Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

Antail

Recommended Posts

Közzétéve:
2 órával ezelőtt-kor Daelon írta:

Ez már volt kérdés másik rendezvény kapcsán. Sajnos az írók nem tudni miért favorizáltak egyes kasztokat extrém felszerelésekkel.

A "versenyeken" azonos esélyekre törekszünk, ezért karakteralkotás szerint acéllal indul mindenki, egységesen.

feltételezésem szerint azért, mert alapvetően NJKnak vagyon szánva

Közzétéve:
18 órával ezelőtt-kor Gabika írta:

Amúgy ha már szóba jött a rackla lovas, ők ha játszhatnának akkor megkapnák a lunír vértet, meg a mithrill csatabárdot?

Önmagában kitenne egy kalandot, ahogyan a törpe próbálja megőrizni legalább a saját életét, miután kitudódik, mekkora vagyok is lóg a törékeny kis testén.

Közzétéve:
1 perccel ezelőtt-kor macilaci78 írta:

Önmagában kitenne egy kalandot, ahogyan a törpe próbálja megőrizni legalább a saját életét, miután kitudódik, mekkora vagyok is lóg a törékeny kis testén.

Azért egy törpe nem olyan törékeny, ereje és állóképessége vetekszik egy orkéval.

Közzétéve:
27 perccel ezelőtt-kor Gabika írta:

Azért egy törpe nem olyan törékeny, ereje és állóképessége vetekszik egy orkéval.

Ez sokban nem segít egy tucat elszánt íjásszal szemben.

Közzétéve:
50 perccel ezelőtt-kor macilaci78 írta:

Már vizionálom is a képet, ahogy a törpe rackla-lovas hadtest szembekerül a toroni légiókkal, akiknek a vezetője azonnal rájuk irányít minden mozgatható embert, hogy felőrölje őket. A csata után pedig jönnek a hadtáposok a fémkereső magitorokkal, a rettegett "Loo't, Loo't, Loo't" kyr vezényszavakat skandálva, hogy összekaparják az összes lunir és mithril holmit a vérből és sárból...

Közzétéve:

A karialkotó Arel pap Solyómkaromnál a meglévő Pszi Alapfokra Mesterfokúra emeléskor 45Kp-t számol a 22 helyett.A karakteralkotás szerint csak a különbséget kellene "fizetni".Ez csak jelzes részemről Ettől még lesz Mf és 22 vel számolok.

Screenshot_20240403_152551_Chrome.jpg

tetra, Antail és Daelon kedveli ezt
Közzétéve:

Helló! Lenne pár észrevételem, kérdésem a karakteralkotóval kapcsolatban. Gladiátor karakter a rendszer szerint egyet támad 5. szinten pl: egy csatabárddal, amúgy a gyorsaság, ügyesség is megvan 16-os? Pallós sebzése kettővel kevesebb, és a tám/kör minden harmadik.? Kétkezes harcot be tudok állítani a rendszeren? Páncél, pajzs, mágiaellenállás hol van a karilapon? Darton paplovag tám/kör  magas főértékek miatt 2 lenne, de itt csak 1, másfélkezes kard sebzése 2-vel kevesebb és a fegyver támadó és védő értéke meg lett cserélve( 12-es t, 13-as v, fordítva lenne). A válaszokat előre is köszönöm. Üdv: Flagellum Dei

Közzétéve:
45 perccel ezelőtt-kor Flagellum Dei írta:

Gladiátor karakter a rendszer szerint egyet támad 5. szinten pl: egy csatabárddal, amúgy a gyorsaság, ügyesség is megvan 16-os?

Ez kérdés? Nekem nem tűnik kérdésnek. Amúgy a fegyveres rész csak iránymutatás, nem kész modul. Ha megírod, megköszönjük, addig meg ott van, hogy béta.

11 perccel ezelőtt-kor Flagellum Dei írta:

A darton paplovag a könyv szerint 3 fegyverhasználattal indul

Nem az a könyv szerint, amit a karakteralkotás kiköt: PPL. A PL kap kettőt, a Darton PL pedig nem kap extrát.

Közzétéve:

Helló! A fegyverekhez kapcsolatos válaszokat köszönöm.  A darton paplovagos fegyverhasználatok darabszáma  akkor legyen kettő, nem múlik rajta semmi, bár az okot nem értem.  A páncél, pajzs, mágiaellenállás részekkel mi a helyzet? Üdv: Flagellum Dei

Közzétéve:
Éppen most-kor Flagellum Dei írta:

bár az okot nem értem

A PPL ezt tartalmazza:

image.png image.png

Mondjuk most, hogy mondod van egy ilyen szösszenet is:

image.png

aminek az elejét sajnos most nem találom, mert valahova eltűnt a fizikai PPL1-em. De elég otromba és idióta dolog szétpakolni a képzettségeket.

Daelon és Sneer kedveli ezt
Közzétéve:
3 órával ezelőtt-kor tetra írta:

A PPL ezt tartalmazza:

image.png image.png

Mondjuk most, hogy mondod van egy ilyen szösszenet is:

image.png

aminek az elejét sajnos most nem találom, mert valahova eltűnt a fizikai PPL1-em. De elég otromba és idióta dolog szétpakolni a képzettségeket.

"A Darton-paplovag az első szinten az általános paplovagi képzettségek közül a Pajzshasználaton...."

Így kezdődik.

Antail és tetra kedveli ezt
Közzétéve:

Üdv!

15 órával ezelőtt-kor Flagellum Dei írta:

Helló! (...) Gladiátor karakter a rendszer szerint egyet támad 5. szinten pl: egy csatabárddal, amúgy a gyorsaság, ügyesség is megvan 16-os? (...) Üdv: Flagellum Dei

Szerintem itt hiba van az okfejtésben. A csatabárd (gondolom, itt az egykezesről van szó) T/k értéke 1. Ez azt jelenti, hogy akármennyi a karakter gyorsaság és ügyesség képességének az értéke, az egykezes csatabárddal csak 1-et támadhat körönként. Ahhoz, hogy egy karakter 2-t támadhasson körönként, ahhoz a kiemelkedő képességeken (16-os gy, ü, vagy dobó és célzó fegyvernél 14-es) túl MÉG szükség van arra is, hogy a fegyver maga alkalmas legyen rá, azaz 2 legyen a T/k értéke. ez az egykezes csatabádnál 1, tehát a végső T/k 1. 

Ugyanakkor van itt még egy szabály, mégpedig a 2TK-s harcos főkaszt tapasztalatból származó kötönkénti kettő támadása. Ez már 1 T/k-s fegyverrel is igaz (de a 2T/k-sra, ha már eddig is kihasználta a 2-t, nem kap újabbat) és mivel a gladiátor a példában 5. Tsz-ű, és rá ez a szabály 4. Tsz.-től vonatkozik, így neki valóban 2T/k lenne a helyes, de nem a kiemelkedő képességei miatt, hanem azért, mert gladiátor és 5. Tsz.-ű és 1T/k-s fegyvert forgat. 

Közzétéve:

Az a gond, hogy össze vissza szerepel kiadványonként. Szerintem  nem sikerült kétszer egymás után ugyanúgy leírni ezt a szabályt.
Szinte mindenki a Rúna  II/1 szerint játssza.
Annyiszor támadsz, amennyi a tám/körnél van, 16+-os gyorsaság és ügyesség esetén egykezes fegyverrel kettőt lehet támadni.

image.thumb.jpeg.e9da2b570504c62a71545ec8fd1f0884.jpeg

Daelon kedveli ezt
Közzétéve:
22 perccel ezelőtt-kor Shen írta:

Szerintem  nem sikerült kétszer egymás után ugyanúgy leírni ezt a szabályt

Ez ugye többtényezős: egyrészt próbálták másolni az ADnD-t, csak nem sikerült, aztán rájöttek, hogy ami van az elég ergya, de javítás helyett rátoldoztak, aztán gondolom jött valaki, aki nem tudott erről vagy nem érdekelte, és ráfosta a saját verzióját. Ez nem csak a harcrendszerre, hanem úgy általában az egész ETK+ vonulatra igaz.

Közzétéve:
On 2024. 04. 02. at 15:29-kor Gabika írta:

Lehet törpe+ork, de akkor a törp biztos, hogy nem tarini törpe és ez által a rackla lovas minusz. Egy nagyon elborult vanir származék akin úrá lett a homály testvér az bele férhet.

Esetleg lehet valamelyik csoport Stockholm szindrómás rabszolga :) vagy a törpét az orkok nevelték fel (titkos kémnek) :)

Közzétéve:
10 órával ezelőtt-kor Gabika írta:

Üdv karakter alkotóban nem találom a Lélektan képzettséget, ez szándékos, vagy hiba?

Abszolút szándékos, a karialkotásban is le van írva, hogy emberismeretet használunk.

Gabika kedveli ezt
Közzétéve:

Az a trükk, hogy ki kell kattintani a mezőből (ha már írtál bele valamit, üresen nem tekinti kitöltöttnek). Amíg ezt látod

image.png

addig nem vette be a rencer.

Teljesen ugyanúgy működik, mint a legtöbb ilyen választós cucc

Daelon kedveli ezt
Közzétéve:
On 2024. 04. 05. at 17:14-kor Shen írta:

Az a gond, hogy össze vissza szerepel kiadványonként. Szerintem  nem sikerült kétszer egymás után ugyanúgy leírni ezt a szabályt.
Szinte mindenki a Rúna  II/1 szerint játssza.
Annyiszor támadsz, amennyi a tám/körnél van, 16+-os gyorsaság és ügyesség esetén egykezes fegyverrel kettőt lehet támadni.

Üdv!

Az elég baj... bár nyilván a játékos mindig felderíti és tudja azokat a cikkeket, ami neki előnyt jelent... csakhogy ez "csak" egy magazin cikk, szemben a szabálykönyvvel. Ráadásul a magazin cikk még hibás is, tekintve, hogy sokkal előbb megjelent már az egész harcrendszer a szabálykönyvben. (persze vannak később megjelent, jó vagy tisztázó szabálykiegészítések is, de ez itt nem az... csak simán másképpen (így szerintem hibásan) mondja ugyanazt a szabályt. (azt most nem is elemzem, hogy így nincs értelme a cikknek. Aszerint, ha van egy 2T/k-s fegyver, támadhatok 2x. Ha 1-es a fegyver, de van 16-os képességem, támadhatok 2x. És akkor mégis mi értelme annak, hogy már 6. Tsz-ű vagyok? semmi... ellenben az 1TK rendszerében igen, mert akkor, ha a fegyverem vagy én nem alkalmas rá, de mégis nagyon tapasztalt vagyok, akkor lehet 2T/k.  

Közzétéve:

Sziasztok! A karakteralkotóban a lovagnak nekem nem adja meg a pszi képzettséget, holott 4. szinten jár az alapfok. Sőt még a megvásárolható képzettségek közt sem adja ki. Ezt ellenőriznétek esetleg?

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...