Ameramanu Közzétéve: Szeptember 19, 2025 Közzétéve: Szeptember 19, 2025 Az Igazság Online Bajnoksága Országos M.A.G.U.S. szerepjátékos verseny – A Setét Fény árnyékában (5.Tsz Kalandmodul) A legendák nem mindig karddal íródnak. Néha egy dobókocka gördülése, egy döntés suttogása, vagy egy elbukott próbálkozás meséli el őket. Az Igazság Online Bajnoksága nem csupán verseny — ez egy próbatétel. Egy országos megmérettetés, ahol a kalandozók nem egymás ellen, hanem a mitikus világ ellen játszanak. A cél: túlélni, megérteni, és győzni — a Setét Fény modul kihívásai között. A verseny Discordon zajlik, ahol minden csapat saját időpontban, az általuk szabályrendszerrel (első vagy új törvénykönyv alapján) indulhat el. Egyetlen mesélő vezeti a történetet, aki egyben az elfogulatlan bíró is — pontozása átlátható, következetes, és minden csapatra egyformán vonatkozik. A versenyre négyfős csapatok jelentkezését várjuk, hangulatos csapatnévvel, egyéni nicknévvel, életkorral és városnévvel. A csapat nélküli kalandozók számára külön szoba nyílik, ahol társakat kereshetnek, információt cserélhetnek, és felkészülhetnek a kihívásra. A verseny nem egyszerre zajlik — minden csapat előre foglal időpontot a versenynaptárban, és a játék addig tart, amíg a modul kihívásait teljesítik… vagy elbuknak. Ez lesz a legigazságosabb verseny. Mert itt nem a hangosabb győz, hanem az, aki mélyebbre lát. „A Fekete Fény alatt A Fekete Fény nem világít, mégis árnyakat vet a szívre. Ott lüktet, hol az igazság kardja még tisztán csillan az égre. A csapat négyes szövetsége nem vérből, hanem választásból való. Egy ork, ki dühét láncra verte, egy pap, ki hitet hord a vállán, egy tolvaj, ki a sötétből lát, s egy varázsló, ki titkot álmod, erről szól a hősies szó. Nem eskü tartja őket össze, hanem a tett, a közös cél. Ha jön a vész, nem kérdeznek — állnak, mint szikla, tűzben, szélben, mert nem retten e csapat a veszélytől, senkitől sem fél. A Fekete Fény kísért, hív, de nem mindenki hajlik rá. Van, ki nevet a sötétségre, és van, ki sír, de mégis áll. Az igazság nem mindig fényes, de mindig súlya van, ha szól ő. És aki érte harcol, él — még ha a vég sötétből jő.” Pengettyűs Eron az erioni dalnok műveiből. A szigorú, de igazságos KM-ről: Kedves játékosok, versenyzők! Üdvözöllek benneteket ezen a kalandokban és izgalmakban bővelkedő bajnokságon! Kívánom, hogy mindenki számára emlékezetes, szórakoztató és élménydús órák, napok következzenek — legyen szó hősi tettekről, fordulatos döntésekről vagy nevetéssel teli pillanatokról. Ígérem nektek, hogy a versenyt az igazságosság és a megfelelő ítélőképesség szellemében fogom lebonyolítani. Győzzön a legjobb, a legkiválóbb! De számomra az igazi siker az, ha minden résztvevő jól érzi magát, és gazdag élményekkel távozik. Engedjétek meg, hogy pár szóban bemutatkozzam: Ameramanu vagyok, a mesélőtök. Tapasztalt őskövületként 30 éve játszom, 20 éve mesélek. Több száz kalandot vezettem már végig, és versenyeket is szerveztem a régi időkben. Tudományos-fantasztikus íróként élénk fantáziával, színes és változatos világokkal dolgozom. Vándorszínészi múltamnak köszönhetően az NJK-k alakítása nálam nem csak technika — hanem színház. Barátságos leszek mindenkivel, szeretem a humort, de a komoly dolgokra is nyitott vagyok. A célom: élményt nyújtani nektek. Egy olyan kalandot, amit még sokáig emlegetni fogtok. Köszönöm, hogy itt vagytok — induljon hát a játék! Ameramanu, a mesélő „A sötétség próbára tesz, de a fény bennünk születik. Együtt harcolunk, külön utakon, mégis egy célért: az igazságért és a kalandért.” A modulnak két változata létezik: Első törvénykönyves és Új törvénykönyves. Kérném, hogy előre jelezzétek, melyiket is szeretnétek alkalmazni. A többi szabály, például az előny-hátrány rendszer mindkettőre vonatkozik. Ha kérdésetek van, nyugodtan írjatok! Olvassátok el a versenyszabályokat és karakteralkotási instrukciókat! A verseny nevezési díja fejenként 2500Ft, ami fedezi a trófeákat és nyereményeket, illetve a munkámat. Az alábbi számlaszámra utaljátok: K§H BANK: 10403129-86768584-82681003 Közlemény: Igazság bajnoksága nevezés. Ha minden tag befizette az összeget és kezdetét vette a verseny, akkor a megbeszélt időpontban, bármikor kezdhetjük is az adott csapat mérkőzését. Előtte azonban a személyes adatok beküldése és a részletes karakteradatok beküldése is kötelező! Lásd: a szabályzatban! A kaland nem lineáris szerkezetű, szabad kezet kaptok terveitek végrehajtására egy maximálisan kidolgozott helyszín-komplexumban, ahol minden NJK reagál a tetteitekre és önálló személyiségükkel kontaktba léphetnek veletek. Kérlek titeket, hogy a már lejátszott történetek résztvevői, ne osszanak meg semmilyen információt a versenytárs- ellenfél csapatainak tagjaival. Egyrészt mert így magatok alatt vágjátok a fát, esélyetek csökken a győzelemre, ráadásul ha kiderül(mert úgyis rájövök) a csalásban résztvevő játékosok mind kizárandóak, és pontjuk nem adódik a végponthoz, és szégyenszemre ki is fogom írni nevüket. De én alapjában véve megbízok bennetek. Legyen igazságos a bajnokság! A játékbeli dobásokat a csalás elkerülése végett, előre kidobott random számok egy gép által generált módszerrel határozza meg. Aki például bejelenti, hogy támad, az a sorban következő random d100 szám értékét kapja meg a támadójához. Csak rá kell tekintenem és mondom a végeredményt. Ne a kockadobás legyen az élvezetetek oka és eszköze, hanem a helyes döntések és hangulatos karakter megszemélyesítések. A pontszám-rendszer szerint egy csapat még akkor is nyerhet, ha nem oldotta meg a modul rejtélyét, de csodálatosan játszott, és lenyűgözött engem. De a történet bizonyos szakaszainak teljesítése jelentős előnyt is kovácsolhat számotokra. A jó csapat-összedolgozás is pontozva lesz. Nevezés és lebonyolítás – Az Igazság bajnoksága A verseny nevezési ideje: Mai naptól-november 9-ig lehet nevezni. Amint legalább három csapat jelentkezett, a verseny hivatalosan elindul. Nyeremények és különdíjak A versenyen értékes ajándéktárgyak és egyedi trófeák várják a legjobban teljesítőket. Emellett két különdíj is kiosztásra kerül: A legjobb alakító szerepjátékos – a karakterélet, hangulat és játékstílus mestere A legkombósabb problémamegoldó – aki a legötletesebb, leglogikusabb megoldásokat alkalmazza Ezek a díjak függetlenek a csapat győzelmétől — tehát bárki elnyerheti őket, aki kiemelkedőt nyújt. Jelentkezés A csapatok jelentkezését az alábbi email címen várjuk: egyetlenvilaga@gmail.com Kérjük, a jelentkezés tartalmazza: Csapatnév 4 fő nicknév listája Minden játékos valódi neve és életkora Városnév (lakóhely) A jelentkezés után minden csapat két egyéni Discord szobát kap: 1. Információs és megbeszélő szoba – itt zajlik az időpontfoglalás, kommunikáció, frissítések 2. Játékszoba – ahol a modul lejátszása történik, a mesélő vezetésével Időpontfoglalás A játék előre egyeztetett időpontban zajlik, amit a csapatok a versenynaptárban foglalnak le. A játék bármely napon lehetséges, reggeltől éjjelig, amennyiben minden résztvevő számára megfelelő. A versenymérkőzés addig tart, amíg a csapat teljesíti a modul kihívásait — vagy el nem bukik. Lehet több szakaszban is időpontot foglalni. Ha tehát a csapatnak csak 6 órája van játszani egy napon, és a történet nem fejeződik be, akkor foglalhatnak új időpontot és folytatjuk ugyanonnan a mesét, míg vége nem lesz a küldetésnek. Karakter- és Csapatbemutató – A történetetek is számít Az Igazság bajnoksága nem csupán próbák és pontok összessége — ez egy világ, amelyet ti formáltok. A verseny során minden játékos karakterének előtörténetét figyelembe vesszük a pontozásban. Ez nem kötelező, de erősen ajánlott, hiszen a részletes bemutatás nemcsak hangulatot teremt, hanem plusz pontokat is hozhat. Egyéni karakterbemutató: Kérünk minden játékost, hogy készítsen egy hangulatos előtörténetet, amely bemutatja: · Honnan származik a karakter · Hogyan lett kalandozó · Mik a céljai, álmai · Milyen belső konfliktusok, emlékek vagy motivációk hajtják · Milyen stílusban játszik, hogyan viselkedik a csapatban A bemutató lehet novella-szerű, részletes, akár párbeszédekkel vagy belső monológokkal. A cél, hogy megmutasd, ki vagy ebben a világban — és miért érdemes figyelni rád. Csapatbemutató: A csapatok tagjai régi kalandozótársak, akik már sokat mentek együtt. Kérünk minden csapatot, hogy közösen írjatok egy csapatbemutatót, amely elmeséli: · Hogyan találkoztatok · Mi volt az első közös küldetésetek · Milyen kihívásokon mentetek keresztül · Mi tart össze titeket · Milyen a dinamikátok: ki a vezető, ki a hangadó, ki a csendes megfigyelő? Ez a bemutató lehet történet, naplórészlet, vagy akár egy legendás visszaemlékezés. A lényeg, hogy érződjön: ez a csapat nem véletlenül van együtt — hanem sorsszerűen. Pontozás: A karakter- és csapatbemutatókat a mesélő külön értékeli, és az eredmény hozzájárul a végső pontszámhoz. A következő szempontokat vesszük figyelembe: · Hangulat és stílus · Részletesség és kreativitás · A karakterek és a csapat összhangja · A világba illeszkedés · Egyediség és emlékezetesség Ha kérdésetek van, írjatok a fórumon(Kalandozók.hu) vagy a következő email címre: egyetlenvilaga@gmail.com A csatolt pdfben minden információ elérhető a versenyről és a karakteralkotási szabályzatról. Kérdezzetek bátran, igyekszem rögtön válaszolni, de szombat reggel (9/19) nem leszek este 8-ig, utána azonban mindenki írására reagálok. versenykiírás-1.pdf Rayen Reval, Antail és Hulla kedveli ezt
Ameramanu Közzétéve: Szeptember 19, 2025 Szerző Közzétéve: Szeptember 19, 2025 Ha ez az idő kevés lenne, hogy minden csapat megszerveződjön, és benevezzen, október végéig még jelentkezhettek, de ne halasszátok az utolsó pillanatra a jelentkezést, hogy minden gördülékenyen haladjon.
Rayen Reval Közzétéve: Szeptember 19, 2025 Közzétéve: Szeptember 19, 2025 2 órával ezelőtt-kor Ameramanu írta: Ha ez az idő kevés lenne, hogy minden csapat megszerveződjön, és benevezzen, október végéig még jelentkezhettek, de ne halasszátok az utolsó pillanatra a jelentkezést, hogy minden gördülékenyen haladjon. Szia, Nekem személy szerint nagyon tetszik a kezdeményezés, igyekszem megoldani, hogy részt tudjak venni. Viszont három kérdésem lenne: 1. A fenti hozzászólásban nem "november vége" akart lenni? Mert a normál jelentkezési határidő is november 9. 2. A versenynaptár határaira nem találtam jelzést, erre kaphatnánk valamiféle támpontot? Pl. Dec 1- Augusztus 31, vagy valami hasonló. 3. Félek, hogy legtöbben munka mellett próbálnánk részt venni az eseményen és bár úgy olvastam igyekszel minél több időt szánni erre a programra, mi lehet a megoldás, ha mondjuk a versenynaptárban nem találok már olyan szabad időpontot, ami a csapatomnak megfelelne? Előre is köszönöm a válaszokat és elnézést, ha ezekre mind van válasz a pdf-ben, még csak felületesen olvastam át. Visamo kedveli ezt
Ameramanu Közzétéve: Szeptember 19, 2025 Szerző Közzétéve: Szeptember 19, 2025 Szia. Örülök a válaszodnak és kérdéseidnek! November végét akartam írni, csak nagyon álmos voltam:) A versenynaptár még nincs kirakva. Az időpont választás szempontjából, nagyon képlékeny vagyok. Bármikor jó, amikor nektek kivétel, ha már azon az időponton játszik másik csapat. Sajnos betegség miatt egész héten ráérek, ezért mindenkihez alkalmazkodom. Mondok példát: Ha például munka és család stb miatt csak kevés időtök van(minimum 2-3 óra) akkor megmondjátok mikor felel meg nektek, és ha más akkor nem játszik, akkor felcsatlakozunk discordra és játszunk mondjuk 2.5 órát. (pl est7-től fél 10ig. Tőlem akik akkor ráérnek, azokkal reggel is játszhatunk, vagy bármikor)Ezután megbeszéljük mikor jó legközelebb és ugyanonnan folytatjuk. Mindig lesz egy kis összefoglaló az események, szituációk felelevenítése miatt. Addig tart a játék, amíg nem teljesítitek a történetet, vagy el nem bukjátok az utolsó karakterig. Ha elhúzódnak a verseny játékok én azt sem bánom, ha decemberben jelentkezik egy csapat, amennyiben még folyamatban van bármelyik mérkőzés. Nem sietünk sehova, lényeg a jó szórakozás és a megmérettetés. A modul leírva közel 80-90 oldal, az utolsó szereplőig és részletig kidolgozva. Már folyik a tesztelése két baráti csapat által, akik nem indulnak a versenyen. Remélem sok csapat lesz és sok különböző remek taktika és magvalósulás. Sok sikert mindenkinek! Rayen Reval és Visamo kedveli ezt
Visamo Közzétéve: Szeptember 19, 2025 Közzétéve: Szeptember 19, 2025 Kérdés: A garabonciás c. előnynél az van leírva h. varázshasználók nem használhatják, majd: Kiválóan illik vándor, harcos, tolvaj vagy bárd karakterekhez... Most akkor lehet-e bárd vagy sem? Előre is köszönöm: Visamo Rayen Reval kedveli ezt
Ameramanu Közzétéve: Szeptember 19, 2025 Szerző Közzétéve: Szeptember 19, 2025 Ez elirás, sajnálom, pedig sokszor átnéztem:) Bárd nem lehet garabonciás, mivel varázshasználó! Köszönöm az észevételt. Rayen Reval és Visamo kedveli ezt
Visamo Közzétéve: Szeptember 19, 2025 Közzétéve: Szeptember 19, 2025 Csak az ETK-s kasztokból lehet választani, vagy kiegekből is?
Ameramanu Közzétéve: Szeptember 19, 2025 Szerző Közzétéve: Szeptember 19, 2025 Ezt nem hagytam ki:) ETK + pap-paplovag1-2 és harcosok-gladiátorok kiegészítő kasztjai mehetnek. Írtam a pdfben is. Vagy nem ezekre a kiegészítőkre gondoltál? Rayen Reval kedveli ezt
Visamo Közzétéve: Szeptember 20, 2025 Közzétéve: Szeptember 20, 2025 Ezekre gondoltam csak benéztem, ill. az MTK-ra (képzettségek tekintetében is),
Visamo Közzétéve: Október 1, 2025 Közzétéve: Október 1, 2025 Mikor játszódik a történet(a karakter születési évéhez kéne), illetve milyen naptár(365/420 napos/egyéb) szerint lesz levezetve?
Ameramanu Közzétéve: Október 1, 2025 Szerző Közzétéve: Október 1, 2025 3671 ősze! Számoljunk 365 napossal a könnyebb átláthatóság végett! Az egyik teszt csapatom megcsinálta a modult. Remek játék lett. Négyszer is rezgett a léc, de jókat döntöttek és a helyes megoldásokat választották minden esetben. Izgi lesz látni azt, hogy ki milyen tervet alkalmaz a döntéshelyzetekben. Rayen Reval és Visamo kedveli ezt
tetra Közzétéve: Október 1, 2025 Közzétéve: Október 1, 2025 52 perccel ezelőtt-kor Ameramanu írta: a helyes megoldásokat választották minden esetben Ez mondjuk úgy hangzik, mintha egy helyes megoldás lenne, ami nem sok jóval kecsegtet.
Ameramanu Közzétéve: Október 1, 2025 Szerző Közzétéve: Október 1, 2025 végtelen lehetőség van, csak kb nagyon sok végzetes is! Azonban kedves csapatom megfontolt volt és szerencsés:) Én is meglepődtem néha a reakciójukon, nem hétköznapi megoldásokat választottak. De bejött! Okultam belőle sokat: az ész néha többet ér, mint a fegyver és mágia:)
Rayen Reval Közzétéve: Október 3, 2025 Közzétéve: Október 3, 2025 Szia, Felmerült bennem néhány kérdés: 1) "A Setét Fény modulban nincs tiltott kaszt — minden karaktertípus szabadon választható." Ez azt jelenti, hogy bármilyen faj-kaszt kombináció is megengedett, vagy azokat tartsuk tiszteletben? Ha van megkötés, akkor az ETK/ MTK, vagy a Kalandozók készlete alapján? 2) Ha ÚTK-ban játszik valaki, akkor indíthat-e az ÚB alapján egyedi fajt? Pl.: erdőpille, feenhar, gyíklény, vagy valami a Lényelkotó alapján. 3) "Minden karakter annyi arannyal kezd, amennyi a kasztja maximális induló értéke." Ez pontosan mit jelent? AZ ÚTK-ban lévő táblát használják az ETK-sok is? 4) "Ebből az összegből mindent meg kell vásárolni — az utolsó ruhadarabig. Ha ritka vagy különleges tárgyat szeretnétek, azt előzetesen egyeztetni kell a mesélővel." Ennek értelmében a karakterek a kezdőfelszerelésüket sem kapják meg? Vagyis egy kardművésznek ki kell gazdálkodnia a 100 a értékű slan kardját és a lovagnak is a 200 a értékű nehéz vértet? Mennyibe kerülnek a könyvben nem szereplő tételek? Szent szimbólum, varázsló botja, bárd bűvhangszere? Abbitacél felár? Mágikus felár? A csapattagok adhatnak át egymásnak pénzt a karakteralkotáskor? Mi számít különleges tárgynak? A játékrendszer szempontjából erős dolog pl.: Zogg, a hegyek gyökere, vagy a kevésbé erős, de ritka tárgy pl.: a nemezisem tejfogai? 5) "Az ETK-sok használhatják a papok-paplovagok kiegészítőket és a harcosok-gladiátorok kiegészítőt a karakterük kidolgozásához." Ha jól értem, akkor ezek alapján az MTK-s fajok és Kasztok, az ott szereplő Képzettségek, illetve a Rúnákban szereplő kiegészítések nem használhatóak? 6) Azon kasztok esetében amik benne vannak az ETK-ban és a PPL-ben is a játékos választhat melyik alapján dolgozza ki a karakterét, vagy valamelyik előnyben van? 7) Bízom benne, hogy minél többen leszünk, de ha nem lesz meg a minimum 3 csapat, attól még a kaland lejátszható a versenykereteken kívül? 8 ) Van-e olyan háziszabály, vagy metódus, amit szeretnél alkalmazni? Pl.: Monológ alatt nincs cselekvés. Gyógyítani lehet részletekben is. Nincs meta segítség, akkor sem, ha a karakternek esetleg evidens lenne, csak a játékos izgul. Előre is köszönöm a válaszokat.
Ameramanu Közzétéve: Október 3, 2025 Szerző Közzétéve: Október 3, 2025 Szia! Köszönöm, hogy rávilágítasz némi hiányosságra. Sokat dolgoztam a szabályokon is, de nem vagyok híve a szigorú kötöttségeknek, mert számomra a karakterek jó kijátszása és a remek problémamegoldás a legfontosabb, akár játszok, akár mesélek. De igazad van, mivel ez egy verseny legyünk nagyon precízek! Lássuk pontról pontra! 1. kaszt-jöhet bármely kaszt! erről szólt a mondat, tehát a faj az egy külön téma. Nincs tiltott KASZT! Használható az ETK szerinti, a papok paplovagok1-2, és a második törvénykönyv(amit valamiért kihagytam) , így a bennük lévő kasztok engedélyezettek. A Rúnákat most hagyjuk, keveset ismerek belőle. Természetesen a fajok és kasztok kombinációja csak a törvénykönyvek által megengedett lehet. Ork varázslók kíméljenek:) 2. UTK alapfajok legyenek csak! Imádom az erdőpillét, vagy a gyíkembert, de most azok sajnos nem játszhatnak. Nem használtam még a bestiárium fajépítő rendszerét, de majd a jövőben tanulmányozni fogom, főleg ha igény lesz rá. 3. Nos mivel tisztán azt hittem ETKban is meg van határozva a kezdőarany összege, most lebuktam, hogy nem tudtam erről a hiányosságról. Ezért, hogy orvosoljuk ugyanazt az aranymennyiséget kapják meg az ETKsok is! 4, a kezdőfelszerelés megkapása természetes és értelemszerű, csak kihagytam azt, hogy felhívjam rá a figyelmet, mert azt hittem egyértelmű. Pap kap amulettet, sőt rendelkezhet gyógyitalokkal is, hiszen el tudja készíteni, kis üvegcse(pár réz) és tiszta víz segítségével. Csak a tárolás a probléma, egy óriási hordóval nem mehetsz a hátadon:) 4-6 darab teljesen korrekt, hiszen ezért pap a pap. A boszorkánymester kezdhet 5 hatalom italával, azért ne fizesse ki az aranyat. Kardművész kard nélkül??? Viccnek is rossz:) Lovag, kardművész, bajvívó, fejvadász stb kezdőfelszerelését írja a könyv. Ezen felül kell megvenni az extra dolgokat. Bárd és varázsló - lant és bot szintén alap! A csapattagok felszerelést vásároljanak maguknak! Mert nem utazhatsz egy szál ágyékkötőben a veszélyekkel teli Yneven. Ha kimarad pénze a csapatnak, miután fel van szerelkezve, természetesen összedobhatják azt bármely célra. De vigyázzatok! Pénz nélkül kezdeni kalandozni, sokszor nagy probléma lehet! A különleges tárgy a fantáziátokra van bízva és én határozom meg az árát, ha írtok emailt: például Csizmatalpba helyezett mechanikus titkos rekesz. kardmarkolatból előpattanó mérgezett tőr stb. Bármi, ami illik a karakter koncepciótokhoz, és persze amit meg is tudtok fizetni. 6, Szerintem választhat nyugodtan, hogy melyik könyv alapján dolgozza ki papját, bár én a papok paplovagokat ajánlom, mivel sokkal részletesebb mint az ETK pap szakasza. A lényeg az, hogy jól alakítsa a papi szerepet! Érezzem azt, hogy ő egy elhivatott, szent célokért harcoló, tiszteletre méltó személy! Ha nem jön össze elég csapat, én akkor is szívesen lemesélem az érdeklődő játékosoknak a történetet. Sokat dolgoztam vele és imádok mesélni:) Csak úgy nem lesz nyeremény! De nevezési díj sem! A házi-szabályon még gondolkoznom kell, mert sokat használtam barátaimmal és lehet néhány célszerű lenne. Jó felkészülést és kérdezzetek még! Lehet még pár dolgot kihagytam. Ez a döntések és tervezések versenye lesz, és aki jól alakítja szerepét az emlékezetes marad a legendák számára! Rayen Reval kedveli ezt
Ameramanu Közzétéve: Október 4, 2025 Szerző Közzétéve: Október 4, 2025 Találtam még egy hiányosságot, amit orvosolok most! Az ETK szerinti pap és paplovag mana/szintje. K3+6. Ha valaki ezekkel a kasztokkal szeretne indulni, akkor miután regisztrált és feltüntette papi mivoltját. Kidobom neki a k3akat és visszajelzek. Azonban ha nagyon jó és hangulatos az előtörténete javítok számára az átlagon. akár maximum is lehet, ha annyira zseniális a karakler múltjának koncepciója. ez is motivál titeket, hogy komplex és kiválóan megtervezett múltja legyen, ami egyébként is segít a pap szellemiségének megalkotásában és a játék során is jól jön majd. Rayen Reval kedveli ezt
Ameramanu Közzétéve: Október 4, 2025 Szerző Közzétéve: Október 4, 2025 Házi szabályokon is gondolkoztam, amiket régóta használunk, vagy régebben alkalmaztam, de számotokra nem értelemszerű. Az ETK s szépség megfelel egyben karizmának is. Az NJKk reagálnak külső megjelenésetekre és változik a hozzáállásuk karakteredhez. ez diplomatikus kommunikációknál, vagy például akár szövetség kötésénél, vezetői szerep eldőlésénél, és kereskedelemnél is lényeges lehet! A gyógyítás mindig a legsúlyosabb sebek bezárásával kezdi. Ha nem elég a mértéke, a kisebb és felületi sebeket hagyja utoljára. Nem kell egészben gyógyítani, hogy a gyógyital, vagy varázslás sikeres legyen. A tolvajnak szüksége van eszközökre a zárnyitáshoz és a csapdakereséshez is jól jön. Ezeket alvilági úton olcsón beszerezhetik(felülbírálom karakter benyújtásakor.) Ha valaki megsérül, az nem csak fp/ép levonás. Például k6 fp tűz is nagyon kellemetlen, nehéz cselekedni tovább, az oltással kell törődni a kín miatt. Magas akaraterő próba ezt ideiglenesen legyőzheti(kínzás elviselése stb) Az időjóslás az időérzék is egyben a csillagok, vagy nap járása alapján. Használok egy saját találati táblázatot harcban. Ha nem jelented be hova támadsz akkor bizonyos esetekben dobok és eldől hol sérülsz! Ez az sfé és hátrány, vagy végzetesség szempontjából fontos, de legtöbb esetben a test sérül. Ha súlyosan sérült vagy és nem tudnak meggyógyítani, támogatásra szorulsz! Nehéz lesz a mászás, harc és futás stb! A lovak megijedhetnek a veszélyektől és megbokrosodhatnak, illetve elmenekülhetnek. Az idomítás, vagy állatismeret ezt kompenzálhatja. Lehet harci kutyátok idomítással, de az árát bestiárium szerint ki kell fizetni. A AF és MF határozza meg(utk képzettség szintje) milyen parancsokat tudsz neki adni! A mágikus kifáradást mindig vegyétek figyelembe! A BM villámai viszik az épt 7 Spnként(ezt nem is értem miért nem visz az eredetiben) Az 1 szegmenses harci és mágikus események egyszerre jönnek létre kezdeményezőtől függetlenül. Az akaraterő egyben bátorság is- lesz szerepe sok helyzetben. Ha eszembe jutnak dolgok majd írok még, de lehet kérdezni bátran és megbeszéljük! Rayen Reval kedveli ezt
Rayen Reval Közzétéve: Október 4, 2025 Közzétéve: Október 4, 2025 Köszönöm szépen a válaszokat. Jöhet a következő adag. 6 órával ezelőtt-kor Ameramanu írta: Találtam még egy hiányosságot, amit orvosolok most! Az ETK szerinti pap és paplovag mana/szintje. K3+6. Ha valaki ezekkel a kasztokkal szeretne indulni, akkor miután regisztrált és feltüntette papi mivoltját. Kidobom neki a k3akat és visszajelzek. Azonban ha nagyon jó és hangulatos az előtörténete javítok számára az átlagon. akár maximum is lehet, ha annyira zseniális a karakler múltjának koncepciója. ez is motivál titeket, hogy komplex és kiválóan megtervezett múltja legyen, ami egyébként is segít a pap szellemiségének megalkotásában és a játék során is jól jön majd. 1) Ezt az eljárást használjuk az Fp/ szint esetében is, illetve ÚTK-soknál a Vagyon Háttér választása esetén? 2) Írtad, hogy a Rúna cikkeket, most nem használnánk, viszont akkor kérhetek segítséget abban, hogy egy Varázsló alap varázsbotja milyen tulajdonságokkal bír? 3) Említetted, hogy a papok, boszorkánymesterek rendelkeznek pár maguk által elkészíthető varázsitallal. A többi mágiahasználónak is lehetnek saját maga által elkészített varázstárgyai? Pl.: bárd Hatalom Amulettje, kahrei mérnők spéci nyílpuskája, vagy ezek már egyedi elbírálás alá esnek? 4) Az előzőhöz kapcsolódva a kaland kezdetén lehet-e aktív varázslat? Pl.: Áldott felszerelés, mágikus rajzolatok, Rabszolgaság csókja, bármi. 5) Az alapfelszereléseket el lehet-e adni, hogy ezzel extra költőpénzre tegyünk szert? 6) A te Yneveden, hogyan viszonyul az átlag elfszabású a mágiahasználókhoz, illetve a másfajúakhoz? Üldözik, rettegik, tisztelik, stb. 7) Nálad mi fér bele egy harci körbe, a hagyományos támadásokon túl? 8 ) Egy kis játéktechnika, nálad Belső időben, hogy működik egy harci kör?
Visamo Közzétéve: Október 4, 2025 Közzétéve: Október 4, 2025 A KKUK-ban is van kezdőpénz-táblázat, ha abban írtam, írjam át? Vagy a kettő ugyanaz? Visamo
Ameramanu Közzétéve: Október 5, 2025 Szerző Közzétéve: Október 5, 2025 Válaszolok a kérdésekre: Visamo-ha egy fotóval megosztanád az ottani táblázatot megköszönném, mert másoknak is praktikus lehet ez a táblázat, ha ETKban akar karaktert alkotni, és lehetne ez egységes is, hiszen mások az árfolyamok az UTKban. Kedves Rayen! Kitaláltam az FP/szint kiszámolási kódját: Az állóképesség és akaraterő átlágát számoljátok ki! Ha 12 vagy kevesebb, akkor a kocka minimuma számít, tehát 1. Ha 13-2, ha 14-3, ha 15-4, ha 16-5 Ha 17 vagy magasabb akkor 6. Így fontos és reális a karakter főtáblása és szívóssága közötti kapcsolat. A varázsló botja legyen ilyen: alacsony szinten kombós, de ne erős: 10 mana értékben beletölthet a manájából egy ennyi értékű varázslatot, amit felhasználhat vész esetén. Például: tűznyíl a megfelelő erősítésben stb. Ha baj van ehhez még fordulhat! A feltöltés 1 perces mágikus szertartást vesz igénybe és manapontja levonódik. Szerintem ez így egész filinges és még használható is lesz. Azonban nem tudja kombinálni saját varázslataival. Amit egy kaszt el tud mana alapján készíteni és van az alapanyagra pénze, azt hozhatja a kalandra, a pénz levonása után. Azonban egy túl bonyolúlt mechanikai eszköz alapanyaga is nagyon drága és a mechanikai szint magas foka szükséges hozzá! Nem hinném, hogy össze tudjátok hozni, de ha mégis az az előnyök remek kombinációjával lehetséges(pl hatalom stb) De arra ne számítsatok ez esetben, hogy sok lóvétok marad:) Ha valaki ilyen mérnököt akar hozni, jelentkezés után megbeszéljük gazdasági működését(tehát mennyi arany lenne) A pap szerintem sok mindent megáld, amit használ. Ha az előtörténet utal rá, társai eszközeit is megáldhatta a kalandozások során, ezt rátok bízom-érdemes szerintem. Nyakló nélkül azonban ne áldjon, csak azt ami méltó erre! Előtörténet függő az is hogy milyen aktív varázst hordoztok(csókmágia pl) Lehet trükközni ezzel, az ésszerűség és hangulatosság keretein belül! Ne adjátok el a kezdőfelszerelést, mert az hozzátok tartozik(max ha a kaland során megszorultok, de akkor is nagyon nehéz szívvel!) Az elfek mitikus szereplők- a necromancia és a setét-boszorkányság kivételével nem ellenzik a mágiát, sőt alkalmazzák is! Távolságtartók az "alantas" népekkel, de nem ellenségesek legtöbb esetben. Büszke népek és titokzatosak. A félelf azt csinál, és úgy viselkedik, ahogy kidolgozod! Egyik fajhoz sem tartozik igazán, kirekesztettnek érzi magát, azonban mindkét nép tulajdonságait és stilusát is hordozza magában. De mindkét faj tiszteli a természetet! Sokszor inkább jóindulatúak, de vannak kivételek jócskán itt is! A harci kör több dolgoból áll és komplex is lehet! 3 szegmens előkapni egy gyógyitalt és meginni, ami 3 szegmens alatt gyógyit meg. Kiabálni társaidnak pl lehetséges harc közben, ha valami ebben nem gátol meg. Ezen példák alapján sok mindent megtehettek, a KM határozza meg azt, hogy mennyi idő és lehetséges e! Belső idő nehéz téma még átgondolom! Szép napot nektek kedves kalandozók! Köszönöm kérdéseiteket! Rayen Reval kedveli ezt
tetra Közzétéve: Október 5, 2025 Közzétéve: Október 5, 2025 1 órával ezelőtt-kor Ameramanu írta: Ha 12 vagy kevesebb, akkor a kocka minimuma számít, tehát 1. Ha 13-2, ha 14-3, ha 15-4, ha 16-5 Ha 17 vagy magasabb akkor 6. Ez gyönyörűen hozza az ADnD-s teljesen véletlenszerűen eldöntött képességhatárok és -hatások hangulatát, tökéletesen illeszkedik az ETK-ba, ami végső soron azt torzította.
Ameramanu Közzétéve: Október 5, 2025 Szerző Közzétéve: Október 5, 2025 Kiötöltem a belső időt: Bevezetem a slanek becsületpontját: maximuma 3. Ezzel kezdi a játékot! Ha becstelen tettet csinál, ami ellenkezik a becsületkódexével, csökken a becsületpontja. Ez szélsőséges esetben akár -3 pont is lehet. Ha nullára csökken, vagy mínuszba, akkor képtelen használni a slan pszit. Két hőstett, vagy nagyon nemes cselekedet ad vissza 1 becsületpontot! Ezt a KM ítéli meg! Ha legalább 1 a becsület pontja alkalmazhatja a diszciplinákat és megtér szégyenéből. Ha belső időt használ harcra egy ellenfél ellen, az becstelen tett. Ha önvédelemből teszi, vagy nem az igazság érdekében akkor: - 2 becsületpontot kap büntetésül. Ha igaz ügy érdekében, mondjuk egy másokat halállal fenyegető bestia ellen, akkor csak -1 pont a becsületéből. Ez sem méltó hozzá, de néha be lehet vállalni! Ha 0-ra csökken Becsület-pontja azonnal kiszállnak belőle a pszionikus slan energiák és egyszerű harcos válik a mitikus mesterből! A belső idő alatt ha támad: 5Tám/köre lesz alapvédő ellen és még sebzéséhez is kap +2t. Könnyen végezhet így ellenfeleivel, de meglesz az ára! Egyébként nyugodtan használhatja belső idejét becsületes funkciókra: 5szörösére gyorsul cselekvése: 2szegmens=1 kör. Elkaphat nyilvesszőket, amik társait érnék például, vagy kiszaladhat a lecsapódó csapda ajtaján stb. Belátásotokra bízom mit tesztek ezzel a mitikus hatalommal de szigorúan megítélem tetteiteket! Egyéb házi szabály: A villám viszi a kötelező ÉPt, mert az elektromos energia is nagyon tudja károsítani az élő szervezetet. 6Sp-nként 1 ép veszteség is jár! A villám nemcsak cirógat, hanem igen nagyon pusztít! UTK: bárd ének zene képessége növeli a dalmágiák erősségét +1/szinttel. A mágikus kifáradás fontos és betartandó! Különbözően manatöltésű helyek, relikviák közelsége stb befolyásolja ezt. KM ítél! Ha eszembe jutnak még dolgok, majd írok még. Ti meg kérdezzetek nyugodtan! Rayen Reval kedveli ezt
Rayen Reval Közzétéve: Október 6, 2025 Közzétéve: Október 6, 2025 On 2025. 10. 04. at 5:51-kor Ameramanu írta: A BM villámai viszik az épt 7 Spnként(ezt nem is értem miért nem visz az eredetiben) On 2025. 10. 05. at 14:23-kor Ameramanu írta: A villám viszi a kötelező ÉPt, mert az elektromos energia is nagyon tudja károsítani az élő szervezetet. 6Sp-nként 1 ép veszteség is jár! A villám nemcsak cirógat, hanem igen nagyon pusztít! Csak a tisztánlátás kedvéért 6, vagy 7 Fp-nként okoz a villám 1 ÉP sebzést? tetra kedveli ezt
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés