Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Dumaterem

Gem Kapocs

Recommended Posts

Közzétéve:

@tetra lehet, hogy csak számomra érződik annak, de én nem igazán  érzem az egyensúlyt. Ráadásul ha jól értem mivel a hatalom itala az bájital/főzet így k6 szegmens alatt hat.   A egészség csökkenés levonásán kívül (jó még van ép vesztés is emiatt)  nincs komolyabb hátránya a hatalom italának. Viszont játék technikai következménye meg óriási hiszen olyan mennyiségű mp-t tud kitolna magából pillanatok alatt, aki ilyet használ, ami már szerintem komolytalan (Pláne bizonyos más kasztok szemszögéből és akkor még az amulett szóba sem jött). 

Közzétéve:

Üdv!

6 órával ezelőtt-kor Shen írta:

@tetra lehet, hogy csak számomra érződik annak, de én nem igazán  érzem az egyensúlyt. Ráadásul ha jól értem mivel a hatalom itala az bájital/főzet így k6 szegmens alatt hat.   A egészség csökkenés levonásán kívül (jó még van ép vesztés is emiatt)  nincs komolyabb hátránya a hatalom italának. Viszont játék technikai következménye meg óriási hiszen olyan mennyiségű mp-t tud kitolna magából pillanatok alatt, aki ilyet használ, ami már szerintem komolytalan (Pláne bizonyos más kasztok szemszögéből és akkor még az amulett szóba sem jött). 

Pontosítani tartom szükségesnek, hogy a hatalom italát elfogyasztóknak az egészség értéke időlegesen csökken, az Ép-i azonban NEM. (GuRuna 17.szám/3.old.)

Daelon kedveli ezt
Közzétéve:

@MagyarGergely Rúna I/10. 124. oldalán  megváltoztatták az álláspontjukat :
"Minden esetben változnak az értékek. Azaz a Hatalom Italának elfogyasztása utáni Egészség csökkenés maga után vonja az Ép-k csökkenését is. Ez valóban komoly megkötés, viszont azért lett így leírva, hogy valahogy gátat vessünk a boszorkányok és boszorkánymesterek korlátlan varázslásának."

MagyarGergely és Sneer kedveli ezt
Közzétéve:

Üdv!

Én nem emlékszem rá, hogy bárhol ki lenne jelentve, hogy van vagy nincs nekik. Ugyanakkor mivel nagyon hangsúlyozzák, hogy ugyanúgy Orwella, meg az orkokhoz hasonlóan... ezért el tudok képzelni érveket amellett, hogy akár az orkok, ők is kopaszok legyenek. Érdekes, hogy a goblin fajt játszhatóként leíró (ÚT) első cikk hajas goblint ábrázol... (kép). Mivel legyen csak változatos, én nem tartom elképzelhetetlennek azt sem, hogy legyen nekik. Mivel a goblin szapora, szinte mindenütt megél, több változatát el tudom képzelni, ezért egynek kettőnek még akkor is lehet szerintem arcszőrzete, ha amellett akar valaki érvelni, hogy nincs nekik. 

Rayen Reval, Pistike és Darabolo kedveli ezt
Közzétéve:
On 2024. 10. 02. at 8:53-kor Pistike írta:

A goblinoknak nő arcszőrzetük?

Szerintem ezt te döntsd el semmi jelentősége nincs.  Ha minden áron akarsz valami szabályt kreálni mellé akkor a bestiáriumban orwella ( b . 107.-oldal) teremtménye mint az ork és humanoid lény és itt a lényeg ez miatt nyugodtan nőhet az arcszőrzete. Mellékesen és érdekességként megjegyezve az elfek haja általánosságban hosszú de arc szőrzetről szó nincs...

Rayen Reval és Pistike kedveli ezt
Közzétéve:

Hali,

mennyi elf élhet Yneven?

Persze nem pontos szám érdekel,  csupán kíváncsi vagyok a véleményekre.

Azt figyelembe véve, hogy Ynev egyébként se egy sürün lakott világ, akár több napnyi járásra is lehet 1-1 falu, plusz figyelembe véve az elfek ritkaságát és lassú , nehézkes szaporodását. Személy szerint kb 50-200.000 közé teszem a számukat. Elfendellel és Sirenarral együtt.

Pistike kedveli ezt
Közzétéve:

Tekintve, hogy Ynev bődületesen nagy, és kicsit el vannak szállva a számokkal, én olyan 10 millióban limitálnám, annak is a nagy része Sirenarban (6-6,5), olyan százezer az emberek között, a maradék Elfendel és Krán.

Darabolo és Pistike kedveli ezt
Közzétéve:

Még anno az LFG-én felmerült és az egyik szürkecsuklyás leírta, hogy náluk mennyi:
" Sirenar: 5-700 000 fő,
Haonwell: 50-100 000 tisztavérű, 100-200 000 félelf (az egész ország kétmilliós)
Erion: 10 000 tisztavérű, 50 000 félelf
Yllinor: 100-200 000 tisztavérű, 20-100 000 félelf (még kevés idejük volt keveredni)
Elfendel: 350-600 000 fő
szórványok: együtt talán 20-50.000 tisztavérű elf és 200-400.000 félelf (bár itt elmosódik a határ az elf vért is hordozó emberek és a félelfek között)

Ez összesen 1,0-1,7 millió elf és 0,4-0,7 millió félelf."

népesség.txt

Darabolo, Pistike és Daelon kedveli ezt
Közzétéve:

Az ETK igen nagyvonalú ezekkel a dolgokkal kapcsolatban. Ha megnézitek még a Dwyll-únióban is Elf kolóniákról beszél, ami a néhány tucattól a néhány ezerig terjedhet, izléstől függően. És hasonló létszámú kolóniák nagyon sok helyen előfordulnak/előfordulhatnak.

Elfendel nagyon új PSZ 2003 után jött létre és Sirenar is csak néhány századdal korábban. De északon is és délen is régóta van hagyománya az elfeknek ezért sztem számosabban vannak mint 1-2 millióan még akkor is ha a történelem során sokszor tisztogattak közöttük. 

Szerény véleményem szerint jó ez gumiszabályként és mindenki annyit használ amennyi jól esik. Illetve gyanítom, hogy félelfből ill elf vérűből talán még több van mint elfből, ugyanis igen jól ötvözi a két faj sajátosságait. 

Darabolo, Pistike és Daelon kedveli ezt
Közzétéve:

Köszönöm szépen, adtatok gondolkodni valót. A misit bődületesen nagy számnak tartom,  de egy 1,5-2 millás közösséggel meg tudok barátkozni.

Viszont a fentiekből kiindulva, akkor joggal feltételezhetem, hogy az ork népesség akár az 5-600 millát is elérheti.

Közzétéve:
23 perccel ezelőtt-kor Darabolo írta:

joggal feltételezhetem, hogy az ork népesség akár az 5-600 millát is elérheti

Nekem azért nem tűnik valószínűnek ez, mert bár szaporák, de a gyerekhalandóság még az emberekénél is magasabb, és nincs mezőgazdaságuk. Vadászatból nem lehet ekkora népsűrűséget fenntartani. Gro Ugon egyszerűen túl hegyes-dombos és kicsi akár közelítőleg is ekkora népességhez. Kránban valószínűleg több ork van, mert ott a szövetségesek ellátják őket táppal.

Darabolo kedveli ezt
Közzétéve:

Az orkok számát nagyon behatárolja az a tény, hogy gyakorlatilag csak húst esznek és emellett nem nagy állattenyésztők. A rabszolgáikon keresztül  bizonyára van valamiféle álláttartásuk, de  szerintem még ez se tesz lehetővé  nagy ork populációt. 
A summáriumban a Látók törzséről írják, hogy a legnagyobb északi ork törzs de még ők sem érték el az 50000 fős létszámot. Ezt én azért kicsit kevésnek tartom és szerintem ezt meg lehetne duplázni. Kránban nyilván a helyi  consular eteti a saját törzseit.  
Szerintem egész Yneven 5-7 millió lehet belőlük és ennek nagy része is inkább Kránban. 

Darabolo kedveli ezt
Közzétéve:

A hegyekben disznókat makkoltatnak az orkok de valóban nem nagy állattenyésztők, viszont gondoskodnak saját maguk szabályozásáról ugye mert elég nagy a halandóság felnőtté vállás előtt, nem óvják a gaugokat (nevetés  sem adnak nekik) játék közben bizony aki meghal az annyit is ért :D

Ugye Erion lakossága meghaladja a 12 milliót, ami ynev méreteiből kiindulva sztem mind az elf mind az ork népesség ynev szerte több millióra tehető én valahova 5-10 millió közé lőném be mindkettőt beleszámolva a mindenfelé élőket, mert ugye elfek élnek Kránban, Ibarában, de kb minden országban megtalálhatóak kisebb nagyobb kolóniák

Orkok szintén elég népesek de kb folymatosan önszabályozzák, de szintén krántól, a sheralon át tarinig mindenütt élnek. ráadásul elég szaporák is hiszen 8 hónap asszem a terhességi idejük és gyakori az ikerszülés ez ellensulyozza azt hogy hatalmas a halálozás, mind születéskor mind felnövéskor mind felnőttként ugye az életvitelük és életstílusuk miatt. 

Szóval ha be kellene lőni én tényleg 5-10 közé raknám, mert Ynev hatalmas méreteit tekintve 200 millió km2 az ETK szerint a földön pedig az össz szárazföld 150 millio km2, ehhez mérten az egyes fajok lakta területek is hatalmasok, valahonnan rémlik hogy a törpék Tarinban kb 1-2 millioan vannak és sztem sokkal kevésbé számosak mint az elfek v orkok. Persze tudjuk hogy törpék is megtalálhatóak az únióban, erionban, viadomoban, riegoyben szóóóval talán az ő számuk is eléri a 3-5 milliót Ynevszerte

Darabolo és TAO kedveli ezt
Közzétéve:

Azért jó, hogy random számokkal dobálózom, mindig tanulok újat :D 

Köszönöm az infokat, jobban átgondolva a 600 millával talán tényleg fölé lőttem, de a többi néphez képest az 5-10 millát még mindig kevésnek érzem, 50-60-al már könnyebben tudnék élni.

Valahonnan rémlik, hogy Shadon a legnépesebb és a legsűrűbben lakott ország a maga 100 millás lakosságával, ez alapján talán inkább az emberek lehetnek kb 500 millióan, orkoknak ez valóban sok. De ne felejtsük el, hogy míg a törpök túlnyomórészt tarinban és annak vonzáskörzetében élnek, az orkok mindenhol IS ott vannak, és mindenhol IS folyamat harcolni kell ellenük és csökkenteni a népességük még tarinban is.

Közzétéve:

Sziasztok!

Ti probáltáok a Merendor ai-t? A chat gpt az alapja.

Nekem teljesen új távlatok nyitott. Új fajokat és képességeket tudok vele alkotni, ami kis simitgatás után tökéletesen illik a rendszerbe. A harcértékekkel vannak gondjai az AI-nak, de egy tapasztalt KM ezt könnyen megoldja. Már fogtam a fejem mibe vágtam a fejszém, mert a magas szintü csapatomnak elkezdtem lemesélni egy aquir járást, jelenleg új pyaronig könnyüszerrel előretörtek, és a számolatlan aquirt még több csatlós- szolga faj követi. Sajnos elég hamar kifogytam az aquir fajokból amit a besti ad és amit én magam találtam ki. Erre jön ez.

Jelzem ezzel csak vicc szinten teszteltem a rendszert: 

Hozz létre egy aquir fajt, ami páncél borítással, 6 lábbal, 4 kézzel, 8 szájjal, 20 szemmelt rendelkezik. Ird le a képességeit és hátrányait, csinálj róla képet A ChatGPT ezt mondta: Íme az általad megálmodott aquir faj: Fajnév: "Ghol'tarok Aquir" A Ghol'tarok aquirok különös, páncélozott óriások, amelyek a Kráni Fekete Földek legsötétebb zugait uralják. Ezek az aquirok ősi mágikus kísérletek eredményei, amelyeket még a Kyr Birodalom fénykorában alkottak. Fajuk különlegessége a hat hatalmas, páncélborítású láb, négy masszív kar, húsz szem és nyolc szájból álló furcsa testfelépítés, amelyek egyaránt segítik őket harcban és mágiájuk használatában. Mindent Látás: A húsz szem különböző spektrumokban lát, lehetővé téve, hogy az aquir átlásson álcázásokon, illúziókon és akár falakon is. Ezáltal szinte lehetetlen őket lesből megtámadni, és képesek több ellenfél mozgását követni egyidejűleg. Többszörös Harapás (Nyolcszájas Kapás): Nyolc szájuk egyszerre támadhat, harapásokon és mérgező köpeteiken keresztül, akár több célpontot is érhet el egy időben. Harapásuk 1d8 mérgező sebzést okoz, és minden sikeres harapás esélyt ad a bénító méregre, amely lassítja az áldozatot. Mágikus Páncélzat: Testüket természetes, páncélszerű lemezek borítják, amelyek rendkívül ellenállóak a fizikai támadásokkal szemben, és a mágikus sérülések jelentős részét is elnyelik. Ezen páncélzat 50%-kal csökkenti a fizikai sebzéseket, és 20%-kal a mágikus sebzést. Többkarú Támadás: Négy erős karja lehetővé teszi, hogy egyszerre több fegyvert, varázstárgyat vagy akár egyszerű eszközt is használjon. Képes egy támadás során akár két fegyverrel egyszerre harcolni, növelve sebzési értékét. Védekező Harcállás: Hat lábával stabilan képes megvetni magát, ami rendkívül stabil védelmi helyzetet biztosít. Ennek következtében szinte lehetetlen fellökni, felborítani vagy lefegyverezni. Hátrányok: Túlérzékenység a Hangokra: Nyolc szájuk révén a Ghol'tarok aquirok különösen érzékenyek a hangokra. Hangos, magas frekvenciájú zajok vagy zenei támadások zavarják őket, ilyenkor elveszítik fókuszukat és csökken a TÉ-jük. Mágikus Sebezhetőség a Szemeiken keresztül: A húsz szem különösen érzékeny mágikus támadásokra, különösen a fénnyel és tűzzel kapcsolatos varázslatokra. Ezek a támadások kritikus sérüléseket okozhatnak számukra. Méret és Nehézkesség: A hatalmas, páncélozott test miatt a Ghol'tarok aquirok lassúak és nehézkesek, ami hátrányos lehet gyors ellenfelekkel szemben. Bár védekezésük rendkívüli, a gyors, szélsebes támadásokkal szemben lassan tudnak reagálni.

Nincs elérhető leírás.

Aztán csak úgy kértem tőle egy aquir herceget

Nincs elérhető leírás.

Pistike, Greol és MagyarGergely kedveli ezt
Közzétéve:

A M.A.G.U.S. az igazi facebook csoportba rakták ki a pontos linket.

Napi három képet csinálhatsz vele ingyen, így célszerű kombinált feladatot adni a chat gpt-nek.

Olyan jól dolgozik, hogy tervbe vettem egy házi bestiárim létrehozását. Azóta dolgozott ki nekem egy démon úrat aki szerafista képességeket ad patronáltjainak, Chronakot az idő démont ()akit még anno én dolgoztam ki, de gpt sokat adott hozzá), a méltatlanul elfelejtett 5. óriás fajt a köd óriásokat, egy vizalatt aquir fajt, egy aquir paraziát aki mindössze pár centiméter mértű és átveszi gazdateste minden emlékét. 

Szóval aktívan használom, jelenleg éppen rendszerezem és javítom a kidobott infókat és viszem fel egy pdf fájlba :)

Közzétéve:

Bocsánat megint én vagyok, csak szeretném megjegyezni. Sikeresen megtanítottam a GPT-nek a szerafista alkuról készített rendszeremet és azt másolva képes új szerafista alkukat létrehozni. Meglepően hatékonyan!!!!! 

Tesztelve a Káosz szerafizmussal!

Közzétéve:

Van olyan program ami KKUK szerint generál karaktert?Én eddig csak ETK-sat és UTK-sat láttam(azt se tudom hogy egyáltalán nem ugyanaz-e kettő), de KKUK-sat nem.

Előre is köszönöm.

QWXY

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...