macilaci78 Közzétéve: Április 7 Megosztás Közzétéve: Április 7 On 2024. 04. 03. at 11:38-kor Gabika írta: Azért egy törpe nem olyan törékeny, ereje és állóképessége vetekszik egy orkéval. Anno egyik csapatban volt egy szófordulat: "És akkor csúcsával lefelé rádpakoltak egy hegyet." De ott a patkányhorda kötelező sebzése, mérgezés, varázsló rárak 1E elemi föld aurát, majd kiteleportálja bentről a levegőt, stb. A lényeg, hogy egy ekkora vagyon már sokak fantáziáját beindíthatja és azért az árából sok minőségi sunázás jön ki. On 2024. 04. 03. at 12:28-kor Daelon írta: Már vizionálom is a képet, ahogy a törpe rackla-lovas hadtest szembekerül a toroni légiókkal, akiknek a vezetője azonnal rájuk irányít minden mozgatható embert, hogy felőrölje őket. A csata után pedig jönnek a hadtáposok a fémkereső magitorokkal, a rettegett "Loo't, Loo't, Loo't" kyr vezényszavakat skandálva, hogy összekaparják az összes lunir és mithril holmit a vérből és sárból... Kalandozócsapatról van szó, 1-3 fő rackla-lovas fordulhat elő a csapatban, így a toroni légió szerintem különösebb nehézség nélkül venné az akadályt. Link a hozzászóláshoz
Daelon Közzétéve: Április 7 Megosztás Közzétéve: Április 7 Egy órával ezelőtt-kor Csendbiztos írta: Sziasztok! A karakteralkotóban a lovagnak nekem nem adja meg a pszi képzettséget, holott 4. szinten jár az alapfok. Sőt még a megvásárolható képzettségek közt sem adja ki. Ezt ellenőriznétek esetleg? Hoi, szerintem nincs meg a megfelelő képességed, ami követelmény. Ne feledd, 12 Iq-Ake-Asz kell, és a lovag defaultból csak 11-es Ake-t kap. Ha azt fentebb veszed, rögtön megadja. tetra kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Csendbiztos Közzétéve: Április 7 Megosztás Közzétéve: Április 7 Valóban! Köszi. Daelon kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Shen Közzétéve: Április 7 Megosztás Közzétéve: Április 7 2 órával ezelőtt-kor MagyarGergely írta: Ha 1-es a fegyver, de van 16-os képességem, támadhatok 2x. És akkor mégis mi értelme annak, hogy már 6. Tsz-ű vagyok? semmi... ellenben az 1TK rendszerében igen, mert akkor, ha a fegyverem vagy én nem alkalmas rá, de mégis nagyon tapasztalt vagyok, akkor lehet 2T/k. Szerintem a magus szabályaiban értelmet keresni itt az egyedüli értelmetlen, és akkor még nem került szóba a közelharcban a mágiahasználat esete... tetra kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Szigony Közzétéve: Április 7 Megosztás Közzétéve: Április 7 nem vagyok benne biztos, hogy ez a megfelelő topic, de bízom benne, hogy kapok választ a kérdéseimre, és talán elnézitek nekem, ha lehetett volna jobb helyre is írnom szóval: jelentkeztünk közepesen előrehaladott állapotban van a csapat karakteralkotás/előtörténet szempontjából mik lesznek a további teendőink? mely e-mail címre kell továbbítani a karaktereket? kell-e egyáltalán? mi erre a 6áridő? ápr27-én hány órakor kell ott lenni a helyszínen? ami ugye JFSZ-könyvtár? mennyi a beugró, amit kinek kell mikor kifizetni? van-e egyéb tudnivaló? Link a hozzászóláshoz
Kastor Mortel Közzétéve: Április 7 Megosztás Közzétéve: Április 7 A pap témában lenne kérdésem. Milyen Istent tisztelhetek Ork fajjal? (Fentebb említett téma, de nincs konkrét válasz rá) Link a hozzászóláshoz
MagyarGergely Közzétéve: Április 7 Megosztás Közzétéve: Április 7 Üdv! 3 órával ezelőtt-kor Shen írta: Szerintem a magus szabályaiban értelmet keresni itt az egyedüli értelmetlen, és akkor még nem került szóba a közelharcban a mágiahasználat esete... Köszi az értelmes hozzászólást. Ha megnézed, nem a szabályban magában, hanem a szabályok egymás közötti viszonyában néztem az összefüggést, aminek szerintem van helye és értelme, mert lehet benne látni a szándékot az egyik esetnél, ellenben ha ugyanazt adja ami már megvan alapból is, akkor nem látszik értelmesnek egy szabály. 5 perccel ezelőtt-kor Kastor Mortel írta: A pap témában lenne kérdésem. Milyen Istent tisztelhetek Ork fajjal? (Fentebb említett téma, de nincs konkrét válasz rá) Az attól függ. Elvileg bármelyiket... de.. az orkok nem isteneket, hanem a héroszaikat tisztelik, minden törzs a sajátját. Tehát ha egy olyan orkkal jössz, amelyik egy adott törzsből származik, ott nőtt fel, tanulta meg az orkok kultúráját, akkor ő az adott törzs héroszát fogja tisztelni. Ha az emberek között nőtt fel az ork, más kultúrkörben, akkor az ottani istenek közül is tisztelheti valamelyiket, ha annak van értelme és ha ő azt tanulta stb. De ha jól sejtem, most nem ez a helyzet áll fenn, azaz az adott törzs héroszát kell választani. A törzsek héroszait pl. a szószedetben is megtalálod a törzs nevére rákeresve. Új törzs alkotásánál érdemes erre is gondolni. Link a hozzászóláshoz
Shen Közzétéve: Április 7 Megosztás Közzétéve: Április 7 13 perccel ezelőtt-kor MagyarGergely írta: Köszi az értelmes hozzászólást. Ha megnézed, nem a szabályban magában, hanem a szabályok egymás közötti viszonyában néztem az összefüggést, aminek szerintem van helye és értelme, mert lehet benne látni a szándékot az egyik esetnél, ellenben ha ugyanazt adja ami már megvan alapból is, akkor nem látszik értelmesnek egy szabály. Milyen alapból? Régen dobni kellett a tulajdonságok értékét és nem osztogatni pláne nem egy átlagértékhez TP-ből venni. Kidobásnál rohadtul nem alap az a dupla 16-os minimum érték. Pistike kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Csendbiztos Közzétéve: Április 7 Megosztás Közzétéve: Április 7 Ha már feljött, a női boszorkánymesterek kérdése. Ezzel most elértünk az ilyen "a bizonyíték hiánya, nem a hiány bizonyítéka" és társai ingoványos talajára. Nem tudom, hogy volt-e bárhol leírva kereken, hogy boszorkánymester nem lehet nő, meg tegyük hozzá, hogy Yneven a földi modernkorhoz mérhető szabadság van a nemi kérdésekben (nyilván komolyabb vadhajtások nélkül). Viszont! Szerintem az alkotók eredeti szándéka elég egyértelmű volt, hogy a boszorkányok nők, a boszorkánymesterek férfiak, és nem azért mert csak, hanem szerintem tökre tetten érhetők a koncepciókban a tradicionális és ezoterikus férfi illetve női princípiumok, mint inspirációk. De hogy szolgáljak kevésbé elvont bizonyítékkal is, a magzat megrontása varázslattal, csak hímnemű magzatba képes átplántálni a lelkét a boszorkánymester. Nem azt mondom, hogy teljesen átjárhatatlanok a hagyományok (eleve a kasztok, csak játéktechnikai absztrakciók), de az sokkal inkább belekontárkodás, vagy épp a tiltott gyümölcs esete, legjobb esetben is valami olyasmi, mint a mágiahasználat képzettség, azaz tervszerű, de korlátozott beavatás. Ha mégis létezne mondjuk férfi boszorkány, az tuti valamiféle hímszajha lenne (bár nekem a boszorkánymesterekről is sokszor valamilyen feminim karakter jut eszembe, bár ebben lehet inkább a dekadens toroni kultúráról alkotott képem a ludas), és így a női boszorkánymester is vélhetően egy elég beteg, identitászavaros figura lenne, amolyan Pipás Pista (https://hu.wikipedia.org/wiki/Pipás_Pista) ynevi kivitelben. Catsmile kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Pistike Közzétéve: Április 8 Megosztás Közzétéve: Április 8 4 órával ezelőtt-kor Csendbiztos írta: Yneven a földi modernkorhoz mérhető szabadság van a nemi kérdésekben Nah, ezt honnan vetted? Link a hozzászóláshoz
Daelon Közzétéve: Április 8 Megosztás Közzétéve: Április 8 5 órával ezelőtt-kor Csendbiztos írta: Ha már feljött, a női boszorkánymesterek kérdése. Ezzel most elértünk az ilyen "a bizonyíték hiánya, nem a hiány bizonyítéka" és társai ingoványos talajára. Nem tudom, hogy volt-e bárhol leírva kereken, hogy boszorkánymester nem lehet nő, meg tegyük hozzá, hogy Yneven a földi modernkorhoz mérhető szabadság van a nemi kérdésekben (nyilván komolyabb vadhajtások nélkül). Viszont! Szerintem az alkotók eredeti szándéka elég egyértelmű volt, hogy a boszorkányok nők, a boszorkánymesterek férfiak, és nem azért mert csak, hanem szerintem tökre tetten érhetők a koncepciókban a tradicionális és ezoterikus férfi illetve női princípiumok, mint inspirációk. De hogy szolgáljak kevésbé elvont bizonyítékkal is, a magzat megrontása varázslattal, csak hímnemű magzatba képes átplántálni a lelkét a boszorkánymester. Nem azt mondom, hogy teljesen átjárhatatlanok a hagyományok (eleve a kasztok, csak játéktechnikai absztrakciók), de az sokkal inkább belekontárkodás, vagy épp a tiltott gyümölcs esete, legjobb esetben is valami olyasmi, mint a mágiahasználat képzettség, azaz tervszerű, de korlátozott beavatás. Ha mégis létezne mondjuk férfi boszorkány, az tuti valamiféle hímszajha lenne (bár nekem a boszorkánymesterekről is sokszor valamilyen feminim karakter jut eszembe, bár ebben lehet inkább a dekadens toroni kultúráról alkotott képem a ludas), és így a női boszorkánymester is vélhetően egy elég beteg, identitászavaros figura lenne, amolyan Pipás Pista (https://hu.wikipedia.org/wiki/Pipás_Pista) ynevi kivitelben. Ezt a témát inkább vigyétek át a Fórum megfelelő részébe innen, jó? Köszi MagyarGergely, Gabika és Esme Weatherwax kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Daelon Közzétéve: Április 8 Megosztás Közzétéve: Április 8 9 órával ezelőtt-kor Shen írta: Milyen alapból? Régen dobni kellett a tulajdonságok értékét és nem osztogatni pláne nem egy átlagértékhez TP-ből venni. Kidobásnál rohadtul nem alap az a dupla 16-os minimum érték. Ezt is kérlek, vigyétek ki a Fórum másik részébe, a szabályokhoz. MagyarGergely kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Daelon Közzétéve: Április 8 Megosztás Közzétéve: Április 8 Hoi, 13 órával ezelőtt-kor Szigony írta: nem vagyok benne biztos, hogy ez a megfelelő topic, de bízom benne, hogy kapok választ a kérdéseimre, és talán elnézitek nekem, ha lehetett volna jobb helyre is írnom Erre való az "általános beszélgető" fórum, eggyel arrébb. 13 órával ezelőtt-kor Szigony írta: jelentkeztünk közepesen előrehaladott állapotban van a csapat karakteralkotás/előtörténet szempontjából mik lesznek a további teendőink? mely e-mail címre kell továbbítani a karaktereket? kell-e egyáltalán? mi erre a 6áridő? Erre vonatkozó információkat a kiírásban találsz (ami elérhető az Arckönyvön az eseménynél): https://drive.google.com/file/d/1FrwB3Pl6O949li8yYk7oVXuOzz-hE9Kl/view?usp=sharing 13 órával ezelőtt-kor Szigony írta: ápr27-én hány órakor kell ott lenni a helyszínen? ami ugye JFSZ-könyvtár? mennyi a beugró, amit kinek kell mikor kifizetni? van-e egyéb tudnivaló? Az Arckönyvön az esemény kiírásánál részletesen szerepel minden információ: https://www.facebook.com/events/830825855455060/ Szigony kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
ePocak Közzétéve: Április 8 Megosztás Közzétéve: Április 8 Sziasztok! A tolvaj karakter az említett dokumentumból az alap tolvajfelszerelést kapja meg? Választhat-e a kiegészítő felszerelések közül is és/vagy vásárolhat-e abból? Köszönöm. Link a hozzászóláshoz
Gabika Közzétéve: Április 8 Megosztás Közzétéve: Április 8 2 órával ezelőtt-kor ePocak írta: Sziasztok! A tolvaj karakter az említett dokumentumból az alap tolvajfelszerelést kapja meg? Választhat-e a kiegészítő felszerelések közül is és/vagy vásárolhat-e abból? Köszönöm. Vásárolni vásárolhat, kezdő cucc ami le van írva ott. Daelon kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Csendbiztos Közzétéve: Április 8 Megosztás Közzétéve: Április 8 14 órával ezelőtt-kor Pistike írta: Nah, ezt honnan vetted? Olvasom a M.A.G.U.S. irodalmat és szerepjátékos ill. világleíró kiadványokat. Link a hozzászóláshoz
Pistike Közzétéve: Április 9 Megosztás Közzétéve: Április 9 8 órával ezelőtt-kor Csendbiztos írta: Olvasom a M.A.G.U.S. irodalmat és szerepjátékos ill. világleíró kiadványokat. Ez nekem is sikerült és nem pont ez jött le. Inkább az, hogy a mágia által konzervált feudalizmusban a nők helyzete erősen hátrányos Ynev 3/4-én. Ami a nemi irányultságot illeti. Nos a "természettel nem összhangban lévő" hajlamok Ynev 2/3-án tűrt/megvetett kategóriába esnek. Link a hozzászóláshoz
Siffad2 Közzétéve: Április 9 Megosztás Közzétéve: Április 9 Bocs ha már volt. A leírás szerint helyismeret 60 %t kapunk alapból, az alkotó viszont Af-t ad. Link a hozzászóláshoz
ePocak Közzétéve: Április 9 Megosztás Közzétéve: Április 9 Sziasztok Az ETK -s mérgek használhatóak ETK áron vagy nem? Csak azért kérdezem, mert a Méregkeverő programban ugyanaz az 3. szintű altató ami ott 5 ezüst itt 42 ezüstért lehet kikavartatni. Köszönöm. Link a hozzászóláshoz
Gabika Közzétéve: Április 9 Megosztás Közzétéve: Április 9 1 perccel ezelőtt-kor ePocak írta: Sziasztok Az ETK -s mérgek használhatóak ETK áron vagy nem? Csak azért kérdezem, mert a Méregkeverő programban ugyanaz az 3. szintű altató ami ott 5 ezüst itt 42 ezüstért lehet kikavartatni. Köszönöm. Etk-ba az ott az összetevők árára vonatkozik szerintem Link a hozzászóláshoz
Daelon Közzétéve: Április 9 Megosztás Közzétéve: Április 9 27 perccel ezelőtt-kor ePocak írta: Sziasztok Az ETK -s mérgek használhatóak ETK áron vagy nem? Csak azért kérdezem, mert a Méregkeverő programban ugyanaz az 3. szintű altató ami ott 5 ezüst itt 42 ezüstért lehet kikavartatni. Köszönöm. Egységesen a Méregkeverő alkalmatosságot kérjük alkalmazni. Időnyerőt aki tud kölcsönözni @MagyarGergely-nek, hogy átnézze és finomítsa az észrevételek alapján, azt megköszönjük tetra kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Siffad2 Közzétéve: Április 9 Megosztás Közzétéve: Április 9 Kérdés, orkok és a pszi. Ha a kaszt (pl BM) megadja, használhatom, ha megvan az előkövetelménye? Link a hozzászóláshoz
Gabika Közzétéve: Április 9 Megosztás Közzétéve: Április 9 2 perccel ezelőtt-kor Siffad2 írta: Kérdés, orkok és a pszi. Ha a kaszt (pl BM) megadja, használhatom, ha megvan az előkövetelménye? Persze. Link a hozzászóláshoz
Favágó Közzétéve: Április 9 Megosztás Közzétéve: Április 9 Sziasztok! Ha megvan a fegyverkovács szakma Af,akkor tudok magamnak fegyvert kovácsolni? Ha z előtörténetben megvan az hogy a családom kovács és van műhely? Vagy ha bérelni is kell,mennyivel lesz olcsóbb a fegyver,ha saját magamnak csinálom? Pl. egykezes csatabárd. Nem slan kard. Köszi! Link a hozzászóláshoz
tetra Közzétéve: Április 9 Megosztás Közzétéve: Április 9 1 perccel ezelőtt-kor Favágó írta: mennyivel lesz olcsóbb a fegyver,ha saját magamnak csinálom Kereken 0 rézpengővel. Daelon kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés