Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Dumaterem

Gem Kapocs

Recommended Posts

Közzétéve:

Sziasztok!

Nem tudom, ez-e a megfelelő fórum, de csak elfér itt.

Ha esetleg még nem találkoztatok volna vele: megjelent John J. Sherwood: Hőseposz c. regényének átdolgozott kiadása.

https://www.deltavision.hu/hoseposz/

A kolléga a következőket írta róla:

"Már kapható a Hőseposz átdolgozott kiadása a Delta Vision Kiadó boltjában! Szuper lett a borító!
És hogy belül mi változott? Sok olyan apróság, amitől gördülékenyebb a szöveg: kiirtottam a germanizmusokat és a szóismétléseket, szétszedtem a túlírt körmondatokat, az elfek egy picit elfesebbek, az orkok orkosabbak lettek. Itt-ott erősítettem a hangulatot néhány szó vagy mondat átírásával. Szóval ilyesmik. Viszont a cselekmény nem változott: nem kerültek bele vagy hullottak ki belőle szereplők, és nem írtam bele új jeleneteket. A novellaregényt 19 évesen kezdtem írni, 23 évesen fejeztem be, így nagyon eltérő minőségű szövegek kerültek bele, és akkoriban még szerkesztői segítséggel sem tudtam egységes szintre hozni őket. Azóta sokat tanultam, így még hangulatosabbá tehettem a történetet, ami olyan sokaknak lett ismerős húsz év alatt."

Üdv:

D.

Közzétéve:

Üdv!

Nem tudom  jó helyre írom de az érdekelne a szabálykönyvben hol van leírva a 01 -es szabály. Ne a példamodult vagy a szerencse amulettet hozzátok fel az megvan. Etk.-ban nem találtam az első kemény fedelesem meg sajnos darabokban van.

Közzétéve:
10 órával ezelőtt-kor Coryss írta:

Üdv!

Nem tudom  jó helyre írom de az érdekelne a szabálykönyvben hol van leírva a 01 -es szabály. Ne a példamodult vagy a szerencse amulettet hozzátok fel az megvan. Etk.-ban nem találtam az első kemény fedelesem meg sajnos darabokban van.

Ha a támadó dobás '01'-es szabályára gondolsz, akkor az az ETK 89. oldalán taládod meg.

image.png.51cee65ff0cbe8838293130fb3f9255b.png

Daelon és Coryss kedveli ezt
Közzétéve:
Egy órával ezelőtt-kor Gabor írta:

Ha a támadó dobás '01'-es szabályára gondolsz, akkor az az ETK 89. oldalán taládod meg.

image.png.51cee65ff0cbe8838293130fb3f9255b.png

A gyűjtői 93. oldalán is szó szerint ez van.

Gabor és Coryss kedveli ezt
Közzétéve:
2 órával ezelőtt-kor Coryss írta:

Nálunk még megfüszerezik azzal, hogy ha 01-et dobtál akkor még valami balsiker is ér a sikertelen támadás mellett.

Ez azért nagyon jó ötlet, mert jól modellezi, hogy aki jól bánik a fegyverekkel (magasabb szintű harcosféle), az sokkal többet balfaszkodik harc közben!

Közzétéve:
12 órával ezelőtt-kor Coryss írta:

Nálunk még megfüszerezik azzal, hogy ha 01-et dobtál akkor még valami balsiker is ér a sikertelen támadás mellett. (elesel, megbotlasz, kiesik a fegyver a kezedből stb...)

Óóóó nálunk ilyenkor már meg a fejfogás és a röhögés. Százalék dobás van. Van, hogy magadat sérted meg, van hogy a legközelebb csapattársad találod el :D

Volt már 80 méterről fejbe lött harcmüvész is és túlszaladt buzogány is ami a kezelő térdét törte össze. Ritka pillanatok, de füszerezik a játékot :P 

Coryss kedveli ezt
Közzétéve:
31 perccel ezelőtt-kor Darabolo írta:

Óóóó nálunk ilyenkor már meg a fejfogás és a röhögés. Százalék dobás van. Van, hogy magadat sérted meg, van hogy a legközelebb csapattársad találod el :D

Volt már 80 méterről fejbe lött harcmüvész is és túlszaladt buzogány is ami a kezelő térdét törte össze. Ritka pillanatok, de füszerezik a játékot :P 

Szerintem sokunknak volt ilyen. Egy példa elf íjász (magas cé-vel)  elöl lovag ellövök feletted melletted oké. A többit a fantáziátokra bízom.

Darabolo kedveli ezt
Közzétéve:

Gondolom, nem ment el mellette :D 

A legnagyobb röhögés akkor is az volt, mikor a boss és két testőre közül, a boss kétszer dobott 01-et, mindkét testőrét sikeresen leszedve :D :D :D

Közzétéve:

Nem  nem ment el mellette hanem  elöl megnézhette a páncélján milyen volt a hegye a nyílvesszőnek mert mikor dobsz íjász szabályt többször egymás után ha nem akkor.

Volt még durvább is de azt hosszú lenne leírni kellene az egész körülmény leírása.

Darabolo kedveli ezt
Közzétéve:

Ez pont benne is van a saját adatlapon is az oldalon.:Ne aggódj el tudok lőni melletted, te csak harcolj tovább. (utolsó mondat a karinak)

Tök véletlen amúgy.

Darabolo kedveli ezt
Közzétéve:

Ha már utolsó mondatok. Az én kedvencemet az játékosom produkálta.

-Km bácsi, valyon ha kőgolemre nyomok egy élet csokját, az hat?

- Km bácsi nem tudhatja, csak az istenek tudhatják...

- Akkor nyomatok egyet...

Szegény jány kilapulva a falon végezte 4k10 ép sebzéssel.

Közzétéve:

Arra van valamilyen hivatalos iránymutatás (szabálykönyv, modul, rúna, stb..), hogy  a hatalom itala amúgy mennyi idő múlva tölti vissza az mp-t? Mert nem találom, ugyan  van ez az  1 körös elképzelés, ami gondolom az amulett leírásából származik, de ez azért mégsem az igazi. A másik lehetőség, hogy azonnal, de az meg kicsit komolytalan lenne.

Közzétéve:

Szerintem beleférne valamennyi árfutási idő, ami alatt visszatöltődik az mp és valamilyen minimális fizika jele is megmutatkozna annak az egészség vesztésnek. 

Közzétéve:
2 órával ezelőtt-kor Shen írta:

Szerintem beleférne valamennyi árfutási idő

Beleférne, egyet is értek, TTK-ban pont van is erre "megoldás", boszmesterség képzettségtől függ, hogy milyen gyorsan hat a cucc. De ha nincs ilyen idő, azt se értem, hogy mire vonatkozik a "komolytalan" jelző.

Daelon kedveli ezt

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...