TheElf Közzétéve: Április 11, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 11, 2004 Koros bajvívó az asszonyhoz...Kaptál kölnit eleget, felfűtötte véredet, házi nyúlra nem lövünk, hideg vízzel öntözünk, nem akarunk bántani, szabad-e locsolni Link a hozzászóláshoz
TheElf Közzétéve: Április 21, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 21, 2004 A törvény Sötét könyved könnyel, s vérrel írták,ellenséged sokan sokszor írtják,Harcosaid büszke lovagok,Rajtuk én csak kacagok.Sötét könyved monják Dreina írja,Ellenséged tán az ?rség írtja,Harcosaid el?l nem futok,Rajtuk mindig kacagok.Sötét könyved Talán oly nagy titok?Ellenséged talán még nem vagyok,A harcosok leánya vagyok,S Arelhez imádkozok.Sötét könyved engem nem érdekel, Ellenséged itt nem éred el,Szabadság szolgája vagyok,Rajtad pedig csak kacagok... Link a hozzászóláshoz
TheElf Közzétéve: Április 21, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 21, 2004 Ilanori csatadalVörös hold sugara csillan,a kardom is meg meg villan,nagy csatába készülük,én meg nem rémülük.Holdfény dereng át a lombon,Rohamozunk majd a dombon,Odaérünk így kiáltok:Toroniak halál rátok. Link a hozzászóláshoz
TheElf Közzétéve: Április 21, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 21, 2004 Domvik nevébenEgy a házunk egy a terhünkegy célért most közdhetünkTiéd teher, enyém a házén megmondom te mit csinálsz Link a hozzászóláshoz
Pico Közzétéve: Április 23, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2004 DélvidékMost a Sheral tetejér?l nézem Ynevet.Amint körbepillantok a szívem nevet.Délen rögtön Taba-el-Ibara, a sárga.Rengeteg dzsenn-nek és dzsadnak a hazája.Élnek itt amundok is a föld alatt sokan,Bár ?k csak bujdokolnak a századokban.Ahogy messzebbre tévelyeg a tekintetem,Gorvikot látja mindkét kíváncsi szemem.Több részb?l áll, mégis a vész esetén egység,Míg békeid?ben dúl a kegyetlenség.T?le délebbre mostohatestvére Shadon,Hol Domvikot imádja város és vadon.Amarra imádkozik Pyarron lakossága,Itt a többistenhitnek van bizonyságaRég terpeszkednek ott a szövetségesei,Messzebb a Sötét Krán és sok elfendeli.Bár ez a két ország nem igazán jóbarát,De akárhogyis nézzük, egy szép nagy család.Kett? közt fekszik habarcsként a szép Yllinor.Királya Chei az Arel-hív? kalandor.Visszafelé jövet szemem közelebb szalad,Látja a városokat, és tovább halad.Az egyik helyen megakad a tekintetem,Ordan az, ahol t?zbe veszhet életem.S végül a nagy Erion mosolyog lágyan,Nincs oly kalandozó kinek nincs itt ágya.Majd visszaérek újra a Gerinc lábához.Észak és Dél természetes határához.Ezzel már vége is Délvidéki utamnak.Hálásan mondok imát bölcs Krad uramnak. Link a hozzászóláshoz
Pico Közzétéve: Április 27, 2004 Megosztás Közzétéve: Április 27, 2004 ÉszakföldeMost a Sheral tetejér?l nézem Ynevet,Amint körbepillantok a szívem nevet Link a hozzászóláshoz
Pico Közzétéve: Május 3, 2004 Megosztás Közzétéve: Május 3, 2004 Rodin* Gnómdolkodó, a tolvajRodin, kir?l itt rímelve szólok,Kahréban imádják ?t a gnómok,Van miért. Hogy mire is gondolok?Életében átvészelt kalandok.De kezdjük, csak el?röl, így illik:Nemesi család tagja, így hírlik.Az ember pedig tolvajnak nézi,Bajainak számát ez tetézi.Gyermekkorában is sokat lopott,Tehetsége azóta se kopott,Inkább azt mondom, hogy kamatozott,S evvel sokaknak bajt okozott.Bár ? magát nem tolvajnak vallja.Mindenki más kis zsebesnek tartja,Ha ?t így hívják, nagyon zavarja,Min? szerencse, ha meg se hallja.Ugyanis kicsi a bors, de er?s,Sokaknak e mondás nem ismer?s.Pediglen ez nagyon is jelent?s,Mert gnómunk is apró, de er?s!Erejét nem nagyon fitogtatja,A babérokat az ész aratja,Fantáziájának nincs korlátja,Nemhiába, hiszen gnóm az atyja.Mikoron megunta az életét,Kalandozónak adta a fejét,Fölös Link a hozzászóláshoz
Shad'lex Közzétéve: Május 13, 2004 Megosztás Közzétéve: Május 13, 2004 Enyhe, Dalhavi átok egy Boszorkánymestertől/Vegyétek figyelembe hogy ezek a versek csak probálkozások,Az elsö versemet Antail barátom valamelyik BM-nek ajánlom./Hogy ragya verjen, marjon mindenütt,Hogy jöjjön a döghullák hadaMindenkire, aki vén és fukarAkartát most piszkosan akarjaLeküldöm én a szenyes Alvilágba.Hogy tébojodva lelje meg eszétHogy lásson egy rövidke órát,Melyben hallkulnak a gondolatokat,De hozzák már a vétkek megszabóját:Bakó, halottaidban bűnhődöl.Kilángol ez a sokszor lecsörpültYnev, vegyes, vad bánatával.És hogyha volna Isten, számító mintUwel ki nagy bosszút állni nem által,vagy mint ki Sogron, tűzzel lesújt.Hogy fussanak rá minden nyavalyák,Hogy a métely jó kedvel törje,Akarásomat durván az, kiBánatokig és átkokig gyötörte:Ez az ember még lakolni fog.... Link a hozzászóláshoz
Shad'lex Közzétéve: Május 13, 2004 Megosztás Közzétéve: Május 13, 2004 Az eltévedt lovasVak ügetést hallaniEltévedt, hajdani lovasnak,Volt erd?k és ó-nádasokLáncolt, elt?nt lelkei riadóznak.Halott foltokban ím és ott?s s?r?b?l bozót rekedt meg,Most hirtelen halotti mesékRémei kielevenednek.Itt van a s?r?, a bozót,Itt van a régi, a Tooma nóta,Mely a süket, teli ködben lapultVitéz törpe, bús nagyapáink óta.Kísértetes nálunk a templomS fogyatkozott számú az ember:S a dombos síkonKöd-gubában jár a halál.Erd?vel, náddal, p?re sík Ben?tteti hirtelen, újraHalálos, ködös magátMúlt ezredek ködébe bújva.Csupa verés, csupa titok, Csupa nyomások, csupa ?sök,Csupasz erd?k és hajdani nádasok,Csupa hajdani h?sök.Hajdani, eltévedt vitéz lovasVág neki régi hínáros útnakDe nincsen fény, sem lámpa-lángÉs hírük sincsen a faluknak.Elpusztult, felégetett néma falukMúltat álmodván dideregve,S a köd-bozótból kirohanOrdas farkas s nagymérg? daronneVak ügetést hallaniHajdani, eltévedt lovasnak,Volt erd?k és ó-nádasokEltünk és elhunyt lelkei riadoznak. Link a hozzászóláshoz
Antail Közzétéve: Június 21, 2004 Megosztás Közzétéve: Június 21, 2004 Egy toroni fogadóbólMagasan fekvő hegyes dombok tetején akartam járni,bércein, hol a hó örök és a birodalomnak a fehér,végtelenbe tűnő meghódíthatatlan bástyái helyett,lenn a mélységes sivatag pergő homokjában keltem,hatalmam a tavak hiányába önön káromba veszejtve...Gilbron Nydaen, az Anuttie tavak nyugati részén... Link a hozzászóláshoz
Antail Közzétéve: Június 23, 2004 Megosztás Közzétéve: Június 23, 2004 A pecsétviaszÉrző lélek hamu helyett,Kristálygömb hova száll be,Örök rabságra ítéltetve egy,Hatalom mely erősebb nála,Emészti a világ körforgásába.Gilbron Nydaen emlékezés a Mesterről... Link a hozzászóláshoz
Orophin Közzétéve: Június 25, 2004 Megosztás Közzétéve: Június 25, 2004 Pillanat a purgatórium előttVérrel van áztatva e földMost már látom, hogy elvonult a ködElhagyott vértek-tegezek mindenűtA látvány most belém nyilall és lehűtBárdal szaggatott testek hevernek lábamnálSemmit mondó rideg szemek, rosszabb a rém álomnálKiesik kezemből a bús hideg fémVajon hány embert öltem meg énLehajolok vérrel áztatott pallosomértEkkor látom alattam egy baráti vértE rideg konzerv lett testvérem koporsójaVajon él e még élete kiontójaElönti leharcolt testem a dühEszembe ötlik a lovagi eskümElőre rontok én, ha élek, ha halokHa beledöglök én, akkor is fájdalmat okozokAz arc vonal nincs nagyon messzeEllenségemnek már közel van saját egeBerobbanok, mint egy megvadult bikaNem látok már semmit, ütök én bárhovaFájdalom. Valami belevág combombaMajd követi sok egyéb. Zsákként hullok a porbaTársam nyújtja felém kezét és vezet felfeléLelkem IsteneméTestem a férgeké Link a hozzászóláshoz
Orophin Közzétéve: Június 28, 2004 Megosztás Közzétéve: Június 28, 2004 Gyalázat papjaEz egy olyan gyalázatMit szívem nem állhatA lelkem meg fáradEllenségem önön gátamSaját hithű vágyamEretnek sötét váramAd nekem a világotÉrte, gyötört lelket adokVigaszom apró halálRohadt élet ért dukálIgen ezt éltem énÉletem kezdeténAlkonyán se másképpNincs benne semmi szépSem tűhegynyi épTe érted ó drága MindenKi véreztetem KincsemSaját fattyam véreCsorgassam Thar öröméreNem ember ez a testDémoni lelket festElhagyom istenemLelkemet szét tépemFekély életem magamtól elveszemÉs a semminek oda teszem Link a hozzászóláshoz
Orophin Közzétéve: Június 29, 2004 Megosztás Közzétéve: Június 29, 2004 Sose"Sose az kellettMit nekem elérnem lehetettSose kerestemKönnyű célokat, nem érdekeltek engemSose nevettemÚgy, mint a többi ember kiket kedveltemSose kedveltem Ki azt mondta mit akartam, szerettemSose éreztem Egyenesen, tisztán, fehérenSose kételkedtemElőször látott emberekbenMindig elértemMit Isten segítet és engedet nekemMindig találtamHa vérig feszítettem magamMindig ríttamAzokon mit barátaim kőszívvel bírtakMindig gyűlölteHa ellenségem földön fekve nevemet hörögteMindig vak voltamMert túl biztosan gondoltamMindig hittemA régi szeretteimbenMíg élek ezt érzemMíg érzek ezt vélemMert minek élni gyűlölveMert a halál utolér és elragad örökre" "Egy pap imája Arkangyalának" Link a hozzászóláshoz
Bálint Közzétéve: Július 2, 2004 Megosztás Közzétéve: Július 2, 2004 Egy ifjú, de magnyos bárd dala a kivégzése előtt...Ti nem tudjátok, milyen vagyok,Ti nem tudhatjátok, ki vagyok,Mert én is elrejtőzök mint sokan mások,Én is maszkot hordok.Mint olyan sokan mások,Félek, én is gyáva vagyok,Mert a világ kegyetlen, vádol, meghazudtol,Én is maszkot hordok.De még el sem mondhatom,Mert magamat is letagadom,Mert az őszinteségért kinevetnek mások,Ezért én is maszkot hordok. Link a hozzászóláshoz
Bálint Közzétéve: Július 6, 2004 Megosztás Közzétéve: Július 6, 2004 A bárd intelmeMiért nem tudok olyan kellemesen írni?Kellemesen írni, búimat kisírni,Egy jó versben, mi örömet szerez.Ha visszanézek a múltba, hogy is van ez?Ha akarom, belefáradom,Ha szeretném, majt elégetném,Ha próbálkozok, vitát nyitok,Tépelődöm, erőt tékozlok.Remélem ez a vers megmarad,Remélem benned is nyomot hagy,Csak azért, hogy emlékezz,Soha, semmit ne rőltess! Link a hozzászóláshoz
Manndil Közzétéve: Július 6, 2004 Megosztás Közzétéve: Július 6, 2004 Khál Halál" A fájdalom ködébe veszve,A lélek mélyén eltemetveFelüvölt az oroszlán.Nafta szagú levegőbenA khál egyre csak tör előre,Mancsai közt ájult bárd.Szikraeső, égő permetGyilkos méreg fülnek, szemnek, Link a hozzászóláshoz
Orophin Közzétéve: Július 22, 2004 Megosztás Közzétéve: Július 22, 2004 KáoszKáosz! Ó Te mindenhatóSokat mondó, mindennek ellent mondó Link a hozzászóláshoz
Orophin Közzétéve: Július 25, 2004 Megosztás Közzétéve: Július 25, 2004 Nincsenek csodákVan az emberekben egy ösztön mi össze tartja a csordátVan mi kihalt belőle már régen és szét húzza a hordátSaját falkatársa csapja hátba csapat társátAz meg csak nézi nemtelen bús sorsátNem érti a valót mit társa okozott számáraNem érti igazából mivel szolgált rájaCsak üres szemeivel tekint halálának okozójáraKeze egyre gyengülő szorítása kínját lassan megváltjaKi húzza sebeiből a gyilkos pengét meg nézi kezén önön vérétDe szeme nem dühös. Nyugalommal tölti el felvetülő tekintetétUtolsó pillanata egy kalandozónak Link a hozzászóláshoz
Madovick Közzétéve: Július 25, 2004 Megosztás Közzétéve: Július 25, 2004 Sírfelirat:Szörnyetegek voltak ők mind,Éltek Krán gonosz mezején, Olyképpen hullottak el, mintNayanok a Vér Ünnepén.Nem is várhattak kegyelmet,Keserű őnekik a vég,Lelkük mely ilyen kegyetlenRégen Ranagol poklán ég. Link a hozzászóláshoz
fall2 Közzétéve: Augusztus 30, 2004 Megosztás Közzétéve: Augusztus 30, 2004 Végzetes éjszakaZihálva hull porba a patásNyergéből levetve a bárdÜldözői meg nem állnak, hamar beérikKoporsót bizony az ő testéhez mérikKár volt a nemes leányt kirabolniLegbecsesebb kincsét éjjel elvenniRég nem volt az már ártatlan lányTalán bárdunk is fehérebb bárányA főurat ez azonban mégsem békítiUdvarában az ács a bitófát készítiDe fájdalmasabb halálra is ítélhetiFeltéve ha az efogást hősünk túléliMegbánta már azt az éjszakátOrrában érzi a hóhér szájszagátA csábításnak ellenállni nem tudott Link a hozzászóláshoz
Orophin Közzétéve: Augusztus 30, 2004 Megosztás Közzétéve: Augusztus 30, 2004 Nem TanácsHiába adod a véred ha nincs rá igényA sorsod magad irányítod ez tényDe mit teszel ha az ajándékaid eltékozoljákHa az áldozatod hiába való, kidobjákHa csak te nem felejted el a múltatÉs csak egyedül nyögöd félelmetes utadVagyis ezt érzed e bajos pillanatbanDe vajon igaz e fuvallat abban a hangulatbanÉs rá jössz hogy minden csak akkor világos!Csak akkor vagy szeretet ember ha nem vagy túl akaratosHa nem vagy rossz passzban, nem mondasz ellentNincsenek saját érzéseid, mert az ellenszenvet serkentDe ha ez úgy alakul, hogy ez mind egyszerre beteljesülAz ajtók bezárulnak a terem kiürülNem fog ekkor senki melletted lenniSajnos ekkor nem is szabad elvárniMert. Nincs, mert! Ez az emberi szellemA boldogságát lesi nincs semmi kellemMit eddig emlegettem hol ismertem, hol feledtem"Egy szomorú Bárd esti krónikája" Link a hozzászóláshoz
fall2 Közzétéve: Szeptember 1, 2004 Megosztás Közzétéve: Szeptember 1, 2004 Tiszteld hát az öregeket!Egy ragyás, görbehátú öreg lépett eléAz undor mint penge hatolt beléKezében bot, rajta díszeleg koponyaRajta koszos, vihat tépte a ruhaNem mozdul, csak magában ezt mormolja:-Leleked elrablom, tested meg hull a porba!Szavai még talán el sem hegyták ajkátMkor áldozata lelkét démonok elragadták Link a hozzászóláshoz
fall2 Közzétéve: Szeptember 1, 2004 Megosztás Közzétéve: Szeptember 1, 2004 Attól fel nem támad....- Most meghalsz, Te mocskos kutya!Szavai kegyelem nélkül hagyták el ajkátA férfi tudta, sebesen közeleg halálaMajd díszes huvejéből előhúzta kardjátTudta, bűne nem marad megtorlatlanúlHamvas asszonyával elbánt, igen rútulA penge mint a végzet fegyvere villanAkövetkező pillanatban lelke elillanÉvek óta üldözi már, akadály bőven akadt Link a hozzászóláshoz
Valaki Közzétéve: Szeptember 7, 2004 Szerző Megosztás Közzétéve: Szeptember 7, 2004 PapnőSárga homok útján koptatta életétKezét imára emelve kéri szerencséjét.Hosszú évek, egy isten szolgálatábanNagy terhet nyomott a vállára.Haját balzsam édesíti ima közbenIstennő szobrai állnak körülötte.Szemében vak buzgalom, miközben mormol: Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés