Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kalandozok.hu NYT2021 július 7-11. Mórahalom - Előjáték, kérdőív, izgalom


Antail

Recommended Posts

  • téma Antail által kitűzve és featured

Sziasztok! Nem rövid egy kicsit a kitöltésre rendelkezésre álló idő (szept. 8)? Mondjuk a feleségemmel már mindketten azonnal kitöltöttük, de van, aki még szabadságát tölti vagy egyéb okból nem tud foglalkozni sebtiben a témával. A hónap vége talán barátibb ajánlatt lett volna - de nem kötözködni akarok, csak mondom. :) Mi már visszajeleztünk.

Magával a kérdőívvel majdnem 100%-ban elégedett vagyok. Talán csak a "Mi NE legyen a modulban?" kérdés lett elpoénkodva picit (de Cézét csak azért se ikszeltem be, igenis legyen a modulban).

Köszönöm a lehetőséget, éltem vele. Remélem legalább 80%-os lesz a visszaküldött (és használható) válaszarány.

TAO és Hulla kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Szia Lozartan,

Köszi a visszajelzést!

A határidő szándékosan korlátozott ekkora időtartamra. A tapasztalat az, hogy aki nem tölti ki 1 héten belül, az 1 hónapon belül sem fogja. :) Ha nincs valamekkora "időnyomás", akkor tologatják az emberek. Minél inkább tolják, annál nagyobb az esélye, hogy nem töltik ki. Ha valaki esetleg szabadság vagy betegség miatt lecsúszna a kérdőív kitöltéséről, és nem sokkal később (tehát nem decemberben) szól is, neki utólag is szívesen kiküldjük a kérdőívet.

Egy fél kérdésnyi poén talán belefért, de azért arra a kérdésre is lehet hasznosan válaszolni, már csak azért is, mert van benne custom, kifejtendő válasz opció is. :) 

Ha 80+ %-os lesz a kitöltési arány az összes címzettet tekintve, akkor én hídban körbejárom a táborhelyet. :mrgreen: Mi (szervezők) egy 30 fős részvétellel már elégedettek lennénk, 40+ visszajelzésnek pedig nagyon örülnénk. Eddig megvalósíthatónak tűnik a 30+, de biztassatok mindenkit, hogy töltse ki! :) 

 

Lozartan és Antail kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

tetra: az infó a sorok között az, hogy mindenki, aki regisztrált fórumozó vagy táborlakó, elvileg elfogadta már egyszer az adatkezelési szabályzatot. :) (aminek egyébként néhány pontja az is, ogy van lehetőség kifogást emelni, helyesbítést vagy törlést kérni, ha valaki szeretne).

Akinek van ideje elolvasni az Antail által linkelt adatkezelési szabályzatot, remélem a kérdőív kitöltésére is talál időt! 8)

Link a hozzászóláshoz

Van egy kitöltésünk az alábbi kitöltő adatokkal:

  • emailcím: a@b.hu (nem létező emailcím)
  • nick név: ttr (nem ismerünk táborlakót ezzel a nick névvel)

Szeretném kérni, hogy az illető jelentkezzen, hogy tudjuk, hogy kiről van szó (check: valóban táborlakó töltötte-e ki a kérdőívet). Ellenkező esetben ezt a kitöltést érvénytelennek tekintjük. Köszi! :) 

Link a hozzászóláshoz
8 órával ezelőtt-kor Bitschak írta:

És ezzel mi lesz? Meglett a legalább 81%-os kitöltékitöltés? :D :D

 

Szerencsére nem lett meg. :D 100+ embernek lett kiküldve a kérdőív.

A kitöltési arány így is nagyon jónak számít.

 

3 órával ezelőtt-kor Catsmile írta:

néha ezzel a GDPR-el egy kicsit átesünk a ló túloldalára :) azért kíváncsi lennék, hogy a kérdőív melyik részét tartják azok a frakciók aggályosnak ;)

Szerintem nem a kérdőívet tartották aggályosnak, hanem azt, hogy közvetlenül emailcímre ment a dolog. Mindezzel együtt adatkezelési szabályt elvileg nem sértettünk. Ha valakinek problémája lenne vele, majd jelzi.

Bitschak kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

NyT2020 - Kérdőív eredmények

A kérdőív eredményeit összesítve, név nélkül megosztjuk veletek, ahogy korábban ígértük. A publikálás fő oka a tervezett transzparencia, hogy lássátok, hogy mire szavaztatok TI, és hogy mire fognak építeni a modulírók a 2020-as Nyári Tábor MAGUS moduljának írásakor. Attól nem félünk, hogy az eredményekből kitaláljátok előre, hogy milyen modul lesz, mert bőven maradt tér a modulírók kreativitásának, ezerféle olyan modult lehet írni, ami megfelel a kérdőív eredményeinek. :mrgreen: De spekulálni (pl. hogy hol fog játszódni, milyen karakteralkotás lesz, vagy milyen jellegű modul lesz) nem tilos...

Érkezett még pár kitöltés a határidő utáni napon, ezeket még befogadtuk, ezeket is tartalmazza az összesített eredmény. A statisztikák screenshot formában vannak technikai okokból, ez 1-1 helyen kicsit ront a láthatóságon, ezért előre is elnézést, de úgyis ki lesz fejtve alatta a lényeg.

És akkor a kérdések eredményei, minimális értelmezéssel.

 

1.JPG

Értelmezés: a játékosok többsége közepes (5-7. Tsz) vagy magas (8-10. Tsz) szintű karakterekkel szeretne játszani. Senki nem akar félistent játszani, és kevesen szeretnének 5. Tsz alatt játszani.

2.JPG

Értelmezés: A nagy többség a megszokott karakteralkotásra szavazott (saját maguk akarnak karaktert alkotni, részleges megkötéseket megengedve). Szvsz ez a megszokás (mindig is így csináltuk) következménye, de ez lett. Viszonylag kevesebben szeretnének előre elkészített karakterekkel játszani, de az extrém szabadság sem kapott sok szavazatot.

3.JPG

Értelmezés: Na ezen a képen összefolynak kicsit a válaszok, de segítek: nagyon vegyesek a válaszok, minden lehetőség kapott legalább pár szavazatot. Kiemelkedtek mégis: Olyan helyszín vagy régió, ahol még egyetlen kalandozók modul sem játszódott (19), Fekete Lobogók területe (18), Valamelyik városállam (15), Északi szövetség területe (14), Valamilyen extrém helyszín (12).

4.JPG

Értelmezés: A szavazatok egy jelentős része a MAGUS aranykorára ment (P.sz. 3690-es évek). Kapott valamivel kevesebb, de még jelentős szavazatot a közelmúlt és a közeljövő. Régmúltra (korábbi korok) kevesen szavaztak.

5.JPG

Értelmezés: Erre a kérdésre kaptuk a legvegyesebb válaszokat. Sok választ kapott a "mindegy" lehetőség is. Úgy tűnik, hogy ez kevésbé érdekli a játékosokat, és a lényeg, hogy legyen legalább valami laza kötődés a történelemhez.

6.JPG

Értelmezés: na ez egy kakukktojás lett, ezért nem osztanám meg a személyes értelmezésemet. ;) Ellenben megnyugtatok mindenkit, hogy a modult megpróbáljuk olyanra írni, hogy a játékosok igénye szerint bármelyik sílusban lejátszható legyen - amerre a Játékosok és a KM viszik.

7.JPG

Értelmezés: az extrémek (világmegváltó, vagy hétköznapi) alacsony szavazatszámot kaptak. A játékosok egyértelműen közepes (egy rend vagy város méretű), vagy nagy léptékű (országot vagy régiót befolyásoló) történetet szeretnének látni.

8.JPG

Értelmezés: ehhez nincs mit hozzáfűzni. 8-)

9.JPG

Értelmezés: ez is elég egyértelmű, a játékosok 2/3-a nem szeretne KM-cserét, 1/3-a 1 KM-cserét elfogadna.

10.JPG

Értelmezés: elnézést, ezen a képen is néhány válaszlehetőség elcsúszott, ráadásul kifejtendő válaszlehetőség is adott volt (ahogy látjuk Cz válaszából is 8)). A néhány poénos választól eltekintve a legtöbb szavazatot ezek kapták: Sivatag / Amhe Ramun manifesztáció (29), Szuperhős NJK-k (21), Dúlás (20), Aquir (17), Zászlóháború (15). Plusz kifejtendők között szerepelt még néhány érdekesség (nem csak poénok). Ami elég egyértelmű, hogy az elmúlt években számos Taba el Ibara / Manifesztációs háború jellegű történetekből számos játékosnak kicsit elege van, és a Dúlás témája sem izgalmas. Az aquirokat személy szerint sajnálom, hogy leszavazták, mert olyan jó modulötletünk volt egy ediomadi helyszínre. :gonosz: Na de majd máskor... :) A szuperhős regénybeli NJK-kat (mint Grduin vagy Mogorva Chei) is lehúzták kicsit, ami azért érdekes, mert jópár játékos más kifejtendő kérdésekben pedig külön kérte, hogy legyenek, illetve az ilyen NJK-k a történelmiséghez is csatlakoznak eléggé.

Az utolsó, bónusz kérdés az volt, hogy

BÓNUSZ: Mit látnál szívesen a modulban? (maximum 500 karakter)

Az erre adott válaszok egyediek, és nem praktikus megosztani őket egyesével. Kiemelnék néhány gyakoribb példát:

  • motivációval rendelkező, élő, hibázni is tudó NJK-k
  • híresebb, akár MAGUS regényekben is megforduló személyekkel való interakció, pl. Gorduin, Alex con Arvioni, Alyr Arkhon (lásd az előző pont egyik válaszával való ellentmondást)
  • sandbox mikrokörnyezet, ahol a JK-k azt csinálnak, amit akarnak, nem csőmodul
  • valódi JK-motivációt, nem csak bedobnak egy modulba, hogy itt van 100 arany, csináld meg ezt és ezt
  • rejtvények, logikai feladatok
  • morális, szerepjátékos döntések és következményei

 

 

Ezzel a kérdőív végére is értünk. A modulírók saját, részletesebb értelmezését és továbbgondolását természetesen nem tesszük közzé. ;) 

Fontos hangsúlyozni, hogy a válaszokat nem általános, örökérvényű válaszoknak (bár egyes játékosoknál egyes kérdésekre akár azok is lehetnek) tekintjük, hanem kizárólag a 2020. évi Nyári Táborra vetítve vesszük őket figyelembe.

Köszönjük mindenkinek a véleménynyilvánítást! Kérdések, észrevételek nyugodtan jöhetnek ebbe a topic-ba. :) 

 

Link a hozzászóláshoz
On 2020. 01. 11. at 23:08-kor Antail írta:

Kicsit, hogy felpezsdítsük ezt a témát mielőtt még létrehozom az NYT2020 fórumcsoportot... 

A NYT2020 2020. július 8-12. között kerül megrendezésre Mórahalmon. Lehet foglalni a szabadságokat. :)

Köszi, üdv. Antail

Jippiiii!

Ez azt is jelenti, hogy már fix a helyszín? Lehet tudni róla bővebbet (hogy esett rá a választás, és mit tud)?

Link a hozzászóláshoz
8 órával ezelőtt-kor TAO írta:

Jippiiii!

Ez azt is jelenti, hogy már fix a helyszín? Lehet tudni róla bővebbet (hogy esett rá a választás, és mit tud)?

Igen fix. Összeállítottam egy galériát, 1-2 napon belül publikálom. Még ki akarom egészíteni pár infóval. 

Pár dolog amit figyelembe vettünk:

  • Szállás/vizesblokkok/közösségi terek minősége.
  • Étkezés a helyszínen.
  • Szállás: A csapatok nagyrészének külön szoba fürdővel (van 8 fős és 10 fős szoba is).  Lehetőség sátrazásra.
  • Játékterek: külső és belső játékterek, amely legalább 12 csapatot ki tud szolgálni, kint és bent is. Tisztességes szeparált játékterek, rendes padokkal és asztalokkal (külön) kint és bent is.
  • Eseményterek: a szálláshoz több külön szeparált terem tartozik amely használható lesz különböző programokhoz (akár zajjal járóhoz is) mások zavarása nélkül.
  • Szeparáltság: nincsenek szomszédok és nem lesz más csoport mellettünk. Az egész szálláshely és a hozzá tartozó területek a Kalandozók kezén lesz.
  • Külső fedett közösségi terek, közösségi tűzrakóhely, kemence, bográcsozáshoz kialakított rész.
  • Sport: frisbee-hez alkalmas 'kosárpálya'.
  • Ár: étkezés és szállásköltség kulturált kereteken belül.

Tornaterem nincs a szálláshoz, de ezen kívül nagyon alkalmas a táborainkhoz. Sok szempontból jobb, mint az elmúlt évek szálláshelyei. A tokaji helyszínnel szembeni kritikákat maximálisan feldolgozza. Megnézzük mennyire válik be, mert a jövőre nézve is van még jelölt helyszínem. :)

Link a hozzászóláshoz
  • Antail erre változtatta a téma címét: Kalandozok.hu NYT2021 július 7-11. Mórahalom - Előjáték, kérdőív, izgalom
  • téma Antail által unfeatured és unpinned

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...