Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték
Antail

Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

Recommended Posts

Az utolso bekezdesdhez eleg lehet ha kutatasai soran egy demoni targyat talal ami befolyasolja a BM-t es felruhazza  a kulonleges kepessegekkel.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Elore is bocsi az ekezetekert, megint telorol. :D

Demoni eredetu targy is okozhat akkor ilyen hatast? Van ra valamifele szabalyzat? 

Olyanok erdekelnenek hogy egy ilyen targyat hogyan milyen korulmenyek kozt lehet eszlelni, illetve lehetseges hogy a Bm. anelkul elvezze a hatalmat hogy a kozvetlen kozelebe lenne? Teszem azt egy varosnyi hatokorrel, hogy a targy elvan rejtvea kastelyban de a varosban maradektalanul elvezheti meg a hatasat?

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Pár félreértést szeretnék az elején eloszlatni: bizonyos démonok igenis megszállhatnak halandókat. Ezek közül egyet a rendszer is nevesít: ez a shrabtisst (lásd a RúnaIV/1.-et). A közvélekedéssel ellentétben ugyanis a megszálláshoz nem kell lélek, csupán tudat. És tudattal a démonok is rendelkeznek, nem is csekély mértékben.

Tehát nincs semmilyen akadálya annak, Kendath,  hogy - az eredeti elképzelésed szerint - a boszorkánymesteredet egy démon (esetünkben egy shrabtisst)  tartsa megszállva. Nem kizárt, hogy saját maga kötött vele paktumot, hogy vulagharként tevékenykedhessen tovább (lásd a Bestiáriumban) , de nem tudta/tudja kordában tartani a benne tanyát vert démont. Így a bónuszok is értelmet nyernek (lásd a Rúna-cikkben és a Bestiárium leírásában).

Persze ez csupán az egyik lehetőség - de a működőképesek közül való.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Bűvdudás, köszi a forrást! Bevallom, még nem olvastam ezt a cikket (nem volt rá szükségem).

Van benne néhány hasznos pontosítás, érdekes példadémon.
Egy-két dolog viszont zavar engem:
1. Démon fajtájától, erejétől függetlenül létrejövő 60+k10 E-s akaratátvitel (rabszolgává alázás). Csak pillants bele a szemébe, és kész. Tehát egy Molamoth is képes erre? Szerintem ez legalább fura, de leginkább buta szabály.
2. Démon halála: elporlad, de hogy visszakerül-e a síkjára, ki tudja? Még a szerző sem. Kérdezd a démont (km-et). Köszi.
3. Nincs mágiaellenállás. Tehát bármikor lehet rájuk hatni mentál és asztrálmágiával. ETK-ban még immunisak voltak.
4. Az már csak apróság, hogy a Rorthar (majomdémonúr) rendelkezik 150 manaponttal, de "a mágiát nem érti, és nem is kívánja használni". Esetleg használ mágia-szerű hatásokat, csak szerinte az nem mágia? :)

 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Halihó!

Messor;

Csak gyorsan átszaladok az általad felsorolt pontokon.

1. Igazad van. A "démonpillantás-szabály" érthető törekvés, de némi házi korrigálás talán elkelne mellé. Például a szabály  az 50-nél kevesebb Ép-vel rendelkező alsórendű és közdémonokra nem vonatkozna, vagy valami efféle. Mert sok ez a 60 E ahhoz, hogy - a példádnál maradva - egy molamoth is rendelkezzen vele...

2. Ez engem kevéssé aggaszt. :) 

3. Szerintem van mágiaellenállás, csak valamiért nem tüntették fel. A méregellenállást is kihagyták, mégis valószínűsíthető. Immunis, immunis, immunis. 

4. Rotharnál én a Rúnámban nem látom a 150 Mp-ot. Annyi Sigrassnak van. Szerintem nézd meg még egyszer... :) 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Bűvdudás,

2. Értem, és megértem. :) Csak ha már emlegette a szerző, akkor ne hagyja függőbe.

3. Szerintem is van, csak na. Ha követjük a szabályt, ami le van írva, akkor azoknak éppenséggel nincs. :P

4. Remélem sikerül beilleszteni ide a képet, mert ez az első, hogy csatolok vmit. Nekem ezt írja a rúna. Persze lehet, hogy csak másolási hiba...

 

Rorthar.jpg

És sikeres a csatolás :)

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Messor;

az én RÚNÁm vonatkozó oldala így néz ki:

WP_20161214_07_39_55_Pro.jpg

Bár a képminőség nem a legjobb, a lényeg látszik. Hogy nem látszik. :) 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Ez bizony másolási hiba. Köszönöm, hogy felfedtétek, bár ha ilyenkor szól valaki, hamarabb fény derülhet rá. Javítom.

 

Javítva. 

Mindenkinek javaslom, hogy (pl. a Rúnákból is) az oldalon lévő dokumentumot használja. Nincs hozzáférésem minden oldalhoz, amelyik megosztotta a cikkeimet, így javítani is csak itt tudom őket. 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Sziasztok, köszönöm a válaszokat mint mindig most is hasznosak voltak!
A vulaghar -al kapcsolatban lenne egy két kérdésem, több értékre azt írja lásd leírás szerint, de számomra nem mindenre derül fény (lehet én vagyok értetlen :D ). Gondolok itt az FP-re, és MP-re, hogy hogy is van meghatározva? A KM határozza meg a démon miként ad hozzá vagy minden marad a BM. alapértéke? Csak mert a MP-nél írja hogy mágikus képességekkel és hatalommal ruházza fel a test gazdáját. Illetve az Fp tekintetében mi a tény állás? Szokásos lemegy az Fp-je elájul, nem érez fájdalmat mint pld. a Korg, vagy csak túlütéssel sebezhető a drágaság? 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Halihó!

Kendath;

Az Fp a boszorkánymester aktuális Fp-it jelenti. Ezeknek maximuma, ugye, nagyrészt a BM szintjétől függ, ahogyan a maximális Mana-pontjainak a száma is. Annyit azért biztosan tudunk, hogy egy vulaghar minimum 9. szintű mint boszorkánymester, hiszen a rituálé 60 Mp-ot igényel (most hagyjuk a különböző elmés trükközéseket... ). Tehát igen, "minden marad a BM. alapértéke". 

A bónuszokat Fp tekintetében az jelenti, hogy  a hagyományos fegyverek és az Elemi mágiaformák a szokott értéküknek csak a felét sebzik a "démonnal tuningolt" boszorkánymesteren.  Ettől még 0 Fp esetén ugyanúgy elájulhat - csak nehezebb lesz ezt elérni nála.

Varázshatalom tekintetében a bónuszokat nem a Mana-pontok számának növekedése, hanem az ingyenes különleges képességek jelentik. Ez a leírásban részletezett eggyé válás a sötétséggel, a repülni tudás és a félelemkeltés. Ezenfelül a Rúna megemlíti még a tudati csapást is, mely képességhez a démon "szabadon engedésével" a BM hozzájuthat.

Ugyanakkor egy ilyen lényt nem a statisztikái tesznek félelmetes ellenféllé. Ha igazán emlékezetessé akarjuk tenni, akkor ki kell dolgozni az így megszállt boszorkánymester egész jellemét, érzékeltetve az eltorzult világszemléletet, a feltörni akaró démoni késztetéseket, a nem emberi intellektust és éhséget. Egy gyilkos sem azért veszélyes és rémisztő, mert erősebb vagy gyorsabb, mint a többi ember. Hanem azért, mert nem kötik azok a gátak, amelyek a legtöbbünkben jelen vannak.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Kovacsmunkakkal kapcsolatban keresnek informaciokat minden szempontbol de foleg jatektechnika erdekelne, tudnatok segiteni? 

Pancel es fegyverkovacs egyforman erdekelne! :)

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Kendath;

ez a kérdéskör jó kis vitákat szokott generálni. :) Mindazonáltal itt egy link egy, a témába vágó cikkről.: 

Nézd át, mindenképp hasznos lehet!

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Sziasztok! Egy olyan némileg alapvető, mégis számomra nem túl egyértelmű kérdést szeretnék feltenni, hogy vajon, a Khálok mint faj viselnek ruhát?

 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Matyi90;

a leírásokhoz mellékelt képanyag szerint igen. Ágyékkötő/tunika, fegyveröv, szíjak és pántok... illetve a tradicionális páncél is tekinthető egyfajta öltözéknek. 

Logikusan azt mondanám, hogy - mivel a mancsuk behatárolja a kézimunkázó-lehetőségeiket - hímzett, bonyolultan szövött és szabott dolgokat nem viselnek, de egyszerűbb szőtteseket, festett, kikészített bőröket annál inkább. Szerintem  a természeti népekből bátran kiindulhatsz.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Sziasztok, a dzsenekkel kapcsolatban lenne szamomra egy nem tul egyertelmu resz a masodik torvenykonvben. Nem szoszerint ideznek de a lenyeg az hogy "nem szeretik oket mert tul hideg es szamito a logikajuk a fenkolt cel kitudja kinek az eletebe vagy vagyonaba kerulthet " nekem ez ugy hat hogy a nagyobb jo erdekeben/fennkolt cel erdekeben nem problema ha olni kell. Na mar most kesobb lejebb valamivel azt irjak hogy "megvetik a gyilkossagokat ezert nem lehet fejvadasz" es hogy "ha gyilkol uldozni fogja a tobbi dzsenn". 

Szoval a kerdesem az lenne hogy gyilkossag gyanant az alvilagi modszerekre gondolunk a dicstelen halalra? Csak mert szamomra ezek ellentmondasok.

( Elnezest az ekezetekert telefonrol voltam :) )

Az MTK-ban olvastam.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Halihó!

Kendath;

a hideg és számító gondolkodás nem jár feltétlenül együtt a vérontásra való hajlandósággal. A második kitételt (mely szerint egy dzsennt nem zavarja, hogy "fennkölt célja" esetleg valakinek "az életébe vagy a vagyonába kerülhet") szerintem inkább úgy kell értelmezni, hogy döntéseikben nem befolyásolják őket számukra - a cél szempontjából - mellékes következmények. Szándékosan nem gyilkolnak, de a "nagyobb jó" érdekében habozás nélkül meghozzák a szükséges "gyalogáldozatokat". Gondolj itt például a hadvezérekre! A győzelem (vagy épp a totális vereség elkerülése) érdekében olykor fel kell (vagy fel kellene) áldozniuk egy-egy egységet, csapattestet - nos, egy dzsenn ezt látszólag szemrebbenés nélkül teszi, s nem fog röstelkedni a döntése miatt nyilvános fórumok előtt sem. Álmatlan éjszakái pedig bizonyosan nem lesznek miatta. 

Az oktalan, vagy kisszerű célokért elkövetett vérontást viszont megveti. 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Ha uralkodot veszunk figyelembe ugyan ez vonatkozhat az arulasra, illetve a politikailag nyomos dontesek megfekezesere? Gondolok itt a mai vilagban jol ismert "megelozo csapasokra" ? 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Az első mondat kicsit zavaros nekem (ki árul el kit, ill. "nyomós döntések megfékezése"), de ha a másodikat jól értem, akkor a válaszom az, hogy "simán". Lehet, hogy stílusosan, de megteszi a sportszerűtlen, "aljas" lépéseket is, ha a helyzet - megítélése szerint - úgy diktálja. Egy dzsenn döntéshozó éppen olyan számító - vagy éppoly kevéssé szentimentális -, mint a 20-21. század politikusai vagy nagytőkései - csak épp ritkán kommunikálja az ellenkezőjét, ritkán vezetik kisszerű érdekek, s ritkán hoz ostoba döntést. Szélesebb látóköre okán több szempontot mérlegel, messzebbre tekint - s általában túllát a saját erszényén/pillanatnyi vágyain.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Ha elvonatkoztatunk a játéktechnikától, azért nem lehet Slan, mert a Slan pszít emberi elmére fejlesztették ki, a dzsenn meg túlságosan különböző.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Bocsi, de még Matyinak reflektálnék a khál ruházkodással kapcsolatban, mert szeirntem kimaradt:
Igen, hordanak ruhát, ráadásul bármilyet, amihez hozzáférnek.
Ha ők készítik, akkor Bűvdudás válasza helytálló.
Ha megveszik, akkor gyakorlatilag bármit viselhetnek, akár az erigowi divat szerinti ruhakölteményeket is. Elvégre ehhez  csak a méretük kell, meg egy nem ijedős szabó. :)
 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Köszönöm a választ!
Bár elég esetlenül fogalmaztam meg, mégis megfelelő választ kaptam! :)

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

 Magnatis dzsennrol  szolo reszehez annyit hogy nalam ezek  NJK-k lennenek maximum es  Nem I * .

Ezt ugy modom hogy  volt dzesnn kardmuveszem mert csakazert is, kit erdekel a szabalykonyv, de nekem tul tapos volt jatszani is.Par szintlepes utan mar alig akadt ellenfel. 

 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Két kérdésem is lenne. Az első a karakter által beszélt nyelvekkel kapcsolatos. Minden karakter a hazájában beszélt nyelvet tudja anyanyelvi szinten az alapkönyv szerint (valamint a közös nyelvet?), és kaszttól függően más nyelveket is (bárdok ebben elég jók). Kérdésem arra irányulna hogy a háttértörténet alapján adhatóak-e szerintetek más nyelvek is a karakternek? Pl. nem családja hazájában nevelkedett de a családjával. Nem a legsúlyosabbfonto téma de szerepjáték szempontjából fontos.

Második kérdésem pedig hogy valahol össze vannak-e gyűjtve a titkos képzettségek? Az alapkönyv csak említi hogy vannak ilyenek, itt a fórumokon találtam néhány példát rájuk.

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz

Ülj oda az asztaltársasághoz...

Hozzájuk szólhatsz anélkül is, hogy bemutatkoznál. Ha ismert kalandozó vagy, Fedd fel kiléted hogy megismerjenek.

Vándor
Válasz a témára...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Formázás megszüntetése

  Only 75 emoji are allowed.

×   A hivatkozásodat beágyazta a gépszolga automatikusan.   Mutasd inkább hivatkozásként

×   A Pszi-emlékfelidézés sikeres volt.   Szerkesztőablak kiürítése

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...