Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Elfek - akkor és ma - mit változtak, mi maradt?

Con Salamander

Recommended Posts

Azt viszont nem tudom hol olvastad, hogy az obszidián elfek vezetik a kráni elfeket.

Darun

Üdv Darun!

Nost azt a "vezetős" dolgot a Summarium 55. oldal 1 oszlop első bekezdéséből vettem, de mint megbeszéltük, ezt tényleg elírásnak kéne tekinteni.

Nagyon tetszett viszont a sötét elfek kialakulásának története, ami tényleg logikus, és bár nem olvasható a bestiáriumban, mégis azt hiszem, mindenkinek el kéne fogadnia. Így lesz az én cikkemben is! (Szóval: van közük az elfekhez - volt - de manapság nincs)

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Hétvégén belelapoztam a Summáriumba ott vannak az infók.

Csak címszavakban, mindenki keresswe meg akit érdekel.

1.) eredendő bűn: a kezdetektől volt Urria (a fa), melyhez idegenek jöttek, facsapolás, elfek leöldösik őket, urria megharagszik -> förgeteg, elfek szétszóródnak az univerzumban (erre később utalás egy óelf kapcsán, aki más síkra utazik elfeken segíteni).

A förgeteggel Urria ágai is szétszóródnak (uschafa, ófa, stb.)

2.) szomorúság, veszteség (egész pontosan ómágia, óelf-lét), öngyilkos hullám, elszakadás (pl. kránba).

Erre Urria utolsó jelet küld, hogy tévednek az öngyilkosok, de lehetőséget ad elnyerni a bűnbocsánatot.

3.) Óelfeket küld (12-őt az északiaknak), hogy vezessék a családokat

4.) Elf kalahorák lényegében bűnbocsánatot nyert óelfek, akik visszatérnek vezetni a Népet, rendelkeznek az ómágia adományával.

5.) Léteznek tudók (vagy mi), akik a nevek tudói, ez szerintem az igaz nevek tudását jelentik, nem pedig az ómágia hagyományát.

6.) Urria segítsége későbbiekben is megnyilvánul, mint például az Infralátás, amely valódi hőlátást jelent, bármely erősítésű anyagi láthatatlanságot felfed. Azaz az elfek alapvetően (óelfek) nem rendelkeztek eme adománnyal, hiszen ezt kifejezetten az ynevi elfek kapták ajándékképpen, hogy megvédhessék magukat.

7.) A fajháborúk korában a óelfek (kalahorák) vezették csatába az elfeket (akinek nem volt ómágiájuk, legalábbis nem indokolja semmi, hiszen hullottak rendesen az orkokkal vívott csatában is).

8.) A himoki elfek ugye egy földúrtól kényszerítették ki tudásukat, ami szerintem egyszerű profán mágiaforma magas szinten űzve.

Nagyjából ennyit pillantottam bele, érdemes tüzetesen átvizsgálni szerintem a Summáriumot benne van minden információmorzsa, csak újra kell rendezni, mert szétszórt.

Sylvanus

Link a hozzászóláshoz

Líthas!

Sylvanus: mivel éppen mostanában olvasom az elfek könyvét, beleszólanék!

1. az idegenek is elfek voltak! Egyébként OK.

2. azt nem tudom, hogy az ómágiát itt veszítették-e el, meglehet. A kráni elfek viszont nem itt szakadtak ki. Az egyik novellában van egy utalás arra, hogy az Opálhajóst üldöző elfek letelepedtek kránban, hogy végezzenek az aquirokkal.

Link a hozzászóláshoz

Üdv

Akkor most számomra egy kardinális kérdés, amiből nekem mindigproblémám van.Tehát: az elfeknek most infralátásuk van (vagyis hőlátásuk), amivel csak a meleget látják jól és csak sötétben, tehát csak hőfoltokiat látnak a sötétben, vagy ahogyan le van írva a summariumban is (asszem), h tökéletesen látnak vele éjjszaka is, pont az aquirok ellen.Vagy csak a hőt látják és így látják a láthatatlan élőlényeket a hőkép alapján (aquirok ellen:))

byezz remélem érthető voltam :D

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

@ érthetetlen voltál mint mindig, igazából nem értem mi a kérdés :D

De azért válaszolok rá :) Szóval, a hiddan "más világ"-ot jelent, ami az infralátást takarja. Alias igen hőlátásról van szó, amivel az elf az élőlényeket igen jól láthatja sötétben is, mivel ha jól sejtem még Yneven is minden élő bocsát ki magából hőt. (Szellemeket, Démonokat, élőholtakat nem számítok az élők közé :) )

Szóval ez alapján tudja meglátni a sötétben is, és felismerni az alakokat. Amúgy nem lát el akármeddig ezzel sem...van határa. (Weér István nemzedékének kedvéért)

És automatikusan nem működik, tehát egyszerre nincs hiddan és normál látás, arra külön váltania kell. (Ismét Weér István nemzedéke kedvéért) Ezt a váltást pedig be kell jelentenie, és minimum egyet pislantania illik a kétféle látásmód között.

Link a hozzászóláshoz

Nem látja. Le van írva ETK-ban.

A varázslói mágia láthatatlansága már 1E-nél is láthatatlan lesz a még az infralátással rendelkezők számára is, de ultralátással érzékelhető. Sőt, az ultralátás még a 2E-s láthatatlanságot is haloványan, de észleli. A 3E-set már az sem. Legalábbis ha jól emlékszem, így van leírva, de ha valaki felcsapja a mozaikmágiánál a könyvet, ellenőrizheti.

A papi mágia láthatatlansága viszont isteni eredetű, az már alaperősítésben is láthatatlan az infralátás és az ultralátás számára is. (evilági és túlvilági lények viszont megkülönböztetve!)

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Egészen pontosan az ETK az infralátásról azt írja, hogy a karakter nem veszi hasznát láthatatlan ellenféllel szemben.

A Sumi pedig úgy fogalmaz az elfek infralátásával kapcsolatban "hiddan", hogy a bármely erősítésű láthatatlanságot felfed.

Szerintem vonatkozva mind a profán, mind a szakrális és ómágiára.

Természetesen csak akkor, ha a láthatatlanság anyagi alapú.

És valóban a Sumi hőlátásnak írja, ahogy Andoron nagyon szépen összefoglalta a lényeget.

Darun: Nagyon nem volt időm belemélyedni a sumi leírásába, csak nagy vonalakban kikerestem a fontosabb mondatokat. Ezek szerint nem pontosan :)

Én szerintem a büntetés része volt az ómágia elvesztése, nekem legalábbis jobban tetszik, mint a folyamatos ynevi elkorcsosulás.

A 7. pontnál én is ilyenekre emlékszem, csak nem tértem ki rá ilyen részletesen :)

Ismerem az elf íjakat, csak a konkrét leírást nem a gyilkoskövetésről. Mindenesetre akkor elég jól eltaláltam a módszert (mágiában otthon vagyok) :)

Sylvanus

Link a hozzászóláshoz

A Hatalomszavakhoz:

Ha figyelembe veszzük a regényeket - márpedig mért ne vennénk figyelembe, hiszen ezekből nőtte ki magát a világ - akkor az eddigi legjobb elfes regényre, a Hőseposzra utalnék.

Van benne egy jelenet, mikor Velias beszél Shennel.

"Hadaró a beszédetek, pedig abban volt a hatalom nagyobbik része. Te azt mondod: Vel'lar, én azt Veh Lar. yrch és orch. Nem figyeltek a részletekre, pedig lényeges különbség."

Ebből én azt következtetem ki, hogy a hatalomszóhoz ugye nem elég Odot tárolni, de nagyon szigorúan meghatározott hangsorrendje is van.

Könnyen lehet, hogy az elfek most is hordoznak még Odot, csak egész egyszerűen elfelejtették, hogy kell használni. Valami ilyesfélére utalhat a Summarium is, mikor Magon L'levarnak, a Szavakat :!: Ismerőnek a viszzatéréséről beszél, valamikor a Hetedkor végén. A hőseposz vége is már olyan 3780 körül játszódhat...

:arrow: valószínű tehát, hogy az elfek szép lassan újra megtanulják az ómágiát. Szükségük lesz rá, az aquir seregek ellen /Shen is utal rá, mikor felbreszti Droqarrort: "Innhor Iniun ismét hangos"

Link a hozzászóláshoz
A Hatalomszavakhoz:

Ha figyelembe veszzük a regényeket - márpedig mért ne vennénk figyelembe, hiszen ezekből nőtte ki magát a világ - akkor az eddigi legjobb elfes regényre, a Hőseposzra utalnék.

Van benne egy jelenet, mikor Velias beszél Shennel.

"Hadaró a beszédetek, pedig abban volt a hatalom nagyobbik része. Te azt mondod: Vel'lar, én azt Veh Lar. yrch és orch. Nem figyeltek a részletekre, pedig lényeges különbség."

Ebből én azt következtetem ki, hogy a hatalomszóhoz ugye nem elég Odot tárolni, de nagyon szigorúan meghatározott hangsorrendje is van.

Könnyen lehet, hogy az elfek most is hordoznak még Odot, csak egész egyszerűen elfelejtették, hogy kell használni. Valami ilyesfélére utalhat a Summarium is, mikor Magon L'levarnak, a Szavakat :!: Ismerőnek a viszzatéréséről beszél, valamikor a Hetedkor végén. A hőseposz vége is már olyan 3780 körül játszódhat...

:arrow: valószínű tehát, hogy az elfek szép lassan újra megtanulják az ómágiát. Szükségük lesz rá, az aquir seregek ellen /Shen is utal rá, mikor felbreszti Droqarrort: "Innhor Iniun ismét hangos"

ha már a regényről van szó akkor hogy lehet hogy az elején vannak olyanok akik nem tudják használni az ómágiát??? elfelejtették volna??? de szerintem csak felhigúlt a vér vagy nem tudom degenerálódtak stb...

Link a hozzászóláshoz

Nos, kicsit elgondolkodtam az elfek-emberek viszonyán.

Főleg az olyan országokkal kapcsolatban, ahol mindkét faj jelentős számban él. Elsősorban Yllinor-ra gondolok.

Szóval mi van olyankor, ha az ember népesség kitalálja, hogy el kéne terelni egy folyót, hogy jobban lehessen öntözni a földet? Vagy le kéne csapolni egy mocsarat? Vagy elkezdik irtani a halakat/vadakat, hogy tudjanak mivel kereskedni? Vagy az erdőt, hogy legyen több termőföld?

Az ilyenekre az ország elfjei hogyan reagálnak?

Én valami ellenállást simán kinézek belőlük, de arra lennék kíváncsi, hogy van-e valami hivatalos álláspont az ilyen esetekben...

Előre is köszi a gondolatokat!

:D

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Először is azok az elfek, akik az emberekkel együtt, közöttük élnek, már régen mások, no nem mintha nem szeretnék a természetet, de meg kellett, hogy szokják az emberek hozzáállását. Egy biztos, ha rajtuk múlik, igyekszenek olyan megoldást keresni, szorgalmazni, és biztos vagyok, hogy segítani is, ami nem annyira kátos az erdőnek, növényeknek, állatoknak.

A másik dolog az, hogy ha nem egy-egy elfet nézünk, hanem az emberek között élő elf közösséget, akkor azok nem keverednek annyira az emberekkel, és szinte mindig megvannak a maguk elhatárolt területei, olyan rezervátumszerűen. (gondoljunk például Synn Eriann-ra, Haonwell elfek laktanegyedére) Az ilyenekben ők az urak, ők szabják meg, mit akarnak kivágni és mit nem. Az emberek részein viszont el kell viselniük az ilyesmit.

Mindemellett biztos vagyok benne, hogy vannak kisebb-nagyobb konfliktusok, hiszen az erdőirtásokat például egy elf sem nézi jó szemmel, és bizonyosan szóvá is teszi, ha teheti. De abban is biztos vagyok, hogy ezek a kis konfliktusok nem akkorák, hogy egy olyan ország széthullásához vezessenek, mint pl. Yllinor, ahol biztos, hogy az elsők között oldották meg az ilyen kérdéseket, hogy nyugodtan együtt tudjanak élni elfek és emberek is.

De ne feledjük, ezek az elfek már nem azok az elfek, akik torkonlőnék a favágót erdeik határánál...

Link a hozzászóláshoz
Üdv!

Először is azok az elfek, akik az emberekkel együtt, közöttük élnek, már régen mások, no nem mintha nem szeretnék a természetet, de meg kellett, hogy szokják az emberek hozzáállását.

Talán.

Attól, hogy megszokják az emberek hozzáállását, még gondolom van ellenvéleményük.

Haonwellben mondjuk nem sok, van a rezervátum, ott ők az urak oszt' sanyi.

Yllinor azonban más kérdés. Az ember része a lakosságnak lovasnép, ők feltételezem maradnak a pusztákon.

Az erdőbe mennek az elfek. Nincs is gond addig, amíg az ország el nem kezd átalakulni hagyományos feudalista állammá.

(ET alapján ez már folyamatban van, hiszen a hadereje már nem nemzetségi, hanem banderiális alapon szerveződik. Ezt erősíti a HGB szerinti vértes gyalogosok jelenléte is, ami nem egy lovasnép fegyverneme)

A másik dolog az, hogy ha nem egy-egy elfet nézünk, hanem az emberek között élő elf közösséget, akkor azok nem keverednek annyira az emberekkel, és szinte mindig megvannak a maguk elhatárolt területei, olyan rezervátumszerűen. (gondoljunk például Synn Eriann-ra, Haonwell elfek laktanegyedére) Az ilyenekben ők az urak, ők szabják meg, mit akarnak kivágni és mit nem. Az emberek részein viszont el kell viselniük az ilyesmit.

:pajti:

Egyetértek. A Haonwell-i elfek a rezervátumukban tengetik az életüket, és nem szólnak bele az emberek ügyeibe.

(ergo a sirenariak "az emberek között élő elfek elkorcsosulnak" dolog 100%ig igaz!)

pl. Yllinor, ahol biztos, hogy az elsők között oldották meg az ilyen kérdéseket, hogy nyugodtan együtt tudjanak élni elfek és emberek is.

De ne feledjük, ezek az elfek már nem azok az elfek, akik torkonlőnék a favágót erdeik határánál...

Erre nem tudok magyarázatot találni, hogy hogyan!

Már az is kétséges, hogy ezek az elfek már nem azok az elfek (ld. sumi, ahol egy elf íj miatt küldenek ki elf fejvadász kommandót, és kinyírnak mindenkit, aki hozzáért)...

A nagyobb szabású tájrendezési munkálatok (amiket az előbbi post-ban írtam) vannak annyira drasztikusak, hogy az elfek ellenszenvét váltsák ki.

Ha meg elkezdődik az Yllinoriak letelepedése - ami folyamatban van, ld. fentebb - akkor jönnek a gondok.

Szvsz. elég kinyírni egy pár embert, akik beléptek egy szent ligetbe, onnantól kezdve nincs megállás, és beáll minimum a hűvös tartózkodás a két fél között. (egymást közt megjegyzem, hogy belháborút sem tartok kizártnak)

M

Link a hozzászóláshoz
Amúgy nem lát el akármeddig ezzel sem...van határa.

Nagyon szeretem amikor azt mondják, hogy valami 20 méterig lát infrában pont. Nem ilyen szerintem nincs ez egy magus (és egyéb rpg.-k) szülte orbitális baromság. Igen van határa mintahogyan az emberi látásnak is van. Egy idő után nem azért nem látsz mert ott végeszakad a világnak, hanem mert "összefolyik" a kép. Ergó például távollátás varázslattal kombinált infralátás igenis megnöveli a látótávolságot. Na ezért táp az infralátás (lásd. a földi állatvilágban). Az ultralátással is hasonló a helyzet.

Már amikor vonulnak

Én nem emlékszem rá, hogy erről bárhol is említés lenne. De ebben nem vagyok 100%-ig biztos. Mindenesetre egy kissé morbid a dolog.

Amiképpen a Magus történelme is, de hagyjuk.

Link a hozzászóláshoz
Mindenesetre egy kissé morbid a dolog.

Amiképpen a Magus történelme is, de hagyjuk.

OFF

Sajnos ez igaz :x

Akárhányszor kezdünk el a bandával valamit komolyabban megbolygatni, mindig kiderül, hogy az aktuális dolog logikátlan. Remélem a következő kiadó rendberakja Ynevet, és megtisztiítja a h.lyeségektől.

Sajnos nagyon is 1-et kell értenem az előttem szólókkal. De ez nem is az a topic + ezt a végtelenségig lehetne hangoztatni, uhogy be is fejezném egy olyan idézettel, amit Toxik barátom olvasott valahol a közelmúltban:

Ez itt Ynev, hát igen, itt még vannak gondok, múltkor alakult egy orkokból álló boszorkányszekta, de gyorsan kitörölték őket, mert nem szabad létezniük. :nono: :D

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Hadd adjak hangot felháborodásomnak. Nem értem, hogy mi a jó abban, hogy egyesek egymással versengve fikázzák a MAGUS-t, (jelen esetben annak történelmét) ráadásul egy olyan helyen, ahol annak rajongói szoktak, vagy kellene beszélgetniük. Na nem mintha nem lehetne ellenvélemény, CSAK

szerintem tökéletes világ, vagy játék nincsen. Meglátásom szerin, ha már van egy ilyen játékunk, mert van, akkor nem fikázni kellene, ha találunk benne hibát, mert eléggé hódít. és elég sokan játszanak vele... és elég régóta. Ha valaki talál két információt, ami esetleg nem egyből illik össze, talán meg kellene próbálnia keresni olyan érvet, vagy kiegészítő információt, ami segít összekötni a kettőt, így téve teljessé, vagy egésszé a részeket, és a MAGUS-t.

Csak azért ,mert aki nem szereti, az nyilván nincs itt, és nem beszélget róla. Aki viszont igen, az miért csak ennyit? Mert ha valaki felvet egy problémát, és keres, vagy javasol rá magyarázatot, megbeszéli a többiekkel, akkor az szerintem rendben van. De csupán az üres fikázás... nos, ez bár roppant divatos, de csöppet sem célravezető... :)

Bocsánat, ha megbántottam valakit, esetleg, szándékom ellenére.

Link a hozzászóláshoz
Üdv!

Hadd adjak hangot felháborodásomnak. Nem értem, hogy mi a jó abban, hogy egyesek egymással versengve fikázzák a MAGUS-t, (jelen esetben annak történelmét) ráadásul egy olyan helyen, ahol annak rajongói szoktak, vagy kellene beszélgetniük.

Ha ez rám vonatkozott, akkor had adjak hangot a felháborodásomnak! :D

Nos, felvetettem egy problémát (elfek - emberek békés együttélése) amit meg szerettem volna beszélni valakivel.

De úgy látszik nem lehet rámutatni logikátlan dolgokra - Sirenar ÉSZ viszonya - mert ez már "fikázásnak" számít.

Ha valaki talál két információt, ami esetleg nem egyből illik össze, talán meg kellene próbálnia keresni olyan érvet, vagy kiegészítő információt, ami segít összekötni a kettőt, így téve teljessé, vagy egésszé a részeket, és a MAGUS-t.

Most komolyan!

Szerinted mi veszi rá az elfeket arra, hogy segítsék az északi szövetséget?

Addig okés, hogy ha aquir tűnik fel a csatatéren, akkor átdobnak egy óelfet, aki kicsinálja.

De ha nincs aquir, akkor miért segítenek egy olyan szövetséget, amiben egy őket bevallottan irtó, rasszista állam az egyik hangadó (a másik államban meg undorító korcsok - haonwelli elfek - élnek)?

Aki viszont igen, az miért csak ennyit? Mert ha valaki felvet egy problémát, és keres, vagy javasol rá magyarázatot, megbeszéli a többiekkel, akkor az szerintem rendben van.

Ennek szellemében esetleg van valami hozzáfűznivalód is? :wink:

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

A MAGUS egyik lényege, hogy annyira összetett, hogy gyakorlatilag mindent meg lehet magyarázni...

Miért állnak az Elfek az Északi Szövetség oldalára?

:arrow: Mert nem maradhatnak pártatlanok, és inkább ők, mint a fekete hadurak

:arrow: Mert az Északi Szövetség is segített nekik nyilván több alkalommal

:arrow: Mert A Sirenari Elfek eredendően jók

:arrow: Mert bele akarnak szólni a világ sorsába

:arrow: Mert az ellenség sorai közt vannak ősi ellenségeik

:arrow: Mert az Északi Szövetség nem pusztításra megy, hanem védelmezi magát, a Vörös Hadurak nem mennek át mondjuk kiirtani a Keleti Barbárokat, és az Elfek is védik az értékeket, mert van, ami a nem-elfek és az elfek számára is egyaránt érték

:arrow: És a legegyszerűbb: Mert ez a világ rendje, mert ők így látják sorsuk beteljesülését :D

Többet most nem sorolnék. És MGvel egyetértek, nem az *orrbólkifolyóváladék*-'zásnak kéne a közös témának lennie.

Maradtam Tisztelettel

Link a hozzászóláshoz

Rég nem hallattam magamról, ám most nem állhatom meg, h ne szóljak hozzá e témához:

Az elfek hosszú multú nép, már a másodkorban is hatalmas háborúkat vívtak ősi ellenségeik az aquirok ellen. Az ÉSZ-t alkotó államok töbnyire emberközpontúak, neves kivétel Haonwell és ugyebár Gianag a törpék és így közvetetten Tarin szövetségével is megáldva. Ynev hetedkorában veszélyes hozzáállás a függetlenség, ugyanakkor nem értek egyet Salamander azon állításával, hogy a világ dolgaiba bele szeretnének szólni, csendes szemlélődők ők már csupán. Viszont tisztában vannak vele, hogy a percéltű emberek szorgos nép, s a felesleges érdekkonfliktusoknak jobb elejét venni. Az elfek, a haonwelli szerves rezervátumot és a kráni elfeket kivéve (őket Ranagolnak tett esküjük köti a Hét Domb Hét Völgy vidékén) lényegében függetlenek, ellenben a kyreket s leszármazottaikat Tysson Lar óta nemigazán szívlelik :) Tehát az okok melyek végett Észak oldalára álltak, a történelmükben keresendő. Ryek egy speciális eset, ott Veichassur példája érdekes, oly viszonylatban, hogy a hosszúéletű nép bizonyos képviselői Urria más arcát látva álmaikban különleges tettekre szánták el magukat, amik nem feltétlenül fedik a Szövetség terveit. De erre a hetedkorban számos példát látunk, Airun al Marem Darton próféta tervei is szembenállnak a szövetség érdekeivel valamint Uwel bosszúi is kiszámíthatatlanok, ugyanakkor igazságosak. Ebből is látszik, hogy kalandozók is formálják Ynev világát, s köztük ugyebár az ősi népek képviselői is megtalálhatóak, akik nem minden esetben népük kiszakadott képviselői.

A másik fontos ok, amiért Toron vált ellenséggé, az a toroniak elfekkel kapcsolatos mentalitásukban keresendő. Lehet, hogy Erenben sem "szívlelik" az elfeket, de nem az a helyzet, ha egy elf a határain belülre keveredik, a legjobb esetben is száműzik. (Ezalól Toronban egyedül a Császári menlevél biztosít feloldozást.)

Továbbá Toron több ízben az Ediomadi aquirokkal szövetkezett, sőt az egyik Fekete Lobogó ediomadi pátriárka, birtokában van.

Most hirtelen ennyi indok jutott eszembe... :)

A Magyar Gergely által felvetett felháborodáshoz engedelmetekkel magam is hozzászólnék. Mégpedig, hogy Alan O' Connor-tól idézzek egy pár sort, "a szerepjátékos az ki csillogó szemekkel igyekszik könyvekkel a hóna alatt a következő játékülésre, ki karaktere színes kijátszásáért ül le játszani, s ahol a rendszer esetleges kérdéseivel KM-éhez fordul még a játék előtt, s mindenekelőtt szem előtt tartja játék élvezetét és gördülékenységét. tudomása van a rendszer hibáiról, de szereti a megalkotott világot, s mivel ezt is emberek alkották - ugyan több mint 500 oldalas szabálykönyvekben leírva az információkat Ynevről - tévedhettek, lehettek pontatlanok, indiszponáltak, hibázhattak. De aki felülmúlja őket, nosza rajta vesse bele magát, s alkosson jobbat, személyes véleményem: sok sikert hozzá, lelke rajta! A szerepjátékos nem a tüc-tüc bulikat válasza, a drogot, hanem szellemét, tudását növeli, hiszen rengeteg hasznos dolognak lehetünk megtanulói a M.A.G.U.S. -al, ami a legérdekesebb, hogy ezt először nem is sejtjük; Pl. a herbalizmus leírása az ET-ben.

Link a hozzászóláshoz

Lenne egy kérdésem!

Ha tudtok erre válaszolni - sumi kölcsön van adva. pontosabban egy haverom ellopta, de tagadja hogy nála van :evil: - akkor le is szálltam a témáról!

Nos, az aquirok úgy tudom nem tudják elhagyni ediomadot, konkrétan az ófa gyökerét. Én így tudom.

Ha ezt megcáfoljátok, akkor ez elég indok, hogy Sirenar _háború idején_ (ha aquirokat sorakoztat fel Toron) az ÉSZ mellé álljon.

Egyébként én sokkal életszerűbbnek ítélnék egy ÉSZ-Toron viszonyban semleges Sirenart, aki csak az aquirokkal foglalkozik, esetenként elf fejvadászokat küld Erenbe, megtorolni a sértéseket.

Mert A Sirenari Elfek eredendően jók

:?:

Hát nemtom. Szerintem a vadonban élés megkövetel egy bizonyos szintű kegyetlenséget, sosem soroltam az elfeket a "jók" közé.

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Csak gyorsan, mert sietek:

Elhagyhatják az ófa gyökerét, mindennemű Od-gócpontot elhagyhatnak, de a hatalmuk nagyon sokkal meggyengül, és huzamosabb ideig nem szeretnek másutt lenni. Azért nem szokták elhagyni északon pl. az Ófát, mert ott saját birodalmukban élhetnek, amúgy is csekély számuk nem igazán apad tovább, és a rájuk törő veszélyeket sokszoros erővel fékezhetik meg...

Többit máskor v valaki más

byebye

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...