Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Péntek 19:30 - Paranoia (ST)

Recommended Posts

Könnyed Paranoia kaland várható péntek este vacsora után. A kalandozók közt ez lesz a harmadik session így 11 év alatt, szóval ritka alkalom. Sokat kell készülni rá. :D

• Játékosok (6 fő): Kata, Nut, Albruk, Alga, Shordanus, kZoli
  • Kaland: könnyed bevezető kaland, teljesen egylövetű
  • Karakterek: kidolgozás a helyszínen, a játék részeként
  • Rendszer: Paranoia 2. kiadás (1987) 
  • Felkészülés: tilos. Itt a fórumon persze lehet beszélgetni róla, kérdésekre is válaszolok korlátozott mértékben. 
  • Nézők: szabad a pálya, ha valakit érdekel a játék

A következő bejegyzés hangulatkeltő, játék részeként ez a beszélgetés nem valósulhatna meg.

Előre szóltam. :tuzes:

Egy fontos alap infó a játék logikájának megértéséhez. Az egész rendszer az alábbi biztonsági színkódokat használja, amiből a leggyengébb és ezáltal a legkevesebb jogosultsággal járó biztonsági színkód  az Infravörös. 

• Infravörös (IR)
  • Vörös (R)
  • Narancs (O)
  • Sárga (Y)
  • Zöld (G)
  • Kék (K)
  • Indigó (I)
  • Viola (V)
  • Ultraviola (UV)

Félreértések elkerülése végett, a szabálykönyv ismeretéhez Ultraviola biztonsági szint kell. Így nyer értelmet az az általános elv, hogy a játékosok nem készülhetnek a játékra.

Link a hozzászóláshoz

- Jónapot Polgártárs! Miben lehetek a segítségedre?

---- Meg tudnád mondani, hogy működik ez a játék?

- Sajnálom polgártárs, az információ jelenleg nem elérhető.

---- Micsoda? Nem lehet mégis valahogy információhoz jutni?

- Még nem tartozol a Problémamegoldók közé, ezért a biztonsági azonosító szinted jelenleg INFRAVÖRÖS. Az általad kért információk eléréséhez VÖRÖS szint szükséges. Nincs felhatalmazásod arra, hogy megismerd a szabályokat. Mindig kéznél a segítség.

---- Huhh. A játékok többségében arra buzdítanak, hogy ismerjem a szabályokat.

- De nem a Paranoiában. Itt nem tudod, hogy ki az ellenség és ki a barát. Nem tudod, hogyan működik a felszerelésed. Nem ismered a szabályokat. Egy dolog biztos csak: mindenki a bőrödre pályázik.

Mindig légy éber! Senkiben se bízhatsz! Tartsd kéznél a lézerfegyvered!

Tudatlanság és félelem; félelem és tudatlanság. Ezek a kulcsszavaink.

---- De hallottam valamit egy számítógépről.

- Nem, A Computerről hallottál. A Computer a barátod. Bízz a Computerben. A Paranoiában Problémamegoldót fogsz játszani, és a Computer szolgálatában állsz. Te vagy a Computer bizalmasa és ügynöke.

---- Hogyan leszek Problémamegoldó?

- Jelentetted egy barátod árulását. Kivégezték a Computer elleni összeesküvés vádjával. A Computer kitüntetett ezzel a feladattal hűséged miatt.

---- Mit kell egy Problémamegoldónak tennie?

- A feladatod, hogy felkutasd az árulókat és kivégezd őket. Más szavakkal keresd meg a problémát és oldd meg.

---- Kik az "árulók"?

- Az árulók olyan gonosz emberek, akik elárulják barátunkat a Computert és el akarják pusztítani az emberiséggel együtt. Az Alfa Komplexumban élünk, az árulókat pedig le kell leplezni és el kell pusztítani.

Minden mutáns áruló, mert genetikailag tökéletlenek. Nincs helyük az Utópiában. Végezni kell velük.

A titkos társaságok tagjai is mind árulók. A titkos társaságok a Computer ellen ármánykodnak, hivatalosan nem engedélyezte őket a Computer, el kell őket pusztítani.

Mellesleg... te egy mutáns vagy és egy titkos társaság tagja.

---- Én egy... mutáns vagyok?

- Így van! Minden Problémamegoldó csak arra vár, hogy leleplezhessen és kivégeztessen. Sok Problémamegoldóval fogsz együtt dolgozni. Fegyvereik vannak, veszélyesek.

---- OK ok. Tegyük ezt tisztába! Áruló vagyok. Az árulásért járó büntetés: halál. A feladatom, hogy levadásszam és megöljem az árulókat. Ráadásul olyanokkal fogok dolgozni, akiknek ugyanez a feladatuk. Mindegyikük célja, hogy engem hidegre tegyenek.

- Nem teljesen. Mindegyikük célja, hogy az árulókat tegyék hidegre. Õk nem tudják, hogy te egy komcsi mutáns áruló vagy.... még nem.

---- És ha rájönnek, hogy az vagyok, akkor megölnek?

- Meg fogják próbálni. Persze ha te bizonyítod be róluk előbb, hogy árulók, akkor kivégzik őket és így túlélheted. Természetesen a hamis tanúzás is árulás.

---- Tehát be kell bizonyítsam, hogy árulók, mielőtt ők tennék ugyanezt velem. Ha nem sikerül időben... meghalok.

- Pontosan. Vigyázz, mindenhol árulók lapulnak! Mellesleg: halott árulók nem tudják bizonyítani, hogy ártatlanok és nem tudnak ellened vallani sem. A legjobb, ha előbb lősz, aztán kérdezel.

Mindig légy éber! Senkiben se bízhatsz! Tartsd kéznél a lézerfegyvered!

---- Biztos vagy benne, hogy ez jó lesz így?

- Egészen biztos vagyok benne polgártárs. Természetesen jó móka lesz. A Computer ezt mondta és a Computer a barátod. Kételkedsz a Computer bölcsességében? Kételkedni a Computerben árulás!

---- Nem, nem, egyáltalán nem!!! Ha a Computer azt mondta, hogy jó móka lesz, akkor biztosan jó móka lesz! Csak egy komcsi mutáns áruló hinné ezt másképp!

- Kiváló, polgártárs! Érted a lényeget, ezért előléptetésben részesítelek. Mostantól a biztonság azonosító szinted VÖRÖS. Üdvözöllek a Paranoiában!

Link a hozzászóláshoz

Kedves problémamegoldó polgártárs!

Régen jelentkeztem, de nem utoljára! A felkészülés következő lépése a karakteralkotás. Mellékelem a frissített karakterlapot, ezt kellene az alábbiak szerint kitölteni.

Ha megvagytok, kérlek juttassátok el a Computerhez (hozzám)!

A karakteralkotás lépései: 

1 - Név (válassz egy keresztnevet)

A teljes neved majd úgy néz ki, hogy Keresztnév-R-[Szolgáltató Egységed]-1 

A neved végén a szám a klónod sorszámát jelöli.

Példa: Peter-R-LÉGY-1 vagy Maria-R-KF-1

Írd fel a neved a karakterlapra

2 - Tulajdonságok

Dobj d20-szal minden tulajdonságodra. Kettőt kiválaszthatsz a végén, amit újra dobhatsz. Ha kevesebbet dobsz másodszorra, mint elsőre, akkor így jártál. Két újradobást nem lehet felhasználni egy tulajdonságra. Az eredményeket írd fel a karakterlap megfelelő rubrikáiba

Tulajdonságlista:

• Erő
  • Gyorsaság
  • Ügyesség
  • Állóképesség
  • Moxie (Intelligencia)
  • Chutzpah (Karizma)
  • Mechanika
  • Mutáció

3 - Számított képességek

Ezek a karakterlapon elviekben automatikusan töltődnek (a Computer sosem téved, tehát működik)

• Teherbírás: (Erő-12)x5 + 25
  • Sebzésbónusz: Erő 14-18: 1, Erő 19+: 2
  • Macsóbónusz: Állóképesség 14-18: 1, 19+: 2
  • Képzetség bázisok (Ügyesség, Gyorsaság, Moxie, Chutzpah, Mechanika):
    • 1-3. 0
    • 4-6: 1
    • 7-10: 2
    • 11-14: 3
    • 15-17: 4
    • 18+: 5

4 - Szakértelmek

A karakterlapon lévő képzettségekre összesen 30 pontot oszthatsz szét. Végeredményként egyetlen képzettség (tulajdonság alapokkal módosítva) sem lehet több 12-nél. Ha tehát az alap 4, akkor maximum 8 pontot tehetsz rá. 

5 - Szolgáltatási Egység

Az alfa komplexum összes lakója valamely szolgáltatási egységhez tartozik. A problémamegoldó karaktereknek is választaniuk kell, a következő listából:

• Belbiztonsági Szolgálat (SZERV)
  • Technológiai Szolgáltatások (TESÓ)
  • Lakásügy és Szórakozás (LASSZÓ)
  • Honvédelem (SEREG)
  • Logisztika, Élelmezés és Gyártás (LÉGY)
  • Energiaszolgáltatás (ÉSZ)
  • Kutatás és Fejlesztés (KF)
  • Központi Feldolgozó Egység (CPU)

Válassz egyet, írd fel a karakterlapra (válaszd ki a legördülő menüből).

6 - Mutáció

Az alábbi listából kell egyet választanod:

• Adrenalinlöket
  • Bűbáj
  • Agyfürkészés 
  • Elektrosokk
  • Befolyásolás 
  • Energiapajzs
  • Hiperérzékek
  • Levitáció
  • Gépszimpátia
  • Csodagyomor
  • Szaki 
  • Agyrobbantás 
  • Átváltozás 
  • Megérzés 
  • Tűzgyújtás
  • Regeneráció
  • Telekinézis
  • Telepátia 
  • Teleportáció
  • Röntgenlátás

7 - Titkos társaság

Anti-Mutánsok
Hackerek
Kommunisták
Gépszellem
Halálleopárd
Programozó Krisztus Első Egyháza
Frankenstein Pusztítók 
Szabad Vállalkozások
Humanisták
Illuminátusok
Misztikusok
Technokraták
Pszionisták
Hív a Természet!
Romantikusok
Pusztíts!

karakterlap.xls

Link a hozzászóláshoz
9 órával ezelőtt-kor Sir Thomas írta:

Polgártárs! 

A Computer a barátod, értékeli erőfeszítéseidet, ezért segítő szándékkal rámutat a hibádra, hogy az 5, 6 és 7-es karakteralkotási pontok nem tükröződnek a karakterlapodon.

Legyél szíves pótolni a hiányosságot! 

Köszönöm az együttműködést!

Hm... Computer... nem értem... valami hiba lehet a rendszerben. Az 5,6, 7-es pontokat én látom az itthoni gépemen. Azt töltöttem fel. Legfelül a legördülő sávokban kiválasztottam. Nem értem itt miért nem érzékeli kedves Computer.... a hiba az Ön rendszerében nem lehet?

Letöltöttem innen, amit feltettem és ott vannak a hiányolt adatok, csak annyit kellett tennem, hogy feljebb vittem a kurzort, mert nem az elejétől láttam a táblázatot....nem kritika kedves Computer, de lehet nem ártana egy kis rendszerfrissítés.

Jóindulatodat köszönöm!

Bár

Link a hozzászóláshoz
40 perccel ezelőtt-kor Gabor írta:

Itt a Computer legelkötelezettem híve. Úgy vélem találtam egy felforgató elemet. A következő utasításig megfigyelésem alá vonom. :ph34r:

Kedves Polgártárs!

Ugyan nem vagyok valami okos - ezt még a Computer sem állítja rólam -, de valami azt súgja, hogy utalni szándékozott valakire.... nagyon kíváncsi vagyok ki lehet.

Nem bízok a felforgató elemekben.

Szerkesztve ekkor: , Nut által
Link a hozzászóláshoz

Oh, Kavaró Polgártárs felvetette, hogy lehet az a gond, hogy ubuntu-ban és LibreOffice segítségével készítettem a karakterlapot és más rendszerben megnyitáskor adatot veszít. Fogalmam sincs mit jelent ez pontosan, de megerősít abban a hitemben, hogy a gond sajnos a Computernél van, mert ha nálam jó, akkor nem lehetek én a hibás.... vagy lehet Kavaró-1-ÉSZ-R polgártárs át akar verni?

Link a hozzászóláshoz

Barátságos, Boldogságos, és Mélyen Tisztelt Computer!

Mint a leglekötelezett híve, Pumped-R-SZERV-1 jelentkezik eligazításra!

Egyben felajánlom képességeim legjavát, hogy tápláljam a Békét, Boldogságot, és Rendszeretetet - a Computer belátása szerint - e gyönyörű környezetünkbe.

Az Igazságos és Szerető Computer híve:
- Pumped-R-SZERV-1 :wub::viragos::respect:

Pumped-R-SZERV-1-karakterlap.xls

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...