Csendbiztos Közzétéve: Április 10 Megosztás Közzétéve: Április 10 20 órával ezelőtt-kor Pistike írta: Ez nekem is sikerült és nem pont ez jött le. Inkább az, hogy a mágia által konzervált feudalizmusban a nők helyzete erősen hátrányos Ynev 3/4-én. Ami a nemi irányultságot illeti. Nos a "természettel nem összhangban lévő" hajlamok Ynev 2/3-án tűrt/megvetett kategóriába esnek. Szívesen folytatnám, de nem akarom összeszemetelni ezt a fórumot. Javaslat? És akkor még néhány kérdés a karakteralkotáshoz. 1. A karakteralkotóban a palloshoz 1/3 támadás szám van írva, de az etk szerint ez 1/2, mint a többi kétkezes fegyvernek. Ez hiba, vagy valamit nem jól állítottam be? 2. A Felice papnőnél a fegyvereknél az szerepel, hogy tőrt, tőrkardot illetve, könnyű nyílpuskát használnak, ha muszáj harcolniuk. A karakteralkotás során járó egy rend fegyverzet lehet neki ismétlő nyílpuska (elvégre az is könnyű egyik változata)? Link a hozzászóláshoz
Daelon Közzétéve: Április 10 Megosztás Közzétéve: Április 10 A könnyű nyílpuska az könnyű nyílpuska, nem kahrei. Bár gyanítom, az alkotó annak idején a "kecses, kicsi, rejthető(bb)" gondolatfonálon lóghatott, így inkább kézi az, mint könnyű. A pallosra majd @tetra, pls. Link a hozzászóláshoz
tetra Közzétéve: Április 10 Megosztás Közzétéve: Április 10 34 perccel ezelőtt-kor Daelon írta: A pallosra majd @tetra, pls. Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy a fegyverek értékei mi alapján lettek kitöltve, így nem is merek hozzájuk nyúlni. Link a hozzászóláshoz
MagyarGergely Közzétéve: Április 10 Megosztás Közzétéve: Április 10 Üdv! 14 órával ezelőtt-kor Favágó írta: Sziasztok! Ha megvan a fegyverkovács szakma Af,akkor tudok magamnak fegyvert kovácsolni? Ha z előtörténetben megvan az hogy a családom kovács és van műhely? Vagy ha bérelni is kell,mennyivel lesz olcsóbb a fegyver,ha saját magamnak csinálom? Pl. egykezes csatabárd. Nem slan kard. Köszi! Semmi nem lesz olcsóbb. Se páncél, se fegyver, se varázstárgy. NEM azért, mert ne tudnád magadnak megcsinálni. Hanem azért, mert annak elkerülése érdekében, hogy mindenki "csináltam magamnak ezt a két szekérnyi gyógyitalt/ vértet / mérget / varázstárgyat" felkiáltással kezdje a kalandot, mindent mindenkinek meg kell venni! A történetben attól még csinálhatod magadnak, ez csak pozitívum. És mondjuk a KM sem mondhatja azt, hogy átvertek, és a gyógyital valójában csak víz.. hiszen te keverted ki. Ez egyfajta "verseny" jellegű esélyazonosság. Régóta így van, és túl azon, hogy mindig felveti valaki, szerintem helyes, ha marad is. 18 órával ezelőtt-kor Daelon írta: Egységesen a Méregkeverő alkalmatosságot kérjük alkalmazni. Időnyerőt aki tud kölcsönözni @MagyarGergely-nek, hogy átnézze és finomítsa az észrevételek alapján, azt megköszönjük MG nem akarja finomítani az észrevételek alapján. Az 1TK méreg-árai, csakúgy, mint pl. az, hogy a kikeverésükhöz milyen képzettségek kellenek vagy nem kellenek, teljesen add-hoc alapon lett megírva. A méregkeverő rendszer ebbe visz egy ok-okozat alapú, a mérgek tulajdonságai alapján megalkotott rendszert, ami elkerülhetetlenül más, és a rendszer alkalmazása esetén felülírja az 'TK ezen adatait. (ez egy minőségi felülírás, átgondolás, rendszer van mögötte, és egy komplett kiegészítő, nem csak úgy "jobban tudom".) A mérgek árai is hasonló, egyébként Con Salamander cikke alapján van, ő egyszer összerendezte, megalkotta, én meg nem láttam értelmét másikat készíteni, teljesen átvettem onnan, tehát igazából ő tudna nyilatkozni róla, de én is teljesen egyetértettem azzal a szemlélettel, hogy a méreg nem olcsó, nem alap, hogy minden sarkon lehet venni mindig mindenféléből és a játék szempontjait is figyelembe véve igenis drága dolog. persze lehet egyszerűen mérgezni, lehet kakit kenni a pengére, de az nem olyan erős, és hamar tönkremegy, megszárad, stb. Hajrá. Szóval az 1TK vagy a kiegészítők méreg-árait nem kell nézni, a méregkeverő átgondolt rendszere szükségképpen felülírja azokat. (megjegyzem, HA valaki elolvassa a méregkeverő mögött lévő méregkeverés cikket, ez mind benne van... Hozzáteszem gyorsan, hogy azt érdemes lenne ellenőrizni, hogy a méregkeverés cikk táblázatai EZÜSTBEN számolnak. Ez így került bele a méregkeverőbe is? Mert ha azt átváltja aranyaa az ok, de akkor ugye kevesebb arany lesz. A pallos T/k-ja 1/2 mindenhol... nem került esetleg hibásan bele a rendszerbe? Daelon, Antail és tetra kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Pistike Közzétéve: Április 10 Megosztás Közzétéve: Április 10 Egy órával ezelőtt-kor tetra írta: Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy a fegyverek értékei mi alapján lettek kitöltve, így nem is merek hozzájuk nyúlni. Azt nem csodálom! Nem hogy az értékek, mert azt ki kellett találniuk, de a fegyverek súlyát se sikerült normálisan meghtározni. Lásd pallos 8 kg. Valójában 3 kg-os pallosnál súlyosabbat nem jegyeznek a régészek. A többi is hasonlóan túl van tolva. A legvérlázítóbb a vértek mgt-je. A fegyverek értékeinek meghatározásánál maximálisan kimutatható az utánajárás teljes hiánya és a hasamra ütök agyhalál. Sneer és Antail kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Alarich Közzétéve: Április 10 Megosztás Közzétéve: Április 10 Sziasztok! Gyógyital készítése esetében a varázstárgy árképletét kell alkalmazni? (2xMP+alapanyag) Link a hozzászóláshoz
Daelon Közzétéve: Április 10 Megosztás Közzétéve: Április 10 10 perccel ezelőtt-kor Alarich írta: Sziasztok! Gyógyital készítése esetében a varázstárgy árképletét kell alkalmazni? (2xMP+alapanyag) Igen. Link a hozzászóláshoz
Alarich Közzétéve: Április 10 Megosztás Közzétéve: Április 10 Egy órával ezelőtt-kor Daelon írta: Igen. Köszönöm! Link a hozzászóláshoz
Siffad2 Közzétéve: Április 10 Megosztás Közzétéve: Április 10 (szerkesztve) Sziasztok Hatalom Itala mennyibe került (egy barátom kérdezi ), mert nem találom, elkészítése 1 Mp, nyersanyag 1 A. Illetve az online karakteralkotó elkölthető 75% -t ír, (helyesen), de csak 60%-t enged elkölteni, a többiért hibát jelez. (karakter neve Garr) Illetve BM saját tetováláshoz is kell a szakma, vagy "szakmabeli" megcsinálhatja (csak kifizetem)? A Mp*2 arany ok, de az alapanyag + egyéb költség hogy számítandó? Szerkesztve ekkor: Április 10 , Siffad2 által Link a hozzászóláshoz
Esme Weatherwax Közzétéve: Április 10 Megosztás Közzétéve: Április 10 (szerkesztve) A Pusztitas kepzettseget hasznalhatonak gondolnam, de nem talalom a Karakteralkoton. Nem hasznalhato, vagy javitando? Megtalaltam! Szerkesztve ekkor: Április 10 , Esme Weatherwax által megtalaltam Link a hozzászóláshoz
Esme Weatherwax Közzétéve: Április 10 Megosztás Közzétéve: Április 10 A Boszorkanymesteri tetovalashoz Szakma(tetovalas) vagy Muveszet(rajzolas) szukseges? Szakmat ugyanis nem tudok kivalasztani a Karakteralkotobol. (Vagy rontas ul rajtam.) Link a hozzászóláshoz
Pistike Közzétéve: Április 11 Megosztás Közzétéve: Április 11 8 órával ezelőtt-kor Esme Weatherwax írta: A Boszorkanymesteri tetovalashoz Szakma(tetovalas) vagy Muveszet(rajzolas) szukseges? Szakmat ugyanis nem tudok kivalasztani a Karakteralkotobol. (Vagy rontas ul rajtam.) A szakmánál nincs tetoválás. Művészetnél találsz rajzolást. Ám hogy mi kell a bomes tetkóhoz, azt nem vágom. Link a hozzászóláshoz
Daelon Közzétéve: Április 11 Megosztás Közzétéve: Április 11 9 órával ezelőtt-kor Siffad2 írta: Hatalom Itala mennyibe került (egy barátom kérdezi ), mert nem találom, elkészítése 1 Mp, nyersanyag 1 A. A Hatalom Italát használó kasztok kapnak indulócsomagban, amúgy meg a hozzávalókat érdemes felírni és in-game főzni. Aki 5-nél többet elnyom egyben, az úgyis jó eséllyel belehal az Egészség-vesztésbe 9 órával ezelőtt-kor Siffad2 írta: Illetve az online karakteralkotó elkölthető 75% -t ír, (helyesen), de csak 60%-t enged elkölteni, a többiért hibát jelez. (karakter neve Garr) Karaktert csak direkt link után lehet megnézni, a név kevés. Azt pedig ide ne oszd meg, max psziüziben. Tippre olyan %-ra akarsz költeni a szintenkéntiből, amit a kaszt nem kap meg. 9 órával ezelőtt-kor Siffad2 írta: Illetve BM saját tetováláshoz is kell a szakma, vagy "szakmabeli" megcsinálhatja (csak kifizetem)? A Mp*2 arany ok, de az alapanyag + egyéb költség hogy számítandó? 8 órával ezelőtt-kor Esme Weatherwax írta: A Boszorkanymesteri tetovalashoz Szakma(tetovalas) vagy Muveszet(rajzolas) szukseges? Szakmat ugyanis nem tudok kivalasztani a Karakteralkotobol. (Vagy rontas ul rajtam.) Én azt mondanám, hogy Szakma (tetováló) mindenképpen kell. A Művészet (rajz) előny, akkor tudsz saját tervekkel előállni. Sajnos a BM tetoválásos cikkek alapanyagot nem határoznak meg. Jómagam a tetoválás méretétől függően pár ezüstöt mondanék, hasraütve minden sérülési 2% után 1 ezüst. Szakma a Világi képzettségek utolsója, és az ottani lista utolsója az "egyedi", amikor bármit beírhatsz. Esme Weatherwax kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
tetra Közzétéve: Április 11 Megosztás Közzétéve: Április 11 9 órával ezelőtt-kor Siffad2 írta: Illetve az online karakteralkotó elkölthető 75% -t ír, (helyesen), de csak 60%-t enged elkölteni, a többiért hibát jelez. (karakter neve Garr) Milyen hibára gondolsz? Nekem sikerült elkölteni mind a 75%-ot. A trükk ebben leledzik, és ez a legtöbb (talán az összes?) %-os képzettséget és szintenkénti %-ot kapó kasztnál megvan: Te elkezdtél Mászásra költeni, ami nem lett feltűntetve, tehát arra Kp-ból kell költeni. 9 perccel ezelőtt-kor Pistike írta: A szakmánál nincs tetoválás. De nem olyan nehéz beadni neki. 8 órával ezelőtt-kor Esme Weatherwax írta: Szakmat ugyanis nem tudok kivalasztani a Karakteralkotobol. (Vagy rontas ul rajtam.) Valójában azért nem tudsz "kiválasztani", mert már van szakmád, és azt tudod bővíteni több opcióval. Lásd előző kép. Pistike és Daelon kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Siffad2 Közzétéve: Április 11 Megosztás Közzétéve: Április 11 Aki 5-nél többet elnyom egyben, az úgyis jó eséllyel belehal az Egészség-vesztésbe Alá becsülöd az erőmet! (igazából nem, de...) A % tényleg az volt a hiba, megoldódott, köszönöm. Daelon kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
drexyboy Közzétéve: Április 11 Megosztás Közzétéve: Április 11 Sziasztok! Véleményetek szerint mennyire illik Ynev képébe egy ork fejvadász? Persze ritka, mint az Élet jellem a Kráni Toronyban, de lehetséges ilyen karakterrel jönni? A Nyúzók törzséből jön a játékos. Válasz előre is köszönöm! Link a hozzászóláshoz
Jadis Közzétéve: Április 11 Megosztás Közzétéve: Április 11 28 perccel ezelőtt-kor drexyboy írta: Sziasztok! Véleményetek szerint mennyire illik Ynev képébe egy ork fejvadász? Persze ritka, mint az Élet jellem a Kráni Toronyban, de lehetséges ilyen karakterrel jönni? A Nyúzók törzséből jön a játékos. Válasz előre is köszönöm! Mivel a karakteralkotás a Játékosok Készlete faj-kaszt párosításait fogadja el, ahol I vagy I* szerepel, a válasz igen, lehetséges ilyen karakterrel játszani. Daelon és tetra kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
macilaci78 Közzétéve: Április 11 Megosztás Közzétéve: Április 11 Sziasztok! Mivel most vasárnap van a karakterleadási határidő, lenne pár kérdésem. Megvannak-e már a kalandmesterek? Jó lenne egyeztetni a sajátunkkal, hogy egyáltalán validnak tartja-e a karakterkoncepciót, csapatkoncepciót. Ezzel együtt jó lenne tudni, melyik karakteralkotó alkalmatosságot javasoljátok? Az onlinet, vagy az offline excelt? A'frad! Link a hozzászóláshoz
Daelon Közzétéve: Április 11 Megosztás Közzétéve: Április 11 14 perccel ezelőtt-kor macilaci78 írta: Sziasztok! Mivel most vasárnap van a karakterleadási határidő, lenne pár kérdésem. Megvannak-e már a kalandmesterek? Jó lenne egyeztetni a sajátunkkal, hogy egyáltalán validnak tartja-e a karakterkoncepciót, csapatkoncepciót. Ezzel együtt jó lenne tudni, melyik karakteralkotó alkalmatosságot javasoljátok? Az onlinet, vagy az offline excelt? A'frad! Hoi, a KM-eket mindig a karakterek beérkezése után osztottuk ki, nem előtte. A kiírás szerint az online karakteralkotó az alap, az Excel általában vészmegoldás, ha valami mégsem jönne össze. üdv, Daelon Diocletianus, Antail és Weilon kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Esme Weatherwax Közzétéve: Április 11 Megosztás Közzétéve: Április 11 (szerkesztve) Elnezert, ha hallucinalok, ugy remlik, olvastam valahol mar, de ha a Tapasztalati Pontokbol kijon a 6. TSz (peldaul Harcos), ez legalisnak szamit? Megtalaltam! Szerkesztve ekkor: Április 11 , Esme Weatherwax által Megtalaltam, amit kerestem Antail kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Dew314 Közzétéve: Április 12 Megosztás Közzétéve: Április 12 Sziasztok! Nehézvértnek csak a teljes és félvért számít, a lemezvért nem? A vörös orkok miatt kérdezem, akik megkapják a Nehézvért viselet AFet és egy ingyér lemezvértet, hogy ez egy tervezett szinergikus kombó, vagy a kettő nem kötődik egymáshoz? Link a hozzászóláshoz
Daelon Közzétéve: Április 12 Megosztás Közzétéve: Április 12 Szia, az én értelmezésemben a Nehézvértviselet képzettség hasznos adalék mindenhez, ami merev lemezekből áll és MGT-je van. Sodronying felett kb. minden. üdv, Daelon Link a hozzászóláshoz
Csendbiztos Közzétéve: Április 12 Megosztás Közzétéve: Április 12 Sziasztok! A méregkeverővel kapcsolatban lenne kérdésem. A karakter nyilván nem cipel magával még egy bővített felszerelést sem. De ha karakteralkotás során akar magának mérgeket keverni, akkor milyen felszereltség a mérvadó? Teszem azt igénybe veheti alkimista céhek stb. laborjait, vagy mondjuk jelen esetben egy Árnyfog boszorkánymester használhat mondjuk bővített felszerelést a törzsi közösből? Tehát útmutatást kérek! Link a hozzászóláshoz
Karagash Közzétéve: Április 12 Megosztás Közzétéve: Április 12 Sziasztok! Olyan észrevételem lenne, hogy nem engedi az intelligenciából származó Kp-t nyelvismeretre költeni. tetra kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
tetra Közzétéve: Április 12 Megosztás Közzétéve: Április 12 Valóban, eddig sosem merült fel bennem, hogy azok tudományos képzettségek lennének, de technikailag azok. Hatalmas gond, vagy elég, ha következő rendezvényre javítjuk? Karagash és Daelon kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés