Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Mi a véleményetek az AI avagy Mesterséges intelligenciárol a MAGUSal kapcsolatban?

Recommended Posts

• Tiberius Faber erre változtatta a téma címét: Mi a véleményetek az AI avagy Mesterséges intelligenciárol a MAGUSal kapcsolatban?
Közzétéve:

Ellent kell mondanom M.G. Folyamatosan használom kalandíráshoz. 
Annak kell használni, ami! Ez egy eszköz, s mint olyan vannak hibái, de rengeteget tud segíteni. Hála egy kedves társunknak létezik M.A.G.U.S. -ra betanított gpt, a Merendor! Bár ez se tud mindent természetesen, ha jól tudom az ETK-ra a Bestiáriumra és a Summáriumra van betanítva, de lehet mások kijavítanak.
Kalandírás közben nagyon hasznos tud lenni, mikor dolgozod ki és feladatként megadod neki, hogy a logikai hibáknál szóljon, esetleg NJK kidolgozásnál tud segíteni! A munka kb felét leveszi a vállamról, persze attól óva intek mindenkit hogy harcértékeket dolgoztasson ki vele, vagy komplett kalandokat, mert így tényleg használhatatlan! 
A képek is jók, ha a hangulat fokozásról van szó! Alább pár példa:
Vérgólem: 
Nincs elérhető leírás.

Ragálydémon: 
Nincs elérhető leírás.

Szeretett tűzvarázslóm:
Nincs elérhető leírás.
Ha prompt megfelelően ki van dolgozva a kép is megfelelő minőségű lesz!

Tiberius Faber és Daelon kedveli ezt
Közzétéve:

A Gemini egész jó tud lenni, én képekhez használom, a többit jobb szeretem magamnak kitalálni és leírni. De talált kincsek ábrázolásához, NJK-k portréjának, tájaknak, épületeknek az előállításához, sokmindenre alkalmas, bár hibái persze akadnak.

A legnagyobb hibája talán az, hogy makacsul ragaszkodik a hibáihoz :D az istennek nem képes wyvern-t rajzolni, pedig szövegben hibátlanul visszaadja, hogy hány végtagja van, milyen, stb. de rajzon mindig sárkány lesz belőle. És imádja a hegyes füleket a mágiahasználóknak, nem tudom miért.

Darabolo kedveli ezt
Közzétéve:

Üdv!

14 órával ezelőtt-kor Darabolo írta:

Ellent kell mondanom M.G. Folyamatosan használom kalandíráshoz. 
Annak kell használni, ami! Ez egy eszköz, s mint olyan vannak hibái, de rengeteget tud segíteni.

Nyugodtan. Viszont az eredeti felvetés olyan volt, hogy a MAGUS újjáélesztése, meg hasonlók (ami eleve baromság, de ebbe nem akartam belemenni). Olyat, ehhez hasonló fellengzős, nagy, mindent megváltoztató célokat még sokáig nem fog tudni megvalósítani szerintem. 

Abban egyetértek veled, hogy eszköznek jó. Bár az MI-vel írt előtörténetek pl. eddig szarnak bizonyultak a szememben. A képeken is sokat kell még javítania. Persze attól függ mit keresünk... ezek a képek is elég vacakok, szentem. mondjuk ahhoz képest, amilyet én tudnék rajzolni, vagy gondolom te is, korszakokkal jobbak, és hamar elkészülnek. De azért az AI sem tud mindent - én csak figyelek és gyűjtöm a tapasztalatokat - de az MI sem eszik meg mindent... és van amit nem tudsz kisajtolni belőle - volt olyan projectünk, ahol nálam sokkal gyakorlottabb ember próbálgatta. 

Persze az MI folyamatos túlméltatása az oka az iylen véleményeknek, meg annak is, hogy aki egyelőre nincs elragadtatva tőle, az kételkedik - szerintem. 

Daelon kedveli ezt
Közzétéve:

Egyrészt gond, hogy az emberek sokszor nem tudják mire is való az AI és mire és hogyen kellene használni, ugye ez nem segít. pl ne higyj el neki mindent mert továbbra is csak AInak van csúfolva de nem az!

A MAGUS nagyon jól elvan ahogy van, szerintem nem kell semmit reanimálni. Az viszont tény, hogy egyre nehezebben vonz be új játékosokat. Ennek is megvannak a maga okai, erről tehet a rendszer is és picit mi a közösség is. Én szentül hiszem, hogy a rendszerre akár hogy is ráférne egy kis ráncfelvarrás, de azt nem az AI fogja megoldani, ehhez elég lenne egy kiadó aki szeretne foglalkozni vele valamint 5-6 lelkes ember aki ismer újabb típusú rendszereket, picit rálát a piacra. Mert van annyira rugalmas a rendszer és a világ is, hogy kompatibilisabbá lehetne tenni a modern igényeknek.

Persze én értem, hogy "nincs rá szükség", de mai napig vannak akik 80-as években kijött játékokkal játszanak (legyen az WH Fantasy 1. ed, vagy ODnD, vagy kb bármi) és az ebben a jó, hogy az már létezik nem veszik el, így aki azt preferálja annak bármikor lehetősége van játszani vele, viszont szerintem (és fontos a SZERINTEM rész) az új játékosok bevonzására nem ezek a régebbi típusú, régebbi játékosigényeket kiszolgáló rendszerek a legalkalmasabbak.

De mint mondtam ehhez kiadó kell és lelkes emberek (sztem az utóbbi bőven akad a Ynev háza táján és ez mindig tök menő lesz!) és nem az AI. Az AI még DnD vagy Shadowrun vagy bármilyen nemzetközi téren ismertebb jétékhoz is max 30%-ban tud hozzájárulni a kalandhoz, viszont ami tény ahogy fent is írták ez egy eszköz fel lehet hasznáni modulírásra, de rendszer megújításra nem hinném!

(Előtörténetek részhez csak hozzátűzném csendben, hogy én rengeteg előtörténetet olvastam az elmúlt években és sztem átlagosan nem ütik meg egy ChatGPT szinvonalát :D )

Közzétéve:
On 2025. 10. 29. at 16:38-kor Shalafi del Necro írta:

(Előtörténetek részhez csak hozzátűzném csendben, hogy én rengeteg előtörténetet olvastam az elmúlt években és sztem átlagosan nem ütik meg egy ChatGPT szinvonalát :D )

Oooooh, igen. Pontosan!

Visamo, Daelon és Shalafi del Necro kedveli ezt

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...