Antail Közzétéve: Január 22 Közzétéve: Január 22 Karakteralkotás még nincs, de majd ha lesz, akkor itt lehet kérdezni, hogy lehet-e olyan karakterrel jönni, amit a karakteralkotás nem enged. TAO, Daelon, tetra és 2 további kalandozó kedveli ezt
Catsmile Közzétéve: Április 20 Közzétéve: Április 20 Ööö.... szóval aki eltalálja, az jól jár, a többiek meg így jártak, vagy a karakteralkotásban nem kell megjelölni, csak annyit, hogy ősi nyelv Af?
BigMac Közzétéve: Április 20 Közzétéve: Április 20 Helo, Úgy tudom, hogy a Hősök napja, Shaláék által összerakott illuzionista kaszt engedélyezve van, és az online karialkotó is engedi de a kiirt karakteralkotásban nem szerepel maga a szabálykönyv. Elképzelhető, hogy csak 1 sima ctrl+c ctrl+v régebbi verzió miatt maradt le a felsorolásból vagy szándékos? Shalafi del Necro, TAO, tetra és 1 további kalandozó kedveli ezt
tetra Közzétéve: Április 20 Közzétéve: Április 20 Nem tiltottunk le minden kasztot, ami nincs engedélyezve, szóval erre nem alapoznék. Daelonnak volt egy ilyen sorozata, amikor hozzáadtunk vagy féltucat "furcsa" kasztot, de ettől még ezek nem válnak táborban játszhatóvá. Szóval: maradjunk a KESZK-nél. Rayen Reval, MagyarGergely és Daelon kedveli ezt
Daelon Közzétéve: Április 20 Közzétéve: Április 20 A Lumina miatt adtunk akkor hozzá, de azokat az aktuális karialkotásban is jeleztük mindig. Ami a karialkotás doksiban nem szerepel, az sosem volt játszható attól, hogy az online kezeli. Rayen Reval és Weilon kedveli ezt
Shalafi del Necro Közzétéve: Április 20 Közzétéve: Április 20 Azért kérdezte, mert szó volt róla, hogy a nyári karialkotásba bekerül majd.
Hulla Közzétéve: Április 20 Közzétéve: Április 20 3 órával ezelőtt-kor Shalafi del Necro írta: Azért kérdezte, mert szó volt róla, hogy a nyári karialkotásba bekerül majd. Hol és milyen körülmények közt volt erről szó? Shalafi del Necro kedveli ezt
Antail Közzétéve: Április 21 Szerző Közzétéve: Április 21 8 órával ezelőtt-kor Shalafi del Necro írta: Azért kérdezte, mert szó volt róla, hogy a nyári karialkotásba bekerül majd. 4 órával ezelőtt-kor Hulla írta: Hol és milyen körülmények közt volt erről szó? Az iranyado karakteralkotashoz meg nem beszeltuk ezt at. Moduliro es KM csapat hataskorebe tartozik, hogy johet-e. Ha atbeszelik es nincs ellenerv, akkor be tudjuk emelni. Shalafi del Necro és Rayen Reval kedveli ezt
MagyarGergely Közzétéve: Április 21 Közzétéve: Április 21 Üdv! A partvonalról beleszólnék. (azért a partvonalról, mert bár KM leszek, de nem vettem tevékenyen részt a karakteralkotásban, meg a modulban és nem is töröm magam, de...) Miért kellene engedélyezni az illuzionista kasztot? 1, Ahogy Tetra írta, a karakteralkotó program több mindent tartalmaz, mint ami a táborok karakteralkotásában benne van - hogy ez jó-e vagy sem, kit zavar össze és kit nem, az más kérdés). Az nyilvánvaló, hogy nem készülhet egy ilyen komplex programnak évente két vagy több, minden rendezvényre optimalizált változata... 2, A kalandozók rendezvényein - sajnos, de ez van - nagyon szorítkozunk a hivatalosan kiadott kasztokhoz, ez van. Nekem ez nem tetszik, de teljesen elfogadom, hogy erről egy közösség dönt, nem én egyedül. Az említett írás nem ilyen. Még a Rúna cikkek bizonyos részét is komoly küzdelem volt elfogadtatni és lenyomni a KM-ek torkán - olyanokén is, akik nem is mesélnek egy ideje... Azt is elfogadom, hogy nem mindenki olvas el mindent, és a KM-ek egyszerűen nem ismerik, félnek az írásoktól - anélkül, hogy megbántanék bárkit is, ezt annak idején bizonyítottam, amikor a Rúna cikkekre kórusban jött, hogy átírják a szabályokat, és részletes elemzésben bizonyítottam, hogy nem, csak egy lényegesen kis részük, azok, amiket pedig alkalmazásra javasoltunk, még annyit sem.) 3. Az illuzionistának legalább 5-6 féle feldolgozása létezik, amiből az eredeti az Új tekercsekben található - ha már. Az azért elég meredek és kevés példa van rá, ha nem példa nélküli is, hogy egy hivatalosan kidolgozott kaszt alternatív, házi változatát tekintsük irányadónak rendezvényen. 4. A kalandozókon több olyan házi kaszt is van, aminek az alkalmazása kívánatos lehetne, mégsem jutottunk még el odáig, hogy ezt megtegyük. Megértem, hogy erre nincs törekvés, igény, és ugye itt is belejátszik a KM-ek idegenkedése attól, hogy új dolgokat kelljen elolvasni/megtanulni/elfogadni. Tíz+évvel ezelőtt elhalt, mert nem tudtuk működtetni a Kalandozók védjegy rendszerét, ami pl. ilyesmit biztosított volna. A kalandozók oldal cikkanyaga más, mint pl. a Krónikáké, ahová nem kerülhet minden ki, így automatikusan nem jelenthető ki, hogy amit itt talál a játékos, azt hozhatja. (ez rendben is van.) Válogatni kell. Erre továbbra sincs rendszerünk. Szerintem van olyan házi kaszt/faj cikk, ami sokal keresettebb lenne/lehetne, mint pl. az illuzionista - és kéretik ezt NEM minőséget érintő kritikának tekinteni, egyszerűen az előfordulási gyakoriságra, a - miért nem lehet ezzel jönni? - kérdések előfordulására utalok. Márpedig egyelőre azokat sem lehet hozni. Akkor miért lehetne egy másikat? 5. Az illuzionista ráadásul nem is kalandozós kaszt. A Kronikak.hu oldalon jelent meg, nem itt, tehát egy másik csapat alkotása, egy másik ki nem mondott egyezség kötötte ahhoz a közösséghez, aminek a karkateralkotásába bekerült. Ez szerintem nem jön át automatikusan csak azért, mert Shalafi azt otthagyta és azóta itt mesél. (ez megint nem személyes jellegű!) Én értem, hogy az alkotó nyomná a cikkét, de egyrészt legyen a játékosok részéről igény arra, hogy használni akarnak valamit, másrészt "van sok fontosabb dolgunk is" mielőtt erre rátérnénk. Mint fentebb írtam, ez máig nincs tisztázva. A fentiek alapján én nem javaslom a táborban való engedélyezését. El lehetne gondolkodni a cikkek válogatásán, hogy kinek melyik cikkét szerepeltetjük és melyiket nem, ebbe most nem mennék részletesen bele, már csináltam és feladtam évekkel ezelőtt. Ha változik a helyzet, újra lehet persze gondolni, de azt szerintem nem egy, a gyorsítósávon felbukkant új írással kellene kezdeni. Szeretném hangsúlyozni, hogy ez NEM az író(k) személye ellen irányul, az érvek fetebb olvashatók. Ahogy magával a kiadvánnyal sincs bajom, fontosnak tartom a megőrzését, az ismeretét - de ez MÁS, mint a KESZK-ben való szerepeltetés. Azt is tudom, hogy én is kértem és kaptam egy példányt, amiért hálás vagyok, és máig tartozok a részletes véleményezésével, ami az én saram, de ez is MÁS, mint az, hogy a táborban legyen-e vagy nem. Antail és Rayen Reval kedveli ezt
Shalafi del Necro Közzétéve: Április 21 Közzétéve: Április 21 12 órával ezelőtt-kor Hulla írta: Hol és milyen körülmények közt volt erről szó? Télen is beszéltük többekkel is, illetve mikor még úgy volt hogy mesélek akkor is volt róla szó emlékeim szerinte, de lehet öregszem . De én ebből problémát nem csinálok. Csak lélekben arra készültem én is, hogy hozom a kasztot. Max a koncepciót rárakom másik kasztra. Lopov, Rayen Reval és Hulla kedveli ezt
_Zoli_ Közzétéve: Április 21 Közzétéve: Április 21 Sziasztok! Úgy tűnik, hogy a dzsenn varázslónál rosszul számolja a karakter generáló a pszi pontot, mivel a faj leírásánál az szerepel hogy szintenként +1 pontot kap. Utána tudnátok nézni, hogy mi a helyzet ebben az esetben, köszönöm. tetra kedveli ezt
mett démon Közzétéve: Április 21 Közzétéve: Április 21 Hol lehet elérni a karaktergenerálót? tetra kedveli ezt
Hulla Közzétéve: Április 21 Közzétéve: Április 21 20 perccel ezelőtt-kor mett démon írta: Hol lehet elérni a karaktergenerálót? https://kalandozok.hu/karakteralkoto/ Rayen Reval kedveli ezt
Rayen Reval Közzétéve: Április 21 Közzétéve: Április 21 Üdv Mindenkinek! Szokásos kérdések : - a KESZK-ben nem látom a Rúna cikk megjeleöléseket, (így idén ne vegyük figyelembe a Harcművész stílusokat, tolvaj felszereléseket, bárd hangszereit, egyedi tűzvarázslatokat és pszi diszcíplinákat, stb) vagy csak véletlenül kimaradt? - mennyibe kerül egy egzotikusabb állat megvásárlása (sólyom, párduc, strucc, nganga, démoncápa, stb)? - a korábbi években a karakterek kaptak 0 Kp-ért Nyelvismeret (anyanyelv) Af(4)-et és Kultúra (szülőföld) Af-et, de idén nem látom, véletlen vagy direkt? - állhat-e a kaland kezdetén a karakter szolgálatában segéd, fegyvernök, szolga, stb és ha igen a napidíj hányszorosáért? - a nemrég megjelent Inventáriumban szereplő Opcionális szabályok közül vegyük-e figyelembe valamelyiket? - ha 22-es erejű korg-ot hoz valaki, akkor a hátára kötözve lehet-e saját örömlánya? Előre is köszönöm a válaszokat. Rodrigo, Neko, Lopov és 1 további kalandozó kedveli ezt
Con Salamander Közzétéve: Április 21 Közzétéve: Április 21 23 órával ezelőtt-kor tetra írta: Igen! (az utóbbi) (Remélem) konstruktív kritika: nem lesznek túl hitelesek a karakterek, ha a játék elején dől el, hogy melyik az az ősi nyelv, amit megtanultak. Egy előtörténet szerintem ilyen részletekre ki szokott térni, sokszor nem a nyelvet, hanem a társuló dolgokat (pl. valamilyen élő nyelvet, kultúrát, vallást, stb.) is fel szoktak venni - vagy legalábbis én fel szoktam, ha egy ilyen területen járatos karakterrel tervezek játszani. Szóval jobb lenne itt a karakteralkotás szempontjából tudni, melyik ősi nyelvről van szó. Gondolom az az oka a titkolózásnak, hogy pont ne lehessen egy "szakértőt" hozni, csak "olvassa" az adott karakter a nyelvet. Kérdésem: - Felvehetem ezt a sejtelmes nyelvet mesterfokon is, definiálás nélkül? - Ha valaki felvesz több ősi nyelvet, és ezt is véletlenül beválasztja (plusz egyet üresen hagy, ergo kétszer költi el), az bármire elköltheti a kp-ját az elején? - Hagyhatok-e szabadon képzettségpontot, hogy ha egy ilyen őskultúra-szakértőt hoznék, akkor hozzácsatolhassak képzettségeket? Pl. Ősi nyelv (démon) + demonológia, vagy Ősi nyelv (aquir) + kultúra (kráni) + nyelv (kráni 5) + vallásismeret (ranagol)? - Ha a fentire "igen" a válasz, és a szabadon hagyott kp-k a szabályrendszer lehetőségei miatt nem használhatóak fel plusz képzettségekre ( mert pl. Zauder ez az adott ősi nyelv, vagy mert olyan drága lenne a csatolt képzettség (nem kultúra meg élő nyelv), hogy nem jön ki), akkor azt felhasználhatom KM-emmel egyeztetve? Válaszaitokat előre is köszönöm! Catsmile, Lopov, Shalafi del Necro és 5 további kalandozó kedveli ezt
Hulla Közzétéve: Április 21 Közzétéve: Április 21 Egy órával ezelőtt-kor Rayen Reval írta: Üdv Mindenkinek! Szokásos kérdések : - a KESZK-ben nem látom a Rúna cikk megjeleöléseket, (így idén ne vegyük figyelembe a Harcművész stílusokat, tolvaj felszereléseket, bárd hangszereit, egyedi tűzvarázslatokat és pszi diszcíplinákat, stb) vagy csak véletlenül kimaradt? A RÚNA cikkek nem képezik részét a KESZK-nek. Egyes tárgyak (pl. tolvajfelszerelés) árának meghatározásakor, esetleg majd hivatkozunk rá. Idéz - mennyibe kerül egy egzotikusabb állat megvásárlása (sólyom, párduc, strucc, nganga, démoncápa, stb)? Úgysem érdekel valójában, minek stresszelsz ezzel? (Írj priv. üzit, ha komolyan érdekel, de akkor a beárazott állatok legalább felét köteles leszel megvásárolni.) Idéz - a korábbi években a karakterek kaptak 0 Kp-ért Nyelvismeret (anyanyelv) Af(4)-et és Kultúra (szülőföld) Af-et, de idén nem látom, véletlen vagy direkt? Karakteralkotás pdf 3. oldal 6. pont. (Ha a karialkotó nem ennek megfelelően működik, akkor itt vér fog folyni!) Idéz - állhat-e a kaland kezdetén a karakter szolgálatában segéd, fegyvernök, szolga, stb és ha igen a napidíj hányszorosáért? Nem. Lásd 5. oldal Felszerelés limit szabály Idéz - a nemrég megjelent Inventáriumban szereplő Opcionális szabályok közül vegyük-e figyelembe valamelyiket? Nem. Ha 30 év játék után valahol elakadtál, javasolhatsz egy ott megjelent szabályt és lehet(!), hogy egyet fogunk érteni vele. Idéz - ha 22-es erejű korg-ot hoz valaki, akkor a hátára kötözve lehet-e saját örömlánya? Nem. Idéz Előre is köszönöm a válaszokat. Most hazudjam azt, hogy szívesen? Daelon, Rayen Reval és tetra kedveli ezt
Hulla Közzétéve: Április 21 Közzétéve: Április 21 Egy órával ezelőtt-kor Con Salamander írta: (Remélem) konstruktív kritika: nem lesznek túl hitelesek a karakterek, ha a játék elején dől el, hogy melyik az az ősi nyelv, amit megtanultak. Egy előtörténet szerintem ilyen részletekre ki szokott térni, sokszor nem a nyelvet, hanem a társuló dolgokat (pl. valamilyen élő nyelvet, kultúrát, vallást, stb.) is fel szoktak venni - vagy legalábbis én fel szoktam, ha egy ilyen területen járatos karakterrel tervezek játszani. Szóval jobb lenne itt a karakteralkotás szempontjából tudni, melyik ősi nyelvről van szó. Gondolom az az oka a titkolózásnak, hogy pont ne lehessen egy "szakértőt" hozni, csak "olvassa" az adott karakter a nyelvet. Bár valahol jogos a felvetés, de ... Úgy vélem nem egy Ősi nyelv Af lesz az a központi motívum, ami a karakter előtörténetének központi elemét adja majd. Éppen ezért talán belefér egy Spoiler "Ebben az évtizedben Bem apó útmutatása mellett elmerültem az ősi nyelvek tudományában." Idéz Kérdésem: - Felvehetem ezt a sejtelmes nyelvet mesterfokon is, definiálás nélkül? Szuper kérdés. Számítottunk rá. IGEN! Ahogy a Mászás és az Erdőjárás esetében is ez a helyzet. Idéz - Ha valaki felvesz több ősi nyelvet, és ezt is véletlenül beválasztja (plusz egyet üresen hagy, ergo kétszer költi el), az bármire elköltheti a kp-ját az elején? Nem költheti el másra! Megnevezésre fog kerülni egy ősi nyelv a 0. ciklus elején. Ki mondta, hogy nincs egy giga listánk ősi nyelvekről. Idéz - Hagyhatok-e szabadon képzettségpontot, hogy ha egy ilyen őskultúra-szakértőt hoznék, akkor hozzácsatolhassak képzettségeket? Pl. Ősi nyelv (démon) + demonológia, vagy Ősi nyelv (aquir) + kultúra (kráni) + nyelv (kráni 5) + vallásismeret (ranagol)? Nem, nem hagyhatsz elköltetlen Kp-t. Higgy magadban és az Erő vezesse, a kezedet! Con Salamander, tetra, Shordanus és 1 további kalandozó kedveli ezt
Rayen Reval Közzétéve: Április 21 Közzétéve: Április 21 57 perccel ezelőtt-kor Hulla írta: Úgysem érdekel valójában, minek stresszelsz ezzel? Ha nem érdekelne, nem kérdezném. Illetve lehet mást is érdekel, csak félnek tőled megkérdezni. Egy órával ezelőtt-kor Hulla írta: Karakteralkotás pdf 3. oldal 6. pont. (Ha a karialkotó nem ennek megfelelően működik, akkor itt vér fog folyni!) Ez egy súlyos figyelmetlenség volt részemről, 1 ponttal csökkentem a karakter Intelligenciáját... Egy órával ezelőtt-kor Hulla írta: Most hazudjam azt, hogy szívesen? Igen, és köszönöm megint. Shordanus, Hulla, tetra és 2 további kalandozó kedveli ezt
Catsmile Közzétéve: Április 21 Közzétéve: Április 21 On 2026. 04. 20. at 14:08-kor tetra írta: Igen! (az utóbbi) Hmm.... lehet egyszerűbb lenne, ha mint a sima nyelveknél, a csapaton belül egy kijelölt karakter magkapná a játék elején... mondjuk kevésbé szerepjátékos, mert honnan termett a fejébe... bár, ha a Mátrixban játszunk
Rayen Reval Közzétéve: Április 23 Közzétéve: Április 23 Sziasztok, Újabb kérdés: A Papok, paplovagok leírása szerint ezen kasztok tagjai megkapják a Nyelvismeret (anyanyelv) Af/5-öt. Így a Karakteralkotóban kapott Nyelvismeret képzettséget fel lehet-e használni más élő nyelvre?
tetra Közzétéve: Április 23 Közzétéve: Április 23 Megvizsgálom délután, hogy mi merre. Ahogy néztem minden kasztba be van építve a karakteralkotásban mindig megkapott képzettségek (ami nem helyes, de így van), de pont az ilyenek miatt nem szedtem még ki, mert végig kéne nézni az összes kasztot, hogy mi az, amit ténylegesen meg kell kapnia a könyvek szerint, és akkor erre rárakni az állandókat mindig a rendezvényből. Rayen Reval kedveli ezt
Daelon Közzétéve: Április 23 Közzétéve: Április 23 Egy órával ezelőtt-kor tetra írta: Megvizsgálom délután, hogy mi merre. Ahogy néztem minden kasztba be van építve a karakteralkotásban mindig megkapott képzettségek (ami nem helyes, de így van), de pont az ilyenek miatt nem szedtem még ki, mert végig kéne nézni az összes kasztot, hogy mi az, amit ténylegesen meg kell kapnia a könyvek szerint, és akkor erre rárakni az állandókat mindig a rendezvényből. Az anyanyelv ismerete szerintem alapvető, mint ahogy az anyakultúráé is. Épp ezért én a PPL-t tartom butának, hogy képes volt odaírni egy nyelvismerethez, hogy (anyanyelv), miközben azt amúgy a kasztok 90%-a nem emeli ki. A sima ETK kasztokból kiindulva amit a kasztnál odaírtak nyelv, az mindenképpen az anyanyelven felül kell(ene) legyen. Lopov és Rayen Reval kedveli ezt
Pistike Közzétéve: Április 23 Közzétéve: Április 23 1 órával ezelőtt-kor Daelon írta: Épp ezért én a PPL-t tartom butának Nah azt én is! tetra kedveli ezt
Shalafi del Necro Közzétéve: Április 23 Közzétéve: Április 23 Mivel nem egységes a könyvek kommunikációja ezen a téren élek a gyanúperrel, hogy ha van rá válasz akkor a runa levelezés rovatban kell keresni. Rayen Reval kedveli ezt
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés