Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

Recommended Posts

Közzétéve:
3 órával ezelőtt-kor tetra írta:

Huh, érdekes az új formátum, miszerint jelmagyarázat is tartozik a "hangulatkeltőhöz". Biztos, hogy ez így akart kimenni?

Jó az észrevétel. @Antail főmágus pecsétje szükségeltetik a javításhoz. Kérjük türelmeteket, javításra kerül hamarosan!

Daelon és Cz kedveli ezt
Közzétéve:
Idéz

Előtörténet P.Sz. 3724-es esztendőben, Alborne tercének harmadik havában, a csapat előtörténete szerint elfogadtak 1 megbízást aminek az első felét teljesítették: Bejutni egy esküvőre mint kiszolgáló személyzetként vagy bárhogy, hamisított meghívóval vendégként, zenészként stb. és várják a további utasításokat. Az előtörténetnek Odassyn városában, Toron Odassyn tartományában kell véget érnie a Vén Csataló fogadóban, itt találkoznak a megbízóval. Az előtörténetből legalább fél oldal szóljon az esküvőre való bejutásról, hogy hogyan sikerült elérniük. A teljes előtörténet legalább ½ oldal / karakter.

• Kinek az esküvője? Ránk bízzátok?
  • Számít, hogy melyik frakcióhoz húzunk Toronon belül avagy kívül? Gondolok itt Titkosszolgálatokra, klánokra, vallási felekezetekre, törzsvásárlói programokra.
  • Ha jól értem, már bent vagyunk az esküvőn - mi keresnivalónk van a Vén Csataló fogadóban? Vagy előbb szereztünk bejutást, és utána kapunk feladatot?
  • Összeszokott csapat kell, vagy csak összeálltunk a munka miatt, mint a lovak kánikulában?

Bónuszkérdés:

• Mik a túlélési esélyei egy nem ember, nem toroni és/vagy toroni kultúrában nem járatos személynek? Tegyem félre nehezebb időkre a khál Dreina-lovagot?
Lopov, Cz, TAO és 2 további kalandozó kedveli ezt
Közzétéve:
46 perccel ezelőtt-kor Syrand Caldern írta:

Ha jól értem, már bent vagyunk az esküvőn - mi keresnivalónk van a Vén Csataló fogadóban? Vagy előbb szereztünk bejutást, és utána kapunk feladatot?

Szerintem retrospektív mesélés lesz. Így arra is választ kapunk, hogy kinek az esküvője lesz, hogy melyik frakcióhoz tartozunk, s hogy összeszokott kalandozók vagyunk-e, vagy sem.

Tök jó! Én már várom!

TAO és Cz kedveli ezt
Közzétéve:

Amíg a fenti kérdésekre nem kapunk választ, addig esetleg lehetne módosítani az online karakteralkotót, hogy a TT2024-es opciónál a következő képzettségek a kiírás szerint legyenek benne?

• Kultúra (saját kultúrkör, választott szervezet) Mf, - (most ez Af)
  • Helyismeret (saját lakóhely és környéke) Mf, - (most ez Af)

Így akkor legalább ezeket az eltéréseket nem kell feltüntetnie mindenkinek a leírásban. :respect:

tetra, Cz, Antail és 1 további kalandozó kedveli ezt
Közzétéve:
On 2024. 12. 02. at 16:00-kor Syrand Caldern írta:
  • Ha jól értem, már bent vagyunk az esküvőn - mi keresnivalónk van a Vén Csataló fogadóban? Vagy előbb szereztünk bejutást, és utána kapunk feladatot?

Szerintem ha egy kész sztorit alkottok, lánykéréssel, legénybúcsúval, emberáldozatokkal, arra nem fogja azt mondani a KM, hogy felejtsétek el :)

Én úgy értelmezem, hogy a feladat a bejutás előkészítése és a fogadóban jön a többi instrukció. (remélem a szolgálólány ruhámat nem kell kukáznom)

Shalafi del Necro és Gabor kedveli ezt
Közzétéve:
18 órával ezelőtt-kor tetra írta:

Kérdezni lehet, de választ nem kapunk :) 

Megpingeltem a modulírókat, hogy válaszoljanak. Maholnap remélhetőleg válaszokat kapunk. Köszönjük a türelmeteket! :pajti:

Gabor, Cz és tetra kedveli ezt
Közzétéve:
On 2024. 12. 08. at 4:25-kor Syrand Caldern írta:

Újabb kérdés:

A Kyr kiegészítö fel van tüntetve az engedélyezett szabálykönyvek között, de a faj választásnál /karakteralkotóban nincs ilyen opció. Lehetünk kyrek?

Javitottam a hibakat!

A beküldési határidő módosításra került: Beküldési határidő: 2024.  december 16. 23:59

Közzétéve:
On 2024. 12. 02. at 16:00-kor Syrand Caldern írta:
  • Számít, hogy melyik frakcióhoz húzunk Toronon belül avagy kívül? Gondolok itt Titkosszolgálatokra, klánokra, vallási felekezetekre, törzsvásárlói programokra.
  • Összeszokott csapat kell, vagy csak összeálltunk a munka miatt, mint a lovak kánikulában?
  • Bónuszkérdés:
  • Mik a túlélési esélyei egy nem ember, nem toroni és/vagy toroni kultúrában nem járatos személynek? Tegyem félre nehezebb időkre a khál Dreina-lovagot?

Kinek az esküvője? Ránk bízzátok?
         Jogos a felvetés, elnézést kérek a soká tartó reagálás miatt. 
        Az Erigowi Kyr nemesi család részéről: Zar Vashtor (vőlegény) és a Toroni nemesi család részéről Agrel Arakan (menyasszony) házasságkötéséről van szó.

Számít, hogy melyik frakcióhoz húzunk Toronon belül avagy kívül? Gondolok itt Titkosszolgálatokra, klánokra, vallási felekezetekre, törzsvásárlói programokra.
       Igen természetesen számít, mivel toronban kezdődik a modul, és egy toroni esküvőről van szó. 

Ha jól értem, már bent vagyunk az esküvőn - mi keresnivalónk van a Vén Csataló fogadóban? Vagy előbb szereztünk bejutást, és utána kapunk feladatot?
       Így van, a feladat első része az esküvőre való bejutás és a fogadóban kapjátok a 2. felét, elnézést kérek ha ez nem volt kifejtve a karakteralkotásban.

Összeszokott csapat kell, vagy csak összeálltunk a munka miatt, mint a lovak kánikulában?
       Nincs megszabva ha a csapat úgy érzi, jól adja ki akkor mehet a “senki nem ismer senkit” felállás, de célszerű összeszokott csapattal számolni.

Közzétéve:
On 2024. 12. 08. at 15:25-kor Syrand Caldern írta:

Újabb kérdés:

A Kyr kiegészítö fel van tüntetve az engedélyezett szabálykönyvek között, de a faj választásnál /karakteralkotóban nincs ilyen opció. Lehetünk kyrek?

Amennyiben elfogadjátok, hogy teljes mértékben emberrel megegyező tulajdonságokkal rendelkeznek, úgy igen.

Közzétéve:
On 2024. 12. 08. at 22:30-kor Gabor írta:

Amíg a fenti kérdésekre nem kapunk választ, addig esetleg lehetne módosítani az online karakteralkotót, hogy a TT2024-es opciónál a következő képzettségek a kiírás szerint legyenek benne?

• Kultúra (saját kultúrkör, választott szervezet) Mf, - (most ez Af)
  • Helyismeret (saját lakóhely és környéke) Mf, - (most ez Af)

Így akkor legalább ezeket az eltéréseket nem kell feltüntetnie mindenkinek a leírásban. :respect:

Az online karakter alktóval kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. @TAO, @Antail

Gabor, Antail és TAO kedveli ezt
Közzétéve:

itt is felteszem a kerdesemet: a boszorkanymester nem kap elso szinten herbalizmus alapfokot? mert a karakteralkoto nem ad neki (es a regi ETK sem) , csak hatoson kapja meg egybol mesterfokon. az uj javitott valtozat szerint viszon van neki

TAO kedveli ezt
Közzétéve:

Ez mondjuk a klasszikus "a gondolat jó volt, a kivitelezés nem" típusú hiba, amikor a kezdő szint kimaradt valamilyen felsorolásból. A régi KKUK-ban este tudom meglesni, hogy ott mi volt beírva, de szerintem logikus a javítás, hiszen kezdő korától oktatják rá akár mérgek, akár csak az Ital miatt.

Lopov és TAO kedveli ezt
Közzétéve:

Üdv!

22 órával ezelőtt-kor tetra írta:

Az a javított sok hibát is tartalmaz ugye, szóval megvárnám a Karakteralkotó Bizottság véleményét, hogy mikortól jár a BM-nek mi. @MagyarGergely

Ha már Tetra kinevezett önhatalmúlag ilyen bizottságnak, akkor tisztázom, hogy a KKUK-ban a boszorkánymester 1. Tsz-en megkapta a herbalizmus Af-ot. Az Első törvénykönyvből kimaradt, szerintem ez egy hiba volt. Mivel a kettő könyv egy rendszer, ilyen, vagy méginkább ebben az esetben én indokoltnak látom, hogy a karkateralkotóban is megkapja a boszorkánymester 1 Tsz-en a hercalizmus Af-ot. Noha erratában, levelezésben, magisztériumban sosem javították a dolgot. 

22 órával ezelőtt-kor Lopov írta:

az uj javitott valtozat szerint viszon van neki

Fogalmazzunk pontosan. A DETK nem javított kiadás, (már csak azért sem mert tetézte a hibák számát), hanem "módosított", ő maga is így definiálja magát. Vakon - tehát anélkül, hogy összehasonlítanád a KKUK-val és az ETK-val, nem szabad neki elhinni semmit, holott a nagyrésze hasonló, de Ranagol éppen a részletekben rejlik. Avagy 120 Té-s elf íj rulez! :D

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...