet-e különböző rá épített gépezetekkel tuningolni (egyik keze pl egy kahrei nyílpuska)?

Link a hozzászóláshoz
On 2019. 05. 11. at 21:40-kor Crowstone írta:

Lenne egy kérdésem a páncélkesztyű milyen fegyverek számít és az értékeit hol találom?

Szerintem Vasököl néven talalálod az ETK-ban.

Hogy érted, hogy milyen fegyvernek számít? Az erő sebzés szempontjából szerintem ugyanolyan, mint a pusztakéz.

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...