Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

Recommended Posts

Közzétéve:

Sziasztok,

Kérném a szervezők segítségét egy Karakteralkotás téma indítására, mert feltehetően záporozni fognak a kérdések. :) 

El is kezdem:
1) Amennyiben egy kaszt tagja kap vértezetet, de a karakter az összeghatáron túlmutató változatot szeretne, úgy csak a különbözetet kell kifizetnie, vagy teljes áron kell megvenni az extra vértezetet?
2) A karakteralkotásban nincs feltüntetve a varázstárgyak piaci értéke. Ez azt jelenti, hogy idén csak olyan varázstárgyakkal lehet rendelkezni, amit valamely csapattag el tud készíteni?

Előre is köszönöm a válaszokat. :) 

Közzétéve:

@Rayen Reval 1. csak a különbözetet

2. A kiírás pontosításra szorul, összecsúszott két szabály:

- minden varázstárgy-készítésre képes JK annyi varázstárgyat készíthet el az ETK-ban szereplő alapanyagáron, ahány JK van a csapatban. (Tehát igen, a 8. T.sz-ű varázsló a Rúnamágia Mf-kal 5 kard áráért tud készíteni a csapatnak 5 db. 63 Mp-os rúnakardot.) A varázstárgyaknak olyanoknak kell lenniük, amilyeneket egyszerre a Max. Mp-jaiból el tud készíteni. Tehát hiába van a csapatban három 9. T.sz-ű boszorkány, akkor sem tudnak boszorkánykörrel szerencse amulettet, vagy élet vizét gyártani a karakteralkotás során. Szintén nem játszik a boszorkánymester életerős trükkje (ld. vonatkozó Rúna-cikket!).

- ezen felül a JK-k vásárolhatnak a Tp-ből vett aranyaik terhére egyéb varázstárgyakat is. Itt már nem számít, hogy saját maga, vagy a csapattársa el tudja-e készíteni, 8-9. T.sz-ű kalandozók, csak összeszedtek már ezt-azt. Az alapanyag-árat itt is ki kell fizetni pluszban az 1 arany/Mp-on felül. (Nem, senki nem vásárolhat 80 aranyért 8-as SFÉ-t adó rózsakvarcos medált. Ahhoz ki kell fizetni a 80 karátos, mágikusan tiszta drágakő árát is. Úgy is elég táp...) 

Csak olyan varázstárgyak játszanak, amelyek hivatalos kiadványokban megjelentek árral, Mp-költséggel, készítővel, pontos hatással!

@Daelon valóban, a Geoframia szerint a maremiták '36-ban távoztak Ynevről (40. old.). Szintén a Geoframia szerint (101. old.) A bárd és a démonok c. novella, amiben szerepel Airun al Marem a P. sz. 3750-es évek végén játszódik. Szóval legalább Airun visszatért Ynevre valamikor '36 után és az '50-es évek vége előtt.

Nem végleges/kanonikus megoldásként e modul erejéig szerintem mondjuk azt, hogy Airunnal más maremiták is visszatértek mondjuk '40-ben, és így szerepelhetnek a modulban. (De nem sok emléket őriznek az útjukról. Legalábbis nem beszélnek róla, hogy hol és mit csináltak... Pluszpont annak a csapatnak (KM és JK-k együtt), amelyik ezt kijátssza!)

@TAO a logikai és a rendszertani értelmezés alapján azt mondanám, hogy csak a pap, a paplovag nem. Mindenütt máshol alkasztok szerepelnek, az tűnik logikusnak, hogy a pap esetében is a pap alkasztra és nem a pap főkasztra céloznak.

Cz, Daelon, TAO és 5 további kalandozó kedveli ezt
Közzétéve:
On 2025. 05. 08. at 20:49-kor Diocletianus írta:

Csak olyan varázstárgyak játszanak, amelyek hivatalos kiadványokban megjelentek árral, Mp-költséggel, készítővel, pontos hatással!

Hivatalos kiadvány az ETK, MTK, HGB, PPL 1-2, Rúna? Vagy kihagytam valamit?

Ezzel akkor a pap képes Gyógyital, Istenek itala, Bátorság itala, Igazság amulett, Méregészlelés amulett és Szellemi frissesség itala elkészítésére, és kész? Meg pár egyedi isteni tárgy, mint a khótorr tarisznya, rézkígyó, stb.

Egy ismerősömnek kérdezem :)

Rayen Reval kedveli ezt
Közzétéve:

@Daelon Én még ide venném a hivatalos modulokat is. (Bár arra nem emlékszem, hogy azokban voltak-e varázstárgyak, de ha igen, és teljesülnek az említett feltételek, azok is játszhatnak.) Ha a játékos jó fej szeretne lenni a mesélőjével, akkor feltüntethetné, hogy honnan származik a nem alapkönyves varázstárgy, pl.:

- rontáselhárító amulett +2 (MTK, 117. old.)

- halottűző bot; II. osztály, 1 láb sugarú kör (Rúna V/3., 15. old.)

A Füves Ember sípja a Láplidérc. modulból pl. azért nem játszik, mert nincs kidolgozva, hogy ki (melyik alkaszt), milyen áron, hány Mp-ból készítheti.

És hogy ne sajnáljuk nagyon a papokat, paplovagokat, ne felejtsük el, hogy az Áldás varázslattal bármelyik kard, páncél stb. mágikussá tehető. A tárgy értékeire nem hat ki, de a mágikus fegyverzet elég sokszor hasznos lehet. És nem csak azért, mert hónapokig nem kell portalanítani... :D

Rayen Reval és Daelon kedveli ezt
Közzétéve: (szerkesztve)

Pedig a portalanság nagy áldás, és nem csak a házvezetőnőnek :D

köszi!

Juteszembe. Kalandozok.hu modulgyűjtemény is játszik?

Szerkesztve ekkor: , Daelon által
Közzétéve:
3 órával ezelőtt-kor Diocletianus írta:

Főszabály szerint nem, KM-mel egyeztetve igen. (Úgy bármi!)

A jelenlegi Kalandmester - Csapat sorsolás szabályai alapján, ez csak a tábor első napján történhet meg, így az itt elhangzottak lesznek a mérvadók. :)

Diocletianus kedveli ezt
Közzétéve:

Csak halkan mondom mert most meslek.de JK ként én azzal szoktam kezdeni hogy akkor azt a vatazstargyat csinalnám meg.(Az más kétdes hogy pl. Olyan modulban mint a Hősök napjan hogy dobj KÈ-t ott picit várni kelll ezzel :) )

Shalafi del Necro és Daelon kedveli ezt
Közzétéve:
1 órával ezelőtt-kor Morrick írta:

Akkor a fentiek értelmében egy Hatalom amulett az 2 ezüst? (tudom, minden évben kérdés, szerencsére minden évben más a válasz :) 

Attól függ...

Főszabály szerint igen, de ha a JK saját magának, vagy valamelyik csapattársának készíti, akkor beleszámít az "ingyen" (alapanyag-áron) készíthető varázstárgyak számába. És igen, egy 5 boszorkánymesterből álló csapat indulhat 25 tökig feltöltött hatalom amulettjével, és mindez csak 50 ezüstbe (5 aranyba) fog nekik fájni.

Pénzért is lehet feltöltött hatalom amulettjét vásárolni, ez esetben a darabonkénti ára: 2 ezüst + annyi arany, ahány Mp van benne (ami lehet több is, kevesebb is, mint a JK max. Mp-jainak száma).

Közzétéve:

Mennyibe kerülhet egy álcázáshoz szükséges kellékeket tartalmazó csomag? Alap (pl. valamennyi smink, gyors arcmódosításhoz kell anyag, pár minimál ruhadarab  + célszerszámok [olló, tű, cérna, stb.], stb)? És egy bővebb, amiben több arc maszkhoz kell dolog akad, vagy jobb minőségű stb.

Mennyibe kerülhet egy alapvető hamisító készlet (tinták, tollszárak, pecsétviaszok, pár papír, pergamen, stb.)? És egy bővebb, amiben több a választék, esetleg jobb minőségű anyagok vannak?

Emlékszem, hogy ezek voltak már kérdések, de Krad nem segíti a keresésem a fórumon, vagy Doldzsah a védelmébe vette tolvajait :)

Rayen Reval kedveli ezt
Közzétéve:
On 2025. 05. 08. at 20:49-kor Diocletianus írta:

- minden varázstárgy-készítésre képes JK annyi varázstárgyat készíthet el az ETK-ban szereplő alapanyagáron, ahány JK van a csapatban.

Kedves @Diocletianus!

Tudnál abban segíteni, hogy a fent idézett eset vonatkozik-e arra, hogy a Bárd elkészíthet-e egy Hatalom amulettet a Boszorkány csapattársának?

Közzétéve:

Szívem szerint azt mondanám, hogy amit a JK-k az ETK RAW szabályai szerint meg tudnak csinálni, azt lehet, de az ugye azzal járna, hogy a boszorkánymester se tudna semmilyen varázstárgyat - így hatalom italát sem - készíteni, hiszen nincs transza (se varázslat, se diszciplína). ;-) Annak meg lincselés lenne a vége, én meg ennél gyávább vagyok...

Szóval maradunk annál az értelmezésnél, ami feltehetően az alkotók szándéka volt, és ahogy talán a legtöbben játszanak, tehát a bárd tud hatalom amulettjét készíteni (holott se transz, se varázstárgy-készítés varázslata nincs).

Szóval a kérdésre a válasz: igen.

_Zoli_, Daelon és Daru kedveli ezt
Közzétéve:

Az eddigi táborok/versenyek során elvileg minden tapasztalati mágiát használónak ment, plusz a varázslónak, azaz a Mágiahasználó főkasztnak plusz a bárdnak.

Szerintem csak a Pap főkaszt van kizárva.

Közzétéve:
Egy órával ezelőtt-kor mett démon írta:

A bárd képes elkésziteni de használni nem tudja? Marmint a hatalom amulettjet

Dio, arra utalt, hogy a tárgy leírásában sok az ellentmondás, végig nem gondolt dolog.
S mivel a bárdnak nincs Transz nevű varázslata, így feltölteni, elkészíteni se tudná, mert a leírás(ok) ezt követeli(k) meg.

25 perccel ezelőtt-kor Daelon írta:

Szerintem csak a Pap főkaszt van kizárva.

Ha szó szerint olvassuk, ez így nincs leírva. Szerintem ennél sokkal komolyabb problémák is vannak a leírásban. Azt javaslom, hogy ezt most engedjük el.

Ezektől függetlenül, az eddigi tábori gyakorlatot tekintve, elkészítheti, feltöltheti, használhatja: bárd, boszorkány, boszorkánymester.

Közzétéve:
8 órával ezelőtt-kor Gabor írta:

Dio, arra utalt, hogy a tárgy leírásában sok az ellentmondás, végig nem gondolt dolog.
S mivel a bárdnak nincs Transz nevű varázslata, így feltölteni, elkészíteni se tudná, mert a leírás(ok) ezt követeli(k) meg.

Ha szó szerint olvassuk, ez így nincs leírva. Szerintem ennél sokkal komolyabb problémák is vannak a leírásban. Azt javaslom, hogy ezt most engedjük el.

Ezektől függetlenül, az eddigi tábori gyakorlatot tekintve, elkészítheti, feltöltheti, használhatja: bárd, boszorkány, boszorkánymester.

Igen a leírás tényleg szörnyű, de köszönöm a pontos választ.

Gabor kedveli ezt

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...