viergas Közzétéve: December 6, 2021 Megosztás Közzétéve: December 6, 2021 A legutóbbi játékülésünk alkalmával felmerült egy kérdéskör: Az aquirok hogyan vesznek részt a Körforgásban (ha egyáltalán részt vesznek)? Valahol régen olvastam, hogy megölték az isteneiket. Ergo, ha egy aquir meghal, és nem Ranagol - hitű (mert mondjuk a legtöbb istennél, vagy legalábbis annak vallásánál öregebb) hová kerül a lelke? Fel lehet-e vajon támasztani pl. élőholtként? Nem nagyon hallottam még ilyesmiről (mondjuk nem is baj, elég táp lenne...) Mi erről a véleményetek? Esetleg lehet erről valami kánonba illőt találni? Link a hozzászóláshoz
cyrus Közzétéve: December 6, 2021 Megosztás Közzétéve: December 6, 2021 Leginkább úgy érdemes, ahogy a DM/KM-nek kényelmes és/vagy a csapat megegyezett az elején. Szerintem rendelkeznek lélekkel, körforgásban az óelfek/elfek kategóriával együtt kezelném/kezeltem, ergo lassabb "ciklust" használ, de úgy általában, minden ami "él", annak lehet lelke. Feltehetőleg a sumi-ban lehet erre vonatkozó bejegyzés. viergas kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
MagyarGergely Közzétéve: December 7, 2021 Megosztás Közzétéve: December 7, 2021 Üdv! 16 órával ezelőtt-kor viergas írta: A legutóbbi játékülésünk alkalmával felmerült egy kérdéskör: Az aquirok hogyan vesznek részt a Körforgásban (ha egyáltalán részt vesznek)? Valahol régen olvastam, hogy megölték az isteneiket. Ergo, ha egy aquir meghal, és nem Ranagol - hitű (mert mondjuk a legtöbb istennél, vagy legalábbis annak vallásánál öregebb) hová kerül a lelke? Fel lehet-e vajon támasztani pl. élőholtként? Nem nagyon hallottam még ilyesmiről (mondjuk nem is baj, elég táp lenne...) Mi erről a véleményetek? Esetleg lehet erről valami kánonba illőt találni? Én nem emlékszem, hogy erre vonatkozóan lett volna bárhol bármilyen kijelentés a hivatalos, vagy akár a házi anyagokban. Nem tudom, hogy ez a kérdés csak elmélkedés jellegű, mert akkor szabadon lehet mindenféle ötleteléseket folytatni a dologban, amennyiben pedig valamelyik játékbeli helyzethez kell, akkor a KM gyorsan és a dramaturgiát figyelembe véve döntsön róla. Szerintem egyébként, egyrészt van lelkük, mivel élnek. Szerintem részt is vesznek a körforgásban, még - bár erre amit említettél, nem emlékszem - akár istenük nélkül is. Szerintem az isten, az elfogadott, követett, vallott isten nem feltétele a lélekvondorlásban való részvételnek - ami nem választható, max bizonyos dolgok megszüntetik vagy szüneteltetik - inkább csak egyfajta közvetítő, védelmező, esetenként gyorsító szerepet tölthet be. De ez is csak saját elképzelés, én - már ha ez egyáltalán előkerül - így magyarázom és mesélem. Lozartan, cyrus, viergas és 1 további kalandozó kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
viergas Közzétéve: December 7, 2021 Szerző Megosztás Közzétéve: December 7, 2021 Ami miatt feltettem ezt a kérdést: Éppen mesélek egy kalandot, amit több ülésesre terveztünk eleve. Ami eddig történt (azért írom így, mert a fórumot a játékosaim is olvashatják): Hőseink belecsöppentek egy hajó eltérítésébe. A "gépeltérítők" egy kráni sequadion, akiknek a tagjai jó előre beépültek a hatalmas hajó nem kis személyzete, ill. utasai közé. Egy törpe mesterek által épített, a Leviathan osztályú karakkánál is nagyobb méretű hajóról van szó, amire az egyik kráni hadúr vetett szemet, és a fejvadászai segítségével meg akarja szerezni. A játékosaim kellően szemfülesek voltak, kiszúrták, hogy gyanúsan viselkedik a személyzet némely tagja, az egyiket sikeresen elkapták, hogy kivallassák mi a helyzet. pontosabban a hulláját vallatták ki, mivel az egyik JK nekromanta. A hullából sikerült jó sok információt szerezni, többek között azt is, hogy a sequadiont összetartó trancepsz egy aquir, aki szintén valahol a hajón tartózkodik. A nekromantánk már nyalogatja a szája szélét, hogy rátehesse a kezét az aquir holttestére.... Eddig tartott a játékülés. Na most utóbbihoz keresek valami háttér információt, egyáltalán képes lehet-e a JK szert tenni az aquir lelkére, abból a célból, hogy a féltve őrzött trancepsz meditációt, és a hozzá való sallangokat, tudást, etc megszerezhesse, vagy hamvában holt ötlet. Agyon tápolni sem akarom a játékosomat, de kategorikusan nemet sem akarok mondani neki azzal a kifogással, hogy, "mert csak". Link a hozzászóláshoz
Lozartan Közzétéve: December 7, 2021 Megosztás Közzétéve: December 7, 2021 Van közvetett bizonyíték arra, hogy az aquirok mégsem lelketlen szörnyetegek. A Bestiáriumban (77. oldalon, az Ansinatis százalékos kidobásánál). viergas kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Darabolo Közzétéve: December 7, 2021 Megosztás Közzétéve: December 7, 2021 Mint KM nyilatkozom. Simán hagynám, hogy feltámassza az aquirt, mondjuk előtte alaposan átrágnám az ide tartozó passzusokat, és figyelnék az óvintézkedések meglétére vagy hiányára is. Hiszen az aquir akár ellene is fordulhat. Ami azonban nagyon fontos! Hiába írányítja az aquirt, a teste halott lesz és, hacsak nincsenek birtokában a titkos aquir balzsamozási eljárásoknak ez így is marad. Tudtommal az aquirok a börökben lévő apró szervecskék álltal termelnek odpontot, ezek halálával az od termelés is megszünik. Igaz e nélkül is tud OD pontot használni, beszélni de az így már a mindenkori ÉP-ből vonodik le, és ez a levonás végleges, tehát MAX ÉP-ből megy. No mármost, az élholtaknak nincs ÉP-jük, csak jobb hilján hívjuk az így, helyesebb lenne a struktura pontot, vagy valami más elborult kifejezést használni. Végkifejlet: - no, nem, nyet tud hatalomszavakat használni. A fenti okfejtésem több házi szabályt is tartalmaz, kérem ezt úgy kezelni :) viergas kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
MagyarGergely Közzétéve: December 8, 2021 Megosztás Közzétéve: December 8, 2021 Üdv! @viergas, szeritnem ebben az esetben simán engedheted neki, hogy machináljon az aquir - több logika és forrás szerint is létező - lelkével. A kráni pszit, a transceps meditációt egyébként is több forrás is "adja" a karaktereknek is, tehát megtanulhatják, vannak olyan kasztok, akik ismerhetik, és meg is szerethetik azt. Miért is ne? Persze nem kell megkönnyítened. Az aquir lelkével való egyezkedés, annak kezelése, a fellépő komplikációk, egy ilyen öreg lélekkel való művelet, kapcsolat, számos problémát vethet fel. Ez megvalósítja azt, hogy KM-ként kihívásokat adhatsz a játékosnak, amit aztán, ha megold, megérdemli a jutalmat is. viergas kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Rodrigo Közzétéve: December 9, 2021 Megosztás Közzétéve: December 9, 2021 Sziasztok! A Bosszúangyal csatabárdja (nemtom jól emlékszem-e) az egy csatabárdba börtönzött aquir lélek, nem? Darabolo és viergas kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Shen Közzétéve: December 9, 2021 Megosztás Közzétéve: December 9, 2021 Az aquiroknak is van lelke, miért ne lenne. Sőt meg is lehet idézni ha adottak a feltételek, aztán ki is lehet "vallatni" ami persze nem biztos hogy sikerül. Az meg szerintem már más kérdés hogy meg tudja-e tanulni így a trancepsz meditációt. A házi kiegben (ynev fejvadászaiban) van valamennyire kidolgozva ez a kráni pszi résznél. Ott azt írják, hogy 6 év elsajátítani és mivel ez nem éppen ideális környezetnek számíthat így akár 11-20 évbe is kerülhet neki. Persze mivel nem tudni mit is jelent nálatok a nekromanta mert ugye ilyen nincs kidolgozva hivatalosan a magusban. Ha ilyen lélek elnyelős irányba gondolkoztatok (mint pl a kurun) akkor kb azonnal tudni fogja tanulás nélkül is akár. viergas kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
tetra Közzétéve: December 9, 2021 Megosztás Közzétéve: December 9, 2021 Én azt hittem, hogy az akvírok lelkivilága idegen, és ez okozhat problémát, de a bestis mágiaellenállásuk alapján (amik kétlem, hogy pszi pajzsok lennének) annyira nem idegen, tehát lehet rá hatni mentálisan. A kráni módszereket emberek is meg tudják tanulni, ez evidens. Azt biztos nem hagynám, hogy simán kiolvassa az emlékeket és utána már tudja is használni, nem így működik a tanulás folyamata. Sneer, viergas és Darabolo kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés