Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Western (szerda este) - Daru

Recommended Posts

Közzétéve:

Western? :) Egy kivándorló magyar család leszünk és résztveszünk a 1893-es Oklahoma Land Run-on (földosztás versenyszerűen). A Túl az Óperencián (1992) című film egy ehhez hasonló eseményt dolgozz fel. Bonyodalmak, egyszercsakok megalkotását a mesélőre hagyom. :pajti:
Max D6-os rendszer nekem bőven jó.

Vagy végül is mesélhetek én is. :lol: 
Nem diktálok, csak bedobtam egy ötletet, hogy legyen miből kiindulni. Minden más is jöhet, ha ez nem tetszik. :D

Közzétéve:

Köszi Thom! Westernt még sosem játszottam és amikor ez divat volt, akkor én még inkább a Barbi babákkal játszottam. Úgyhogy csapassuk!

Mellesleg most néztük meg Gáborral a Netflix A vadnyugat születése c. sorozatát. Furcsa mód tetszett, bár fröcsögött benne a vér és aki ismer tudja, hogy nem annyira vagyok oda a véres dolgokért. Egy átlagos napon 20 l vérrel találkozom a munkahelyemen, így érhető picit a vérundor. DE, iszonyatosan jóóók voltak benne az íjjász jelenetek! Nem tudom mivel csinálták (biztos AI), de behúztam a nyakam a kanapén, amikor süvítettek a nyílvesszők... és öt takaróval kellett betakaróznom, hogy ne fázzak (én mindig vacogok, ha a tévében fúj a szél). Na és a sárban dagonyázás, fúúúj... éreztem a kilógatott rothadó hulla bűzét ... Szóval elérte a kívánt hatást, realisztikus volt nagyon, és ez tetszett! :) 

Daru, Sir Thomas és TAO kedveli ezt
Közzétéve:

Most jut eszembe, a fiamnak van egy eredeti marhabőr cowboy kalapja, elkérem tőle ha véglegesítjük a témát! :)

... mondjuk fehér maffiózó kalapunk is van, ha esetleg folytatnánk Don(na) történetet ;) Ez is csak egy ötlet, a western téma mellé: Al Capone és a szesztilalom időszaka

Daru és TAO kedveli ezt
  • Sir Thomas erre változtatta a téma címét: Western (szerda este) - Daru
Közzétéve:

Hamburg - 1893. augusztus 25. Péntek.

A késő nyári szél sós, hűvös permetet sodort az Elba folyó felől. A dokkokon népek sokasága gyűlt össze: németek, lengyelek, magyarok, zsidók, szlávok. Arcukon izgalom, félelem, remény tükröződött. A kikötő macskakövén egy sörös batár gördült végig, A lovak patkói élesen kopogtak a köveken. Távol, a túlparton, magas gyárkémények eregettek kormos füstöt az égbe. Sirályok vijjogtak az égen, majd tovatűntek a párás messzeségben.

Az impozáns gőzhajó, az SS Augusta Victoria, a 3-as dokknál horgonyzott. A HAPAG büszkesége úgy emelkedett a rakpart fölé, mint egy acélbálna, amely lenyeli Európa múltját, hogy aztán kiköpje az Újvilág jövőjét az óceán túlpartján. Mellette a vitorlások csupán apró játékszernek tűntek.

A hajóhíd mellett katonás sorokban álltak az emberek. Kézitáskák, fonott kosarak, becsomagolt kenyeres vászonzsákok, sárba ragadt csizmák. Egy asszony sírt. Egy fiú megpróbált még átszökni a sorompón. A hivatalnokok fújták a sípot. A tengeribetegség még csak gondolat, de már ott volt az emberek gyomrában.

Egy hagos kiáltás söpört végig a tömegen:
– Achtung! Letzte Aufruf! Last call for boarding! Augusta Victoria, Hamburg to New York City!

A hajókürt felbőgött. Mélyen és hosszan, mint valami tengeri harang, ami a világ sorsát kondítja meg. A fedélzetre felszállók már Amerika felé néztek. Egyesek álmodozva, mások némán, összeszorított szájjal.

— Hol vannak a többiek? – fordult aggódva a nő a mellette álló férfihoz. Haját szétzilálta a kikötői szél, tincsei mindenfelé szálltak. Egy kalapra vágyott, de az valahol a bőröndök mélyén lapult.
— Nem tudom... de ha nem érnek ide időben, a hajó elmegy nélkülünk! – dörmögte a magas, jó kiállású férfi.
— Én mindenemet erre az utazásra tettem fel! Senki és semmi nem állíthat meg!
— Ne aggódjon! – tette kezét a nő vállára. – Biztos vagyok benne, hogy perceken belül itt lesznek. Egyet megígérhetek: már én sem fordulok vissza.

Ahogy mindketten a kikötő bejáratát fürkészték, egy nyers modorú asszony mordult rájuk cifra, színes szoknyában:
— Haladjanak mán! Főtartják a sort!
— Csitt, asszony! – csattant fel mellette a férje. Köpcös, harcsabajszos, borostás férfi volt, feltűrt ingujjban. Arca barátságosan sugárzott, széles mosoly ült rajta, ahogy kedvesen folytatta:
— Nevjórk maguk is? He-he! Ámmmeriká! Az ígéröt fődgye! Úgy mogyák, bárkibő akárki löhet ottan!
Tarkóján nagyot csattant az asszony keze.
— Igyeközzé má, embör! Így vánszorgunk, sönkiből sönkik löszünk!

És azzal a hömpölygő tömeg el is nyelte őket, óriási koffereikkel együtt. Az acélbálna ködkürtje újra megbődült, fehér gőzpamacsot engedve az északi szélbe.

– Achtung, Achtung! Letzter Aufruf zur Einschiffung auf die Augusta Victoria!

Közzétéve:

Jujj de izgiiii! Én leszek a csajszi, aki nem aki  már biztos nem fordul vissza? Lehet már tudni ki Ő? Én szeretem, ha nem nekem kell kitalálni, hogy ki legyek a játékba! Ha van ötleted Daru szívesen veszem a szereposztás! :) 

Daru és TAO kedveli ezt
Közzétéve:
On 2025. 06. 19. at 6:00-kor Kata írta:

Ha 4 óras kaladnot tervezel, akkor kezdhetünk korábban is. 

Amint tudunk, kezdünk a 0. ciklus után. Lehet kiülünk a szabadba és a friss esti levegő éberen tartja a csapatot. :D

On 2025. 06. 22. at 21:04-kor Kata írta:

Én szeretem, ha nem nekem kell kitalálni, hogy ki legyek a játékba!

Viszek pár karaktert, amiből lehet választani majd, de természetesen lesz lehetőség saját elképzelésre is.
Egyszerű lesz a rendszer, hogy ne  a sztoritól vegyük el az időt.

A kaland már megvan teljesen. Nagyon izgulok, hogy beleférjek a 4 órába, de szerintem meglesz! :D

TAO, Sir Thomas és Kata kedveli ezt

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...