Felon Közzétéve: Február 26, 2009 Közzétéve: Február 26, 2009 Függelék Vajon merre jár a páva..színes tollát látvaelsüllyed a világ.2009.02.26
Lenday Közzétéve: Április 14, 2009 Közzétéve: Április 14, 2009 Elvesztegetett életRá kellett ébrednem,A világban járva.Ebben az életbenNem nő nekem pálma.Gyermekként még hittem,Hogy boldog lesz jövőm.Éltem és élveztem,Nem számolva időm.De elszálltak sorra az évek,S elillantak a remények.Most hiába forgatom a fejem,Már sehol sem találom helyem.Nem értem mi a cél.Mivégre vagyok itt?Lelkemben fagyos szélTombol, majd szétszakít.Oly' sok pofont kapok,A Sors nem símogat.Magam okolhatom,Ha Hádész hívogat.Nem tudom mit tegyek, és félek.Agyamban egyre fő a méreg,Ez végül majd ráveszi kezem,Hogy valahogy végezzen velem.
Pelnaster Közzétéve: Április 30, 2009 Közzétéve: Április 30, 2009 4 - A bükkfaSudár bükkfa lábainál fekszem,Fülemben csengnek a kusza hangok,Megtörten elterülő testemSimogatják a táncoló pitypangok.Fáradt szemem a völgy felé fordul,Hol a dombok közt türkiz patak szalad.Fejem felett a fekete ég mordul,Elhajtva fámról a madarakat.Utolsó átka ez a viharokCiklonszemű istennőjének,Kit magaménak már nem akarok,Mert játékai tönkretennének.Száll ajkai közül a hűs lehelet,Az egykor csiklandozó fuvallatDühöngve szaggatja a leveleket,Épen egyetlen sem maradhat.Majd bezáródik meggyszín szája,S a pusztító orkán lenyugszik.Fekete ruháját fehérre váltja,És az ég tengerén tovább úszik.Menj, táncolj csak más dombja felett,Fűzd szeled más fájának ágába,Az én lombom már letörettetett,Hagyd hát így csupasz magányában!De tudd, mi erős földbe gyökerezett,Fenségesebb lombozatot hajt.Zöldebb lesz levelén az erezet,S ágain ezer madár dalol majd.2009.
Pelnaster Közzétéve: Június 17, 2009 Közzétéve: Június 17, 2009 7 - Még láttalak egy percreMég láttalak egy percre, éreztemLelked csapongó tűzének melegét.Tükrében ott láttam újabb vesztem,De volt ott boldogság is, öröklét.
Diabolus Közzétéve: Június 17, 2009 Közzétéve: Június 17, 2009 Mikor jön el...Várok már húsz éve,Reménykedem hogy belépsz.A testem mint száraz kéveMegtört, elszáradt.Mert elporlik minden földi hüvely,Ha a lélek megfáradt.Válaszolj halál!Mikor viharzol át életem felett?Hadd halljam igédRemények helyett!Gyere most, ne később hívatlanúl,Tán mikor szívemnek öröme gyúl...(2007)
Diabolus Közzétéve: Június 17, 2009 Közzétéve: Június 17, 2009 Az Élet táncaJártál már sétányon, fák susogása közt?Amikor tarka dallamukkal körbejárnakA levélkelte-témák,S reád bólogat a zöldellő zenekar -Pedig némák.Olykor a fű is megszólal,Ha táncra kel vele a szél, De néma léptekkel folytatják,Míg a szíved feleszmél.És ha felkarol az égbolt felhők magasába?A végtelent láthatod madárröptében,Sétáló fellegek lágy köntösében.De nézd: dobnak egy kis magot!És holmi a feladvány: Te elkapod.A táncos élet nem hagy magadra.Mert a fű, az ég, a fákÖrökké dalolják:Egy magból égigérő fa lett,Pedig nem olvasta e versemet.(2007.02.24)(Nehéz lesz Nélküled, de nehéz volt Veled is.)
Pelnaster Közzétéve: Július 15, 2009 Közzétéve: Július 15, 2009 8 - AblakEmlékszem még a régi időkre,Mélyet sóhajtva lepihentél,Vágytól remegő vállamra dőlve,S nem csípte többet bőrömet a tél.Pusztító vihar hiába tombolt,S arcom az orkán hiába tépte.Kabátot hátamra hajad gombolt,S forró leheleteddel csipkézte.Csendesen ittam szavaid záporát,S te sosem kérted hogy válaszoljak.Olyanok voltunk, mint két barát, Kik beszéd nélkül társalognak. Te mindent megadtál nekem, mi Valóban kellett, hogy létezhessek. Segítettél szárnyaimat kinyitni, Ha szorultak a rozsdás reteszek. De én vak, az égtől kapott fényt Mégis másra sugároztam vissza. Elsuhanó felhőkben láttam reményt, S könnyeim most a csatorna issza. Már mindegy, túl későn vettem észreA szemedben ragyogó csillagot. S most már hiába tükrözném a kézre, Melyet érintenem tilos, a napot. Már nem fekteted fejed üvegemre, S karcsú ujjaid nem nyomják oldalam.
Dolnawyen Közzétéve: Szeptember 4, 2009 Közzétéve: Szeptember 4, 2009 Jogos bosszúFérfi érkezik észak felőlszilaj fekete hátasán,törődött arcú,bús szeműhalkan dúdolja gyászdalát.Oldalán kard,övében tőrolajban edzett kék acélvért kíván,vért szüntelenellenség testét tépni szét.Mert elvettek tőle mindent,mindent mi fontos volt nekiéletet,szépet,szerelmetnem hagytak szinte semmit.Lelke mély kút,feneketlentele kínnal,szenvedésselde ki fog törni majd,igens leöl mindenkit ki vétett.Nem kegyelmez,hiszen ők sem tettékszánalom nélkül sújt mindre rá,s gyötrelmes lesz nekik a létott a kárpit túlsó oldalán.Férfi érkezik észak felőlkét szemével néz a Halála lelkét égető fájdalomjogos bosszúért kiált.
Alexander C. Dragon Közzétéve: Október 9, 2009 Közzétéve: Október 9, 2009 Szem lesüt, behuny ajtó becsuk,zárjában kattanó gondolat fut.Idebent sötét, az árnyék halott,holott a fény csak a szívben ragyog.
Pelnaster Közzétéve: November 24, 2009 Közzétéve: November 24, 2009 10 - Halálra ítélveKacérkodó, vidám napsugarak törnek
Pelnaster Közzétéve: December 3, 2009 Közzétéve: December 3, 2009 6 - Volt, van s leszNesztelen úszott a csónaka szikrázó Rajna tükrén,egyedül a madárszónakszállt hangja vidáman, büszkén.A nyugvó nap arany fényeátlépdelt a színes hídon.Kényeztető szellő kényedalt repített lágyan, hívón.A folyó kőszívű őrénállt az angyalok testvére.Rubin lepel feszült bőrén,mit az alkony szőtt testére.Jeges szeme tűzzel táncolt,ajkán cifra szavak égtek,múló időtől nem gátolt,csábítóan könnyed ének.
Pelnaster Közzétéve: December 6, 2009 Közzétéve: December 6, 2009 1 - LiliomZene csengett, lágy dallamú,Sűrű erdőn keresztül folyt,Ujja köré csavarva aZergeléptű, vidám vándort.Selymes patak füves partjánIfjú lány táncolt az égnek,Nem volt párja a világon.Ajkáról fakadt az ének.Kedveskedett az utazóA leánynak szép szavakkal,Tarka rímmel, ám ő egyreTovább táncolt a dallammal.Illata, tánca, énekeLáncként fonódott a némán
Pelnaster Közzétéve: December 6, 2009 Közzétéve: December 6, 2009 2 - Későre jártKésőre járt, a messzi magasbanhajadonként zenélt s táncolt a hold,Eleven szeméből a fényes könnyegy földi angyal ajkain landolt.Lángba boruló arcán nevetésszaladt át szívem mélyébe hatva,Teste táncra perdült a pelyhek közt,szeme a csillagokat kutatta.Ezernyi aranyszál szállt felémtajtékzó haja hullámaibólRabul ejtve forradó szívemet,s nem eresztve ki kalitkájából.Elvarázsoltan lestem, mint pezsegbenne a gyermeki öröm s a lét,Zeng szívében a Hold ismert dala,nem is hallhat énekét effélét,Szerelmes tűzzel fűtött ember csupán.2008. December
Pelnaster Közzétéve: December 6, 2009 Közzétéve: December 6, 2009 3 - FátyolSzél suttog a kiszáradt nádasban,Zizegve lépked a fűszálakon,Téli felhő mögül csillag lobban,S mi sétálunk lassan, hallgatagon.Csillag lobban, és szemembe ragyog,Bátorságot önt félénk szívembe,én remegő hangon megszólalok,S mintha máris minden könnyebb lenne.
Felon Közzétéve: Február 10, 2010 Közzétéve: Február 10, 2010 Mosom kezeim Elveszett világ,Tudom én, érted.Egy szánalmas hely,Tudom én, félted.Megkaptad volna,Bár sohasem kérted.Azt hitted játék,Pedig nem érzed.Láttad, hogy eljött,Sohasem hívtad,Tudtad, hogy léteÖrökös kínpad.Felfogta azt is már,Hogy nincs út vissza,Bár szemébe néztél,Nem láttad: tiszta.Tudod még, hogy óvd,Hogy neki ne fájjon?Túljusson örökké,Száz kínzó gáton..Vagy önző létedElveszi tőle,Nem lehet más végeMint szívében tőre?2009. 08. 09.
Pelnaster Közzétéve: Március 4, 2010 Közzétéve: Március 4, 2010 5 - A gardrób (töredék) Öreg szoba, függönytelen ablakBámul a pezsgő reggeli utcára.Századok súlyát nyögik a falak,Dohszagú leheletet sóhajtva.Rózsaszín parfümfelhők úsznak kint,Táncra kél a sok színes kirakat.Szemben egy vidám asszony kitekint,És megfürdeti a muskátlikat.Bent csend van. Hallgatnak a korhadt lécek,Mint testvéreik, ha eljön a tél.Elkerülik e helyet a lidércek,Csak egy van, ki minden reggel visszatér.A szoba végében gardrób áll, karcsú,Elefántcsontból faragott fajta.Ajtaja hófehér, s egy tüzes arcúAngyal domborműve feszül rajta.Váratlanul elfordul a kilincs,S a szobába egy meztelen lány lép be.Fedetlen bája akár egy bilincs,Hidegen fonódik az ember szívébe.Lassan megindul, fagyos tekintete Vágyódóan a szekrényre tapad. Rideg, nyomasztó szépség ugyan, de te Nem tudnád megvédeni tőle magad. Ostoba férfi, női bájnak rabja, Naiv szíve lángra lobban könnyen.De hűtlen szerelme egy nap elhagyja,S ő ott marad egyedül, úszva a könnyben. A leány végre a gardróbhoz ér, S ujjait az aranykilincsre fűzi. Fagyott ereiben felpezsdül a vér, Szívéről a ködös álmot elűzi. ...(befejezetlen marad(t))
Pelnaster Közzétéve: Március 4, 2010 Közzétéve: Március 4, 2010 9 - Láncra vert keringő (töredék) Feszült csend nehezedik izgalomtól Remegő testükre...Mert mit ér a fekete fehér nélkül?Mit ér a táncos, ha nincsen párja?Mit ér a szó, ha nem figyel rá fül?Senki vagyok nélküled, lelkemnek árnya....Hiába érzem a vállamon karod,Hiába ragyog rám szemed fénye.Csupán egyetlen tánc, ezt akarod,A meghajlás után mindennek vége. Csak az ígéret az, ami csuklónkat Összeköti rozsdás láncaival. Kopott szavaink dallama ringat, ...(befejezetlen marad(t))
Zöld Manó Közzétéve: Március 12, 2010 Közzétéve: Március 12, 2010 VérözönBukott angyalok kórusa zengi az ódátSzépségesen szólnak, mind megadja a módjátHangjuk dallamára felsejlik a világok végeAz eljövendő semmi tündöklő képe.Ember támad emberre kegyelem nélkülIsten gyermeke fivéreivel többé nem békülMegelégeli ezt a Mindenható,Egek KirályaS most önnön gyermekeinek a vérét kívánja.Eme vérrel mossa le a Teremtés MűvétEltakarítja róla az Emberiség szennyétS miközben izzadtan sikál a MindenhatóSamael kacajától megremeg a Pokol.Fejében már ott dereng az új világ terveEgy világé,amiben Istennek nincs semmi helyeGyerekeit ölné ez az Isten,de ő megy a sírbaSamael mögé oson, és a vérözönbe taszítja.Teremtményeinek vérében fuldoklik az Egek AtyjaDe jajszava az angyalokat már meg sem hatjaDöbbenten csodálják Samael ördögi ravaszságátNémán nézik a zsarnok isten pusztulását.Mikoron az Úr elmerül a véres habokbanA Sátán gúnyosan vigyorog, majd eképpen szólal:Emberek!Ó Emberek!Igazán kár lenne értetekLeleményességetek inspirál, mindőtöket megmentelek!Egyik végtelen kezével kihalássza a maradék élőketA másikkal Isten tetemét nyomja egyre mélyebbreBiztos ami biztos!-rikkantja vidáman, mosolyogvaÉs a félig fulladt emberiséget a menny üres trónja elé rakja.Belenéz a reszkető emberek szemébe, és lelkébeAz angyalokéba is,seregük már ájtatosan térdelMegszabadítottalak titeket, hadd halljam mi a hálaLégy Urunk!-szól egy angyal, hangosan kiáltva.Szép ez a trón, valóban csábító a tündökléseDe mégis csupán az elmúlt zsarnokság jelképeAzzal ujjából villám súlyt le a mennyei trónusraAngyalok és emberek néznek értetlen a romokra.Megtanultam a leckét,én nem leszek zsarnokVilágotokat olyanná teszitek amilyenné akarjátokÉn majd csendben figyelek rátok,de nem bírálokE síkokból és időkből végleg tovább állok.Angyalszárnyait kibontotta a büszke SamaelE napot angyal, démon, és ember nem feledi soha elA sorsunkat a Bukott imigyen a kezünkbe adtaVilágunkat pedig örökre a sorsára hagyta.Így esett hogy a gyilkos Vérözön utánÚjjáalkotta romjaiból földünket a SátánImmár magától forog a tengelye körülReánk hagyta az egész planétát örökül
Felon Közzétéve: Április 6, 2010 Közzétéve: Április 6, 2010 Vérnász Már elvesztél a ködben és nem látod a végét,Két kézzel markolnád szívedben a békét,Sosem volt sikolyok tompulnak szemedben,Hol voltál eleddig hajdanvolt Szerelmem?Mosolyogj, villantsd rám véráztatta fogaid,Rajta, merítsd bőrömbe pengeéles karmaid.S ha majdan kínzó vágyunk kalapál széppé,Felolvadsz bennem, s zuhanok örökké.2010. 04. 06.
Felon Közzétéve: Április 6, 2010 Közzétéve: Április 6, 2010 Akadozik Suttog a csönd, beléd veszett éj,Sárga fények villódznak, avarszín a kéj,Magához nyomorított porhüvely és sár,Ne fordulj magad ellen, kiürült a tár.Fülben lógó iszalag, veszett vér az úr,Hol lelődik illatod?!.. kakukk fába fúr,Mélyvörös négy falad, kerek színű kő,Kavarog a félelem, lusta tetterő.Kóválygó arculat, gyolcskedvűn jajong,Bárha(!) látnád lábnyomát, de kezeit csókolod.Férges lelked mennybeszála, tested porbahull,Hangod földbe süllyed, ártó légbe fúl.Szikrázó napfény rágta, molyolat keszkenő,Orrba és sírba túrva előjön s bökkenő,Még el sem kezdődött, s tarta már reggelig,Sirámosabb viháncot keresnél évekig.S míg járja nászi dalát a folytonos pusztulat,Még végigsimít rajtad a kőkemény hangulat.2010. 04. 06
Venes Közzétéve: Május 28, 2010 Közzétéve: Május 28, 2010 A labdaIfjú szívvel sétáltam Boltok ablaka mellett Mikor megpillantottam,Lelkem örökre rab lett.Minden nap újra láttam,Megcsodáltam, milyen szépÉs egyre jobban tudtam,Hogy enyém lesz, mindenképp.Üres zsebbel csak néztem,Sóhajtoztam, és hittem;,,Egyszer én majd megveszlek,Magammal hazaviszlek.?De ahogy teltek napok,Hetek, hónapok, évek,A zsebem nem lett mélyebb,Se vágyam szegényebb.De volt más játékom is,Mely otthon pihent szépen;,,Tán boldog leszek így is?,S felé többé nem néztem.Egyik nap aztán láttam,Gurult felém az úton.Rögtön kezembe fogtam,Most már tovább ne fusson.De elejtettem nyombanS egy lány kezébe hoppant,Ki elfutott jó gyorsan.Szívem bánattól dobbant.Hiába mentem vissza,Hűlt helye volt a boltban,Már tele van a kassza,S labda idegen karban.Mindig látom a téren,S az élet egyre rémebb,Mert szemeimmel nézemMivel vagyok szegényebb.Ha több pénzem lett volna,Most én játszhatnék vele,Élhetnék én boldoganÉs reményekkel tele.
Gem Kapocs Közzétéve: Július 17, 2010 Közzétéve: Július 17, 2010 Csak hogy tuddFurcsa érzés ránt magához,megint a billentyűk előtt állok.Úgy érzem nincs mit mondanommégis beszélnem kell,ha nem teszem talán szétvet ez a borzalom.Mi költözött a fejembe?Miért érzem úgy hogy másnak tudnia kellene,hogyan szakít szét a düh, a gyűlölet?Hogy balomra kést, jobbomra kardot akarok,hogy öklömet acél borítsa, s pusztuljanak az angyalok.De most már nincs kertelés, kimondtamKimondtam végre amit gondolok, nem bújhat meg továbbNem menekülhet és a türelem sem fog már.Nem fog vissza, nem tart fela gyűlölet új erőt nyer.Nincs mentség, se nekem se neked,a félelem düh, és a düh a legerősebb érzelem.Lovecraft is megmondta, attól félsz amit nem ismerszte mégsem félsz magadtól, azt hiszed önmagad vagy.De én már látom hogy nincs válaszom,hogy mi forog az agyamban csak azt nem látom!Ismerd be hogy félsz, a félelem a tudatlanság nem ítél.Õk nem bíráskodnak, de majd helyettük én,acélba burkolt öklöm megmutatja az én igazságomat,megmutatja mit nem látok és mit érzek helyénvalónak.Talán mégis tudom miért szólok mostDarwin és az evolúció lehet az oka, hogy még mindig úgy gondolomHa önerődből képes vagy élni, jogod van hozzáÉs talán jól teszed ha elő csak az ítélet napján veszedAzokat a félelmeket amiket még csak nem is ismerszHa addig megrogysz úgyis meghalsz így pedig teljesen mindegy.
Pelnaster Közzétéve: Október 11, 2010 Közzétéve: Október 11, 2010 11 - ArmageddonHulló szépség, merre hív az éj?Merre húz a tündöklő szeszély?Maradj, kérlek álmaim egén!Mert fényed nélkül mit sem érek én.2010. Október 11.Dalszöveg az alábbi filmzenére: http://www.youtube.com/watch?v=bKoEwTbYeFw
Zöld Manó Közzétéve: Január 22, 2011 Közzétéve: Január 22, 2011 Életem a MesteremÉrintésed fáj mar éget mégis egyre többet kérekNélküled mit sem érek, életet csak tőled remélekEzer törés az életem a fájdalom sokszor végtelenSiratom eltékozolt életem, könyörülj gyarló létemen.Láncokat rakok nyakamra, magamat ítélem pokolraEngedj a nyomodba, hadd lépjek keskeny utadraBölcsességed fényességem, igéd az én reménységemBocsásd meg a kevélységem, önző lélektelenségem.Te magad vagy a Szeretet, szenteld meg szívemetKüldd el Szent Lelkedet, engedd hogy jó legyekVezess ki Egyiptomból, lelkem sötét nyomorábólAdj kiutat a kárhozatból, a sok földi sanyarúságból.Hadd zengjem nevedet, neked ajánlom e versemetMert végtelen a te érdemed, általad nyertem életetMondd Jézus mit tegyek, engedd hogy dicsérjelekNeked adom életem, égő áldozatom az legyen.
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés