Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Ynev és a mágia


Recommended Posts

Üdv!

tehát én nyitom a kérdések sorát, mivel nekem volna kérdésem, méghozzá, h most olvastam nem rég az Anyrok alkonyában, h a ryeki shadd megtudta csapolni az életerejét is ha nagyon nagy szüksége volt rá, tehát itt gondolom egy Életerő-Mágikus Energia átváltoztatását takarja a folyamat. Erről lenne kérdésem, méghozzá, h ez tanulható-e, kidolgozható-e, stb, ugyanis életerővel babráló mágikus eljárások mint tudjuk vannak, pl: bm-eknél, meg a wiereknél is.

Üdv,

@

Link a hozzászóláshoz

Ez egy igazán érdekes, elgondolkodtató kérdés, nekem az alábbi a véleményem ezzel kapcsolatban:

A wiereknél e kivonást egy speciális szerv végzi és az ő esetükben a vérmágiával van ez kacsolatban, a boszorkánymester vulgármágiájának és mozaikmágia nekromancia része valóban tud manipulálni bizonyos életerő folyamatokkat. Életerő szívás-átadás...stb. Más szemszögből a gnómok esetében automatikus ez a védekezés, tehát ha még egy nem "felhígult" vérű gnómra egy aquir teszemazt hatalomszóval próbálna hatni, miután elfogyott a gnóm különösen erős mágikus energiája automatikusan védekezik tovább a szervezet, ám már az életerőből vonódik le a sebzés, s ez könnyen a gnóm halálát is okozhatja. Tehát a válasz a kérdésedre a vér és mágia különleges kölcsönhatásában rejlik. A vér (mint mágikus fókusz) bizonyos mértékben Mágikus Energiát tud megkötni, s ezt bár iszonyatos fájdalmak által, de képes átalakítani mágikus energiává. Ehhez hasonló esettel Tharr szolgáinál, papjainál (pl. sanquinator - remélem jól írom) is találkozhatunk.

Kérdésedre válaszolva: valóban nincs ezen mágiaforma kidolgozva erőszakossága miatt. Megtanulható, de szeritem Irgalmatlanul nehéz. Alapjában véve a vérmágia a nekromancia része, ám mindenképpen fekete mágiának minősül. Alkalmazása igazából az ősi vérhez köthető, ugyanis minél közelebb áll egy faj a teremtés hajnalához, annál nagyobb az esélye e mágiaforma kialakítására, valamilyen szinten több Mágikus Energia megkötésére alkalmas a szervezete. Hozzá kell tegyem ez a Hetedkorban, azaz Ynev jelenében, igencsak ritka, a régi hatalmas shaddok ismertek rá egy módszert (mint az az Anyrok Alkonyában írva vagyon), de ez a tudás mára elveszett, így tanítót keresni hozzá nagyon nehéz, ám a karakter életében egy életút játékban esetleg elképzelhető mint életcél. Ugyebár a Ryeki császárság elbukott a Démonikus Óbirodalommal egyetemben. Bizonyos tudást Krán magába szippantott a többi jórészt elveszett, s hagy ne mondjam, Krán Külső és Belső tartományaiban nem tanítanak minden jöttmentet...

Tengermély tiszetelettel:

Agis

Link a hozzászóláshoz

Ilyesmiről van szó a véridő c. kalandmodulban is. A bakpápa erődítményéhez vezető kapubástyát őrző csatamágusok vérből kapnak mágikus energiát. ha jól tudom, egy korty vérért cserébe némi mágikus energiát pár másodperc alatt. Vagy valahogy így. Ha kell, utánanázek.

De mindenképpen van kapcsolat a mágikus erő és az életerő között. Lásd a boszi mágiaelnyelés varázslatát. Vagy a tv. tűzrobbanását. Mindegyikben életerőt alakítanak át mágikus energiává. vagy fordítva

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

LEnne egy olyan apró kérdésem hogy sokszor kerestem már de sosem találtam, oylan térképet Ynevről, ami részletesebb mit amit a kódex hátuljában találok ( RÉGI KÓDEXEL NYOMJUK, Elős törvényköny)

Tudnátok segíteni hogy hol keressem, oylanra gondolok ahol rendesen vannak jelölve a határok és esetleg egy két nagyobb város is van rajta jelölve,meg talán a főbb összekötő útvonalak.

Előre is kösz

GOSU

Link a hozzászóláshoz

Gosu az albim ajtaján lévő Ynev térképre nézek,aztán átmegyek Crowhoz.Az ajtón, az ő oldalán is van ebből a nagy poszterből egy.Megkérdezem ,hogy nem akarunk e megválni valamelyiktől,

de mivel egyikünk úgy kapta ajándékba, a másikunk meg úgy nyerte táborba, ezért máshogy segítenénk nektek.

Hokusz tanácsát mondanám én is,de addig amíg az kalandozok oldalnak ez a része nem üzemel javaslom www.szurkecsuklyas.hu-t.

Utalva korábbi itteni fórumos hozzászólásokra, az hogy mennyire jó vagy nem, elfogadott vagy sem az az oldal.Ezt döntsed el magad majd.Egy biztos, térképek vannak rajta. :wink:

A topichoz kapcsolódnék.Tud valaki részletesebb manatérképet Ynevről a szabálykönyvekbe megjelenteken kívül?

Link a hozzászóláshoz

Nemrégiben olvastam valamit. Egy 31 oldalas értekezés a szerafizmusról, Kornya Zsolt tollából. Impozáns. Egy szó játéktehnika nélkül összehozott egy nagyon profi leírást. Innen csak egy lépés hogy Jk lehessen belőle (talán ki is dolgozom magunknak ha sikerül). Leírja hogy kik, mik, mikor, hol és hogy lehettek/lehetnek szerafisták, hogyan is néz ki ez az egész, miért és hogy működik... Pl. Amhe-Ramun manifesztálódása is szerafizmus, az ordani tűzvarázslók, az Ikrek, az elfek, meg még jópáran valójában szerafisták, még ha ők maguk nem is tudják, meg ilyenek. És az egész egy szép logikus keretbe foglalva ami megmagyarázza az egészet. Már csak magának a szeráfi mágiának a tényleges leírása vagy magyarázata kellene (hogy hogyan is működik). Ja, és hogy egy kicsit offoljak: Van benne egy dartonos rész is ami nagyon jó, csak nem merem beírni mert 1.) nem tudom szabad-e 2.)nem tudom nem perelnek-e be szerzői jog megsértéséért, vagy tudomisén. Ett, ha véletlenül ráfutsz olvasd el, ha már olvastad akkor meg tudod mire gondolok. :?:

Link a hozzászóláshoz

Ett, ez külön neked!

"Mióta a LINDIGASSIANA tényszeru bizonyítékokkal szolgált az addig csak feltételezett hamis alkuk létezésére, akadémikus körökben idonként szabályos paranoia uralkodik el e témával kapcsolatban. Gyanítottak már rejtozo SIYERAFokat Domvik arcai, az ilanori természetszellemek, a megistenült dzsad próféták és a zeduri gnómok(!) között. A legabszurdabb hipotézissel az ifjú Tukkim Odalric magiszter hozakodott elo nemrégiben: szerinte a dartonita egyházszakadásnak az áll a hátterében, hogy Airun al Maremet félrevezette és jogarává tette egy ismeretlen SIYERAF, aki az "igazi" Hallgatag Úrnak adta ki magát. Nézeteit eloadókörutakon népszerusítette az Északi Szövetség egyetemein.

Link a hozzászóláshoz
Nemrégiben olvastam valamit. Egy 31 oldalas értekezés a szerafizmusról, Kornya Zsolt tollából. Impozáns.

Érdemes Kornya Zsolt honlapját nézegetni, mert rengeteg dolgot lehet tőlle olvasni, illetve rengeteg olyan dolog van amiből "tanulni lehet". Kornya egyébként is rettentően művelt efféle területen. A probléma, hogy kevés efféle értekezés jelent meg magyarul, és azoknak a tényszerűsége, és tárgyilagossága is megkérdőjelezhető. Ha valaki tud időt szakítani rá érdemes antikváriumokban kutakodni, néha egykét érdekességre lehet lelni. Persze minderre kinek van ideje?

A lényeget véve a szeráfi mágia nagyon jól használható a boszmesterek, és boszik esetében. Nem is játékteknikai szempontból, hanem abban az értelemben, hogy megértsük kik is voltak ezek az emberek. Miképpen is éltek, gondolkodtak?

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

A Lindigass Tharr síkja, a jelentése, 'Ahol vértenger háborog".

A Syeraf vagy szeráf olyan külső síkokon élő entitás, aki szeráfi alkut köt az Elsődleges Anyagi Sík teremtményeivel, aminek értelmében fokozatosan átlényegíti őket, így hatalommal ruházva fel őket, de a végén avatárrá, azaz a szeráf anyagi manifesztációjává válik, és elveszíti eredeti személyét, lelkét.

Van erről egy három részes cikk a Rúnákban...

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Majdnem, de mégsem. A szeráf-lét, azaz ennek kötöttségeinek vállalása hordoz bizonyxos előnyöket, de hátrányai miatt csak olyan entitások használják, akik még nem érték el az isteni fejlettségi fokot. Õk már nem, mert számukra "olcsóbban" is biztosított a hívek sokasága.

Ugyanakkor nagy hatalom kell hozzá, tehát nem akárki, nem akármelyik túlvilági lény lehet szeráffá.

Bár a kisisten fogalma nincsen pontosan definiálva, én inkább őket is isteneknek vélném, tehát a szeráfok nem kisistenek, nagy hatalmú, de még nem isten kategóriájú túlvilági lények. (vagy majdnem túlvilágiak)

Egyébként mostanában írok egy kiegészítőt a szerafizmus játékban történő alkalmazásáról, azaz, miképpen lehet egy JK szerafista, és ez mivel jár. Talán készen leszek vele az idén... (már 50%) :) (aki ismer, tudja, hogy kizárt... :lol: )

Link a hozzászóláshoz
On 2007. 07. 17. at 16:14-kor MagyarGergely írta:

Bár a kisisten fogalma nincsen pontosan definiálva, én inkább őket is isteneknek vélném, tehát a szeráfok nem kisistenek, nagy hatalmú, de még nem isten kategóriájú túlvilági lények. (vagy majdnem túlvilágiak)

Egyébként mostanában írok egy kiegészítőt a szerafizmus játékban történő alkalmazásáról, azaz, miképpen lehet egy JK szerafista, és ez mivel jár. Talán készen leszek vele az idén... (már 50%) :) (aki ismer, tudja, hogy kizárt... :lol: )

Uhh, be tudnád linkelni? Így 11 év után csak kész van :D

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...