Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Boszorkányok - minden az ETK női karakteréről

Szerinted miért jó kaszt a boszorkány?  

54 szavazat

1. 1. Szerinted miért jó kaszt a boszorkány?

• ErÅ?s a mágiája
    • Kihívás a kijátszása
    • Jól képzett, mégis szabad
    • Egy különleges átszellemültséget követel
    • Csak mert szeretek ármánykodni :)

Recommended Posts

rég nem játam erre sem..

mindazonáltal korábban - ha jól emlékszem - már volt ilyen felvetés (férfi nemű boszi ötlete), amire a válasz az volt, hogy minden valószínűség szerint a szexuál- és csókmágia teljes hiányában kéne élnie. következik ez abból, hogy a boszmágia tapasztalati mágiaforma, tehát olyan mozdulategyüttesek megtanulásán alapszik, melyet nem véletlenül okítanak csak nőknek. így - noha elvben "táposnak" hangzik - gyakorlatilag míg egy férfi ki nem dolgozza saját nemének az ölelésmágiát, addig az alkalmazhatatlan számukra. ami azt jeleni, hogy ha vkit átváltoztatás csókjával (egyébként jah, 80 Mp) férfivá is teszel, hiába volt az azelőtt boszorka, utána nem fogja tudni alkalmazni a leghatalmasabb varázslatait...

egyébként én meséltem már férfinak, aki boszorkányt próbált játszani... az alapján annyit tudok mondani, hogy sztem egy jól kijátszott férfi bárd sokkal táposabb és nem utolsó sorban élvezetesebb lehet - legalábbis sztem.

mindenesetre jó hallani, hogy másnak is kedvére tettek az etk írói ezzel a kaszttal.. :)

Link a hozzászóláshoz

mindazonáltal korábban - ha jól emlékszem - már volt ilyen felvetés (férfi nemű boszi ötlete), amire a válasz az volt, hogy minden valószínűség szerint a szexuál- és csókmágia teljes hiányában kéne

Az ölelésmágiával kapcsolatban elfogadom amit írtál, a csókmágia viszont szerintem egy férfinak ugyanolyan jól működik, mint egy nőnek, hiszen ahhoz nem kell olyan testrész, ami nőnek van, férfiank meg nincs. :)

Ráadásul az ETK harmadik kiadása, ami nekem van meg, egyáltalán nem tartalmazza az ölelésmágiát, azaz csomó boszorkány annak teljes hiányában tengeti életét. Nekem ezzel együtt is ez a kedvenc kasztom.

Tényleg, szerintetek (mindenkitől kérdezem), melyek a boszorkányok leghasználhatóbb varázslatai? Melyikeket alkalmaztátok leggyakrabban? Kinek mi a kedvence? Mikor/milyen helyzetben használtátok azokat?

Én a gyertyamágiával vagyok úgy, hogy egyszerűen még soha nem sikerült használnom!!! 10 évnyi kalandozás alatt talán kétszer gyújtottam meg mágikus gyertyát, akkor se értem el vele semmit. :evil:

Ellenben a füstidézést, a hasadékot, az árnyékajtót és az eredetkutatást majd' minden mesében használtam.

egyébként én meséltem már férfinak, aki boszorkányt próbált játszani... az alapján annyit tudok mondani, hogy sztem egy jól kijátszott férfi bárd sokkal táposabb és nem utolsó sorban élvezetesebb lehet - legalábbis sztem.

Ez vszont igaz lehet. A férfiak hajlamosak nagyon túljátszani a boszorkányt. Meg úgy egyáltalán a nőt. De esetleg egy egy olyan nővel, aki azt játssza, hogy férfi, jobban boldogulnának. :D

És nem hiszem, hogy azér akarnák kipróbálni a boszit, mert "tápos". Aki csak a tápra megy, az TierNanGorduinnal játszik. : :P

Üdv:

Glen

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Ez vszont igaz lehet. A férfiak hajlamosak nagyon túljátszani a boszorkányt. Meg úgy egyáltalán a nőt. De esetleg egy egy olyan nővel, aki azt játssza, hogy férfi, jobban boldogulnának. Very Happy

Szerintem egy nő sem tud jól kijátszani egy férfit, valamint egy férfi sem tud jól kijátszani egy nőt sem. Szerintem senki sem tud a másik nem fejével gondolkozni. Természetesen meg lehet próbálni, de vagy nagyon aluljátszott, vagy túljátszott lesz.

Akinek ez mégis sikerült, annak nagyon gratulálok :)

Mineden jót!

Link a hozzászóláshoz
Szerintem egy nő sem tud jól kijátszani egy férfit, valamint egy férfi sem tud jól kijátszani egy nőt sem. Szerintem senki sem tud a másik nem fejével gondolkozni. Természetesen meg lehet próbálni, de vagy nagyon aluljátszott, vagy túljátszott lesz.

Szerintem kipróbálni mindenképpen érdemes. Én sem hiszek abban, hogy lehet jól csinálni, de talán ez az, amiből leginkább látszik, hogy a két nem mit gondol egymásról... és mennyire téved, mikor azt hiszi, hogy a másik olyan, amilyennek ő látja. :D Rengeteget lehet belőle tanulni.

Már persze szerintem. :)

Glen

Link a hozzászóláshoz

Üdv :!:

Kicsit beteg ugyan, de érdekes... :D

Van a boszorkányoknak egy olyan varázslata, hogy "átváltoztatás csókja". Asszem 80 Mp, ami egy átlag játékosnak persze nincs, de a klánban, ahonnan jött, sokaknak lehet. Ha meg ott sincs, akkor ha páran körbeállnak, akkor összedobhatják. Csak meg kell indokolni az előtörténetben, hogy miért is változtatták férfivá a karaktert. Meg persze meg kell beszélni a KM-el. És a karakter lelke akkor is női lesz, csak férfi testben.

Ember, te elgondolkoztál azon, hogy mit mondtál :?::!: Ez egy személyiségzavaros nő lesz, férfi testben :!: Ezt még nehezebb kijátszani, mint a női karaktert :!: Nem azért nem ajánlott az azonos nemű karakter, mert a nőnek van melle, a férfinak meg nincsen, hanem azért, mert más a gondolkozásmódja :!: De agy férfi testbe kerültnői léleknek ugyanolyan gondolkozásmódja lesz, mint egy nőnek, csak megspékelve némi pszcihológiai problémákkal.
Link a hozzászóláshoz
Üdv! Ember, te elgondolkoztál azon, hogy mit mondtál?! Ez egy személyiségzavaros nő lesz, férfi testben! Ezt még nehezebb kijátszani, mint a női karaktert!

De hisz pont ezt mondtam én is! Még idézted is! :) Beteg ötlet, de érdekes. Azt is mondtam, hogy a lelke női marad.

És egyáltalán nem mondtam, hogy egyszerű lesz kijátszani. :D

De szívesen megnézném, ahogy valaki megpróbálja. :twisted:

Ugyanis sztem vicces lenne nézni. :lol:

Meg érdekes is.

És ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy rosszabb lenne az eredmény, mintha női testben levő nőt próbálna játszani a játékos. Mert ha a nő megpróbál férfiként viselkedni, ha már abban a testben van, akkor lehet, hogy egy kvázi-normális (nem túljátszott) nő jönne ki belőle. Persze ezt nem tudhatom, amíg nem látom valóságban.

Épp ezért érdekel.

Ráadásul ilyen körülmények között nem is kell teljesen normálisnak maradnia a karakternek, tehát az esetleges anomáliákat (pl, hogy se egy nő, se egy férfi nem viselkedne úgy) jól magyarázzák a karakter lelki sérülései. :wink:

Üdv:

Glen

Link a hozzászóláshoz

Szerintem nem feltétlen kell a karakternek lelkibetegnek lennie. Én úgy csinálnám az én karakterem, hogy csak nemrég került férfi testbe, elég durci emiatt de optimista és tűzzel vassal kutatja a módját, hogyan csinálja vissza! Szóval lelkibeteg szerintem csak hosszú idő után, vagy egyértelműen reménytelen helyzetben válna. Persze ezt is embere válogatja. De ez egy módja a dolog kivitelezésének :)

Link a hozzászóláshoz

Még egy egyszerű példa a lelkibetegség elkerülésére: ha a karakter maga akar a másik nemhez tartozni, és ő tesz ennek érdekében. (Lásd a transzvesztiták is megélnek ezen a világon. Persze az ő létező vagy nem létező pszichológiai anomáliáikról is lehetne vitatkozni, de az nem ide való.)

Link a hozzászóláshoz

Nem értetted félre. Arra adtam.

Ez egy lehetőség, hogy férfi játsszon, hímnemű karakterrel - bár nőnemű lélekkel- boszorkánnyal.

Amiben egyetértünk az az, hogy az ötlet beteg, a karakter pedig lelkisérült lesz.

Akit ez visszariaszt, az ne játsszon féfriként boszival. Akit viszont inkább felcsigáz a kihívás és a kilátásban levő vicces szituációk, az próbálja ki és mesélje el, milyen volt! :)

Glen

Hát akkor én hülyülök :D Bocs, csak nekem a szövegkörnyezetből úgy tűnt, mintha arra adnád alternatívaként, hogy férfi játszhasson boszorkánnyal... Akkor félreértettem, bocsi :oops:
Link a hozzászóláshoz

Mindenkitől bocs, hogy erre a hozzászólásra a "boszorkányoknál" válaszolok, de még nem látom át rendesen, hogy mit, mikor, hova kell átvinni. (főleg hova)

Szal eszembe nem jutott arra utalni, hogy személyiségzavaros lennél (Vassi), vagy túl komolyan vennéd a játékot. Főleg mivel épp azt ecsetelted, hogy NEM veszed komolyan magad és ha indítanál egy olyan női karaktert, aki testileg férfi, NEM vennéd komolyan, hanem elhülyéskednéd.

Erre írtam azt, hogy magát a J

Link a hozzászóláshoz

akkor talán valami tényleg a témába vágó...

az volna a kérdésem (főleg Morgena - Berkano hitű boszorkákat ismerőktől), hogy vajh ők játékon belül engedélyezik-e (teszem azt egy életút játékban), hogy az Úrnő hitén lévő karakter egy idő után hitéletében elmélyülve átavanzsáljon papi kasztba...?

Elméletileg a PP2-ben, Morgenánál van egy komment, ami alapján a boszorkány kasztváltása ekkor (játéktechnikailag) olyasmi, mint a Doldzsah papé, de nem vagyok benne bizonyos, hogy pontosan mit is ír, a PP2-őmet legutóbbi táborban lenyúlták és heti egyszer van netem, szóval nehézkes rájönni... (hmm... belegondolva, lehet, hogy csupán a boszorkányszektákról ír valamit? kérlek, segítsetek ki, erre nem emlékszem.)

szerintetek?

Link a hozzászóláshoz

Udv!

Szerintem siman elkepzelheto. Pontosan ezert talaltak ki a kasztvaltast, meg az ikerkasztot... es nem a tapolasra.

Mellesleg, szerintem - maganvelemenyre, nem hivatalos leirasokra alapozva - en ugy kepzelem el, hogy a nagyon vallasos boszorkanyszektaknak, amelyeket eleve valamely isten szektajakent emlegetnek - pl. kigyonoverek - Tharr - azok eleve rendelkezhetnek bizonyos korlatozott hozzaferessel a papi magiahoz is - tehat majdnem papok is - esetleg magasabb beavatasi szinten kapnak valamit. Termeszetesen kiemelnem a korlatozott szot!

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...