Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban


Recommended Posts

Olyat lehet esetleg tudni a Kupola nevezett tagjairól, hogy ki milyen hitet vall? Ha valaki a karakterét szeretné ezen az alapon is hozzákötni valamelyik főbozorgányhoz ez adott esetben fontos lehet. Esetleg fordítva, ha pl hozok egy Sogron/Tharr papot, akkor egy Morgena hitű érdekcsoporthoz csak jó okkal lenne "hűséges".

Ha teljesen irreleváns az információ, akkor el is engedtem, de ha lehet szerepe kérlek jelezzétek.

Köszönöm!

TAO kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

@OwdenKöszi az észrevételt, rövidesen javítjuk a dolgot.

@RodrigoA kérdéses NJK-król a megadottakon túl más információval sajnos nem tudunk (akarunk?) szolgálni. Ám a kérdést sem szeretnénk megkerülni.  Ezért olyan esetekben, ahol ilyen "ingoványos" talajon kell lavírozni, javasoljuk a "Karakteremnek szilárd meggyőződése az adott njk-ról, hogy ..." megközelítést. ;)

 

Link a hozzászóláshoz

@RodrigoTermészetesen mindenki bátran írhat különféle NJK-kat a saját előtörténetébe, amíg megfelel a Karakteralkotásban lefektetett kritériumoknak. (Az esetleges "túlkapásokat" majd a mindenkori KM-ek kipurgálják.) Persze a fair play jegyében ezekből semmiféle előnye nem származhat majd a történet során. Azaz lélekben fel kell rá készülni, hogy ezek a "színesítő" NJK-k parkolópályára kerülnek a játék ideje alatt. Megítélésünk szerint nem szerencsés, ha az előtörténetbe szőtt szereplők rágják át magukat egy "versenymodulon". ;) 

Rodrigo kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz
2 órával ezelőtt-kor Owden írta:

Észrevétel:

A karakteralkotó automatikusan váltja a maradék Tp-t aranyra, de úgy tűnik, hogy a karakteralkotás pdf szerinti 50 Tp per arany helyett 100 Tp per arany arányban.

Rá tudnátok nézni?

49 perccel ezelőtt-kor Hulla írta:

@OwdenKöszi az észrevételt, rövidesen javítjuk a dolgot.

Köszi, hogy észrevetted, javítottam, ha minden igaz!

Owden kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz
23 perccel ezelőtt-kor Rodrigo írta:

@HullaEvidens volt, hogy az NJK nem old meg semmit 😀. Ha okos boszi, akkor mire a külsős kapcsolata megjön már távol is van, amíg el nem ülnek a hullámok és kiderül lehet-e learatni a babérokat, vagy tovább kell maradni, míg lesz más bűnbak...

@RodrigoAkkor egyformán gondolkodunk. Szóval ami a lényeg, hogy a Karakteralkotásnak megfelelően minden játékosnak egy olyan kalandozót kell megformálnia, aki a felsorolt öt boszorkány egyikének közvetlen lekötelezettje, híve, követője!

@Antail Teszteltem. Szerintem jó lett. ;)

Rodrigo és Antail kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Sziasztok! Lehet, hogy hülyeséget kérdezek vagy csak nem olvastam elég alaposan, de nekem úgy tűnik, hogy lehet boszorkány kasztot hozni, ugyanakkor a játékosok közül csak két ember ismerheti a boszorkány mágiát max alap fokon. Nem zárja ez ki a boszorkány kasztot? Előre is köszi a választ!

TAO kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

A mágiaismeret nem mágiahasználatot (ilyen képzettség nincs is, csak magas mágiára, és abból is egy csumpi verzióra) jelent, tehát szigorúan véve nincs probléma. De persze a mágiahasználónál implicit feltételezhető, hogy ismeri a saját mágiaformáját.

Szóval én is kíváncsi vagyok a válaszra.

TAO kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

@Kata @tetra Kiváló észrevétel és tökéletes megfejtés. ;)

Lehet boszorkány kasztú karaktert hozni. A kérdéses Mágiaismeret (boszorkány) képzettséget pedig a boszorkánynak kell "felvennie". Ez abból fakad, hogy maximum két karakter birtokolhatja a kérdéses képzettséget és senki "sem veheti fel azokat magasabb fokra". Mi is úgy értelmezzük, hogy egy boszorkány kasztú karakter birtokában van ennek a tudásnak. Ezért neki kell lennie az egyik Mágiaismerőnek. Ellenben nem veszi fel magasabb fokra, hanem eleve rendelkezik vele. Ebből kifolyólag szerintünk a boszorkány kaszt nem borítja a korlátozást. ;) 

Szintén ide kapcsolódik , hogy a 4 fős csapatok esetében az egyik játékos két (eltérő) Karakteralkotási extrát írhat fel magának a csapatonként járó 5 db közül! 

 

Jó karakteralkotást! 

TAO, Kata és Dryen kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz
14 órával ezelőtt-kor Kata írta:

Ehhh! Akkor idén sem fogom kipróbálni a Boszorkány kör varázslatot. Pedig lenne három csaj a csapatban!

Na jó csak vicceltem, köszönöm a választ. Értettem és ennek megfelelően fogunk karaktert alkotni. Tűzzel vassal betartatom a csapattal (elégetjük a harmadikat)! :tuzes:

Szerintem a karakteralkotás nem korlátozza, hogy kipróbálhasd ezt a varázslatot a modul játszása során. :)

Azt persze nem állítom, hogy a boszorkányok előnyben lesznek a kalandban. :twisted:

Link a hozzászóláshoz
Egy órával ezelőtt-kor Con Salamander írta:

Üdv,

Négyfős csapatok témájánál maradva - a karakteralkotás azt írja, el kell osztani az öt boszorkányt. Ha csak négyen vagyunk, mi döntjük el, melyikük marad ki, avagy melyikünk szolgál kettőt? Szóval egyszerűsítve: Mi a helyzet a boszorkány-ötössel négyfős csapatoknál?

Üdv,

CS

Kiváló kérdés.

Egyszerűen kezelendő: Minden JK egy-egy boszorkányt választ és - így értelem szerűen - marad egy olyan boszi, akit nem választott senki. 

Con Salamander kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Tulajdonképpen tetránál a pont. A karakteralkotási rendszer sosem kezelte tökéletes balanszban a kasztokat, fajokat, stb. Megjegyzem, ahogy az ETK sem. :D

Kata: mindemellett megnyugtatlak, hogy a modulíróknak nem áll kifejezett szándékában, hogy bármelyik kaszt előnyben vagy hátrányban legyen a modul során (legalábbis nem jobban, mint amit a karakteralkotásból és a MAGUS rendszeréből eleve elszenvednek). :)

Antail és Sneer kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

 

Érdeklődnék, hogy karakterfinomításhoz milyen árlistát lehet alkalmazni? Nyilván van az ETK-ban és a táborhoz kiadott karakteralkotásban is árlista, de vannak olyan tételek, amik ezekben nem szerepelnek és jól jöhetnek egy kalandban/hozzá tartoznak a karakterhez (ékszerek, bódítószerek, kombinált fegyver, színesítő hobbihoz ezmegaz), amiket normál esetben km-mel egyeztetnénk le. Ilyenkor mi a dolgok menete? Van valami árlista vagy lőjek be egy általam reálisnak tartott árat és vagy rábólintanak vagy nem?

ui: Ha mérgekkel is szeretne a karakter ármánykodni, akkor elég ha kikalkulálom és beírom az egységárat vagy mentsem el és csatoljam is?

 

Előre is köszönöm a válasz(oka)t.

Link a hozzászóláshoz

Üdv,

Ez mindkettő bevett szokás alapján megválaszolható, úgyhogy bátorkodom:

- Ha valami nem szerepel az árlistában, árazd be magad, és a KM-ed az ellenőrzés során majd jóváhagyja/visszadobja.

- A mérgeknél úgy érdemes eljárni, hogy azt a leendő KM-ed le tudja ellenőrizni: ezért szerintem az egységár alapját képező tulajdonságokat érdemes beírni. Amúgy is fontos lesz, hogy milyen a méreg a játékban, úgyhogy a tulajdonságait is érdemes akkor már feljegyezni, pl. az előtörténet részhez simán be is lehet írni a részleteket róluk. (Hatóidő, erősség, stb.)

 

Üdv,

CS

Rodrigo és Antail kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...