Nefadar Közzétéve: Május 9, 2005 Szerző Közzétéve: Május 9, 2005 Terry Prachettől egy két szeretett idézetem: - Én vagyok a hallal borított emberek - mondta s elájult (Good omens) - Egy, kettő, sok, sokegy, sokkettő, soksok, soksokegy... (Nightwach, a troll számol)
Riyena Quarrath Közzétéve: Május 9, 2005 Közzétéve: Május 9, 2005 "A lehetetlen csupán egy nagy szó, mellyel a kisemberek dobálóznak...A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik. A lehetetlen lehetőség."
Nefadar Közzétéve: Május 9, 2005 Szerző Közzétéve: Május 9, 2005 "Piros gombon az Isten ujja,A menny lángolni készül újraValami kapcsolt a relébenNem lesz többé Földön éden." - Egy orosz költő
Riyena Quarrath Közzétéve: Május 9, 2005 Közzétéve: Május 9, 2005 ,,Senki énhozzám ne nyúljon,el, bitangok, el, ti gyávák,mert e nagy mű, jó király,egyedül csak énreám várt."Cervantes(Don Quijote/Cide Hamete)
Riyena Quarrath Közzétéve: Május 9, 2005 Közzétéve: Május 9, 2005 ,,... Ellentétek harcaiban leleddzek,lelkem zord gyémántból van s lágy viaszból,s a szerelem törvénye szent előttte. Lágy vagy kemény, tiéd: fogadd a keblet:s mit tetszésed rányom vagy belekarcol,én esküszöm, megőrzöm mindörökre."Cervantes(Don Quijote/az Erdő lovagja)
Nefadar Közzétéve: Május 9, 2005 Szerző Közzétéve: Május 9, 2005 "...ember vagyok, a te szemdben IstenS az a sorsom, hogy csordultig telítsenminden idők és tájak bánata" - egy orosz költő
Riyena Quarrath Közzétéve: Május 9, 2005 Közzétéve: Május 9, 2005 "Az idealista javíthatatlan. Ha kipenderítik a mennyországból, eszményt kovácsol a poklából." Friedrich Wilhelm NietzscheA tudatlant lehetetlen érvekkel meggyőzni." William Gibbs McAdoo"Nincs öregebb annál, mint akiben kihunyt a lelkesedés lángja." Henry David Thoreau
Nefadar Közzétéve: Május 9, 2005 Szerző Közzétéve: Május 9, 2005 "- Isten halott - mondta Nietzsche - Bagoly mondja verébnek - mondta Isten"
Riyena Quarrath Közzétéve: Május 9, 2005 Közzétéve: Május 9, 2005 "Az alkotó fantázia egyáltalán nem tud újat kitalálni, hanem csupán egymástól idegen részeket összeilleszteni." -mondta Sigmund Freud 8)
Nefadar Közzétéve: Május 10, 2005 Szerző Közzétéve: Május 10, 2005 "Kizökkent az idő, oh kárhoza, hogy én születtem helyretolni azt" - Hamlet"Anyának érzem, oh ádám magamat" - Az ember tragédiája
Riyena Quarrath Közzétéve: Május 10, 2005 Közzétéve: Május 10, 2005 ,,...Mit követek, ama csillagott dereng a messziségeben,nem láthatott ragyogóbbatPalinurus sem az égen......Ó, te fénylő tiszta csillag,sugaradtól tisztul éltem!Az a perc, melyben te itthagysz,az a perc lesz majd a végem.",,Diadal nem teremhetsemmilyen téren annak, aki lomha,s boldogok sem lehetnek,kik végzetükkel sohasem dacolva,csak élnek egyre tétlen,eszükpusztító, tunya renyheségben......A féktelen, makacs vágyelőtt gyakran hátrál a lehetetlen;s ha éktelen magasságfelé törekszik is az én szerelmem,nem tágítok azért, míga földtől el nem érek majd az égig."Cervantes(Don Quiojote/Dorotea)
Riyena Quarrath Közzétéve: Május 10, 2005 Közzétéve: Május 10, 2005 ,,...Korán halok meg, mert ha még nevét sem ismerjük, akkor gyógyszerét valóbancsak a csodától várhatnók a bajnak."Cervantes
Nefadar Közzétéve: Május 12, 2005 Szerző Közzétéve: Május 12, 2005 "Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu!"(Üdvözöl Szauron, a Gyűrű és a Föld ura!)
Riyena Quarrath Közzétéve: Május 12, 2005 Közzétéve: Május 12, 2005 Ha már feladtad amiért küzdöttél, s ezért elveszítetted a harcot, csak olyan vagy, mint egy megtört őszi falevél...
Riyena Quarrath Közzétéve: Május 13, 2005 Közzétéve: Május 13, 2005 "Az optimizmus és a realitásérzék kéz a kézben járnak. Õk a problémamegoldó ikrek. A legrosszabb párosítás a pesszimizmus és a cinizmus." "A boldogság, a gazdagság és a siker mind különböző célok melléktermékei - közvetlenül maguk nem lehetnek célok."/Denis Waitley/
Riyena Quarrath Közzétéve: Május 13, 2005 Közzétéve: Május 13, 2005 "Ha meg akarsz tréfálni valakit , aki állandóan vitatkozik veled, érts egyet vele!"/Ed Howe/
LcF Közzétéve: Május 14, 2005 Közzétéve: Május 14, 2005 " A Spártaiak nem azt kérdezik... Hogy menyien vannak? hanem azt Hogy hol vannak?"
Nefadar Közzétéve: Május 14, 2005 Szerző Közzétéve: Május 14, 2005 "itt nyugszunk, Vándor, vidd hírül a spártaiaknak, hogy megcselekedtük amit megkövetelt a haza"
Nefadar Közzétéve: Május 14, 2005 Szerző Közzétéve: Május 14, 2005 egyik kedves DarkZalai barátom írta ezt a verset nekem. és ez is az egyik kedvenc idézetem. Takedáét nem másolom be, mert az ő verse itt van fent az oldalon :wink: Nefadar a hősVéremet adnám a vértedbe,nem sebezene senki az életbe.Lelkünkkel összeforr a mágia ,rádnézve szétfoszlana sok hárpia.Kardodat sárkánytűzben edzem,verhetetlenek leszünk így mi ketten.Kardélre hányunk sok-sok Orkotföldig romboljuk egész Mordort.Hőstetteidről egyszer mondák szólnak.Szívedben mindig ott él egy harcos holnap. ReddragonZalaegerszeg, 2004. junius 7.
Felon Közzétéve: Május 14, 2005 Közzétéve: Május 14, 2005 Antik aforizmák.. bölcsességek néhány szóban..."Akiket megvetünk, azok előtt nem szégyelljük magunkat." (Arisztotelész) "Az ember életében a két leghatalmasabb úr, a remény és a félelem." (Lukianosz)"Azt dicsérd az emberben, amit sem elragadni, sem adni nem lehet, ami az ő tulajdona. Kérded, mi az? A lélek, s a lélekben tökéletességre jutott értelem." (Seneca) "Mindenki szeretné megérni az öregséget, de ha elérte, szidja." (Cicero) "Jellemtelen ember vonzódását megnyerni, csak jellemtelen úton lehet." (Seneca) "Okosabb dolog a barátot pótolni, mint siratni." (Seneca)
LcF Közzétéve: Május 14, 2005 Közzétéve: Május 14, 2005 "Tenger mélyén az álmok szigetén megérinted a csillagok lelkét, S hallod, hogy a démonok angyali hangon szólitanak! Egyre csak mész, s érzed, hogy Sejtjeid hulláma facsarja a lelkedet! hallod a hongot mely rabul elyti szívedet. S az égen át vezető kaput keresed! Önfeledten táncolsz, elengedve földi emlékeidet. Merülj le, és a lelkek a te Lelkedben eggyé válnak..."
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés