Visamo Közzétéve: December 10, 2024 Közzétéve: December 10, 2024 Ebben a témában arról szeretném a véleményetek hallani (látni), hogy ti mit gondoltok, milyen hibák vannak a harcrendszerben. Például én logikátlannak tartom, hogy van egy lovagkardom+egy nagy gyors karakterem (KÉ: 120) és egy ellenfelem akinek van 20-as KÉ-je, meg egy (3) slan csillaga, és én támadhatok először, utána ő háromszor.Akkor miért nem támadhatok én is, mondjuk háromszor, ha sokkal gyorsabb vagyok, mint ő? Remélem érthetően fogalmaztam. QWXY
Sneer Közzétéve: December 10, 2024 Közzétéve: December 10, 2024 Ké 120 az nem túlzás kicsit?most fejből irom:Azert mert egy körben egyet lehet a lovagkarddal támadni.Vagy mondjuk tapasztalt karakter kettőt.Szóval nem aKé-től függ hányszor támadsz.Amikor támadsz az biztos hogy a fenti példában te leszel az első.Mondjuk egy khál lovag forgat két lovag kardot akkor mind kettővel előbb vág mint a slan csillagos dobna bármit is. Amugy a harcrendszer csak szimulalja a harcot .A magus rendszere elég távol van egy valós harchoz.De ez fantasy meg szerepjáték.A gazdalkodj okosanban is dobókockától mennek a bábuk nem azert mert ettek es viszi a lábuk őket. Visamo és tetra kedveli ezt
Hulla Közzétéve: December 10, 2024 Közzétéve: December 10, 2024 1 órával ezelőtt-kor Visamo írta: Ebben a témában arról szeretném a véleményetek hallani (látni), hogy ti mit gondoltok, milyen hibák vannak a harcrendszerben. Például én logikátlannak tartom, hogy van egy lovagkardom+egy nagy gyors karakterem (KÉ: 120) és egy ellenfelem akinek van 20-as KÉ-je, meg egy (3) slan csillaga, és én támadhatok először, utána ő háromszor.Akkor miért nem támadhatok én is, mondjuk háromszor, ha sokkal gyorsabb vagyok, mint ő? Remélem érthetően fogalmaztam. QWXY Ha ez a következetlenség zavar, játssz inkább TTK-t! Ott ilyen léptékű Ké különbségek esetén: - te támadsz egyet a lovagkarddal (120), - még egyet a lovagkarddal (100), - még egyet a lovagkarddal (70), - még egyet a lovagkarddal (40), - utána jön egyetlen egyszer az ellenfeled a slancsillaggal (20) - és végül még egyet te a lovagkarddal (10). Szóval minden körben négyet te, egyet ő, és végül egyet te. Én ott tuti rád fogadnék! Visamo kedveli ezt
tetra Közzétéve: December 10, 2024 Közzétéve: December 10, 2024 Rengeteg hiba van a harcrendszerben, ez speciel nincs közöttük. Ez egy absztrakciós mechanizmus. Úgy érzem, neked van egy elképzelésed arról, hogy mit reprezentál a KÉ, és ezt nem találod meg a rendszerben. Ez nem a rendszer hibája, ez a te elképzelésed nem találkozása a valósággal.
Visamo Közzétéve: December 11, 2024 Szerző Közzétéve: December 11, 2024 18 órával ezelőtt-kor tetra írta: Rengeteg hiba van a harcrendszerben, ez speciel nincs közöttük. Ez egy absztrakciós mechanizmus. Úgy érzem, neked van egy elképzelésed arról, hogy mit reprezentál a KÉ, és ezt nem találod meg a rendszerben. Ez nem a rendszer hibája, ez a te elképzelésed nem találkozása a valósággal. A végét nem nagyon értettem, de köszön a válaszokat.
Visamo Közzétéve: December 11, 2024 Szerző Közzétéve: December 11, 2024 (szerkesztve) Ez a rendszer tetszik! Egy kérdésem lenne a TTK a Tiltott törvénykönyv? Szerkesztve ekkor: December 11, 2024 , Visamo által Elírás Hulla kedveli ezt
Visamo Közzétéve: December 31, 2024 Szerző Közzétéve: December 31, 2024 Megnéztem TTK-t(most volt rá időm), viszont ha jól látom, akkor ez ETK-ra épül, én viszont KKUK szerint játszok:(
tetra Közzétéve: Január 1 Közzétéve: Január 1 On 2024. 12. 31. at 8:09-kor Visamo írta: akkor ez ETK-ra épül, én viszont KKUK szerint játszok:( Na most a KKUK és az ETK között nincs lényegi különbség, a TTK meg jobban hajaz az UTK-ra, mint az ETK-ra. Visamo kedveli ezt
Visamo Közzétéve: Január 1 Szerző Közzétéve: Január 1 39 perccel ezelőtt-kor tetra írta: Na most a KKUK és az ETK között nincs lényegi különbség, a TTK meg jobban hajaz az UTK-ra, mint az ETK-ra. Én mivel csak KKUK-val játszottam, azt se tudtam hogy az ETK és az UTK nem ugyanaz (sejtettem, de nem volt benne biztos).
Darabolo Közzétéve: Január 5 Közzétéve: Január 5 Ne keverjük a szezont a fazonnal. Azért mert a lovagod támad elsőnek ( ami szerintem egy slannel szemben hihetetlen), nem jelenti hogy többet támadhat. A célszám, ami a támadások számát jelzi, nem az 1 körben végrehajtott cselekményeket jelöli, csupán a támadásnak értékelhető vágásokat. Lehet, hogy a lovag 5 suhint egy kör alatt, míg a slan 15-ös rug, üt, harap, de a lovagnak az első minősűl támadásnak, a slannél az utolsó három. Rayen Reval és Visamo kedveli ezt
Visamo Közzétéve: Január 7 Szerző Közzétéve: Január 7 On 2025. 01. 05. at 15:21-kor Darabolo írta: Ne keverjük a szezont a fazonnal. Azért mert a lovagod támad elsőnek ( ami szerintem egy slannel szemben hihetetlen), nem jelenti hogy többet támadhat. A célszám, ami a támadások számát jelzi, nem az 1 körben végrehajtott cselekményeket jelöli, csupán a támadásnak értékelhető vágásokat. Lehet, hogy a lovag 5 suhint egy kör alatt, míg a slan 15-ös rug, üt, harap, de a lovagnak az első minősűl támadásnak, a slannél az utolsó három. Ez igaz, asszem valahol olvastam h csak az értékelhető támadások számítanak.Ennek ellenére nem csak lovagnál lehet lovagkard (bár ritkán van más karinál) és a slan csillag gyakorlatilag a shuriken, tehát bármien karinál lehet(a csapatban van egy fejvadász aki minden küldire vesz 10 slan csillagot mert mindig szétdobálja őket).Egyébként egy 20. Tsz-ű lovag simán gyorsabb egy 1./2./3. Tsz-ű slannél.
Visamo Közzétéve: Január 7 Szerző Közzétéve: Január 7 És akkor ebből még fakad az is, h akinek akinek 100 magasabb a Té-je (kb.: 20.-25. Tsz-ű gladiátor/harcos) annak sokkal magasabbnak kéne lennie az egy körön belüli értékelhető támadásoknak, mert ha 5-ször odavág akkor 3-4 értékelhető lesz, és nem pedig csak 1.
tetra Közzétéve: Január 7 Közzétéve: Január 7 48 perccel ezelőtt-kor Visamo írta: És akkor ebből még fakad az is És akkor szépen lassan rájössz, hogy ez az egész egy absztrakt rendszer, ami nem a valóságot kívánja közelről modellezni. Ha idáig eljutsz, a kérdéseid 90%-át elfelejted. Hulla és Visamo kedveli ezt
Hulla Közzétéve: Január 7 Közzétéve: Január 7 Ahogy már fentebb tetra is írta: "Ez egy absztrakciós mechanizmus." Ez a szabályrendszer ezt tudja. Nem feltétlenül logikus, reális vagy jó. Ha ezen jellemzőivel nem tudsz kiegyezni, ha ezek téged zavarnak, akkor egyszerűen keress egy másik szabályrendszert, ami másképpen kezeli le a játék ezen szegmensét. Anno - bő harminc évvel ezelőtt - amikor négy-öt arc kitalálta, tetszett az embereknek. Sokak számára nem is volt más alternatíva. Az idő megmutatta, hogy vannak benne kompromisszumok, egyesek szemszögéből problémás vagy vállalhatatlan részek. Sokan viszont szeretik, és képesek együtt élni ezekkel. Rayen Reval, Visamo, Daelon és 1 további kalandozó kedveli ezt
Visamo Közzétéve: Január 7 Szerző Közzétéve: Január 7 12 perccel ezelőtt-kor Hulla írta: Ahogy már fentebb tetra is írta: "Ez egy absztrakciós mechanizmus." Ez a szabályrendszer ezt tudja. Nem feltétlenül logikus, reális vagy jó. Ha ezen jellemzőivel nem tudsz kiegyezni, ha ezek téged zavarnak, akkor egyszerűen keress egy másik szabályrendszert, ami másképpen kezeli le a játék ezen szegmensét. Anno - bő harminc évvel ezelőtt - amikor négy-öt arc kitalálta, tetszett az embereknek. Sokak számára nem is volt más alternatíva. Az idő megmutatta, hogy vannak benne kompromisszumok, egyesek szemszögéből problémás vagy vállalhatatlan részek. Sokan viszont szeretik, és képesek együtt élni ezekkel. Természetesen én is nagyon szeretem a Magust (különben nem is játszanám), de szeretnék létrehozni egy reális(abb) harcrendszert és egy új kontinenst (ezt azért szeretném hogy lehessen főbb háborúkba/viszályokba is beleszólni, és nem tetszik az h a Magusban a főbb háborúk történelmi részek kötöttek). QWXY Hulla kedveli ezt
tetra Közzétéve: Január 7 Közzétéve: Január 7 3 órával ezelőtt-kor Visamo írta: de szeretnék létrehozni egy reális(abb) harcrendszert és egy új kontinenst Na várj, ha se a rendszer, se a helyszín nem megfelelő, akkor tulajdonképpen melyik részét szereted? Amúgy nem kell gondolkodni reálisabb harcrendszeren, számtalanszor megcsinálták már. Ha jól rémlik a Zweihänder egész részletes és realisztikus például, de már egy Shadowrun is sokkal közelebb visz (utóbbira van is MAGUS átirat). Daelon, Visamo és Shalafi del Necro kedveli ezt
Szigony Közzétéve: Január 8 Közzétéve: Január 8 6 órával ezelőtt-kor tetra írta: Na várj, ha se a rendszer, se a helyszín nem megfelelő, akkor tulajdonképpen melyik részét szereted? Amúgy nem kell gondolkodni reálisabb harcrendszeren, számtalanszor megcsinálták már. Ha jól rémlik a Zweihänder egész részletes és realisztikus például, de már egy Shadowrun is sokkal közelebb visz (utóbbira van is MAGUS átirat). ja pont ilyen öltönyt szeretnék, csak egész más színben és fazonban tetra kedveli ezt
Shalafi del Necro Közzétéve: Január 8 Közzétéve: Január 8 A rendszer 30 éves, annak minden előnyével és hibájával. Ha realisztikus rendszert akarsz akkor 0-ról kell kezdeni, de egy rendszer sem lesz realisztikus igazán. Mindig lesz olyan aki ebbe vagy aki abba köt bele. Ezért azt kell eldönteni hogy mit akarsz a rendszerrel. Sztem '93-ban nagyon jó rendszer volt a MAGUS, és a versenytársaihoz mérten tök jók voltak a lehetőségei (sőt vannak olyan részei amit mai napig sok rendszer nem tudott megugrani). Mai igények kevesebb matekot várnak el. Ennek nem tesz jót, hogy az KKUK/ETK technikailag 5 féle rendszert használ, mert KÉ-t k10el dobod és hozzáadod, képessépgrobát k10 el alá, TÉt k100al hozzáadod, %os probát k100al alá, és sorolhatnám. Nem lehet rendszert úgy megújítani hogy mindent megtartotok, valamit el kell engedni ,vmit be kell emelni, ezért fontos hogy le legyen bontva elemeire és rájönni hogy mi a magja. SRnél ez a k6 volt, WoDnál ez a stat+skill dobás, dndnél a d20. Viszont ha új rendszert és új kontinenst akarsz akkor egyszerűbb ha nem kötöd magad és nulláról kezded, így azt írsz át amit akarsz akár visszamenőleg amíg elkészülsz! Visamo kedveli ezt
Greol Közzétéve: Január 8 Közzétéve: Január 8 14 órával ezelőtt-kor Visamo írta: Természetesen én is nagyon szeretem a Magust (különben nem is játszanám), de szeretnék létrehozni egy reális(abb) harcrendszert és egy új kontinenst (ezt azért szeretném hogy lehessen főbb háborúkba/viszályokba is beleszólni, és nem tetszik az h a Magusban a főbb háborúk történelmi részek kötöttek). Egy teljesen új földrész létrehozása helyett nem lenne értelmesebb a Satralis két másik kontinensét kidolgozni? Pl: Anváriáról éppen tudunk annyit,hogy lehetséges legyen kidolgozni szettingként,de mégis bőséges hely maradjon a saját képzelőerőnk számára.
Visamo Közzétéve: Január 8 Szerző Közzétéve: Január 8 5 órával ezelőtt-kor Greol írta: Egy teljesen új földrész létrehozása helyett nem lenne értelmesebb a Satralis két másik kontinensét kidolgozni? Pl: Anváriáról éppen tudunk annyit,hogy lehetséges legyen kidolgozni szettingként,de mégis bőséges hely maradjon a saját képzelőerőnk számára. Nekem teljesen mindegy hogy hívjuk a lényeg ugyanaz lesz.
Visamo Közzétéve: Január 8 Szerző Közzétéve: Január 8 8 órával ezelőtt-kor Shalafi del Necro írta: Viszont ha új rendszert és új kontinenst akarsz akkor egyszerűbb ha nem kötöd magad és nulláról kezded, így azt írsz át amit akarsz akár visszamenőleg amíg elkészülsz! Namármost pont ez lenne a lényeg: -Kb. 70 éve érkeztek a telepesek Xanyorra (én így hívom a kontinenst), így alakult már ki városok, de háborúk még nem nagyon voltak (egyáltalán nem) -célom lenne a városok kialakitása és leírása, ezen kívül más nem QWXY (Ui.:sztem ezt inkább az általános beszélgetőben folytassuk mert nem illik bele a témába)
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés