Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Általános beszélgető

Recommended Posts

Közzétéve:

Azt lehet tudni, hogy milyen egyedi díjakat kaptunk adott rendezvényen? Én két dolgot nyertem táborokban, az egyik mindig nálam van, de a másikról nem tudom, hogy kaptam-e bármit és ha igen, mit.

Sajnos évszámot sem tudok, csak hogy TT-n voltam (valamelyik) legjobb szerepjátékos.

Közzétéve:

Olyan tárgyakról van szó, amelyekre általam került rá a logó (bármilyen formája). Általában ezek a legjobb szerepjátékos díjak voltak, elvétve volt csapat, vagy kalandmester kategóriában átadott tárgy. Nem releváns az évszám :)

Shordanus és Daelon kedveli ezt
Közzétéve:
37 perccel ezelőtt-kor Felon írta:

Nem releváns az évszám

Ha tudnánk az évszámot, lehet valaki (pl te) meg tudná mondani, hogy mit kéne keresnem, és eszembe jutna, hogy hova raktam.

Közzétéve:
Egy órával ezelőtt-kor tetra írta:

Ha tudnánk az évszámot, lehet valaki (pl te) meg tudná mondani, hogy mit kéne keresnem, és eszembe jutna, hogy hova raktam.

Bögre, kalandozós mappatartó vagy irattartó, kalandozós felvarró és kalandozós vágódeszka. Ezek jutottak most így eszembe, amiket én is kaptam.

Közzétéve:
On 2023. 06. 30. at 11:05-kor Antail írta:

Jovoheten tabor! :viragos:

Kinek mivel telik a tabor elotti par nap? Mi a felkeszulesi ritualetok?

Csak a szokásos kalandozós tevékenységek: szabálykönyvek éjszakába nyúló böngészése, tábori felszerelés lista beszerzése, ellenőrzése, bepakolása. Kockaszentelés, kahrei gépsárkány felkészítése az útra, gyógyitalok, manaitalok, szellemi frissesség italok betárolása, behűtése, rúnázott varázstárgyak feltöltése, kódexek, grimoárok, titkos jegyzetek  összeszedése, kráni harci szimulációs figurakészlet bekészítése, Pszi telepatikus egyeztetés a csapattagokkal, emlékfelidézés tavalyi táborról. ;-) 

image.png.7aa90ef13790009380b950e225d16495.png

Lopov kedveli ezt
Közzétéve:
30 perccel ezelőtt-kor Bitschak írta:

Bögre, kalandozós mappatartó vagy irattartó, kalandozós felvarró és kalandozós vágódeszka. Ezek jutottak most így eszembe, amiket én is kaptam.

Ezeket mindenki kapta, ahogy pl. az A4 üres jegyzettömböt vagy korábban a kockákat is. Itt kifejezetten a legjobb X 1-3 helyezések ajándékait keressük.

köszi,

Daelon

tetra, Bitschak és Shordanus kedveli ezt
Közzétéve:
43 perccel ezelőtt-kor Szigony írta:

ezt már a táborban i smeg akartam kérdezni, de kedvezőtlen volt a csillagállás, ámde majd most;

az NJK-k képei honnan vannak?

Hoi,

Google, Pinterest, etc. és néhány óra keresgélés.

Közzétéve:
11 órával ezelőtt-kor tetra írta:

Kritika, hogy a boszi eredeti alakja nem volt benne a kiadható halmazban. Pedig az alidaxi modul óta (véletlenül) gyűjtöm a szép boszik képeit.

Ha eredeti képpel adom ki a boszit, akkor tutira úgy kerül ki a JK-khoz, miközben ő végig álcában van, nyilvánvaló okokból. Ezért nem volt része a pakknak.

A kedvedért most csatolom :)

Sialie Meaya Lleyrid.jpg

Közzétéve:

Tegnap Győrben volt a DV Roadshow és  hangoztak el érdekes dolgok.
Összefoglaló az elhangzottakról.

De a lényeg:

Idéz

- Magus: ahogy elhangzott lesz ETK reprint, Max rajzaival ha jogutód (felesége?) engedi, ha nem akkor máshonnan. Szeretné színesben, helyesírásilag tördelve(?) javítva. Előrendelés lesz csak annyi példányt nyomnak amennyit megrendelnek, nagyon minimális tartalék. A pénz Gáspár András özvegyének meg (mínusz nyomdaköltség).

- Magus: belengette hogy a találkozókon kiadott modulgyűjtemények szerzői jogot sértenek, ebből nagy baj lehet, ő nem fog lépni de igazán megkérdezhették volna előre (ez a rajongói anyagok, gondolom pár logó, jogvédett kifejezések pl Ynev...) Volt szó vmi alternatív m* kártyáról amit a kalandozok.hu-n csinálnak és nagyon megüthetik a bokájukat de ott nem ismerem a kontextust

Cz és TAO kedveli ezt
Közzétéve:
On 2023. 08. 19. at 21:59-kor Shen írta:

Tegnap Győrben volt a DV Roadshow és  hangoztak el érdekes dolgok.
Összefoglaló az elhangzottakról.

De a lényeg:

A kalandozok.hu kiadványai az oldalon, és a táborokban kiosztott rajongói kiadványok. Közzétételük még közvetetten sem szolgál jövedelemszerzést vagy -növelést. Emellett nem céljuk senkinek, hogy kárt okozzanak.

:viragos:

Közzétéve:

Üdv!

10 órával ezelőtt-kor Darabolo írta:

Tényleg nem értem mi a bajuk. Örülniük kellene, hogy valaki- valakik még életben tartják a játékot, mert ha nincs célközönség, ők is lehúzhatják a rolót! 

Ez valószínűleg így van, még ha nem is hiszem, hogy teljesen és abszolút mértékben igaz.

Sajnos a "kiadói helyzet" nem sokat változott bizonyos személyek távozásával, változásával sem - bizonyos szempontból talán rosszabb lett, bizonyos szempontból talán jobb -, lényegileg most is jellemző a kicsinyesség és a sértődékenység, ami a kivagyisággal egyesülve különösen nehézzé teszi még az értelmes vélemények befogadását is. Ami változott, az a legitimitás, ami eddig is megkérdőjelezhető volt némely esetben, főleg az erős túlzásokkal szemben (pl. GA nem volt világalkotó, őt felkérték a MAGUS-hoz való alkotásra, amit Novák Csanád és Nyulászi Zsolt fejlesztett ki - és persze azóta sokan írtak hozzá, GA is.), de mára odáig jutott, hogy olyanok pöffeszkednek, akik ott sem voltak, és ugyanolyan örökösei csak a MAGUS-nak, mint egynémely rajongók - nem ritkán újabbak is. Ez persze független és nem változtat az üzleti jogokon - de ez mindig is így volt. Valahol az emberi természet sötétebbik oldalának jellemzője, hogy ha saját eredményeket nem nagyon tud felmutatni, akkor a másokét igyekszik lecsökkenteni maga körül, így kevéssé látszik a kontraszt. 

A kalandozók kártyával kapcsolatban érdekes a helyzet, én azt feltételezem, hogy inkább tájékozatlanságról és rossz asszociációkról van szó, mert annak igen kevés köze van egyáltalán a MAGUS-hoz, ráadásul semmi köze nincs a MAGUS kártyához (tehát nem annak pl .egy illegális kiegészítője - csak egy kártyát használó játék, ami lássuk be, sok létezik, mégsem vetélytársai a MAGUS kártyának), pláne nem sért jogokat, és nem is okoz anyagi kárt senkinek, kereskedelmi forgalomba sem került. Persze lehet dobálózni nagy szavakkal, bár ez nyilvánosan és a rágalmazás határait feszegetve nem biztos, hogy szerencsés, de gondolom nem véletlen, hogy ezek mindmáig csak szavak, semmi több. 

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...