Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Letűnt birodalmak 4. - Ryeki démoncsászárság


Con Salamander

Recommended Posts

Üdv!

HA nagyon nagy hülyeséget írok, valaki kijavít.

Pár szó az alapoktól:

Ryek történelmében két városról beszélhetünk: Ó-Ryek és Új-Ryek

Ó-Ryek alapítója Odassyn Ceriak, a Kyria-hű hatalmas. Mikor a Hatalmasok Isshae Ianarak vezetésével elárulták a birodalmat, és a császár az anyrok többségével együtt a változások síkjára menekült, Ceriak is Kyria feltámasztásán munkálkodott. Idegen síkok lényeivel kötött szerződést, a daemonokat egyenrangú félnek tekintette, megalakult a szerafizmus.

Tanítványait shaddoknak nevezte, ő maga volt az első shadd. Eleinte csak neki volt hatalma, e késöbb már a tanítványok is tekintélyes és veszélyes erők birtokosai lettek. Mindegyiküknek egy tornya volt, mely mágikus fókuszként szolgált. Életüket úgy hosszabbították meg, hogy tornyaikban hosszú álmot aludtak. Toron bizonyos varázstudóinak köszönhetően hosszú idő után ezek előbb évekké, majd évtizedekké nyúltak. És mikor néhányuknak sikerült kilépni az immár börtönükké vált álomból, könnyen kivégezték őket Shulur bérgyilkosai. Ez már Ó-Ryek végén volt.

Közben az általuk alapított varázslóiskola tanítványai felnőttek, újabb tanítványok tanultak, de erő nélkül maradtak, mert csak a shaddok ismertékk a tudást, amivel közéjük kerülhettek volna, a tudást fóliánsokba rejtették, amit ismeretlen rúnákkal írtak. De a shaddok képtelenek voltak kitörni álombörtönükből. Shulur "segítségével" kém jutott az iskolába (BM mágia magzat megrontása...), aki képes volt lefordítani a szövegeket, így néhány tanítvány megkötötte az alkut néhány démonnal, és gyakorlatilag romba döntötték az iskolát. néhány száz mérföldre megalapították Új-Ryeket, ami Ryeki Démoncsászárság néven vált ismertté.

Utolsóként Ceriak ébredt. Hosszú küzdelem után maga pusztította el Úr-Ryek városát, késöbb az Arowyn-hegy lábainál Isshae Ianarakot, egykori tanítványát is. Itt közvetlen ezután Vinidius Artemora, Eloriol Calendil és Quirin dan Jeir alpítottak várost, hová az utolsó ynevi igere-hitű papok menekültek, könyvtáruk egészével együtt...

Link a hozzászóláshoz

Pred ez jó meg szép, csak egy apró hiba van a sztoryban, és méghozzá annyi, h kezdetben Ceriak nem daemonokkal dolgozott, hiszen ő egy volt a Birodalom Oszlopai közöl ő egy igazi Hatalmas volt.Tanítványai azért nem voltak túlságosan járatosak a mágiában, mert a Hatalmasok mágiáját nem lehet akárkinek elsajátítania.Szerintem a Hatalmasok egy külön rasszot alkottak a kyr fajon belűl, hiszen mindegyikük kissé eltért az alapvető kyr vonásoktól (más haj-, szemszín, kissé nagyobb testalkat, stb).

A deamonokkal a paktum kissé később lett megkötve és az is csak azért mert olyan ellenséggel kellett szembe nézniük, amihez még Shulur segítségével is kevesek lettek volna (igen itt a Quiphani -így kell írni??- csatára gondolok).És igen így lett a szerafizmus.Dawa elleni küzdelmekkor, az irreálmágia egyensúlyozásának (legyőzésének) érdekében pokoli szövetségeket kötöttek a syeráfok.

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Bocs, kicsit hevenyészeett lett az írás.

Nagyjából az Anyrok alkonya és Lobogók Hajnala nevű novellásköteteket próbáltam fél oldalba belesűríteni, ami akárhogy is nézzük, majd 2500 év...

Én nem mondtam, hogy Ceriak eleinte is szerafista lett volna. Az alku, már a csata idején is meg volt, az alapján képezték a shaddokat. Csakhogy a démonokat akkor még szolgálatra parancsolták, Új-Ryek idején pedig társként tartották őket számon, és az olyan mértékű démoni jelenlét a testükön is nyomott hagyott.

Link a hozzászóláshoz

Mikor a Hatalmasok Isshae Ianarak vezetésével elárulták a birodalmat, és a császár az anyrok többségével együtt a változások síkjára menekült,

Hi Pred!

Ne vedd kötekedésnek, de a Toron tartomány Hatalmasainak lázadását nem Issae Ianarak vezette, még ha ő az általad említett két mű egyik kulcsfigurája is.

Jaering-Yd Garun, toroni hatalmas volt az, akinek a vezetésével Toron Hatalmasai a császár ellen fordultak. A Papok paplovagok I, 112. old 1 oszlop 1. bekezdése egyenesen Orwella szövetségesének nevezi őt, és több MAGUS szótár is így fogalmaz:

"Jaering-Yd Garun (kyr)

A kyr háborúk alatt Toron Hatalmasainak lázadását vezette; a Tanács utolsó ülésén csaknem sikerült tőrbe csalnia magát a császárt is."

Szintén kiegészíteném még Ceriak démonokhoz való viszonyát. Hatalmas volt, tehát ismert sok mágikus formulát, így a démonokkkal kapcsolatosakat is, de még véletlenül sem alkalmazta őket. Nem is gondolt rá, becstelennek, méltatlannak tartotta, és ezt tanította a shaddoknak is. Csakhogy Quiphannál olyan ellenséggel kerültek szembe, amivel nem boldogultak, még az akkoriban csak Erődnek nevezett mai Boszorkányerőd Hatalmasainak kényszerből megadott segítségével sem. Ekkor Ceriak és a shaddok meghasonlottak önmagukkal, hiszen mindenképpen rosszat, tehát a kisebbik rosszat kellett választaniuk, démonokat idéztek, hogy elkerüljék az irreálmágiával felvértezezz Zauderek (Zha'tannok) térnyerését és elterjedését Yneven, ami a faj jellemzőit és szándékait feigyelembe véve az emberek (kyrek) pusztullásával járt volna.

Link a hozzászóláshoz

Az valoban nem allt erdekukben, hogy ellepjek, de meggyengulve szukseguk volt rajuk. Gondoljunk csak bele, honnan is szarmazik a Dawa rend irrealmagiaja?

Toron szepen turte, hogy gyenge es altalaellenorzott formaban, de megvethessek a labukat a Zauderek Yneven, es rendjuk, az ember tanitvanyokkal egyutt, melto ellenfele lehessen az amugy eros Ryeknek.

Igy neki csak a neveto harmadik szerepet kellett eljatszani, meg neha-neha segitani itt-ott. Valjuk be, azert Toron eleg ugyesen keverte (keveri) a lapokat!

A `nem szeretem Toront`-hoz csak annyit, hogy ok nem Kyria eszmejet arultak el, hiszen ok is benne eltek, de miutan a Birodalom meggyengult az Orwellaval folytatott harcban, mar nem biztak a Csaszarban, no meg kellett volna nekik a Hatalom is, ezert kapora jott nekik a felfele torekvo uj isten, Tharr.

Egy gyors erdekszovetseg, es maris megvan a tamogato, akinek segitsegevel megbuktathatjak a Csaszart, atvahatik a hatalmat a birodalomban es ujjaepithetik Kyriat! Csak hat voltak mas probalkozok is (Ryek, Godora) akikkel szinten nem akartak osztozni a dicsosegben es hatalomban.

Link a hozzászóláshoz

A "nem szeretem Toront" csak magánvélemény, hisz olyan ez mint az Északi Szövetség és Toron ellentéte: Hogy ki a jó és a ki a rossz mindössze csak tudatállapot és nézőpont kérdése.

Na de nagyon elkanyarodtunk a témától! Mit tudtok a shaddok (ryeki varázshasználók) mágiájáról? Még mielőtt a démonokkal szövetkeztek volna...

Mivel az egészet egy kyr Hatalmas építette ki, gyanítom, hogy elég sok hasonlóság van, mindazontáltal sok az eltérés, a kyrek számára szentségtelen dolog is.

Az amit biztosan tudunk, hogy képesek voltak a jövő szálainak "kibogozására", azaz a jövőbe látni.

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

mint minden Sogronitának nekem is az 1ik kedvenc témám a Kyr nép, és amit ők (és főleg Odassyn Ceriak) képviselnek ! 8)

a 2 könyvet illetve nekem az Anyrok alkonya a szimpatikusabb, mégpedig azért mert abban tényleg a shhadokról és az igazi Ryek-ről van szó nempedig 1 átkozott köpönyegforgató - áruló kényes szépfiú árulásáról :x . Be kell vallanom ,hogy -mint az eddigiekből valószínűleg kiderűlt- Ryekkel eggyütt 1 világ dőlt romokba bennem mikor az áruló Dartyr véghezvitte a terveit (a 2.könyvben)-megérdemelte sorsát :twisted: -.

kedvens szereplőim :D :

-Ashen

-Veichassur

- és term. Ceriak

Ryekre vissz.: túl szép volt ,hogy igaz legyen

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ryek sokkal több könnyet is megérdemelne!!!!!!!!!!!!!

Más.:

Veichassur!!-úgylátom tartózkodási halyed Ordan!-pedig ő ha emlékeim nem csalnak akkor 1 nagyhatalmű Elf Nekromanta volt még a száműzöttek közűl!!!!!!!!!!!!!4

kérdésem: akkor miért vagy Ordani - kyr hűségből v. csak a név tetszik?

Kérlek ne vedd sértésnek , csak felfigyeltem rá!!! :wink:

mindörökké

Link a hozzászóláshoz

Üdv,

Elion, ne vedd sértésnek, nem akarok mindíg ellened beszélni, de mind a kalandozó.hu-s nickneveknek, mind a kedvenc - vagy utált - MAGUS regényeknek is van saját topicja itt. Oda kellene írni ezeket... szvsz.

Itt inkább történelmi, kultúrális stb dolgokról kellene beszélgetni, kérdezgetni, vitázni... De lahat, hogy én látom rosszul. Akkor bocs.

Link a hozzászóláshoz
Szerintem elképzelhetetlen, hogy Ryek, Toron és Godora összefogjon... vagyis hogy összefogtak volna. A Godorai birodalom gyökereitől fogva utálta Toront.

Üdv!

Nos szerintem nem lett volna lehetetlen. Hogy egy egyszerű, de földi példát hozzak: A keresztes háborúkban is harcoltak egymás mellett olyan népek, akik gyűlölték egymást.

És meg is szeretnék még kérdezni valamit.

Már nem is tudom, hogy hol, de valahol olvastam, hogy Ryek Matriarchális Démoncsászárság lett volna. Ebből szerintetek mi igaz? Mert én úgy nem nagyon tudnám elkeépzelni.

Tiszteletem

Link a hozzászóláshoz

Tiszteletem!

Az előttem lévő kérdésre szeretnék válaszolni.

Szerintem nem volt matrialkális a démonikus császárság.

Valószinüleg egy démon lehetet az élén, én még nem hallotam olyan démonról akinek volt neme.De lehet, hogy nincs igazam.

A Lobogok Hajnala c. novella gyüjteményben (ami ezzel a téma körrel foglalkozik) kyr származékok testében "élö" démonok voltak, ezek adtak hatalmat a már korcsusolo kyreknek. A könyvben szereplő Démon császár férfi volt.Persze ez csak egy verzió ami nem feltétlenül helyes.

Csak enyit szerettem volna.

/amit leírtam az véleményem és nem konkrétum/

Jó játékot és kisérjen mindenkit Alborn zenéje

Link a hozzászóláshoz

Valószinüleg egy démon lehetet az élén, én még nem hallotam olyan démonról akinek volt neme.

Szerintem egyről hallottál: Seyrine. ;) (Persze vitatható, hogy tényleg női neműnek számít-e. De azért sok erre utaló jel van: boszorkány ; csak női tanítványokat fogad; stb.)

Ellenben a Démoncsászárság matriarchális jellegéről egy szót sem hallottam én sem... az általatok említett könyvek pedig még halovány célzást sem tesznek ilyesmire, ha jól emlékszem.

Üdv

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Ami nekem soha nem volt tiszta, az Avia Dolor (Orwella) manifesztációja és a kristályszférák elmozdulása/meggyengülése közötti kapcsolat. Nem olvastam olyat, hogy melyik volt az ok, melyik az okozat. Illetve felmerül a kérdés, hogy ha a romba dőlt Kyria maradéka a káosz elől visszahúzódva vegetált, amíg a hatalmi gócok (Toron, Ryek, Godora, talán Enrawell is tulajdonképpen) nem integrálta őket (területileg vagy csak népességében), akkor ez megtörtént volna egy nem elbukott Kyriával is? Mármint a kristályszférák elmozdulása megtörtént volna és a pusztítás letarolta volna Kyriát is? Illetve ha északon mindent legyalult a káosz, ami fizikailag is manifesztálódott (ha jól emlékszem akkor Pusztítós novella ezt érzékelteti is), akkor az hatott az északi elfekre is??? (Nem emlékszem az ő történelmük taglalása közben ez megjelent-e bármelyik kiadványban.)

Nyilván ez inkább törpölős-filozofálós kérdés, de ha van pontos információtok, akkor légyszi osszátok meg velem, mert mindig érdekelt ez az időszak.

 

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...