Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kalandozok.hu Téli Tábor 2006 - Élménybeszámolók


TAO

Recommended Posts

Na úgy döntöttem írok egy értelmes, és nem utolsó sorban hosszabb véleményt, mert az előző elég sietős lett :wink:

Én már az odaútat is nagyon élveztem! Szegeden a Tescoban még hip-hop bevásároltunk (4 doboz cigi, meg X sört :D ), bepattantunk a kicsi Citröen-be és égett a nyomunkban az aszfalt! :)

A tábor alapvetően nem volt rossz, sok vidám és emlékezetes pillanatot hagytunk a hátunk mögött!

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

fantasztikus játék volt, köszi a csapatomnak, jól éreztem magam alatta,

ennyire jót régen játszottam

köszönöm a KM-eknek (Mosquito és Gambit), hogy partnerek voltak.

először voltam ilyen csapatban, mégis összeszoktunk a végére, jó volt :)

továbbá köszönöm a táborszervezőknek a lehetőséget.

ezúton a modulíróknak is a modult.

lehangolt kicsit, hogy Piri néni kosztja idén először nem volt az igazi.

igazából a modul sem tetszett annyira, mmint hogy nem volt modulmegoldás :D

sajnáltam a kevés közös programot, jövőre remélem másképp lesz, hóval, ilyesmikkel

továbbá a futásból sem fogok kimaradni -bár ezt mindig megígérem :D

a szállás is lehetett volna jobb, az a kazán nem hiányzott a fülemhez minden este elalváskor :D

remélem jövőre enyém az aranytöcs díj :D

utólag visszatekintve jobbat vártam, ez egy olyan átlagos tábor volt, nem pedig kalandozós...

legközelebb egy év múlva, ugyanitt, ugyanvelem.

zárnyitás fegyvernek látszó rácsdarabbal -10, ugye Mosquito? :D

További szép estét

Link a hozzászóláshoz

Az idők változnak, ahogy az emberek is.

Ahogy elnézem, páran nem érezték olyan jól magukat, mint többiek. Részemről végre egy kalandozókos táborban voltam, nagyon jól éreztem magam, és fantasztikus volt vendégként (és ezentúl talán nem csak vendégként ;) ) a Dark Zala csapatában játszani. Tényleg köszönöm a játékélményt, hatalmas volt :)

A kalandmesterekkel (főleg Obssal ;)) még lesz elszámolnivalóm egy kis közjáték miatt, de igazából ezzel sem volt baj :)

Ami nekem kicsit beárnyékolta az egészet éppen az, ami másoknak lassan már a tábort jelenti.

Részemről nem fogok hatalmas hegyibeszédet tartani erről, úgyis mindenki azt gondol amit akar. Én kifejezetten örülök, hogy Zoli egyszer végre a sarkára állt, ideje volt. Köszönöm Zoli!

Link a hozzászóláshoz

hát végetért ez a tábor is.

Hát nemtudom.Ez valahogy nem olyan tábor volt mint a korábbiak,valamiért nem éreztem magam olyan jól.(nem,nem a feketelista dolog miatt).Pedig a társaság jó volt,a poénok ugyszint megvoltak:) ez kicsit más volt,nemtudom miért.Piri néni főzött már jobban is,de a kedvessége határtalan:)

A csapatom jó volt,voltak igen érdekes megmozdulások:D:D:D a modult nem olvastam,csak annyit tudok róla amennyit jácotunk belőle,úgy mondok róla véleményt.Nekem voltak ellentmondásos pillanatok benne,kicsit sok volt a kényszerhelyzet.De alapvetően a titkos hajóépítő gorviki város ötlete teccik,mert fantáziadús,talán kicsit más környezetbe tenném.(de lehet h tévedek,és tökmásrol van szo a modulba,de lusta szemét vok nem olvastam el).Bahamuthnak és Obs-nak köszi a mesét,én élveztem a velük való játékot

A témáról amiről kérésre nem beszélünk,de mindenki elmond egy gyors véleményt:

cinkes.nagyon. de mind1,minden társaság életében vannak viták,kissebbek és nagyobbak is.majd elválik mi lesz az eredménye.

elválik mikor talizunk legközelebb.

üdv,

amit kifelejtettem:én személyszerint nem igazából a fűtésen voltam kiakadva hanem hogy adtak 1 db 0,5cm vastagságú takarót az estékre...de ha az csak a pléd volt és én nem mentem el vhova ágyneműért akor szoljatok...

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Köszi mindenkinek! Bár nem voltam teljes mértékben felkészülve a mesélésre (időhiány), de egy jó csapattal nem nagyon lehet mellé lőni. Köszönöm nektek a játékot! Gambittal a reggelig tartó beszélgetés kifejezetten üdítő volt, így nem bántam azt sem, hogy a vonaton emiatt kissé antiszociálissá váltam (elaludtam).

A M

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Felemás élményekkel tértem haza táborból...Alapból azzal mentem le, hogy jól érezzem magam, függetlenül mindennemű tiltástól.

Ami tetszett:

A társaság a szokásos volt, nagyon örülök, hogy újra találkozhattam ezekkel az emberekkel, és egy jót játszhattunk együtt.

Jó volt az esti játék is, a dartonita és ranagolita testvérpáros felejthetetlen játéka :P

Tény,hogy Antail a sarkára állt, amit helyeslek is, hiszen tábor elején ki lett kötve, mit szabad, és mit nem. Hogy miért nem tetszik, azt leírom lentebb.

Ami nem tetszett:

A tábor ideje alatt hiányoltam a fűtést, és ezzel nem csak magam vagyok így. Egész idő alatt volt rajtam pulóver,és nem éreztem túl erős késztetést, hogy levegyem...

Piri néni főztje, már ha beszélhetünk így róla, nem nagyon nyerte el a tetszésemet. Nekem szvsz kevés is volt, de ez már csak az én hisztim, viszont amit adtak sem nyújtott hatalmas gasztronómiai élvezeteket, gondolok itt arra a valamire,amit én hosszas tépelődés, és fél doboznyi fűszerezés után rakott karfiolnak néztem, és a levesre, amit két ebédre szolgáltak fel...Lirion rosszul is lett, ha valaki még emlékszik ;)

Szót emelnék a szállás minősége ellen is. Tavaly és tavalyelőtt óta csak romlott, idén azzal kezdődött, hogy a szék, amire leültem, egyszerűen szétcsuklott alattam...a többiről nem is beszélnék :) Érdemes lenne gondolkodni valami olyan helyszínen, ami kicsit magasabb színvonalú.

Bár a KM-eink mindent megtettek, és jól éreztük magunkat, nem nagyon láttam, hogy lett volna bármiféle kaland a háttérben. Szerintem a továbbiakban készüljetek fel kicsit jobban, vagy kérjetek meg valakit, hogy megírja (kapásból mondok 5 nevet, aki biztos, hogy vállalja,ha élnétek a lehetőséggel).

Ezt nem hozom fel többet, mert én is (eddigi táboraim alatt először) utolsó pillanatban dobtam össze a karakterem. Ha sokat készültem volna vele,finomítgattam volna, hogy mindig egy picit hozzárakok, beleélem magam...akkor most nagyon csalódott lennék.

Összességében úgy érzem, hogy nem ért meg nekem ennyi pénzt a tábor :(

Itt volt ez a feketelistás dolog. Nagyon helyes, hogy kitiltjuk azokat,akik megszegik a tábor szabályait. Mindenekelőtt megköszönném Antail példamutatását az alkoholfogyasztás mellőzésében , és helyeslem, hogy végre megpróbált példát statuálni. Aminek nem örülök, az az, hogy elsőre egy olyan valakit keresett, aki a tábor alatt nem fogyasztott alkoholt. Ezután döntöttünk úgy,hogy kipakoljuk az üres üvegeinket a polcra, hogy akkor mi, akik ittunk,se ússzuk meg. Jött is,aminek jönnie kellett, ellenben nem került föl a listára mindenki, aki ivott...sokan maguktól iratkoztak fel, nekik ezúton is köszönöm a becsületességüket.

Zárásul leírnám, hogy a döntést jogosnak érzem, hiszen megszegtem a tábor szabályait. :)

Köszönetnyilvánítás:

Köszönöm a szervezőknek,hogy idén is megrendezték nekünk a tábort.

Valakinek a maszást, már elvonási tüneteim vannak :D

Bahamuthnak és Obscuritasnak a mesélést.

A csapatomnak a felejthetetlen játékot.

Leviathannak az esti beszélgetéseket.

A szobatársaimnak a diócsatát :D

Viszlát decemberben!

Link a hozzászóláshoz

Először nem akartam irni!

Most eddigi szokásommal ellentétben nem kerülöm el a vitát... és a provokálást!

...iszunk-hányunk-belefekszünk tinitáborok...

Sajnálom hogy az alkohol hatására neked sikerült hányni...aki nem birja ne igyon! De szerencsére akkor rajtad kívül senki nem hányt!

Ami zavar:

- Aláírom hogy fogyasztottunk alkoholt és ezzel megszegtük a szabályzatot...DE nem tudok arrol hogy valaki viselkedése elrontotta volna a másik hangulatát (jöhet a kő ha tévedek), nem tudok rola hogy valaki okozott volna anyagi vagy másféle kárt (ismét fent áll a tévedés lehetősége). Olyanok tartják a szentbeszédet akik maguk sem különböztek! (Tisztelet a kivételnek!)

Azt hiszem ott voltam elég táborban ahhoz hogy megitéljem mikor van meg az az igazi Kalandozokos hangulat...Ez nem volt az! Nyárra lehet akármit modnani...az a hangualt megvolt ott!

Jah és, egysezr már megkérdeztem hogy miért nem lehet az ilyen tiltásokat és egybeket nyilvánosan intézni...??? Akkor nem érintett a dolog és ezért át is léptem a problémán! Most megkérdem még1× miért nem lehet felvállalni a döntést nyilvánosan????

Összevetek 1-2 dolgot...

Jol éreztem magam mert jo volt a társaság...évek óta nem a játék az elsődleges amiért lemegyek a találkozokra hanem a társaság, a beszéélgetések a hülyülések! Ezzel nem vagyok egyedül ezt 100% osan tudom!!!! És ha már összejövünk megiszunk 1-2 sört amiből nincs probléma...és nem is volt!

Mindezek meleltt fontos a Játék is a táborokban...

A csapatommal kapcsolatba:

Háttérben folytak dolgok amiknek nem örültem, de végül nagyon jol éreztem magamat és köszönöm Csokynak, Warnak, Fülöpnek és Vassinak hogy velük lehettem és köszönöm a játékot!

Mesélők színessé tették a modult, habár 1-2 része nem tetszett!

Jó volt a szobahanguklat meg ugy egyépként is jol éreztem magam.

Köszönöm én is a szolidaritásvállalást és a becsületességet!

Sneernek a mesét...3 és fél éve várok erre...valahogy mindig elmaradt...és egy élmény volt :D

Ez egy szubjektív vélemény...ha valakinek nem tetszik (márpedig tudom hogy jopár embernek nem fog tetszeni) nem zavar, felvállalom!!!!

Antail: Köszönöm a szervezést!!!

Link a hozzászóláshoz

Hát emberek ez minden volt. Tábor is volt, vicces is volt, érdekes is volt, kalandozok is volt, szabályos is volt meg minden egyéb okosság. Csak együtt nem volt a dolog. Legalábbis részemről ezt nem nevezném kalandozok.hu tábornak annak tudatában hogy a modulnak nevezett valami harmatgyenge volt. Igazából látszott hogy a modul megalkotója egy közeget, környezetet szeretett volna teremteni, amiben a karakterek bármit megtehetnek, amiben szabadon mozoghatnak. Namost ez már a hajós résznél bukott. És később sem lett jobb. Részemről köszönöm Ganglernek és Bahamuthnak, hogy amikor tényleg előálltunk egy reális, sokszor szerepjátékos, értékek nélküli ötlettel, akkor azt a modul ellenében is reálisan reagálták le, ezzel igazán élvezetessé téve a játékot. Köszönöm Levinek és Király Józsinak a végeérhetetlen orgia hatalmas poénjait, továbbá szintén Levinek az egész modul alatt hozott teljesítményét. Jókat röhögtünk rajta. Köszönöm Valakinek és Ramunnak a két cseles, minden lében kanál, bátyushanyagoló hugicát, élvezet volt játszani a csapatban és kergetni a szertőiteknek hitt szerencsétlen flótásokat hogy elnyerjék méltatlan halálukat :D

A következő dolog hogy nem értem az a bizonyos téma, vagyis az alkoholfogyasztás, a feketelistások miért esnek a tabu kategóriába és miért nem lehet róluk beszélni. Az hogy kellemetlen a dolog többekre nézve több okból, még nem azt jelenti hogy nem létezik, nem történt meg. Azzal hogy takargatjuk igazából nem érünk el semmit. Ez volt sokak alapvető problémája azzal is, hogy nem lehetett nyíltna felválllni kit és miért tettek a feketelistára. Én nem Zolira haragszom hogy Liriont feketelistára tette, utólagosan tényleg furcsán hathat hogy midnenki azt hajtogatja nem ivott semmit, de szerintem az az illető nézzen magába, aki Zoli felé már merev részegségként közvetítette a hírt hogy Lirion rosszul van. Nem fogom direkt megnevezni az embert, ha magába néz jöjjön rá, ha nem tetszik neki amit írtam akkor majd megkeres priviben, nem akarok itt egy felesleges hisztihullámot elindítani.(Azt viszont elismerm hogy utólag bizonygatva tényleg elég enehéz elhinni hogy nem ivott a leányzó, de szerintem nem pont róla kellett volna ezt feltételezni kapásból. Ha teszem azt rólam van szó, teljesen elfogadható hogy ez az első gondolat.)

Piri néni sajnos idén tényleg nagyon elvarázsolt volt, az egyetlen szimpatikus kaja a rántotthús volt. A kétszer egymás után felszoltálgt leves pedig tényleg elég...hömmm...érdekes volt. Egyszó mint száz ennyi pénzből jobb ellátásra is tellett volna szerintem. Az viszont igaz hogy Piri néni még midnig az e kedves öreglány akit a kezdet kezdetén elsők között ismertem meg.

Nekem a tábor abból a szempontból megint jó volt, hogy talákoztam az arcokkla, a többi ember pedig, akik nem szimpatikusak valamit miatt, békénhagyott engem. A tábor jó volt mert Szegediekkel, Szekszárdiakkal, Pestiekkel és Debreceniekkel játszhattam és ökörködhettem együtt, illetve hogy szokás szerint Dark Zalával utazhattam(bár Crow produkciója szerintem hanyagolható lett volna nem z? :) )

Modul szempontból a tábor siralmas volt, az alkoholról pedig már sokszor sok embernek elmondtam a véleményem, akinek számítok az úgyis foglalkozik velelm és emlékszik rá, a többieknek meg nem tépem a számat.

Ennyi lettem volna, Dark Zalában megtaláltok ha kerestek, néha Debrecenben, de kalandozok.hu táborban előreláthatólag jó ideig nem.

ui.: Nes, neharagudj de nemtudom mikor jártál te igazi középiskolásokkal, vagy kicst is náladnál lazább egyetemistákkal táborban vagy egyáltalán buliban. EZ egy harmatgyenge tábor, egy átlagos buliban több alkohol fogy el tömény formájában, mint az egész tábor összalkoholfogyasztása volt. Valahova nagyon el vagy tájolva kisszivem ami az IHB bulikat és táborokat illet...

Link a hozzászóláshoz

Nos akkor én is megnyilvánulnék röviden.

Köszönet:

- Gemnek az utazásért (bevallom kellemesen csalódtam benned, hiszen szinte az egész utat sikerült végigbeszélgetni, méghozzá értelmes/érdekes témákat átdiskurálva.

(Crow-t inkább nem említeném meg, Õ tudja miért:)

- a két csapatomnak, hogy elviselték azt, hogy néha magamnak játszottam, remélem idővel erről le fogok szokni!

- Sneernek és a többieknek az uccsó napi játékot! Kár, hogy már szinte állva is elaludtam a fáradságtól.Ja és így utólag is le a kalappal Shal játéka előtt...azt hiszem ezt az egész csapat nevében mondhatom.

- Valakinek a maszást, bár utána 3 napig a kezemet alig tudtam megemelni:)

- Öcsémnek, hogy bár 3-an indultunk neki a modulírásnak, miután magára maradt egyedül fejezte be a vizsgák és az időhiány ellenére

Tapasztalat:

- a Nyári Tábor és az azt követő konfliktusok ellenére jó látni, hogy még mindig van egy összetartó gárda (és föggetlenül a mostani helyzettől biztos vagyok benne, hogy ez így is marad)

- gondolom Antail is fog majd nyilatkozni az "alkohol" témában, de tény, hogy a jövőben jobban le lesznek majd tisztázva/kommunikálva a hasonló megkötések (már ha még lesz) felétek

- amennyiben veszek bármilyen energiaitalt az minden esetben eldugom Sneer elől :P

Kérés:

- Ismét csak történt valami, ami megmozgatta az embereket és még egy darabig borzolni fogja a kedélyeket. A nyári konfliktusból tanulva MINDENKIT kérnék (legyen sárga, zöld vagy pirosbetűs itt a fórumon), hogy személyeskedés nélkül, kultúráltan próbáljuk megbeszélni. Tudtommal soha senkit nem ért még támadás, ha kritizált valamit és azt a megfelelő módon és formában tette és jelen esetben is ez lenne a helyénvaló.

Előre is köszönöm!

Üdv

Cz

Link a hozzászóláshoz

Ciao! :wink:

Nagyon köszönöm csapatomnak a játékot:

Ramunnak, hogy sikerült testvéreket alaktani, Gemnek, h eltávolította azösszes férfi Njkt aki csak szóba jöhetett :lol: nem kis sajnálatunkra:)

Józsi óriási voltál, beérnél egy törzsfőnöknek orgia közben, Levi:...ncbnc... édesfiam, anyád még jobban szeret:D

Hálás vagyok Ganginak és Bahának a felejthetelen játékért, mesélésért, remélem legközelebb is titeket fogunk ki.

Továbbá örülök, hogy láttalak titeket: Shala, Luci, Trollom, Fülöp, Vassi, Aksi, Predem, Csm ( örülök, h végre tudtunk beszélgetni...rendesen :wink: maradjon ez így :D ), sötét lovagjaimnak, névszerint Suttogónak és Disznónak - vigyázzatok magatokra, minden csajnál hiányzik minimum egy kerék - :oops: :oops: :oops: :wink: :roll: :lol: ( és pont én mondom :twisted: ), Szőkével, és sok másokkal ( szégyelli magát, elfelejtette a neveket... :lol: ).

remélhetőleg valamikor rendbeszedem a csuklóm és bepótolhatom a lemaradásaimat;) :lol:

remélem tetszett az éjszakai esém és nem voltam túl fárasztó meg ilyenek. aki kibírták azoknak gratulálok... azért mélyen remélem, h rászolgáltam Gangi dícséretére.

ezek voltak azok, amika táborban tetszettek... meg az, h most nem volt 7órás az út. :wink:

és nem utolsó sorban: BUÉK!!!

Link a hozzászóláshoz

Udv mindenkinek!

Nos:

-Nagyon jo volt a tabori hangulat,jot mulattunk,ettunk,ittunk

-Nagyon orulok h ujra talalkozhattam a regi barataimmal,jo volt

veluk ujra beszelni/jatszani!!

-Nagyon koszonom a csapatunknak a jatszasert,meg ha a modul nem is

utotte meg a jatszhato mercet,de hat ez egy ilyen "lazulos"modul lett...NC

-Nagyon koszonom a KMeknek(Baha,Obs) igazan kitettek megukert h jol erezzuk magunkat!!

-Igazabol en az elejen nem bologattam,mikor kertek mindenkit erre :D

h ne fogyasszunk piat,csak nevettem azon h mennyi pia is van a taborban..es h ezt a bologatok is tudjak...

Persze nem azert gyultunk ossze h un. "IHB" partyt nyomjunk...ahhoz asszem kicsit megtobb kellett volna .

DE! Ha egyszer a regnematott baratommal ujra talalkozom akkor sztem a beszelgetes mellett es az okorkodes mellett belefer egy kis itoka...

de lehet h csak en vagyok a "gyerekes"....NC

Erdekes h valaki osszeteveszti a gyomorrontast a beallt hanyastol...

Van egy kis kulonbseg a ketto kozott..de mind1..

Sajnalom h igy "sarkukra" kellett allniuk a szervezoknek es nem inkabb,mint ember megbeszeljuk a dolgokat...

Azert mindenkinek kivanok Boldogabb es Szebb uj evet...

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Sok a félreértés, ezért szeretném tisztázni őket.

Sajnálom hogy az alkohol hatására neked sikerült hányni...aki nem birja ne igyon! De szerencsére akkor rajtad kívül senki nem hányt!

Ha ironizálni próbáltál, akkor nekem nem esett le. :) Azért elmondom: Andoron nem hányt, sőt egy korty alkoholt sem fogyasztott a tábor ideje alatt. Nem tudom kivel keverted össze. ;)

Aláírom hogy fogyasztottunk alkoholt és ezzel megszegtük a szabályzatot...DE nem tudok arrol hogy valaki viselkedése elrontotta volna a másik hangulatát (jöhet a kő ha tévedek), nem tudok rola hogy valaki okozott volna anyagi vagy másféle kárt (ismét fent áll a tévedés lehetősége). Olyanok tartják a szentbeszédet akik maguk sem különböztek! (Tisztelet a kivételnek!

1. A tábor elején mindenki tisztában volt a szabályokkal. Mégis sokan fogyasztottak alkoholt. Ezzel is tisztában vannak. Akkor ne hőbörögjenek.

2. Komoly anyagi kár nem tényleg nem történt. Jól tudod, Shalafi.

3. Van, akinek elrontotta a hangulatát valakinek a viselkedése. Ezt nem jól tudtad, Shalafi. ;)

4. "Olyanok tartják a szentbeszédet, akik magik sem különböztek!" Hmm. Zoli volt az, aki elmondta a dolgokat. Õ volt a táborszervező. Egyetlen korty alkoholt sem ivott. (De ha arra gondolsz, akkor én sem, Andoron sem, és mások sem, akik szerinted "szent beszédet" tartanak.) Nem értem tehát ezirányú felháborodásodat, és a többiekét sem.

Jah és, egysezr már megkérdeztem hogy miért nem lehet az ilyen tiltásokat és egybeket nyilvánosan intézni...??? Akkor nem érintett a dolog és ezért át is léptem a problémán! Most megkérdem még1× miért nem lehet felvállalni a döntést nyilvánosan????

Hidd el Shalafi, hogy nem azon múlt a dolog, hogy Zoli nem merte nyilvánosan felvállalni. Ismeritek annyira, hogy nem ezért történt így. ;)

1. Pontosan AZOK miatt történt így, akik rajta vannak a listán. Azért, hogy ők ne rinyáljanak, hogy miért égettük le őket nyilváosan (biztos van, aki annak vette volna). EZÉRT nem volt felolvasva a dolog, valamint azért, mert nem feltétlenül érdekel mindenkit, minek húzzuk vele a táborzárót, nem éppen kellemes téma.

2. A lista ennek ellenére -tudtommal- bárkinek hozzáférhető volt, aki később Zolihoz odament, és megkérdezte. Tehát nem titkos, nem kell egyből összeesküvés-elméleteket gyártani. :)

Jol éreztem magam mert jo volt a társaság...évek óta nem a játék az elsődleges amiért lemegyek a találkozokra hanem a társaság, a beszéélgetések a hülyülések! Ezzel nem vagyok egyedül ezt 100% osan tudom!!!! És ha már összejövünk megiszunk 1-2 sört amiből nincs probléma...és nem is volt!

Teljes mértékben igazad van. A többség nem a játék miatt megy elsősorban, hanem a hangulat és a társaság miatt. És addig tényleg nincsen gond, amíg valaki megiszik esténként 1-1 sört. Ezért volt az, hogy korábban sosem lett belőle "balhé". De az utóbbi 1-2 táborban (igen, már NYT-n is) kezdett elfajulni az alkoholizálás, és a szervezőség addig akarja megfogni ezt, amíg még lehet. Nem kell, hogy tovább fajuljon. Talán kicsit drasztikusnak érzitek a változást, de értitek, mi a mögöttes indok.

Gem, és többiek: Lirion témát hanyagoljuk, utólag mindenki azt mond, amit akar. Mindenkinek megvan a saját kis megváltozhatatlan véleménye, ha nem volt ott az említett pillanatban, csak utólag mástól hallotta, akkor meg főleg. :) (Én ott voltam.)

Nes, neharagudj de nemtudom mikor jártál te igazi középiskolásokkal, vagy kicst is náladnál lazább egyetemistákkal táborban vagy egyáltalán buliban. EZ egy harmatgyenge tábor, egy átlagos buliban több alkohol fogy el tömény formájában, mint az egész tábor összalkoholfogyasztása volt. Valahova nagyon el vagy tájolva kisszivem ami az IHB bulikat és táborokat illet...

Gem, erre már célzott Cézé is. Minek harapni, karmolni olyanra, akit nem ismersz? Hidd el, hogy voltunk már gólyatáborban, jó bulikban, rossz bulikban (igen, még Andoron is :)). Tudom, hogy mi az az alkohol, még sem oktatok ki senkit etéren, főleg nem a nálam idősebbeket. ;)

Remélem nem törtem senkinek sem túl sok borsot az orra alá azzal, hogy megmondtam, hogy nincs igaza. :) De amiben igazatok van, azt én is elismerem.

Apropó, igazatok volt többek között abban, hogy

- nem volt túl erős a fűtés, mindig kellett pulóver

- a kaja is volt már jobb, és több is :?

Ezek azonban sajnos nem Zolin múltak, nem tehetett se érte, se ellene. Legfeljebb jövőre változtathat ezeket azzal, hogy másik helyet keres.

Üdv,

TAO

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Egy kis bevezető: örülök, hogy annak ellenére, hogy szeptember elején magángondok miatt, úgy tűnt nem sikerül idén TT-t szervezni Shad segítségével és Cz bíztatásával ennek ellenére mégis sikerült. Miattatok, nektek!

Alkohol: nem kötöm magam utópisztikus képzelgésekhez, hogy egy alkohol-mentes tábort szervezzek. Ez nem is célom. Nyílvánvalóan tisztában vagyok mindazzal ami eddig volt táborokban. Tudom, hogy bizonyos szemszögből ezek nemtűnnek problémának, bizonyos szemszögből viszont azok. Így lépni kellett, ennek előzménye már NYT után be lett jelentve, részint NYT kapcsán. Idén TT-n nem volt cél az, hogy ne legyen alkoholizás, az volt a cél, hogy ez kultúrált körülmények között, kultúrált mértéktartással - nem pedig kin mennyi látszik meg és mennyit bír inni - rendben, a tábor lényegén kívül történjen. Erre volt egy kérés, amit a tábor megnyitásakor elmondtam.

Ezzel tudom mindenki tisztában volt és elismeri, de úgyérzem megkellett ismételnem, hogy tudatos is legyen.

Nekem nem célom senki szórakozását elrontani, viszont célom mindenki szórakozásán javítani, még ha ez hosszútávú tudatosítást is igényel.

Nyílvánvaló, hogy kértem valamit a társaságtól, megbíztam benne és csalódnom kellett. Ennek nem örültem.

Szankciókkal kapcsolatban: eddigi táborokban kivétel nélkül minden esetben alkalmazott szabály és bevett szokás volt, ha valaki megbetegszik vagy rosszul van, akár hány - bármi miatt, legyen az alkohol, vagy betegség vagy sima spontán gyomorrontás - akkor valamelyik szervezőt értesíti az érintett valamilyen formában. Ennek hiányában nem érzem tisztemnek utánajárni tüzetesebben a dolognak, hisz mindenki a saját felelősségére vesz részt. Utólagos jelzés pedig nem elfogadható mivel akármilyen fertőző betegségnek lehetnek különböző mellékhatásai. Akármilyen betegséget elkaphat mindenki és az ilyen dolgok egészségügyi kötelezettségeket vonnak maguk után.

Hegyi beszéd vége: született döntés lehet, hogy rosszul született, ha valóban így van én vagyok a felelős érte.

Továbbá nem tisztem eldönteni és nem is akarom eldönteni senkiről, hogy mennyit ivott ezért született meg a nemtudom hányas szoba lakóival kapcsolatban az idei NYT részvételtől való megfosztás. Nem tartom feladatomnak, mivel mindenki felnőtt ember, hogy külön publikusan listákat vezesgessek, mindenki magánügye a dolog, annak mondja el akinek szeretné. Mindenkiben megbízom, szóval mindenkinek becsülete rajta.

Remélem mindenki belátja, hogy a megszorítás szükséges rossz. Remélem, hogy mindenki - közöttetek én is - tanulunk a hibákból. Nem egymásra mutogató szétszakadozott csoportoknak kell lennünk, hanem egy csapatnak, Kalandozóknak. Ehhez pedig kell mindenki toleranciája, megértése és akarása.

Szállás: fűtéssel nekem tavaly volt gondom, idén nem fáztam. Szálláshellyel kapcsolatban körülnézünk a jövő évi TT-re, hogy mit lehet tenni. Sajnos vékony pénztárcához mért jó minőségű hely kevés van, de majd tényleg utánajárunk.

Kaja: hát sajnos, és drágább is lett. Viszont repetát bármennyit lehetett enni.

Pénz: az elmúlt 2 évben, 10 ezer idén 11 e volt a tábor. Ehhez képest nézzétek meg az általános drágulást. Ha valóban minőségi szállást akarunk és ellátást, akkor valószínűsítem, hogy olyan 15 ezer körülre jönne ki min. a TT az meg elég húzós.

Most megkérdem még1× miért nem lehet felvállalni a döntést nyilvánosan????

A döntés felvan nyílvánosan vállalva. A többi az érintettekre van bízva.

Modul, minthogy a tábor idei életre hívása, a modul életre hívása is nehéz volt.

Csak olyan fog táborba modult írni, aki el is jön mesélni, hiába írna ez meg az modult szívesen. Ha csinálunk valamit akkor mi csináljuk és magunknak csináljuk, mert az jó. Egy modulra sosincs garancia.

Úgy röviden ennyi.

Örülök, hogy ottvoltatok. Örülök a két csapatomnak, hogy egy jót játszhattam velük. Hisz, a játék minden felett.

Remélem minél előbb lesz a következő alkalom, hogy mindenkivel találkozhatok/táborozhatok.

üdv. Z

Link a hozzászóláshoz

A mindenki ivottal kapcsolatban, már említettem, hogy nem tisztem nyomozgatni az után ki igen ki nem.

Akiknek szóltam szóltam és volt aki becsületből jelezte. Értékletes lépés. Innentől fogva nem is kell nyomozni. Ennek örülök.

No, téma ilyen irányultságát kérem lezárni továbbiakat privátban vagy más kommunikációs csatornákon.

Köszönöm, Z

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!!

A Tábor gyerekek jó volt nagyon, én élveztem!!!(egészen a végéig...)A Modul hátt ilyen olyan volt de volt és hála a KM-eknek nagyon nagyon élveztem a Modult...meg a kecskéket (köszi Mosquito).A szállás hellyel szerintem semmi probléma nincsen a fűtés néha télleg kissé hiányos volt de általában azért nem volt rossz a hőmérséklet...Piri néni szegény télleg nem volt csúcsformában nem jött neki össze ez az idei kaja de megbocsájtjuk neki mert 4 éve csúcsfromát hoz...Valakinek és Ramunnak nagyon szépen köszönöm a masszást olyan jó volt hogy nem találok szavakat...remélem azért sikerült törlesztenem bár hozzátok képest kispályás vok...nagyon nagyon örültem a sok régi ismerősnek most név szerint nem részletezném őket úgyis tudják akikről szó van!!!Andoron kijelentését kissé zokon vettem hogy IHB Tini buli...eléggé rossz hasonlat volt...Se IHB-ra se Tinibulira nem hasonlított véleményem szerint... Az alkohol tilalommal nekem meg az volt a problémám hogy én 4.éve járok ide és eccer sem volt probléma az alkohol fogyasztás mennyiségével és annak hatásaival sem és én idén sem fedeztem fel ilyen problémákat...És ez nekem így nagyon nem kóser hogy felnőtt ember létemre tiltják egy táborban hogy rég látott cimboráimmal akiket általában egy évben egyszer szerencsésebb esetben kétszer háromszor látok nem ülhetek le piálgatni egy kicsit...ez nekem így nagyon nem kóser...én inkább úgy vetettem volna ki a szankciót hogy akit nem szalonképest állapotban látnak a táborban az kerüljön erre a kissé nevetséges listára...

És külön köszönöetet szeretnék mondani Sneernek aki egy fergeteges mesélést nyomott le nekünk utsó este pedig idő szűkében voltunk és köszönöm a srácoknak is CZ,Mosquito, Shalafi, és Tibycsoki, nagyon jó volt veletek játszani még ezt a keveset is ;) és finom volt a pezsgő is Shala :twisted:

szerintem egyes emberek túl merevek itt (nem rád gondolok most Z...rád csak félig :lol: )és nagyon a saját képükre akarnak formálni egy kialakult és mindeddig nagyon jól mükődő tábort és társaságot..de inkább csöndben maradok mielőtt elkezdenék kritizálni

üdv mindenkinek :)

RÖFF én beszéltem

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Én is hozzászólnék itt a dolgokhoz, mint gólya. Összességében nagyon tetszett a dolog, összehasonítási alapom nincs, talán a modult változatosabbnak képzeltem el, de az se volt rossz. Az alkoholtilalomnak bizonyos mértékig igazat adok (túlzásba eshet az ember), bizonyos mértékig nem (nagyrészt felnőttek vagyunk). Dehát a szabály az szabály, fel is iratkoztam. Remélem azért még látjuk egymást!

További sok kalandot erre az esztendőre is!

Szőke

Link a hozzászóláshoz

Én csak egy mondatot fűznék hozzá a z alkoholos témához:

A tiltott gyümölcs mindig édesebb :)

Én nem kívánok belemélyedni ebbe a vitába, én megbeséltem ezt a dolgot Zolival, szóval nincs okom hődörögni.

Azzal a sarkítással absolút nemértek egyet, amit Andoron írt. De inkább ebbe se mennék most bele, azt hiszem nincs túl sok értelme...

Tábor nekem nagyon tetszett. NYT óta nem magusoztam, szóval nagyon vártam a modult. Az első fél órában csak néztem, mint borjú az újkapura, hogy ez megint egy olyan modul lesz, mint NYTn volt?

Link a hozzászóláshoz

Mivel minden táborom után írtam edig, ezért most sem hagyom ki.

Mindig lehet találni valami kivetnivalót, ez természetes, ha már csak magát az embert is nézzük. Ilyenek vagyunk, soha semmi sem lesz tökéletes. De gondoljunk arra, hogy rossz nem látezik. ,,A rossz csupán a jó hiánya."

Nekem a táborból nem hiányzott a jó, vagyis nem volt rossz, kicsit sem. Mindig vannak kedv róntó pillanatok, de szerencsére ez esetben igen kevés volt belőle.

Egy rosszat talán tudnák mondani, a fűtés dolog. (Mondjuk nincs olyan hely, ahol ne fáznék :), de szó mi szó, hideg volt.) Adhattak volna estére vastagabb paplant és a párnát sem lehetett fejtartó alvóalkalmatosságnak nevezni. (Mondjuk én szinte párna nélkül vagy kicsi laposon alszom mindenhol, de tudván, hogy másnak mi a jó és hogy mi tartozik egy alap felszereléshez...)

Pozitív:

Kaja azért fincsi volt, mondjuk nincs nagyon olyan kaja, ami nekem nem ízlik.:) (12 éves menzás múlt van a hátam mögött :lol: ). Mivel meg nő vagyok és egyik erénye az ezen nemű egyedeknek, hogy kevesebbet esznek, azt kell mondanom, hogy a mennyiség nagyon is rendben volt, sőt, volt mikor soknak bizonyult. (Férfi egyedek nevében nem szólok semmit sem, nekik ez a mennyiség kevés volt.)

Még egy dolog: Mindig volt melegvíz és a helyiság hőmérsékelet is egész elfogadható volt (főleg ha előtte olyan 15 perccel már az ajtót behajtva előkészítette az ember).

Istenkirályos:

KM-ek. Nem csak meséltek, hanem maguk is játszottak és ez az egyik legjobb KM-i jellemző, persze csak egy jófajta esetén. Köszönet Shad és Cz.

Modul, mely szabadságot engedő volt és nem a hentelésre ment, übertápos lényekkel.

Csapat. Kedves és normális emberek környezetében játszhattam és tölthettem el az időm nagy részét. Köszönöm: Hunter, Oshram, TAO.

Zoltan ismét emelte a jó kedvem és mellette még egy újabb ember is feltűnt, aki megmutatta, hogy miért van értelme télen jégkrémet enni. Köszi Crow.

És utoljára, de nem utolsó sorban, a Máncskííín.:) nagyon megtetszett. Sajnálom, hogy mikor először találkoztam ezzel a játékkal nem akartam kipróbálni.

/Üzi Crownak és TAOnak: Csalók!:)/

Köszönöm, hogy ezen a táboron is részt vehettem.

Link a hozzászóláshoz

Tiszteletem mindenkinek!

Ezután a tábor után döntöttem úgy, hogy beregelek a honlapra, mert ez volt eddig a legnagyobb hatással rám. Méghozzá azért, mert ez a mostani a kontrasztok tábora volt. Az előző kettőn, amin voltam, nem voltak ilyen erős ellentétes érzéseim, mert azokban csak jól éreztem magam. Az ideiben viszont egyrészről voltak olyan pillanatok, amikor sokkal jobban érzetem magam, mint a korábbiakban, másrészről pedig (szerintem) fatális hibák is, amik miatt viszont rosszul. A jó élményekkel kezdeném, hogy ne tartsatok egy pesszimista valakinek. Szóval, ami jó volt :D :

- A partynk (ez mind fun tekintetben, mind kijátszottságban ütötte az eddigieket, úgy érzem)

- A társaság, akik a 100-ból azt a 70%-ot tették ki, ami miatt eljöttem.

- A hangulat, ami majdnem végig iszonyat jó volt.

Ami viszont sajna nem volt jó :( :

- A kaja, ami ellen, mint látom, többen felemelték a hangjukat, és sajna tényleg nem volt olyan igazi házias, mint ezelőtt.

- A szállás szerintem nem változott ugyan minőségileg, de változnia kellene, mert egy takarót adni mínusz tizes éjszakákra szerintem minősíthetetlen.

- Az alkoholhoz való viszonyulás. Azt nem várhatja senki, hogy a táborban majd mindenki tartja a zéró toleranciár, mert ide senki nem azért jön, hogy még abban az egy kis sörében is lekorlátozzák (tudom, hogy sokan nem egy sört ittak. Sőt, nem is csak azt. Én sem). Viszont, hogy ne csak szidjam a rendszert, ajánlok egy megoldást a jövőre nézve, amit már a táborban is hangoztattam. Tehát; 18 éven aluliaknak max. egy sör. 18-on felüliek annyit és azt ihatnak, amennyit és amit akarnak, de ha elveszítik a mértéket, akkor egyből irány haza. Szerintem ez így korrekt.

- Végül felszólalnék annak az egynek a nevében, akit úgy büntettetek meg, hogy semmit nem követett el, ezt többek mellett én is tanúsíthatom.

Hát ennyi lenne, sajnos több rosszat találtam, mint jót, de ne gondoljátok, hogy emiatt azért ne éreztem volna így is kiválóan magam. Csak lehetett volna még sokkal jobb is (én mondjuk lehet, hogy nem így írtam volna meg a modult, dehát ki vagyok én, hogy ezt megkérdőjelezzem, ugye?).

Azért köszi mindent, főleg Mosquitónak és Ganginak a csapat istápolásáért, és bocsi, hogy megnehezítettük a dolgotokat:D.

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Azt hiszem, kénytelen leszek megint hozzászólni a témához:

Azt kell hogy mondjam, hogy Shalafinak most igaza van szerintem, és megismételném, szerintem, nem pedig mindenki szerint. Ugyanis egyes hozzászólásokban olyan reakciókat olvastam, amikben az volt leírva, hogy az igazság az, ami oda van írva. Semmi szerintem, vagy véleményem szerint, hanem így, hogy ez az igazság, és kész. Főleg Lirion esetében tartom ezt aggályosnak, minekutána én ott voltam, nem mástól hallottam vagy valami, mégis teljesen mást tapasztaltam, mint más olyan emberek, akik szntén ott voltak állításuk szerint (bár én nem láttam őket ott benn a szobában azelőtt, mielőtt megtörtént volna a szájon át történő tápanyag-exodus :D). Fontosnak tartom, hogy valaki végre a másik oldalon is a "sarkára állt", és ez egy jelentősebb, "kemény magbeli" valaki, és nem egy olyan félig kívülálló (aki egyre inkább belülálló szeretne lenni :) ) mint én. Próbálom a dolgokat objektíven szemlélni, de akkor sem látom azt, hogy a "bűnök" és a bűntetések egyensúlyban lennének, sajnos a bűntetések javára. Javítsatok ki, ha tévedek, de én nem láttam semilyen komoly kihágást a tábor alatt (bár azt nem tagadom, hogy nem töltöttem túl sok időt az 5-ös szobában :D ).

Mára ennyi, és ígérem, hogy ha nem találok ezek után számomra nem teljesen tiszta hozzászólást, akkor nem ütöm bele többet az orrom.

Majd beleüti Ranagol :twisted:

Link a hozzászóláshoz

Õszinte tiszteletem!

Vegyes érzelmekkel rendelkezvén írom a tábori élményeimet.

Pozitív élmények:

:arrow: Végre tudtam TT-re menni, igaz KM-ként :D

:arrow: Megint találkoztam a régi barátaimmal

:arrow: Végre megint szerepjátékos légkörben létezhettem pár napig, eltávolodva az élet problémáitól

:arrow: Megismerhettem más embereket

:arrow: Örömet okozhattam másoknak azzal, hogy meséltem nekik

:arrow: Rengeteget szórakoztam és nevettem

:arrow: Találkoztam Ramunnal

:arrow: Valaki és Ramun kimasszírozták belőlem az utolsó csepp streszt is

:arrow: Meglepetést okoztam Fürgének azzal, hogy jövök

:arrow: A 20 esztendős igazi, eredeti, ünnepi skót Wiskey-ből max 2 deci fogyott. Örülök, hogy az emberek nem barbárok és megtisztelik azt a minőséget és kincset, ami a táborban közzétettünk. Megtisztelitek az idős és zamatos esszenciát, és nem azonnal leteperitek mint a sakálok a húst. Ezt a tettet mindenkiben becsülöm, aki ivott belőle!

Negatív élmények:

:arrow: Én szét fagytam, nem tudom ti hogy voltatok vele

:arrow: Legközelebb ne kövessenek el alapvető hibákat a modullal kapcsolatban. A másik, hogy egy modul nem a hülyéskedésre épül. Egy gorviki kínzómester legyen legközelebb kissé hitelesebb. Én szvsz szeretem a komoly Fantasy modulokat, ahol a kínzó mester neve nem Bambi és nem gorviki Antoh hívő élet jelemmel. Szerintem a modul vicc volt.

:arrow: Kaja+több fűszer és nem tini adag = jóllakottság... (bár a repeta meg volt)

:arrow: Alkohol: Ittam, fel van vállalva, megszegtem, elismerve, probléma megoldva. Javasolnék egy olyan megoldást, ami kevesebb emberveszteséggel jár, hogy csak azokat zárják ki, akik a kutúr emberi viselkedésen igazán alul teljesítenek a töménytelen alkoholfogyasztás miatt. Aki csúszik mászik azt igenis ki kell zárni. De akivel nincs probléma avval minek foglalkozni. Tiszteletben tatom azokat, akik nem élnek az alkoholfogyasztással de kérem szépen ez a tábor egy baráti közösségnek indult. Aki nem bír magával és túllő a célon az vessen magára, mert másnaposan hazaküldik. Ez van. Ezt a fekete listás megoldást én nem vagyok hajlandó elfogadni. Én ilyen vagyok, kövezzetek meg.

:arrow: hiányoltam a pontozási rendszert...

:arrow: Ismételten nem volt térerőm (jaaa persze 97%-os lefedettség... :lol: )

:arrow: Rosszabb volt mint a többi tábor.

Link a hozzászóláshoz
Vándor
Ehhez a témához mostantól nem lehet hozzászólni
×
×
  • Új...