Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kalandmesterek bemutatkozása


Recommended Posts

Hoi,

Nehéz ügy ez a bemutatkozás... nem is sieti el senki, ahogy látom :)

Amióta kijött, azóta játszottam a Magussal, felesben mesélve Weilonnal hétről hétre. NYT-ben azt hiszem 2010-ben meséltem egyet, utána jött a First Class, azóta játszunk, most éreztük úgy, hogy ideje valamit vissza is adni.

Alapvetően a hangulatot tartom fontosnak, a sikerélmény sem utolsó, így azért próbálom terelgetni a népet, ha nagyon eltévedne az útvesztőben. A szabályok iránymutatásra vannak, a KM átlépheti őket, ha a jelenet megkívánja, akár a JK érdekében is. A főellenség ugyanakkor sohasem egy vágásos ;)

Remélem jól fogunk szórakozni idén nyáron is.

üdv,
Dae

Link a hozzászóláshoz

Üdv,

folytassuk a sort Weilon vagyok 2 napja tiszta, kb 25- éve játszom illetve mesélek, heti szinten. Batka rángatott el egy NYT-re soksok kérészöltővel ezelőtt azóta sokan próbálták elvenni a kedvem, de nem sikerült. A hangulaton kívül szeretem, ha a JK-k ismerik is a karaktereiket és képességeiket, úgy sokkal gördülékenyebb egy játék(néha segítek is megtanulni őket ;)).

A kockáim halálosak, de ezt már szintén sokan megtapasztalhatták. És ami nagyon fontos a jó hangulat ezért tábor alatt néha esténként megiszok egy kupica pálinkát, hogy másnap is jó hangulatban legyünk.  Hát röviden tömören ennyi mert még tudnék írni pár száz oldalt, de azt már senki nem olvasná (lehet ezt se), szóval várom a lelkes csapatokat.

Maradok Tisztelettel,

Weilon

Link a hozzászóláshoz

Udv!

Evente altalaban 2 lehetosegem van a taborhoz hasonlo hangvetelu modult meselni, ezert igyekszem ezeket az alkalmakat emlekezetesse tenni.

- Amelyik csapatnak en meselek, annak szamolnia kell azzal, hogy neha szervezoi tevekenysegek miatt megakadhat a jatek kisebb idokozokre, vagy egy picit kesobb kezodik/elobb fejezodik be. Ezeket probalom az aktiv jatekidoben maximalis osszpontositassal es maximalisan eros NJK-kal ellensulyozni.

- Ahogy altalaban ekezetek nelkul irok, ugy ekezetek nelkul is meselek.

- Ha elfaradok nem beszelek tobbet magyarul.

- A kockadobastechnikamat Weilon mester dojojaban fogom tokeletesiteni a taborig, hogy kelloen halalos legyen.

- Szeretem, ha a JK-k karakterben maradnak a maximalis elmeny miatt. Cserebe en is KM-ben maradok a maximalis elmeny miatt.

- Az uj talalmanyom, hogy ha betartjuk a varazslas es a harc szabalyait, akkor igazabol sokkal erdekesebb es fejtorosebb a jatek es a szituaciok.

Udv,

Antail

 

Link a hozzászóláshoz

Rossz tulajdonságaim:

  • Nincs túl sok NJK hangom.
  • Nem rögtönzök jól dialógust.
  • A morális szabály csak a JK-kra érvényes, ha ügyes vagy, és megleped a főgonoszt (vagy csak szerencséd van egy 00-val), könnyen antiklimatikus lehet a végjáték.
  • Realista medrekben tartom a játékot, ez a filmbe illő harci manőverek, az ősakvírlány bárd általi elcsábítása és a sztereotipikus kocsmai verekedések rovására mehet.
  • Tartom az időkorlátokat.
  • A Telepátia 30 másodperces koncentrációt igényel.
  • Nem mesélek MAGUS-t táboron kívül.

Jó tulajdonságaim:

  • Az is kell?
  • 20 éve játszom? Az jó?
Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Magamat lelkes és rugalmas mesélőnek tartom. A játékot közösen játsszuk, mesélő a játékosokkal. Én is akkor fogok jól szórakozni, ha a játékosok is élvezik a játékot, ezért a játékélményt helyezem az előtérbe. Elég könnyen alkalmazkodom minden csapathoz, igyekszek az ő stílusukhoz illően mesélni. 

Szeretek plusz infókat bekérni a karakterekről, hogy jobban a csapatra tudjam igazítani a modult. 

Kicsivel több mint három éve, hogy beszippantott a szerepjáték varázslatos világa, és nagyjából ennyi ideje is mesélek, hol otthon a barátoknak, hol pedig rendezvényeken. Ez lesz a harmadik nyári táborom, másodszor mesélek. 

Hátrányaim: a tapasztalat szintén nem magamat emelném ki a KM gárda közül. Idővel ez is változni fog, jelenleg pedig lelkesedésemmel és az alapos felkészüléssel ellensúlyozok  mindent :) 

Link a hozzászóláshoz

Nem vagyok túl jó a bemutatkozásokban – Kmként erre alig van szükség ugyebár -, így hát úgy döntöttem, segítséget kérek a témában a világ legmegbízhatóbb tanácsadójától: Google-tól.

Gondolkodás nélkül pötyögtem be: „EPIC INTRODUCTION”

Persze azzal már nem számoltam, hogy ez kétértelmű dolog így angolul, és bár Google éppen annyira a kor gyermeke mint én, elsőként nem a legviccesebb KM intro sémak jutnak majd eszébe, hanem több száz oldalnyi „Bevezetés az eposzok világába” esszé, olyan híres-hirhedt szerzők kiadásában, mint például Wikipedia.

A második keresésemre már közelebb jutottam („legendary introduction”), és végül egy egyszerüen követhető, nem túl megerőltető, tehát képességeimhez mért verzió mellett döntöttem, amit lépésről lépésre követek lentebb. (special thanks to Wikihow.com)

 

A LEGFONTOSABB TÉNYEK RÓLAD

Uh, Helló, Andoron vagyok, visszaeső KM, fanatikus Marvel rajongó, és többségében introvertált humanoid (KM-ként nem vagyok introvertált, csak a mese után hagyjatok békén egy órára, és minden oké). Pár év már van mögöttem, 21 éve játszom, és 18 éve mesélek is, többségében aktívan, bár az utóbbi pár évben volt egy kis kihagyás személyes okok miatt, de reméljük a mennyiség hiánya a minőségre nem lesz hatással -én mindenképpen ezen leszek.

ÍRD LE RÖVIDEN, MIK AZ ERŐSSÉGEID ÉS MIK A GYENGÉID

Gyengékkel kezdeném: segítség nélkül nehezen írok bemutatkozást. Egyéb gyengék: csoki-függőség, magas hőmérséklet és páratartalom nyavalygás nélküli elviselése, koffein, hajnali 2 után ébren maradás és hajnali 8 előtti felkelés, főleg ha a kettő ugyanarra a hajnalra esik.

Erősségek: legalább két teljes The Big Bang Theory évadot végig tudok nézni pisilés nélkül (de a végén már nagyon nyugtalan leszek); mindig van nálam valamennyi édesség itthonról, főleg, ha messze utazom; hihetetlen motiváltság a lehető legjobb játékélmény biztosítsára (még ha a karakterek bele is halnak).

EMELJ KI EGY TÉNYT MAGADRÓL, AMIRE IGAZÁN BÜSZKE VAGY

Falam legnagyobb büszkesége a „Legvéresebb KM” oklevél, amit kalandozok.hu táborban nyertem egy csapat teljes likvidálásáért...

LÉGY SZERÉNY!

... de a modul kényszerített rá, és nem fájt nekik nagyon.

ZÁRÁSNAK ÍRHATSZ EGY IDÉZETET

"Nem ígérhetek mást, csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket!"

 

Remélem jól szórakozunk majd a táborban, én minden tőlem telhetőt megteszek majd az ügy érdekében, és megpróbalok a csapatom partnere és nem a modul minden akaratának közvetítője lenni 😊 Ott találkozunk!

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok,

Wolio vagyok, szerepjátékozom körülbelül 18 éve (plusz-mínusz 20).
Nem erősségem a nyelvek használata, beleértve a magyart is.

Szeretek új rendszereket kipróbálni. (Szegény tápos parasztok)

S be kell vallanom őszintén, még sosem voltam szerepjátékos táborban.

 

A mesélésnél nálam az a legfontosabb, hogy mindannyian jól érezzük magunkat, majd a vér, a halál és a sikítás.

A szituációkat igyekszem rugalmasan kezelni.
Ne aggódj, ha fáradtan nézek ki, ez nálam az alap állapot.

 

Örülök a lehetőségnek, hogy mehetek.
Remélem jó lesz.

Szépeket
Wolio

 

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok 

Tavaly is volt ilyen téma, és mivel nem változott a helyzet azóta, azt átmásoltam ide. :)

- Milyen összeállítású csapatnak mesélnéd legszívesebben az idei versenymodult?

Bármilyen összeállítású csapatnak szívesen mesélek, de előnyben részesítem, ha ki van tálalva a csapatkoncepció és a karakterek valóban úgy állnak fel - és úgy cselekszenek -, ahogy az előtörténet során azt kitalálták. 

 

- Általánosságban milyen stílusú játékosokkal szeretsz leginkább játszani?

Szeretem, ha a játékosok valóban játszák a kalandot és igyekeznek beleélni magukat. Szerintem ez a legfontosabb. Hogy ez kockadobálást vagy folyamatosan szerepben maradva in-game játékot jelent, az már másodlagos. Amilyen stílust a csapat előnyben részesít, mert akkor fogunk jól szórakozni. Amit nem szeretek annyira, ha jogászi alapossággal rágjuk a szabályokat. Azért játszunk, hogy szórakozzunk, amihez a szabályok adják meg a keretet, de nem azokról szól a játék.

 

- Mesélőként miként jellemeznéd önmagad?

Szerintem a modul az előtörténettel kezdődik. Fontosnak tartom, hogy a játékos által megformált karakternek valóban legyenek elképzelései és céljai a létezéssel, ne csak egy bábú legyen Ynev világán. Arra törekszem, hogy a játékos előtörténetéhez legyen kis visszacsatolás a kalandban - amennyire ez lehetséges -, és minden játékos megtalálja a számítását a történetben. Ha harcos, tudjon harcolni, ha tolvaj eljuthasson egy érdekes szerencsejáték barlangba vagy ami jellemzőbb a karakterre, ha antiss járó, elmerülhessen az álomsík rejtelmeiben. Összefoglalva, ami a karakter jellemző képessége azt használhassa. Szeretem megszemélyesíteni az njk-kat és igyekszem megteremteni a hangulatot. Szeretem a fordulatokat és a váratlan eseményeket, amiknek a hatására a játékosok érzik, hogy a világ él körülöttük. Ezért aki velem játszik úgy cselekedjen, hogy minden amit tesz, annak következménye van, a világ tudja azt és reagál rá. Következetes vagyok és a realitásra törekszem, például nem kell ügyességpróba, hogy kiugorj az ablakon, de ha fényes nappal a kapun két őr között akarsz észrevétlenül belopakodni, akkor jól meg kell indokolnod, hogy az szerinted miért és hogyan kivitelezhető. 

Ami viszont hátrányom, hogy nem olvastam minden magus regényt tucatszor és vannak világismeretbeli hiányosságaim. 

 

Üdv, Silver

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok, Morrick vagyok.

Először is elnézést a késésért, de jobb később, mint soha. Viszonylag régóta játszom, nagyjából 8-9 éve mesélek is. Ez az első "versenymesém". Szeretem a mágus világát, sokszínűségét, ezt a meséim során is igyekszem behozni (országok, népek, szokások).

Nagyon szeretem, ha a JKk kerülőúton vagy furfanggal oldják meg a kalandot/modult, alapvetően vevő vagyok a "kiskapus" ötletekre, amíg azok a szabályrendszer keretein belül maradnak. A harci jeleneteket igyekszem rövidre fogni, szóval akinek ez a fő célja, annak talán nem én vagyok a megfelelő választás.

Az én kockáim nem halálosak, így inkább kivárom, amíg a JK hibázik :) A pálinka nálam is játszik, természetesen elméletben, hisz a szabályzat tiltja az ivászatot tudtommal.

Mottó:

"A verekedés a gyengék utolsó menedéke"

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...