Moridin Közzétéve: Január 7 Közzétéve: Január 7 Sziasztok, remelem, nem nyitott kapukat dongetek - probaltam utanajarni itt, akad-e mar kitargyalt tartalom. Segitene valaki tisztabban latni a tema kapcsan? - Ki a kilenc Jelhordozo a Hetedkorban? - Melyikuk "emlekezik"? - A Jelhordozok felteszem, nem feltetlenul csak egy-egy korban elhetnek. Tier = Hetedkor, de pl. a toroni Hatalmas Otodkori gondolom. - Tudunk valamit (a kyreken tul) a korabbi Jelhordozokrol, akik regebbi Korokban eltek, de Hetedkorban anyagi testben nincsenek mar jelen? Olyan szerencsem tuti nincs, h pl a Masodkori JElhordozokrol apjak atfogot, de azert probalkozom. Koszi es Boldog 2026! Pistike kedveli ezt
Shen Közzétéve: Január 7 Közzétéve: Január 7 Itt van ugye ez a közismert versike a hetedkori jelhordozókról: 1. Bizonyság lesz egykor a Smaragdurak léte. 2. Örök álom száll majd Hercegre, a Kékre. 3. Megtér árulója ős császári vérnek. 4. Sárkányfejedelme jő a Szépek Népének. 5. Töretlen lesz majdan az Õsmágus magánya... ? 6. Egy a Hetek közül sós tengerre szálla. 7. Szerzetesek nagyja rejtelmeket felfed. 8. Hazatart Mogorva élén sok ezernek. 9. Utolsónak marad. 1. Smaragdmágusok vezére, Weila anyrja. Kártyán is megjelent a neve még a Valhallás időkben: Chyor on Lariss 2. Eligor 3. A közhiedelemmel szemben (no meg persze a Keleti széllel) nem Jakirte hanem a 3 „öreg” toroni hatalmas közül az orwella hívő Jaering-Yd Garunon vagy annak leszármazottja (jelentsen ez bármit is). Aki gyakran Jakirte alakjában tevékenykedik. A Keleti szél szerint ő az "Emlékező (Bár ez ugye nem sokat jelent az átírogatások miatt). 4. Kaoraku 5. Egy név nélküli kyr hatalmas, a Himano sivatagban élő Jövőlátók egyike 6. Olwen Sirenari rehynn és erioni strici 7. Titkos szekta negymestere 8. Mogorva Chei 9. Tier nan Gorduin Ezek többnyire Gáspár András fórumos hozzászólásaiból (gyakran ámokfutásaiból) származnak. Számtalan kérdés és ellentmondás merül fel ezekkel kapcsolatban hiszen elméletileg koronként újjászületnek és északi származásúaknak kellene lenniük . Kaoraku (első?) másodkori szuper őssárkány (sárkány vezér ), Jaering-Yd Garunon negyedkori és nem is Ynevi származású. Moridin és Pistike kedveli ezt
Greol Közzétéve: Január 7 Közzétéve: Január 7 28 perccel ezelőtt-kor Shen írta: Kaoraku (első?) másodkori szuper őssárkány (sárkány vezér ), Jaering-Yd Garunon negyedkori és nem is Ynevi származású. Ráadásul eléggé furcsának tűnik,hogy egy isten is lehet Jelhordozó. Persze erre biztos az lesz a magyarázat,hogy halandó volt,de időközben felmagasztosult. Pistike és Moridin kedveli ezt
Moridin Közzétéve: Január 7 Szerző Közzétéve: Január 7 Na akkor latjatok mar, hol vagyok elveszve. Koronkent, ciklikusan vagy ativeloen? Ki hordozta pl. Gorduin jelét a Hatodkorban? Mi a celjuk? "Jarjak a vilagot, amit a Kilencek meggyotortek"? Tapasztalat vagy valtoztatas? Jo v rossz iranyban? A Kilencek vagy az Egy a "jofiu"? Es megint...mi az avatárok szerepe? Hogy kotodnek a Korfordulokhoz? Pistike kedveli ezt
Pistike Közzétéve: Január 8 Közzétéve: Január 8 20 órával ezelőtt-kor Moridin írta: Na akkor latjatok mar, hol vagyok elveszve. Koronkent, ciklikusan vagy ativeloen? Ki hordozta pl. Gorduin jelét a Hatodkorban? Mi a celjuk? "Jarjak a vilagot, amit a Kilencek meggyotortek"? Tapasztalat vagy valtoztatas? Jo v rossz iranyban? A Kilencek vagy az Egy a "jofiu"? Es megint...mi az avatárok szerepe? Hogy kotodnek a Korfordulokhoz? Ha jól tévedek a 9-ek űzik az "egy"-et, aki szétesett Domvik-ra meg Ranagol-ra, meg valami köze van talán a Démonikus Ó-birodalom egykori Főhierarchiáihoz is (vagy nem!, de ez biztos.) Oszt' hogy a nagy káoszban ki "jó" meg ki "rossz"...? Háááát az tán csak nézőpont kérdése... Moridin kedveli ezt
Greol Közzétéve: Január 8 Közzétéve: Január 8 21 órával ezelőtt-kor Moridin írta: Mi a celjuk? "Jarjak a vilagot, amit a Kilencek meggyotortek"? Tapasztalat vagy valtoztatas? Jo v rossz iranyban? Részlet a szószedetből,amiben kiemeltem pár dolgot: jelhordozók - Általános (alt)Az egykori Nagyok avatárjai, olyan – csak beavatottak számára látható – bélyeggel (kyr nevén athalay) született személyek, akiknek sorsát egyetlen égi hatalom sem befolyásolhatja közvetlenül. Koronként kilencen járják a világot, hogy misztikus rendeltetésüket, a ciklusra vonatkozó jóslatot beteljesítve eltávozzanak. Sebezhetők és elpusztíthatók ugyan, az erőszakos (ahogy egymás közt nevezik „hideg”) halál azonban nem jelent számukra végállomást: a kötést, mely örökkévaló lényegüket a mulandó testhez béklyózza, csak a legerősebb mágiaformák képesek megszüntetni. A jelhordozók számos mágikus praktikára érzéketlenek, bizonyos fürkészések nem is jelenítik meg őket, és számos mágikus képesség is rendelkezésükre áll. Az egy korban megtestesült jelhordozókat sajátos, testvéri szeretetre emlékeztető kötelék fűzi össze. Nem szükségképp állnak egy oldalon: elárulhatják, akár meg is ölhetik, de sosem gyűlölik egymást. Ynev papjai elhúzódnak tőlük, egyetlen isten sem engedi, hogy a jelhordozók dolgába avatkozzanak. Egyes források szerint természetes módon érzékelhetetlenek – talán az isteni hatalmak számára. Noha Ynev-szerte legendák szólnak róluk, eredetük titkát senki sem ismeri. Igazában ők maguk sincsenek tisztában vele, honnét jöttek és hová tartanak: koronként csak egynek adatik meg közülük az emlékezés adománya, egyes részletek azonban számára sem világosak többé. Ez utóbbi tényező távolabbi következményei egyelőre beláthatatlanok. Az ötödkorban Weila követőinek egy csoportja, mely a teremtés titkait kutatta, kyr testben kötötte meg az athalaykat. Ez a nagyok háborúja – úmadarr – óta példátlan szakrális hatalomkoncentráció ébresztette meg és fordította Kyria ellen Orwellát. A hetedkori gondolkodók többsége a nagyok bábjának tekinti, és jócskán alábecsüli a jelhordozókat, – igazában avatárjai (fizikai vetületei) a szférák alkotóinak. A kilencek sosem távoztak, csupán elrejtőztek Ynev egeiben: az idők kezdetén elkövetett bűneik miatt arra ítélték önmagukat, hogy ciklusonként új testet öltve, lényegükben változatlanul kísérjék végig az általuk teremtett, majd megnyomorított világ sorsát. A jelhordozók rendeltetése, hogy megízleljék és isteni lényegük hasznára fordítsák a halandó lét összes kínját és gyönyörét, mielőtt – immár alkotásukkal együtt – újra megméretnek a kozmosz mérlegén. A Shanice bércei között megbúvó MAGUS kolostorban szobraikat is kiállították. A források szerint a jelhordozók közé tartozott Jahrn-on Kryel, Jaering-Yd Garun és Shri-en Igron is. A jelen kor jelhordozói közé szokás sorolni Tier Nan Gorduint, és egyes források Mogorva Cheit, Eligor herceget és legalább egy toroni boszorkányurat is közéjük valónak tekintenek.(Forrás: Karnevál, 120/2; Geofrámia, 116/3; Rúna, Levelezés, IV/4/71/1/7; Ősi titkok láza, acélnak vihara, 27/1; 348/242.lábjegyzet) Moridin és Pistike kedveli ezt
Moridin Közzétéve: Január 8 Szerző Közzétéve: Január 8 Naezaz. Koronkent megjelennek, beteljesitik a joslatot, aztan tipli? Ez egyik sem all meg. Legalabbis nem mindegyikukre. Es Orwella is az Egy, Dombik es Ranagol mellett.
Shen Közzétéve: Január 8 Közzétéve: Január 8 Szerintem a jelhordozóság valójában egy teljesen lényegtelen dolog. Annyit lehet tudni az utalgatásokból, de főként a Rosanna szócikkből, hogy még a dnd alapú ősmagus idején játszott gigantikus hosszúságú kalandsorozatok közül az egyik NCS által mesélt történet misztikus fő eleme lett ez a téma. Rpg szempontból ez nem is létezik. De ez nem is csoda hiszen a k100-as néhányadik szinten nyünnyögő fülig szaros magus karaktereinek szemszögéből egyáltalán nem is értelmezhető az a über heroic és táp szemlélet, amit az ősmagus idején nyomtak. Igazából irodalmi szempontból sem nagyon létezik, és oda is csak GA közvetítésével kerültbe gyakorlatilag utalgatások szintjén. Ami aztán, ahogy távolodott a világtól NCs, úgy deformálódott és vált egyre önellentmondóbbá. Idővel maga a koncepció GA általi tovább gondolása még a legbelsőbb körben is többnyire a "Hide the Pain Harold" mémen látható reakciót váltotta ki. Ha kivennénk ezt az Egy vs Nagyok és avatárjaik a Kilencek dolgot és a kényszeres vezessünk mindent vissza erre erőlködést, valójában nem vesztenénk vele semmit. Sőt valahol még koherensebb világot kapnánk. MagyarGergely, Moridin, tetra és 2 további kalandozó kedveli ezt
Pistike Közzétéve: Január 8 Közzétéve: Január 8 57 perccel ezelőtt-kor Shen írta: Ha kivennénk ezt az Egy vs Nagyok és avatárjaik a Kilencek dolgot és a kényszeres vezessünk mindent vissza erre erőlködést, valójában nem vesztenénk vele semmit. Sőt valahol még koherensebb világot kapnánk. Uh! Ezt lássák meg az ortodoxok...!!!
Diocletianus Közzétéve: Január 8 Közzétéve: Január 8 4 órával ezelőtt-kor Pistike írta: Uh! Ezt lássák meg az ortodoxok...!!! Á, az ortodoxok számára a '96-os Summarium, '97-es ETK, '99-es PPL1-2 is újhullámos elhajlás. Daelon, Pistike és Moridin kedveli ezt
Daelon Közzétéve: Január 8 Közzétéve: Január 8 3 perccel ezelőtt-kor Diocletianus írta: Á, az ortodoxok számára a '96-os Summarium, '97-es ETK, '99-es PPL1-2 is újhullámos elhajlás. Pont így. Mire a PPL kijött, full sorom volt papokból és elég keskeny az áfedés, ha a korábbi Rúnákat nem nézem 🙃
Diocletianus Közzétéve: Január 8 Közzétéve: Január 8 8 órával ezelőtt-kor Shen írta: Ha kivennénk ezt az Egy vs Nagyok és avatárjaik a Kilencek dolgot és a kényszeres vezessünk mindent vissza erre erőlködést, valójában nem vesztenénk vele semmit. Sőt valahol még koherensebb világot kapnánk. Azt értem, hogy sokaknak csípi a szemét (nekem is eltartott egy ideig, amíg megbékéltem vele, és most már látni vélem az előnyeit), de mitől lenne a világ "koherensebb" nélkülük? Moridin kedveli ezt
Shen Közzétéve: Január 9 Közzétéve: Január 9 Pl: a kyrek azért jöttek Ynevre, hogy minden jelhordozó kyr testbe kerüljön, (de akkor mi van Kaorakuval?). De ezért rájuk támadt Orwella (mert ő valójában az Egy fegyvere a Nagyok ellen), akit ha nehezen is de még maguk a kyrek is legyőztek. Ha viszont kivesszük ezt a jelhordozós témát, akkor marad az, hogy a kyrek meghódították Észak-Ynevet létrehoztak egy birodalmat, ami romba dőlt az Orwella elleni háború miatt. Megáll a történet magától is. Nem kell kényszeres alusisakos világmegfejtéseket pakolni minden mögé. tetra, Daelon és Moridin kedveli ezt
Moridin Közzétéve: Január 9 Szerző Közzétéve: Január 9 Pont most olvastam a Tuzon, vizen, arnyekbant (reklam helye: koszonet az ajanlasert Malcolm mesternek is; nagyon varom a Boomen-nel kozos konyveteket!)...es noha nyilvan elfogult benne az Orwellanus papno, tuladjdonkeppen igaza van. Orwella kicsit "aludni tert", a Kyr Birodalom viszont szetesett, utana total kaosz (Hatodkor), majd torz utod: Toron. Kyr ertekekhez kepest torz (elnezest a Toron rajongoktol). Ki gyozottt akkor? Pistike és Diocletianus kedveli ezt
Pistike Közzétéve: Január 9 Közzétéve: Január 9 1 órával ezelőtt-kor Moridin írta: Ki gyozottt akkor? Nekem úgy tűnik, senki sem győzött. Csak szerencsés túlélők maradtak... Visamo kedveli ezt
Diocletianus Közzétéve: Január 9 Közzétéve: Január 9 4 órával ezelőtt-kor Shen írta: Pl: a kyrek azért jöttek Ynevre, hogy minden jelhordozó kyr testbe kerüljön, Ez nekem új. Ez az infó honnan származik? Én úgy tudtam, a jelhordozós dolog ynevi jellegzetesség, a kyrek itt találkoztak vele. Nekem tetszik, egészen archaikus/klasszikus motívum, hogy a kyrek felismerték, megsejtették világuk valódi működését, megpróbálták kijátszani/manipulálni és ez vezetett katasztrófához. Van itt minden, titkos tudás megszerzése, hübrisz, sorsszerű végzet, lázadás, remény, mint egy görög drámában (és a távlati tervekkel, ld. Kaoraku és Niare) túl is lép azokon. Számomra ez érdekesebb, mint az, hogy standard fantasy-világ "csúnyagonoszistennője" megbuktatja az aranykori birodalmat. Mert csak. Nekem hiányzott Ynev eredetmondája, és ez elég jellegzetes, kreatív ahhoz, hogy megbarátkozzak vele. Moridin, Pistike és Sneer kedveli ezt
Diocletianus Közzétéve: Január 9 Közzétéve: Január 9 On 2026. 01. 08. at 11:56-kor Moridin írta: Es Orwella is az Egy, Dombik es Ranagol mellett. Hát, csak akkor, ha a Cseh Köztársaság azonos a Német-Római Császársággal. Domvik és Ranagol (meg a pyarroni istenek java része) az Oltalmazó szilánkjai, darabjai. Nem azonosak vele, ahogy egyébként az Egy sem szükségszerűen teljesen azonos az Oltalmazóval. Moridin kedveli ezt
Shen Közzétéve: Január 9 Közzétéve: Január 9 @Diocletianus Nem tudom már hol volt róla szó, de alapvetően a Geofrámián alapult. Most így fellapozva a kb a 76-77, 120, 136-137. oldalak alapján. 76-77. oldalon írnak valamilyen nagy kísérletről, amire Satralisra volt szüksége a kyreknek, amit aztán az athaly-kutatók és Weila hívő segítőik csináltak. Ami lényegében arról szólt, hogy kyr testbe kényszerítették a jelhordozókat ami miatt meg létre tudták hozni a smaragd sereget. De ez felborított valamilyen egyensúlyt, ami lehetővé tette Orwella visszatértét. A 136-137. oldalon pedig arról írnak hogy a kyrek elképzelése az volt, hogy a teremtés célja a tökéletes nép létrehozása volt ami a tökéletes fegyver lesz a Nagyok számára. És hát magukra ismertek a jelzők láttán. Valami olyasmiről volt szó, hogy az egész projektet a Weila hívők egy fanatikus csoportja nyomta (már mint az egész Ynevi "kiruccanást") és mikor kiderült hogy ezt aztán nagyon benézték (sors és jövőbelátás istenének híveiként) gyakorlatilag a vallásuk végét is okozta, ami kihatott a Weilát támogató Igere kultuszára is. Az tény, hogy nem mostanában volt és lehet nem is élő elképzelés már tekintve, hogy pl Weila akkoriban még férfi volt.... Diocletianus és Moridin kedveli ezt
Diocletianus Közzétéve: Január 9 Közzétéve: Január 9 @Shenköszi, ezek már nem voltak meg fejből, ebbe a témába nem ástam bele magam sose. A véleményem érdemben nem változott, a kyreket meg eddig sem kedveltem. Az, hogy Weila hívei benézték a sors rendelését, nekem kifejezetten tetszik (ld. hübrisz) - az ynevi istenek se nem mindentudók, se nem mindenhatók. Kaoraku, mint nem kyr testben élő jelhordozó, szerintem azért nem gond, mert kirántották az időből, csak a szelleme van ott az ötöd-hetedkorban. (25. old.) Weila nálam mindig fixen hímnemű entitás volt, valahol ez máshogy jelent meg? Moridin kedveli ezt
Shen Közzétéve: Január 9 Közzétéve: Január 9 Az itteni szószedetben láttam. Bár az meglepett, hogy a Kyria örök, Fekete farkasok novellában (89/3) szerepelt így. Szerintem tévesen.
Diocletianus Közzétéve: Január 10 Közzétéve: Január 10 Megnéztem, valóban: "Az istenkísértő vállalkozások jó része torkollott tragédiába, a léleklátó azonban érezte, hogy Weila, a Végzet Úrnője neki és testvérének más sorsot szán (...)" (Csigás Gábor: Fekete farkasok, in.: Kyria örök, 89. old.) Én ezt azonban simán elkönyvelném korai hibának. Egyrészt a kyr istenek felsorolásánál jellemzően nincs szó arról, hogy Weila női entitás lenne (miközben Igere és Morgena kapcsán ez egyértelműen szerepelt a szövegekben), másrészt a Toronban több helyen elég hangsúlyosan szerepel az, hogy a kyrek hímnemű entitásként kezelték. Pl. az avatárjai hangsúlyosan férfiak (pl. Kék Fiú - 23. old.; vagy Cjemanser-Manhery, aki kiváló fegyverforgató lett, megnősült és gyermekeket nemzett - 24. old.) Vagy ez: "Azt beszélik, [Orwella] Weilát is sikerrel rontotta meg, s egy éjszaka alatt elszívta az erejét. S ahol elapad a férfiak ereje, ugyan mire lehet számítani, ha jő a vész?" (25. old.) "A Sorskovács. A férfias erő, a tisztességes küzdelem és a végzet istene volt egykor" (34. old.) "Ebben feltehetően éppen a legidősebb férfi jellegű entitás, Weila járt az élen. Az ő harciassága, keménysége és határozottsága könnyen vezethetett oda, hogy hívei segítségével magának követelhesse a vezető szerepét az istencsaládon belül." (37. old.) Moridin kedveli ezt
Greol Közzétéve: Január 10 Közzétéve: Január 10 18 órával ezelőtt-kor Shen írta: A 136-137. oldalon pedig arról írnak hogy a kyrek elképzelése az volt, hogy a teremtés célja a tökéletes nép létrehozása volt ami a tökéletes fegyver lesz a Nagyok számára. És hát magukra ismertek a jelzők láttán. Valami olyasmiről volt szó, hogy az egész projektet a Weila hívők egy fanatikus csoportja nyomta (már mint az egész Ynevi "kiruccanást") Ez azért furcsa mert a DV-fórumos bejegyzésekben GA nyitva hagyta a kérdést,hogy a Yneven kívüli két (?) kontinens emberszerű lakóit kik teremtették és milyen okokból. Amennyire láttam,elvi szinten mintha igyekezett volna leválasztani mindezt a Kilencek és az Egy közötti konfliktusról. Ennek viszont a fentebbiek mintha valamennyire ellentmondanának. Most akkor arról van szó,hogy a kyrek egyfajta kiválasztott népként tekintettek magukra,azonban az elképzelésük fatális tévedésnek bizonyult ami Kyria pusztulásával végződött? Moridin kedveli ezt
Shen Közzétéve: Január 10 Közzétéve: Január 10 2 órával ezelőtt-kor Diocletianus írta: Én ezt azonban simán elkönyvelném korai hibának. Egyrészt a kyr istenek felsorolásánál jellemzően nincs szó arról, hogy Weila női entitás lenne (miközben Igere és Morgena kapcsán ez egyértelműen szerepelt a szövegekben), másrészt a Toronban több helyen elég hangsúlyosan szerepel az, hogy a kyrek hímnemű entitásként kezelték. Pl. az avatárjai hangsúlyosan férfiak (pl. Kék Fiú - 23. old.; vagy Cjemanser-Manhery, aki kiváló fegyverforgató lett, megnősült és gyermekeket nemzett - 24. old.) Bizonyára a hangzás alapján azt hitte, hogy istennő. Bár persze aztán ki tudja. Én pl azt hittem tegnapig, hogy valahol (pl:fórumon) változás történt vele kapcsolatban és azért lett nőnemű. Mint pl Igere esetén ilyen hozzászólásokat lehet fellelni a fórumon: "Berkano nagyon markáns és patinás személyiség - lényegében ugyanaz a női entitás, akit az anyajogú kyr őstársadalom a transznemű Igere és Weila előtt imádott" "A kyr uralkodóosztály tagjai széles spektrumú szakrális-mágikus képzést kaptak, a császárok tehát nagyon is valós hatalommal bírtak. Amiből nem következik, hogy minden szakágban ők voltak nemzedékük legjobbjai. Tényleges mágikus potenciáljukban éppúgy különböztek, mint egyéb adottságaikban, földi előképeiktől pedig leginkább abban tértek el, hogy (az ynevi társadalmak meritokrata hagyománya okán) sosem voltak posztjukra teljesen alkalmatlanok, vagy ha mégis, nem haboztak azt elismerni - erre alább visszatérek még. Fontos: az eredeti elképzelés szerint Igere (aki a neve dacára férfi) a kyr panteon főistene, a császárok ezért hordtak zafírt a diadémjukban. Az ötödkor napi gyakorlatában a rangsor puszta formalitás volt, a birodalom lakói nem egyik vagy másik haláltalant imádták, hanem valamennyit. A mindenkori császár nem egyetlen isten, hanem a panteon főpapja volt, tekintet nélkül arra, melyik tag misztériumaiba nyert először beavatást; legkésőbb trónra lépésekor az összeset megismerte." "Igere nehezebb eset. A Nagyok szerepének letisztulásáig éppúgy Teremtőként futott, mint a pyarroni Kyel, és vélhetően az én anyajogú Calowynra tett célzásaim indították el a nagyasszonnyá válás útján. A koherencia jegyében nem zárom ki, hogy Godorában annak is ábrázolják - én maradok az autentikus novákcsanádi verziónál, mely szerint éppúgy nem nő, mint a hangzásra még gyanúsabb Weila. Akinek ez túl nagy ellentmondás, képzelheti androgünnek bármelyiket/mindkettőt: a nemiségük mellékes a múltidejűségükhöz képest." 1 órával ezelőtt-kor Greol írta: Most akkor arról van szó,hogy a kyrek egyfajta kiválasztott népként tekintettek magukra,azonban az elképzelésük fatális tévedésnek bizonyult ami Kyria pusztulásával végződött? Valami ilyesmiről lehetett szó a Geofrámia megírásakor. Bár szerintem ezek annak ellenére, hogy szó esik róluk valójában lényegtelen dolgok. Hiszen 7-20 ezer éve történtek Ynev jelenkorához képest és sohasem voltak többek, mint folyamatosan változó képlékeny (ezért gyakran ellentmondó) elképzelések (pl most találtam, hogy Shri-En Igron nem volt jelhordozó (Zargas-nak adott válaszban)). Greol és Moridin kedveli ezt
Greol Közzétéve: Január 10 Közzétéve: Január 10 4 órával ezelőtt-kor Shen írta: Calowynra tett célzásaim indították el a nagyasszonnyá válás útján. A koherencia jegyében nem zárom ki, hogy Godorában annak is ábrázolják - én maradok az autentikus novákcsanádi verziónál, mely szerint éppúgy nem nő, mint a hangzásra még gyanúsabb Weila. Akinek ez túl nagy ellentmondás, képzelheti androgünnek bármelyiket/mindkettőt: a nemiségük mellékes a múltidejűségükhöz képest." Egyébként érdekes,hogy a kártyalapokon (erről és erről van szó) ennek ellenére nőként ábrázolják őt. Lehet,hogy tényleg transznemű. Moridin kedveli ezt
Daelon Közzétéve: Január 10 Közzétéve: Január 10 Ilyenek olvastán döbbenek mindig rá, hogy noha közel 20 évet játszottam a Magussal, nem vagyok hardcore rajongó Elképzelhetetlen számomra, hogy ez mit tesz hozzá egy normál parti játékához. Rayen Reval, Visamo, Szigony és 2 további kalandozó kedveli ezt
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés