Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Élménybeszámolók

Recommended Posts

Közzétéve:

Tavaly nem voltam, de két éve nagyon öreges volt a tábor rám eső része. Mostanra sikerült belőni a koromnak megfelelő dorbézolási szintet, szóval szuperül működött, csak vasárnapra voltam egész napra mosott szar.

Hullának köszönöm a modult (minden, ami jó volt benne az ő érdeme, minden ami rossz az enyém (kivéve a rejtvényt, azt nem vagyok hajlandó vállalni)), szuperül mesélhető volt, és a csapatomnak is sokkal jobban illett, mint egy NyT staple városi homokdobozos intrikálós valami.

A csapat szuper volt, úgy éreztem, mindenkinek sikerült karakterben maradnia az idő nagy részében. A három 00-ból csak egy volt valódi túlütés, de szerencsére a csapat sikeresen leamortizálta magát csapdákon és egyszerű mászási kihívásokon (ott tudott Miki nagyot dobni), szóval nem volt baj, hogy a harci jelenetek többségükben egyszerűbbek voltak.

A kaja kifejezetten jó volt kategóriájában.

A Marvel rendszer, amennyire megismertem egy nagyon jó kompromisszum a "mindent lehessen" és a "de ne elkenve, hanem értelmes rendszerben" között.

A Rapid szerintem kicsit hosszú volt, nem láttam Weilont eléggé izzadni, ami egyfelől jó, mert ad lehetőséget a kevésbé pörgős, listát kicsekkoló játékra, másfelől a lényege pont a sebesség lenne, és néhol már túl kényelmesnek éreztem a mesélő részéről.

A másik táborozó gyerekek nem voltak zavaróak, minden működött a szálláson. Algának külön köszönöm, hogy elcserélte velünk a helyszínét, és lehettünk a szokásos kisháznál.

Most szombat este politizálás helyett pszichológizálás lett, Miki nem mossa le magáról a bárdot, de azt hiszem én se az NJK varázslót.

Közzétéve:

Sziasztok!

Ez szervezői oldalról a lemondások és kompromisszumok táborának látszott, elég sok változott az utolsó napokban-hetekben, de szerencsére találtunk mindenkinek elfogadható megoldás. Két KM kiesésének pótlása, egyéb last minute lemondások, egyedi igények, "nemisúgyakartam"ok, KM-játékhely-étkezés-ütemezés-kiskutyafüle igények, el-nem-olvasások és egyebek tarkították a szervezést, amiből utóbbihoz már egészen hozzászoktunk, de előbbivel még mi is ritkán küzdöttünk eddig meg. Most jöhet egy kis pihenés minden utószervezési tevékenység (szerződés iktatás, utalás, leltár, egyesületi jegyzőkönyvek és beszámolók digitalizálása, feltöltése, beküldése), aztán Augusztustól már fordulunk a TT-s dolgokra.

A szállást és a kaját már ismerjük: nem tökéletes, de ennyi időre nekem megfelelő. Nagy plusz hogy szépek, tiszták a vizesblokkok, és többnyire ízletesek a kaják, kis mínusz, hogy nem (mindig) volt a repeta, és voltak kicsi adagok is (máskor meg alig győztük...), illetve a vizesblokkban azt a zuhanyzót kellett választani, ahol csak pár centi víz állt a lábamnál a végére, nem volt teljesen tele a tálca.

modul nekem (nekünk) tetszett, a hagyományosabbakat idézte, ahol volt némi kincskeresés, ősi romok, bestiák, sötét hatalmak, stb. Valójában az ostrommal és a szigettel eléggé be lehetett korlátozni ezt a homokozót, és kevés ösvény maradt, amin lehetett haladni, de ez nem feltétlenül baj, mert sokszor döntésre sarkallta a csapatot, , bár az indokolatlan rejtvényért Hulla megérdemelne egy cipőzést (nem gond ez, majd jövőre viszünk neked racsnis kurblit!), ahogy hallottam, a csapatok (és előtte a KMek) többségénél aránytalanul sok idő ment el a meg-nem-fejtésre, mire sikerült kihámozni, mi is a lényeg.

És itt át is kanyarodhatunk a játékra és a KMre. Algával nagyon élvetetes volt játszani, jól írta le a helyszíneket, a jeleneteket, nem erőltetett minket bele semmibe, de a sugallataival és elejtett félszavaival azért könnyen irányba állított, illetve elindított bennünket. Azt mondta, hogy ő jobban készült a városi késdobálókból és tavernákból a csapatunk (~csempészek) számára, de ilyen háborús helyzet mellett nem fűlött a fogunk ott maradni a városban, pláne azután, hogy a bárdot kvázi megmentettük a bitótól, és a csapat egy jó része igen feltűnő jelenség volt, így rejtőzködni nem volt sok érkezésünk. A hangulat jó volt, pörögtek a dolgok, és "last-minute-Lucius" is beilleszkedett jól a csapatunkba. Ráadásul ~15 év után játszhattam újra Antaillal, ezért is köszi mindenkinek, hogy nem kellett semmi miatt ezt szétszednünk. Karakterem, Timul cwa Anrem legalább ötször énekelhette vagy mondhatta el a tűrni nem való dolgok balladáját, úgyhogy vélhetően a csapattársaim számára a személyem is ilyen lett kicsit a végére :peace:Lehet, hogy emiatt, vagy csak simán tényleg a véletlen szülte, hogy kétszer került morális szabályra, mindkét óriáskígyó, akivel küzdöttünk egy kicsit megnyomott, de szerencsére Antaih kapitány mindkétszer visszahozott, Arelnek (Antohnak?) még tervei voltak velem. A gömböcöt megszereztük, leszállítottuk, és meg is kaptuk a jutalmunkat, az Elsüllyedt (régi hajónk) helyett az Elsüllyeszthetetlent (új hajónkat). Hogy lesznek-e belőlünk rongyosok, vagy csak a Koldus vándorol majd vissza északra a következő években, az néhány következő játékalkalom során eldőlhet...

Az egyéb programok tekintetében én nem bonyolítottam a dolgot - egyrészt próbáltam valamennyit aludni is, másrészt többórás játékokat most nem vállaltam be - szerdán szocializálódtunk főként, csütörtökön befigyelt némi esélykiegyenlítős Dixit, aminek a vége erősen eltorzult. Pénteken egyesületi közgyűlés, majd egy-két menet Magic fért bele, szombaton viszont a záró után a már-már szokásos parkolós/tűzrakóhelyes iszogatás és beszélgetés volt az én választásom. Egyiket sem bántam, bár tetrához hasonlóan vasárnap én sem voltam a toppon, és lassan furgont kell bérelni, annyi kalandozós/egyesületi cuccot kell a táborba cipelni. 

Összességében ez egy nagyon jól sikerült tábor volt, kicsit a régi időket idézte számomra. Jövőre (illetve egy részetekkel TT-n) találkozunk!

:kalandozo:

Közzétéve: (szerkesztve)

Határozottan mondhatom, ez megint egy jó tábor volt!

A szállás és étkezés ismert, elfogadott, nem vártam többet. Bár mintha új matracok lettek volna ott, ahol mi alhattunk. Az meglepett :)

A modul lazaságától és rövidségétől tartottam kicsit az elején, de aztán a csapat kiválóan megoldotta, hogy ne nekem kelljen holmi kötekedő NJK-kal szivatni őket :)
Nagyon jó hangulatban teltek a ciklusok, s noha ők tudatos döntéseik okán végül nem keresték a gömböcöt, minden mást is begyűjtöttek és békésen elhajóztak a naplementébe. Az Arel-pap kölyök poénjai és rendetlensége, a barbár csínytevései néha bevonzották a tolvajt is, élmény volt nézni a fejvadász és boszorkány szenvedését, ahogyan próbáltak rendet tartani.

szerk: Mea culpa, mea maxima culpa! Kimaradt a gyilkosos játék értékelése, amit majdnem sikerült megnyerni, de a végén a lányok csak összefogtak ellenem :) Teljesen letörtem, hogy nem sikerült a teljes falut kiirtani és egymásnak ugrasztani :ph34r:

A rapid kicsit döcögősen indult, de ez csakis a karakter hibája volt, mert idő volt, amíg el tudtam engedni a komoly Kadal-papot, hogy rácsatlakozhassak a többi őrült törpére. BigMac becsülettel küzdött, de az evezőre kötött szappannal tengerbe tunkolt harcosfürdetésnél már nem volt esélye :D

Idén sor került a tavaly elvérzett (biztos az akkori Tharr-os csapat miatt) Marvel játékra is. A JK-tól elnézést kérek, a péntek esti író-olvasó találkozó kissé elhúzódott és közben még egy freestyle toroni viadalt is ki kellett siklatni Andoron vezényletével. Emiatt enyhén (ha-ha) lassan reagáltam néhol, tudott volna ez jobb is lenni.
Az író pedig megtanulta, hogy miért veszélyes ha valakinek sok és nagy könyve van (Weilon bácsinak meg nyomdája... mint a viccben, értitek...). Azért a "pszám" reméljük bekerül valami írásba majd :D

A szombat esti evős-ivós-zenélős beszélgetés a pálya mellett zseniális volt, nagyon ránkfért.

Köszönöm a szervezést, bízunk benne, hogy jövőre nem vár ránk ennyi meglepetés és prompt megoldást igénylő esemény.

ui: 
Mikor is lesz a 2027-es NYT? :) csak a szabi miatt kérdem :D

Szerkesztve ekkor: , Daelon által
kimaradt a gyilkosos, bocsi
Közzétéve:

Üdv!

Nagyon jól éreztem magam, amit majdnem kizárólag a sokszor magamat is lehengerlő személyiségemnek tudok be, hiszen a táborban a legtöbb időt a saját társaságomban töltöttem.

De azt a majdnemet azért kifejteném:

Elsősorban ismét köszönet mindenkinek, aki megszervezte, hogy én jól érezhessem magam, ágyat, asztalt, kaját, modult tolt a seggem alá. Én valóban hálás vagyok, mert baromi lusta vagyok és egy negyed ekkora valamit sem szerveznék soha, ezért igazán értékelem, hogy ezt valakik helyettem a saját szabadidejükben megteszik. Légyszi gondoljatok mindig az ilyen lusta, de hálás emberek boci szemeire, akik nélkületek ki tudja mivel töltenék ezt az 5 meleg nyári napot!

A modul megfelelően laza volt, nem éreztem a nyomasztást, hogy minden megoldott dolog mögött ott lapul még 3 megoldatlan, pont annyi keretet adott, amit mi kellemesen ki tudtunk tölteni tartalommal. Köszönhető volt mindez tetra általunk szeretett, egyenletes stílusban (kicsit a vártnál talán több 00-ás dobással) hozott mesélésének.

Szállás - #csakaszoki -DE mintha nagyobb tisztaság lett volna a földszinti vizesblokkban (gyakrabban takarítottak?) És a 3-4. napra várt penetráns szagok is elmaradtak. Vagy csak mindenkinek jobb lett az emésztése tavaly óta?

Étkezés - eddigi legjobb volt. Ugyanolyan menza, de abból számomra kellemesek voltak az ételvariációk, finoman voltak elkészítve, és az adagokra sem volt panasz.

Első esti gyilkosos játék - megint nagyon élveztem, a tavalyi rasszistából most szexista lmbtq+ irányba toltuk a falu közhangulatát, ezt aztán a gyilkosok is annyira élvezték, hogy közben állandóan elfelejtették megnyerni a játékot.

Rapid KM - na azt jól benéztem, estimesén meg a napomon kívül nem meséltem senkinek semmit  már vagy 20 éve. Ennek megfelelően én LOMHA KM versennyé alakítottam, amely kategóriát nemcsak hogy megnyertem a saját szememben, de a csapatom sem mert szólni, hogy túszul vannak ejtve, így mondjuk, hogy feljelentés nélkül lezajlott. Jövőre max játszani megyek asszem.

Erion társasjáték teszt - köszönet Hullának, hogy megcsinálta és kipróbálhattuk. Jót szórakoztam, de egyszer sem nyertem, ami miatt természetesen a balansz még egyértelműen finomhangolásra szorul. Jövőre kijön, vegyétek és vigyétek majd!

A szombat este különösen kellemes volt, beleöregedtünk szépen abba, hogy ne mindig valami játék fölé görnyedve álmosodjunk el, és ez így is van rendjén.

Jövőre ugyanott ugyanakkor tali! Ugye?!

Puszi:

Miki

Közzétéve:

Sziasztok!

Az idei tábor hosszú idő után már nagyon kellett. Köszönöm a lehetőséget, a szervezést, és mindenkinek a munkáját, aki hozzátett ahhoz, hogy ez az egész létrejöhessen.

Idén KM ként vágtam neki. A csapatból néhány embernek már korábban is meséltem, és nekem különösen tetszett, hogy az esemény nem versenyként működött. Így sokkal több rugalmasság fért bele, aminek köszönhetően a csapatunk egy plusz NKJ-ból előléptetett Domvik-paplovaggal is kibővült (szigorúan boszorkányi hozzájárulással). Az utolsó alkalmat már öten fejezhettük be, és hangulat szempontjából sem bizonyult rossz döntésnek.

A lemondásokból főként csak annyit érzékeltem, amennyi a tábornyitón elhangzó mondatokból eljutott hozzám. Mi is kaptunk egy új játékost, aki nagyon gyorsan beilleszkedett. 

A mesélést nagyon élveztem, bár be kell vallanom, a játékosok alaposan feladták a leckét. Olyan ötletekkel és megoldásokkal haladtak végig a modulon, hogy egy idő után már segítséget kellett kérnem, miként lehetne eléjük további akadályokat helyezni. Hulla természtesen nagy mosollyal segített. De ezeket is gyorsan átugrották, így jöhettek az újabb nehezítések. A végére lassan már nem is kalandot meséltem, hanem nehezítési versenyt rendeztem ellenük, amelyet végül szintén ők nyertek meg.

A modul nekem nagyon tetszett, rendkívül hangulatosnak találtam, és igyekeztem minél többet átadni belőle. Ez néhol sikerült, néhol kevésbé, néhol pedig az agyam egyszerűen beszüntette a működést, és átmenetileg csak díszítőelemként ültem a KM székben. Legalábbis néha így éreztem. Köszönöm a játékosaimnak, hogy ezt elnézték, és nagyobb fennakadás nélkül tovább lendültek ezeken a részeken is.

A rapid KM-re hosszabb rábeszélés után végül beadtam a derekam, és részt vettem rajta. Beeeh-tojtam, mennyire jó volt. Külön élménynek számított, hogy végre játékos lehettem, és nem nekem kellett minden ajtó mögé szörnyet, titkot vagy goblin-könyvelési szabálytalanságot elhelyeznem.

Hallottam, hogy az idei rapidot nem volt egyszerű lemesélni. Játékosként viszont csak megköszönni tudom Whooninak, mert szerintem ezt a kalandot még nagyon sokáig emlegetni fogjuk. Zseniális volt.

A helyszín szerintem kiváló. Mindenből volt elég, a legnagyobb melegben is kibírható maradt a játék, estére pedig kifejezetten kellemes lett az idő. Az étkezés a hozzám hasonló, rutinos repetázók számára tökéletesen megfelelt. 

Még egyszer nagyon köszönöm a szervezést és az egész tábort. Remélem, nem kell megint ennyit várni a következőre, mert az ember türelme véges, a dobókockái pedig már most gyanúsan mozgolódnak a fiókban.

Üdv,

bitschak

Közzétéve:

Üdv!

Sok kényszerű MAGUS kihagyás után idén ez volt az első lehetőségem mesélni. A kalandozók tábor amúgy is visszatérő, "kötelező" eleme az évnek, de ez most különösen jól esett.

Idei különlegesség, hogy új útitárssal érkezhettem meg, így az utazás sem volt unalmas. 

A helyszín már ismerős,  szerintem nagyon jó, kiváló egy ilyen rendezvényre (is). Megdicsérhetem újra a tisztaságot, az ételt (ok, nem otthoni.. de na), a játék körülményeket is. Az ablakokra lehetne szúnyoghálót fejleszteni... 

Az idei kaland szerintem egészen ehető volt mind mennyiségre, mind a jellegére vonatkoztatva. A rejtvényt én ugyan nem, de a csapat minimális segítséggel megfejtette. Köszönet érte. 

A csapatommal idén nagy szerencsém volt ( ;) ), a Ködlidércek gerincének ugyan volt már szerencsém mesélni valami korokkal ezelőtti kalandot, ilyen felállásban azonban most találkoztunk először. Igazán odatették magukat, és még úgy is sikerült jót játszani, és lejátszani a modult, hogy volt, akinek néha el kellett menni, vagy kihagyni részeket. Az, hogy megcsinálták és túlélték, az ő érdemük. (mint később kiderült, a csapat nem tekinti 100%-ban túléltnek a történetet, mert egy fő, csapdafelfedező Albatrosz - igen, bmg, albatrosz a toronyban :D  - odaveszett a nemes cél érdekében.) Köszönöm a játékot nekik, nagyon jól éreztem magam, kellett már egy ilyen jó játék. 

Az egyéb programokból csak mérsékeltem vettem ki a részemet. A gyilkosos játék idén is nagyon jó volt, noha a tanún kívül ezúttal nem tartogatott más szerepet, abban is vagy megöltek vagy felkötöttek... de legalább egyik tippem sem jött be, hiába is próbálkoztam. :D

A munchkinozás... jól sikerült az eleje, aztán az étkezésbe és az éjszakába fúlt. Mindenesetre, büszkén állapítottam meg, hogy sikerült a világra szabadítanunk az ügyeskedéseket sem nélkülöző játékstílusban is kellő jártassággal rendelkező fiatalok generációját. (még nem csalnak úgy, mint pl... ööö.. valaki, de négyen-öten egyszerre??) 

Sajnos Bigi főztjét nem tudtam választani, de megkóstolni sem nagyon, mert több, mint elég volt, amit kaptunk. De az a lángos... !!!! Az mf-ú volt. 

A kalandozók közgyűlést jól átaludtam - hosszú volt az a "ledőlök egy tíz percre"... :D Ahogy az író-olvasó találkozót is, meg a játékot is amit ki akartam próbálni, de így nem. Zsömivel másnap kellett kikönyörögni egy magán író-olvasó találkozó pótlást, szerencsére az előző este után nem kért hozzá pálinkát, mert bajban lettem volna. :)

Az este ugyan a MAGUS-t nem sikerült maradéktalanul megváltanunk Ryennel de legalább beszéltünk róla :D

Köszönöm a szervezőknek, hogy idén is volt tábor és hogy a nehézségek ellenére is meglett minden észlelhető eltérés nélkül. Köszönöm a játékot azoknak, akikkel játszhattam, vagy csak nézhettem a játékukat, és azoknak is, akikkel beszélgetni sikerült. Ha Ranagol is úgy akarja, jövőre is találkozunk. 

Közzétéve:

Hali

Nekem régen volt liyen jó táborom. A csapat megkapta a hozzánk leginkább passzoló mesélőt Cz személyében, akivel a szórakozás garantált volt. Köszönjük hogy beugrott :) . Rinoa nagyot alakított a hibbant tolvajjal és Pistike nemes vivójának is volt pár jó hozzászólása. Sajnos Catsmile Kyel papja kicsit háttérbe szorult a shadoni elnyomás következtében, de így legalább több lehetőség jutott a domvik hitre áttért varázslómnak egy svájci bicskát is megszégyenítő módon megoldani a problémákat.

A kaland nagyon tetszett. Gratulálok a modulíróknak. 

A gyilkosos játék vicces volt. A melegben sok meleg falusi melegedett.

A zombicide kicsit könnyű volt, de azért örűltem, hogy felvehettem Szecska mester szerepét.

Kiválasztottak városa nem sok idő maradt. Nem nagyon haladtunk, de mindíg öröm Bordás szerepét újra felvenni, még ha egy szót sem szól a játékban.

A Marvel Superheroes nagyon tetszett. A T csapat szerintem remekül teljesítette a feladatát. Remélem hozhatom majd ismét Tank Top Tigert.

Közzétéve:

Régen nem sikerült élménybeszámolnom, szóval most itt az ideje, hogy virtuális tollat ragadjak. 

Elöször is, köszönet MGnek, amiért volt olyan kedves, és felvett a reptéren, így azért kényelmesen le tudtam jönni a táborba! Nem is beszélve arról, milyen kellemesen elcsevegtünk az úton. :)

A kolesz igazából nem volt újdonság, a kaja és a szállás a "megfelelt" beosztást most is hozta, habár minden évben, és egyre inkább problémás kezd lenni a nöi vécé leosztás, lehet ezen majd gondolkodni kell a jövöben, de egyelöre megoldottuk. 

Az idei mesét szerencsére kint mesélhettem a pavilonban, ezúton is köszönöm a leosztást, és nagy köszönet a modulíróknak a történetért. És akkor jöjjön a csapat, aki méltán választotta magának az Epic Fury nevet, találó volt, mindkettö :D elöször is, Arel papunk, akinek olyan rosszul sikerültek a dobások, hogy többet feküdt sajnos a harcok során mint állt, de a csapatösszetartás azért megcsillant, hiszen Dartonitánk még az aszkézist is bevállalta, csak hogy megmentse a társát, reméljük legalább egy jó rumot kapott érte ;) ès ha már itt tartunk, remélem azért a jó paplovag végül nem csalódott a szigetben, még ha nem is sikerült vulkanikus epic halállal megtetéznie azt, hogy Darton személyesen nézett le rá, azért biztos lesz még más csúcspontja is az életének... ha mást nem a halál :)

A poszorkánymester, aki Prima Példákkal Pingálta Pracliját a Problémamegoldás aPropójából (ki gondolta volna, hogy ennyi P betü létezik a világon), a hekatonkheir dzsenn gladiátorunk, akinek minden helyzetre volt egy jo handzsár-riposztja, és végül de nem utolsósorban, tolvajunk, aki az égö házból is a szajréval együtt menekül csak :) remek hangulat volt, köszönöm, csapat, hogy játszhattam veletek, és hogy ennyi aranyköpés esett, bár leírtam volna mindet, de az biztos, hogy sokat nevettünk, és TI hatalmasat alakítottatok, fergeteges helyzetek alakultak, és mind szerepjátékos, mint modul megoldó szempontbol kreatív, élvezetes helyzetek. Még egyszer nagy gratuláció Lopovnak az megérdemelt elsö helyezésért, és azért természetesen a csapatnak is, hiszen az ö közbenjárásuk nélkül mindez nem jöhetett volna létre. 

Lopov, Mate, Shalafi, Knox, Whooni, köszönöm, hogy mesélhettem nektek, és remélem ti is legalább fele annyira jól éreztétek magatok mint én!

Sokat gondolkodtam idén, hogy részt vegyek-e a rapid km játékban, mert sok évig nem tettem, de végül rászántam magam, bár elöször, mikor megláttam a leosztott kritériumokat, egy kósza pillanatra meg is bántam a dolgot... de aztán kaptam négy remek játékost, egy kis lendületet, és kerítettünk egy jó kis mesét belöle. Hallottam remek megoldásokat a másik csapatoktól is, a goblin per köbméter egfységet egészen biztosan fogom alkalmazni majd (köszi érte Whooni-nak:)), de azért az én kis csapatom megoldása sem volt rossz, hát még a kavarás! Nagy köszönet nektek a nevetésért és a remek alakításért! Örültem, hogy volt szerencsém veletek játszani, még akkor is ha kettötökkel már volt alkalmam máskor is. Azért ez így maradandó élmény lett számomra! 

Köszönöm a rendhagyó, mondhatjuk a modern világ követelményeinek megfelelö környezetbe ültetett gyilkosos játékot is, remek hangulat volt, BigMacnak az utolsó esti nagy kajálást, és minden más kajálást is, még ha én magam nem is ettem most BigMac menzán, de kétség sem fér hozzá milyen remek dolgokat csinált! Köszi a freestyle-t srácok, szedett vedett volt, de azt hiszem az alkoholos mámorban amiben lejátszottuk pont ez kellett, a röhögésnek nem volt se eleje se vége, az meg hogy Zsömi alig emlékezett :D csak tetézi a hangulatot (ugye, ugye "pszám"). 

Köszi Antail a furikake-t, még nem tudtam megkóstolni, de ez igazán eltalált ajándék volt, és nagyon jól esett :) 

És ennyi köszöngetés után, még egyszer köszi MINDENKINEK, aki ott volt, játszott, részt vett, szervezett, akikkel nagyokat beszélgettünk, akik meghallgattak, és akik megbíztak bennem annyira, hogy nekem öntötték ki a szívüket, köszönöm az oda-vissza utat MG-nek, Katának és Gabornak, remélem hamarosan találkozunk, ha máshogy nem, akkor következö NyT-ben. 

Üdv!

Andoron

Közzétéve:

Kedves Barátaim!

Én is lassan összeszedem magam és megírom az élményeimet. Tőlem szokatlanul röviden. Elég gyorsan visszaestem a munka világába és így egy héttel a tábor után már úgy érem, hogy fényévek teltek el azóta... de lehet, hogy csak azt érzem, hogy nagyon messze van a következő. Annyira jó volt kiszakadni egy kicsit a való világból!!! 

Imádtam az idei tábort is, mint eddig mindegyiket! Nagyon tetszett a modul, amibe sokban hozzájárult a kiváló mesélőnk is MG! Köszi, hogy testre szabtad, vagy inkább csapatra szabtad nekünk a modult! Imádtam az apró finomságokat, történelmi utalásokat, amivel élővé és valóságossá tetted nekünk Ynev világát.

Hulla, Tetra nektek is nagyon köszönöm a modult. Legközelebb kevésbé hím soviniszta környezetben kérem, ha lehet! image.png.de5fd63391246ab31ffd8009b6413d76.png (Zárójelben halkan jegyzem csak meg, hogy a rejtvényre az én nagyon okos lányom vagy 20 értelmes és logikus megoldást adott, legközelebb kevesebb is elég... mondjuk, ha egy megoldása van a rejtvénynek, jelentősen könnyebb lett volna).

Imádtam a hangulatkeltő videót. Nagyon jó érzékkel tette fel Alga a sárkányfarkú albatroszt, szinte minden snittre... Mintha sejtette volna, hogy nálunk Ő lesz a kulcsfigura a játékban! Albi, a modulmegoldásunk egyetlen halálos áldozata (leszámítva persze az NJK-kat). 

A csapat idén is nagyon profin működött. Idén erősebb volt a modulmegoldók hangja, a szerepjáték kicsit háttérbe szorult. Legközelebb, majd javítunk az arányon, vagy nem hozunk dzsenn varázslót, akik egy albatrosszal és egy macskával egyedül is képes lett volna megoldani az egész modult. De idén még ez is jól jött ki, hisz Nut nem tudott teljes mértékben a modulra koncentrálni, hisz a gondolatai gyakran a gyerekei körül forogtak. Egy anya, nem tudja ezt az ösztönt kikapcsolni, hiába volt jó bébiszitterük! Itt szeretném megköszönni még egyszer a szervezők (főleg Hulla) rugalmasságát. Megoldották, hogy Zitának elit helye volt a kollégiumban! Ő volt a last minute plusz ember, a sok last minute mínusz mellett. Szóval szervezői rugalmasságból jelesre vizsgázott a csapat. Talán legközelebb érdemes lenne összegyűjteni a környékbeli gyerektáborokról az információkat, lehet, hogy többen jönnének a táborba, ha közben le tudnák passzolni a gyerekeiket egy tartalmas, biztonságos gyerektáborba. Sástó közelsége miatt gondolom ez nem lehetetlen küldetés. 

Visszakanyarodva a tábor programokhoz. Idén nekem kimaradt a rapi KM, helyette vámpírkodtam egy kicsit Shalával, Nekova, Dekkerrel és K_Zolival. Sohasem hittem volna, hogy képes leszek erre, hisz aki ismer tudja, hogy félek a vámpíroktól! De meg kell, hogy mondjam, így hogy én voltam a vérszívó sokkal jobban élveztem, mint gondoltam! A "mirelit málna" pedig a csapattársaimban hagyott mély nyomot! Már mindenki tudja, hogy nem passzol a rubinhoz! image.png.3da04e8b810e8142f99bb24f4b522b5f.png Szóval, tetszett a rendszer és a mese is nagyon izgalmas lett, Shala ügyesen fokozta a hangulatot.

A Fiasko is jó volt: most már elmondhatom magamról, hogy dobtam Ringo Start és hozzájárultam egy menő kalap világkörüli karrierjéhez. Kicsit sajnálom, hogy összetörtem a nagyreményű dobosunk, Béla, egoját, na de kis dákóval nem lehet nagymenő rocker dobossá válni!... Jövőre is szívesen játszok ezzel a játékkal! Mondjuk legközelebb több felkészülési időt hagyunk majd a játékmesternek! image.png.db9c66e4d022d40a6144abef999bca54.png

Pénteken, éjszaka aludtam! Ilyen még nem fordult elő velem soha a táborban! De a csütörtöki hajnali kettőig tartó vámpíkodás után esszenciális volt ahhoz, hogy szombaton egész délután Nemesist játszak Pankáékkal majd utána Kultozzunk egyet SirThommal és a lelkes nyomozócsapattal: Arthuval, Catsmile-val, Gáborral, Monressel és Whoonival.

Szóval nagyon szerettem ezt a tábort is! Hazafelé sikeresen elkerültük az útlezárásokat, jókat beszélgettünk Bogival! 

Jó volt találkozni Antaillal, együtt Jägerezni Weilonnal és Daelonnal. Életmentő volt Whooni (kínzó)mester nyakropogtatása és bár tagadtam, jól esett az is, ahogy Mate főzés közben tette a szépet (félpucéron, mondjuk a kötény hiányzott😉). 

Egyszerűen megfiatalodtam erre a pár napra. Hálás köszönet a szervezőknek, hogy idén is megszervezték nekünk ezt a remek szórakozást! Szeretem az olyan dolgokat, amely tele van megszokott, állandó mégis folyton megújuló tartalommal (pl. idén szombaton kolbász helyett melegszendvics volt reggelire)… Ez a tábor ilyen, tele van szerethető állandó dolgokkal és közben meglepően változatos! Köszönjük a szervezést!

Jövőre veletek ugyanitt!

Közzétéve:

Üdvözlet Mindenkinek!

Ahogy a mondás tartja az első táborba a MAGUS miatt megyünk, a többibe pedig a közösség miatt. :) 

Ezúttal is köszönöm minden szervezőnek, modulírónak, kalandmesternek, játékosnak, beugrónak és az iskola személyzetének, hogy idén is emelték a lécet, ami miatt minden évben visszavágyunk a kalandozok.hu táborába.

Részemről a helyszín és a menza is erős nosztalgikus húrokat pendít, ha bármi változna már sérülne a kollégiumi hangulat. :D 

A fő modul alkalmával a Vadásztestvérekkel karöltve "kicsit" elengedtük a gyeplőt, minden napra jutott legalább egy jelenet, amikor sírtunk a röhögéstől és mégis úgy éreztem, hogy végig karakterben tudtunk maradni. Egy hétig tudnám mesélni mindazt, ami a négy nap alatt történt velünk. :)

Ehhez Daelon végtelen türelme és hajlékonysága is kellett, így külön köszönet, hogy mindezt elnézte nekünk. :respect:

A szerda esti Gyilkosos játék hozta a megszokott hangulatot és egy új megközelítést az "ideális" közösségről, amiért Pankának és Dekkernek tartozom hálával. :D

Csütörtök este Whooni kalandjába kóstoltunk bele Hulla szervezésével. A csapat gyorsan összehangolódott, a goblinköbméter innentől hivatalos mértékegység az asztalunknál. :D

Ezen eseményen felpörögve csaptunk bele Gábor Kiválasztottak városába, amiről azt hittem már ismerem, de Gábor bebizonyította, hogy tartogat még meglepetéseket a kaland. ;) 
Köszönjük, hogy két csapatot is bevállaltál.

Nyápic, Kisasszony, Bordás, Elf legközelebb kijutunk, akkor is, ha Modortalan beleőrül. :D 

A pénteki Csillagösvény kaland Lucius szervezésével számomra váratlan fordulatot vett, de annál jobban élveztem. A rendszer könnyen tanulhatónak bizonyult, minden más pedig a mi felelősségünk. A diszkógömbről visszaverődő menőségi sugár adja, hogy sokáig emlékezzünk rá! ;)

Köszönöm Lopovnak, hogy beszervezte a Mosad-ot a szombati TTK mesére, remekül helytálltatok, mind rendszerértelmezésből, mind szerepjátékból. :) 

A szombat esti beszélgetés számomra rendkívül jól esett, egyrészt kiönthettem minden MAGUS vágyam és reményem, másrészt megismertem más nézőpontokat is. Külön köszönöm MG-nek, hogy még akkor is türelmesen meghallgatott, mikor mások már kidőltek. XD

Végezetül álljon itt egy kis megemlékezés Neri jóvoltából, mikor az Arel papom elterelés céljából megszült egy varjút a Domvik templom előtti főtéren XD :

Tüske.png

Közzétéve:

Üdv kalandozók!

Az idei tábor nagyon sok jó élményt tartogatott. :)
Éppen ezért szeretném először is megköszönni a szervezőknek  azt a sok időt és munkát, amit beletettek a szervezésbe, hogy számunka létre jöhessen egy ilyen csodás "játszó-tér", ahova évről évre szívesen térünk vissza. Köszönjük! :taps::respect:

Helyszín: Szerintem ez egy jó és az ilyen jellegű rendezvényekre kifejezetten alkalmas helyszín. A menza ehető, de alternatív lehetőségek is állnak a rendelkezésre. Szóval szerintem ez a rész is rendben van.

Csapat, KM, modul:
Az idei táborunk kicsit rendhagyóan indult. Egyrészt nagyon hosszú idő óta először sikerült összehoznunk egy próbajátékot még a tábor előtt a mostani csapattársainkkal. Szuper volt, már kezdtük érezni, hogy alakul a molekula. :) Aztán július elsején 9:10-kor jött egy üzenet Lozartantól, hogy sajnos egészségügyi állapota miatt idén nem tud velünk tartani. :(
Gondoltuk, "Nah ez is jól kezdődik...
😅

Az idei kaland során az egyik modulíró, Hulla mesélői vezetését élvezhettük. Köszönjük neki. Igazán megtett mindent, hogy kihívások elé állítsa a csapatunkat és a kockadobásokból sem volt hiány, sőt... De 3 fősre csökkent kis csapatunk mégis megtalálta az összhangot és végül egy nagyon klassz dinamikus játékot hoztunk össze :), KM-ünk minden ellenintézkedése ellenére is :D😘Impostor (alias Laci) vérbeli Indiana Jones-feelinges Krad papot hozott, aki igazán lubickolt a modulbeli kihívások között. Ugyan a solon-i feladványt végül Dekker tűzvarázslója fejtette meg zseniális logikával:taps:... az a tűzvarázsló, aki mindig készségesen "áldozta fel" magát akkor is valahányszor egy kocsmában kellett információt gyűjteni.  :kv:és persze időnként tüzeskedett is egy csöppet. A bárdom idén 2 énekkel is "megkínozta" hallgatóságát  (szó se róla a fiúk jól bírták a kiképzést :lol:). Ezenkívül tanulmányozott, meggyőzött, infót szerzett, incselkedett, elterelt, mászott és mászott, varázsolt...  mikor épp mire volt szükség. De persze mindent a társaival karöltve. :) Olykor mondjuk aktívan szitkozódott a felhős időjárás miatt. Puszi a sok próbadobatásért a KM-nek! 😘:peace: Az egyik kedvenc momentumom mégis az volt, amikor a godoni ismeretekkel rendelkező Krad pap és az aquír nyelvtudással bíró tűzvarázsló elakadt az egyik feladvány fejtegetésénél, majd a bárd csak úgy mókából odasomfordált hozzájuk és IQ-ból megoldotta nekik a feladványt [Jó... ehhez a 127. sikertelen dobás utáni váratlan csillagászati siker (+5-el lett meg) is nagyban hozzájárult]. Mindenesetre nagyon szép pillanat volt, a fiúk arcát örökre szívembe véstem. :D
Bár idén nem volt csapatdíjazás (én amúgy sajnálom, hogy ez vmiért el lett hagyva... nem is a díjért, a mókáért)... az én szívemben a Ynevi kaméleonok csapata díjazott lett.
🫶 Várjuk az újabb közös játékot! :)

Az első körben kimaradt 
🫣 de most pótlom: Az idei modul nekem nagyon tetszett. Volt benne elég rejtvény és interakció ugyanakkor üdítő volt, hogy volt tere a szerepjátéknak. Köszönet a modul megírásáért tetrának és Hullának :respect: Nálunk mondjuk utólag átolvasva a sztorit, olykor egyből a nehezített pályát kaptuk, de állta a strapát a csapat, szóval :) Nekem tetszett az extra rejtvény is. Úgyhogy részemről máskor is lehet ilyen, ahogy CS írta az ősidőre emlékeztető kaland. ;) Köszönjük még egyszer az ideit!

Minden egyéb, mégis-tábor program:

1. este - Gyilkosos: Nagyon élvezem, hogy lassan kezd egy már szinte állandó faluközösség összejönni így szerda esténként és némiképp mindig új elemeket bevíve a játékba egy nagyon klassz, sok nevetéses program kerekedik ki a végén. :) Mindenki nagyon ügyes volt és gyilkosak voltak a poénok. :D Külön örültem az új becsatlakozóknak, Zitának és Lacinak. :) Köszönöm a jelenlétet mindenkinek! Én imádtam :wub: Jövőre folyt. köv.! ;)

2. este - Vampire: Most játszottam életemben másodszor Vampire-t. Shalafi profin vezetett minket a véres izgalmakon végig. Kati, Zoli és Dekker pedig vérbeli játszótársaim voltak. :) Kati influencere igazi dögös csaj volt, akit ugyan a fagyasztott málna némiképp
triggerelt :D, de még harapósan is imádnivaló volt. Zoli Veoja épp annyira volt veszélyes, mint amennyire kell és a végső vérpatkány-harcból is jócskán kivette a részét. Dekker Malkavita prófétája pedig hihetetlenül szórakoztatóan volt elvarázsolt. És az én jazz-dobos, tetoválóművészem is végig nyomta az ütemet. B) Sokáig elnyúlt végül a játék, ami kicsit kivett a csapatból, de senki nem adta fel, mert jó kis játék volt, a fáradtság ellenére is élvezte mindenki. :) Köszönjük! 🙏❣️🩸

3. este - Zombicide - Többedjére is szüntelen imádjuk ezt a játékot. :) Köszönet érte Krisztiánnak, hogy idén is lehozta. Létszámban most szerintem kicsit sokan voltunk, így a kihívás kevéssé volt meg, de ez még mindig egy szuper játék. Várjuk jövőre is! :)🧟‍♂️

4. este - társas - Nemezis és Muchkin: Bár az Alieneket aktívan irtottuk Katival, Fülivel és Lacival, noh meg persze Dekker játékvezetői vezényletével. Sajnos a végén elbukott a csapat egy feladat teljesítésének elmaradása okán. :sad: Nah jó, meg mert mindenkit kinyírtak a p...ba az idegenek... 😅 kivéve a felderítőm  (aki - csakis a győzelem lehetőségének érdekében 😇- "Ha már 1 vki túléli is nyerünk." és mert a játékvezető azt mondta - lelépett az egyik űrkabinnal :D szóval, ha úgy vesszük, túlélő volt, győzelem sajnos nem. :sad: Jövőre viszont már a kompetitív játékmódban nyomjuk, arra is lehet majd jelentkezni ;) 
A szombat este méltó zárása pedig egy igazi örömjáték volt - egymást jól megszívatva persze :DB) - Krisztiánnal, Lacival és Dekkerrel: Muchkin. Beteg egy játék, de én szeretem. :)

Sok jó program volt, amire még mentem volna, de nem fért már bele az időbe. Kevés ez a pár nap :unsure::D
Amit még nagyon szerettem: azok a véletlen beszélgetések, koccintások, "együtt hangulat", ami most is nagyon jó volt. :)

Köszönöm még egyszer mindenkinek a szervezést, a közös élményeket és játékot! :)
És 
íme (a 166 tábori képből 
🙈) néhány emlékezetes pillanat - remélem engedi a rendszer feltölteni. -> Ok... hát nem... úgyhogy bedobok egy linket ide, akit érdekel azon keresztül meglesheti a további képeket. ;) https://photos.app.goo.gl/zcCp5z5S84oakhzQA

Remélem jövőre is kalandozunk majd együtt egy jót addig is pusza mindenkinek! ;) 

20260703_120916.jpg

20260703_120955.jpg

20260703_121001.jpg

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...