gord a polihisztor Közzétéve: Október 14, 2003 Megosztás Közzétéve: Október 14, 2003 Link a hozzászóláshoz
gord a polihisztor Közzétéve: Október 14, 2003 Megosztás Közzétéve: Október 14, 2003 KICSIKE:fagy ölelget, csont a lánc,borzalommal édes,kéj a halál. Link a hozzászóláshoz
Nefadar Közzétéve: Október 15, 2003 Megosztás Közzétéve: Október 15, 2003 HomályA Homály felemészti az összes szépetS romlásba dönti a virágzo népetAz országra csak pusztulás és nyomor várS nem lesz ember ki átlépné e határtPusztulás vár arra ki a lábát ide be tesziMikor a Homályt és az ármányt fel sem ismeriÉletét a Homály azonnal kioltjaEzzel a világnak újabb szenvedést okozva Link a hozzászóláshoz
Nefadar Közzétéve: Október 15, 2003 Megosztás Közzétéve: Október 15, 2003 ElmúlásKellemes illatok terjengenek körbe-körbeMikor a meleg nyár befordul az örök ?szbeHideg jön ami egyenl? az elmúlásalEgyre sötétebb és komorabb világot feltárvaA kellemes illatok helyét átveszi a halál szagaEzzel feledtetve a jó és a meleg nyaratA hideg és a halál elveszi mindenki józan eszétMajd az örök homálky veszi át a fény helyét... Link a hozzászóláshoz
Gem Kapocs Közzétéve: Október 15, 2003 Megosztás Közzétéve: Október 15, 2003 Utolso gondolatomcsendet fúj északról a szél,sötét van, lassan leszáll az éj.F?ben fekszem és verset írok,S vérz? sebemt?l elhalok.Végs? csatámat megvívtam,hagyjatok hát had aludjam!Fekete köd száll szememre,fényes emlék tör lelkemre.Egykoron nagy harcos voltam,Kardot, fényes páncélt hordtam.Emberek ezre éljenzett,de ez már a vég, s nem a kezdet.Eljött a háború kora,mely véget érni nem fog soha.Tengernyi vér folyt hiába,s népek szorultak rabigába.Mikor jön végre béke,mikor nézhetünk fel az égre?Mikor szárad fel minden vér,mit fizettünk e förtelemér?Ez nekem már nem sokat számít,haló tudatom nagyokat ásít.Gyönge kézzel leteszem a tollat,s fejemb?l elszáll az utolsó gondolat. Link a hozzászóláshoz
Gem Kapocs Közzétéve: Október 15, 2003 Megosztás Közzétéve: Október 15, 2003 Az ?rület dalaValami ?rült gondolat,valami er?s és ködös tájon.Valami madár száll fenn, lehullott tollát megtalálom.Valami ?rült remegés,valami hiány ha nem vagy velem.Valami madár repül tovább,Többi tollát is megkeresem.Valami ?rült fut toább,azt hiszem, igen én vagyok.Valami ?rült égi madár,felh?k közt a gondolat. Link a hozzászóláshoz
Gem Kapocs Közzétéve: Október 15, 2003 Megosztás Közzétéve: Október 15, 2003 Sötét sorsSírodból a szélzúgás,sötét ébredésbe húz át. Link a hozzászóláshoz
gord a polihisztor Közzétéve: Október 15, 2003 Megosztás Közzétéve: Október 15, 2003 KETTEN:ketten álnak szemben,körülöttük kavargó emberhullám,ketten álnak szemben némán,mert a szó már hitvány,csak a szél lengeti meg a bitófán.e pillanta elmúlt,fakó emlék csupán,az érzelem szárnyal,tovább a lelkek fájdalmán.ketten fekszenek csendben,a szó még most is hitvány,a test elporlad,a lélek él tovább,s találkoznak isten oltárán.a lélek Link a hozzászóláshoz
gord a polihisztor Közzétéve: Október 15, 2003 Megosztás Közzétéve: Október 15, 2003 FEKETÉN-FEHÉREN:nem voltunk feketék-fehéreknem él?k vagy holtak nem voltunk jók avagy rosszakmég lekünk sem volt csak fekélyes maradványa,mely momentóul száll minden esküszeg? szavára.szavunk mint pusztába kiáltott szó,csendben elmerült,koppottas viszhangját, a szél is kiveti s tova repült.hitunk elenyészett,arcát nem fordította ránk a megváltó halál,ily sors vár a kegyvesztettre,mig vezeklése le nem jár. Link a hozzászóláshoz
Sychter Közzétéve: Október 16, 2003 Szerző Megosztás Közzétéve: Október 16, 2003 Mit ér a szerelem?Megint ősz van,beáll a tél,kicsi madár sokat remél.Fiókáikirepültek,a hideg ellen menekültek. Jött a vadász nagy puskával,lassan osont, halk zajával. Fején tollas,piciny kucsma,lábán vizes,barna csizma.Nem vadász az,csak madarász,puskájávalő nem vadász.Minden héten,kétszer talán,felmászik a nagy hegy falán.Feljutva Õ,onnan kémlel,icipicitávcsővével.Onnan látjaa világot,és benne egy nagy virágot.Babájánakarcát látja,de nem ővé mígki nem váltja.Rózsájánakédesapja,hozzáadninem akarja.A madarászszegény ember,ellenkezniegyik sem mer.Se a legény,se a lányka,apja szavát nem bírálja.Pedig a lányis szerelmes,mert a legényszép és kedves.De esélyüknem nagyon van,mert az apahajthatattlan.Az akihez nőül megyen,gazdag emberkell, hogy legyen.Szegény legényhiába vár, mert a leány nem szabad már. Van egy úrfi,szomszéd várban,nem szenved őa hiányban.Számos telke,nagy birtoka,van tehene,meg sok lova.Szegény legényfenn a hegyen,nem tudja, hogy most mit tegyen.Szép rózsájátházasítják,esküvőreÕt nem hívják.Haza ballagszegény legény,hátizsákjábanegy lepény.A lepénybencsak hat betű,szép babájátígy hívte Õ.Aranka vana lepényen,mit előhúz Õ most éppen.Szomorúannézegeti,kicsordul a könnye neki. Link a hozzászóláshoz
Valaki Közzétéve: Október 21, 2003 Megosztás Közzétéve: Október 21, 2003 SzóSzállna a szóHa szállhatnaFel kél a bajA világot járja.mondaná a szóDe ajka zárvaSóhajt a szóHa szája, nem lenne zárva.Mondaná a szóHa szabadabb lenneMondaná a szóHa barátját nem temettékVolna el élve!Sóhajt a szóNincs menekvésA némaság gy?zöttJön a kivégzés. Link a hozzászóláshoz
Valaki Közzétéve: Október 21, 2003 Megosztás Közzétéve: Október 21, 2003 1956Évszázados átkokLelkek, nyomorgások"Szovjet kéz alatt Link a hozzászóláshoz
Nefadar Közzétéve: Október 29, 2003 Megosztás Közzétéve: Október 29, 2003 BárcsakBárcsak feledhetném a világ összes rosszátBárcsak ne kellene néznem az emebriség sorsátBárcsak pusztulna el végre az összes emberBárcsak tisztulna meg gonoszságtól a lelkem... Link a hozzászóláshoz
Nefadar Közzétéve: Október 29, 2003 Megosztás Közzétéve: Október 29, 2003 Feledés Link a hozzászóláshoz
gord a polihisztor Közzétéve: Október 29, 2003 Megosztás Közzétéve: Október 29, 2003 ÉLtem:várnak rám a túlsó parton ,tudom ,már nincs bennem sem félelem sem fájdalom,ez a sorsom ,s ezzel végzetem hogy s folyóba fúljak , s vesszem életem.csak testem mely átér a túlsó partra,lelkem örökké szabad, nem verték béklyóba.boldogan lebegek az úton mely vezet,legvégs? utamra.A halál mely számotokra pillanatnyi megnyugvás és szinte már álmodott képzelet,nekem végs? szürkülés mert lelkem többé nem lebeg.Férgek vagytok ,s ilyen éltetek,nekem egy éltem többször elég mint ti nektek, sokszori létetek.Urria látja arcom , és látja végzetem,Nem félek ,mert ez csak így lehet. Link a hozzászóláshoz
Nefadar Közzétéve: Október 30, 2003 Megosztás Közzétéve: Október 30, 2003 ÖrökkéNyomorult életed általam veszítedMiel?tt fegyvered el?keríted Link a hozzászóláshoz
Mazsinó Közzétéve: Október 31, 2003 Megosztás Közzétéve: Október 31, 2003 Idegen irigyekHol még égnek a határ tüzeiBent a városban pedig az éj szüzeiS vigyázzák országának álmátA királyt s az országalmátAddig a falvakban, ezernyi dolgoskézreCsak a puli csahol, a reggeli zenészreMár les a felleg, s ébred a narválOdavész a k?, a giccs, a ság...a csatazajnál.Mali Zeku Link a hozzászóláshoz
Nefadar Közzétéve: November 3, 2003 Megosztás Közzétéve: November 3, 2003 SzavakSzavak, szavakNincsen más csak üres szavakAmik semmit sem jelentenekAmik semmit sem jelentenekSzavak, szavakFelejtsed ?ket ha valamit akarszNe beszélj inkább mutasd!Ne beszélj inkább mutasd! Link a hozzászóláshoz
Nefadar Közzétéve: November 3, 2003 Megosztás Közzétéve: November 3, 2003 SzeretlekSzeretlek és nem akarlak elvszíteniDe sajnos e szerelemben már senki sem hiszSzerintem mindent tönkretettem, de nem akartamS bárcsak szét zúzhatnám a visszatartó falakatKüzdeni fogok szerelmedért amíg csak élekDe szívem örlődédében én veszítekDe ha kétségem magam iránt megmaradTudom, hogy elveszítelek s lelkem egyedül marad... Link a hozzászóláshoz
gord a polihisztor Közzétéve: November 3, 2003 Megosztás Közzétéve: November 3, 2003 LEeSzEk:Ha nagy leszek ,Sárgarigó leszek,Minden felyesre teszek.Ha negy leszek,Feketerigó leszek,Csak halált énekelek.Ha egyszer leszek,Jó sohasem leszek,De rosszat se teszek.Ha tehetem nem leszek,Én a nihil leszek,De legjobb ha halott leszek. Link a hozzászóláshoz
gord a polihisztor Közzétéve: November 3, 2003 Megosztás Közzétéve: November 3, 2003 Talány:Fátyollebenés,ennyi az egész,a szemem határán,szabájmegszegés! Link a hozzászóláshoz
gord a polihisztor Közzétéve: November 3, 2003 Megosztás Közzétéve: November 3, 2003 Vígasz a csalódottaknakMost szomorú vagy talán,De hidd el nekem,Egy évvel ezután,Egy mosolygós,Nyári délután,Kacagva gondolsz,Vissza rá.Hisz elmúlt,fátylat rá! Link a hozzászóláshoz
gord a polihisztor Közzétéve: November 3, 2003 Megosztás Közzétéve: November 3, 2003 Boldog életképek 1.:fák,virágok,fehér fellegek,mosolyogva nevet? emberek.sziklák,rögök,tengerek,vígan dalolászó telepesek.bimbódzó,növekv? szerelmek,vének arcára mosolyt csaló gyerekek.zöldell? suhogó eperfák,melyeken ezernyi madár dalolász. Link a hozzászóláshoz
gord a polihisztor Közzétéve: November 3, 2003 Megosztás Közzétéve: November 3, 2003 HAlál:Végül sötét kezek,Taszítják le ?tt a mélybe,Aki megérdemelte. Link a hozzászóláshoz
gord a polihisztor Közzétéve: November 3, 2003 Megosztás Közzétéve: November 3, 2003 förtelem:kavargó,tajtékzó förgeteg-gondolat,mint hullám robajlik át a fejemen.érthetetlen tonnányi súly? förtelem,cikázik át a lelkemen.talán én sem értem ,méghogy ti istenek vagy emberek.egy kobzos lelkét megfejteni:lehetlen.kucorognák a sarokban zavartan,mint egy kisgyerek.talány csak 2 kar kellene,mely átölel s eltemet. Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés