Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Élménybeszámolók

Recommended Posts

• téma Antail által kitűzve
Közzétéve:

Életem legjobb Amazon alakításán vagyunk túl, a KM csapat döntése mögött azt látom, hogy egy ilyen transzcendens performanszt díjazni értelmetlen, hisz magától értetődően emelkedik ki a csillagszférák közé, és inkább megadták másnak az esélyt. Vagy még lehet, hogy ez életem első Amazon alakítása is, és annak ellenére, hogy a legjobb, még mindig bitang szar volt. 1:1 az odds jelenleg.

A modul elsőre tűnt furának, aztán egy-két ponttól eltekintve jó anyagnak bizonyult. Remekül játszható volt a cicapartival, amit vittünk, az tényleg nem a modul hibája, hogy Alex szerint egy szép nő egyetlen feladata, hogy visszaveri a fényt és az minden problémát megold.

Mondjuk ez szerencsés is volt, mert a vadóc lány személyiségemet Miki árnyalta be a saját viking berzerkejével, a sunyulásban Hulla tolvaja nyomott le természetszerűleg, így legalább a szociális nyomulást tudtam valamennyire tolni a boszorkány helyett.

A Rizikófaktorral természetesen mindig élmény játszani, és a Marsot is (foghíjasan ugyan, de) végre terraformáltuk, nekik külön köszönöm és jövőre is. Reméljük Rajmira sem jön rá a szapora, vagy legalább hoz valaki Smectát.

Az EP mese király volt, jó kis csavar volt egy korábban már felhozott toposzon. Csodával határos módon túléltem. Azt hiszem. Ha azt lehet életnek nevezni.

A Rapidon idén is nagyon jól bizonyított a kalandgenerátor, Rayen pedig rendkívül szórakoztató delíriumos ámokfutást hozott össze nekünk, miközben mindkét társam engem akart folyamatosan megdugni, tovább frusztrálva a kicsiny kukkerű NJK barátunkat.

A TTK (szintén Rayennel) mese egy érdekes alapölet jó kifejtésének indult, de ahogy előre lett is jelezve, ennyi idő nem elég rá. Mindenesetre a TTK civilgenerátora jól vizsgázott, és lett belőle érdekes tapasztalat.

Szállás-kaja-helyszín fasza, társaság csillagos ötös, és még a cigim se fogyott el a végére, szóval kevesebbet szívtam, mint tavaly.

Közzétéve:

Sziasztok!

Számomra az idei tábor volt az eddigi legjobb, rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtam.
Köszi a szervezőknek a beletett melót, és mindazt a pluszt, amivel az idei tábort intézték! Ezer hála!
A tábori ajándék sapi tök jó ötlet volt! :)

Köszönet a modulért! Kifejezetten tetszett!
A Falka (Gladiátor, Harcművész, Főnix, Barbár és az én tolvajom) a yankari zsoldoslégió quarróiként vállalta a küldetést egy régi barátnak. Valahogy megtaláltuk a helyünket ebben a kavargó fesztiváli hangulatban és nem sidequesteken véreztünk el, hanem fegyelmezetten, és izomból végignyomtuk az adódó lehetőségeket. Ehhez persze kellett egy KM! Lucius nagyon gyorsan megtalálta a közös hangot a csapattal, én imádtam az előadásmódját. Azonnal reagált az ötletekre, jól rezonált a különcségeinkre, a rögtönzött megoldásokra, és kiváló hangulatú sztorit tárt elénk jól válogatott zenei betétekkel, amiért nem lehetek eléggé hálás.
Talán épp ezért sikerült ilyen jól alakítanom a "mindenes" tolvaj karaktert (bár sokszor ájultan, 0, vagy 1 ÉP-n, a csapat pajzsainak és pengéinek védelmében, de túléltem, és Sogron tüzének gyógyító hatalmától felhevülve, vagy a helyi áfiumok hatásától felpörögve folytathattam a kis ámokfutásom), mert KM-ként a felvetett ötleteknek lehetőséget adott, és igazi fun-game lett a kalandból. Köszönöm!
Legjobb szerepjátékos: Nem örültem mostanában ennyire semminek, mint ez a díj! Nehéz szavakat találni, ami leírhatná... A "kibaszottul boldog és büszke vagyok" talán megközelíti :D
Ez egy jó csapat, egy jó KM és egy jó modul nélkül nem sikerült volna. :taps:
Andoron festménye, az első helyért járó különdíj nagyon tetszik. Már megtaláltuk a helyét a nappaliban, hamarosan felhelyezésre kerül! ;)

A záróbuli a parkolóban óriási volt, kifejezetten jól sikerült! Köszi az ottani finomságokat ;)

Mindent összevetve, rendkívül inspiráló volt az idei tábor, köszönöm mindenkinek!

Közzétéve:

Nagyon röviden: ez is jó tábor volt! :gruppen:

Kicsit hosszabban...

Helyszín és étkezés: A helyszín még mindig király, légyszi ide jöjjünk jövőre is! :D Étkezésről fogalmam sincs, külön konyhán voltam (köszönet BigMac-nek).

MAGUS csapat és kalandmodul: nagy köszi a Ködlidérceknek, hogy befogadtak egy egész táboros játékra! Mondanám, hogy pozitív csalódás volt, de nem, mert pont ilyen pozitív játékélményre számítottam. :) Kati amazonja állítólag első volt, de szerintem régóta végig ott volt benne. :D Zoli harcművész Phandája (és házi-bio-öko cider-je) sokszor csalt mosolyt az arcunkra. Böbi tolvaja szerintem igazi példatolvaj volt, még az olykor vicces szituációkban is. Házé Adron-papja pedig egy igazi inkvizítor hozzáállásával és makacsságával üldözte a feketemágiát helyi alvilágot, nélküle talán csak a történet felét bogoztuk volna ki. SirTom most is hozta a magas elvárásoknak megfelelő Kalandmesteri szerepet, neki is külön köszönet érte! 

Maga a modul szerintem aranyos és jól játszható volt, klasszikus Észak-Ynevi jellegűnek éreztem már csak az időpontja és a regényekbe való illeszkedése miatt is. Ynev-hűség csillagos ötös. A plot logikában, NJK és JK motivációkban éreztem némi hiányosságokat, első benyomásra az lehet a gyenge pontja, de még nem olvastam végig részletesen.

Eclipse Phase: Első EP játékom volt, nagyon tetszett. Nem volt új a téma, sokat hallottam már róla, és olvastam/filmeztem a témában korábban. Pont hozta azt a zsánert, és tényleg megvoltak a csavarok a sztoriban - több is! Máskor is szívesen játszom, ha van hely.

Rapid KM: Ezt idén sajnos kihagytam, beáldoztam a pihenés oltárán, de jövőre újra tervezem a részvételt. Mindig tetszett a random-generált dolgok spontaneitása és imprózása.

Deep Trance Madness: Ezt már leírtam itt: https://kalandozok.hu/topic/2574-dtm-tao-péntek/?do=findComment&comment=85463 Számomra is meglepően jól sült el (életemben először meséltem ebben a "rendszerben" és stílusban), talán jövőre is kipróbálunk valami hasonlót.

Vérpisti: Egészen péntek estig úgy gondoltam, hogy ebből nem sok minden lesz, mert a fekete kendőt csak akkor vitték el. Szombat délután már-már osonkodnom kellett a folyosókon, hogy melyik sarok mögül fog kiugrani egy fekete kendős fejvadász, hogy életemet vegye. Jó meccse volt Goblinnal, és remélem a jövőben Rayen-nel is lesz lehetőségem összecsapni. Szervezői oldalról szerintem voltak tanulságok, pár edge case kikupálása, pontosítása, és hogy hogyan tehetjük a közönség számára is élvezhetővé az összecsapásokat.

Western: Daru rendező úr hozta a jól bevált spagetti western-es receptet. A hangulat nagy volt, az összes dinamit (és istáJó és hacienda) felrobbant a végén. 

Videó: Köszi Pancsának és csapatának a rengeteg belerakott időt és energiát! Most már sokan kíváncsian várjuk a végeredményt! :)

Sok alternatív játék tetszett még, amiben szívesen játszottam volna, de mindenre nincs idő... majd legközelebb! A szombat esti záró buli valóban király volt, bár én nem toltam végig hajnalig. :)

Köszi a szervezést, jövőre ugyanitt!

Közzétéve:

Üdv!

Nos, ez most egy remek nyári tábor volt... pár év kihagyás után egészen megfelelő újrakezdés volt :D Teljesen feltöltött MAGUS energiával... 

A helyszín ismerős, a kaja elég, a vizesblokk használható, bár néha mindenféle lénnyel kellett megküzdeni a zuhanyzó zavartalan és kizárólagos használatáért... de ezek soha nem hivatalos táborlakók voltak :D Nekem a játék helyszínéül szolgáló tanterem is tetszett, ebben az időben talán az egyetlen túlélést biztosító lehetőség volt.  Gyorsan ide is írom az ötletünket, egy kalandozós ülőpárna lassan beilleszthető lenne az ajándékok közé :D

A lényeg a játék volt, ezért erre koncentrlok inkább... az idei kalandmodul, bár előzetesen is ránéztem valamelyest, kellemes meglepetést okozott, nagyon élvezetesnek találtam. A KM-től komoly agymunkát kíván az ilyen sandbox jellegű modul, viszont annál több lehetőséget kínál a játékosok számára. Nekem tetszett mind a világhűsége, mind az, hogy igazi, lejátszott múltat adott Tadzehnek. A csapatom a Pszichopaták volt, (tudom, nem így írják helyesen, de nem találtam itt karaktert hozzá). Nagyon elégedett voltam velük, igazán jót játszottunk. Sikerült azonos hullámhosszra hangolni magunkat, nagyon érezték és élték a csapatukat, a karaktereiket és a modult, szerintem megérdemelték a helyezést is. Még a városban is nyomot hagytak :) Az aranyköpéseket meg majd a megfelelő helyen közzéteszem.. mert abból is volt olyan, ahol már megérte ceruzát ragadni :) Köszönöm a remek játékot, igazán jól éreztem magam. Az már csak ráadás, hogy a csapattag hiányában a péntek délutáni ciklusra rögtönzött előtörténet játékban is partnerek voltak és sikerült igazán egésszé kerekíteni. 

Végre volt lehetőségem és türelmem végignézni az újjáéledő Vérpisti versenyt, igazán tanulságos volt, egyszerre volt elrettentő és szórakoztató is. Elismerésem ugyanakkor a játékosoknak, a gyilkos jellege ellenére példásan együttműködő és kompromisszumkész hozzáállást tanusítottak. Egyben gratulálok TAO-nak is, aki megőrizte bajnoki címét, ami azért nem sokon múlt... de múlt. :)

Alternatív játékokra nem volt idő, nem is terveztem, de nem bántam meg, mert jókat sikerült beszélgetni, külön köszönet Katának, Gábornak és Shalafinak meg Luciusnak, hogy ismét sikerült megváltanunk a MAGUS-t :D Azért a gyilkosos játékot csak meg kell említeni, ami ismét haláli volt :D

Jó volt látni a táborzáráson, hogy még mindig mennyien vagyunk, és milyen lelkes csapat is ez. Gratulálok a helyezést elérteknek, - nagyon tetszett Andoron ajándéka, meg persze a térkép is, de azt csak nem illene dicsérnem :D viszont még mindig sok MAGUS kiadvány volt az asztalon, és jó volt látni más klubok, pl. a Krónikák csapatának felajánlásában kiosztott rajongói kiadványokat is. 

A szervezők igazán csinálhatnának valamit a meleggel jövőre, mert lassan megfővünk a táborozás közben :D Bár a hazajövetel napján  látszott az időjárásra gyakorolt hatás, de az időzítés még nem tökéletes. :D :D :D

Köszönöm a szervezőknek, akik látványosan és kevéssé látványosan is hozzájárult ahhoz, hogy idén is együtt lehettünk és ilyen fergeteges MAGUS élmény részesei lehettünk! Remélem, jövőre is telik még az energiából és a lelkesedésből! A'frad!

Közzétéve:

Kedves Barátaim!

Imádtam ezt a tábort is, mint ahogy az összes többit, amelyiken eddig részt vettem. Ez a lényeg! Figyelem az élménybeszámoló hosszú lesz! Ha nem érdekel tekerj nyugodtan tovább! J

Szállás: Tetszik az állandósulni látszó helyszín, remélem nem vertük ki a biztosítékot semmivel az iskola vezetőségénél és Hulla is emelt fővel sétálhat még Mátrafüred utcáin. Bár az első reggelen a számunkra biztosított 2 db női WC kicsit kevésnek bizonyult, de a szervezők hamar intézkedtek, rendelkezésünkre bocsátották még az alagsori szekciót is. Így később már nem volt ebből probléma. Jövőre is lefoglalhatjátok a helyszínt kedves szervezők! :) 

Kaja: idén kevésbé osztogattam el a kajámat, pár kivétellel meg is tudtam enni. A mennyiségére én sosem panaszkodom, mert nekem bőven elég, de úgy tapasztaltam, hogy repetát is lehetett kérni. Minőségét tekintve tipikus menza koszt. Szerencsére volt rengeteg nasi és Bigi is isteni jókat főzött! Nem haltunk éhen, ez a lényeg.

Modul: Kifejezetten örültem a női modulírónak. Több volt benne a finomság, az érzelmi töltet nem csak a perfekcionista, hideg logika uralta a történéseket. De azért volt benne politika, ármánykodás, kémkedés is bőven. Bár SirThom a csapatra szabta kicsit a modult, ennek következtében mi csak az utolsó ciklusban találkoztunk Tikkoval, végig a modul mentén haladtunk az eseményekben. Andoron, nekem nagyon tetszett a szövevényes sok szálon futó kicsit szerelmi, kicsit politikai történet. Remélem írsz még nekünk modult! Sőt azt is meg merném kockáztatni, hogy egy ilyen modult szívesen el is mesélnék. :) 

KM: SirThom idén is felejthetetlen volt, imádtam az NJK alakításait és azt, ahogy csűrte-csavarta a történet szálakat. Jó volt, hogy egy kicsit ránk alakította a modult, nem is nagyon tehetett mást, mivel már az első jeleneteben kisiklottunk az üldözőink markából. Jó húzás volt a részéről, hogy Tikkot nem mesélte be nekünk. Hatalmas plusz töltetet adott a játéknak az, hogy beleszőtte a kalandba az előtörténetünkben leírt „bosszú sztori” szálat. Tökéletes volt a KM-csapat összhang!

Csapat: Harmadik alkalommal jöttünk ebben a felállásban a nyári táborba: Albruk és _Zoli_  általában az ész, a hideg logika és a modulmegoldásért felelős csapattagok, míg Nut és jómagam inkább a szerepjáték kedvelői vagyunk, az érzelmi töltetet adjuk a játékba. Idén ötödiknek Tao csatlakozott a csapathoz, akiről azonnal kiderült, hogy vérbeli Ködlidérc, szerves része a csapatnak! Tao kiválóan hozta a modulmegoldó karaktert érzelmi töltettel! :) 

Eddig mindig harmonikus csapatkoncepciót dolgoztunk ki, de idén ez egy kicsit máshogy alakult. Nálunk mindig én választok utolsónak karaktert, hogy meglegyen a kohézió a csapatban. Általában ez a karakter mindig bárd, boszorkány vagy valamilyen pap volt. Idén szerettem volna kipróbálni az amazon kasztot, ezért megkértem a fiúkat, hogy ehhez idomulva válasszanak karaktert. Mondanom sem kell, hogy nem sikerült nekik! Bár a csapat modulmegoldás szempontjából ideális összetételű lett, kohéziós szempontból elég nagy kihívást jelentett az amazon mellett a három fiú karaktere: a törpe Tooma pap, az ember Adron pap és Phan’Dhaa a tiadlani, dagadt „peace and love” harcművész… Meg kell mondjam, hogy isteni szerepjáték lett a vége! Csak képzeljétek el a magát egy szűk csatorna nyílásán legyömöszölő harcművészt, vagy az Adron pappal üvöltöző amazont a Dreina szentély előtt, vagy az udvari etikettet nem ismerő Tooma papot tárgyalni a bárói palota biztonsági főnökével… az alvilággal alkudozó tolvajlányról nem is beszélve! A csapatot semmilyen módon nem lehetett volna megmérgezni, mert a dagadt harcművész mindent felzabált előlünk, a tolvaj meg mindent megivott, mert csak így tudta elviselni a civakodó csapatot. :) Drága csapattársaim, zseniális volt az idei alakításotok! Így volt igazán szép a 3. helyezés! Gratulálok!

Alternatív játékok: Szerettem hős lenni a Sárkány gyomrában, bár a csapat összetétel nem az eredeti jelentkezés szerint alakult (Pistike nem jött, Dryen elkésett ezért beszálltak helyettük mások) a végeredmény Nuttal, Albrukkal és Shalafival kiegészülve igazán szórakoztatóan alakult. Viccesre fogtuk a figurát és nagyon jól éreztük magunkat. Jó játék ez a fiaskó, szívesen játszanák mást is ebben a rendszerben.

A Kult idén is súlyos témákat boncolgatott és alaposan felzaklatta az érzelmeket, de minden rosszban van valami jó. Zseniális alakításokat láttunk. Nut brillírozott! Történetben és szerepjátékban is nagyon erős volt. Albruk pedig a tragédia ellenére humort csempészett a játékba. Shordanus a történet dramatizálásában jeleskedett. Idén én csak sodródtam az árral és megpróbáltam minél jobban alakítani a szerepemet, a magányos középkorú macskás nőt a negyedikről.

DTM – No comment! Nézzétek meg a meghirdetett játék fórumára feltöltött képet és a kommenteket. _Zoli_, Sneer, CZ, SirThom, zseniálisak vagytok! Tao, köszönjük, hogy megteremtetted számunkra az ideális környezetet az ökörködéshez, akarom mondani a kiváló szerepjátékhoz!

A Kiválasztottak városát idén nem csesztem el a társaságnak. Dryennel remek összjátékkal vonzottuk be a többi csapattagot és nem rontottuk el a felfedezés élményét! Jövőre talán érdemes lenne két csapatot indítani a Kiválasztottak városában; egy kezdő és egy haladó játékosokból állót, ha összejön annyi jelentkező. Kócos szívesen csatlakozna ismét egy haladó csapathoz. :) 

Idén hiányzott a szombat esti láz! SirThom ezt bepótolni nem lehet, de betervezni jövőre mindenképpen! Én már jelentkezek is rá! Daru, kit kell meggyőzni otthon, hogy elengedjenek a teljes tábor idejére? ;) 

Továbbá köszönöm a beszélgetést Andoronnak, MG-nek, Shalafinak és Luciusnak. Pankának köszönöm, az interjút. Köszönet a szervezőknek a kiváló, gördülékeny szervezésért. És természetesen köszönöm Gábornak, hogy idén is együtt élhettük át ezt a remek táborélményt!

Jövőre veletek ugyanitt!

Közzétéve:

hoi,

jó kis tábor volt ez megint. A tavalyi időjárásfelelős ezúttal mellényúlt, kicsit később ért oda a normálisabb hőfok, így nem a pulcsi kellett, hanem a legyező (vagy klíma) kellett volna. Azért túléltük.

A szállás remek, akárcsak eddig. Sok játéktér, némelyikben akár 1-2 fokkal is hűvösebb volt, mint a többiben :) A szobák és vizes helyiségek olyanok, amilyenek, retró kollégium, akárcsak az étkek, de ez sem vészes. Adagokban még néha sok is volt, a melegre tekintettel.

Idén megint meséltem, régi ismerősökhöz, a Rizikófaktorhoz tértem vissza, akik ezúttal hölgypartit hoztak. A "lányok" nem kevés szórakozásról gondoskodtak, és még ha el is felhősödött egyikőnk-másikónk homloka - leginkább szegény, békés városlakóké :D - összességében a játékra és a hangulatra nem lehetett panasz. Köszönöm srácok! image.png

Különjátékra egyre neveztem be előre, a Sárkány gyomra az előzetesen várthoz képest kemény volt, főleg érzelmileg, de parádés összhangban tettük a dolgunkat, én nagyon jól szórakoztam, pedig a hasonló szituációs játékformáktól ódzkodni szoktam. Köszönöm Gabor, hogy ott lehettem.

Mormandarennel megnéztem, hogy milyen a Vaják rpg. Érdekes a csapatkezelés és csapatérték számítása a harci helyzetekben, az érmedobálás jó kis random, de nagyon viccesre és hangulatosra sikeredett. Jövőre be kéne fejezni a kalandot, látni akarom, hogy a nyomkereső meddig tud a varázsló agyára menni az alacsonyabb igényszintjével :D

Örülök, hogy idén sem maradt ki a rapid, ezúttal a JK oldalon néztem meg, mire jó Hulla kegyetlen randomgenerátora. Azt kell mondjam, ezen az oldalon is érdekes, Whooni hangos, élménydús meséje magával ragadó volt. Nopersze, a jéger meg a sör is tette a dolgát :)

Többekkel beszélgettem, természetesen, hiszen ez elmaradhatatlan, s bár erre sosem jut annyi idő, mint szeretnénk, mindig jólesik. Mivel kérték, jövőre igyekszem újra vinni Marvel SuperHeroes RPG minikalandot, hadd szálljanak a D100-ak és virítson a szép színes eredménytábla.

Viszlát jövőre!

Közzétéve:

Rövid leszek és kritikus.

A szobák, nincs légkondi, az ágyak már öregek, recsegnek, ropognak és kemények.

A mosdok, azon kivül hogy vannak semmi extra, az elmult 3 évben semmi fejlesztés, javitás nem volt, ugyanaz a repedt wc ülöke, ugyanaz a leszakadt zár.

Játékhelyszin, az egyik pavilon, hiába volt áram és igy 2 ventillátor ment egész nap, nagyon meleg volt, folyt rolunk a viz. Ez befolyásolta a játék minöségét.

Az étel, kevés volt. Változo minöség és menyiség, pl a rántott tojás, a 3db kis kolbász a fél fogamra se volt elég. A vacsorára kapott hamis gulyás vagy a paprikás krumpli kicsit nevetséges volt. A rántott hus 1 mm vastagságra volt klopfolva, át lehetett látni rajta.

A modul, erös közepes. Voltak benne jol kidolgozott részek, de voltak gyenge részek is. Mivel bárhogy meg lehetett oldani, befejezni, érdekelne hogy mi alapján lett eldöntve hogy ki a legjobb csapat? Akinek hangosabb volt a km-je? Vagy aki felpontozta a csapatát, szubjektiv érzései alapján? Legközelebb a tábor elején el kellene mondani hogy mi az értékelés modja, hogy pontoznak a km-ek, mert ennek igy semmi értelme és keserü szájízzel mennek páran haza, köztük én is.

Érkezéskor nem volt a méretemben polo, pedig a jelentkezéskor, a befizetéskor még volt, vissza lett igazolva, de a táborra már csak 2 számmal kisebbet tudtak adni. Ez van, ezért fizettem 5k-t...mondjuk felmosorongynak jo lesz....

A csapatunkat 2 szobára osztották szét, félreértés miatt, pedig minden fent van a jelentkezési adatokban, csak meg kellett volna nézni.

Ár / érték arány. Kettönknek 114k volt a tábordij.   800km-t utaztunk oda-vissza, 6-6 orát. 800km kb 60k (benzin+matrica), abbol a mi részünk 40k. Mivel nem volt elég az ellátmány plusszba kellett venni kaját, péksüteményt, ásványvizet kb 45-50kért. summa 200k-ba volt ez a 3nap/4 éjszaka.

A kényelmi dolgok hiánya, a kellemetlenségek, a kollégiumi szállás, az üzemi konyha már számottevö döntési ok amin sajnos a jó társaság már nem tud javitani.

Nekem, igy 50 felett ez már lassan átlépi a kritikus tömeget.

Szoval javitani kellene a szálláson, az étkezésen, a játékhelyszineken, a szervezésen mert igy lassan már nem éri meg…

Ez most egy keserédes tábor volt...

Közzétéve:

Sziasztok!

Élménybeszámolót én most nem írok, viszont úgy érzem, Scylla pontjaira kell szervezői oldalról is reagálnom.

- Szobák: Igen, tényeket írtál le. Tudunk rajta változtatni, a jó minőségű, klimatizált, kényelmes szobák ára nagyjából kétszer ennyi lenne fejenként. Ezt a költséget sokan nem tudják bevállalni, ahogy te is felhoztad, hogy a költségek is magasak, ezekre mások is érzékenyek. Ha esetleg te (vagy bárki más) tudsz olyan helyről, ahol hasonló áron juthatunk klimatizált szobákhoz és játékterekhez, ne tartsd magadban! A szállás minden évben örök téma, ez a hely a többségnek oké volt, de nyitottak vagyunk változtatásra, ha van általánosan jobb alternatíva! Szerintem mindenki örülne, ha hasonló árban találnánk klimatizált játék és alvóhelyekkel rendelkező szállást. Régi motoros vagy, ismered az igényeket/kereteket, én/mi nem találtunk jobbat, de több szem többet lát, ha úgy érzed, tudsz jobb helyet, vagy szívesen keresnél, mi örömmel vesszük a segítséget!

- Mosdók: ezek is mind igazak, itt lehetne fejleszteni. Mehetünk jobb minőségű helyre, de az drágább lesz, amennyire én látom. Ennyi pénzért ilyen létszámra ilyesmiket szoktunk sajnos találni. TT-n pl. nagy szerencsénk van, hogy ismerős a szállásadó, ott hasonló áron sokkal jobb a mosdóhelyzet, klimatizálás azonban pl. ott sincs.

- Játékhelyszín: Szerintem az időjárásról írtál, nem a helyszínről. Sajnos az idővel nem tudunk mit kezdeni, lehetett helyszínt változtatni, más csapatok is megtették, ezt elmondtuk az elején. Ezt mi nem tudjuk befolyásolni, legfeljebb a tábor időpontját tudnánk áthelyezni olyan időszakra, amikor általában nincs ilyen meleg (viszont ahol kb tuti nincs ilyen meleg, az még bőven "iskolaidő", június eleje vagy esetleg szeptember vége, sokaknak az nem felelne meg)

- Kaja: a minőség valóban menzás, a mennyiségre másnak nem volt panasza, tipikusan nagyétkűeknek sem. Ettől még teljesen elfogadható a kritikád, viszont nem tudom, hogyan tudnánk rajta javítani központilag, ilyen létszámra teljes táboroztatás nem nagyon vállalnak éttermek, vagy ha igen, jóval drágábban ennél. Így itt is azt tudom mondani, hogy ennyi pénzért ennyi jut jelenleg, de  ld. még utolsó előtti bekezdésemben a megoldási javaslatomat.

- Modul és pontozás: ebben én nem voltam kompetens. A versenynél viszont mindig ez van: egy szubjektív műfaj, nem lehet objektív szempontok alapján pontozni. Újra felhozom: kipróbálhatjuk, hogy nincs verseny (mivel "objektív" pontozási szempontokból soha senki nem tudott még olyat hozni, ami egyáltalán a többségnek megfelelt volna), de amikor ez felmerült bármikor is a múltban, mindig le lett szavazva, a nagy többség versenyt szeretne. Persze folyamatosan változik-cserélődik a táborozók kiléte, és az igények is változhattak már, szóval megérhet egy újabb misét a téma.

- Póló: sajnos ebben sem tudok nyilatkozni, azt illetően, hogy miért alakult így, ezt a részt nem én intéztem. Nagyon sajnálom, ha kicsi a póló rád, és elnézést kérek a szervezők nevében, hogy nem sikerült az ígéretet teljesítenünk a méretet illetően. Utána fogok járni, hogy hol csúszott el a dolog, és ha tudok, szerzek neked egy 7XL-es változatot. De arra kérlek, hogy ne felmosórongynak használd, nekem személyesen nagyon fontos, hogy a kalandozós pólók meg legyenek becsülve! Az egyesületnek visszaadhatod, és megtérítjük az árát, aztán hátha másra még jó lesz. Ha nem, akkor majd én személyesen megveszem az egyesülettől, és elteszem emlékbe.  

- Csapat két szobában: négyfősek a szobák. Hogyan kellett volna öt embert elosztanunk nem két szobába? Én nem látok a jelentkezési rendszerben semmi olyat, ami alapján itt változtatni kellett volna. A befizetéseket én hagytam jóvá, látom a megjegyzéseket is, nincs ott semmilyen speciális jelzés. Hol kéne keresnem? Lemaradtam valamiről? Próbálunk mindig javítani a rendszeren, mert most 4-5 embernél vannak a különböző, nagyobb szervezési feladatok, és nehéz néha egy lapon lennünk, így remélem, tudsz itt valami hasznos javaslatot mondani!

- Ár/érték arány: itt szerintem érdemes megnézned az alternatívákat. Más szervezők táborai is minimum ennyibe kerülnek, vagy drágábbak. Sajnos az infláció mindenkit érintett, ami kihat ugyanígy az üzemanyagárakra is. Kettőtökre vetítve a 112k 22 étkezést és 8 vendégéjszakát foglalt magában, így leosztva szerintem ennél jobb minőséget nehéz kihozni ekkora létszámra - de, és itt jön a de:

Évek óta lehetőség van a "bejárós" és a "nem kér étkezést" opciókra, amivel mindenki olyan szállást és étkezést szervez magának, amilyet szeretne, az alap tábordíj pedig néhány ezer forint, amiből díjakat, ajándékokat és egyéb költségeket (pl. nyomtatás, eü. papír) fedezünk. Kis csapat esetén elképzelhetőnek tartom, hogy lehet találni klimatizált helyet, illetve, ha magatoknak főztök mondjuk 4-5 főre, azt is elképzelhetőnek tartom, hogy ilyesmi árban nagyobb mennyiségű, fogatokra való kaját is tudtok intézni. Központi szervezéssel, 50-60-70 embernek ezt mi nem tudjuk megoldani. Mátrafüred szerintem pont egy olyan helyszín, ahol lehet a közelben (sétatávra) jó minőségű szállásokat találni, de az iskola jellege és elhelyezkedése miatt mégsincs központi helyen. Voltak idén is bejárósak (pl. KisSzentyék), őket érdemes lehet megkérdezni, hátha tudnak ajánlani valamit a jövő évre, ami jobb nektek! Persze ez a játékhelyszíneken nem fog változtatni, de a pihenőidő kényelme talán segít a játékidő nagy melegét is jobban elviselni.

Az otthontól való távolságon ugyan nagyon nehéz csökkenteni, (ha nyugatabbra megyünk, akkor meg a keletieknek lesz messze,) próbálunk nagyjából központi helyen szervezni táborokat. Ellenben ha megkapjuk az adó 1%-os támogatásokat, akkor, ha lehetőségünk lesz rá, szeretnénk támogatást nyújtani az utazási költségekben azok számára, akiknek ez problémát jelent. Így talán tudunk ebben is majd segíteni - ígérni még nem merem, mert nem jártam alaposan utána, hogy erre költhetünk-e. Én nagyon sajnálnám, ha nem jönnél/jönnétek a továbbiakban, de azt is látnod kell, hogy nem tudunk mindig, mindenkinek megfelelni, akármennyire is igyekszünk. Más táborok, rendezvények is emelnek évről-évre az árakon, és hozzák a kompromisszumokat láthatóan, mert a szállásadók is drágítanak, de fejlesztéseket kevesen visznek véghez közülük. Úgy tűnik, arra már nem jut.

Köszi a kritikát és az őszinteséget, szerintem ezekre is szükség van, mert ezekből tudunk tanulni és fejlődni mindannyian!

Üdv,

Közzétéve:

Minden tábor végével, a legnehezebb először is elfogadni, hogy egy évet kell várni arra, hogy ismét láthassam a kedves arcokat, megölelhessem azokat, akikkel nincs alkalmam találkozni, együtt lehessek a barátokkal, akiket hiányolok, és olyan szívesen látok újra.
A kalandozok.hu egy erős közösség, és azt hiszem ez az, amire mindig is a legbüszkébbek voltunk: erős, összetartó, támogató közösség, akik immáron 21 éve járnak össze, ilyen vagy olyan formában, akkor is ha páran elég messze kerültünk, akkor is, ha ehhez szabadságot, vagy éppen családi programokat kell áldozni, mert hiszünk benne, és ez mind megéri.

Megéri - azt hiszem, ezt a szót ízlelgetem most egy kicsit még…
Megérte, hogy itt lehettem, hogy bizalmat szavaztak arra is, hogy modult írhassak, ami bevallom, nagy álmom volt, és így, ilyen formában először csináltam (volt egy kis ijedtség is benne, hiszen márciusban derült ki, hogy az idei év az én évem :) ).

Megérte, mert nagyon jól szórakoztam közben, és mert olyan emberek segítettek, akik véleményét nagyra tartom, Daelon, Cz, Morrick, Shalafi, MG, Gábor, Weilon, SirTom és mindenki aki véleményt mondott, vagy segített - nagyon köszönöm nektek, és örök hálám, hogy ennyire könnyen tudtunk együtt dolgozni!

Megérte alkotni, vászonra vetni a képet, és látni, ahogy gazdára talált, és örömet okozott - Zsömi, nagy gratuláció neked az első helyért! Bár mindenkinek festhettem volna egyet, de sajnos annyi vásznam már nem volt :) Arról nem is beszélve, mennyire kalandosan utazott :) (külön köszönet a Finnair személyzetnek, akik megengedték, hogy a képet az ő saját csomagtartójukba tehettem - bár ők aligha olvassák ezt itt)

Megérte ismét mesélni, megérte megismerni azokat a játékosokat, akikkel eddig nem volt szerencsém együtt játszani! Nerimeera, Alina, Rayen és Knox, örültem, hogy veletek tölthettem ezeket a napokat, nagyon köszönöm a játékot, a nevetést, az almákat, és az ajándékokat! Bevallom mindig mosolyra gördül a szám, amikor a belső idős kiscica mentésre gondolok (ugye Rayen ;) ), vagy arra, mennyire szerettétek volna Umát mindenbe bevonni, a nagy tüzijáték tervezésre Nerimeerától, ami még sajnos most is várat magára, a tolvajból jogásszá avanzsált Alinára, aki bármit megtett volna, hogy társát megóvja a szerződések kellemetlenségeitől, vagy éppen arra a semmiképpen-sem-ballépésre, amivel Knox megkapta talán élete első boszorkánycsókját, én pedig, hogy végre lemesélhettem egy ilyen bizonyos boszorkánycsókot  :) Remekül vettétek az akadályokat, az ötleteitek egyediek voltak és végig, egészen az utolsó pillanatig ügyesen lavíroztatok az érdekek között. A szotyizgató öreg nénje szelleme legyen Veletek! :)

Megérte a beszélgetésekért, Kata, Cz, Weilon, Daelon, SirTom, Krigli, Pancsa, Shordanus  és olyan sokan még, akikkel volt szerencsém társalogni kicsit, ezek azok a pillanatok, amik engem minden évben, akár 1600 km távolságból is visszahoznak.

Megérte a Shadowrun meséért is, habár volt egy kis gikszer az elején, de ez csak festette a játékot, elrontani nem tudta, és ez a játékosok érdeme volt 100%ban! Owden, Crow, Shalafi, Goblin, Lopov, nagy köszönet, hogy játszottunk, ismét! Nagyon jól szórakoztam veletek, még ha rövid is volt a játék, de szép befejezése lett :)

Megérte a Gyilkosos játék is, de komolyan mondom, azt aligha mosom le most már, hogy akármikor játszok, nekem gyilkos kártya jut! Nem éppen az a reputáció ez, amit az ember szeretne megpályázni! Ha jövőre játszom, ígérjétek meg, hogy nem engem akasztotok fel először… ;)

Mindez, és sok minden más is, nekem minden évben megéri, akkor is ha dögmeleg van (amitől igazán elszoktam), akkor is, ha sokat kell utaznom, akkor is ha az ágyak kényelmetlenek, akkor is ha alig bírtam két falatot néha letolni, mert annyira meleg volt a konyhában, akkor is ha a négy nap végére teljesen kimerülök, akkor is ha néha a legyező sem segített, akkor is ha egy kicsit többet kellett sétálnom a női vécéig.

Azért pedig elnézést, ha panaszkodtam kicsit (vagy sokat) itt-ott :) A panaszkodás nemzeti sport, amiről nehéz letenni, de azért rajta vagyok az ügyön :) és ezért is emlékeztetem magam mindig: az, amire jövök, nem egy szolgáltatás, ez egy baráti kör. Akkor is ha egyesület is áll mögötte, akkor is ha vannak igenis komoly részei, azért a bottomline ugyanaz: ez egy közösség, amelynek néhány tagja, évről évre, időt, költséget nem számolva próbálja a többi számára megszervezni a lehetőséget, hogy együtt tölthessenek pár napot és játszhassanak, és ezért hajlandóak feláldozni sokszor a saját szórakozásukat is a táborban. Ezért nem kérnek mást cserébe, csak azt, hogy a stresszes helyzeteket a közösség többi tagja segítsen elkerülni, hogy ne hozzák őket olyan helyzetbe, ami majdhogynem vállalhatatlan számukra, és hogy a többiek játékban is, és a váratlan helyzetekben is, partnerek legyenek.

Nagy köszönet nektek, Szervezők, Antail, CS, Hulla, Cz, TAO, hogy a lehetőséget, hogy együtt lehessünk, megszerveztétek, és levezényeltétek. Remélem, nektek is megérte és megéri továbbra is megszervezni a tábort!

Óriási köszönet a KM csapatnak, nagyszerű mesék születtek, én reméltem már a modul írásnál is, hogy lesznek nagyon kreatív megoldások, de a KMek és persze a csapataik felülmúlták a reményeim.

És végül, de nem utolsó sorban, köszönet a visszajelzésekért, akár közvetve, vagy közvetlenül, akár pozitív vagy negatív, hiszen ebből lehet tanulni, fejlödni!

Találkozunk 2025-ben!

Közzétéve:

Kicsit lenyugodva, inkább címszavakban leírnám a gondolataimat, mert az mindig jó!

Szállás az kolesz, de abból sztem magyarországon a jobbik fajta, persze annak minden előnyével és/vagy hátrányával együtt. Kajára én is háklis vagyok ezért örülök hogy van opcio hogy megoldjam magamnak (vagy szexuális szolgáltatást nyújtsak biginek :D ) . A szervezés az a szokásos beolajozott motor szerűen folyik, ez látszik.

A modul nagyon részletes, ha engem kérdeztek talán túl részletes is. Amiben talán elveszett picit az író és így elfelejtődött, hogy ennek a történetnek a főszereplői a játékosok. Persze mesélőként megoldja az ember, ez csupán egy jótanács a jövőre nézve, hogy érdemes kevesebb energiát beletenni a háttér részleteibe és többet abba, hogy mit kapjon a játékos. De ez talán izlés dolga is. 90 oldalaktól mindig PTSD m van :D Viszont számomra rettentő "retro" élmény volt a kaland, mert felidézte azokat a történeteket amikor a 2000-es évek végén is voltak. Látszik az az "iskola". 

A csapatom zseniálisan játszott, sok ügyes és okos megoldással rukkoltak elő. Mivel mesélőként én ezeket díjazom ezért úgy éreztem, hogy gyorsan megtaláltuk a közös hangot és volt egy kis örömjáték hangulata. Teljesen megérdemelt volt számukra a helyezés. Mind szerepjáték, mind modulmegoldás és a részletekre való odafigyelés mind a csapat kohéziója. Azt kell, hogy mondjam a sok tucat random csapattal a háttam a mögött fiatal koruk ellenére (vagy éppen azért) top tier!

Verseny pedig olyan dolog, hogy aki bármikor megkérdez elmondom, hogy nem hiszek benne és ha adtok egy sört még kiselőadást is tartok belőle, hogy miért! :D Dde ha verseny van bizony lesz első és lesz utolsó is, ez a műfaj bizony ezzel jár. Pontok nem nyilvánosak amennyire tudom és ez így van jól mert így az utolsó hely a 4. egy erős holtversenyben!  

Köszönöm a szervezést, a kalandot, a beszélgetéseket és úgy általában mindent is!

ui: 
8xf9o4.jpg

Közzétéve:
Egy órával ezelőtt-kor Andoron írta:

Azért pedig elnézést, ha panaszkodtam kicsit (vagy sokat) itt-ott :) A panaszkodás nemzeti sport, amiről nehéz letenni, de azért rajta vagyok az ügyön :) és ezért is emlékeztetem magam mindig: az, amire jövök, nem egy szolgáltatás, ez egy baráti kör. Akkor is ha egyesület is áll mögötte, akkor is ha vannak igenis komoly részei, azért a bottomline ugyanaz: ez egy közösség, amelynek néhány tagja, évről évre, időt, költséget nem számolva próbálja a többi számára megszervezni a lehetőséget, hogy együtt tölthessenek pár napot és játszhassanak, és ezért hajlandóak feláldozni sokszor a saját szórakozásukat is a táborban. Ezért nem kérnek mást cserébe, csak azt, hogy a stresszes helyzeteket a közösség többi tagja segítsen elkerülni, hogy ne hozzák őket olyan helyzetbe, ami majdhogynem vállalhatatlan számukra, és hogy a többiek játékban is, és a váratlan helyzetekben is, partnerek legyenek.

Így! Ez itt a lényeg!

image.png

Közzétéve:

Nos holgyek es urak, ismet veget ert egy tabor, es ismet le fogom irni amit (buszken jelentem ki, hogy most mar) rendszeresen megteszek: sosem felejtem.

Szamomra ez a hely a beke szigete, es attol a pillanattol hogy megerkezem egeszen az indulasig egy percnyi stressz vagy aggodalmas gondolat sem kerit hatalmaba. Ez termeszetesen nem az agyak minosege, a kaja, a mosdok, vagy a meleg erdeme; ti vagytok azok mind akik egy ilyen borzasztoan csodalatos elmenyt lehetove tesztek, es ez szamomra mindent meger. Koszonom mindenkinek! De ha itt tartok akkor szeretnek kiemelni egy par embert.

Elso korben @Pistike! Szivem szakadt meg hogy vegul nem jatszhattam Stam atya oldalan, es mihamarabb gyogyulast kivanok!

Csapatomnak, es mely tiszteletben allo @Shalafi del Necro mesternek borzaszto halas vagyok, fergetegeset jatszottunk egyutt!!! A csapat minden tagjanak ez volt az elso helyezese, es eloszor voltam a dobogos egyenileg is. Annak ellenere, hogy sosem jatszottunk barmilyen mertekben kompetetiven, es mindigis az elso, de a masodik es harmadik prioritas is a jatekelmeny volt, mindig izgatottan ultem a taborzarokon es vartam, hatha ez lesz az en evem. Ez az volt! Hatalmas merfoldko ez a szamomra es a csapat szamara is, es nem fogok hazudni, ha ra gondolok meg mindig a fellegekben jarok.

Korulmenyekrol nem igazan szeretnek sok szot ejteni, 16evesen nincsenek magas igenyeim, minden elegseges volt, helyet imadom, de ha arrol lenne szo en Nigeriaban is boldogan vennek reszt a taborban. 

Shadowrun: szamomra ez egy kozepesen passziv jatek volt, es pont ezert volt tokeletes. Eloszor probaltam ki a rendszert (ami egyebkent kivalo), igy pedig megismertem, megsem volt stresszes vagy nehez. Koszonom Andoronnak a meset, es a tarsaknak a jatekot! Goblin alakitasaert pedig odavagyok.

TTK: mar ideje volt hogy kiprobaljam, es igazan sajnalom hogy nem tettem elobb. Elsore nagyon bejott a rendszer, ha minden jol megy beleasom magam egy kicsit! Mese szuper, hangulat meginkabb, koszi mindenkinek!

Rapid: a kalandgeneratornak eleg erdekes napja lehetett, de az az LSD trip ami kijott belole a vegen az merhetetlenul szorakoztato volt, es ahogy hallottam nem csak az en csapatom reszesult kivalo elmenyben.

Szervezok es @Andoron elott termeszetesen leborulok. 

Közzétéve:

Sziasztok!

Először is.. Köszi a tábort, a mesét, a szervezést és a modult. Idén sokkal jobban haladtunk mint tavaly és megoldásunk is lett.. szóval sikerélmény:) A csapatunk néha megvillantotta, hogy káosz mennyire zavaró tud lenni és egy rend jellemű csak kapkodja a fejét olyankor, hogy "Mi a p... a van?" ...de nyilván mindenki hozta a karakterét, szóval ez előre sejthető volt, hogy lesz némi surlódási pont :)
Jó volt újra találkozni és alapvetően a helyszín is megfelelő számomra, de sok kis apróság annyira bosszantó tud lenni, ami elveszi a fókuszt a pozitív dolgokról és a keserédes megfelelő szó ilyenkor.

A lelátóról minig könnyű okosabbnak lenni, azonban engedjetek meg néhány javaslatot vagy kommentet... aztán, hogy ezek korábban feljöttek vagy nem, azt nem tudom, lehet, hogy már mind el lett vetve, mint a kocka :).. .de hátha van valami használható.

Alapvetően a tábor szép helyen van és nyugis környék, van tér bőven, szóval szívesen mentem vissza. A légkondi drága dolog, de láttam, hogy sokan felfegyverkeztek. Ha drága, akkor meg lehet, hogy érdemes megnézni, hogy mi van esetleg magasabban. A Kékesen egész kellemes idő volt :) Hátha ott is van valami hely és akkor nem kell klíma és nem plusz költség. Persze lehet, hogy akkor meg más sérül, ami itt szuper volt. Csak egy ötlet. Vagy minden szobához kell vinni/bérelni egy mobilklimát, ha már az áram benne van az árban :) 

A keserűbb dolgok kapcsán meg azt hiszem, hogy érdemes visszajelezni a helyszínnek azokról a pontokról, amiket Scylla feldobott. 

Egyáltalán nem okés, hogy a tábor előtt nem nyírják le a füvet pl. és ott üvöltenek a fülünkben a fűnyírók, amikor játszottunk és akkor is csak egy vastagabb sávot nyírnak el, hogy fel tudjunk valahol menni a dombon. Úgy gondolom, hogy ezt meg tudták volna tenni szerdán is arra készülve, hogy jön oda egy csapat jól érezni magát. Talán akkor némi szúnyoggal is kevesebb lett volna... (nem biztos, de én ezt nagyon megszenvedtem egyénileg hiába kentem magamra bármit.)

WC és zuhanyzó... hát igen. Nem tudom, hogy 3 zuhanyfejet miért nem lehet felrakni, meg a WC ajtókat ülőkéket egyszer normálisan megcsinálni. Kb 1 napos meló lenne az egész szerintem.... de sajnos máshol is tapasztalom azt, hogy a karbantartás sok mindenre nem terjed ki. Legközelebb esetleg olcsóbban adják a helyet és akkor 1 nappal korábban lemegyünk és megcsináljuk a karbantartást. :) Szerintem megéri visszajelezni Nekik, hogy vannak elvárások, ha vannak költségek is. A szobaajtók is úgy nyikorognak, mint amik nem láttak olajat 10 éve, szintén filléres dolog. Nem egy nagy mutatvány megoldani, vagy beköpni némi WD40nel és talán akkor nem vernénk fel egymást, amikor kimegy valaki valahova éjjel vagy hajnalban. Az ágyak nyikorgása nehezebb dió, arra nem mondok semmit, de hogy ilyen fenti filléres alapdolgokat nem oldanak meg évek alatt, az szerintem abszolút visszajelezhető.

Úgy gondolom, hogy az ételre is vissza lehet jelezni, hogy mivel volt megelégedve a társaság és mivel nem. Azt a folyékony pince krumpli levet nem igazán élveztem, akkor már egy cukorborsó főzeléknek jobban örültem volna nemi hússal, amiben van anyag. :) A hús is szép nagy volt, de tényleg 1mm-re volt szétkloffolva az enyém is és jól kiszáradva alig bírtam elharapdálni. Nem tudom, hogy napi 500-1000 huf pluszért, mennyivel lett volna minőségibb, de azért valahol jó lenne találni egy jobb egyensúlyt és akkor nem kell pluszban vásárolgatni, meg főzőcskézni senkinek. Úgysem jön ki olcsóbban.
Szóval volt, ami rendben volt, de azért na... gondolom, a gyengébbeket be lehetne helyettesíteni. Egy közepes uborkát is kettévágni kicsit erős volt savanyúságnak nevezni. Akkor inább adják a savanyúkáposztát az pl elegendő volt és be tudtam osztani.

A verseny kapcsán a pontozási javaslattal is egyetértek. Még ha szubjektív is a megítélés, azért bőven lehet objektív pontokat azonosítani és a kettő kombinációjából azért már jobban ki lehetne indulni. jBár nem voltunk ott, hogy mi hogy pontozódik, de nem is lettünk okosabbak most sem.
Nem kellene talán elvetni teljesen az objektív pontokat arra hívatkozva, hogy nem találtuk még meg a szent grált. Kisérletezni kell... az hogy valami teljesen szubjektív, arra nehéz rámenni csapatkoncepcióval. Inkább valami súlyozott kombináció lenne megfelelő. Persze nem mindenkinek a verseny a lényeg, nekem sem feltétlenül, de azért valakinek ez is fontos és adott némi pluszt is az aktivításához.

Köszönöm, ha elolvastátok, még jobban, ha esetleg lesz valami hozománya is... teljesen jószándékkal írtam mindent. Ha privátban dobtok nekem át költségvetést, akkor szétnézek itt Tatabánya  Vértes környékén is, hogy lenne-e valami megfelelő hely, amit átgondolhattok mint esetleges helyszín. Csak valamiből el kellene indulnom. Itt is vannak szép helyek, meg némi látnivaló  környéken és nem annyira vadnyugati táv :) Talán elérhető a keleti lakóknak is.

CZ-nek a türelmét és a meséjét direkt köszönöm. Régen játszottunk már együtt és egy élmény volt... ahogy a csapatommal is megoldani a modult. Thanks Srácok mindenért és a jó társaságért!

Baráti üdvözlettel:

Déxy

Közzétéve:

Sziasztok!

Mint sokadik éve táborozó, ez az idei összejövetel is hozta azt a sok pozitívumot, amelyek miatt a kihívások/távolság ellenére is szívesen megyek újra és újra.
A szállással a meleget leszámítva nem volt problémám, de nyilván erről nem a kollégium tehet. Köszönöm CS-nek, hogy elviselte a horkolásomat, a First Classnak, Dark Zalának és a Falkának, hogy annyit kecózhattam náluk és persze lejmolhattam a készleteiket illetve mindenkinek, akikkel az udvaron, vagy a folyosón összefutva spontán beszélgetésekbe bonyolódtam. Ez az ami miatt igazán megéri évről évre összehozni ezt a közösséget.

Az ételről sok mindenki írt sok mindent, lehet bennem van a hiba, én azt kaptam amit vártam.

A modulról nem tudok rosszat mondani (pláne, mert része voltam az alkotásának :D ), azt gondolom, hogy volt benne lehetőség mindenre is. Harc, intrika, nyomozás, bármit bele lehetett mesélni és mindezt egy olyan hangulatú ingergazdag környezetben, amiben az ha valaki játszani akart, az tudott is.
Köszönöm Andoronnak a modul ötletet, a rengeteg munkát amit beletett és az egész megkoronázásaként megfestett fődíjat is, amiért mindig is irigy leszek Zsömire :twisted:

Dark Zalának köszi, hogy türelemmel (már amikor ;) ) viselték a fáradságomat és a türelmetlenségemet, ez sajnos az elmúlt hónapok részben pedig a kánikula hozománya.
A keserédes jelzőt jól eltalálta Scylla, nekem a modul befejezésével volt ilyen érzésem,mivel nem volt elég idő az epilógust megfelelően elmesélni, de így visszagondolva is egy jó játék maradt meg, rengeteg egyedi, hangosan röhögős megoldással, csatorna mászási valós szimulációval és egy csapatszintű plátói vonzalommal Pirri anyót illetően.

Köszi Hulla a TTK mesét, TAO-nak és a csapatnak az agyament DTM-et és persze Crownak és a kedves "rokonoknak" a CoC-t, amit 3 napig toltunk és talán(?) túl is éltük a végén.
Sajnálom, hogy idén nem volt Whooni féle alternatív mese, talán majd jövőre megint összejön.

Külön köszönet Hullának, aki idén is olajozottan leszervezte a szállásunkat az iskolával és verbálisan kényeztette a konyhásnéniket ha úgy volt rá szükség.

Mindegy, hogy Mátrafüred vagy valamilyen új helyszín, a lényeg, hogy legyen 25-ös NYT!
Jövőre találkozunk.

Cz

Közzétéve:

Ez is eltelt.

Modul: Egy jól kidolgozott modult kaptunk idén. Néha kicsit keresgetni kellett benne, de tette a dolgát. Az ötlet nekem nagyon tetszett, könnyed, pont a csapatomhoz illő kalandot kaptunk. Az NJK motivációs része volt egyedül gyenge, illetve a viszonylag sok jelentéktelen bábu-njk, de néhány órás agyalással megugrottam a kérdést, illetve csapathoz igazítottam a kalandot. Na ja, Tykko-val csak a legvégén találkozott a csapat. :D 

Mesélés: A meleg nekem betett olyan szempontból, hogy nehezen fogott az agyam és rengeteg energiát emésztett fel, hogy ne essek mélypontra. Így a magam szemszögéből a mesélésem erős közepesre sikeredett, de örülök, h a csapatom/taim elégedett volt. Tudjuk, h lehetett volna jobb is. Légkondit akarok!  :tuzes:

Csapat: Kata, Nut, Tao, Albruk és Zoli. Köszi a játékot, nagyon jól éreztem magam veletek. Egyre összeforrottabb a csapat, túl vagytok a kezdeti nehézségeken és mindenki érzi a helyét a csapatban. Tao ugyan újonc volt itt, de simán beilleszkedett, törpéje kellő egyensúlyt hozott az amúgy kissé csapongó kalandozók közé. Zoli hozta a jókedélyű és humoros oldalt, Albruk a megszokott, elrugaszkodott varázshasználót, Nut a háttérbe húzódó jokert, Kata pedig a szokásos erős, nőies vonulatot. Ebbe a kalandba pont ez kellett, ez már jól megy nektek, mostantól jöhetnek a szokatlan karakterek, ha úgy adódik. Nem, nem attól lesz valami szokatlan, hogy másik kasztot válaqsztotok (csak szólok). Szeretem látni az in character vitákat, a monológokat és minden njk interakciót, ahol végig a szerepben maradva teljesítitek a küldetést. Legyen még kevesebb az ooc beszélgetés, legyen még több beillesztve a kalandozók szemszögéből, ami nyilván nehéz, de nagyon megéri. Gratu 3. helyhez, erős volt a mezőny.  :wub:

Eclipse Phase: Egen, ahogy tetra írta, egy már körbejárt témán csavartam egy dimenziónyit és így a szinte megszokott a végére teljesen más megvilágításba került. Szerintem ez így nagyon pöpecre sikerült és  - trattatattam!!!! - négy karakter túlélte!!!! Öregszem, vagy mi... 
A már megszokott arcok (Tao, catsmile, tetra) mellett Vassinak és Alinának is meséltem, köszi, h csatlakoztatok, remélem megmarad a kalandból valami emléknek, amit hazavisztek.

Kult: Idénre mélyütést terveztem, ami stílusban nem egyszerű sem játékosnak, sem mesélőnek. Lett belőle masszív pszichodráma a Kult világában, ahol egy lakótelep lakói, egy kicsit stranger things hangulatban próbálták meg feldolgozni sötétebb énjüket és múltjaik bűneit. Legközelebb majd előre jelzem, ha nem sztorivezérelt, hanem drámavezérelt lesz a kaland, mert láttam, h váratlanul érte játékosaimat kissé a dolog. Elnézést. Ezzel szemben Kata, Shordanus, Alvbruk és Nut zseniálisan alkalmazkodtak a helyzethez és olyan jeleneteket láttunk, ami sokáig kísérni fog mindannyiunkat. Köszönöm, h megajándékoztatok a bizalmatokkal. Egy élmény volt veletek. Új metákat is kipróbáltunk, a végére kezdtem belejönni, szóval nekem is hasznos volt, sokat tanultam belőle. :ph34r:

DTM: Ez volt a betervezett lazítós kaland és Tao tudta, érezte, h mivel lehet a csapatot oldani. Ezúton is nagy hála nektek, nekem nagy szükségem volt erre... a sok röhögésre, ökörködésre és ellazulásra. Cool, pipa, látom, h a többiek is élvezték. A világ és a rendszer elég egylövetű, de nekünk pont ilyesmire volt most szükségünk. Volt pár kiemelkedő jelenet és a többit fedje jótékony homály. Ezek az alkalmak, amiket nem lehet elmesélni, meg kell élni.  :mrgreen:

Western: Ez most pont úgy alakult, hogy a fáradság ellenére végig tartott minket, végig taktikáztuk, szerepjátszottuk és megéltük a vadnyugat ízét. Köszi Daru, rég játszottunk ezzel és érdemes volt újra játszani a világodban. Pacsi öreg medve!

Minden egyéb: Köszi mindenkinek a beszélgetéseket, az elmaradt igéreteket és minden jó szót, kedvességet. :pajti:Bigi, neked külön köszönet a kostolókért, nagy hála és istenkirálycsászárul sütsz/főzöl. Még mindig! Lassan te leszel a példaképem!

Helyszín: A helyszínt imádom - köszönjük Hulla -, a menza nekem nagyon gyenge volt, úgyhogy jövőre saját koszt, ha ez ilyesmi marad. A sátram tökéletes fekvőhely, a fürdők engem nem zavartak (a sátorozáshoz a kemping fürdő fíling passzos teljesen), A Fekete Rigó szakácsát pedig csókoltatom, érti a szakmát ő is!  Hulla: neked külön köszönet a nulladik napért.

Csaaak az a hőség, csak ha az enyhülne jövőre... túl sok volt idénre...:oops:

Közzétéve:

Sziasztok,

Elérkezettnek látom az időt, hogy én is megírjam az élményeimet. :)

Nekem a tábor mindig egy nagysebességű nosztalgia vonattal érkezik.
A kollégiumi szállás, a menza koszt, a sorakozó a wc, vagy a zuhany előtt mind-mind egy olyan korra emlékeztet, amikor még sokkal több időt tudtunk szánni közös hobbinkra: a szerepjátékra. ;)

A tábor hangulata, mint minden évben, most is remek volt, ami maximálisan a közösségnek köszönhető. Így számomra a legzavaróbb a féltenyérnyi böglyök jelenléte volt, akik egész végig az életemre akartak törni. :D

A fő modul nekem tetszett, lassan pörögtünk fel, de a végére már egy perc nyugtot sem hagytunk magunknak. Andoron egyenes háttal viselte minden megmozdulásomat, bőven hagyott teret a karakter megszemélyesítésének. Ezúton is köszönöm neki, hogy már bőven a tábor előtt is rám szánta az idejét. :)
A csapatunk első ízben állt össze, de úgy gondolom sikerült megragadnunk a hangulatot, mindenki együtt dolgozott a cél eléréséért. Köszönöm nekik is, hogy mellém szegültek erre a kalandra. :)

A Gyilkosos est szerintem egy remek ismerkedős program, a jó hangulat és a minimális intrika ideális körülményt biztosít a beszélgetésekhez.

A Rapid KM versenyen csak nyerhet az aki részt vesz, minden évben a legelborultabb történetek születnek, amin a kalandgenerátor idén lendített egy nagyot. :D
Köszönöm a csapatnak, hogy végigélték az álmot, mostmár tudjuk, hogy a legapróbb dolgokért éri meg igazán küzdeni. :D

Pénteken Shordanus Zombicide-jára sikerült befurakodnunk, ahol a tökéletes karaktert feláldoztam 5 kör alatt, majd a második legjobbat 2 kör alatt, de az utolsóval egészen a végéig kitartottam. :D
Köszönjük a bemutatót is, elnézést ha másnap/aznap érezted a hatását, de ha még két napot rászánunk, akkor is maradtak volna kérdéseink. :)

A szombati nap TTK kalandja hozta el számomra a megmérettetést. Úgy éreztem sikerült épp csak annyira alámerülnünk a szabályokban, hogy az újdonságok érezhetőek legyenek, de jusson idő a kalandra is. Szerintem jól lettek kiosztva a karakterek, a játékosok tökéletesen életre keltették a Szárnyasok osztagát. Egyenlőre még csak a felszín lett megkapargatva, de már itt is jól kivehető volt az egyszerű városőr és egy kalandozó közti (szinte) átugorhatatlan szakadék. :)
Úgyhogy részemről nagyon élveztem a mesélést.

A Vérpisti verseny abszolút hozta egy gladiátor viadal minden szórakozását, az őrjöngő tömeggel kezdve, a fogadásokon át, a megdöbbentő végkifejletig mindent. ;)
BigMac-nek is jár egy nagy taps a szervezésért és a levezénylésért is, ígérem jövőre még elborultabb ötlettel állok elő.

Ezután levezetésként Mormandaren witcher kalandjába huppantunk bele, ami egy remek ötlet és egy könnyen kezelhető rendszer tökéletes találkozásával nyújtott szórakozást. Örülök, hogy a varázsló karakterrel játszhattam, ez egy teljesen új perspektívát adott. :D

A szombatot ezután egy jóleső beszélgetés zárta, ahol kisírhattuk abbéli frusztrációnkat, hogy másnap indulni kell haza, de tudjuk, hogy a múlandó dolgoknak van igazán értéke. :)

Még egyszer köszönöm a Szervezőknek, KM-eknek, játékosoknak, az iskola dolgozóinak és a vendégeknek, hogy bármilyen módon hozzájárultak a tábori élményhez! :)

Közzétéve:

Pár info, ötlet a fejlesztéshez:

-        szállás: google a te barátod, kb. 5 perc keresés alatt találtam jó pár helyet ahol 60-120 főt tudnak elszállásolni, 4 éjszaka summa max 20000, és a 4napi teljes ellátás summa max 20000, saját étteremben. 2-3 ágyas szobák saját fürdőszobával, hűtővel, stb… a Balaton mellet, strand közelben.

Pár példa link:

https://osztalykirandulas.hu/szallas/9274-es-motel-szantod/

https://osztalykirandulas.hu/szallas/9640-es-ifjusagi-szallo-balatonalmadi/

-        Kaja: évről évre változik, hogy hol a táboros kosztot eszem, hol külsős lehetőségeket veszek igénybe. szerintem tavaly jobb volt a kaja, idén nekem nem jött be. lehet jövőre majd megint magamra főzök, volt már rá példa, megoldom.

-        póló: köszi de már megoldottam, elajándékoztam. Tanultam belőle, többször nem rendelek pólót mivel nem lehet a méretemben választani.

-        Versenypontozás: szerintem, ha nem tudunk egyértelmű, szabályos pontozást kialakítani akkor el kellene hagyni a legjobb csapat, legjobb szerepjátékos díját, hisz mi alapján mondjuk, hogy ki a jobb? egy km szava alapján kiválasztjuk a 60 emberből ???

Én csapatonként a legjobb szerepjátékost díjaznám, akit a csapaton belül a csapat tagjai és a mesélő szavazna meg. 10 csapat 10 könyvjutalom, kisebb díj. többen kapnának jutalmat, oklevelet.

Lehet, megérne egy össznépi szavazást, hogy maradjon-e a mostani díjazási rendszer vagy változtassunk. A többség szava dönt.

Jövőre természetesen megyek NYT-ben, max én is sátrazok, mint Sir Tom és magamra főzök.

MInden nyügöm, bajom ellenére azért jól éreztem magam, jó volt a csapat, a km, a modul, a játék. Köszi a szervezöknek, a segitöknek, látszik hogy sok melót tettek bele. Viszlát és kösz a halakat!

Közzétéve:

Én ugyan idegenlégiósként fél napot töltöttem a táborban, de nagyon örültem a társaságnak! Köszönöm a szervezőknek a lehetőséget a kedves fogadtatást! Biginek hatalmas hála a kajáért! Nagyon köszönöm!

Olvasom a kritikákat. Csak egy dologhoz szeretnék hozzátenni - szerintem fontos, vagy elgondolkodtató lehet:

A pontozás problémája örök téma. Nagyon sok majdnem jó és még több egyáltalán nem jó javaslat született rá az évtizedek alatt. Emlékszem, magam is pörögtam rajta mint a RUN DMC. Azóta az elfecsérelt idő verembe került ez a témakör. :D

Egy dolog azonban számomra bizonyossá vált ennyi idő alatt: a szerepjáték SZÓRAKOZÁS. Így, csupa nagybetűvel. Erről szól. Én azt gondolom, díjak helyett emlékeket kell gyűjteni. Nekem egy "na te ganéj" 18 év múltán is szívet melengető dolog. És ez csak a hópihe a jéghegy csúcsán. Oklevelek... hát srácok... őszintén: fingom sincs hol vannak. Ki "nyert" tavaly? Idén?! Évekkel ezelőtt? Pfff... passz! :D

Én elengedtem. Ezt tudom mindenkinek javasolni, aki nem éli ezt az oldalát a rendezvénynek (és amúgy - szerintem - igazuk van). Ha akarnak ilyet tartani a többiek (többek) utolsó nap, mert valakinek valamiért fontos, én tök szívesen tapsolok bárkinek. :) Nekem a srácok örömtől sugárzó tekintete lesz idén az ajándék, a "díj", a Western játékról, mert annyira tetszett nekik. Tök jól szórakoztunk! Volt darálós géppuska is... mi kell még? :D

On 2024. 07. 21. at 13:30-kor Sir Thomas írta:

Western: Ez most pont úgy alakult, hogy a fáradság ellenére végig tartott minket, végig taktikáztuk, szerepjátszottuk és megéltük a vadnyugat ízét. Köszi Daru, rég játszottunk ezzel és érdemes volt újra játszani a világodban. Pacsi öreg medve!

Nagyon szívesen Sir Thomas! Megtiszteltetés egy ilyen játék! :gruppen:

On 2024. 07. 16. at 13:12-kor Kata írta:

Idén hiányzott a szombat esti láz! SirThom ezt bepótolni nem lehet, de betervezni jövőre mindenképpen! Én már jelentkezek is rá! Daru, kit kell meggyőzni otthon, hogy elengedjenek a teljes tábor idejére? ;) 

:D Nem kizárt, hogy jövőre ott leszünk végig. Keresünk egy szép árnyékot és oda bekepmelünk a motorhómmal. És akkor minden este lesz Misi Mesél. :) Western, Maffia, meg valami posztapokaliptikus (TAO után szabadon).

Közzétéve:

Eljött az ideje hogy én is színt valljak. A kalandról csak ennyit mondok: kicsit úgy éreztem magam mint Ethan Hunt. A megbízó kért minket, hogy ne okozzunk nagy feltűnést: 2 felvértezett Sogron hívő és 2 káosz jellemű Arel pap valamint egy bárddal, szerintem ez maga az Impossible Mission. És majdnem sikerült.

A többiről: köszönöm a Chtullhu játékot a résztvevőknek

A Shadowrunt Andoronnak és a többieknek.

A reggeli tornát Dexy-nek.

A szombat esti láz hiányzott Sír Tommal.

Idén keveset beszélgettem, valahogy kimaradt, majd máskor.

És a régi live-s emlékeket is köszönöm azoknak akikkel felidézhettem.

Közzétéve:

Nem is tudom, hol kezdjem, az idei tábor annyira intenzívre sikerült, hogy még mindig a hatása alatt vagyok.

A helyszín: Engem a helyszín már első alkalommal megvett kilóra, a környezet elképesztő, a levegő tiszta. A szállásrészről nem tudok nyilatkozni, mert mindig bejárósak vagyunk a férjemmel Albrukkal. A játéktér melletti női mosdó szerintem rendben volt, sőt tavaly óta azt felújították/átalakították. Csak a kéztörlés lehetősége maradt ki (de még helyét sem láttam).

Részemről örülnék, ha ide jöhetnénk jövőre is vissza.

Kaja: Ahogy mindenki mondta, menzakoszt. Az adagok szerintem elegendőek voltak, viszont idén több alkalommal nem tudtam megenni az ételt annak íze miatt. A mélypont a többek által emlegetett leveses krumplis - kolbászos (kétféle kolbásszal) valami volt. Már ránézésre sem volt biztató, egy kanál után rá is hagytam. Ugyanakkor a jó oldalát néztem a dolognak, legalább diétáztam kicsit. :) Részemről menzakoszttól nem várok sokat, sőt nosztalgikus pillanatokat okoz, csak jövőre kérjétek drága szervezők, hogy ilyen híg löttyöt, mint ez a beazonosíthatatlan krumplis lé volt, ne csináljanak nekünk. :)

Modul: Az idei modul igazán feküdt a Ködlidércek csapatának stílusban, volt benne minden. Bár voltak pillanatok, amikor elgondolkodtunk azon, hogy minek is vesződünk mi még mindig azzal a lánnyal, némelyek javaslatot is tettek arra, hogy hagyjuk őt a fenébe, reménytelen fruska. :) Ez nem a modul hibája volt, hanem csapatunk sajátságosan állt neki a kalandnak, mellyel okoztunk - a meleg mellett - pár izzasztó percet a KM-nek.

Összességében egy jól játszható történetet kaptunk, amiben valamennyiünk a saját stílusában és igénye szerint tudott játszani.

A csapat: Nem is tudom, mit mondjak. Idén is vidám hangulatban teltek a kalandozások. TAO annyira illet a csapatba az első pillanattól fogva, mintha mindig is együtt játszottunk volna. Köszönjük, hogy bizalmat szavaztál nekünk és ahogy mondtuk már, bármikor csatlakozhatsz újra a Ködlidércekhez.

Ahogy Kata is írta, eléggé színes csapattal érkeztünk, ami sok vicces pillanatot és nevetést generált a játék során. És igen, sokat ivott a tolvajom a kaland során, de hát másképp nem lehetett elviselni_Zoli_  Phandájának a gőzgombóc zabálásait, az amazon Kata veszekedéseit Albruk Adron papjával (epikus szócsata a Dreina szentély előtt :) ). Egyedül TAO törpje volt - a maga törp módján - normális a csapatban, miatta egyszer sem nyúltam a pohár után. :D

Számomra a saját egyik pillanatom volt a legemlékezetesebb. SirThomnak hála a tolvajom elég szorul helyzetbe került egy sikátorban. Csak felfelé vezetett az út, azonban mászásom csak 21% volt :D , persze nem sikerült és lógtam egy ablakpárkányba kapaszkodva, miközben két oldalról városőrök közeledtek, hogy gyilkosság miatt - természetesen nem követtem el - elkapják a grabancomat. Szorult helyzetemből egy vakmerő ugrással (26%-ra megdobtam :D )menekültem meg, hogy aztán hosszas kergetőzés után, némi hátba csapást és gáncsolást is túlélve sikerült elvegyülnöm a tömegben.

KM: Idei mesélőnk SirThom volt. A szokásos minőségi játékot és történetet kaptuk tőle. Külön tetszett, hogy az előtörténetünk is a kaland részévé vált és színesítette ezzel. Köszönjük SirThom!

KM szempontból azonban két pillanat volt, amikor szakadtam a nevetéstől, mikor is csapatunk előre haladva az eseményekben kétszer is olyan lépést tett, amire SirThom annyit reagált, miközben imitálta, hogy hozzánk vágja  a modult: "Nesztek, itt a modul." :D És ez először csütörtök délelőtt hangzott el, majd pénteken kora délután. Sok fejtörést okoztunk - szokás szerint -. Szegény hiába próbált néha egy bizonyos irányba terelni minket, mi akkor sem voltunk hajlandóak felvenni azt a fonalat. De jó KM-hez méltón megoldotta. :)

Esti játékok: Idén minden estére jutott valami, amíg ott voltunk.

Fiasco: Köszönjük, hogy beugorhattunk Albrukkal a játékba! Kata, Shalafi, _Zoli_ mellett és Gábor mesélésével nagyon jól éreztük magunkat. Sajátosan sikerült a Sárkány gyomrában történet, volt minden a testvéri viszálytól kezdve, hogy a végén jómagam a nagy légüres sötét semmiben végezzem az örökkévalóságig. Máskor is szívesen csatlakozom a játékhoz.

Kult: Erre sem jelentkeztünk előre Albrukkal, hanem vacsora közben SirThom hívott meg minket, amit ezúton is köszönünk. Ahogy SirThom is írta, egy nagyon intenzív, érzelmi húrokat erősen megpengető játék volt. Talán néha a sokkoló volt a jó szó rá. SirThom zseniálisan építette fel a történetet, szerintem mindannyiunkra mély benyomást tett, egy igazi érzelmi hullámvasút volt. Ma is a hatása alá kerülök az érzéseknek, ha visszagondolok rá. SirThom elérte, hogy kimozduljak a komfortzónámból, ami nálam nagy szó. Kata, Shordanus és Albruk mellett nagyon jól éreztem magam. Jövőre is szívesen csatlakozom, ha lesz Kult.

Zombiecide: Megküzdöttünk pénteken a játékkal. Könnyűnek nem mondanám. A végén a hősi halált választottam, csak legyen már vége :D (hajnal 2-kor). Nekem tetszett a játék, jól visszaadja a zombie apokalipszis kilátástalanságát. Mégis a legemlékezetesebb, hogy hajnal 2 lévén zárva voltak az ajtók. Mi meg bejárósak vagyunk. Így az ablakon keresztül távoztunk. :) Persze pofára estem a fűben. Legalább a kerítést nem kellett megmászni, mert a kapun csak egy kis retesz volt.

Összességében egy remek táborélmény volt az idei. Remélem jövőre is lesz lehetőségünk részt venni. Ezúton is köszönöm férjemnek, Albruknak és barátainknak, Katinak, Gábornak és _Zoli_-nak és végül, de nem utolsó sorban SirThomnak, hogy velük megismertem ezt a világot és biztatásuknak köszönhetően itt lehettem/lehetek.

Köszönet a tábor szervezőinek a munkájukért!

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...