Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Versekkel kapcsolatos vélemények

Recommended Posts

Nefi, gangler, Vyergas + a többiek: ha én lennék mindannyiótok irodalom tanára, akkor alapból dics.5-ösök lennétek nálam(ez azt jelenti, hogy nagyon tetszik a vers)/ezt nem azért írtam,hogy... cask, mert rajtam van megint a dili... :roll: :twisted: ./

Valaki: nagyon aranyos vagy, bár szerintem nem érdemelném meg a verseimre az alapból ötöst, de amúgy is az vagyok :) csak nyelvtanból nem, mert a helyesírásom pocsék, de hát mit tegyek, ha a számítógépen van helyesírás ellenörző és többet írok géppel, mint szabadkézzel...

akárcsak én :wink: :twisted:

angry: köszönöm a dícséretet :D:D:D:D

Link a hozzászóláshoz

Lenne egy novellám, amit nem Fantasy témája miatt inkább nem raknék ide fel. Azonban szeretném, ha elolvasnátok és véleményt mondanátok róla. Előre is köszönöm. A cím, ahol elérhető: vyergas.lapok.hu/Fiatalság.doc (Fontos, hogy nem mindegy, hogy ékezettel vagy anélkül írod-e illetve a kis- és nagy betűk is számítanak) Még egyszer köszi!

Link a hozzászóláshoz

itt van a testverem es nagyon nagyon szeretne hogz beirjam a forum ba hogz itt van:

NA TOMI ORULSZ HOGZ BENT VAGZ A KALANDOZOK HONLAP FORUMABAN?!?!?!?!

JA ES NAGYON NAGYON ILYEN A TESTVEREM :

:evil: :twisted:

MAS:mostanaban nem rakok fel verseket majd kesobb,de mar sikerul betartanom a parosrimeket es az asszonancokat is ha kell es megvan a szotagszam is.majd felrakom.Kathin:hany eves vagy es hol laksz?

SZERINTEM KATHIN A LEGJOBB!!!!!!!!!!

amugy ez a honlap lett a narkotikumom, nem neteztem 1 honapig es majdnem belehaltam hogynem lehettem itt!!!!

Link a hozzászóláshoz
itt van a testverem es nagyon nagyon szeretne hogz beirjam a forum ba hogz itt van:

NA TOMI ORULSZ HOGZ BENT VAGZ A KALANDOZOK HONLAP FORUMABAN?!?!?!?!

JA ES NAGYON NAGYON ILYEN A TESTVEREM :

:evil: :twisted:

MAS:mostanaban nem rakok fel verseket majd kesobb,de mar sikerul betartanom a parosrimeket es az asszonancokat is ha kell es megvan a szotagszam is.majd felrakom.Kathin:hany eves vagy es hol laksz?

SZERINTEM KATHIN A LEGJOBB!!!!!!!!!!

amugy ez a honlap lett a narkotikumom, nem neteztem 1 honapig es majdnem belehaltam hogynem lehettem itt!!!!

Gord! Ugye ezt most nem gondoltad komolyan?!

Puszi

Kathin

Link a hozzászóláshoz

Találtam a neten. Ilyen jól én nem tudnám megfogalmzni

"A haiku

A haiku olyan, 3 sorból álló, 17 szótagú vers, amelyben a sorok 5-7-5 szótagból állnak. De ettől még nem lesz a szöveg haiku. A haikunak meg kell felelnie néhány elvárásnak:

- Érződjön rajta a "vu-si", "semmi különös" taoista szellemisége.

- Éreztesse a "szabi"-t, azt a fajta egyedüllétet, amely segiti az "én"-t feloldódni a szemlélt világba.

- Fejezze ki a "vabi" érzését, a rádöbbenést az egyszerű dolgok létének egyszerűségére.

- Érződjön rajta az "avare", a bánatos visszatekintés a múltba, de nem a bánkódás, sopánkodás és egyéb szentimentális nyavajgás.

- Az egész verset lengje át a "jugen", a leírhatatlan, kimondhatatlan misztikus hangulat.

- Ne szóljon a mához, ne szóljon a tegnaphoz és ne szóljon a holnaphoz sem.

- Ne magyarázzon el semmit.

- Ne értelmezze a világot.

- Ne fejezzen ki érzelmeket közvetlen módon.

- Csak mutason rá valamire, "éppen-akkor", "éppen-úgy", "éppen-ott".

Ha ezt nem tudja megvalósítani, de véletlenül 3 sorba sikerült 17 szótagot 5-7-5-ös bontásba begyömöszölni, azt nem nevezhetjük haikunak.

Ha a haiku a máról, tegnapról érzelmekről, tréfáról, szerelemrős stb. szól leginkább egy másik versformának felel meg, amit "szenrjú"-nak hivnak, és szintén 5-7-5-ös bontású, rímtelen vers. A legtöbb haikunak gondolt vers inkább "szenrjú", vagy még az sem!"

Az enyémek inkább szenrjúk mint haikuk :)

Puszi

Kathin

Link a hozzászóláshoz

Nefi: ááááá.... ittt zuhanok el! Hogy bírsz ilyeneket írni??? Nem ismerek olyan jó szót rá, amivel véleményt tudnék faragni!

Táncol: démonos dolgok mindig bevágódnak nálam.

Gondolat: utólag megértettem, hogy ez Ristanor-i világ.

Búcsúzás:(nem bőgök, nem bőgök,nem bőgök... de mégis :cry: )----> nagyon megható.

valami csillagos, aminek elfelejtettem a címét:kyr.

Link a hozzászóláshoz

csak azt akartam mondani hogy:szerintem kathin versei a legjobbak és ezzel nem lehet vszekedni.

hahahahahahahahahahaah szerepelini fogok a debreceni csokonai színházban és nem ellékszereplőként.

voltam és leszek

lettem és voltam

én vagyok gord

mi vagyunk a gord

i vagyunk az GORD

mi GORD vagyok

én vagyok a szép

én vagyok az isten

én vagyok az ügyes

én vagyok a erős

én vagyok az isten

vagyis gord

gord gor gor gord gord kántálja a nép

gord csak ennyit szól:ÜHG nép

a nép pedig:üdv GORD

gord:apa,megöllek,anya akartlak

a nép:óóóó gord fényesebben tündököl a nyugati félteke legvilágosabb fáklyályánál,még a nyuati eszme ragyogásánál is.

én GORDOK vagyunk

majd jönnek talán versek is.

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...