Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Mit hozott a karakter otthonról?


Hány aranyat kap egy karakter?  

92 szavazat

  1. 1. Hány aranyat kap egy karakter?

    • Amennyi a szülei éves bevétele
    • Semmit
    • Amennyi a karaktergeneráló.exe be van
    • Mindenki döntse el maga


Recommended Posts

Üdvözlet!

Nem értem Sir, mi a probléma? Hogy érted, hogy otthonról hozott cuccok? Kidolgozol egy karaktert, dobsz k6-al a legjobb esetben ennyi aranyad van, ebből veszel magadnak ezt azt, esetleg a rended megadja az alapfelszerelésed, és indúl a karaktered...

Te arra vagy kiváncsi, hogy mit tartalmazhat egy ilyen alapfelszerelés? Ez kasztoktól függ, tolvaj esetében talán egy tolvajulcs készletet, egy lovag esetében: vértet, kardot, lovat mindent. De ez így van rendjén, itt még nincsen szó tápolásról.

A gond ott kezdődik, ha a karakter apucitól örökölt rúnás lunír kardal indúl. Vagy különösebb utánnajárás nélkűl már rendelkezik a Drágakő mágia MF-ával.

A karakter induljon csak annyival ami a tőrvénykönyvekben le van írva, egyéniségét az előtörténete és a játékod határozza meg. A különleges képzetségeiért és cuccaiért pedig harcoljon csak meg, izzadjon vért a kalandokban!

Link a hozzászóláshoz

Üdv, én ezt az elkobzós cuccot jónak tartom...

ha belegondolsz egy fejvadász pl nem álhat csak egy fegyvervől.. s dologban több a finomság.. ha felír egy kis szépségdobozt pl anélkül h pénzt adna ki érte, sztem tökéletesen rendben van, mivel álcázáshoz gyakran elengedhetetlen az ilyen apróság..

másrészt meg sztem egy kari hülye lenne lunir karddal indulni.. vagy olyan sokan nem gondolnak bele hogy a pengéért símán nekiesik egy csomó ember és kinyírja?

szval csak annyit akarok hogy számtalan apró tárgy meg miegymás van, ami hozzákapcsolódik egy kaszthoz vagy fajhoz és szerintem igazán megkaphatja, bár nem szabad tulzásba esni... mindenképp a km-mel kell megbeszélni a dolgot.

egyébként meg arról mit gondoltok , hogyha egy elf karit 50 évesen indítanak, ezt az időt mivel kéne kitöltenie? szerintem nem lehet hogy ugyan olyan tudású legyen mint pl egy ember ugyanabban a kasztban márcsak azért sem, mert több éve van tanulni...

Link a hozzászóláshoz

Az a baj, hogy sok játékosnak egy arany az csak egy ilyen kis sárga érmécske, amiért lehet venni dolgokat. Nem gondolnak bele hogy egy arany RENGETEG PÉNZ!!! Sok játékos pedig egyenesen kiköveteli magának az elf íjat, a teljes abbit vértet, etc. Márpedig egy ilyet nem semmi beszerezni! Már az is valami, ha az ember egy normálisabb hosszú karddal rendelkezik, nem hogy teljes vérttel, egy kész arzenállal meg egy csatalóval!

Akinek ilyene van, annak nem adták ingyen; pld a rend elvár tőle feltétlen szolgálatot és hűséget, stb.

Személy szerint annak a híve vagyok, amit mondtatok, hogy mindenki írjon fel magának azt amit akar, én meg majd jól lehúzom, de nekem mindig belekötnek (pedig sokat meghagyok). Viszont az a legeslegjobb amikor valaki kevés cuccal indul, így az utolsó rezéért is megdolgozik valamilyen módon, jobban fog kötődni a dolgaihoz és reálisabban fogja kezelni az értéküket. Nem szabad bőkezűnek lenni továbbá a játék során adott "tejföl"ért, avagy a játék során kiosztott felszerelésért, javakért. Illúzióromboló.

Link a hozzászóláshoz

Ha már a pénznél tartunk:

Ti használtok a játékban pénznemeket? Nekünk sokáig eszünkbe se jutott, de mostanában használjuk őket, szerintem színesíti a játékot, igaz több papírmunkával is jár pontosan dokumentálni kinek milyen pénzből mennyi van. Élénken emlékszem még arra az esetre mikor a Gorvikból hazatérő karakterek be akarták váltani a magukkal hozott sok-sok coquát pyarroni sepiára én meg úgy átvágtam őket, hogy az átváltás után alig maradt valamijük :D .

Az is emlékezetes eset, mikor volt náluk egy szekérderéknyi kráni perrca, de eléggé gyanús lett volna ilyen pénzzel fizetni vagy valahol beváltani. S lám, hiába van X aranyuk, ha az még vécépapírnak sem jó. :)

Link a hozzászóláshoz

Igazából én nagyonis szerettem volna, de a játékosaimra hallgattam és nem bonyolítottam a játékot. Amúgy biztos vannak olyan bankok ahol a játékosok beválthatták volna a pénzt, ha más nem beolvaszthatták volna, etc. Egyértelmű, hogy nem használják mindenhol a pyar érméket, sőt az is , hogy ahol beveszik nem ugyanaz az értékük, ezért is lenne jó más érméket is használni (bár az aranyat ki ne venné be :))

Link a hozzászóláshoz

Hell oh!

Nos szerintem azért egy karakternek Pl ha lovag lehet adni vértet, mert amíg a seregben volt addig szerintetek miben harcolt? És azt mérne vihetné el, hiszen a vértek nem egészen ugyanakkorák, és nem lehet minden boltba szerezni őket. És mi egyébként úgy játszunk hogy csak ruhát és fegyvert, esetleg vértet kap. egyébként álltalában ha gazdag a karakter akkor 3k6 arany ha kicsit gazdag akkor 2k6, egyébként k6.

Na csá

Link a hozzászóláshoz

Jaja! De egy lovagnak vagy van anyagi háttere (családi vagyon, telkek, várak, etc) vagy van egy mentora (rend, család, etc.). Ergo a vértet megkaphatja, de kiérdemelni a vértet véglegesen jó sok küzdelem után fogja csak (az meg már nem egy 1. szintű lovag, hanem legalább 2. SZVSZ). Márpedig egy vért ISZONYATOSAN DR

Link a hozzászóláshoz

Hell oh!

Nos, tehát egy lovag csak magasabb szinteken kap vértet? A kérdésem még, hogy egy karaktert lehet magasabb szinten indítani PL 2-on vagy 10-en? :)

Mi Pl úgy szoktunk játszani, hogy K6 és ha 1,2 akkor bronz ha 3,4,5 akkor sima ha 6 akkor abbit, de úgylátom ez egy kicsit bőkezü. :oops:

No és akkor ti, hogy szoktatok vértet szerezni???

A másik kérdsésem, a karakterem (varázsló) szóval egy fejvadászklánban is járt, még az előtörténetben és ott szerzett álcázás/álruha AF egy fegyverhasználatot AF (hosszúkard, mert ember vadász klán volt.) Szerintetek ez jogos?

Üdv

Link a hozzászóláshoz

Én azt mondom hogy egy karakter sem indul teljesen földönfutóként, hascak nem így írta meg az előtörijét. Egy lovag szerintem minimum lánc- vagy sodronyinggel kezd, de én inkáb azt mondom hogy félvértel. Elvégre egy nemesember hagyomány szerűen a valóságban is a 18. születsénapján személyre szabott páncélt kapott a szüleitől.

Én egyébként azt mondom hogy az induló karaktereket szinte akármivel fel lehet szerelni, kivéve természetesen az extrém dolgokat. Pldául egy első szintű karakternek nem engedem meg hogy abbit vértje/fegyverei legyenek, de egy 5. Tsz-ű karakternél szerintem ez már rendben van.

Minden esetre ha valódi életutat játszunk, akkor valami nagyon minimális kezdőfelszerelést, valami fegyvert, esetleg valamilyen vértet kapnak nálam a karakterek kezdéskor, meg némi élelmet és természetesen az alap felszerelést mint például kulacs, élelem, hálózsák, tűzszerszám, kova, tapló stb. Emellett még egykét aranyat kapnak, a többiért bizony keservesen meg kell dolgozniuk.

Link a hozzászóláshoz

hhmmmm

ahoj

nálunk életút játékban a varázslómmal, volt összesen (a varázsló iskolában használt egyneruhával együtt :) 3 rend ruhám, egy rövid karom, meg pár aranyam.ennyi. a kardművnek(sajna ő már kiesett, mert nem tud jönni, meg stb) volt hasonló mennyiségű ruhája, neki egy kicsit több aranya, mert csak úgy tudott eljönni erionba, h elszegődött karavánok mellé fegyveresnek és azért kapott egy minimális pénzt amúgy meg volt egy slan kardja egy slan tőrje, és egy íja.ennyi :)))

(a többiekére pontosan ne emléxem azért nem írtam le, de nem sokkal többel kezdtek ők is) a pénzért, cuccosokért meg kőkeményen meg kell dolgozni, pl: a varimnak az elátkozott vidéken kellet caplatnia ahhoz, h megtalálhassa a fát amiről majd egyszer a varázsbotjához való faág kell :)) lool.az egyik jk most szerzett egy abbit-acél csatabárdot, de most már 5.tszű, és kegyetlenül megdolgozott érte, de nem csak ő, hanem az egész csapat is :)))

ugyanakkor a topic kérdése arra is vonatkozhat, h mijen olyan képzettségekkel rendelkezik egy karakter az induláskor, amit nem a klánjánál tanult, vagy a rendházban sajátította el és nem nagyon kell érte kp-t fizetni, mert ezek "ráragadtak"...sztem.

Link a hozzászóláshoz

Hell oh!

Nos nálunk álltalába, a ruhájukon, fegyvereiken, és mondjuk 2K6 aranyon kívül, nem kapnak, mást, mert a 2K6, az tudom elég sok, de mivel nincs semmi sátruk, lovuk, vagy hasonló, ezért megkell venni azt, ez is próbatétel, lehet, hogy húzza az időt, de megéri.

Én varázslónak, csak ruhát,egy tőrt, meg pénzt adok. De egy lovagnak adok egy félvértet, lovagi kardot, lovat, kopját, pajzsot, vagy amilyen fegyvert akar.

Volt egy törpe gladiátor aki tarinból, jött és az apja elég kazdag kovács volt, nos neki adtam egy mithril gladiátor vértet, mert azért tarinban ez nem túl nagy ritkaság.

A tűzvarimnak, az előtörténetében az volt, hogy az apjával nagyon jó viszonyba volt és az apja aki szintén tűzvari, és a tűz pusztító útját választotta, és az enyém is ezt fogja, ezért kapta meg az apja abbit pikkelyvértjét.

Link a hozzászóláshoz

kezdésből tutti nem kapna egyik karakter sem mithrill cucost, talán cska egy mithrill érmét amit mondjuk a nyakában hord vagy vmi hasonló és ez jelkép, és szenta karakternek, és öl érte.hmm akkor talán, de vértet???ehmm.kezdésből... az nagyon sok, csak úgy mint (szerintem) az abbit pikkely vért!az ember még a fiának sem alyándékozza oda, főleg h az személyre szabott (vagyis kovácsolt :))tehát méretben sem megfelelő...

a varim nekem is csak egy rövd karddal, némi ruhával és kevéske arannyal indult el!

viszont mivel olyan közösségben élt , ahol elfek és félelfek éltek együtt egy városkához közel (haonwellben több ilyen kolónia is létezik), így ott megtanulta a karakterem az elfet , meg egy minimális szinten az ó-elfet is (keresett megtartót!), meg ugye az emberi nyelvet is meg kellett tanulnia...avgyis az sztem alap, h közös és anyanyelv, de nála ez nem egészen igy volt hanem erv, elf, és a közöst csak Doran falai között tanult :))

az óelfet meg azután fejlesztette AFre, miután 1.tszű lett és let szabad kpja :)))

Link a hozzászóláshoz

Ujjujjujj.. Ne dobálózzunk mithrill vértekkel még egy regény méretű előtöri esetében sem.. Én tőlzásnak találom az abbit csatabárdot, is, mindenesetre minden km döntse el maga, hogy mit enged meg és mit nem... Habár megengeded életük első pár játékalkalmával hogy egy láda arannyal rohangásszanak a jkid, akkor a jövőre nézve talán lesz egyfajta degenerációjuk ezen a szinten ^^ ÚGy értem ha úgy kezdenek bele hogy hűű megkapok mindent, akkor később is alap lesz nekik hogy azt írnak fel karakterlapra, amit akarnak. Én azzal szoktam fenyegetni, hogy mindenki az előtörténet függvényében kap felszerelést... sajna eddig a legtöbb jkm földönfutó volt ez miatt :D De egy karakterben szerintem az előtörténet a legesleg fontosabb! Ott alakul ki a karakter személyisége benned, a modora, a kinézete, a hátterei, sőőt mé a fegverei, vérteji és ruházata is!

Link a hozzászóláshoz

Hell oh!

Nos az abbit is sok hopsz :oops: .

Na mind1 már oda adtam, mellesleg, a Jk-k soha, nem reklamálnak ha a kaland végén kapnak 1 aranyat (nagy jutalom ként.)

De az előtörténet miatt kaptam azt az abbit pikkelyvértet, és apámnak mivel említettem hogy a tűz pusztító útját járja ezért kap egy aranyszínű sogroni vértet (from titkos fóliáns), és ugye nekem adta a régi vértjét.

No de meg is szívtam azzal a karakterrel mert pont azért mer tehetősek, csak jó kaját eszik, meg predocit iszik, ezért a gatyája is rá megy, csak hogy a KM, mégse legyen goodface.

Link a hozzászóláshoz

Hi

Nálunk ugy szokott leni hogy inditáskor nem igen van pénze senkinek max 1-2 arany.

Elötörténet szerint kapunk fegyvereket. Aki fejvadász klántag vagy valami lovagrend tagja az peresze teljes felszerelést kap. de egy sima kalandozo egy kardot egy börvértet egy kis költöpénz is irány a világ.

De a pénzugyi gondok hamar megoldódnak 3. szint után már nem tudják mire költeni. Pénz vegval extrém felszerelésekre de a beszerzése korlátolt és idöigényes ezért általában nem igen akadnak "nemeseb" felszerelések. Az én kardművészem 6. szintn kapta meg a 4 sfé-s tradicionális lemezvértet!

És a játék sokkal érdekesebb míg az embernek minden rezéért meg kell küzdenie

By LCF

Link a hozzászóláshoz

hán nálam talán a leg gaszdagabb amit othonról hoztam némi arany abbit acél sodronying meg egy lovagi kard lehet volt még pajzs is (nem nagy) na meg a paraszi ruha. de volt olyanom is aki kapott kráni vértet és sequort mara-sequort de ezért alapos elő történetet kellet kitalálnom szerintem 1-2 fegyver pl k6 arany és ruha azt elég többit szereze be maga

Link a hozzászóláshoz

1.: Légyszi ismerkedj meg az "Edit" funkcióval és használd is ki az általa adott csodás lehetőségeket! ^^ Köszi!

Szóval én már megintcsak beleszólok, mert indokolatlannak tartom az 1-2 fegyver + vért + k6 aranyas dolgot. Előtörténet nélkül legfeljebb 5 ezüst, egy tőr, meg egy váltás ruha!

Az a km pedig hibát követ el (általában és szerintem) aki csak úgy hozzávág egy jkhoz egy elf íjat, marasequort, abbit sodronyinget, etct...

NA már megint nem volt sok értelme a hozzászólásomnak! :o :roll:

Link a hozzászóláshoz

Hell oh!

Nos azt az íjjat a KM lafi volt.

Amúgy pedig a 2 fegyver mint sequor, mara-sequor, és kráni vért volt, mellesleg azért, mert klántag volt, csak a klánját kiírtották a idézem "Gorviki pííííí-k".

Mellesleg nekem ne szójjá ijeneket, mert én igasságosan adtam cuccokat. 8)

Üdv

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Most komolyan, abban a komoly előtörténetben ahol a karakter az egyetlen túlélő, ott lehet kráni cuccokat szerezni?

Vagy gorviki apróságok kiírtották az Anat-Akhant?

Mindenesetre nálunk mindig karakter és csapatkoncepció függő volt, hogy ki mit hozott otthonról. Volt olyan, amikor agyszál gatyában kezdtünk, de volt olyan is, amikor gorviki szappanoperát értsd: árnyháború játszottunk nemesi családdal, birtokkal, kastéllyal, stb.

Egyszer volt Anat-Akhan fejvadászcsapatunk is (klánon belül), mindenféle finomsággal.

Szóval a lényeg, hogy elvileg mese, csapat és játékosfüggő, hogy ki mit hozhat otthonról.

Sylvanus

Link a hozzászóláshoz

Én most csináltam egy 14 éves serdülő korban lévő domvik papot szerintem nagyon jó lesz értékei elégé jók lettek és csomó képzetséget fel sem irtam mert úgy irtam az előtörténetet hogy majd ha 3tsz en viszamegy és megtanitják mindenre és addig csak kisarkániumot tud. és alapból 1e-kapott és egy tőrt. na meg paraszti ruhát és a szent szimbólumot. Szerintem jó lesz:)

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...