Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Krán - a sötétség birodalma


Con Salamander

Recommended Posts

Üdvözlet!

Szerintem Ranagol törvényei örökérvényüek, és helytállók, de miért ne lenne az hiszen ez mind az evolúció törvénye.És az ember akármennyire is tagadja részben állat.Némelyeket csak az úgynevezett erkölcs tart vissza ami az ember szüleménye.

De ha belegondolunk Krán egy tökéletes állam.Mindenki rendelkezik azzal az elidegeníthetetlen jogával, h ő legyen a legerősebb.

Ezért is kezdte ek Ranagol a káoszangyalok kultuszát, mert a törvények még rá is vonatkoznak!

Mert ebben az államban nincs veleszületett jog.Szép és jó ez a világ ha nem vagy gyenge vagy kevésbé erős.

Jah! és mit gondoltok arról ami le van írva az új könyvben h Krán elmiritarilázódik meggyengül?

Link a hozzászóláshoz

pontosan!

Nem véletlenül a legöregeb állam Yneven.És a belső káosz az csak kívülről látszik.Mert ez a "káosz" mind a törvényekből fakad,tehát nem lehet ez káosz hiszen csak a törvényeket tartják be.

Amugy nagyon ajánlom, a Legendák és Enigmák Kráni Krónikák című darabját(benne van a Holdak és Vándorokban is), mert én itt szerettem meg ezt a világot, mert Krán egy külön világ.

Link a hozzászóláshoz

hümm hümm :D

tűlélő vagy sem ezt mindenki döntse el maga...de én is úgygondlom hogy túlélő állam...viszont az a kérdés felmerült bennem hogy Krán simán megtehetné hogy világuralomra tör...vagy pedig leigázza fél ynevet aztán visszahúzódik a is vackába(najó megteszi csak nem olyan gyakran:P) de az érdekesség az hogy tényleg csak azért nem teszi mert túl akar élni vagy ennek van egy más indoka?

Link a hozzászóláshoz

Véleményem szerint Krán nem tudna világuralomra törni. Nem tudná meghódítani, és uralma alatt tartani egész Ynevet, de nem is akarja.

Azon már elgondolkodnék, hogy azt viszont meg tudná-e tenni, hogy elpusztít minden birodalmat Yneven (nem minden élőlényt, hanem minden birodalmat szilánkokra robbantana)... de utána meg nincs mit uralni.

Krán nem uralkodni akar, csak figyelni, túlélni. Õ itt van a Harmadkor óta, és ezt egyik állam sem mondhatja el magáról. A legnagyobbként emlegetett Kyria is csak Ötödkorban jött létre, a Hatodkorra pedig össze is omlott. Krán itt lesz a Kilencedkorban is... mi ez, ha nem túlélés?

Ha egész Dél-Ynevet uralni akarná, úgy járna, mint Kyria Észak-Ynevvel. És ezt Krán is tudja.

Elég erős ahhoz, hogy őt ne tudja elpusztítani senki, és "nagyon jól érzi magát" így, ahogy van. Nem akar többet. Arra persze figyel, hogy egyik állam se erősödjön meg mellette túlságosan. Ha nem fenyegeti őt semmi, akkor évezredekig is csendben meg tud húzódni... de ha valami fenyegetés jelentkezik, akkor még idejében megsemmisíti a lehetőséget is. (lásd A Dúlást -> Pyarron)

Krán csak van. Volt és lesz. Ynev egyik legellentmondásosabb, legérdekesebb, de nagyon szorosan hozzátartozó része.

üdv,

TAO

Link a hozzászóláshoz

Kránt én személy szerint sosem kedveltem különösebben, de a változás törvénye és túlélés összefüggésén sokat gondolkoztam. Véleményem szerint az örökös mindenki-mindenki elleni harc önmagában nem garantálja az örök fennmaradást. Ha egy ynevi hatalom inváziós céllal vonulna Kránba, amire a Koponyazúzók óta nem volt példa, akkor a változás törvénye egyenesen gátja lenne a hatékony védekezésnek. Hiszen ha Kránban nincs összetartás, és mindenki csak a saját önös érdekeit tartja szem előtt, akkor a támadók rekordsebességgel érnének a Fekete Torony alá. Krán ereje nem a változás törvényében rejlik, hanem abban, hogy félistenek állnak az élén, a népességnek pedig igen nagy hányadát teszik ki a hatalomszavakat használók - más államokhoz képest legalábbis.

Nekem ez az okfejtés túl egyszerűenk tűnik, úgyhogy amint lehet cáfoljatok meg :)

Link a hozzászóláshoz

Igazad van cather, minden bizonnyal egységbe kovácsolódnának, de miért is? Mert a Tizenhármak azt mondják. A Dúlás is az ő parancsukra történt, ha ők nem lettek volna, nincs az az őrült, aki elmenne Pyarronba háborúzni, hogy mire visszaér mások üssenek tanyát a földjén. A Dúlásban részt vevő légiók sem jókedvükből voltak ott, és szerintem nem is jártak jól mikor hazaértek. Gorvikban is a változás törvényét igyekeznek érvényesíteni, de ott nincsenek Tizenhármak, akik összefogják a népet. Van is gondjuk elég, mikor a dzsadok néha átruccannak a Shibarán, vagy a shadoniak a Gályák tengerén. Mivel nincs egységes vezetésük, a tartományok nem hajlandóak segítséget nyújtani egymásnak, egészen addig, amíg őket magukat nem fenyegetik a megszállók.

Habár azt nem tudom, az amund invázió alatt mit kezdtek magukkal, de ha jól emlékszem ott a Casada gátját robbantották be, az meg Warvik city alatt van, tehát nem juthattak nagyon messzire.

Ha valaki tud felvilágosítást adni Gorvik történelméről 3700 után, azt nagyon megköszönném, de azt már a Gorvik topicban, mert ez itt ugye Kránról szól :roll:

Link a hozzászóláshoz

Ahoi!

No, látom a földi hatalmakhoz kezditek hasonlítgatni a dolgokat, talán más támpont nem lévén, nem tudom. A görög városállamokról csak annyit, cather, hogy ha behatóbban utánanéztél volna a kijelentésednek, nem ezt mondtad volna. A görögök sosem voltak egy oldalon a városállamok idején. Nem voltak képesek akkor sem rendes összefogásra, ha nagyon fontos lett volna. A három legnagyobb görög város; Atén, Spárta és Théba mindig is hadban állt egymással és ha közös külső forrásból eredő veszély fenyegette is a görög területeket, akkor sem fogtak össze, mivel tiszta célpont mindig is volt, nem egész Hellast, hanem csak egy részét akarták elfoglalni. Arra nem igazán volt példa az ókorban, hogy egész görögország ellen tört volna valaki, de ha így történt is nagyritkán, akkor sem volt egyoldalú a dolog. A görögök mindig is öncélúak maradtak, kránnal ellentétben, ők két esélyt láttak mindig: Túlélni vagy elbukni. Krán nem így látja. Õt az elbukás veszélye nem fenyegeti. A görög városállamok pedig sosem maradtak pártatlanok, de sosem voltak egy oldalon sem, vagy behódoltak és más birodalmak lobogói alatt szálltak harcba (erre jó sarkallatos példa az, amikor Théba zsoldosai küzdöttek a perzsák oldalán Athén és Spárta ellen)). Kránnál ez nem így van, ugyanis mindig van határozott vezetés, nincs demokrácia, egyfajta elfajzott arisztokrácia van jelen az egész országban. A vezetők diktálják az iramot és a törvényeket, az ellenszegülők pedig életükkel fizetnek, vagy ha elég erősek, akkor ők maguk kerülnek a vezetői székbe. A tizenhármak erejüknél fogva vezetik az országot, ez ilyen egyszerű. Krán titokzatos, de nincs sok titka :) Ha külső támadás fenyegetné őket (mint ahogy valószínűleg nem fogja...), akkor a tizenhármak erős markukkal a vezetőket vonnák kérdőre minden cselekedet miatt, ami miatt ők sokszor meggondolják minden döntésüket, és igen ritkán hibáznak. Az is nyilvánvaló, hogy a krániak -tán vérvonaluk folytán- gyakran intelligensebbek a máshonnan származóknál, bár az is igaz, hogy az 'észt gyakran csak megszerezték', harcművészek jöttek hozzájuk, tőlük tanultak az első fejvadászok, és még sorolhatnám. Egyszóval krán egységes, nem bomlik szét, a bomlasztást ugyanis mindig megtorolják. Közel sincs egyetértés, de a hatalomtól, az erőtől való félelem még az Aquirokban is ott lappang, ezért ez az elnyomás kiteljesedik. Nincs, aki szembeszállojn, ha van, akkor az kerül az élre, és az vezeti tovább az államot. Ezt nem ítéli el senki, ugyanis az erősebbé a jog a vezetésre. Ez ősidők óta így van, és egy soha véget nem érő játszma...

Maradtam tisztelettel:

Link a hozzászóláshoz

CS igen behatóbban vizsgáltam a dolgokat de a három nagy városállam rendelkezet ún. szövetségesekkel szóval én úgy értettem a fenyegetett területek fogtak össze, krán egy érdekes ország amiről véleményt nagyon nehéz alkotni... Én a arra lennék kiváncsi a démonikus óbirodalom aquirjai miért is mentek kránba... ez valahogy nekem nem világos... Remélem jól tudom és tényleg elmentek kránba nem akkarok hülyeséget kérdezni...

Link a hozzászóláshoz

Szal Krán.Zsír téma.

Mert ugye mi is Krán?Ranagol kísérlete a tökéletes birodalomra/helyre azon a síkon.Ennél az egyszerű oknál fogva nem akar támadni,hódítani törni zúzni hanem csak tökéletesedni és lenni.És ehhez nekik nem kell sem új terület sem ember sem semmi.Ranagol törvényei pedig tényleg örök érvényűek mert a természetből fakadnak és azt nem lehet semmibe venni/legyőzni.Ha körülnéztek Világunkban szerintetek ki irányít?Szvsz az erősek...Üdv Darwin bácsi...Azt meg nemtudom h ha akarná elfoglalhatná-e Ynevet...Nemis akarja...Néha beleszól ugyan a "határon túli nomádok" életébe de számára nem annyira jelentősen(Pyarronnak már annál inkább :twisted: )

Szóval szerintem Krán ezér nem akar terjeszkedni

Krán épp Ranagol törvényeitől lenne erős és ellenálló ha megtámadnák.Mivel folyton csak az erősebb,és a jobban szervezett(gondoljatok a klánokra,mert ugye ott kb még a parasztok is klánokba rendeződnek:) ) marad életben ezért joban tud védekezni hiszen több a jobb katona és kevesebb a gyenge "civil"....

JK:"És akkor bemegyek a fogadóba és elkezdek hatalomszavakkal dobálózni."

KM:"A csapos egy pillanatra abbahagyja a korsó törölgetését és unottan rádnéz de utána folytatja tovább...." :twisted: :twisted:

Üdv,(Lehet h írtam pár hülyeséget úgyhogy bátran javítsatok)

Link a hozzászóláshoz

Na akkor sikátoros arancsirkéses.

Sztem Krán az a hely ahol ez a "sikátorkultúra" legjobban virágzik.Nyilvánosan nem fog nekiesni senki senkinek hiszen itt még a parasztok is klánban vannak.Ha hagyják is őket 1-1 ellen harcolni ha vmejik győz az utána számíthat a bosszúra a másik klánjától.Ami nem fog elmaradni.Szal ha vki beszól(és az tényleg ojan h meg akarja utána ölni az irritált illető)akkor azt igyexik minél kevesebb feltűnéssel,szemtanúval elintézni,"fejvadimódra"--->sikátor.

Legalábbis én úgytudom h vmi ijesmi a szitu.

Vmelyik könyvben olastam(talán Sumi de nemviztos)bmi ijesmit h:ha mondjuk Kránban bemegy vki egy fogadóba és kér egy tányér levest és az a leves szerinte xar,akkor míg más helyeken(Kránon kívül)hozzávágná a tálat a szakácshoz és vita lenne belőle addig Birodalmon belül 2x meggondolja h belekössön-e a szakácsba hiszen ha eldurvulna a dolog utána biztosan számíthatna a szakácsok klánjára,szövetkezetére és annak boszújára.

Aszem így volt...Véleméyneket várom

Üdv,

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

(Ranagol adjon békességet mindenkinek!)

Szerintem végig kéne gondolni ezt a vérbosszús témát Kránnal kapcsolatban. A szótár szerint a khainess vérbosszú egy rendtárs erőszakos haláláért. Ennek megléte indokolja, hogy nem ölhet meg mindenki csak úgy mindenkit. Egy rendtag tudja, hogy nyugodt szívvel elvégezheti a rend által rá kirótt feladatot, mert nála a klán jele/kendője/tetoválása, ami egyértelműen azonosítja őt, így nem eshet bántódása. Legalábbis indokolatlanul nem ! Szerintem. Akkor ugyanis mindenki mindent megtehetne, tudva, a klánja őt is megvédi. Ez pedig, mármint, ha valaki visszaél a klán hatalmával - a klánt is olyan fölösleges háborúkba sodorhatja, ami árt neki. Tehát azt akartam kihozni ebből, hogy ha mondjuk egy fejvadász bevetés közben a célpont palotájának őrségének áldozatául esik, a klán nem hirdethet khainesst, hiszen az őrök is csak a dolgukat végezték. (Más kérdés persze, hogy ha már elvállalták a feladatot, valaki másnak kell majd véghez vinni)

De egy hasonló fejvadász, ha teszem azt beül egy kocsmába, ott valaki beleköt, és megöli, az már jogosan számíthat a klán bosszújáűra. A bajkeverő pedig a saját klánjának büntetésére, mert szerintem ilyenkor nem élvezi a klán védelmét, hiszen nem annak érdekében, hanem a saját szakállára cselekedett.

Erről mi a véleményetek? (ha egyáltalán le tudtam írni érthetően, mire is gondolok...

Link a hozzászóláshoz

Ahoi!

Nos, MagyarGergely, úgy vélem igazad van. Aki olvasta a Kráni Krónikákat, ismer egy konkrét történetet is. Ott kitagadást kér az egyik fickó, mondván megölték a társát, és vérbosszút esküszik, de a klánt nem akarja belevonni -mint ahogy a khaynessbe nem szokás- , ezért kap egy jó kis kendőt :) Akkor is hirdethet személy vérbosszút, ha az első szituáció áll elő, azonban akkor ő is kapja a kendőt, önként mond le a klántagságról a vérbosszú beteljesedéséig vagy a bukásig.

Bye

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Örülök, hogy hasonlóan látjuk ezt a kérdést.

És arról mi a véleményetek, hogy ha egy klánt (fajvadász) felbérelnek egy személy megölésére, az végre is hajtja, és az a személy valamilyen másik klán tagja volt (ami Krán esetében nem is csoda), nos akkor a klán ki ellen hirdeti meg a khainesst? A fejvadász klán ellen, bár az csak a "munkáját" végezte és nem jogtalanul ölte meg, vagy a megbízó ellen, hiszen tőle ered az ötlet...

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

No, ez a sikátoros, kráni társadalmas téma. :)

Először is tisztázni kell Krán társadalmi helyzetét. Ez persze nagyon függ a földrajzi és tartományi helyzetektől. (ez a rész szerintem nagyon jól jellemzi Kránt, és a változás törvényét , és a "Káoszra épülő Rend" törvényét)

Először is, Krán tudvalevően tartományokból áll. Külső, Középső, és Belső tartományokból.

A Külső, határközeli tartományokban Káosz uralkodik, nincs folyamatos, sokáig fentmaradó tartományúr, gyakran váltogatják egymást, az erősebb marad fenn. Senki nem bízik senkiben, sok céh és klánbarendeződés van itt is, de kevés az olyan, amelyik igazán össze is tart. A külső tartományok Ynev legkaotikusabb részei, a közbiztonság... khm.. nem tökéletes. :) Aki itt nevelkedik fel, és megéri a felnőttkort, az kiemelkedően tehetséges túlélő típus. (külvilágiak, nemkrániak kiemelkedő tapasztalat vagy kapcsolat híján azonnali halálra számíthatnak)

Külső tartományokhoz még: vannak olyan tartományok, ahol nincsen tartományúr egyáltalán, sőt olyan is van, ahol valódi város sincs, csak barbár, ork, nomád, gho-ragg hordák uralják a civilizálatlan vidéket.

Kicsit beljebb haladva következnek a Középső Tartományok. Ezek a tartományok már társadalmilag és közbiztonságilag már a "Káosz" és a "Rend" között helyezkednek el (tartományonként változó). Itt is nagyon erős a "survival of the fittest" elv, mindenki felfele törekszik, csak az erős és az intelligens marad életben. Az is csak akkor, ha tartozik valahova. Magányos fejvadász nem létezik, ilyen fogalom nincs. Itt már minden, MINDEN szervezetbe tömörül, mindenki tartozik valahova, valamilyen klánba. Csak így tudnak életben maradni a kevésbé erősek (nem lehet mindenki kimagaslóan intelligens és erős). A középső tartományokban már jobb a közbiztonság (Krán stílusában), és már van egy kialakult Rend. A középső tartományok már a Kráni Tizenhármak alá vannak rendelve, és mindig vannak tartományurak, akik általában elég erőskezűek ahhoz, hogy huzamosabb ideig megtartsák szerepüket (emberi időszámítás szerint nem túl sűrűn cserélődnek a tartományurak, pl néhányszáz évente). A Középső tartományok azok, ahol még élnek "átlagos" élőlények. :) pl emberek. :)

Legbelülre érkezvén következik a mag. A Belső tartományok. Itt a tökéletes Rend uralkodik. A közbiztonság tökéletes (mindjárt leírom miért :D). A tartományurak maguk a Tizenhármak, vagy ősaquirok (akiknek hatalma a Tizenhármakéval vetekszik).

Közönséges élőlény itt már nem él meg. A legdurvább tartományokban annyira erős a sötét mágia jelenléte, hogy ha még képes is lenne bejutni egy ember ide (de nem képes :D) akkor is belepusztulna nagy hatalmú mágia támogatása nélkül.

Egy példa: van egy olyan tartomány (nem jut eszembe fejből a neve), ahol az össz lakosságot és társadalmat 4, azaz NÉGY darab (nem szolga :)) aquir alkotja. Soha nem találkoznak szinte, kerülik a találkozást a fajtájuk fenntartása érdekében. Ezek közül az egyik maga a hírhedt Csontlovag (évezredek óta ő a tartományúr ebben a tartományban, bár nem nagyon törődik vele).

Egy másik példa: ennek a tartománynak sem jut eszembe a neve fejből (ki tudja megjegyezni ezeket a fonnyadt kráni neveket :)), de van egy olyan Belső tartomány, ahol egy nem kevésbé hírhedt bácsi, a Könnytelen Öreg néven emlegetett ősaquir tartja rettegésben (=uralma alatt) a vidéket. Hivatalosan nem ő a tartományúr, a Kráni Tizenhármak nem őt, hanem egy elfeledett fajból származó lesath-ot neveztek ki tartományúrnak még évezredekkel ezelőtt, de ez a lesath kinevezése óta nem mert belépni a tartományba. (ez egy példa arra, hogy egyes ősaquirok olyan hatalommal rendelkeznek, hogy dacolnak a Tizenhármak akaratával is)

Más példák a Belső tartományokra: itt "tanyázik" a hírhedt Sápadt Angyal, a kráni elfek legnagyobb lovagrendje, maguk a Tizenhármak, a Kráni Torony, és még sokan mások. :)

Egyelőre ennyit Krán társadalmi felépítéséről. :)

Üdv,

TAO

ps: remélem nem keltettem fel egy kedves JK érdeklődését sem arra, hogy Belső Tartományból származó akvírvérű és akvírhentelő mortellel induljon következő kalandjában.

Link a hozzászóláshoz

Ahoi!

Nos, a Könnytelen öreg Sramsass Daqkín fejedelme, az ő oltára a feneketlen kút.

A Csontlovag Hnumthor-Orre tartomány "ura", de ott valóban nagyon különleges a helyzet. A Fakó Vizek Pásztora (szintén ősaquir) is ebben a tartományban éli "életét", örökös harcban a Csontlovaggal. Az Akasztott Király (még egy ősaquir) szintén a belső tartományok lakója, akárcsak a Fények Kioltója (Káosz Buulzabb, szintén ősaquir, de "angyali" hatalommal), és Káosz-raddaq is (ő is csak egy felmagasztosult ősaquir).

A Sápadt Angyal Fray-Grimonarban székel.

Ha már ennyi ősaquirt felsoroltam ,a többit sem hagyom ki ;)

A Leples Asszony - Uroyahaas és Krilehor anyja

A Suttogó - ki évezredek óta alussza álmát a hegyek lábánál, és ismeretlen Õsökkel beszélget

A Ködbenéző, ki a lelkek elorzója

Az Opálhajós, aki eltűnt, ő volt az egykoron, aki lebűvölte a 3. holdat (hogy lássátok, mekkora is az Õsök hatalma)

És a Lánggal égő szűz, aki férfiak ezreinek rémálmaiba fészkeli be magát :)

Még egy külső tartományokhoz kapcsolódó kiegészítés:

Ubar Uled tartományban, ahol a Rőt Vidék (egy hatalmas sivatag) is található, is kísért az ősaquirok lelke, akik itt haltak meg a perzselő sárkánylángban. A tartományban olyan erős a mágia-sugárzás és a környezeti viszonyok olyan szinten rosszak, hogy élet alig van az egész területen .Szinte csak Káosz-Samambrag hívei élnek errefelé, a kígyóhajúak és a rozsdaevők törzse, akik valami kisebb csoda folytán tudtak alkalmazkodni a tartományhoz.

Maradtam Tisztelettel:

Link a hozzászóláshoz

Líthas!

Előszó: TAO, az én érdeklődésemet felkeletetted! Na jó, csak vicc volt.

Ez után a kis bevezető után: a Könnytelen Öreg "Sramsass-Daqkín" nevű Tiltott Tartomány lakója. És ő a hivatalos consular, noha erről nem nagyon vesz tudomást. A TAO álltal említett lesath pedíg "Hnumthor-Orre" tartományban is élhetne, ha lenne hozzá bátorsága. :twisted: És véletlenül ennek a tartománynak a lakossága négy fő. Mindannyian sa-quadok. De a leghatalmasabbat közűlük valóban Csontlovagnak hívják. Egyébkébként eléggé érdekes módon szaporodnak. Az egyetlen emberi életre is alkalmas Belső Tartomány "Fray-Grimonar". Ide valósi a Shien-Gorr fejvadászklán.

Ami a Krán ellen induló inváziót illeti, azt bárki beláthatja, hogy ez őrültség! Gondoljatok csak bele, hogy a Középső Tartományok álltal kiállított légiókhoz nem mérhető szinte egyetlen Ynevi hadsereg sem. Aki hallott a maremiták kráni "kiruccanásáról", az tudja miről beszélek. Egyszerűen sokkal magasabb fokon képzettek, mint akár mely más állam katonái. És mivel háború mindíg dúl a Sötét Határ mögött, ezért aztán tapasztalat dolgában is messze felülmúlnak bárkit. A Külső Tartományokkal még annyira nem is lenne baj, azon egy nagyon jól szervezett sereg esetleg átverekedné magát, de a nomádok meg az orkok elég időt nyernének a Középső Tartományoknak. És akkor még nem is említettem a rengeteg aquir ocsmányságot, meg a kráni és az obszidián elfeket. (a két csoport nem keverendő össze!) Ezen kívül Krán valóban mindíg gondoskodik arról, hogy ne is forduljon meg senki fejében az invázió. Ennek érdekében lesúlytanak a veszélyesnek vél civilizációra. Legyőzték Godont, eltörölték a föld színéről a Démonikus Ó-Birodalmat, lerombolták Ó-Pyarront és leszámoltak Amhe-Ramunn manifesztációjával is. Szóval eléggé hatékonyak, bár az utóbbi időben hajlamossak fél munkát végezni. Itt említeném meg, hogy legjobb tudomásom szerint a Démonikus Ó-Birodalomban nem éltek aquirok. Tényleg cather, ezt honnan vetted??? Ott a mai nomádok ősei és a kháok éltek. Õk foglalkoztak démonidézéssel. Azt is leszögezhetjük, hogy Kránnak semmi oka nincs terjeszkedni. Õk nen a világuralomra törekednek!!! Krán tökéletessen szabályozza önmagát, beleértve a népesség kérdését is. Minden nap százak halnak meg a felemelkedésért vívott harcba, és sokan végzik Ranagol oltárán, vagy egyszerűen elviszi őket a haláladó. Abba viszont még a leghatalmasabb aquirok sem mernének belegondolni, hogy mi lenne, ha megpróbálnák meghódítani Ynevet. Akkor valószínüleg eljönne a világvége! Az ősfajok utolsó összecsapása elpusztítana minden életet Satralis-on. A leghatalmasabb aquirok, akik valaha a Terd tanács tagjai voltak, már sok ezer éve alusszák álmukat, és ez így van rendjén. Õk már nem hogy harcolni, de már cselekedni sem nagyon akarnak. Egyébként nem hinném, hogy Krán bármely valaha létezett vagy jelenleg létező államhoz hasonlíthatnánk, hiszen egész lénye idegen még magától az emberi nemtől is. Bármi ilyen hasonlat felesleges.

Darun

Link a hozzászóláshoz
Üdv, Con Salamander!

Elismerésem, ilyen részletes listát az ősaquirokról még nem láttam, pedig én is gyűjtögettem ezt-azt...

Van információd (persze, gondolom, hogy van, de adnál is?) a kráni tartományokról? én csak azt a négy-ötöt ismerem, amik a Summariumban és regényekben le voltak írva, meg amiket én dolgoztam ki.

Con Salamander az aquirok listáját tőlem kapta asszem, de ha körbenézel Geofrámiában és Kráni Krónikákban, megtudhatsz pár dolgot. ;) A Kráni tartományokról és aquirokról nekem megvan majdnem minden, amit valaha hivatalosan kiadtak, csak elő kéne bányásznom, mert fejből nem tudom megjegyezni ezeket a tartományneveket. :) (ezért egészített ki CS)

Link a hozzászóláshoz

Üdvözletem mindenkinek!

Bocs Tao, de ezt nem tudhattam. Tulajdonképpen úgy értettem a kérdést, hogy bárkitől, aki tud a kráni tartományokról, szívesen vennék némi információt. Persze a Summariumot én is el tudom olvasni, meg a Geofrámiát is, nem is beszélve a Kráni krónikákról. Tehát nem kell, hogy Frai-Grimanorról, esetleg Shamas Daquinról írjatok (bocs, ha a helyesírás nem jó, de ezt én FEJBÕL írtam.)

Arra gondoltam, hogy ha valakinek van valami új helyről, esetleg valami félhivatalos forrásból információja, akkor az engem is érdekel.

Nos, Tao, milyen módon tudnád nekem eljuttatni azokat az előhalászott információkat? Mert érdekelne...

Esetleg szivesen beintegrálnék (de csúnya szó!) más, saját kidolgozású kráni tartományokat is az Én MRGUS világomba.

A Kosfejes úr - vér szálljon a szájára - nyissa fel a világtalanok szemét, s pusztítsa aki nem méltó a tudásra! (azaz Üdv) Gergely

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...