Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Élménybeszámolók

Recommended Posts

Közzétéve:

Köszönöm a szervezést, a kalandba beletett munkát és mindenkinek akivel váltottam legalább 2 jó szót!

Nagyon jól éreztem magam a Moszad köreiben, ismét egy kellemes játékon vagyunk túl (legalább is a részemről! Nekik pedig ugyanaz a 3 perc állt rendelkezésükre! :P )

Külön köszönet Sneernek, hogy partner volt abban, hogy egy darabon megosszuk a mesélést csapataink között. A megbeszélés annyira fluid módon és pikk pakk ment, hogy szerintem 10 perc alatt összeraktuk, hogy mi legyen, ötlet szült ötletet és pillanatok alatt megszületett a jelenet! Már az a beszélgetés is ahol megálmodtuk a részleteket nagyon jó volt!
És csak taps jár a Moszad valamint a WhipMeGranma csapatának, hogy azt a néhány órát amikor összeült a két csapat egy multiverzumos találkozóra ilyen zseniálisan lehozták! Unikális élmény volt, 9 nagyon jó játékossal ahol mindenkinek volt hozzáfűzni valója, hozzátenni valója a jelenethez és a másik csapathoz. Orwella egyháza most már multiverzumokon ível át!
Ó és kihagyhatatlan, hogy a WhipMeGranma csapatnév egy önmagát beteljesítő jóslatként elevenedett meg a szemünk előtt amikor a 89 éves Orwella papnő (Moszad) rituálisan megkorbácsolta a társaságot a paplovag (WhipMeGranma) szakrális eszközeivel! :D 

Na és persze Bigi konyhától mindig boldog nem csak a test hanem a lélek is!

Közzétéve:

Hol is kezdjem 😊

A tásaság és a rendezvény csak a szokásos elvárt 😉 Egész évben ezt várom 😊 Jó volt gyerekek!

Köszi a szervezésért most sem sikerült rosszul! Köszi a modult nekem kifejezetten bejött ez a nem agyonhentelős, hanem inkább agyalós vonal, mi lett volna, ha varázslót is hozhatok 😊 Úgy éreztem végig, hogy a csapat és a KM kompatibilis és ez így a jó! A rapidon természetesen minden jogos vagy vélt sérelmemet igyekeztem visszaadni Diónak 😊 Összességében nekem modul játék nagyon rendben volt, köszi Dió mégegyszer!

Esti ivászatok beszélgetések reggeli gyűrött arcok a zuhanyzóban (van ami nem változik) 😊

Szállás megszokott, kaja nekem teljesen rendben volt, ár érték arányba okés. Nem maradtam éhes bár vannak, amiket nem szeretek volt ami kicsit jobban ízlett volt ami kevésbé, mondjuk a favorit a korlátlan mennyiségű menzatea volt 😊És a konyhásnénik is kedvesek voltak (biztos jókat röhögtek a gyűrött fejeken, de ennyi nekik is jár 😊

Köszönet a szervezőknek minden szinten, hogy évről évre beleteszik amit kell, hogy ilyen jó kis összejövetel legyen.

Jók voltak az alternatív programok is. Gyilkosos bár úgyis mindig gyorsan kinyírnak, de nem adom fel évről évre visszatérek, és a hangom kísért mindenkit 😊

Úgy rémlik volt valami zombis játék is, innen kiszökött egy zombi és a folyosónkon mászkált egyik nap egész este. 5-6 szor megpróbált hozzánk is betérni, de az elemi erő fal vagy a szimpatikus mágia visszatartotta. 😊

Cz kicsit sokat kiabált ezért valaki mútolta, de a MÓKUSOK és a First Class nem felejt 😊

Kicsit sokat ömlengtem, de hát ha ez van akkor ez van, jó volt sajnálom, hogy vége, de a májam már nembiztos, hogy kibírt volna még néhány napot.

És még egy nagyon fontos dolgot hagytam a végére a FILM nagyon köszi Pancsa hatalmas mű, köszi mindenki, aki benne volt és szervezte. Nagyon érzékeny húrokat pengetett meg bennem (igen nekem is van olyan). Egy apró észrevételem volt, hogy a régi fényképek még keskenyebb felbontásban voltak, a mostaniak és a régiek között természetesen csak nálam :D mintha lett volna némi látványbeli súlygyarapodás, ami csak a véletlen műve lehet.  De nagyon jó volt végignézni az egészet, egy nagyon jó dokumentumfilm mely egy főzőműsor részletet is tartalmaz 😊.

Befejezem mert sok lesz, azonkívül, hogy a csapatom utolsó estére egyedül hagyott, más negatív észrevételem nincs (de nekik is megbocsátok) 😊 Köszi szépen!

Weilon

Közzétéve:

Köszönöm szépen az idei tábort a szervezőknek, a modulíróknak, a mesélőknek és minden játékostársnak!

Külön köszönöm, hogy idén nem volt csapatverseny! :respect: Ennek köszönhetően a kalandmesterünk kötetlenül igazíthatta a modult a csapathoz, aminek eredménye egy fantasztikusan jó játék lett. Én úgy gondolom, hogy egy nagyon jó, maradandó játékélmény sokkal többet ér bármilyen megsárguló emléklapnál.

A modul igazi, hamisítatlan ynevi játszótér volt, nagyszerűen megalkotott NJK-kkal. Maga az Árnyékkatedrális pedig Sneer narrálásában egy igazán epikus helyszínné nőtte ki magát. Mivel nem kötötte a kezét a versenyhelyzet, sziporkázóan jól formálta a cselekményt a csapat koncepciójához. Az egészet úgy láttam a sötét bárdomon keresztül, mint egy nagyon grandiózus, ugyanakkor szofisztikált, végig pattanásig feszült szociális sakkjátszmát, melyben csapattársaim - hatalmas hála és ölelés nekik érte! - maximálisan partnerek voltak. Orwellánusokként minden aljas fordulatra, minden sötét manipulációra... és persze minden fájó szívvel meghozott áldozatra szükség volt ahhoz, hogy eljussunk a katarzishoz. A lehetetlennek tűnő pillanathoz, amikor a máguskirályt végre sikerült feláldozni Orwellának az Árnyékkatedrális oltárán — és ennek messzemenő következményei igen kedvezően elősegítették a Rettenet Úrnőjének majdani visszatérését.

:tuzes:

Kaptunk még egy remek közjátékot is Shalafi és Sneer ötlete nyomán. Ugyan bennem a sza… szív is megállt, hogy Orwella két különböző stílusában tevékenykedő csapat találkozása nehogy felborítsa a gondosan előkészített mestertervet, de végül is rengeteget adott a játékhoz, így hálás köszönet érte mindenkinek! (És de jó, hogy nem verseny volt, mert akkor ez nem jöhetett volna létre!) :gruppen:

Lassan 24 órája gondolkodom ezen (némi alvást leszámítva), és nem tudok ehhez hasonlóan epikus lezárást mondani a 30 éves hobbimból. Vitt mindent!
Ez a SZEREPJÁTÉK! :taps:
Szóval még egyszer: nagyon hálás vagyok ezért a 4-5 napért mindenkinek, aki részt vett a létrehozásában!

Külön köszönet és nagy ölelés minden játékostársnak, mesélőnek, akikkel leültünk alternatív játékokat játszani:

• Remélem, a szűkös időbe belesűrített western vágtató tempója nem vett el sokat a hangulatából, és a játékosok végül is élvezték az utazást.
  • Köszi Sir Thomnak a Cthulhut! Sok vidám pillanatot hozott az amúgy valóban "fosatós" sztori - jó, hát laktózérzékeny volt a karakterem, de nagyon szerette a tejet.
  • A rapid KM-verseny is egy izgalmas próbatétel volt. CZ üvöltve suttogó boszorkánymestere mindenképp megalapozta a kusza történet "komolyságát".
  • A Fiasco pedig számomra annyira újszerűen hatott, hogy többségében csak pislogtam - de remélem, jövőre is lesz, mert igazából tök jó volt!
  • A Szombat esti láz pedig abszolút pont volt az I-re, mint mindig!
Közzétéve:

hoi,

egy újabb év, egy újabb remek tábor.

Családi okból ugyan idén szombat estére nem tudtam maradni, így Weilon egyedül maradt - szegény, alig tudom elképzelni, hogy mennyire félhetett - de ezt leszámítva én nagyon jól éreztem magam.

A helyszínnel már elsőre is elégedett voltam, ez azóta sem változott. Kolesz, lelakott kissé, de szerencsére megint elfogadható matracot fogtam ki és az én hátam nem fájt tőle :) Az, hogy a vizesblokkot felújították, kellemes meglepetés volt, nekem tetszett az új külseje.
A kaja menza, de a jobb féle. Legkevésbé talán a paprikáskrumpli ízlett meg az uborka hozzá, de a többi teljesen elfogadható volt.

Idén ismét a klubszobában játszhattunk, ami napközben is elviselhető hőfokot biztosít, viszont a székei mindannyiónk alfelét és derekát megviselték. Igaz, legalább többször felkeltünk sétálni :)

A modult szinte a csapatra szabták, Dió pedig teljesen jól ránk hangolódott, így dupla öröm volt játszani. Az erioni tharros gárda a morgenás zárvány szukéval teljesen jól adta, alig-alig kellett a kardhoz nyúlni, azt is csak azért, hogy szegény kardművész ne panaszkodjon :D

A rapid KM versenyen ezúttal is játszottam, TAO-t kínoztuk csapattársaimmal, rengeteg nevetés mellett :) Ahogyan élőben is mondtam: köszönjük Hulla a lebonyolítást, és minden KM-nek, játékosnak a részvételt.

Azt nagyon sajnáltam, hogy a Marvelre nem jelentkezett Shordanuson kívül más, így le kellett mondani :/ Talán jövőre többen lesztek érdeklődők és összejön a 3-4 fő.

A végére hagytam a legnagyobb meglepetést, a Filmet. Elképesztő volt látni az őskori leleteken az egykori ifjúságot és hallani a kapcsolódó élményeket. Sok boldog percet idézett fel, ahogy hallottam másokban is. Sajnos publikálni nem lehet, termékmegjelenítést tartalmaz több helyen :))
Hatalmas köszönet Pancsának, Micunak és a többieknek, akik részt vettek az elkészítésében! 

Köszönjük a szervezőknek, a modulíróknak a tábort!

Jövőre ugyanitt? :)

üdv,
Daelon

Közzétéve:

Na, megpróbálkozom egy rövid élménybeszámolóval...

A körülmények kb. ismertek voltak, nekem fejedelmi elhelyezés jutott, minden rendben volt. (Éjszaka ugyan a közelben valami - klíma, vízpumpa, aggregátor? - zúgott, de kibírható volt.) Nekem a hőmérséklettel sem volt gondom, egy pár óra volt csupán, amikor a klubszobában már azért kellemetlen volt, de az izgalmak átlendítettek minket ezen is. A fürdők felújítása számomra örömteli meglepetés volt. A kaja... ár/érték arányban elment.

Részben új szerepben debütáltam az idei nyári táborban, mert most először nemcsak meséltem, hanem a modulért is feleltem. Ezúton is köszönöm a KM-eknek, hogy - a csapataikra szabva - elmesélték az agymenésemet, a visszajelzések alapján a játékosok jól szórakoztak, és végülis ez volt a cél. Azt látom, hogy kellett volna egy "és mi történik ezután" fejezet a modul végére, lezárásként, de annyi baj legyen. Ha valakit érdekel, szerintem mi történik, jelezzétek és leírom ide valahova, a tábor fórumába.

(Többen kérdeztétek tőlem különböző megfogalmazásban, hogy tervezem-e megírni valamilyen formában a modult. A zsigeri reakcióm a "nem" volt, mert a tapasztalat számomra azt mutatja, hogy - bár vannak rajongóik - a modulokból írott regények nem szoktak különösebben jól sikerülni, de elismerem, szólnak érvek az irodalmi feldolgozás mellett is.)

Külön köszönöm a csapatomnak, a First Classnak a játékot. Igazi profiként viselkedtek, egyszerre játszották ki a választott szerepeiket és törekedtek a modul megoldására, bőven hagytak teret egymásnak és azt is türelmesen viselték, ha épp nem az ő karakterükön volt a fókusz. Időnként nekem csak hátra kellett dőlnöm, és figyelnem őket, ahogy tévútra vezetik, vagy csak szívatják egymást. Az irreálmágia jelentette szellemi megterhelés számlájára írom, hogy eljutottunk oda, @Daelon Tharr-papja egy másik JK-t varázslattal rendreutasított, megint másikat meg mellbe szúrt (ha jól emlékszem, 4 Ép ment át a vérten). Én imádtam! :twisted:

A Fiaskó @Gabor vezényletével érdekes volt, sokat nevettünk. Nem lesz a kedvencem, de örülök, hogy kipróbálhattam. Játékos-társaimmal egy komplett Guy Ritchie-filmet rögtönöztünk...

A rapid KM-verseny ezúttal is remek feszültséglevezetőnek bizonyult, azt hiszem végül sikerült megtalálni az ideális hosszt, ez a két és fél óra pont elég arra a szégyentelen marhulásra és ripacskodásra, ami nálam lett belőle. @Weilon (KM) és játékos-társaim: sajnálom, de akkor se bántam meg semmit. :mrgreen:

A szívemben külön sarka van az író-olvasó találkozónak, idén is remekül sikerült, és őszintén örülök, hogy @Zsömi-vel közösen beszélgethettünk az érdeklődőkkel. (Még akkor is, ha nehéz a kolléga mellett szóhoz jutni. 8)) Oké, nem voltak épp tömegek, de ahhoz képest, hogy este 7-kor kezdődött és 1 órásra terveztük, voltak, akikkel még bőven 11 után is beszélgettünk.

A résztvevők szavamon fogtak, a legkülönbözőbb pillanatokban kaptak el dedikálni. Jól esett az érdeklődés, köszönöm szépen!

Sajnos táborzárásra nem tudtam maradni, sőt a filmvetítés elhúzódása miatt elbúcsúzni sem tudtam mindenkitől, akitől szerettem volna. Ezúton is elnézést kérek tőlük.

Egy kérésem/kérdésem lenne, abszolút csak a saját kíváncsiságom kielégítése érdekében:

A modulban igyekeztem olyan helyzeteket teremteni, amelyekben a játékosok elengedhették a fantáziájukat, és kb. kérhettek bármit. Nálatok ebből mi valósult meg? (A First Class nagyon szerény volt, egyszer egy felszerelt laboratóriumot kértek, másszor egy szalmakalapot, harmadszor azt, hogy "megmaradjon" a korlátlan bejárásuk a komplexum könyvtárába.)

Hát, röviden ezt tudnám elmondani a táborbeli élményeimről. :P

Közzétéve:

Reméltem, hogy valamely kis társam megelőz ebben a kinyilatkoztatásban! Merthogy az én karim egész más szemszögből élte meg a kalandot. Tekintve, hogy hányattatott sorsú Bomesem nem volt tagja Avida Dolor fanatikus szektájának.

Csapatunk vezetője a jó lovag -ízig-vérig toroni nemes- határozta meg a csapat célját. A lovag lelki vezetője a vénséges vén papnő a háttérben szövögette roppant ambiciózus terveit. Bárdunk a lovag heroldja ként funkcionált, míg a szexuálisan túlfűtött, csipatnyit nemi aberrált gladiátor, hozta a testőr szerepét. Én, mint rekvirált, tisztátalan származású kocsis és mindenes kerültem a lovag szolgálatába.

Napi rutinommá vállt az arcon csúszás (lehet levédetem, mint környezetbarát bőrradírt). Gyakori mondásommá vált (az igenis Nagyúr/Nagyasszony-on kívül) "Maradtam volna a lovakkal!". A távoli és mérgekkel való halálhozásra építettem a karrierem. Cserébe több Ép-t gyógyítottam rettegett társaimon, mint egy ispotályos Domvik szerzetes a Croma Dina-i hadjárat idején. Bár kétszer is sikerült rútul kiszenvednem a kaland során, Shalafi nagymester ügyesen visszarángatott a kárpit mögül. Tette mindezt oly könnyed eleganciával, hogy nem borogatta meg a játéktechnikai egyensúlyt. Az ötletük Sneer-rel, miszerint összehozzák a két orwellánus csapatot egy közös kis szösszenetre, mint játékosnak nagyon tetszett és szerintem egyedülálló teljesítmény volt a Nyári Táborok életében. A karim meg, majd az álla alá nyomta a nyílpuskáját. Négy orwella fanatikus helyett kilenc!!! Hogy a szállóigémet idézzem: "Maradtam volna a lovakkal!"

Aztán a végére, Shalafinak hála, minden kialakult. Mindenki és senki sem kapta meg azt, amit igazán akart, de senki nem volt csalódott és nem távozott üres kézzel!

Más. Kiválasztottak városa. Nekem bazira bejött! A beugró felvezetése alapján, Gábor akár autogén meditációs tréninget is vezethetne! Köszi mindenkinek, aki ott volt! :respect:

Uh! Rapid KM verseny. Parádés volt! Bigi sziporkázott. A játékosok között is meg volt az összhang. Sutti, Jeges, Peti, egy élmény volt! :-)

Csak az szennyezte be cseppet a lelki világosságom, hogy a Shadowrun mese érdeklődés hiányában elmaradt. Most tényleg vazze'!?!?? Senkiben nem él ott egy árnyvadász????:o

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...