Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Shadowrun mese - Péntek este

Recommended Posts

Közzétéve:
2 perccel ezelőtt-kor Pistike írta:

Mindenesetre nem lesz mégse Johnny Mnemonic kütyüm. Nem megy az orkhoz.:mellow: Marad a visszahúzható alkar penge.:)

Ooooh, pedig már készültem milyen helyzetekbe foglak hozni vele, ami precizitast igényel, és esetleg hogy is fog pontosan kinézni a shinji-ujj :D dehát akkor ez várat magara :D 

Pistike kedveli ezt
Közzétéve:

Az a jó az SR-ben, hogy 1-5-ig minden verziója játszható, ízlés kérdése, tehát kb mindegy, hogy mivel játszik a csoport akiket találsz. A könyvek ugyanúgy botrányosan szarul vannak szerkesztve, verziótól függetlenül (bár ahogy hallom a németeké sokkal jobb).

Andoron és Pistike kedveli ezt
Közzétéve:

A szerkesztéssel egyetértek, de látok benne perspektívát! A mágia rész most nagyot ütött. Nem csak a 3. szem valósul meg, hanem projekció is. Utazás az asztráltérben nagyon bejön.:)

Andoron kedveli ezt
Közzétéve:
25 perccel ezelőtt-kor Pistike írta:

Most akkor hogyis van ez a +4 módosító? Lefordítaná valaki magyarról magyarra! Kicsit elvesztettem a fonalat...:wacko:image.png.2794b6e2e5eb0f13663875ea3f67d3a0.png

Ez a célszámot módosítja. Amikor lövést adsz le, megadott számú kockával dobhatsz, amibe beleszámít a fegyver, a képesség, huzalozások, módosítók. Aztán a KM határozza meg, az alapján, hogy mire célzol, illetve a kiszemelt célpont mennyire egyszerü vagy nem egyszerü, hogy a megadott kockákkal milyen célszámra kell dobnod, ami meghatározza mennyi sikered van, vagyis eltalálod-e, és ha igen, milyen sérülést okozol.

Pl, általanos, hogy 4-es vagy 5-ös a célszám, ha a célpont nem nehéz, és van képzettséged is, vagyis, attól függöen, hogy hány K6on dobod ezt meg, lesznek sikeres dobásaid. +4 azt jelenti, hogy az alapra ennyit kell tenni. Na most, k6-os dobásnál a 6os újradobod, vagyis ha mondjuk 8as a módosított célszám, akkor elöször is minél több kockával kell hatos dobnod elsö körben, utána pedig a hatosokkal minimum 2-eseket kell dobnod az újradobásnál, hogy meglegyen a célszám. 

Remélem így érthetö. 

Pistike kedveli ezt
Közzétéve:

Azzal kell matekozni, hogy 2 extra siker feltolja a sebzésszintet amúgy is, tehát szimplán sebzés szempontjából nem feltétlenül éri meg, attól is függ, hogy mi a fegyver sebzéskódja, hány kockával dobnád alapból milyen cél ellen.

De ami lényegesebb, hogy szerintem ez a szabály írja le azt is, amikor valamit specifikusan akarsz eltalálni valami célponton, mittudomén kilőni a visszapillantót egy autóról vagy ellőni a cigit a csávó szájából.

Pistike kedveli ezt
Közzétéve:

Nah most van végem. Az E&G (M&M) kiegészítőben a 2-es szintű fegyvercsatoló + 4-et ad +2 helyett. (Bár a könyv is erről beszél) Tuti elírás. Most azt tisztázzuk előbb, hogy a +4 az most nekem rossz? Nem tudom bemásolni, sajna csak papír alapon van meg az M&M, és csak a számban olvad.;)

Közzétéve:
1 perccel ezelőtt-kor Pistike írta:

Nah most van végem. Az E&G (M&M) kiegészítőben a 2-es szintű fegyvercsatoló + 4-et ad +2 helyett. (Bár a könyv is erről beszél) Tuti elírás. Most azt tisztázzuk előbb, hogy a +4 az most nekem rossz? Nem tudom bemásolni, sajna csak papír alapon van meg az M&M, és csak a számban olvad.;)

Most én sem emlékszem (Crow fejböl vágná, lehet érdemes megvárni :)), de mit mond? +4 es módosító célszámra vagy annyit ad hozzá a kockáidhoz? Mert ha jól emlékszem a fegyvercsatoló a kockákhoz ad hozzá, vagyis több kockával dobhatsz, ami neked jó. (Nem hiszem, hogy fegyvercsatolás célszámot növelne, annak semmi értelme nem lenne :))

Pistike kedveli ezt
Közzétéve:
3 perccel ezelőtt-kor Pistike írta:

Minél többet olvasok, egyre hülyébb leszek, már ha ez egyáltalán lehetséges...:D

Ez gyakori dolog, pl vizsga elött :D annak a jele, hogy most kell letenni a könyvet :D

Pistike kedveli ezt
Közzétéve:

Nah tehát... itt azt írja "a lövés célszámához" ez az, amivel a KM keseríti az életemet. Ehhez jön +4, mert nem a bazi troll közepébe lövök, hanem a szarva közé?

Közzétéve:

Jól megkártyázott az M&M-es elírás! Szóval, ha az lenne, hogy +4 hejett, csak +2-t kapok úgy van értelme! Főleg, hogy egy rakás pénzbe került és még a fegyverek árát is duplázza.:|

Közzétéve:

No minden extra kütyű, mint lézercélzó, célzószeműveg stb. csökkenti a célszámot amit a távolságból, a célpont mozgásából, esetleg a célzott terület nagyságából adódik össze, és a fényviszonyokból adódik össze. Ez a célszám lehet nagyobb mint 6 és Andoron jól írta ha 6-ot dobsz a kockán akkor addig ismétled amig kisebbet nem dobsz. És Tetrának is igaza van, hogy a sikeres kockák száma is fontos hiszen azzal a sikeredet biztosítod, ellendobásnál meg csökkented az ellenfél sikereit. Pl ztestprobánál a súlyos sérülést enyhére csökkentheted.

Andoron és Pistike kedveli ezt

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...