Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

TTK magas szinten - Péntek este


Recommended Posts

Erősen kísérleti jelleggel, mesélnék egy TTK kalandot.

Vacsi után, kb 3-4 órában rendeznénk le. Magas szint alatt 13-ra gondoltam.

A kaland alapja, amihez a karaktereket is kérném, hogy híres kalandozókként meg vagytok kérve egy bányászváros óriásproblémájának a megoldására. A motiváció ne legyen gond.

Felszerelés témában kb bármi, ami hétköznapi, a vászonzsáktól a teljes vérten át az egyfedélzetű vitorlásig. Speciálisabb dolgokat beszéljük meg, mivel még alig-alig van kidolgozva. A magustk-n található varázstárgy, méreg és alkimista cucc készítő alkalmazás is, de kidolgozva a könyvben csak 1-1 példa van.

Szabálykönyv elérhető itt: https://magustk.hu/letoltes/ttk/

Karakteralkotás: https://magustk.hu/karakteralkoto/

Korból járó Sp-t valahol a 150-180 intervallumba célozzátok be legfeljebb.

3-4 karaktert várok, a karakter jöhet privátban is, ha titkolnivaló van rajta.

  • Rodrigo
  • nekdolan
  • Lozartan
  • ? CS
Lozartan és Hulla kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz
39 perccel ezelőtt-kor Con Salamander írta:

Kidolgozod hozzá az óriásokat is TTKban?

És még mást is. Muszáj lesz. Ötleteim vannak, de nem garantálom, hogy Hulla-approved az eredmény és egy az egyben átemelhető lesz a bestibe.

40 perccel ezelőtt-kor Con Salamander írta:

Fenntartom, hogy ha rajtam kívül van elég jelentkező, akkor nem jövök, mert nem akarom elvenni a helyet mástól

Felírlak, amúgy hasznos lenne rajtam kívül legalább egy személy, akinek van tapasztalata a rendszerrel. De majd meglátjuk, hogy mi jön össze.

Link a hozzászóláshoz

Nem sejtem. TUDOM, hogy ott van és be is BIZONYÍTOM. Egy élet munkája van benne és MOST nem fogok tévedni!!!

/picit más: Ha pl a karakteremnek van legendaismerete Mf-on és kultúrából pedig 1 Mf, 2 Kf  és 2 Af, akkor az adott kultúrkörből ismerni fogja a legendákat a kultúra fokának megfelelően. Esetleg ha régi korokból származó címer-szimbólum-jelkép a kutatott dolog, akkor bekerül a képbe a heraldika is (ami ha pl Kf), akkor a karakter a legenda-heraldika-kultúra hármasból a legalacsonyabbnak megfelelő tudással rendelkezik a dologról (példánál maradva 3 kf és 1 Af). Jól értelmezem?/

Link a hozzászóláshoz

Azért szeretném, ha az a motiváció is megmaradna, hogy segíteni a nemesúrnak, akié a bányászati jog vagy a bányászfalu népének (lelkülettől függően).

A rendszerrel kapcsolatos kérdés érdekes. Úgy gondolom, hogy egy képzettség + egy kiegészítő képzettség jön össze. Viszont semmi sem tiltja, hogy egy adott feladatot több képzettség is lefedjen. Olyan példa jött elő pont 5 perce, hogy a csomózás mint képzettség nem létezik, de lefedi a mászás, a szakmák egy jelentős része (hajózás pl), a túlélés, viszont a célszám az alapján van belőve, hogy adott képzettséghasználónak milyen szint és milyen tulajdonság esetén lenne garantált a sikere. Tehát ha mondjuk egy ősi crantai címert akarnál azonosítani, akkor valószínűleg mondanám, hogy heraldikát és legendaismeretet is használhatsz, de a legendaismeretnek magasabb lenne a célszáma. Mindkettő persze kultúráva korlátozott.

Link a hozzászóláshoz

A kultúra szabad beviteli mező, de a leírás alapján az az érzésem, hogy a képzettség csak ma is létező kultúrákra vonatkozik. Crantainál leginkább a volt Crantai Birodalom területén lévő ma létező országokról lehet szó, ami az Északi Szövetség kb talán? Jó kérdés, hogy mekkora célszámot adnék erre, mert amíg Toronban meg Erionban a kyr kultúra kifejezetten ünnepelt és fenntartott, addig Erigowban a crantai hatás legfeljebb halvány nyomokban érezhető, míg Shadon, Ordan godoni gyökere valahol a kettő között lehet.

Rodrigo kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz
8 perccel ezelőtt-kor Rodrigo írta:

Mennyire vagy kíváncsi előtörténetre (terjedelme), felszerelésre, ilyesmi?

Előtörténet korlátozottan. Főleg a megchanikai részek a fontosak, nem tervezek nagy személyes íveket beleépíteni a sztoriba.

Felszerelés kb bármi, ami hétköznapi, a vászonzsáktól a teljes vérten át az egyfedélzetű vitorlásig. Speciálisabb dolgokat beszéljük meg.

11 perccel ezelőtt-kor Rodrigo írta:

Illetve az aktuális (erősen kísérleti stádiumú) karaktert hová küldjük, töltsük fel?

Akár ide, spoiler tagbe, vagy a kalandozók discord vagy slack szerveren nekem.

Link a hozzászóláshoz
4 órával ezelőtt-kor Rodrigo írta:

A karakter gerince megvan a karakteralkotó program szerint, légyszi nézd meg hogy nem túl képzettségorientált e. (Még nem csináltam TTK karit, lehet nagyon elúsztam egy irányba.)

Ha nem ír ki problémát az alján pirossal, akkor nem csúsztál el nagyon. De emlékeztetett, hogy a korhatárokat nem húztam meg, aminek ebben a rendszerben jelenleg konkrét karakterfejlődési következménye van. A te 44 éved teljesen jó, szóval kb aköré lőjük be, 160 korból származó Sp.

Ellenben felhívnám a figyelmet a Nyelvismeret képzettség leírására:

image.png.c8e970ac51e17c8933c688ab69c27111.png

Mivel láthatóan sokat utazott karakterről van szó, és a Kultúrát mindenhova felvetted, ezért felesleges ennyi Nyelvismeretet felhalmozni.

Illetve Jellemvonásokat érdemes felvenni, mert azzal lehet Legenda pontot visszaszerezni játék közben, és a mesélő alkalomadtán kedvezményt is adhat valamire (nekem pl legutóbb a Hidegvérű kijátszását könnyítette meg CS, noha nincs kiemelkedő Asztrálom).

Illetve ahogy nézem felvettél egy Rúna mágiát is, ami Magas mágia nélkül semmit nem ér. De Magas mágiát gyanítom bajosan tanulna a karakter, a mágikus képzettségek mind Titkos képzettségek.

Rodrigo kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Köszi a válaszokat tetra!

Akkor ha jól értelmezem, a karakter a kultúra képzettség fokával megegyező szinten beszéli a kultúra hordozó nyelvet? 

Nekem úgy jött le, hogy nem azonosság, hanem "követelmény" viszony áll fenn köztük. Magyarul, a nyelvismeretrem a limitje annak mennyire ismerhetem meg a kultúrát. (Vagy fordítva:  kultúraismeretem szintje határozza meg mennyire hatékonyan tudok kommunikálni az illetővel az adott nyelven. - már nem forog az agyam.) De nyilván logikusabb amit te írsz, csak vagy munkából lopott időből vagy gyereknyaggatás terhe alatt olvastam a szabálykönyvet. 

Rúnamágia: azt át akartam írni Tudomány (Rúna ismeret) - re csak elmaradt. (ha olyan létezik és tanulható). 

Akkor ha jól értem, a nyelvismeretekből felszabaduló kp-kból még tanulhat, esetleg a visszaváltott sorspontokat másra is költhetem.

(A jellemvonásokat nem találtam a karaktergenerálóban. Majd megnézem jobban) 

Link a hozzászóláshoz

Én úgy értelmeztem, és majd @Hulla kijavít, ha nem jól, hogy a Kultúra magával hozza az ahhoz tartozó nyelv ismeretét is, méghozzá a legmagasabb meglévő Nyelvismeret képzettség szintjén. A nem beszéd alapú dolgokhoz a Kultúrát nem korlátozza a Nyelvismeret.

Vannak Tudományok, 4-es kategóriájú képzettség, és ide sorolnék mindenféle "mágiaismeret" képzettséget az ETK-s rendszerből, persze ezek mind titkosnak minősülnének, de ilyen szinten szerintem nem probléma, ha a karakter ért valamennyit akár a magasmágia értelmezéséhez is.

A jellemvonások nem fixek, a szabálykönyvben is csak fel van sorolva pár tucat példa, gyakorlatilag azt adsz meg, amit akarsz, így én a "mindenféle infók" mezőbe szoktam felvezetni.

Rodrigo kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz
22 perccel ezelőtt-kor tetra írta:

Én úgy értelmeztem, és majd @Hulla kijavít, ha nem jól, hogy a Kultúra magával hozza az ahhoz tartozó nyelv ismeretét is, méghozzá a legmagasabb meglévő Nyelvismeret képzettség szintjén. A nem beszéd alapú dolgokhoz a Kultúrát nem korlátozza a Nyelvismeret.

Inkább egy példán keresztül vezetem le. Egy renegát iker fejvadász bír az alábbiakkal:

Kultúra (Shulur) Kf

Nyelvismeret (Toroni) Kf

Kultúra (Ifin) Mf

Kultúra (Doran) Af

 

Ebben a szituációban a karakter által beszélt nyelvek:

Toroni Kf

Aszisz Kf

Erv Af

 

(Nem néztem a TTK-t tetra, de elvben ennek kellene benne szerepelnie.) ;) 

Rodrigo kedveli ezt
Link a hozzászóláshoz

Mivel csak egy karaktert kaptam, ezért nem tudok tanácsokkal szolgálni a többiek számára.

Ami fontos lenne, hogy mindenki készüljön fel a karakteréből, telefonon macera a könyvet böngészni, és nekem nem lesz internethozzáférésem a táborban hacsak nincs wifi, de még nem teszteltem a különböző műhelyek működését mobilképernyőn, és most már nem hiszem, hogy táborig nagy UI fejlesztéseket végeznék, ha valami nem stimmel.

Nyomtatok magamnak egy kis segédoldalt a fontosabb dolgokkal, de pl az összes varázslathoz meg diszciplínához nem valószínű, hogy hozzáférek.

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...