Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

M.A.G.U.S. karakter generátor / Kalandmester segítő alkalmazás


Recommended Posts

Sziasztok!

Már régóta nem játszottam M.A.G.U.S.-t, biztos vagyok benne, hogy sok minden megváltozott. Elkezdtem készíteni egy szoftveres alkalmazást kalandmestereknek, amivel könnyen lehet NJK karaktereket generálni. Kérdésem, hogy használnátok-e, ha elkészülne? Ez a verzió az Első Törvénykönyv régi szabályrendszerére alapul. Nem tudom, hogy mennyire terjed el az 5 szintű képzettségrendszer, új bestiárium, stb. ...

Ha valakit érdekel a program jelenlegi állapota, akkor az itt tekintheti meg: https://github.com/Mortens4444/MagusCharacterGenerator

Jelenleg rengeteg megvalósításra váró funkció, és programhiba javítás várat még magára.

Bármilyen észrevételt, ötletet, hozzászólást szívesen fogadok.

Köszönettel

Mortens

Link a hozzászóláshoz

Hello Mortens!

Szep munka, 25k sor kod, busas!

Azt irtad, hogy az elso torvenykonyv regi szabalyrendszerere alapul, viszont - koszonom, hogy belinkelted oket a kodban - benne vannak a hazi kiegeszitokben alkotott fajok is. Mi a koncepciod ezen a teren?

Tervezed, hogy forditod a programot mas rendszerre is, mint windows?

A nyelvi tamogatas milyen cellal keszul?

Licence nincs csatolva a forraskodhoz, milyen license alatt tervezed publikalni?

A kalandozok.hu taborokban a versenyek alapvetoen regi k100-as rendszerre alapulnak. Vannak csapatok akik az UTK szerint jatszanak taboron kivul, ok biztos orulnenek egy olyan verzionak is, ha elkeszul, viszont en azt egy felmerressel inditanam, hogy megeri-e annyi idot szanni ra.

Koszi, udv.

Antail

Link a hozzászóláshoz

Szia!

Én (mi) nagyon örülnénk egy ilyen segédletnek, jó, hogy valaki foglalkozik ezzel, csak így tovább! Viszont barátaim, csapataim, régi csapattagok, más általam ismert társaságok kivétel nélkül, mind ÚTK-znak. Bár ezen a téren nincs tudomásom semmilyen kutatási eredményről, de ha az új rendszerre is alkalmasnak írod a programot (ami nem nagy különbség), akkor ha nem is akarok nagyot mondani, legalább megduplázod a lehetséges érdeklődők számát.

A másik, amit Antail szintén említett, a felület. Egyre kevesebben ülnek számítógéphez mostanában, főleg ha egy helyileg mobilis, alapvetően számítógépet nem igénylő tevékenységről van szó. Én mindenképpen mobil alkalmazás formájában látom értelmét egy ilyennek.

Amúgy én is csak gratulálni tudok hozzá, ne hagyd abba!

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Köszönöm a visszajelzéseiteket.

A nyelvi támogatás nálam alap, bár lehet felesleges, én azért szeretném, ha nem csak magyarok használnák a szoftvert. Nem gondolkoztam Windows-tól eltérő rendszereken, de ezután fogok elmélkedni rajta. A licenszeket nem szeretem, de talán MIT vagy GPL jöhet szóba nálam. A rendszert könnyen skálázhatónak terveztem, az új fajok szerintem csak érdekesebbé tehetik a játékot.

Köszönettel
Mortens

Link a hozzászóláshoz

Szia Mortens,

 

nagyon jo az otlet, es mar eddig is szep munkat vegeztel, igy tovabb. Amugy sok szoftverfejleszto kalandozo van, szoval szerintem beszelgethetunk technikai dolgokrol is, akar itt, a forumban, de en szemely szerint akar szemelyesen egy sor mellett is szivesen ertekezek ilyesmirol - ugyanis regebben en is gondolkodtam ilyesmi szoftveren, de utana ido hianyaban felfuggesztettem a munkat.

Keresel segitoket amugy a megvalositashoz?

 

Udv,

CS

Link a hozzászóláshoz

Hello Con Salamander!

Én nem állok ellen semmiféle segítségnek, ezért is töltöttem fel a forráskódot GitHub-ra. Bárki, aki úgy érzi, hogy tud hozzátenni, azt szívesen fogadom. Konkrétan nem kerestem segítséget, inkább csak arra lettem volna kíváncsi, hogy van-e értelme annak, amit csinálok. Mondhatni megijedtem, hogy már mindenki csak az ÚTK szerint játszik, és én meg nem is ismerem azt a rendszert... Igazából technikai kérdéseim nincsenek,  de szívesen válaszolok bárki kérdésére ha tudok. Sörre ritkán ugyan, de ráérek. ;)

Örülök a sok pozitív visszajelzésnek, mert ez ad erőt a folytatáshoz!

Mégegyszer köszönöm!

Mortens

Antail kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Hello MagyarGergely!

Már jelenleg is van benne sok funkció. Illetve új JK karakterlapok is készíthetőek/nyomtathatóak lehetnének a jövőben a program által.

Van benne Ynev térkép (ami valójában egy böngésző, és a https://kalandozok.hu/ynev/ oldalt tölti be). Videók lejátszására (sajnos jelenleg ez külsős program segítségével történik), képek megjelenítésésre lehetőség. Háttérzenéket, hangeffektusokat tud lejátszani a program. Én például megvettem az Arkenforge programot és azzal egy rakás zenét/hangeffektust le tudok játszani benne. Illetve alaprajzokat is jól lehet benne készíteni (erről csatoltam egy képet). A mesélendő történetnek is van egy fül, amin jelenleg egy általam kreált kis történet kapott helyett, ezt is szeretném majd továbbfejleszteni, hogy kiválasztható legyen melyik történet az, amit éppen mesél a KM. Van egy piac fül, ahol a termékek árát találhatjuk meg. Illetve szeretnék egy harcrendszer kezelő felületet is, ahol a körökre bontott támadást segítve a kezdeményező/támadó dobásokat az NJK-k helyett a gép végezné el. Megadná a támadás helyét.

Gondolkodtam azon is, hogy a KM felvezethetné a JK-k karaktereit is. Viszont így jóval inkább géphez kötöm a játékot, ami nem biztos, hogy jó...

A terv sok, az idő kevés. :) De azért készülgetnek a funkciók.

Üdv

Mortens

HouseOfMirena.png

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Köszönöm a választ! Valami ilyesmikre gondoltam... nagyon előremutató, "végre" kilép a számítógépes támogatás a (egyébként jó) karakter/NJK alkotó szintjéből. HAJRÁ! 

Van nekem is pár ötletem, ha egyszer beszélünk, szívesen megosztom veled. (én persze nem vagyok programozó, csak álmodozni tudok... szóval fogalmam sincs, mennyire rális, megvalósítható) 

Link a hozzászóláshoz

Kedves MagyarGergely!

Akár most is megoszthatod az elképzeléseidet/terveidet, ha nem titkosak. Ugyanis később beépíteni valamit általában sokkal nehezebb, ha az elején nem tudjuk, hogy később arra szükség lehet. Én azt szoktam mondani, hogy mindent meg lehet csinálni, csak akarni kell. :) Na meg persze sok egyéb is kell ám hozzá.

 

Üdv

Mortens

 

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...