Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Heimurinn - magyar nordikus fantasy (TÖRÖLVE) :(

Recommended Posts

Közzétéve:

Sziasztok!

Idén szeretném elhozni a Heimurinn szerepjátékot, és mesélni egy lendületes kalandot. A 2024-ben fizikai formában is megjelent, Fagyföldön játszódó nordikus fantasy RPG szerzője Seress Gábor. Egy rendkívül hangulatos, a germán és skandináv mitológiára építkező vikinges világot alkotott meg.

Ez a játék sokkal többről szól, mint túlélni a fagyos északi szelet: legendákban gazdag, többrétegű társadalmi világ, pergő, taktikus és kifejezetten életveszélyes harcok várnak.

Játékosok - szerda este:

1. Catsmile: Szellemsámán - Nanuuk

2. Sneer: Berzeker - Styr "Erik" Jorundsson

3. Kata: Szklad - Szerencsés Frida

4.

Előkészület nem szükséges: lesznek választható, kész karakterek, a szabályrendszert pedig én ismertetem. Természetesen, ha valaki már ismeri a játékot és saját karaktert hozna, arra is van lehetőség.

A kaland részletei később érkeznek.

Egyelőre szerda délutánra tervezem, de ez még alakulhat.

A világgal itt lehet ismerkedni:
https://heimurinn.hu/

Közzétéve:
5 órával ezelőtt-kor Scylla írta:

Minket öcsémmel érdekel. Ramirez+ scylla. 

Jaj, de örülök! :gruppen: Beírtam!

Közzétéve:

A szerdai portyára összegyültek a harcosok! :gruppen:balta, balta, jégszív!

Ugyanakkor, ha lenne még aki szívesen kipróbálná és egy szombat délutáni/esti játékra összejön 3-4 fő játékos, akkor örömmel bevállalok egy második menetet! :lol:

Neko kedveli ezt
Közzétéve:

Sziasztok! Elindult egy sorozat a YT-on, ahol az alkotók vezetésével betekintést nyerhettek a Heimurinn világaba. Gondoltam a táborra várva  megosztom veletek, mert ettől jobb hangulatkletőt, rendszerismertetést elképzelni sem tudnék. Nagyon szeretem! :D 

Ne felejtsétek: szombat estére még szívesen fogadok egy újabb csapatot, ha lenne még érdeklődő. :)

Neko és tetra kedveli ezt
Közzétéve:

Én berserkerrel leszek.Daru várom a választható karikat.en is nezem majd awebes sorozatot.Én egy Eriket hozok.Szombaton meg egy igazit is.:)

Daru kedveli ezt
Közzétéve:

Ezen a linken éritek el a példakaraktereket: https://heimurinn.hu/kiegeszitok/pelda-karakterek/

@Scylla@Sneer@Catsmile@Ramirez

Kérem, 3 TSZ karakttert válasszatok.

Választható osztályok (kasztok) rövid leírásai:

Harcos - sokoldalú karakterek
Íjász - kifejezetten távolsági fegyverekre specializálódtak 
Berzeker - örjöngve tudnak pusztítani annak minden előnyével és hátrányával
Vándor - képzett vadonjárók, a túlélés emberei
Kalandor - a csendes gyilkosok, nem erős, de okos/cseles harcosok.
Martalóc - Mindenre megvehető rossz arcok. Lesből támadnak.
Szkald - vándordalnokok, akik képesek bűbájokra.
Godi - aikik az ősi vallás papjai. Ők is tudnak varázsolni.
Szellemsámán - akik nagyon különcök, megvetik őket, de varázshatalmuk erőssé teszi őket.

Mágia használat nem különösebben bonyi, de ha elsőre még nem eröltetnétek, nyugodtan válasszatok csak a harcosok közül, mert a modul így is teljesíthető.

On 2026. 05. 29. at 10:10-kor Sneer írta:

Daru várom a választható karikat

Neked Styr Jorundsson tudom ajánlani (fenti linken kicsit legörgetve megtalálod). Leírásod alpaján ő az a vadállat, aki kétkezes harci fejszével pusztítógéppé tud válni. Az istenek óvják azt, aki körülötte van olyankor! :tuzes:

Sneer kedveli ezt
Közzétéve:
19 órával ezelőtt-kor Catsmile írta:

Elsősorban a szellemsámánt választanám, ha mindenkinek megfelel. Ami még játszhat az a vándordalnok. :)
Már belenézegettem a varászlataiba is. :)

Márnint a szkald vagy a sámán varázslataiba? :)

Közzétéve:
2 órával ezelőtt-kor Daru írta:

Márnint a szkald vagy a sámán varázslataiba? :)

A sámános varázslatokba... úgy látom azu I. szintűak használhatóak majd. Nekem ez az elsődleges, ha csak nem akarja valaki mindenáron elvinni. :)

Daru kedveli ezt
Közzétéve:
Egy órával ezelőtt-kor Catsmile írta:

A sámános varázslatokba... úgy látom azu I. szintűak használhatóak majd. Nekem ez az elsődleges, ha csak nem akarja valaki mindenáron elvinni.

Yep, így van. :) Kérlek válaszd ki hogya két 3. TSZ sámán közül melyikkel szeretnél lenni. :respect:

Közzétéve:
58 perccel ezelőtt-kor Daru írta:

Yep, így van. :) Kérlek válaszd ki hogya két 3. TSZ sámán közül melyikkel szeretnél lenni. :respect:

Az egyik (tab)szolga. Mi a helyzet a gazdájával? Ha senki nem választja, hogyan tervezed megoldani?

Daru kedveli ezt
Közzétéve:
13 perccel ezelőtt-kor Catsmile írta:

Mi a helyzet a gazdájával? Ha senki nem választja, hogyan tervezed megoldani?

Megoldjuk simán. Már is van pár ötletem, de várjuk meg a többieket. :)

Catsmile kedveli ezt
Közzétéve:

@Sneer@Catsmile@Scylla@Ramirez

Úgy látom, hogy a modul egy kicsit vastagabb eseménysort hordoz magában, amit talán erős lenne bepréselni szerda estére. Kérdésem az, hogy áttegyük-e szombatra, ahol bőven több idő lenne rá és kényelmesebben tudnánk játszani, vagy daráljuk le szerdán? Én nagyon adnám a szombatot, talán nektek is jó lenne, ha még nincs ott programotok.

Indítok egy savazást' a fórum elején erről. :) 

Köszi szépen!

Közzétéve:
On 2026. 06. 01. at 22:49-kor Daru írta:

@Sneer@Catsmile@Scylla@Ramirez

Úgy látom, hogy a modul egy kicsit vastagabb eseménysort hordoz magában, amit talán erős lenne bepréselni szerda estére. Kérdésem az, hogy áttegyük-e szombatra, ahol bőven több idő lenne rá és kényelmesebben tudnánk játszani, vagy daráljuk le szerdán? Én nagyon adnám a szombatot, talán nektek is jó lenne, ha még nincs ott programotok.

Indítok egy savazást' a fórum elején erről. :) 

Köszi szépen!

Két megjegyzés:
 - nekem mind a két nap jó
 - bár be lett jelölve, de még nem választottam a két szellemsámán közül, már csak azért sem, mert várom a többiek visszajelzését is :)

Daru kedveli ezt
Közzétéve:
10 órával ezelőtt-kor Catsmile írta:

de még nem választottam a két szellemsámán közül, már csak azért sem, mert várom a többiek visszajelzését is :)

Jaj, bocsi! :) Valamiért fixnek vettem - talán mert tészemről semmi akadálya, csupán a pontos megoldást akartam később megválaszolni. Tehát, ha a két sámán közül Nanuuk jobban tetszik, én pobléma nélkül be tudom illeszteni a képbe. Két opció is van:
A: Sneer által megromált berzeker szolgálja leszel. JK-JK kapcsolat.
B: A jarlotk (klánvezéretek) szolgálja leszel. NJK-JK kapcsolat.

Két dologot azonban fontos tudni:
1: A rabszolgaság nem feltétlen jelent saranyú sorsot, de aki birtokol, annak a tulajdona vagy. Ő feladata ellátni téged (itatni, etetni, szálásolni). De életedről is ő rendelkezik és ha megöl, az nem számít gyilkosságnak. Ha megszöksz, az az életedbe kerülhet (és 99.99%-ban így is lesz). Van pár szociális szabály is, de ezekben majd segítek mesélés közben. Ugyanakkor Nanuuk képességei miatt egy jó megbecsült "jószág". Ha tudja hol a helye, akkor az alá-fölé rendeltség talán fel sem tűnik és inkább egy "főnok-beosztott" formában jelentkezik.
2: Karakter számi származása miatt számítani kell arra, hogy jó páean lesznek, akik meg fognak vetni. Szóval a raszizmus bejátszik. De pl. amíg a berzeker melletted tornyosul, nem valószínű hogy lesz aki belédköt. Max megjegyzések, fintorgások, ilyesmik.

Én a sztorit ismerve, szerintem Nanuuk játszható és érdekes, izgalmas szint ad majd gémhez.

Közzétéve:

En azt mondim legyen a kalanvezer szolgaja.egyelőre nem bobyolitanam a jatekoamat egy plusz feladattal boven elega berseker megismerese.maradjon a szerdai jatek szombaton nekem nem jo.

tetra és Daru kedveli ezt

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...