Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kérdésem van a M.A.G.U.S. szabályaival kapcsolatban!

Antail

Recommended Posts

Én pontosan tudom, hogy milyen egy infra kép (a sok fps és tps előnye :D ), nem is ezzel volt a baj, hanem szerintem nincs elég részletesen leírva, és nem teljesen egyértelmű. Az ultralátásról is azt írja a könyv, hogy "az ultralátással rendelkező lények képesek az ibolyán túli sugarak érzékelésére...a szinek ILYENKOR nem különböztethetők meg" ez alapján az ultra látás nem működik állandóan, hanem azt is ki-be lehet kapcsolni, mint az infrát. Nekem ez a bajom az egésszel. Most valami vagy folyamatosan működik, vagy sohasem. Na jó, még az infrát ki lehet azzal magyarázni, hogy úgy működik, mint ahogyan a normál emberi szem fókuszál. Viszont akkor mér tudat alatti módon használja az ember (vagy bármi más lény :) ), és akkor már nem lehet tudatosan bejelentve használni, hanem a szem érzékeli, hogy úgy jobban látna, és akkor használja. A játékban inkább azért kell bejelenteni, hogy szegény KM is tudjon róla, hogy te ezt használod. De nekem akkor is zavaros egy kicsit ez az egész.

Egyébként mi a "két köves dolgot" úgy oldottuk meg, hogy ahhoz hogy te infrával tökéletesen tudj tájékozódni, vagfy legalábbis viszonylag tökéletesen, ahhoz kell egy kis normál fény is, és akkor már hagyományos módon érzékeled a tárgyakat, vagy legalább a körvonalait. Ez már elegendő lehet ahhoz, hogy ne menj neki egy szekrénynek :) Viszont ha bent vagy egy teljesen sötét ablaktalan szobába, akkor csak az esetleges hőt tudod infrával érzékelni, és ha nincs különösebb hőmérséklet különbség, akkor csak egy nagy kék tenger látsz. Vagyis ugyan olyan rossz, mintha semmi sem lenne.

Az újabb törvénykönyvben találtam olyat is, hogy éjjeli látás. Ez nagyon megtetszett, főleg az, hogy olyanok kapták meg, akik valamilyen szinten a természetben élnek és szükségük lehet rá. Ez is nagyon szép, és jó, de kérdem én, hogy az aki olyan tökéletesen érzékeli a fényt, hogy azzal az éjközépi sötétben is mondhatni tökéletesen (vagy legalább jobban) lát, az mit láthat nappal. Szerintem nem sokat, teljesen homályos neki a kép, mert foilyamatosan hunyorognia kell. Mondjuk ez is könnyen megoldhat pl egy csuklyával, de azt sem lehet állandóan hordani.

Azt az írást szivesen átolvasnám, főleg, mert úgy gondolom, hogy ezt át kell egy kicsit gyúrnom, és lehet, hogy egy kis újítással térek majd vissza a csapatomhoz :)

Az e-mail címem egyébként: kele85@citromail.hu

Köszi szépen előre is azt a kis írást!!!!

Minden jót, és jó kalandozást :)

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Létezik az Abszolút látás diszciplína. Ott a normál látás és az abszolút látás (360 fokos) között 10 Yp váltani, akaratlagosan kell, és csak 20 méterig működik. Ellenben tökéletesen lát mindent még sötétben is (ha jól emlékszem).

Azon túl, hogy azt írták hozzá, hogy pszi diszciplína (ami ráadásul tanulható képesség) nem érzek olyan nagy különbséget az infratáshoz képest, vagy az ultralátáshozképest. De ugyanez áll a BM Bagolyszem varázslatára (lehet, hogy ráadásul misztikus képesség).

Éjszakai látás (Low Light Vision D&D-ben régóta létező fogalom) nagyjából hasonlóan működik mint IRL embereknél. Nekem már volt oylan élményem, hogy bár színeket nem láttam, de szinte teljes sötétségben egész élesen láttam a tárgyakat szürkeárnyalatos formában és amint felkapcsolatam a villanyt hozzá kellett szoktatni a aszemem 2-3 másodperc a fényhez, vissza a sötéthez sokkal nehezebb (mereszteni kell a szemet). Elképzelhető egy fantasy világon, hogy ez sokkal könnyebb képesség egy elfnek például (mellesleg a természeti lényeknél pont azért adnak éjjellátást, mert mindig van egy kicsi fény), míg mélységlakók rendelkeznek infralátással, mint a törpék.

Még felhívnám a figyelmet az Érzéktisztítás diszciplínára, melynek használata pont a fény-sötét átállást hivatott meggyorsítani.

Sylvanus

Link a hozzászóláshoz

Az abszulult látás, és az infra között azért van egy jó nagy különbség. Elösször is ha átolvasod a diszcipinát, akkor láthatod, hogy azt írja: ilyenkor nem a normál szemmét, hanem a jóval kifinomultabb leki szemét használja. Tehát ez nem a szem problémaája, és kérdése, hanem egy technikáé. Azt már pedig nem is nagyon feszegetném, hogy ez a technika is a rejtett tanokban foglal helyet, vagyis csak nagyon ritkán, és különleges helyen találhatók meg, és tanulhatók.

Azon kívül én csak a szervi korlátokról beszéltem, és arról, hogy szerintem nincs az az élőlény, ami természetes úton rendelkezne minden féle, vagy akár több féle leátásmóddal is. Az más kérdés, ha valaki, vagy valami mágiával, vagy egyéb módon felruházza az illetőt valamilyen látásmóddal. De az ha maradandó is, azt már nem fogja senki sem örökölni tőle, tehát az utódai csak a normál látást kaphatják meg. Vagyis nem lehet az, hogy egy mágus egy egész fajt ily módon ruházott fel valamilye képességgel. Az csakis az evulóció útján alakulhatott ki. Akkor viszont folyamatosan el kell veszítenie a régi látásmódot, mert az új neki tökéletesebb. Vagyis ha egy élőlény csak a föld alatt él (pl törpök), akkor valószínűbb, hogy csak infával lát, és más módon nem.

Vagy ha hagyományos módon is lát, akkor a normál látása sokkal rosszabb, mint az embereké. Ez viszont sehol sem jelenik meg ilyen formában.

Egyébként senki sincs itt, aki egyet értene velem, hogy a játék ezen része nagyon hiányos, és rémségesen le van egyszerűsítve, és kisarkítva? De engem még mindig nem tudtatok meggyőzni, hogy ez a rendszer így jó ahogy van, és nem érdemes hozzányúlni, vagy megváltoztatni azt.

Link a hozzászóláshoz

Több féle látásmóddal rendelkezhet egy élőlény, amennyiben több fajta érzékszerve van. Pl. a kígyók egy része is rendelkezik normál és a mellett infralátással is. Ehhez, ha jól emlékszem akkor egy szem alatti szerv nyújt segítséget.

Mivel ilyen jellegű anatómiai leírást még nem olvastam a kül. fajokról, ezért nem tudom rendelkeznek-e olyan kiegészítő szervvel, amely alkalmassá teszi őket több fajta látásmódra.

Nyilván a természet törvényei szerint (eddigi tudomásom alapján) nem lehet egyazon szerven belül (szemen) váltogatni túl nagy mértékben a látásmódon. Bár ez alól az éjellátás kivétel, mert ott a pupilla tágulása-szűkölése a mérvadó. Viszont, hogy valaki ugyanazzal a szemével lásson normál és infra tartományban tetszőlegesen változtatva, nem valószínűsítem, hogy lehetséges.

Viszont Ynev egy fantasy játék, az ottani világ működésének fontos része a mágia. Tehát lehet az ilyen váltogatási lehetőségek magyarázata az ősi vér. Mert, ha megnézzük, akkor nagyrészt olyan fajok bírnak egyszerre normál és mellette infra vagy ultralátással, akiknek legalábbis ősei képesek voltak az ősmágia használatára (volt OD pontjuk), ilyenek pl. elf, aquirok, törpe.

Továbbá vannak a mágikus metamorfózis körébe tartozók, pl. wier, mágikus lények.

Szerintem ilyesmik lehetnek a magyarázatok. :otlet:

Link a hozzászóláshoz

Na Banilon a kígyókkal megfogtál. Ez így tényleg lehetséges lehet. Viszont ha van egy küön érzékszerv erre (tételezzük ezt fel Ynev világán), akkor nem kéne mindenet egyszerre érzékelnie? Én attól még hogy megszagolok valamit még hallom a hangokat, és nem is vakulok meg arra az időre. Tehát, akkor nem az lenne a logikus, hogy álladóan használja a hőlátást is? Maximum nappal amikor nagyon zavaró, akkor egy pupilla szerűen be tudja azt szűkíteni, vagy esetleg valami szemhéj szerű dolog letakarhatja azt. Bár a pupilla szerintem jobb lenne a játékban. plusz adna egy kis hátrányt is ez a hatalmas előny mellé. Azt, hogy pl közvetlen közelre nem lát tökéletesen az illető, mert már bezavarja az infra. Ezt pár centin belül értem.

A mágikus változás engem mindig zavar egy kicsit. Az igaz, hogy ezzel mindent meg lehet magyarázni, de ha mindent megmagyaráznánk vele, akkor mi értelme lenne a játéknak. Azon kívül már szerintem így is túl sok mágia van egyszerre jelen a játékban. CSak vedd elő Ynev térképét, és vesd össze a Föld térképével. A Földön egyebár létezik Ráktérítő, meg Baktérítő. Ahol ez van ott van a sivatag is. Ez Yneven éppen fordítva van. Taba el Ibara éppen az egyenlítő mentén húzódik, ahol egyebár esőerdőnek kéne lennie. NEM FURCS EZ EGY KIVCSIT? Todom, hogy ezt a hatalmas sivatagot (is) mágia hozta létre, de nem hiszem, hogy egy világ túl sopkáig tudna létezni, ahhol ilyen nagy mértékben felborult a természeti egyensúly. Na tessék. Most megint felvetettem egy újabb kérdést...

Szóval lényeg a lényeg, hogy nem létezhet ennyi mágia egyszerre egy azon helyen, mert az már irreális lenne, és a sok mágia önmagát pusztítaná el. Legalábbis mindenki erre hivatkozik, ha megkérdezem, hogy mért nem teremtenek a papok mindenkinek élemet, és hogy minek indul el az a karaván egy hosszú és veszélyes útra, ha létezik térkapu stb.

Nekem ezek azok a kérdések, amit tisztázni kéne. És nagyon nem szeretem azt, amikor csak a mágiára hivatkozunk, mert szerintem elég azt megmagyarázni vele, amit tényleg nem lehet másképpen.

Link a hozzászóláshoz

Én a külöböző látásokat uyg használom, h a szemben ugyebér pálcikák és csapok vannak amikkel az ember (vagy nem ember :)) kéépes látni aszineket meg asszem mást is...de h mit azt már nem tom (rég tanultam) .

Na már most én ugy képzelem el, h aki rendelkezik infra vagy ultralátássalaz kképes a szemében lévő csapokat ugy átállitani, átmozditani ha ugy teccik, h utána érzékelje azt a tartományt...ez pedig nem több egy pillanatnyi mentális parancsnál!

Ha jol emléxem a földön is vannak sivatagok az egyenlitő mentén...de leeht, h tévedek...

Nem hiszem, h fel lenne borulv a Ynev természeti egyensulya...legalábbis ekora mérteékben! Uyganis az elméletednek csak az Ibara mond ellent!

Ja és azért nem szálitanak térkapun semmit mert az élelmiszer megromlik!!!

És azért nem kapsz erenben predoci 5fürtöst mert az haggyám, hmegromlik térkapun mire odaér a bor megtörik(romlik aminősége erősen)!

Valamint a papok azért nem teremtgetnek ételt csak ugy mertt a hatalmuakt az isteneiktől kapják...a appi mágia egyfajta szentség...nem illik elpazarolni minden hülyeségre...vagy arra, h élelmezzünk egy falut...-.- csuny is lenne az a pap aki ezt cisnálja hamar bucsut mondhatna legjobb esetben is a nagy arkánumának!

Link a hozzászóláshoz

A szemmel kapcsolatos dolog nagyon tetszik, ezzel már tényleg meg lehet magyarázni az egészet fizikai úton is.

A növényzeti térképet most újra átnéztem. Ezn azt látom (ha mindent jól értelmezek), akkor Erion egy trópusi erdő közepén fekszik(na erről sem hallottam még :D ). Ez után jön a szavanna, majd félsivatag, és sivatag. Lehet hogy tényleg csak Ibara nem stimmel. Az viszont éppen elég nagy hiba. Szerintetek mennyi ideig marad fent egy mesterséges sivatag? Akár mágikus, akár nem, valamikor el kéne tünnie, mert a természet erősebb, mint a mágia. Ha nem, akkor viszont az elátkozott vidék is örökre ott fog maradni? Bár ezek inkább csak érdekes felvetések, és kérdések. Kíváncsi vagyok, hogy hova fog változni Ynev pár év tized, és év század, esetleg ezred után. Engem ez is érdekel, nem csak a multja.

Azttudom, hogy a pap nem fog korlátlanul élelmet teremteni, mert azt az Istene tényleg megtilthatja. De mi van a varázslókkal? Térkapun nem csak ételt lehet vinni, és minden mást is hagyományos módon szállítanak. Azon kívül mi értelme van a pénznek egy olyan világban, ahol a varázslók azt (is) korlátlanul terethetnek. Ez is érdekes kérdés nem?

A lényeg az, hogy nekem ebben a világban rengeteg kérdőjel van. És ezt a sok kérdőjelet szeretném rendbe rakni, és rendszerezni.

Link a hozzászóláshoz

Ha már vmi elsivatagososdott akkor az sztem ugy is marad sokáig...mert nem termőtalaj! Egyépként meg az a mágia még mindig munkál...és kipusztitott minden életet...ma már találni...de az is milyen...

Térkapun elég jo százalékkal tünnek el dolgok...rendszeresen nem ér oda egy szekér meg iylenek...

És még midnig jobba nemgéri igy száálitani mint varázslót felbérelni! És ugye elsődleges e zaz indok!

A másik oldala, h mi érteleme a pénznek... nos varázshasználo nagyon kevés van ám...Ynev népességének jo ha 1-2 %a mágiahazsnáló...és sztemm ég mindig sokat mondtam!!! nagyon!!!

Azok a mágiahazsnáloknak is csak egy kis része képes aranyat vagy iylesmit teremteni...ők a varázslók... a varázslok számaránya pedig majdhogynem a 0-val egyenlő...

Értékmérő pedig kell...ha nem a pénz lenne akkor mi???Ez a legkulturáltabb változata!!!

Link a hozzászóláshoz

Halgali!

Kele én csak annyit fűznék hozzá, hogy mint ahogy a neve is mutatja, ez fantasy. El kell rugaszkodni, a földi dolgoktól, aozk csak viszonyításialapnak jók, semmi másra. Épp az a szép a világban, hogy lehetnek olyan világok, amik teljesen más elven működik, mint a való világ. Éppen, ezért ha valakiírna egy olyan sc-fi világot, amiben a föld körül forog a nap, az is teljesen jó lenne, sztem...

Másrészt, (most lehet, hogy oltári nagy baromságot fogok, mondani, de javítsaok ki, ha tévedek) Ynev mágia alapú. A mágia, mindenhol ott van, igaz egyre gyengül. Éppen ezért, SZTEM a mágiába van beleprogramozva a természeti jelenségek. És egyes helyeken (Elátkozott vidék, Taba-el Ibara) olyan szinten átrendeződött ez a mágikus 'program' az ősmáia hatására, hogy örökre, vagy nagyo hosszú időre (értsd, több ezer évre) átrendezte a környezetet.

Ha valami nagy baromságot írtam, bocs, de nekem így még logikusnak is tűnik a dolog :)

Tisztelettel:

Link a hozzászóláshoz

Az igaz, hogy a Föld csak egy viszonyítási alap, de én szeretek tisztában lenni mindennel, és akárhová megyünk a világon a természeti törvények ugyan azok. Teszem föl azt, hogy úgy képzelem el Ynevet, mint mondjuk a világegyetem másik felén lévő bolygót, vagy akár mint egy párhuzamos dimenziót. Attól még a természet alpja is ugyan az. Tehát akár itt is lehetne mágia, csak még senki sem fedezte fel. A pszinek pedig egy gyenge formáját már szerintem mindenki megtapasztalta. Vagyis az alap ugyan az.

Azon kívül mindenki csak a látottak alapján lehet valamit megalkotni. Nem véletlen az, hogy minden sci-fiben az ufók két lábon járnak és két kzük van...Vagyis az alap az a Föld volt. Az lényegtelen, hogy kellett itt élnie egy Tolkiennek, hogy felfedezzünk egy másik mágikus világot, de akkor is az alap a Föld volt.

Link a hozzászóláshoz

Ha már itt tartunk, biztos az, hogy az univerzum másik részében az élet szénalapú? Ha jól tudom, a tudomány mai állása alapján azt feltételezik a tudósok, hogy majdnem valószínűbb a szilícium alapú élet, mint a szén. Ezzel csakarra akartam utalni, hogy nem biztos, hogy jó, egy olyan világot alapul venni, amit nem ismerünk teljesen.

De ez már úgy érzem, hogy teljesen ebben a topicba tartozik.

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Tybycsoky: Még nem is mentél messzire az anyagszerkezettel. A mellett, hogy a földet atomi anyagszerkeztűnek ismerjük, Ynevről (illetve Satralisról) tudjuk, hogy őselemi anyagszerkezetű. Egyszer régebben volt egy logikai levezetésem az őselemi és az atomi anyagszerkezetről (gondoljunk csak az anyagok közül a szénre és a gyémántra), véleményem szerint egyszerre nem lehet mindkettő, márpedig Satralis tekitnetében bizonyatott az őselemi anyagszerkezet. Ebből kifolyólag egészen eltérő lehet a természet alapja.

Ezen felül az ynevi természet része a mágia, az ETK szerint is a varázsló a környezetéből gyűjti össze a mágikus energiát, bár ennek később kicsit ellentmond a manaháló-elmélet.

Sylvanus

Link a hozzászóláshoz

Nem odn ellent, hiszen a manahálo körül veszi a varázshasználot...mint környezet...és ebbe belefér az is, h ynev őselemi ileltve mágia alapu...körülveszm midnent a mágia (mint az erő :D) , gondolom a varázslo manaszerzésére utalsz...szóval a kisajtoláson kivül mind a környezeti manahálobol vonja ki...a sajtolás pedig az élőlényekből...

Abban iagaz van Kele nek, h nem szerencsés azt cisnálni, h mert mágia punk t tum! DE el kell isemrje, h Ynev szerkezete is teljesen más! Valamint a mágia befolyásolja a környezetet...és ahol sok a mágia ott nagyon befolyásolja....és az Ibara mai napig erősen telitett...valamint ne felejtsük el az Ibarában van a 7 vagy 8 gocpont eggyike is ami szintén erős mágiaforrás!

Az anyagszerkeeztrre kitérve pedig...nem is tudom már, h ki modnta a következő okosságot : Yneven nem ismerik a H2O t ...a vizet isemrik....nem hidrogént és oxigént teremtenek hanem vizet...nem isemrk a szenet mint atomot...a varázslo teremt szenet vagy sárkánykövet (vagy hogyis hivják), de a varázslo nem teremthet Gyémántot ami szintén sima szén...mert az már Drágakő...

Szóval ezt a szemszöget is figyelembe kell venni és igy tekinteni a világra!!!!

Link a hozzászóláshoz

Sylvanus: arra a logikai levezetésre kíváncsi lennék. Ha tudod küld már el nekem. Azt nagyon megköszönném.

Én az anyagokra, a szén és a gyémánt kapcsolatára inkább azt mondanám, hogy nem valószínű, hogy ismerik, vagy ha van valaki is aki ezt ismerné, azt nagyon elrejtették. Gondoljunk csak Kahréra. Ott van akkora tudományos ismeret, hogy a kb. 100-200 évvel ezelőtti Földi tudományból akár mindent ismerhetnek. Csak maximum azt nem akarják senkinek sem elmondani, inkább elsüllyesztik az egyik raktár, vagy könyvtár mélyére.

Én legalábbis úgy szoktam játszani, hogy ha valaki ismeri ezeket a titkos tudományokat (éppen tervezek és készítek egy ilyen Gilron-mérnököt), akkor utánna nézek, hogy kb a 18. században mit ismertek, és az alapján kéászítem el a különleges gépét, szerkezetét.

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Bizony igaza van Shalafinak.

Még a Gilron papok sem építenek olyan gépeket, mint amilyeneket a földön építettek a középkorban, főleg pár száz éve.

NE úgy gondolkodjunk, hogy elképzelünk egy mai gépet, és azt megpróbáljuk a mai ismereteinkkel, és a szabályok ismeretével megalkotni Yneven is.

Azt OTT kell kitalálni, az ottani ismereteik, szükségleteik, és lehetőségeik alapján. És itt jön be a mágia, ami ugyanis Yneven nagyonb is elérhatő, még ha nem is minden parasztnak.

Például a Gilron papok is ismerik a mágiát, nem is keveset, ami ráadásul alkotni való. De mondhatnám a gnómokat is, akik szintén nagy "barkácsolós" nép, de nekik még a hatalomszavaik is alkotó, anyagformáló jellegűek. Emiatt TELJESEN másképpen fejlődik, illetve nem olyan gyorsan fejlődik a technika Yneven.

Link a hozzászóláshoz

Én ezt a századot arra értettem, hogy a Gilron papomnál a mechanikai tudást tenném erre a szintre. Azon kívül szerintem sokmindenben járnak olyan szinten, mint amit már írtam, csak esetleg nem foglakoznak vele. "Kit érdekel, hogy hogyan jött létre pl az eső? Engem csak az érdekel, hogy tudjam mikor fog esni, és hogy a jég ne verje el a termést" -mondhatja egy paraszt. De lesz olyan akit ez is érdekelni fog. Nem sok de lesz. És elég, ha ezt csak egyszer írta le valahol, ahol meg is maradt. Erre szerintem van esély (ha nem is az esővel, hanem mással kapcsolatban) Én Kahrét úgy képzelem el, hogy az egy olyan hely, ami tele van a matematika, mechanika, és egyéb tudományok után érdeklődő emberekkel. Az már más kérdés, hogy a törvényeket nem ugyan úgy fogják felírni, mint ahogyan a Földön van, mert részben mások a törvények. Ezt elismerem, hogy nem volt tökéletes, illetve elég nagy hibákkal volt teli, a természeti törvényekkel kapcsolatos írásom. (ülj le egyes :D ) Viszont hasonló is lehet részben. Pl a gravitációt ha valaki leírja, az Yneven is ugyan az lesz. Az megint más, hogy ezt akár egy kis koncentrációval le lehet győzni. De ez már egy másik kérdés, és vizsgálat lenne. Tehát én csak az ilyen alapdolgokra gondolok, és a rá épülő egy-két összefüggésre.

Tényleg nem lehet így konkrétan meghatározni a századot, viszont tudományáganként be lehet határolni a Földi körülményekhez képest, és akkor már tudok valamihez viszonyítani.

Link a hozzászóláshoz

Yneven gravitácio sincs! Nem ismerik! Nem ezt győzik le... Yneven lebegnek és repülnek a mágia hatására...És gravitácio egyépként sem eghy létező dolog számukra...számukra az isten igy akarták tehát igy van...nem mindegy...és ezt az istenek meg is változtathatják! (leforditva megváltoztathatják a gravitáciot)

A gépek megalkotásárol meg annyit, h én ezt ne mfoglalom szabályba...

Megkérdezi a JK, h lehetséges e (persze ismerem az előéletét a JK nak) és megmondom, h igen meg tudod cisnálni, nem tudod megcisnálni, vagy megtudod de...és a de akár vmi tárgy is lehet ami egy kaland)

Ha jácok akkor meg megkérdem a KMet és ő mérlegel!

Ezekre fölösleges szabályt alkotni mert ennyire nem vagyunk képesek ismerni a világot...

Link a hozzászóláshoz

Én erre nem is akartam szabályt alkalmazni, csak szeretem a földi ismereteimet is belevonni egy dologba, egy tárgyba, vagy annak a megalkotásába. Meg szeretem alaposan megtervezni annak a működését. De ez csak én vagyok, én így szeretem csinálni. Nem azt mondom, hogy mindenkine ezt kell csinálni, vagy hogy erre szabály kéne. Én csak azt írtam, hogy ezt én magamnak ilyen módontudom jól megcsinálni.

Gravitáció: ha ezt a fogalmat ha nem is ismerik az Yneviek, de attól még létezni KELL!!!!! Inkább ezt is az Istenek mivoltának, jelenlétének tüntetik fel. Ha azt mondjuk hogy nincs gravitáció, akkor azt is állíthatjuk, hogy nincs levegő, meg noincs víz, meg nincs tűzsem, és a madár nem a szárnyával repül, hanem egy faág segítségével, amit a szájában visz, és még sokáig lehetne sorolni.

Szerintem nem kell ennyire az Istenekre hagyatkozni. Az lehet, hogy a földi fogalmat nem ismerik, vagy másképpen ismerik, de attól még létezik, mert nélküle túl sok minden értelmét veszti. Azt már elfogadom, hogy Isteni segítséggel, vagy bármi más úton lehet repülni, de azt nem, hogy ez azért van, mert nincs is gravitáció.

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Szerintem Shalafi is úgy értette, hogy nem ismerik. Természetesen Yneven is leesik az, amit feldobnak. Csak valószínűleg senki nem figyelte ezt még úgy meg, mint nálunk Newton, és nem alkottak róla fizikai törvényt, és főleg nem nevezik így - de máshogy sem.

A gépeket tényleg el lehet intézni egyszerűen. Ebben egyet kell értsek Shalafival. persze, ha valamelyik csapat ebben leli szórakozását, hát miért ne alkothatna meg egy gépet részletesen, szabályok szerint? Láttam már olyan csapatot, akik technokraták voltak - az életben sem álltak messze az ilyesféle tudományoktól - és több oldalas dokumentációval rendelkező harci szekeret alkottak, teljesen részletes kidolgozással, mint mágia-téren, mind a hagyományos gépalkatrészeket tekintve. De nem hiszam, hogy ez lenne a követendő, szerintem a játék nem erről szól.

Egyébként én ellenszenvesen tekintek az ynevi gépekre, én ó-és középkorszerű fantasy világnak képzelem el, ahol idegen az O'Connor-féle tengeralattjáró, repülőgép-hordozó, repülőgép, szemüveg, és a többi.

A csiga, ék na ezek vannak. :)

Link a hozzászóláshoz

Én is hasonloféleképpen gondolkozom Ynevről...

Nekem már a lőfegyver is sok!

Én sokkal egyzserübben képzleme el...az "én Ynevem" amolyan szürke, nincs tele csilli vili gépekkel, csodás léynekkel, meg iylenek....én ezt szeretme h oylan szürke (és ezért nekem olyan valoszerü)

ravitácio vmiylen formában létezik...de ezért fölösleges megmagarázni emrt ezt az istenek változtathatják....igy értettem sry a rosz foglamazásért...

De ha jol emléxem akkor a sumiban van benne, h ez meg az a mértékegység iylen meg iylen és asszem a gravitácio is köztük van..vagy emlitve van...és oda van csillagozva, h az istenek akarata sezrint! (Most nicns elöttem akönyv és lusta vok elmászni érte :D, de a végén van ha vit érdekel!)

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Én is egyet értek az előttem szólókkal.

A gőzgépek, meg a "nagyon mágikus" repülö "vacakok" nekem sem férnek be a saját Ynevemre. A tengeralattjárót már nem is említva...

A mechanika, meg mágikis szerkezetek nálam megáltak a gépszolga szintjén.

Hogy miért?

Nem tetszenek és nincs is rá igényünk. Ja és joban szeretem az ellent a saját kezemmel szétzúzni. Az ugyan is mindig ott van a zsebemben! :)

Számomra és a szerény kiss társaságunk számára is a Fantasy a nagyon sötét középkorban mozog.

Tiszteletem!

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Pontosan én sem kritizálni akarok! Csak elmondom az elképzelésemet. Szerintem ép az a jó, h olyan középkorias, de ugyanakkor ott a mágia...

De ha valakinek a technika csodái kellenek, hát nesze neki. Nekem egy kicsit ki lóg.

Viszont még az a véleményem, h néhányan túlságosan el vonatkoztatnak földi viszonylatba. Szerintem egy olyan világ mint Ynev nem úgy fejlődik mint a középkori-föld!

Béke!

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...