Visamo Közzétéve: December 13, 2025 Közzétéve: December 13, 2025 6 perccel ezelőtt-kor Shen írta: Potom ~25800 mp-ből el is tudná tüntetni. Ez igaz. Először vízre gondoltam, de azt nem tudom, hogy lehet-e dezintegrálni. És jéggel? Mondjuk az is~7200 kg=21600 Mp. De ezt lehet csökkenteni, csak kérdés, milyen anyaggal.
Visamo Közzétéve: December 13, 2025 Közzétéve: December 13, 2025 4 perccel ezelőtt-kor tetra írta: ha különösen jól sikerül akár kettőt. Lehet hogy csak ÚTK(+MTK?)-ban van, de rémlik egy lecsengés szabály(min. 2s) így még ha egy oké is, kettő szerintem akkor sem. Inkább egy 2s-es.
Visamo Közzétéve: December 13, 2025 Közzétéve: December 13, 2025 Ha egy parafa gömböt dezintegrálunk, már csak~500-550 kg lesz. Így csak 1500 Mp...
Rayen Reval Közzétéve: December 13, 2025 Közzétéve: December 13, 2025 5 órával ezelőtt-kor tetra írta: Csak annyi még, hogy 50 méterről zuhanásnál kb 3,1 másodperce van placcsanásig, én asztrálhoz kötve engednék egy egy szegmenseset, ha különösen jól sikerül akár kettőt. Az eredeti példában még 80 méter volt, ezért ítéltem meg a max 5 szegmenst, attól függően mennyire hamar lesz úrrá a helyzeten a célpont. 22 órával ezelőtt-kor Visamo írta: Vízbe lehet teleportálni? Szilárd anyagba nem lehet, de folyékonyba? Erre azt mondanám, hogy amennyiben a célterületen lévő anyag "könnyedén" arrébb mozdul (levegő, por, füst, víz), addig lehet, de nem találtam erre vonatkozó szabályt, úgyhogy ez csak saját vélemény. (Egyébként felmerülne, hogy a levegőben szálló porszemcse is "szilárd", vagyis alapvetően akadályozná a Teleport varázslatot ) 22 órával ezelőtt-kor Visamo írta: Csináltatok egy kisseb(2*2*2 m) fém kockát, köré egy nagyobb(3*3*3 m) fém kockát, aminek közepében levegő nélkül ott van a kisebb kocka. A belső kockát dezintegrálom, így légüres teret hozva létre. A védeni kívánt terület előtt elhelyezek egy végrehajtó varázskört, amit egy illúzióval fedél le, s beleírom a térkapu varázslatot mondjuk 60 Mp-ért(180 kg), ami a légüres térbe teleportálja őt. Vagy szétszakad a vákuumtól, vagy megfullad, lénygében mindegy, csak a testét kell dezintegrálni... Valószínűleg lenne könnyebb módja is a behatolók ártalmatlanításának, de nálam akár működhetne is. 6 órával ezelőtt-kor Visamo írta: 1. Akarat elorzásávál lehet-e varázslatot végrehajtani a megszállt testben? 2. Mentális írással lehet-e valakit(egy varázshasználót) olyan varázslat végrehajtására rábírni, amit amúgy nem ismer(csak az "író")? Értem azt pl. hogy egy varázsló átírja a boszorkány elméjét, hogy idézzen egy tűzfalat. Ha beleírja a mozdulatokat, a gondolatokat, a szavakat, amiket elő kell hívnia/létre kell hoznia, akkor lehetséges ez? Vagy ha hamis emlékként beleírja a varázslat végrehajtásának módját? Az 1. pontra azt válaszolnám, hogy igen, ha a megszállt test rendelkezik kötött manával. Bár ez a nézőpont támadható abból a szempontból, hogy pontosan hol is tárolódik a mana? 2. Erre én azt mondanám, hogy igen. Méghozzá a Második Törvénykönyv Többkasztúság témakörénél leírt szabályok szerint: ha a varázslást megkísérlő nem képzett az adott mágikus hagyományban, úgy 30+Mp% esélye van, hogy a varázslat balul sül el. Ártó szándék esetén a létrehozó lesz a célpont, segítő szándéknál nem történik semmi. Visamo kedveli ezt
tetra Közzétéve: December 13, 2025 Közzétéve: December 13, 2025 5 órával ezelőtt-kor Rayen Reval írta: ezért ítéltem meg a max 5 szegmenst Bocsánat, félrenéztem. 80 méter az majdnem kereken 4 szegmens Szóval így sem jön ki az 5. Visamo kedveli ezt
Rayen Reval Közzétéve: December 16, 2025 Közzétéve: December 16, 2025 On 2025. 12. 13. at 22:15-kor tetra írta: Bocsánat, félrenéztem. 80 méter az majdnem kereken 4 szegmens Szóval így sem jön ki az 5. A tűzvarázsló bő ruhája és egy felfelé szálló meleg légáramlat lassíthat annyit a zuhanás sebességén, hogy meglegyen az az extra szegmens, vagy engedjem el? Visamo és tetra kedveli ezt
Veingard Közzétéve: December 30, 2025 Közzétéve: December 30, 2025 Éppen a jelmágiát nézegettem, és arra gondoltam, milyen jó lenne ha lenne egy olyan végrehajtó varázskör, ami akkor aktiválódik, ha a varázskör megsérül. Példa: milyen érdekes lenne ha valaki egy törékeny anyagra használná, és az alternatív Végrehajtó varázskörbe beleíená az elemi fény mozaikos, vakító hatással. Ez lényegében egy villanógránát lenne. Az a kérdés van-e értelme ennek az ötletnek?(Nem vagyok nagy MAGUS-veterán) Gondoltam lehet bevezetem mert km vagyok egy baráti csoportban
Veingard Közzétéve: December 30, 2025 Közzétéve: December 30, 2025 On 2025. 12. 12. at 18:25-kor Daelon írta: Ezek pont azok a kérdések, ami miatt számtalan asztalnál tiltott a varázsló. Földi fizikát utánzó "varázslatok", amik messze túlhaladják az egyébként fantasy környezetet. Kicsit későn szólok hozzá, de szerintem kihasználni ilyen "kiskapukat" nagyon érdekes és nálam például ami megfelel a szabályoknak, azt a játékosok megtehetik(persze van egy határ). Szerintem az egyik "lényege" a varázslónak hogy olyan sok féle dolgot tud cdinálni(mondjuk ez személyes vélemény) Mondjuk nem tudom tanítanak-e bármelyik rendben fizikát
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés