Rodrigo Közzétéve: Június 9, 2022 Megosztás Közzétéve: Június 9, 2022 Ééértem. A magasabb Erősség az mennyivel drágítja meg? Esetleg egy kis vérszimpátia (belekovácsolják vagy ilyesmi) dob vagy csökkent az áron, (már ha megvalósítható)? Hogy ne legyen semleges a tárgy, ahhoz nem felelne meg esetleg egy vonatkozó drágakő? Vagy egy kicsit tartósabb tárgy, mint az erdőpille szárnya? Mondjuk sárkánygyík pikkelyekből készül vagy ilyesmi. Még igazából az a kérdés, hogy lehet-e ilyen a karakternek a fentiek függvényében 😀 Link a hozzászóláshoz
tetra Közzétéve: Június 9, 2022 Szerző Megosztás Közzétéve: Június 9, 2022 Egy 16 karátos drágakővel számolva kijön pl ez, ami egész kezelhető. 9E, mert hattal kell túlütni az ellenállását valakinek, átlag 11 ellenállással számolva az az esetek jelentős részében meglesz. És igen, lehet ilyenje a karakternek, ez olyan szép tárgy, ami egy magas szintű kalandozónak már része. Rayen Reval és Rodrigo kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Jadis Közzétéve: Június 16, 2022 Megosztás Közzétéve: Június 16, 2022 Én egy dzsenn harcoson vagy egy Arel papon gondolkozom eddig. Még alakul... tetra kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
tetra Közzétéve: Június 16, 2022 Szerző Megosztás Közzétéve: Június 16, 2022 Dzsenn harcosom volt már (két szablyával (egy dzsenn, egy sima) kétkezes harc), kifejezetten jól jöttek az adottsághoz készített diszciplínáim! Jadis és Rayen Reval kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Rayen Reval Közzétéve: Június 17, 2022 Megosztás Közzétéve: Június 17, 2022 Sziasztok, nem találtam a TTK-ban a Hadvezetésnek megfelelő képzettséget. Ha nem csak én néztem félre, akkor használható helyette a Szakma (stratéga), vagy a Tudomány (stratégia) képzettség valamelyike? Esetleg a Meggyőzés képzettséggel összetettben? Link a hozzászóláshoz
tetra Közzétéve: Június 17, 2022 Szerző Megosztás Közzétéve: Június 17, 2022 Egy órával ezelőtt-kor Rayen Reval írta: Szakma (stratéga) Pont így működik, igen, ha megnézed, a Harcos kap is Szakma (Hadvezetés)-t. Még gyúrom hullát, hogy néhány más képzettséget is minősítsünk át általános Tudomány vagy Szakma részbe, mert szerintem rémesen túl specifikusak. Antail és Rayen Reval kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Rodrigo Közzétéve: Június 22, 2022 Megosztás Közzétéve: Június 22, 2022 Sziasztok! Esetleg ránéznél tetra, hogy ez így életképes-e? Vagy nagyon benéztem és nem használható/egyoldalú? Bárd 15_Nyt.txt Link a hozzászóláshoz
tetra Közzétéve: Június 22, 2022 Szerző Megosztás Közzétéve: Június 22, 2022 Annyit mindenképp megjegyeznék, hogy a Karizma a Bárd manájának az alapja, nem az Intelligencia. Illetve hogy az öregség miatt majd három romláspróbát dobunk a táborban, de ez a képzettségeket nem, csak a számolt értékeket befolyásolja. A többit még rágum hullával, mert felvet problémákat a karakter Rodrigo kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Rodrigo Közzétéve: Június 22, 2022 Megosztás Közzétéve: Június 22, 2022 39 perccel ezelőtt-kor tetra írta: Annyit mindenképp megjegyeznék, hogy a Karizma a Bárd manájának az alapja, nem az Intelligencia. Illetve hogy az öregség miatt majd három romláspróbát dobunk a táborban, de ez a képzettségeket nem, csak a számolt értékeket befolyásolja. A többit még rágum hullával, mert felvet problémákat a karakter A manái így se kerültek kimaxolásra, nem az illúziókat szántam fő erősségnek. A kor miatti dobásoknál, meg titkon reménykedem egy "nem éli meg a következő szintet"-ben és rágyúrok a hősi halál/Darwin díj valamelyikére (Tudom narratívban is kipróbálhatnám, de nekem is tele lett a táncrendem, mire felvetődött a lehetőség.) Nem matekoztam ki mennyire működik a "végtelen számú" dobás és érdemes-e erre halmozni a képzettségeket (kapáslövés, kétkezes harc), illetve működik-e az alkarvédő tőrrel a kézben, esetleg lehet e lábsöpörni, ha valaki közel jön, de igyekeztem a búgócsigát lemodellezni, csak nem két fajvadászkardos kobratáncos verzióban, hanem dobálózósban... Aztán majd kiderül, hogy hasznos e a harcban vagy csak a cirkuszban jó látványosságnak. Illetve ami felmerült bennem, hogy az előzőekben kialakított 2 tőr elég-e körönként ennyi támadáshoz (fizikailag odaér e a célponthoz, mire visszateleportálnám és újra eldobnám) Link a hozzászóláshoz
tetra Közzétéve: Június 22, 2022 Szerző Megosztás Közzétéve: Június 22, 2022 Egy órával ezelőtt-kor Rodrigo írta: Illetve ami felmerült bennem, hogy az előzőekben kialakított 2 tőr elég-e körönként ennyi támadáshoz (fizikailag odaér e a célponthoz, mire visszateleportálnám és újra eldobnám) Játéktechnikailag egy támadás be van fejezve az akció végén. Mivel a kör 10 másodperces, ezért ez csak a nagyon távlövő tevékenységeknél okozna problémát, ahol másodpercekben mérhető a kilövés és a becsapódás közötti idő. Rodrigo kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
tetra Közzétéve: Június 24, 2022 Szerző Megosztás Közzétéve: Június 24, 2022 Érdemes lassan nekiállni a karaktereknek, ha valaki még nem kezdett el gondolkodni sem Ha meg is akarjátok osztani egymással, akkor méginkább. Jadis, Hulla és Rodrigo kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Jadis Közzétéve: Június 25, 2022 Megosztás Közzétéve: Június 25, 2022 A gondolkodás megvolt, az elkészítés még várat magára, de igyekszem. tetra kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Hulla Közzétéve: Június 25, 2022 Megosztás Közzétéve: Június 25, 2022 11 órával ezelőtt-kor tetra írta: Érdemes lassan nekiállni a karaktereknek, ha valaki még nem kezdett el gondolkodni sem Ha meg is akarjátok osztani egymással, akkor méginkább. Egyébként legalább koncepció szinten jó lenne itt informálni egymást a várható karakterről, hogy mi játékosok és a KM is tudjon tervezni. (Én még egy slan és egy bm közt ingadozom. Elsősorban arra várva, hogy a többiek mit is hoznak.) Rayen Reval és Rodrigo kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Owden Közzétéve: Június 25, 2022 Megosztás Közzétéve: Június 25, 2022 Őszintén szólva én erősen gondolkozom a varázslón, mert tudom hogy Hulla imádja a varázslóimat A többi ötletem íjász vagy valamilyen lovag/paplovag, de utóbbi már van Rodrigo, tetra, Rayen Reval és 1 további kalandozó kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
tetra Közzétéve: Június 25, 2022 Szerző Megosztás Közzétéve: Június 25, 2022 Varázslóhoz rugalmasságot, internetelérést (vagy offline Varázsműhelyt), és kompromisszumképességet kérek, de szívesen látnám. Rodrigo, Rayen Reval és Owden kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Jadis Közzétéve: Június 25, 2022 Megosztás Közzétéve: Június 25, 2022 Szerintem, ha a csapatnak megfelel, akkor én hoznám a dzsenn harcost. Hulla, tetra, Rodrigo és 1 további kalandozó kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Rayen Reval Közzétéve: Június 28, 2022 Megosztás Közzétéve: Június 28, 2022 Sziasztok, Elkészült az első Sogron paplovagom ebben a rendszerben. Kíváncsian várom, mennyire állja meg a helyét a többiek között. Rayen Reval (Sogron paplovag).txt Hulla és tetra kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
tetra Közzétéve: Június 28, 2022 Szerző Megosztás Közzétéve: Június 28, 2022 Megjegyzések: A hosszú pengék Lf-hez nincs meg a tulajdonságátlaga a karakternek, ahogy ki is jelzi a karakterlap. Korábban le voltak tiltva azok az opciók, amikhez nem volt meg az átlag, de a rugalmasság miatt (amikor állítgatni akar az ember valamit) úgy döntöttem, hogy engedélyezem, csak megjelölöm. Tehát azt nem tudod felvenni, ha nem javítasz a szükséges Ügy Gyo tulajdonságokon. A képzettségeknek van elég hely, mert a rendszer a tulajdonságok alapján adja meg, hogy összesen hány darab képzettséged lesz. A különleges támadás egzaktul le van írva, hogy micsoda, és ezeket mind tudja a karakter, beleértve a lótáncoltatást is. A TV mágia felvétele előtt azért jól esett volna egy kérdés erről, mert ahogy fentebb is írtam, így sincs túl sok jelentősége a kasztoknak a karakterfejlődés során, hát ne trampoljunk rá olyan könnyen egy másik kaszt dolgaira. De itt most azt mondom, hogy illik és okés. Nyelvismeretet felesleges felvenni olyan nyelvre, amire van kultúrköröd, a nyelv és a kultúra érdekesen működik együtt. Szóval szívesen látok egy v2 változatot, ha esetleg valamit ki szeretnél javítani Catsmile és Rayen Reval kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Rayen Reval Közzétéve: Június 28, 2022 Megosztás Közzétéve: Június 28, 2022 Köszönöm a visszajelzést. A képzettségeket javítottam, de még így sem kaptam plusz rublikákat a hiányzó néhány darabnak... ha van ötlet, mit rontok el, figyelek... A különleges támadásnál tényleg nincs írva sehol, hogy "fajtánként" külön fel kellene venni, ez csak az én képzelgésem volt. Elnézést, hogy nem kérdeztem rá a TV mágiára Sogron paplovag esetében, ez megint csak arra vezethető vissza, hogy az én fejemben elválaszthatatlan a kettő. Csatolova küldöm a javított változatot. Abban reménykedve, hogy a karaktert rendbe raktam, megpróbáltam elkészíteni az Alkotóműhelyben a Főnixek számára elérhető különleges képességeket és a Tűztagadó pikkelyvértet. Jöjjön hát a: Tűzkard, A célom egy személyhez kötött, 5 éven keresztül folyamatosan, parancsszóval aktiválható/deaktiválható varázskard volt, mely 5E tűzsebzésre képes. Alapvarázslatnak a Forma tűzvarázslatokból a Tűzkardot használtam Elementál idéző karkötő, Szintén személyhez kötött, 5 éven keresztül működő, parancsszóra aktiválható varázstárgy, mely a Felső tűzmágia, Elementál idézés varázslatát biztosítja viselőjének. Tűztagadás pikkelyvért, Személyhez kötött, 5 éven keresztül folyamatosan működő mágikus vértezet, mely az Alap tűzmágia Tűztagadás varázslatára épül. +1: Szent Szimbólum, Kíváncsiságból lemodelleztem ezt is. A Távolság önmaga (1) és a Terület (zóna, 5) aspektusokon kívül minden más aspektusa maximális, hiszen segítségével elméletben bármilyen hatás megidézhető. (még ha a gyakorlatban nem is ) Játék közben akkor kerülhet elő, ha valaki Destruálni akar egy Szent szimbólumot. Még nem látom át a varázstárgyak gyakoriságát ebben a rendszerben, de ezek közül bármelyiknek örülnék. Rayen Reval (Sogron paplovag) v2.txt Link a hozzászóláshoz
tetra Közzétéve: Június 28, 2022 Szerző Megosztás Közzétéve: Június 28, 2022 28 perccel ezelőtt-kor Rayen Reval írta: de még így sem kaptam plusz rublikákat a hiányzó néhány darabnak... Az öregedés miatt kicsit faramucin megfogalmazva a Statisztikák szekcióban van ez a szabály: @Hulla szerintem át kéne rakni a Képzettségekhez vagy oda is átrakni. 28 perccel ezelőtt-kor Rayen Reval írta: Elnézést, hogy nem kérdeztem rá a TV mágiára Sogron paplovag esetében Érthető az igény, csak a képzettségeknél fel van sorolva a Titkos képzettségek közé az összes mágikus képzettség, így minden esetben mesélői megbeszélést igényel. A varázstárgyakkal nincs problémám, én nem így csináltam volna meg őket, de működőképesnek tűnnek. Abban nem vagyok biztos, hogy az idéző cuccnál mi a két Időtartam aspektus. Mert az 1 töltet az azt jelenti, hogy amikor elsütöd, onnantól a varázslat létrejön, és Időtartamig hat, de csak egyszer. Lehet, hogy sokéves időtartam helyett inkább több töltetet raknék beléjük, rövidebb időtartammal. Viszont idézéssel nem szívesen játszanék, hacsak ki nem dolgozod nekünk a Bestiárium idevágó részét. Hulla, Rayen Reval és Catsmile kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Rayen Reval Közzétéve: Június 28, 2022 Megosztás Közzétéve: Június 28, 2022 41 perccel ezelőtt-kor tetra írta: Az öregedés miatt kicsit faramucin megfogalmazva a Statisztikák szekcióban van ez a szabály: Köszönöm a képet, ez így teljesen más helyzetet teremt. 44 perccel ezelőtt-kor tetra írta: A varázstárgyakkal nincs problémám, én nem így csináltam volna meg őket, de működőképesnek tűnnek. Úgy szerettem volna megalkotni őket, hogy Tűzvarázslói mágiából legyenek származtatva, ne Magasmágiából, ha már Ordanban készülnek. Kissebb szinten valószínűleg az Erősséget és az időtartamot csökkenteném, de 15. tsz-ű kalandozónál kicsit elszállt a képzeletem. Ettől függetlenül az alternatív megoldások jöhetnek. 47 perccel ezelőtt-kor tetra írta: Abban nem vagyok biztos, hogy az idéző cuccnál mi a két Időtartam aspektus. Mert az 1 töltet az azt jelenti, hogy amikor elsütöd, onnantól a varázslat létrejön, és Időtartamig hat, de csak egyszer. Lehet, hogy sokéves időtartam helyett inkább több töltetet raknék beléjük, rövidebb időtartammal. Az első időtartam arra vonatkozna, hogy miután a karakter első alkalommal felveszi, még 5 évig lesz használható. Extra aspektusként azt jelöltem meg, hogy az Elementál idézés varázslat értelmében az idézett lény egyszerre 30 percet marad az elsődleges anyagi síkon. Gondolkoztam abban, hogy ki/be kapcsolásonként a lény megjelenik és eltűnik, de mivel ez volt az eredeti varázslat időtartama is, ezért maradtam ennél. 53 perccel ezelőtt-kor tetra írta: Viszont idézéssel nem szívesen játszanék, hacsak ki nem dolgozod nekünk a Bestiárium idevágó részét. Szerencsére Hulla kidolgozta már a Tűzelementált a TTK 275. oldalán. Rayen Reval (Sogron paplovag) v3.txt Link a hozzászóláshoz
tetra Közzétéve: Június 28, 2022 Szerző Megosztás Közzétéve: Június 28, 2022 Na akkor mégegyszer. A varázstárgy elsüt egy varázslatot aktiváláskor. Az, hogy ezt hányszor tudja ellőni, a töltet határozza meg. Ha te szeretnél egy olyat, hogy a varázstárgy ellövi a varázslatát, és utána te évekig tudod azt ki-be kapcsolni, azt gyanítom egy Kontrollált módosító és egy extra Mechanizmus segítségével lehetne megoldani. Mondjuk idézéssel ez pont nem tudom, hogy hogy működne együtt. De majd @Hulla megmondja a tutit. Rayen Reval kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Rayen Reval Közzétéve: Június 28, 2022 Megosztás Közzétéve: Június 28, 2022 M*Patch fórumán volt erről szó, miszerint: Hulla szerint: 2022. JÚNIUS 24 - 22:30 Ha egy egy személyhez kötött (4) varázstárgyat levesz a tulajdonosa, akkor általában megszűnik a hatás. Ám ha az eredeti Időtartam lejártáig ismét felveszi, akkor a mágikus hatás is visszatér. Szerintem egy ilyen Működésű tárgy esetében (pl. láthatatlanná tevő gyűrű), a legegyszerűbb módszer az, ha az alany leveszi a gyűrűt. Úgy gondolom, hogy ha pl. körbeforgatással akarom ki/be kapcsolhatóvá tenni, akkor viszont ahhoz egy extra Mechanizmus aspektust rendelnék a ki-/bekapcsolási művelethez. E szerint igyekeztem eljárni, vagyis, miután a karakter megkapja a varázstárgyat a benne rejlő mágia aktiválódik, ám a tényleges idézés csak akkor valósul meg, ha elhangzik a parancsszó. Ekkor a megidézett lény max. 30 percig marad a karakter mellett. Ez 5 éven keresztül bármikor használható. Az általad említett töltetes megoldás sokkal egyszerűbb lenne, de olyan varázstárgyat szerettem volna, amit nem lehet Ordan ellen felhasználni és ha el is kerül a karaktertől, néhány éven belül megszűnik varázstárgynak lenni. De az Alkotóműhely még egy fokkal a tökéletes megértés előtt jár nálam egy lépéssel, úgyhogy a Te szavad dönt. Link a hozzászóláshoz
Hulla Közzétéve: Június 29, 2022 Megosztás Közzétéve: Június 29, 2022 Na, most akasztják a hóhért! Elöljáróban, hogy most a 0.86 szerinti megközelítésről tudok íni, szóval az anyag még formálódik. Idéz Tűzkard, A célom egy személyhez kötött, 5 éven keresztül folyamatosan, parancsszóval aktiválható/deaktiválható varázskard volt, mely 5E tűzsebzésre képes. Alapvarázslatnak a Forma tűzvarázslatokból a Tűzkardot használtam Itt elkészítik neked a kardot. Ez kerül egy adott varázserőbe. Ha a kardot a kezedben tartva kimondod, hogy "bikkmakk", akkor a lángok ki/be kapcsolódnak rajta. Amikor kikacsolod vagy elengeded a tárgyat, akkor a lángok varázserő képében visszatérnek a kardba. Ha bármikor pl. elemi víz érintkezik a lángokkal, akkor "örökre" csökken a kard által generált lángok ereje. Idéz Elementál idéző karkötő, Szintén személyhez kötött, 5 éven keresztül működő, parancsszóra aktiválható varázstárgy, mely a Felső tűzmágia, Elementál idézés varázslatát biztosítja viselőjének. Itt elkészítenek neked egy karkötőt. Ez öt éven keresztül arra vár, hogy kimond azt "blabal", akkor majd a tűz síkjáról melléd teleportál egy tűzelementált max 30 percre. Itt ha kikapcsolod, akkor az elementál visszatér a saját síkjára. (hova máshova mehetne?). Szóval nem tudod újra megidézni, mert a tárgyad ereje kimerül. A hatást (idézés) végre hajtotta. Itt talán segítene az, ha a töltethető vagy töltődő lenne a tárgy. @Rayen Reval Egyébként jó, hogy feszegeted ezt a témát, mert ilyenkor derül fény arra, hogy min kell még dolgoznunk. Köszi! tetra és Rayen Reval kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Rayen Reval Közzétéve: Június 29, 2022 Megosztás Közzétéve: Június 29, 2022 11 órával ezelőtt-kor Hulla írta: Ha bármikor pl. elemi víz érintkezik a lángokkal, akkor "örökre" csökken a kard által generált lángok ereje. Köszönöm a figyelmeztetést, erre jó lesz figyelnem. Ennek alapján felmerül bennem, hogy egymáshoz kapcsolódó, de két külön varázslat lehet egyazon varázstárgyba zárva? Itt a (fentebbi figyelmeztetésnek hála) Kék láng varázslattal megtámogatott Tűzkardra gondolok. Az 5 legmagasabb aspektus értékből kiindulva minimális változás lenne az Alkotóműhely szerint, ha a második varázslatot extra aspektusként felveszem minden kategóriában, de nem tudom, hogy egyáltalán lehet-e? 11 órával ezelőtt-kor Hulla írta: Itt elkészítik neked a kardot. Ez kerül egy adott varázserőbe. Ha a kardot a kezedben tartva kimondod, hogy "bikkmakk", akkor a lángok ki/be kapcsolódnak rajta. Amikor kikacsolod vagy elengeded a tárgyat, akkor a lángok varázserő képében visszatérnek a kardba. 11 órával ezelőtt-kor Hulla írta: Itt elkészítenek neked egy karkötőt. Ez öt éven keresztül arra vár, hogy kimond azt "blabal", akkor majd a tűz síkjáról melléd teleportál egy tűzelementált max 30 percre. Itt ha kikapcsolod, akkor az elementál visszatér a saját síkjára. (hova máshova mehetne?). Szóval nem tudod újra megidézni, mert a tárgyad ereje kimerül. A hatást (idézés) végre hajtotta. A 30 percet szerintem felejtsük el, mert belerondít az 5 éves Időtartam aspektusba. E nélkül az Idéző varázstárgy 5 éven keresztül folyamatosan biztosítja az idézéshez szükséges varázserőt, csakúgy, mint a Tűzkard esetében. Aktiváláskor létrejön egy egyszeri teleport varázslat, aminek energiája azonnal visszatér varázserő képében a karkötőbe, és egy tudati ráhatás (TTK 142. o.), ami addig tart, míg a varázstárgyat ki nem kapcsolják, vagy le nem veszik. Kikapcsolásnál a tudati ráhatás és a teleport varázslathoz szükséges varázserő is visszatér a karkötőbe. Ehhez mit szólnál? Ellenkező esetben a Tűzkard ugyan úgy kimerül, hiszen első használatkor a hatást (Tűzkard) végrehajtja. (Még egy zárójeles apróság Az eredeti Tűzelementál idézés varázslatnál nincs kikötve, hogy az Időtartam lejártakor a lény automatikusan visszakerül a saját síkjára, csak az, hogy az Időtartam lejártáig ENGEDELMESKEDIK! Vagyis az időtartam lejárta után, akár rá is támadhat a megidézőjére. ) Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés