Sir Thomas Közzétéve: Június 17 Közzétéve: Június 17 Játékosok: Kata, Sir Thomas Első esti móka. A 0. ciklus után rövid kaland Western zsánerben, amit Daru prezentál a bátor vadnyugati hősöknek.. TAO, The Eternal Crow Hero és Daru kedveli ezt
Daru Közzétéve: Június 17 Közzétéve: Június 17 Western? Egy kivándorló magyar család leszünk és résztveszünk a 1893-es Oklahoma Land Run-on (földosztás versenyszerűen). A Túl az Óperencián (1992) című film egy ehhez hasonló eseményt dolgozz fel. Bonyodalmak, egyszercsakok megalkotását a mesélőre hagyom. Max D6-os rendszer nekem bőven jó. Vagy végül is mesélhetek én is. Nem diktálok, csak bedobtam egy ötletet, hogy legyen miből kiindulni. Minden más is jöhet, ha ez nem tetszik. Sir Thomas, The Eternal Crow Hero és TAO kedveli ezt
Kata Közzétéve: Június 17 Közzétéve: Június 17 Köszi Thom! Westernt még sosem játszottam és amikor ez divat volt, akkor én még inkább a Barbi babákkal játszottam. Úgyhogy csapassuk! Mellesleg most néztük meg Gáborral a Netflix A vadnyugat születése c. sorozatát. Furcsa mód tetszett, bár fröcsögött benne a vér és aki ismer tudja, hogy nem annyira vagyok oda a véres dolgokért. Egy átlagos napon 20 l vérrel találkozom a munkahelyemen, így érhető picit a vérundor. DE, iszonyatosan jóóók voltak benne az íjjász jelenetek! Nem tudom mivel csinálták (biztos AI), de behúztam a nyakam a kanapén, amikor süvítettek a nyílvesszők... és öt takaróval kellett betakaróznom, hogy ne fázzak (én mindig vacogok, ha a tévében fúj a szél). Na és a sárban dagonyázás, fúúúj... éreztem a kilógatott rothadó hulla bűzét ... Szóval elérte a kívánt hatást, realisztikus volt nagyon, és ez tetszett! Daru, Sir Thomas és TAO kedveli ezt
Kata Közzétéve: Június 17 Közzétéve: Június 17 Most jut eszembe, a fiamnak van egy eredeti marhabőr cowboy kalapja, elkérem tőle ha véglegesítjük a témát! ... mondjuk fehér maffiózó kalapunk is van, ha esetleg folytatnánk Don(na) történetet Ez is csak egy ötlet, a western téma mellé: Al Capone és a szesztilalom időszaka Daru és TAO kedveli ezt
Sir Thomas Közzétéve: Június 17 Szerző Közzétéve: Június 17 Hali! Utóbbira ott a péntek a kutuluval, de akkor mehetünk Western irányba. Daru te abban piszok jó vagy, szívesen átadom a stafétát, ha szeretnéd! TAO, Kata és Daru kedveli ezt
Daru Közzétéve: Június 18 Közzétéve: Június 18 Rendben, akkor mesélek én! Jó lesz egy kis bemelegítésnek a rapid-KM versenyre. Két főt még szívesen látunk a játékba. Maradjunk akkor a fenti ötletnél és akkor egy A4-es lapra megírom a "kalandmodult" amit 3-4 óra alatt tudnk teljesíteni. Jajj, de jó lesz! Kata: jöhet a kalap! The Eternal Crow Hero, Kata, Sir Thomas és 1 további kalandozó kedveli ezt
Sir Thomas Közzétéve: Június 18 Szerző Közzétéve: Június 18 OK, akkor átírtam a bevezetőt és akkor várunk még két játékost! Nagyon várós, a tavalyi kaland is király volt! TAO, Kata és Daru kedveli ezt
Kata Közzétéve: Június 19 Közzétéve: Június 19 Szuper! Kalapot megpróbálom nem otthon felejteni. Ha 4 óras kaladnot tervezel, akkor kezdhetünk korábban is. Sir Thomas, TAO és Daru kedveli ezt
Sir Thomas Közzétéve: Június 19 Szerző Közzétéve: Június 19 Szóljatok majd rám két nappal előtte, nekem is van vmi itthon. Srácok? nem gyün senki? Van még két helyünk! Kata, Daru és TAO kedveli ezt
Daru Közzétéve: Június 20 Közzétéve: Június 20 Hamburg - 1893. augusztus 25. Péntek. A késő nyári szél sós, hűvös permetet sodort az Elba folyó felől. A dokkokon népek sokasága gyűlt össze: németek, lengyelek, magyarok, zsidók, szlávok. Arcukon izgalom, félelem, remény tükröződött. A kikötő macskakövén egy sörös batár gördült végig, A lovak patkói élesen kopogtak a köveken. Távol, a túlparton, magas gyárkémények eregettek kormos füstöt az égbe. Sirályok vijjogtak az égen, majd tovatűntek a párás messzeségben. Az impozáns gőzhajó, az SS Augusta Victoria, a 3-as dokknál horgonyzott. A HAPAG büszkesége úgy emelkedett a rakpart fölé, mint egy acélbálna, amely lenyeli Európa múltját, hogy aztán kiköpje az Újvilág jövőjét az óceán túlpartján. Mellette a vitorlások csupán apró játékszernek tűntek. A hajóhíd mellett katonás sorokban álltak az emberek. Kézitáskák, fonott kosarak, becsomagolt kenyeres vászonzsákok, sárba ragadt csizmák. Egy asszony sírt. Egy fiú megpróbált még átszökni a sorompón. A hivatalnokok fújták a sípot. A tengeribetegség még csak gondolat, de már ott volt az emberek gyomrában. Egy hagos kiáltás söpört végig a tömegen: – Achtung! Letzte Aufruf! Last call for boarding! Augusta Victoria, Hamburg to New York City! A hajókürt felbőgött. Mélyen és hosszan, mint valami tengeri harang, ami a világ sorsát kondítja meg. A fedélzetre felszállók már Amerika felé néztek. Egyesek álmodozva, mások némán, összeszorított szájjal. — Hol vannak a többiek? – fordult aggódva a nő a mellette álló férfihoz. Haját szétzilálta a kikötői szél, tincsei mindenfelé szálltak. Egy kalapra vágyott, de az valahol a bőröndök mélyén lapult. — Nem tudom... de ha nem érnek ide időben, a hajó elmegy nélkülünk! – dörmögte a magas, jó kiállású férfi. — Én mindenemet erre az utazásra tettem fel! Senki és semmi nem állíthat meg! — Ne aggódjon! – tette kezét a nő vállára. – Biztos vagyok benne, hogy perceken belül itt lesznek. Egyet megígérhetek: már én sem fordulok vissza. Ahogy mindketten a kikötő bejáratát fürkészték, egy nyers modorú asszony mordult rájuk cifra, színes szoknyában: — Haladjanak mán! Főtartják a sort! — Csitt, asszony! – csattant fel mellette a férje. Köpcös, harcsabajszos, borostás férfi volt, feltűrt ingujjban. Arca barátságosan sugárzott, széles mosoly ült rajta, ahogy kedvesen folytatta: — Nevjórk maguk is? He-he! Ámmmeriká! Az ígéröt fődgye! Úgy mogyák, bárkibő akárki löhet ottan! Tarkóján nagyot csattant az asszony keze. — Igyeközzé má, embör! Így vánszorgunk, sönkiből sönkik löszünk! És azzal a hömpölygő tömeg el is nyelte őket, óriási koffereikkel együtt. Az acélbálna ködkürtje újra megbődült, fehér gőzpamacsot engedve az északi szélbe. – Achtung, Achtung! Letzter Aufruf zur Einschiffung auf die Augusta Victoria! Sir Thomas, TAO, Sneer és 2 további kalandozó kedveli ezt
Daru Közzétéve: Június 22 Közzétéve: Június 22 Kukac megvette a jegyet a hajóra! Csatlakozik hozzánk. Még egy főre vár a hajó! TAO kedveli ezt
Kata Közzétéve: Június 22 Közzétéve: Június 22 Jujj de izgiiii! Én leszek a csajszi, aki nem aki már biztos nem fordul vissza? Lehet már tudni ki Ő? Én szeretem, ha nem nekem kell kitalálni, hogy ki legyek a játékba! Ha van ötleted Daru szívesen veszem a szereposztás! Daru és TAO kedveli ezt
Daru Közzétéve: Június 23 Közzétéve: Június 23 Lucius szintén becsekkolt a hajóra. Így a hely betelt. Szeda este érkezés az Új Világba! TAO és Kata kedveli ezt
Daru Közzétéve: Június 24 Közzétéve: Június 24 On 2025. 06. 19. at 6:00-kor Kata írta: Ha 4 óras kaladnot tervezel, akkor kezdhetünk korábban is. Amint tudunk, kezdünk a 0. ciklus után. Lehet kiülünk a szabadba és a friss esti levegő éberen tartja a csapatot. On 2025. 06. 22. at 21:04-kor Kata írta: Én szeretem, ha nem nekem kell kitalálni, hogy ki legyek a játékba! Viszek pár karaktert, amiből lehet választani majd, de természetesen lesz lehetőség saját elképzelésre is. Egyszerű lesz a rendszer, hogy ne a sztoritól vegyük el az időt. A kaland már megvan teljesen. Nagyon izgulok, hogy beleférjek a 4 órába, de szerintem meglesz! TAO, Sir Thomas és Kata kedveli ezt
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés